מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התרגיל אינו מומלץ?מנחם17/01/2013
שלום,
היום הייתי אצל כירופרקט, והוא אמר שתרגיל הסקווט לדעתו לא טוב (אפילו אם מבוצע היטב), גם משום שהוא דופק את הברכיים לאורך זמן וגם משום שהוא מגדיל באופן ניכר את הסיכוי לפציעה ב-L5-S1.
אשמח לשמוע מניסיונך - האם אתה מסכים איתו? האם אתה ממליץ על תרגילי רגליים אחרים במקומו (בעיקר לצורך חיזוק מסת גוף רזה והיפרטרופיה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגיל אינו מומלץ? - תגובה
חנן בן-עמי22/01/2013אמר אז אמר...
סקואט מגדיל את הפציעה למה ואיפה?
לא כל מטפל הוא אלוהים, כן?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלנלי17/01/2013
שלום רב, לאחרונה לאחר הליכה של 20 דק' אני מתחילה לחוש כאבים בקרסול מאחורי כף הרגל בחיבוש בין השוק לעקב. הכאב הוא כמו דקירות כאלה ועובר לאחר זמן מה. על מה הכאב יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל - תגובה
חנן בן-עמי21/01/2013סיבות רבות ומגוונות לכאבים שמתחילים תוך כדי הליכה. לא הבנתי את המיקום המדוייק
האם התופעה נמשכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בגידי ההמסטרינגס בירךאילנה09/01/2013
בבדיקת MRI - נוזל סביב גידי ההמסטרינגס בזור אחיזתם אל הגבשושית האיסקיאלית, חשד לקרע חלקי של הגידים ללא עדות להפרדות הגידים מאחיזתם אל הגבשושית, מצקת סביב הגידים משיקה לעצב הסכיאטי, יש טיפול? מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בגידי ההמסטרינגס בירך - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/01/2013חבוש את המקום עם רצועה אלסטית
חמם את המקום וקרר עם קרח לסרוגין
מתיחות קלות ביותר לא להגיע לכאב
ניתן גם לטפל באולטרסאונד ולאט לאט לשלב עיסוי רקמה עדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד אכילס למתעמלת בת11שירי05/01/2013
שלום,הבת שלי בת 11מתעמלת באקרובטיקה והתעמלות קרקע כבר 4שנים,לפני כחודש אובחן דלקת בגיד אכילס,הומלץ מנוחה שלושה שבועות ופיזיותרפיה,עברו כבר מעל 4שבועות והיא עדיין לא יכולה ללכת על הרגל(הולכת רק עם קביים),כמה זמן ההחלה מדלקת בגיד האכילס)?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד אכילס למתעמלת בת11 - תגובה
חנן בן-עמי06/01/2013תלוי בחומרת הדלקת אך השאלה היא האם את מעוניינת להעביר את הסימפטום (דלקת מלווה בחום, נפיחות, הגבלה בתנועה ועוד) או לטפל במקור שגורם לדלקת בגיד אכילס.
הפיזיותרפיסיטים אמורים לחפש (תתעקשי איתם) מדוע גיד אכילס מגורה ומפתח דלקת.
האם זהו כשל בשרירי התאומים או הסולייה? האם רגל אחת עובדת המון לעומת הרגל השניה?
האם הדלקת נגרמה בשל עלייה בעומסים ואינטנסיביות האימון? האם יש זמני מנוחה ושינה להתאוששות?
על פניו לפי תיאורך נשמע לי המון זמן 4 שבועות...
מאחל החלמה מהירה וחזרה לכשירות לקטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאנונימי04/01/2013
שנה אזרחית טובה.
לשאלתי
בן 17.5. עוסק בכדורסל.....
בעברי, פציעות קלות כגון נקע בקרסוליים, כאב כאב בפיקת הברך שנבע מחוסר איזון של שרירי הבטן והרגליים.כיום מבצע תרגילי פזיותרפיה להם,לחיזוק וכו.
אתאר בפנייך שבוע:
יום א'- מנוחה כללית, מתיחות.
יום ב'- פזיותרפיה לברכיים,קרסוליים(20-30 דקות,חיזוק,אין דופק גבוהה)
ומשחק בכדורסל.
יום ג'- פזיותרפיה לקרסוליים, אימון כוח כללי,מתבסס על משקל גוף(מתח,ידיים,בטן,סקוואטים,גו וכו) .
יום ד'-פזיותרפיה קרסולייים וברכיים, לפעמים ריצה ברחובות השכונה..התקדמות הדרגתית.
יום ה'- פזיותרפיה לקרסוליים, אימון כוח כללי(כמו ביום ג',או שמתבצע ביום שבת) ואימון כדורסל.
יום ו'- פזיותרפיה לברכיים וקרסוליים , מתיחות.
יום שבת- אימון כוח כלליי(או ביום חמישי) ואימון כדורסל.
האם זה בסדר?מבחינת כמות ועומס.
כמובן שאימוני הכדורסל והכוח הינם עצימים וקשים יותר,מעייפים יותר.אימוני הפזיותרפיה יכולים לקחת זמן,אבל רק משום שישנם מספר תרגילים.אין הם קשים כ"כ.
כמובן שלשבוע מסוג זה( 4אימוני כדורסל/ריצה ו2 אימוני כוח) הגעתי לאחר התחלה בסיסית והדרגה מבוקרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
חנן בן-עמי06/01/2013מעולה!!
6 יחידות אימון שבועויות לבחור בגילך זה סבבה
שים לב לשעות המנוחה שלך (לא לזלזל) ולהרכב וכמות המזון שאתה צורך.
צא בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת ITBאלי01/01/2013
הי, כואבת לי ברך ימין בצד, וכל התסמינים מעידים על כך שזו פציעת itb
בדרך כלל אני רץ כ 60-70 ק"מ בשבוע, אך כעת לאחר 6 ק"מ כבר אינני יכול להמשיך לרוץ.
בהתחלה המשכתי לרוץ על הכאב , לאחר מכן רצתי עד שהתחיל הכאב ומיד הפסקתי וכעת לקחתי אפילו מנוחה שבוע. אך דווקא נראה שהמנוחה לא עזרה בכלל, עכשיו אני לא יכול לרוץ אפילו 2 ק"מ.
מה מומלץ לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
כפיר בן גליל03/01/2013שבוע מנוחה זה לא הרבה זמן באופן כללי,, זה גם תלוי בגיל. עם הכאב חד אז צריך להוריד את העומס עד שהכאב משתנה ונהיה פחות חד..
כפיר בן גליל - מטפל ברפואה סינית ומאמן כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה גיל, אבל..
אלי03/01/2013המוזר הוא שדווקא המנוחה לא עוזרת לי, זה יותר כואב לי עכשיו, אפילו שאני הולך.
אני בן 44 אגב, כמה זמן לדעתך פציעה כזו מצריכה מנוחה? האם לעשות אופניים זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעת ITB - תגובה
חנן בן-עמי06/01/2013הי אלי,
דבר איתי טלפונית כדי שאסביר לך את העניין, אך בכל מקרה ITB נדרכת כתגובה לחוסר בשרירי ההמסטרינג של הירך האחורית.
מתיחות ומנוחה לא יקדמו אותך, צריך לברר מדוע היא נדרכה (מקורה בשריר TFL בחלק העליון קדמי של הירך וגם מהישבן בחלק האחורי) כדי שתוכל לתת מענה ופתרון על מנת שהיא תשתחרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITB
איתן21/02/2014שלום רב,
אני שבוע לפני מרתון ת"א והתחילה לי פציעת ITB בברך שמאל, האם חיזוקים למשך שבוע לשרירים מסביב לברך כולל השרירים האחוריים ליד הישבן יעשו את העבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרתון לאחר אנטיביוטיקהרצה31/12/2012
התאמנתי במשך כשנה למרתון טבריה ב10/01 חטפתי דלקת גרון והרופא רשם לי אנטיביוטיקה ל 10 ימים - עד המרתון. איך זה עלול להשפיע על הריצה? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרתון לאחר אנטיביוטיקה - תגובה
חנן בן-עמי01/01/2013החב'רה שקמו לרוץ ב 4.30 בבוקר אומרים שלטבריה יש קסם מיוחד: הוא מרפא את כל המחלות 24 שעות לפני הזינוק :-)
רוצי על זה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץאחת29/12/2012
האם יש טיפול נוסף לשברי מאמץ למעט מנוחה?
מה עלול לקרות אם ממשיכים להתאמן על אף שברי המאמץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ - תגובה
חנן בן-עמי30/12/2012איך אובחנו שברי המאמץ? ומדוע הם נגרמו?
לפעמים משתמשים במונח "שבר מאמץ" עבור תופעות רבות סביב השוקיים, שלאו דווקא מנוחה תועיל להן.
אשמח להרחבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי המאמץ אובחנו
אחת01/01/2013על ידי אורטופד.
היו לי גם בעבר, בזמן הצבא, אחרי קורס מדריכי ספורט ואז עשיתי מיפוי עצמות והיו שברי מאמץ. היום יש לי את אותן התופעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי המאמץ אובחנו - תגובה
חנן בן-עמי06/01/2013אורטופד אינו המילה האחרונה בתחום. כפי שאמרת מיפוי עצמות או כל אמצעי הדמיה אחר יהיו יעילים.
בכל מקרה אם זה אכן זה אזי מנוחה היא הדרך שלך, ותוך כדי אפשר לתת עבודה חד"כ על חיזוק שרירי הרגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורסלן מיואשמיכאל29/12/2012
שלום רב!אני בן 25 בריא בדרך כלל..
לפני כשנה החלו לי כאבים חיצוניים בברך(כמו ITB)המשכתי לשחק על הכאבים ואט אט הכאבים החלו לרדת לכיוון הברך בכל הצד החיצוני שלו עד למטה מתחת לברך.
זה רק החמיר ורק אחרי3 חודשים הפסקתי לשחק כשכואב לי אפילו בתנועת פשיטה פשוטה כשאני שוכב.
בעליית מדרגה כשאני על רגל אחת וכן בירידת מדרגה כשהעיקרון מאוד פשוט עיקר הכאב זה בתנועה כשהברך קדימה(למשל בסקווט אחורה זה הרבה פחות כואב כמעט ולא).וגם בריצה זה עוד יחסית נוח אבל בקפיצות וכל מה שמערב עומס על רגל אחת זה כואב בטירוף,כאב של כאילו סקין חותכת.
אחרי MRI שכמעט ולא ראו בו כלום חוץ מבצקת מוח עצם בLFC ולאחר פיזיוטרפיה של משהו כמו 3 חודשים שלא הצליחו כלל,עשיתי ניתוח ארטוסקופיה שבו שייו לי 2 פגמים סחוסיים בLFC (קטנים)בעשרים מעלות וב50 מעלות.אבל הבעיה היא שכבר עברו חודשיים וחצי מאז הניתוח והכאב הוא בדיוק בדיוק אותו דבר כמו שהיה לפני הניתוח.
אני ממש מיואש עושה יום יום פיזיוטרפיה ללא כל שינוי.
חשוב לי לציין שלפני שהפציעה הזו החלה אז לפני זה היו לי כאבים ממש חזקים במפשעה ובבטן וכשבועיים אחרי זה החל לכאוב.
ניסיתי לפני הניתוח גם דיקור סיני שלא עזר.
אני כבר לא יודע מה לעשותחייב פתרון כי אני לא משחק כבר מעל חצי שנה.התחלתי לפני שבוע הזרקות HA אחרי ההזרקה הראשונה אין שום שינוי לטובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורסלן מיואש - תגובה
חנן בן-עמי30/12/2012דיברנו פעם בטלפון לא?
אם כן אזי קיבלת את כל המידע הדרוש, אבל אשמח לחזור עליו שוב. טלפונית כמובן. זה ייקח לי 3 דקות להסביר או 30 דקות לרשום..
הפרטים למטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שרירים קשות מאוד בריצהאורי28/12/2012
שלום,
יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי בריצה. אני נוהג לרוץ בערך כ2-3 קילומטרים 3-4 פעמים בשבוע כבר תקופה של מספר חודשים. לאחר לא הרבה זמן בריצה אני מתחיל להרגיש כאבים בכפות הרגליים שעולים לכיוון השוקיים. הכאבים עזים מאוד ומחייבים אותי לעצור ולעבור להליכה איטית. האם יכול להיות שהבעיה היא עקב חוסר במגנזיום/אשלגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות שרירים קשות מאוד בריצה - תגובה
חנן בן-עמי30/12/2012גם,
אבל תבדוק את ההנעלה שלך. לא חשוב אם הנעל "נחשבת" ויקרה, היא אמורה להתאים לך עבור מגע טוב עם הקרקע, תמיכה בכף הרגל וייצוב, שהנעל לא תהיה צרה מדי ועל הנעליים לא להיות בלויות עבור אפקט שיכוך זעזועים. גם לקשירת השרוכים יש חשיבות
אם אתה בעל פלטפוס, קריסה פנימית, נקעים רבים בעבר וכל מיני דברים שיש בהם לפגום במנח כף הרגל - אזי רקמות רבות יתגייסו לפעולה, יתנפחו בעת זרימת דם מוגברת בריצה, ויגרמו ללחץ ותחושת כאב..
בכל מקרה מומלץ לבחון את ההנעלה שלך שתוואי הריצה יהיה שטוח ככל שניתן ואם כואב נסה להפחית מהירות ולהקטין צעד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורי30/12/2012יש ספק לחוסר במינרלים?
האם מדרסים יכולים לעזור?
מה זאת אומרת קשירה לא נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
חנן בן-עמי01/01/2013אל תתחיל עם מדרסים - יש הרבה דברים שניתן לעשות לחיזוק וייצוב כף הרגל לפני מדרסים. קשירה לא נכונה חזקה מדי או הדוקה מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורי03/01/2013האם יכול להיות שהבעיה נובעת מחוסר במגנזיום? צריכה של מזונות בעלי אחוז מגנזיום גבוה או לחליפין כדורי מגנזיום עשויים לעזור בבעית הריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
חנן בן-עמי06/01/2013גם
לעיתים חוסר במינרלים כמו אבץ ומגנזיום יכול להפריע במערכת כיווץ ושחרור השרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורי06/01/2013אם כך אילו סוגי מזון עליי להקפיד לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מקצועיתשבי28/12/2012
אהלן.
יש לי ידע מסויים כי אני מתאמן מספר שנים ומתעניין מאוד בנושא הספורט.
דוד שלי בן 44, לפני חודש בגלל בדיקות אמרו לו שיש לו סוכרת, הוא לוקח כדורים ובשבועיים האחרונים הוא ירד כ12 קילו בערך, הוא שוקל עכשיו בסביבות ה90-88 קילו.
הוא התחיל לעשות קצת הליכות מחוץ לבית כ40 דקות בערך.
הצלחתי לשכנע אותו להירשם לח.כ כדי להוסיף גם אימון אנאירובי.
אני לא ממש סומך על המדריך שלנו בח.כ לכן אני רוצה להתייעץ איתך ולשמוע דעתך על התוכנית.
גב-משיכת פולי עליון קדימה
חזה-לחיצת חזה עם מוט
כתפיים-הרחקת כתפיים לצדדים בישיבה
יד קדמית- כפיפת מרפקים עם משקולות
בטן- כפיפות על מזרון רגליים באוויר ב90 מעלות
רגליים-לחיצת רגליים במכונה
בחודש הראשון כל התרגילים 2 כפול15
אשמח לשמוע דעתך על התרגילים והאם להוסיף תרגיל לזוקפי גו אם כן איזה? , האם להוסיף תרגיל ליד אחורית כנגד פולי? והאם להוסיף עוד תרגיל רגליים?
כל הארה והערה שלך באמת תעזור לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מקצועית - תגובה
חנן בן-עמי30/12/2012השאלה היתה עבור ד"ר שגיב?
בכל מקרה מה מטרת התירגול? אם הייתי אתה הייתי ניגש ללמוד קצת על מחלת הסוכרת ואפקט הפעולה האנאירובי על הגוף.
קצת על תהליך הגליקוליזה, השפעת האימון הגופני על רמות הסוכר בדם, הכדורים שהוא החל לקחת משפיעים גם על קצב חילוף החומרים ובכלל, הוא לא יהיה באדי בילדר אז הייתי ממליץ שהתוכנית תהיה עבור תנועתיות במינימום התנגדות בהתחלה (למרות שהוא מאוד ירצה לקבל עוד בראש)
זו מחלה שעדיף לא לעשות עם הניהול שלה טעויות..
איזון זה שם המשחק ופעילות דרסטית מפרה אותו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכפות רגלייםאודי24/12/2012
בזמן הליכה מהירה מתחיל לי כאבים באמצע של הקשת שלאחר מיכן מקרין לכל כף הרגל עשיתי פעמיים מדרסים עם תמיכה לקשת ועדיין יש כאבים.לאחרונה אני מנסה חצי מדרס מסיליקון שמגביה מעט את העקב ויש הקלה אבל אז נוצרת לי בעיה אחרת של מתיחה של השוקיים וזה מקרין קצת לגב..אני אוהב לעשות ספורט אבל אני כבר מיואש.רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות?הייתי אצל פרופ' מומחה שלאחר מבט בסיטי ואולטרסאונד לא ממש נתן לי תשובה חד משמעית ואמר שכדאי מדרס עם תמיכה לקשת והגבה של העקב אבל כמו שאמרתי זה לא ממש עוזר...מה ניתן עוד לעשות ולמי לפנות? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכפות רגליים - תגובה
ד''ר שמי שגיב26/12/2012האם המידה למדרסים נלקחה לפי מידת גבס או בהטבעת הרגל לספוג. כי אם כך יש לחזור ולקחת מידות במידת גבס- ממש חובשים את הרגל בגבס. זו מידה יותר נכונה ומדוייקת.יש גם לבדוק את תאימות הנעליים למבנה ותפקוד כפות הרגליים שלך
למקביל יש גם לבדוק אופציות טיפוליות נוספות- יתכן שיש סובליקסציה במפרקי כף הרגל. כירופרקט טוב יכול לאבחן ולטפל בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש רופא ספורט לטניסאית צעירהעמיר23/12/2012
שלום
אני מחפש רופא ספורט לטניסאית צעירה בת 13 שסובלת לאחרונה מכאבים בברך ובגב
אציין שהיא מתאמנת מעל ל 15 שעות שבועיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש רופא ספורט לטניסאית צעירה - תגובה
ד''ר שמי שגיב26/12/2012אם ברצונך לקבל גם איבחון ויותר חשוב מכך גם מענה טיפולי ממליץ לך לגשת לכירופרקט או פיזיוטרפיסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפייםאריאל20/12/2012
שלום,
שמי אריאל בן 23, מתאמן כשנתיים במכון כושר 4 פעמים בשבוע כשעתיים כל אימון בערך, שעה כוח וכל השאר אירובי על הליכון ישר.
מידעו נוסף שאולי יעזור, לפני שהתחלתי להתאמן שקלתי 89 קילו אחרי שנים של חוסר פעילות גופנית כלשהי כמעט לחלוטין. ירדתי למשקל 65 תוך כדי אימוני כח ותזונה שקיבלתי מתזונאי מומחה. לאחר הירידה עשיתי עלייה בשריר- מסה כ8-9 חודשים ועליתי למשקל של 79 קילו כמובן שלא הכול היה שריר אבל היה גם הרבה שומן, לאחר מכן התחלתי שוב חיטוב וירדתי עד לפני שלושה חודשים שוב למשקל 65-66. כל זה תוך כדי תפריט תזונה מאוזן של 5 ארוחות ביום. בשלושה חודשים אחרונים אני בעיקר מתחזק את מה שיש עם תוספות אוכל אחת לחודש כדי לא להשמין, המטרה שלי היא לצבור שריר עד לרמה מסוימת ואז נחליט הלאה.
הבעיה היא שעוד תוך כדי החודשים של העלייה בשריר היו לי כל מיני מקרים של תנועה לא נכונה ואז הרגשתי כל מיני כאבים בכתף ימים ובמפרקים של הכפות ידיים ברכיים גב תחתון.
הבעיה שהטרידה אז ומטרידה היום זה כאבים בכתפיים תוך כדי אימון שמונעים ממני להתקדם במטרה שלי. וכאבים שאמנם לא מטרידים אך מופיעים לפעמים בגב תחתון בעיקר באזור השמאלי. הייתי אצל אורתופד שעשה כל מיני בדיקות ואמר שהכול תקין ומה שאני צריך לעשות בכתפיים זה תרגילים לחיזוק שרוול מסובב, לגבי הגב תחתון הוא אמר שאני צריך לחזק את שרירי הבטן והגב. ושלח אותי לפיזיתרפיה. הייתי בפיזיותרפיה אצל אישה מאוד נחמדה בקופת חולים אבל נראה לי שהיא לא הכי בענין של הבנה בפציעות ספורט, נתתי הזדמנות בכל מקרה. היא עשתה לי גלי חום עם מכשיר מיוחד בכתפיים, משהו שקצת הקל על הכאב נראה לי. זימנה אותי לתור נוסף ונתנה לי דפים עם תרגילים לביצוע בבית. הבעיה שרוב התרגילים זה תרגילים שאני מבצע עם משקלים כבדים או לא, במכון כושר ואני לא יודע אם זה רלוונטי לעשות אותם בבית? ואם בכלל יש טעם להגיע להמשך טיפולים שם ולעשות את התרגילים האלה...
יש לציין שאני ממשיך להתאמן as we speek והכאבים זה לא משהו שמונע ממני להתאמן זה רק משהו שמעיב מציק ומונע התקדמות של הרמת משקלים כבדים לצבירת מסת שריר בריאה. אין לי בעיה להוריד משקלים ולעבוד לאט, אבל על להפסיק אני לא חושב ביינתיים :-)
אשמח לחוו"ד, אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתפיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב26/12/2012אני מבין שאתה חדור מטרה ומוטיבציה אך כעט גופך מאותת לך -דרך הכאבים. שמשהו בגופך אינו פועל כהלכה או שאתה מעמיס על גופך יתר על המידה.
הייתי ממליך לך לבדוק את סרגל המאמצים וגפ את זמני ההיתאוששות
בנוסף יש לבדןק האם אתה גם מחזק את הכתפיים באופן מאוזן פונקציונלית ולא רק כוח
האם אתה דואג לחיזוק שרירי הליבה האם אתה עושה גמישות
גש לטיפול אצל פיזיוטר]יסט או כירופרקט ספורט לבדיקה מקיפה וטיפולים תחזוקתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים18/12/2012
שלום אני בן 30 בריא בד"כ מתאמן כ5 פעמים בשבוע, לפעמים מרגיש חולשה\עייפות הייתי אומר שזה קצת קיצוני אפילו , עשיתי את כל הבדיקות דם ,שתן ,לב, נירולוג, כרדיאוליוג..... הכל יצא תקין ,ההרגשה זאת עוברת (כאילו לא קרה כלום)בדרך כלל אחרי ארוחה , יש לציין כי הרגשה זאת מעולם לא גרמה לי להפסיק לתפקד או לפעמים זה אפילו עובר לפעמים כאשר אני מתחיל להתעסק במשהו "אינטנסיבי" (פעילות \עבודה פיזית) מה יכול להיות הסיבה \הגורם להרגשה הזאת ? כמו כן לפני כמה ימים חזרתי מריצה של 10קמ (רץ מרחק זה בדרך כלל אפילו יותר) אכלתי שתיתי לאחר זמן מה שמתי לב שאינני רואה טוב יש מין כתם או טשטוש צבעוני בעין ימין בלבד שעבר לאחר זמן קצר (אכלתי חתיכת שוקולד ועוד משהו קטן אחרי שזה התחיל) מה יכולה להיות הסיבה ?
כל זה ממש מוזר לי כי לא נמצאה אצלי כל בעיה רפואית ואני עושה אימונים די אינטנסיביים אז ממש לא ברורה לי הסיבה לכל ה"תופעות" הללו , כמו כן אני מרגיש עייף לדעתי יותר מאנשים אחרים בגילי יש לציין שאני מתעורר מוקדם כל יום אך הולך לישון גם די מוקדם כך שיוצא לי לישון בין 6-8 שעות בלילה
מקווה שתוכלו לעזור
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
כפיר בן גליל18/12/2012קודם שווה לראות האם יש עוד בדיקות שהרופא יכול להמליץ עליהם. חשוב לראות את התפריט שלך ולראות אם הוא מתאים לשגרת האימונים שלך. וצריך גם לפחות כרגע להוריד ב 20 אחוז את עומס האימונים כדי לראות אם יש שיפור..
כפיר בן גליל, רפואה סינית ומאמן כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)