פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה משונה...
    עמוס
    07/07/2012

שלום,

אני בחור בריא בן 24, המתאמן חזק על הסקווט מספר שנים (הגעתי ל-120 דיפ-סקווט 8 חזרות). פעמיים בשבוע אני מבצע אימון רגליים, הכולל דיפ-סקווט 3 סטים וכפיפת ברכיים במכונה.
    לאחרונה שמתי לב למשהו מציק אצלי: תוך כדי עמידה/הליכה יש שפשוף בין החלק המדיאלי-פרוקסימלי של ירך ימין לזה של שמאל (כלומר, יש מגע בין הירכיים באזור שמתחת למפשעות).

האם אתה מכיר תופעה כזו אצל מתאמנים?
    מה אוכל לעשות עם החיכוך המעצבן הזה? והאם זו תופעה ידועה של מתאמני תרגילי רגליים בחדר-הכושר?
    אגב, זה מעולם לא היה לי ומעולם לא סבלתי מהשמנה.

תודה,

עמוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה משונה...

הוספת תגובה

• תופעה משונה... - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/07/2012

לתופעה זו יכולים להיות מספר גורמים אך העיקריים הם עלייה במסת שרירי הירכיים הגורמות למגע בין ימין לשמאל. שנית, ומה שנראה יותר סביר אצלך זה חיזוק יתר של שרירי מסובבי הירך ובעיקר external rotators ובעיקר שרירי ה- GLUTEUS הגורמים לרוטציה חיצונית של הירך. במצב שכזה שרירי הירך מתקרבים.
    לכן ממליץ לך לחזק את שרירי מסובבי הירך הפנימיים. בנוסף התאמן עם מכנסי טייטס
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, אבל מהם המסובבים הפנימיים?

עמוס
    08/07/2012

אילו שרירים מסובבים הירך פנימה?
    ועל אילו תרגילים תמליץ?

תודה לך, ד"ר שגיב.
    עזרת לי.

עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, אבל מהם המסובבים הפנימיים? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    08/07/2012

שב על שולחן סובב את הירך פנימה כך שלמעשה הקסול מסתובב החוצה- אלו שרירי מסובבי ירך פנימה. כעט קשור גומי אל הקרסול כדי ליצור התנגדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן הריצה
    רון
    01/07/2012

שלום,
    כאשר אני רץ יש לי כאבים בכף הרגל השמאלית בחיבור בין כף הרגל לרגל.
    הכאב מתחזק כאשר אני מנסה להרים את כף הרגל ומונע ממני לרוץ כמו שצריך.
    כמו כן הכאב עובר מספר דקות לאחר הריצה. ניסיתי מנוחה מספר פעמים וזה לא עזר. מה אני יכול לעשות כדי שזה יסתדר?

בן 16 תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן הריצה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן הריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    03/07/2012

הי,

לכאבים בכף הרגל סיבות שונות ורבות, אך על סמך תיאורך אסתכן" ואומר שייתכן שעומס רב מתרכז במקום המתואר. במקום זה עוברים הרבה גידים אשר מחברים את השרירים המצאים סביב השוק לעצמות ואצבעות כף הרגל - חיוני בזמן ריצה.
    בנוסף, כנראה ישנה מוערבות של שריר הקרוי tibialis anterior או "שריר המסעות"

עם הנעלה מתאימה ונוחה, לאחר שתבנה כושר טוב ומעל לבסיסי, ייעלמו גם כאבי השוק התחתון וחיבור כף הרגל. בינתיים האט את קצב הריצה, צעדים קלים וקטנים יותר

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת הנשימה מתחת למים
    זיגי
    27/06/2012

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, ולא יותר עקב המלצת המאמן. אני מחפש דרכים אלטרנטיביות לשיפור הכושר, האם עצירת הנשימה מתחת למים זה אופציה? תודה רבה, אשמח לרעיונות נוספים. נ.ב מתאמן בריצות ותר׳ כוח עם משקל גוף, בן 18.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירת הנשימה מתחת למים

הוספת תגובה

• עצירת הנשימה מתחת למים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/06/2012

עזוב אותך זה קטן, לשיפור הכושר לך למועדון של ערסים, עמוד במרכז הרחבה והכרז:"כל הערסים על ה*** שלי" ופתח בריצה מהירה החוצה.
    הספירנט שתעשה מפתח מאוד את היכולת האנאירובית

ועכשיו ברצינות צלילה מתחת למים לא משפרת את הכושר, היא אולי תורמת לעבודת ריאות יעילה יותר. לא ציינת במה אתה מתאמן אך למה שלא תנסה אופניים, קרוסטריינר, שחייה וריצה?
    לא חסר איך לגוון את משטר האימונים ולשפר את הכושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת הנשימה מתחת למים

זיגי
    28/06/2012

הקטע עם הערסים נחמד, אני ינסה אותו. אם יקרה לי משהו אני יזכור להפנות את הרשויות לחנן בן עמי. :)
    לגבי הצלילה ולעבודת ריאות, לא התכוונתי ללרוץ יותר מהר, אלא ליותר אוויר בריצה.
    אני מתאמן בכושר קרבי. המאמנים לא ממליצים לעשות מעבר לאימונים (3 בשבוע). איך אני יכול כן לעשות מעבר? שחייה- באמבטיה מקסימום, אין לי את הכסף. ריצה- אמרו שלא טוב יותר ממה שאני עושה. גיגלתי קרוסטריינר- לשחות יהיה יותר זול מלקנות את זה. אופניים- אין לי. ככה הגעתי לעצירת נשימה מתחת למים :)
    אשמח להברקה, בינתיים אני ינסה להשיג ממישהו שלא משתמש אופניים. אם יהיה לי אופניים אז כמה פעמים בשבוע?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקות גיינר לעלייה במשקל
    גולש
    25/06/2012

שלום רב,

אני בגובה 1.80 ושוקל 60 ק"ג ולאחרונה נרשמתי למכון כושר במטרה להיכנס לכושר וכן לעלות במשקל.
    המליצו לי לקחת אבקת גיינר שמורכבת מחלבון ופחמימות כדי להעלות במשקל.
    רציתי לדעת האם האבקות גיינר לעלליה במשקל הללו יכולות לגרום לנזק לכליות או לנזק אחר בגוף ?
    האם האבקות הללו טבעיות לחלוטין ובטוחות לשימוש ?
    האם יש אבקה ספציפית שמומלצת ?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אבקות גיינר לעלייה במשקל

הוספת תגובה

• אבקות גיינר לעלייה במשקל - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    26/06/2012

אני אישית הייתי נמנע מכול מוצר שאינו טיבעי ולבטח כול מיני אבקות למינהם. מה שבונה את השריר זה שילוב נכון בין אימוני כוח ותזונה בריאה. מבחינת התזונה את צריך יותר מים, כן, 80% מהשריר הוא מים. צרוך יותר מלח כדי לאפשר את ספיגות המים בגוף. הרבה ירקות, ובעיקר עלים ירוקים. עלים ירוקים מכילם כלורופיל, שזה חלבון הנספג בצורה יעילה ובונה את השריר. למד מהחיות הגדולות בטבע. עשה זאת נכון כדי שלא רק תראה טוב אלא גם תמנע מפציעות ומחלות מיותרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה מהירה ומשקולות
    שרון
    20/06/2012

שלום רב
    לאחרונה התחלתי לעשות הליכות מהירה בכל יום למשך חצי שעה
    בימים האחרונים אני משלבת בזמן ההליכה, משקולות ידיים(מחזיקה אותם) של קילו כל אחת,
    מתוך מחשבה לחזק את שרירי הידיים ובכלל....

רציתי לדעת האם זה טוב ו "בריא"? האם זה תורם ולמה? או אולי להיפך ועלול לעשות נזק?

יש לי כאבי עורף וגב, אבל אני לא בטוחה שזה מזה(אולי דווקא זה עשוי לשפר את הכאבים שהחלו עוד קודם להליכות)...??

בנוסף רציתי לדעת מה ההבדל בין משקולות ידיים שמחזיקים לבין רצועת משקולת שמלבישים על הידיים (או הרגליים), ומה בעצם עדיף בזמן הליכה???

אודה מאד לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה מהירה ומשקולות

הוספת תגובה

• הליכה מהירה ומשקולות - תגובה

חנן בן-עמי
    21/06/2012

משקולות נועדו להעלות את עוצמת האימון ולהוות התנגדות רבה יותר.
    אם התחלת מאפס , כלומר מהכורסא ישר לאימון יומיומי של חצי שעה, אזי אני חושב שיש בזה די והותר לעת עתה.

לבנות כושר ולראות תוצאות לוקח זמן - לפחות 3 שבועות עד חודש - ולאט לאט ניתן להוסיף אימון בעוצמה משתנה: ללכת חמש דקות יותר פעמיים בשבוע, באימון אחר אפשר לעשות 5 דקות הליכה רגילה - שתי דקות הליכה מהירה יותר - 3 דקות הליכה רגילה וחוזר חלילה
    הגיוון והשינוי באימון יהוו קושי בפני עצמו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רולר בליידס כספורט לבעלי עודף משקל
    טליה
    13/06/2012

שלום,

אני בת 38, גובה 170, שוקלת כ 100 ק"ג
    אני בכושר יחסית טוב, עושה הליכות ספורטיביות כ 3 פעמים בשבוע

אני חושבת ללמוד להחליק על רולר בליידס
    אם אעשה זאת אקח שיעורים פרטיים מקצועיים

רציתי לדעת איך עודף המשקל משפיע בספורט הזה.

האם מופעל לחץ נוסף על חלקים מסויימים בגוף ?

האם כאשר אני נופלת בצורה לא טובה, אני עלולה להיפצע קשה יותר בגלל הגיל ועודף המשקל ?

תודה מראש

הוספת תגובה

• רולר בליידס כספורט לבעלי עודף משקל - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/06/2012

למעשה רולר בלייד יכול להיות פעילות די טובה עבורך. זאת מכיוון שבפעילות זאת אין את אלמנט הנחיתה, כשם שיש בריצה או הליכה, היכול לפגוע קשות במפרקים וזאת לאור משקלך. מה גם שרולר בלייד מפתח את המערכת הפרופריוספטיבית, שיווי המשקל ובכך תורם ליציבות הפרקים. אך פעילות זה הרבה יותר קשה ממה שאנו חושבים. הבעיה ברולר בלייד זה הנפילות, ואין מה לעשות כולם נופלים בהתחלה. אז התחילי עם הנחייה ולאט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך ומבקשת לחדד...

טליה
    13/06/2012

אני מבקשת לחדד בנושא הנפילות

בהנחה שאלבש את כל המגינים המתאימים - מרפקים, ברכיים, מפרקי ידיים וקסדה
    האם נפילות צפויות להביא לפציעה קשה בגלל עודף משקל ?
    נניח למשל לידי מצב של שבר ביד או ברגל ?

ברור לי שתמיד יש סיכון
    אני רוצה לדעת כמה סיכון תורם העודף משקל בהקשר של הפציעה מנפילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רולר בליידס

גל
    29/08/2012

יש לי רולר בליידס במידה 38-9 שלא נעשה בהם שימוש!
    אני רוצה למכור אותם, את מעוניינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בין הגב תחתון לאגן.
    מקס
    11/06/2012

שלום לכולם,
    לפני כחצי שנה היו לי כאבים בגב התחתון לבין האגן(אזור שאתה מתכופף) ואחרי טיפול פיזוטרפי של תרגילים הכאב עבר לחלוטין.
    לפני כחודש וקצת הכאבים חזרו והתחלתי למרוח בן גיי באזור שבן האגן לבן הגב תחתון.
    הכאב מורגש כאשר אני רוצה להכופף(לא משפיע לי על הגמישות,אין לי בעיה להגיע עם ידיים עד לרצפה) אבל שאני רוצה לקום אני מרגיש כאילו זה מתנגד קצת ושאני 'מוציא בטן' החוצה והגב מתעקם לכיוון הבטן אני מרגיש כאב.

אני משחק כדורסל שלוש פעמים בשבוע כשעתיים כל אימון וגם משחק בימים שאין אימונים.
    הייתי אצל הפזיוטרפיסט והוא אמר בגלל שגדלתי(15) הגב שלי בחוסר שיווי משקל והחלק הזה לא בנוי עדיין לגובה כזה(1.81).

ישנם טיפולים או יעוץ אחר כל שהו על מנת שהכאב יעבור,יש שיפור אבל אני רוצה שהכאב יעבור כמה שיותר מהר כי זה גם מפריע בכללי ולפעילות היום יומית.
    אגב מזה טיפול בגלי הלם?זרמי חשמל?

*כאב מורגש גם בצידי הגוף שליד הגב תחתון ולבין האגן.
    *אין הקרנה של כאב לאזור הרגליים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בין הגב תחתון לאגן.

הוספת תגובה

• כאבים בין הגב תחתון לאגן. - תגובה

חנן בן-עמי
    12/06/2012

תיארת יפה את מצבך ידידי הכדורסלן.
    חשוב הנושא של גדילה מואצת בפרק זמן קצר, משום שה-כ-ל משתנה אצלך:
    * הגוף מתארך ומאכז הכובד משתנה. על הגוף לעבוד קשה יותר על ייצובו
    * אורך העצמות שגדל לפתע לא עומד באותו היחס לחוזק השרירים שתומכים ומיעים את מפרקי העצמות כדי ליצור תנועה.
    * פרט לחוזק השרירים, גם אורכם וגמישותם משתנה יחד עם הצמיחה.

מה יש לעשות?

לחזק שרירי ליבה (פיטבול, בוסו, פיתות וכו במגוון תרגילים) זה יעזור המון בשיפור הייצוב שלך

לחזק - בצורה מבוקרת - כל שריר בגופך. לא עבודה מופרעת בחדר כושר, אלא דיוק וחלוקת עבודה בין קבוצות השריר

גמישויות ומתיחות לאלסטיות מירבית של השרירים (במיוחד המסטרינג) לטווח תנועה גדול ורב

חיזוק שרירי בטן שיתמכו בכל פלג הגוף העליון. לא מדובר רק בכפיפות בטן לקוביות, אלא בשלל צורות

תזונה ומנוחה - מפתח לכל פעילות ספורטיבית

אם אתה חזק בכדורסל ורואה בזה עתיד, גש לייעוץ מקצועי עם בניית תוכנית עבודה ואימון מסודרת פלוס הנחיות תזונה וכו'

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות
    שאלה
    10/06/2012

שלום,הבעיה שלי היא שמתחילים אצלי בחילות תוך כדי ריצה למרות שאני בכושר טוב.
    למשל קרה לי שאכלתי שעתיים וחצי לפני האימון שני משולשי פיצה ובסוף האימון שלמען האמת,האימון לא היה עצים יותר מדי..הקאתי 4 פעמים.
    אבל למשל גם כשאני לא אוכל בכלל לפני אימון..אפילו לא 4 שעות לפני..יש לי בחילות!
    מה לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות

הוספת תגובה

• אכילה לפני אימון...

ליאת
    11/06/2012

חשוב לאכול אוכל קל לפני אימון ולא משהו כבד (במשולשי פיצה, כמה שנראה שזה "קל" יש בהם גם את החומציות של העגבניות וגם מוצר חלבי - הגבינה הצהובה...)
    תעשה רישום אוכל לפני אימון ולאט לאט תגלה מה מעורר לך את הבחילות

אימון מהנה

ליאת ג'רבי-פרשטנפלד, ליאתנועה
    מדריכה לפעילות גופנית מתמחה בפיאלטיס שיקומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון שגרתי לפני בדיקת מאמץ
    סטודנט
    10/06/2012

שלום.
    נקבעה לי מחר פגישה ברפואת ספורט ברמת גן כולל בדיקת מאמץ. אני אמור גם להגיע לאימון השגרתי שלי. השאלה היא: האם כדאי לוותר על האימון, לבצע רק כ חצי ממנו או שבמקרה ויש מרווח של כמה שעות, ניתן לבצע את האימו במלואו(על רגליים אני בכל מקרה לא עובד ביום זה) ואז להגיע לבדיקה?
    תודה.

הוספת תגובה

• נדמה לי שהשאלה עבורך...

ליאת
    11/06/2012

מה מטרת הבדיקה ומהו אימון שיגרתי עבורך, כדי שהמומחים שלנו יוכלו לענות ולהמליץ לך

יום נפלא

מדריכה לפעילות גופנית, מתמחה בפילאטיס שיקומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

סטודנט
    11/06/2012

ליאת, מטרת הבדיקה היא כללית, לברר את היכולות הפיזיולוגיות שלי, ללא קשר למחלה ידוע כלשהי.בן 30.
    אימון שגרתי זזה שאני רגיל לעשות: עליית מסה. משקולות, מתח. בערך במשך שעה. בגלל הבדיקה חשבתי לקצר אותו כדי להגיע לא מותש לשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך היתה הבדיקה?

חנן בן-עמי
    12/06/2012

יש תוצאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח
    יאירה
    05/06/2012

שלום .
    רציתי לדעת אם אני רוצה לעבוד על ניפוח בצורה יעילה. מה רצוי שאעשה ? לעשות את העבודה על המכשירים לאחרי הפעילות האירובית או לפני ?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניפוח

הוספת תגובה

• ניפוח - תגובה

חנן בן-עמי
    07/06/2012

בהנחה ואתה מוכן ויש אחרי שעות רבות בחיזוק בחד"כ, אתה אמור לדעת שבגדול מספר חזרות מועט 5-8 ומשקל רב לאורך 4 או חמישה סטים
    (תלוי בגודל השריר ומידת הגירוי)

תזונה ומנוחה חשובים ביותר.
    להגדיל מסת שריר צריך המון אוכל, המון, ורצוי ממקור איכותי (לא רק שייקים)

ממליץ לך להייעץ עם נפוחים בחד"כ שלך ועם מדריך
    אם אינך בחד"כ - אפשר גם

אירובי כמעט לא עושים בתקופת ניפוח, אבל אם אתה חייב אז לא ביום של אימון כוח

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שוק!
    מיכאל
    05/06/2012

ערב טוב ,
    בן 22 , מתאמן באופן קבוע לפחות פעמיים בשבוע. האימון כולל בעיקר ריצה ( 5 ק"מ בממוצע בכל ריצה) , אני מתאמן כבר במשך 4 חודשים. בנוסף מדי פעם אני משחק טניס ( 2-3 פעמים בחודש , במשך החודשיים האחרונים).
    הבעיה אצלי היא שאני מרגיש כאבים בחלק המדיאלי של השוק , ממש בסמוך לעצם. בעת ריצה זה פחות מורגש , אבל אחרי הריצה זה כואב , ואם אני לא עושה ספורט במשך כמה ימים הכאבים נחלשים אבל בעת לחיצה על עצם הטיביה (tibia) בצדה המדיאלי הכאבים מתחזקים.
    מה זה יכול להיות ואיך אני מטפל בזה?
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שוק!

הוספת תגובה

• עוד משהו..

מיכאל
    05/06/2012

יש לציין שהכאבים מורגשים בשתי הרגלים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי הרגליים זה כבר טוב

חנן בן-עמי
    07/06/2012

ככל הנראה טרואמה או פציעה המתרחשת בו זמנית ברגליים מצביעה על עומסים.
    ייתכן וגופך אינו מורגל עדיין במשטר האימונים, או שקצת קשה לשרירי הרגליים, ולכן הם מגיבים בחריפות.

בחלק הפנימי מדיאלי של השוק יש הרבה שרירים וגידים, ולך תמצא איזה מהם גורם לכאבים. ייתכן ואלו שלוחות שריר הסולייה שעוזר למעשה "לדחוף" את גופך קדימה בעת ריצה

קרח או מים קרים על השוקיים בסוף פעילות יזרזו את ההחלמה ויועילו לכאב

מעבר לזה תפחית מהירות או מרחק או שלא תגיע לטווח כאב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ
    דוד
    03/06/2012

שלום דוקטור.
    לפני 4 חודשים השתחררתי משירות קרבי בצבא.
    בחצי שנה האחרונה שלי בצבא הייתי רץ 30 ק"מ בשבוע וישן בערך 4 שעות בלילה מה שגרם לשבר מאמץ בעצם השוקה.ביום השחרור הפסקתי לרוץ.הייתי אצל אורטופד והוא נתן הפנייה למיפוי עצמות אבל לא עשיתי אותו (משלל סיבות).בחודשיים הראשונים ניסיתי פעמיים לחזור וראיתי שעדיין כואב לי.בחודשיים האחרונים אני משחק מדי פעם כדורסל וסך הכל לא מרגיש את זה אבל עדיין מפחד קצת לרוץ.(כמובן שאני יחזור בהדרגתיות)
    השאלה שלי זה האם זה טבעי להרגיש איזהשהוא כאב קל במקום של השבר מאמץ בריצות הראשונות שחוזרים או שצריך להפסיק מיד גם על כאב קל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ

הוספת תגובה

• שבר מאמץ - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/06/2012

אם אכן קיים שבר מאמץ אתה עדיין אמור להרגיש כאבים, אך יתכן שקיימים גורמים נוספים שתורמים לבעיה. יש לבדוק את תפקוד כפות הרגליים והצורך בהתאמת מדרסים ואולי אף נעליים עם בקרת תנועה. אז הייתי ממליץ לך לפנות לגורם מוסמך כדי לבדוק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 16, הרמת משקולות בעמידה
    מתאמן
    31/05/2012

שלום, אני בן 16 ואני מתאמן בחדר כושר כבר חודש וחצי. המאמן שלי בנה לי תוכנית אימונים שמתוכה המון תרגילים הם עם משקל חופשי ובעמידה.
    חבר שלי שהוא סטודנט לרפואה אמר לי שאסור לי להרים משקולות בעמידה בשום אופן בגלל שזה יפגע בגדילה שלי.
    השאלה שלי היא האם זה נכון, כי אני יודע שיש מחקרים שאומרים שזה עוצר גדילה ויש כאלה שסותרים את זה.. אבל האם יש תשובה מובטחת?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 16, הרמת משקולות בעמידה

הוספת תגובה

• בן 16, הרמת משקולות בעמידה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/06/2012

אכן כך, אין מחקרים החלטיים בנושא וכול מקרה צריך להיבדק לגופו. זה לרא רק מה גילך הביולוגי אלא גם מה מצב התפתחות המערכת השילדית שלך וכיצד אתה בנוי. הייתי אומר שתנסה להיות זהיר ואל תנסה לדחוק משקלים כבדים. נסה לבצע תרגילים עם משקלי גוף זה הרבה יותר עדיף ובטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותכם אוסיף...

ליאת
    11/06/2012

מתאמן יקר, כמדריכת כושר/פילאטיס/ושיקומי (שאליה מגיעים פצועי מכון הכושר...) אני יכולה להוסיף שגם בשנים שלאחר מכן אם עוברים עם משקולות חופשיות בעמידה חשוב לדעת לעשות את זה נכון
    באימון במכון אתה תראה אנשים מרימים משקלים הרבה מעבר ליכולתם והתוצאה שתראה גב מוטה לאחור, עצירת נשימה וכד' - עצתי לך - אל תלמד מהם גם אם השריר נראה מחוטב ומעוצב !! :)
    לגילך, והיות ואני לא יודעת מה התוכנית שבנו לך, הייתי מציעה בעבודה עם משקל חופשי - לעבוד בשכיבה ולא בישיבה (שם העומס על עמוד השדרה גדול ביותר...) ובכל מקרה לשמור על תנועה נכונה
    העיקר לשמור על הגוף והבריאות

מדריכה לפעילות גופנית מתמחה בפילאטיס שיקומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה פעילות מאומצת
    רוית
    31/05/2012

בת 37 גובה 1.60 שוקלת 60,אחרי 3 לידות.
    מזה 3 שנים ברציפות על בסיס כמעט יומיומי עושה פעילות גופנית שהיא:הליכה 4.5 קילומטר תוך 35 דקות.
    מנסה מפעם לפעם לשלב ריצה אך רק בקטעים מאוד קצרים אחרת נורא קשה לי בנשימות בעיקר.
    קניתי אופניים ואם זו נסיעה בקושי סביר אז בסדר אך אם האימון קצת יותר מאומץ אני מרגישה בחילות איומות,והרגשת עלפון,אוץו הדבר כשניסיתי לעשות ספינינג או כל ספורט אחר אשר דורש קצת יותר מאמץ.
    למה זה קורה?מה עושים?האם ניתן לשנות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה פעילות מאומצת

הוספת תגובה

• לא מצליחה פעילות מאומצת - תגובה

חנן בן-עמי
    04/06/2012

דרושה סבלנות לבניית כושר
    עד היום עבדת במסלול שגופך מכיר:. אותו קצב הליכה, אותו מרחק ולעיתים גם באותם ימים.
    אולם כאשר ניסית לצאת מהתבנית והמסגרת - ולעבוד מאומץ יותר - הרגשת את הקושי

לדעתי שלבי הליכה עם ריצה לפרקי זמן ארוכים יותר, הריצה צריכה להיות איטית, אך ארוכה ככל שאפשר.
    לאופניים צריך לוודא שגובה הכסא מתאים לך והתנועה נוחה

לא להתייאש, פשוט להמשיך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיש כבן 35 שהלך לכדורגל ו...
    סיגל
    29/05/2012

במהלך משחק הכדורגל אמש עשיתי תנועה לא נכונה (בכף הרגל) וקיבלתי כאב חזק (שריר?) מתחת לברך מאחורה - כאב איום שנראה מתחזק..
    יש לציין שהתחלתי לשחק רק לאחרונה (תדירות של אחת לשבוע) וסבלתי מכאבי שרירים כלליים שלאחר מאמץ, אבל הם היו סבירים. (בשונה ממה שקרה לי אמש שנראה לי כנזק)
    מה ניתן לעשות ?
    האם אני צריך לשנות משהו ? להוסיף ויטמין ?
    מה יקל עלי להשתלב בספורט זה ?
    תודתי מראש

הוספת תגובה

• קשיש כבן 35 שהלך לכדורגל ו... - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    29/05/2012

כאב מאחורי הברך יכול להגרם ממספר גורמים מנזק למניסקוס, לבייקר סיסט למתיחת שריר
    ממליץ לך לשים קרח על המקום , 15 דק כול שעתיים ולנוח
    אם הכאב לא עובר תוך מספר ימים גש לגורם מקצועי לבדיקה מעמיקה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה

סיגל
    29/05/2012

אני מקווה שהובנתי (מדובר על מתחת לברך - בשוק מאחור)
    מלבד ההמלצה הקודמת -
    ברצוני לשאול אם מומלץ לנוח או דווקא ללכת.
    ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה - תגובה

חנן בן-עמי
    29/05/2012

אין אפשרות לדעת מה גודל הטראומה - הנזק - שנוצר ושעודנו ישנו

מנוחה היא המלצה גורפת כדי שלא תיצור נזק לעצמך, אך אם הכאב פחת משמעותית, יש טווח תנועה ויכולת כיפוף הרגל אחרונית, אזי אפשר ללכת

השאלה מה יש לך??

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה