מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גיל המעברנינה04/11/2012
אני בת 52 ולפני שנה פסק המחזור ומאז התחילו לי תופעות הגיל גלי חום יובש בנרתיק..לא לקחתי שום טיפול.לאחרונה החמירו התופעות ונדמה שיש לי את כל התופעות שכתובות בספרים .ואני מיואשת .קשה לי מכל חוסר השינה אני ישנה גג ארבע שעות בלילה וכן יש לי דפיקות לב מואצות .וזה גם בלילה .גם מצבי רוח וחרדות .מה עלי לעשות איזה רופא לפנות ? האם יש טיפול כולל לכל התופעות ? יש לי הסטוריה של סרטן שד במשפחה ? סבתא ודודה.
תודה .נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר04/11/2012עליך לפנות לרטפא/ה או מרפאה העוסקת בתחום התמחות של גיל המעבר. יש מרפאות כאלה לכל קופות החולים, בין אם ע"י רופאי/ות נשים או רופאי/ות משפחה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםדבי03/11/2012
אני בת 58. המחזור פסק לפני שנתיים אך מזה חודש אני סובלת מגלי חום שפוקדים אותי מספר פעמים ביום. האם יתכן לאחר פרק זמן כה רב ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2012כן בהחלט.
ברור הורמונלי ובדיקה גניקולוגית כולל עובי רירית הרחם.
ואם עברו רק שנתיים מהפסקת המחזור, את בהחלט יכולה להעזר טוב בטיפול הורמונלי ובלבד שאין לך רקע של מחלות רפואיות אותם חייב הרופא שלך לודא לפני שירשום לך טיפול הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום שאלה לדוקטורסימו03/11/2012
אני בת 63 ומגיל 50 אני סובלת מגלי חום כשאתה אומר שכ-12 אחוז יסבלו כל חייהם אני מאמינה לך. אבל איך אפשר להקל עלי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום שאלה לדוקטור - תגובה
ד``ר איתן פאר03/11/2012טיפול הורמונלי הוא האפקטיבי מכולם, ובמינון נמוך תוך מעקב קפדני אני לא נוהג להקביל בגיל את המטופלות שלי.
אבל, במידה ולא לקחת עד עכשיו, יש הכרח לבדוק משקעי סידן ושינויים טרשתיים בעורקי הצואר ( בדיקה הנקראית דופלר אולטראסאונד של עורקי התרדמת- קרוטיס)
במידה ומוכח שיש כבר שינויים כנ'ל, הרי שאסור לתת לך טיפול הורמונלי.
תחליף יעיל הוא תרופות מקבוצת SSRI- מעכבי סרוטונין, אשר נמצאות בשימוש רחב כנגד דכאונות וחרדות, אבל במינון מאד נמוך יכולים מאד להקל על תסמיני גלי החום ( רק צריך סבלנות כי לוקח להם כ 3 שבועות עד שנכנסים לפעולה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ההורמונים בדםמתוקה31/10/2012
רופא נכבד שלום רב!
אני מטופלת לשביעות רצוני במדבקות אוורל קונטי מזה כשנה.
אני מבקשת לברר כיצד זה שימוש ממושך בהורמונים אינו מעלה את רמת ההורמונים בדם? הרי לא עושים איזושהי הפסקה מחזורית בנטילה?
האם זה לא עולה ועולה ועולה ועולה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה ההורמונים בדם - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2012ההומונים מתפרקים כל הזמן בכבד ולכן רמתם נשארת אחידה, נמוכה ולא עולה. ובלבד שאין מחלת כבד, כגון צהבת, היכולה למנוע תהליך זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונלי?ש ירה31/10/2012
שלום. בת 56. שנתיים ללא מחזור. לא לוקחת הורמונים. בשבוע האחרון יש לי כאבים בפטמות. מזכיר לי את הימים לפני המחזור. האם זאת אפיזודה הורמונלית? האם יש משהו שצריך לבדוק? ממוגרפיה תקינה לפני חצי שנה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונלי? - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2012יתכן. השבועים הקרובים יגידו. כלומר במידה ותקבלי דימום התשובה = כן.
ולא- גשי להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוויסטהאתי30/10/2012
תוצאות בדיקת צפיפות ירך הן =T SCORE = -1.8 והירך השניה גם 1.8-
T SCORE TOTAL HIP = - 2.4 הירך השניה= 2.1-
עמוד השדרה T SCORE = 1.2
הבעיה בצואר הירך והרופא המליץ לי על EVISTA טבליה ליום. וגם D וסידן
לפי מה שקראתי תרופה זו עוזרת לעמוד השדרה
וגם יש לי הסטוריה משפחתית של סרטן שד ושחלות
האם מומלץ לעשות בדיקות נוספות לפני שימוש בתרופה והאם בדיקות שיחלוף עצם יתנו תמונה רחבה יותר
אבקש לדעת מה דעתך,האם תרופה זאת מומלצת למקרה שלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויסטה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2012יפה יפה. תבורכי. את לפחות קוראת מה שהרופא שלך לא קורא ועל כך ברכותי.
אכן אוויסטה לא ניתנת כטיפול לאוסטאופורוזיס של הירך . היעילות שלה קשורה לעמוד השידרה בלבד ולכו זו כלל לא התרופה הנכונה עבורך.
אבל אוויסטה כיום משווקת בעיקר למניעה והפחתה של סרטן שד, לאחר שנמצא במחקרים רבי היקף שנשים שטופלו באוויסטה חלו משמעותית פחות בסרטן שד מאשר קבוצת הביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר הירך ואווסיטה
אתי31/10/2012שלום רב !
קראתי את תשובתך,לאור הנתונים שרשמתי לגבי צוואר הירך .
חוץ D+סידן מה האלטרנטיבות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוויסטה
אתי31/10/2012לכבוד דר' איתן פאר !
אם אוויסטה לא יועיל לי
איזו תרופה מומלצת לי
האם אפשר להגיד שאם האוויסטה מחזקת את עמוד השדרה ובצורה עקיפה זה יועיל לצוואר הירך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוויסטה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2012לא רבתי. אוויסטה לא פועלת ולא תפעל על צואר הירך.
היות ומגוון הטיפולים לאוסטאוםורוזיס רב, החל מביספןספנטים כגול אקטונל, פוסאלאן, ועד לזריקות חצי שנתיות כגון פרוליה, עליך פשוט לגשת למרפאה הולמת בה מטפלים הן בבעיות גיל המעבר והן , ובדגש , על אוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתיעלה30/10/2012
שלום רב
אני שאלתי קודם על שימוש בווגיפם וציינתי שאני חולה בסרטן שד גרורתי.
השבת שהטיפול הזה מותר במצבי.
אני רוצה גם לציין שבסרטן שלי נצפו רצפטורים גבוהים מאוד גם לאסטרוגן וגם לפרוגסטרון, האם זה אומר שלעולם לא אוכל להיעזר בטיפול הורמונלי כלשהו להקלת תופעות של גיל המעבר?
אני משערת שהתשובה שלילית אבל בכל זאת אני שואלת...
אני יודעת מהי עמדת האונקולוגים בעניין אבל רציתי לשמוע גם חוות דעת מכיוון אחר...
תודה רבה על ההסברים המפורטים והסבלנות
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר30/10/2012הבעיה שלך שכיחה וידועה ומטופלת בהצלחה רבה מאד ע'י תכשירים השייכים בכלל לתחום הטיפול נגד חרדות ודכאונות בפסיכיאטריה - והנקראים SSRI - או בעברית- מעכבי ספיגת סרוטונין המוח.
הסרוטונין, הנשלט ע'י אשטרוגן, הוא הגורם לגלי חום , הפרעות בשינה ועוד.
היות ובמחלות סרטן עם קולטנים לאסטרוגן אסור לתת אסטרוגן סיסטמית ( לעומת ואגיפם שלא נספג ופועל רק מקומית בנרתיק), הרי שנמצא ששימוש במינונים הרבה יותר נמוכים מאלו שמשתמשים הפסיכיאטרים ניתן להקל משמעותית על גלי החום וללא תופעות הלואי של אותם תרופות.
ולכן, יש טיפול ויש פתרונות מוצלחים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. טוב לשמוע שיש פתרונות!
יעלה30/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. טוב לשמוע שיש פתרונות!
יעלה30/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. טוב לשמוע שיש פתרונות!
יעלה30/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הורמוניםיהל30/10/2012
שלום רב,
בת 51 לפני כשלוש שנים הפסיק המחזור. כול התופעות של גלי חום וכו', התחלתי עם מדבקות הורמונים אוורול קונטי 50 מג'. במידה מסויימת התחלתי לחזור לעצמי אך לפני שנה התחלתי להרגיש שוב מאין דכדוך, בטן נפוחה ותחושה כללית של דכדוך ועל כן ניתנה לי מדבקה נוספת של אוורל 25 מג'.
נכון להיום מזה כשנה עם 2 המדבקות הנ"ל.כרגע אני שוב מרגישה שאני לא במיטבי ושוב עם בטן נפוחה. שאלותי:
1. האם להמשיך עם 2 המדבקות הנ"ל או שיש צורך בשינוי במינון?
2. אם שתי המדבקות מפרישות אסטרוגן למה אני רואה הזדקנות בפנים? הרי זה אמור לחקות את האסטרוגן הטבעי שיש בגוף....
3. אני שמה בכול פעם בצד אחר של הישבן האם מומלץ לשנות ולשים אולי בגב או ביד על מנת שיהיה אפקטיבי יותר או שאין לכך משמעות? (מידי פעם זה עושה לי גירוי מאין פצעים מתחת למדבקה. מעשנת מעט לכן לא נתנו לי בכדורים)
4. צריך לעשות הפסקה של שימוש בהורמונים אחרי כמה שנים של נטילתם?
יישר כוח על הפורום הנפלא !
אודה לתשובתך המפורטת
יהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר30/10/2012כלל לא מובן לי הטיפול שלך.
כל עוד יש רחם חובה לתת גם פרוגסטרון היות ואסטרוגן בלבד יכול לגרום לסרטן ברירית הרחם.
פרוגסטרון יש בצורה של התקן תוך רחמי ( מירנה), יש במדבקות- אוורל קונטי, יש בכדורים ויש בפתילות נרתיקיות
עליך לודא שאת בשום מקרה לא לוקחת אסטרוגן ללא פרוגסטרון.
דבר שני- המדבקות הפסיקו לעזור?
בשום מקרה לא להעלות מינון היות ואז הם עוד פחות ופחות יעזרו ( פארדוקס? כלל לא, צריך פשוט להבין את דרך פעולתם על רצפטורים לנוירוטרנסמיטורים במוח, וזה קצת מורכב לפורום זה, אבל אני כן מצפה מרופא הרושם מירשמי הורמונים לדעת זאת).
בכל אופן, הפתרון היותר מוצלח הוא פשוט לעבור לצורה אחרת של נטילת הורמונים, כגון כדורים, או משחות לעור וכו', גם כן במינון נמוך ולא גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה ובהמשך
יהל30/10/2012לכך - המדבקות עוזרות רק שלאחרונה הרגשתי שוב נפיחות בבטן. אין גלי חום וכול השאר למעט דכדוך קל. (ואולי זה קשור לדברים אישיים ולאו דווקא להורמונים...)
היתכן שקיבלתי מדבקות רק עם אסטרוגן???? לדעתי רופאת הנשים אמורה היתה לדעת את ההשלכות כפי שכתבת. אני מקווה שזה אסטרוגן עם פרוגסטרון ואת זה אוכל לבדוק מאוחר יותר מה כתוב על המדבקות. (כרגע אני בעבודה)
לפי מה שידוע לך על מדבקות אוורל קוונטי 50 מג' הם מכילים רק אסטרוגן? אני קצת בלחץ עכשיו......
כדורים לא אוכל לקבל מאחר ולדאבוני אני מעשנת. כנראה שמשחות על העור יהיו רלוונטיות יותר לגבי? ועל איזה מינון היית ממליץ? 50 מג' כפי שנטלתי בשנה הראשונה ולא 50 מג' ו 25 מג' ?
תודה על התייחסותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע"ג המדבקות כתוב:
יהל31/10/2012אוורול קונטי 50 מכילה: ESTRADIOL 3.2 MG
NORETISTERONE ACETATE 11.2 MG
קצב שחרור 24 שע'
אוורל 25 מכילה: ESTRADIOL 1.6 MG
מה זה אומר קיבלתי רק אסטרוגן?? ואם כן עלי להוסיף פרוגסטרון- באיזה מינון?
אודה לתשובתך
יהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה ובהמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר31/10/2012אוורל קונטי מכילות גם פרוגסטרון לעומת אוורל בלבד, כפי שצויין בהתחלנ המכילות אב\סטרוגן בלבד
אוורל קונטי יש רק במינון אחד ולא ניתן במינונים שונים.
במידה והעדפה האישית שלך היא עישון ולא איכות חיים- זה בר אופרה אחרת .
את כבר מספיק גדולה בכדי לקבל החלטות לגביך.
עישון והורמונים לא הולכים ביחד והבחירה היא כמובן שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות הורמונים
יהל31/10/2012העדפה שלי היא הפסקת העישון ואני בתהליך!!!.
עד אז - האם המינון שאני מקבלת הוא בסדר?
היית משנה במשהו את הטיפול? מאחר והבנתי שבקונטי יש את ההורמון השני בנוסף לאסטרוגן האם החשש הוא פחות לגבי סרטן ברירית הרחם?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר03/11/2012החלטה נבונה
השארי על טןןרל קונטי ללא שינוי בשלב זה.
הפסקת עישון תגביר יעילות הטיפול.
ולא- תפני שוב ותעני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לדוקטור
יהל05/11/2012האם הכוונה להישאר באוורול קוונטי בלבד או בצירוף האוורל 25 מג' כפי שנטלתי עד כה?
תודה רבה
יהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיגאל 35 - תגובה
ד``ר איתן פאר03/09/2014אחרי 5 שנות מירנה אין יותר הגנה על רירית הרחםצ ולכן חובה להחליף את המירנה בחדשה ולהמשיך עם האסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורול - תגובה
ד``ר איתן פאר03/09/2014גירוי מהמדבקות ידוע ושכיח. במידה וגובר פשוט לעבור לג'ל אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חני03/09/2014האם תוכל בבקשה להתייחס לשאלתי לגבי עובי של 3.6 מ"מ האם צריכה פרוגסטרון אני עם התקן עברו 5 שנים התקן מירנה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורול 50 וואוורול קונטי
לחץ...03/06/2015אני בת 24 ומטופלת ההורמונים האלה בעקבות טרנר סנדרם אני אמורה להתחיל ב50 ואז לעבור לקונטי ובסוף החודש שאני מגיעה ל50 שוב אני אמורה לקבל מחזור משום מה הכל ה ששתבש הורדתי את ה50 ואני בלי כלום ו עדיין במחזור זה לא אמור לקרות יש תחושה של דחף לשירותים כל הזמן ואני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעוררת בין ארבע לחמש כל בוקררונית30/10/2012
בת 45, מחזורים סדירים אבל התעורריות בשעות בלתי אפשריות, תוך כדי תחושת לחץ במהלך המחזור החודשי אך בעיקר בשבועיים שלפני הדימום. משתמשת באוורל בין 50 ל-150 ובשבוע האחרון גם 3 מ"ג מלטונין אבל לא מצליחה לישון אחרי חמש וחצי בבוקר. מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעוררת בין ארבע לחמש כל בוקר - תגובה
ד``ר איתן פאר30/10/2012אני לא מצליח להבין השימוש באוורל אצל מי שמציינת שיש לה מחזורים סדירים.
למה?
ב- מלטונין יעזור במינון של 5 מג'ר אותו ניתן להשיג בארה'ב ללא כל צורך המירשם רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעוררת בין ארבע לחמש כל בוקר
רונית30/10/2012השימוש באוורל עוזר לי לטפל בחרדה שבעיתה הייתי מתעוררת כל שעתיים בזמן ה-PMS ושלל סימפטומיים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעבור כמה זמן מתחילת הטיפול הוא מתחיל להשפיעד``ר איתן פאר30/10/2012
שלום
אני בת 48 עם סרטן שד גרורתי, בעצמות בלבד, ולפי הפט האחרון שעשיתי, הגרורות נעלמו לעת עתה....
אני נוטלת טמוקסיפן ומקבלת עירויי זומרה.
מאחר שאני סובלת מיובש קשה בנרתיק, נתנה לי רופאת הנשים וגיפם. לטענתה, הספיגה של האסטרוגן היא מקומית ולכן אין סכנה.
יש לי 3 שאלות:
1. כעבור כמה זמן מתחילת הטיפול הוא מתחיל להשפיע.
2. הרופאה אמרה לי שהווגיפם עלול לגרום לעיבוי של רירית הרחם ולכן אני צריכה להגיע לביקורת כל חצי שנה. האם העיבוי של רירית הרחם הוא תופעה שכיחה במתן וגיפם, ומה הסכנה/סכנות בעיבוי הרירית?
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר30/10/2012ניתן להשתמש בואגיפם במצבך
במידה והיובש בנרתיק מאד קשה - המינון יהיה 3 פעמים בשבוע למשך חודשיים ואז ניתן לרדת למינון של פעמיים בשבוע
בד'כ ואגיפם לא אמור לגרום לעיבוי רירית הרחם, אבל טאמוקסיפן עושה זאת ולכן יש צורך במעקב רפואי.
השיפור איטי והדרגתי.
עד אז ניתן להשתמש בג'ל גינומונאל לנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי ווסת חודשייםאיילת29/10/2012
עשיתי פרופיל הורמונלי
FSH 10.30
אסטרדיול 996
פרוגסטרון 4.2
פרוגסטרון 6.89
האם לא יהיה לי יותר מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי ווסת חודשיים - תגובה
ד``ר איתן פאר30/10/2012פעילות הורמונלית תקינה לחלוטין.
יהיו גם יהיו מחזורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בוגיפםיעלה29/10/2012
שלום
אני בת 48 עם סרטן שד גרורתי, בעצמות בלבד, ולפי הפט האחרון שעשיתי, הגרורות נעלמו לעת עתה....
אני נוטלת טמוקסיפן ומקבלת עירויי זומרה.
מאחר שאני סובלת מיובש קשה בנרתיק, נתנה לי רופאת הנשים וגיפם. לטענתה, הספיגה של האסטרוגן היא מקומית ולכן אין סכנה.
יש לי 3 שאלות:
1. כעבור כמה זמן מתחילת הטיפול הוא מתחיל להשפיע.
2. הרופאה אמרה לי שהווגיפם עלול לגרום לעיבוי של רירית הרחם ולכן אני צריכה להגיע לביקורת כל חצי שנה. האם העיבוי של רירית הרחם הוא תופעה שכיחה במתן וגיפם, ומה הסכנה/סכנות בעיבוי הרירית?
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בוגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר30/10/2012פעמייים השאלה.
התשובה אחת.
ראי להלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור חודשייםאיילת29/10/2012
עשיתי פרופיל הורמונלי ללא קשר לימי מחזור מכיוון שאין לי מזה חודשיים
ויצא לי FSH 23 E2 760
האם אני צריכה לחכות למחזור ולעשות ביום השני
אני בת 45 היו לי מחזורים סדירים עד כה
מה אומרות התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור חודשיים - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2012שאת סביב הביוץ ומחזור יופיע כשבועיים אחרי הביוץ
במידה ולא ניתן לקלב פרימולוט נור ( שהרוםא ירשום לך) ולקבל מחזור
אין משמעות לפרופיל הורמונלי במידה ואת לא מתכננת הריון ( ואני מניח שלא- בגילך)
פשוט בתקופה הפרימנופאוזליות יש תקופות של העדר ביוץ ואז הפרופיל ההורמונלי לא תקין, עם תקופות של מחזורים סדירים ואז הפרופיל ההורמונלי תקין.
היות ולא מטפלים בבדיקות, אלא הם רק נועדו להסביר תופעות קליניות , הרי שהם לא יקדמו אותך בכלום.
טיפול תקבלי בהתאם לתמונה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- e2 גבוה לאחר מנופאזהאיה28/10/2012
שלום, אני בת 53 מזה למעלה מחמש שנים ללא מחזור לאחרונה מספר חודשים עם כאבים / תעוקה בבטן תחתונה. בשבועות האחרונים כאבים כמו ביוץ, הפרשות, גודש בחזה וכאבים חזקים בפטמות. בדיקות דם : e2 677 lh 32.4 fsh 27.7 prolactine 249 progesterone 1.7 tsh 7.99 אודה להתייחסותך במיוחד למשמעות של e2 הגבוה, האם עלול להצביע על גידול בשחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להוסיף
איה29/10/2012כי איני לוקחת שום הורמונים ולא לקחתי גם למעט לפני כחמש שנים למשך חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי להוסיף - תגובה
ד``ר איתן פאר29/10/2012תוך ימים , אני מניח פחות משבועיים, תקבלי דימום וכל הסימפטומים יעלמו
השחלות חזרו לצייץ,לאחר שנים ללא פעילות.
לא קשור לכל גידול שהוא אלא לתהליך פיזיולוגי ידוע ומוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - אבל
איה29/10/2012קראתי כאן שמחזור יכול להתחדש אחרי שנה, שנתיים. לי כבר שבע שנים אין מחזור. עברתי תקופת גיל מעבר קשה עם כל הסימפטומים. איך קורה שפתאום שחלות חוזרות לצייץ ? דרך אגב יש לי שחלה אחת. מתקפת ההורמונים שוהה בגופי כבר כשלושה שבועות כשלפני כן מספר חודשים של כאבי בטן תחתונה. אשמח להסבר איך קורה כזה דבר ? למה זה יכול להיות קשור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת הגלי חום עזרהרותי27/10/2012
שלום
אני בת חמישים כבר שנתיים עם גלי חום נוראים שתי אחיותיי נפטרו עקב סרטן השד אני נמצאת במעקב לאחרונה עשיתי בדיקה גנטית ואין לי את גן הסרטן הספציפי שחיפשו רופא נשים נכנע ונתן לי לויאל אבל הרגשתי נפוחה ועקצוצים ברגליים כשניגשתי לרופא אחר הוא הפסיק לי את הלויאל ואמר לי שזה סטרואיד ואני אמשיך להתנפח אז ביקשתי משהו אחר והוא לא מוכן לתת לי עם ההיסטוריה המשפחתית שלי מה לעשות כרגע אני מטופלת עם ויטוקלציק ונר הליילה שזה צמחים מזה חודש כבר יש לי גלי חום בקטנה כזה פעמים ביום אבל אני מפחדת שזה יחזור לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת הגלי חום עזרה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2012הודעה זו התפרסמה גם תחת "היסטוריה של סרטן שד" בשאלה הסמוכה ועניתי שם בפירוט רב. גשי לתשובה הנ'ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)