מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור לא סדיררצה למרחקים28/10/2012
שלום,
אני בת 42 רצה למרחקים מזה מספר שנים. בחודשים האחרונים העליתי עצימות אימונים וירדתי כ-5 קג במשקלי. בנוסף משתתפת בתחרויות לעיתים קרובות יותר, דבר שלא עשיתי בעבר בתדירות כזאת.
המחזור החודשי שלי הגיע תמיד כל 27-28 ימים ובחודשים האחרונים מופיע כל 22-24 ימים.
בחודש האחרון הופיע פעמיים (הפעם השנייה שבועיים בדיוק לאחר הקודם).
האם יש קשר בין עצימות האימונים והירידה במשקל לשינויים בתכחפות המחזור?
תודה
רצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
חנן בן-עמי30/10/2012דווקא את השאלה הזו הייתי מעלה בפורום "נשים בספורט" או ה לרופא/ה שלך
חוץ מהפרשה מודברת של המערכת ההורמונלית כגירוי לאימון - אין לי רעיון אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן ליטול ארקוקסיה ולבצע פעילרועי28/10/2012
שלום
אני עוסק באופן קבוע בספורט ( ריצה ואופניים )
כרגע יש לי דלקת בפרק כף היד עקב האופניים והתחלתי לקחת ארקוקסיה למשך 10 ימים ( כרגע ביום ה 3 )
האם אני יכול בינתיים להתאמן כרגיל ? ריצה של שעה + ? ללא כח חשש?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן ליטול ארקוקסיה ולבצע פעיל - תגובה
חנן בן-עמי30/10/2012חיובי
לזה הכדור נועד. למגר את תופעות הלוואי הקשורות לפציעה ודלקת ולאפשר פעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי האם אין סיכון? היות
רועי30/10/2012והארקוקסיה מעלה את לחץ הדם , וכשאתה רץ מהר ( דופק 190 +- ) אז הלחץ גבוהה. לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות רבה לאחר מאמץ גופניאיתן דינה26/10/2012
עייפות רבה לאחר מאמץ גופני שנמשכת כיממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות רבה לאחר מאמץ גופני - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/10/2012ללא פרטים נוספים הסיבות לכך יכולות להיות קשורות ב: מערך אימונים, תזונה, מתח, חוסר בשעות שינה, תהליכים ויראליים,
ראשי כדאי לבצע בדיקת דם מקיפה ובהמשך ממליץ לך להגיע לך להגיע לבדיקה יסודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות בברךיהונתן25/10/2012
ערב טוב.
אני בן 27 עושה ספורט אירובי 3-4 פעמים בשבוע (ריצות של 10 קמ ורכיבות של 50-75 קמ באופניים)
הערב אחרי רכיבה הרגשתי פעימות בברך הימנית ומדי פעם יש גם תזוזה קטנה-כמו פעימה קטנה באזור
צרפתי תצלום שמראה בערך באיזה אזור מדובר.
אם אפשר לקבל אבחנה/השערה ממה זה נובע.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
יהונתן25/10/2012התחושה היא רק של פעימה ללא כאבים כלשהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/10/2012סביר להניח שמדובר במצב או תהליך דלקתי
ממליץ לך להבדק כדי לברר את המניעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בברכייםיובל21/10/2012
שלום
אני עושה ספורט באופן קבוע שכולל ריצות מכון כושר הליכות ועוד ועוד
לאחרונה ניהיה לי קליקים בברכיים אני מרגיש מן תחושבה לא נעימה ואני מפחד שזה יתפתח לפציעה שאני מרגיש את התחושבה ברגל הלא נעימה אני מותח את הרגל ומכווץ עד שיצא לי הקליק שזה מישתחרר אז הרגל בסדר אבל למה זה קורה לי והאם זה מסוכן יש לציין שלקחתי חופשה של חודש מהספורט אבל זה עדין מופיע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בברכיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/10/2012הקליקים מופיעים כתוצאה מלחץ על פיקת הברך או שחיקה של המניסקוס או הגידים. הייתי מציע לך לגשת לבדיקה יסודית לא רק של הברך עצמה אלא גם של כפות הרגליים והאגן, זאת מכיוון שליקויים באזורים אלו יכולים להשפיע על תפקוד הברך.
בשלב זה המנע מריצה בעלייה או ירידה והמנע מתרגילי sqatt או כול תרגיל בכפיפפת הברך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כדאי לי לקחת???ערן19/10/2012
אני בן 28 ומתאמן בחדר כושר כבר מעל לשנה.
אני לא אוכל ככל הנראה טוב היות והיו לי תקופות קצרות של חולשה. מה לעשות ? חדר כושר של מוצצי כסף ולא יותר. בכל אופן אני כרגע מרגיש חלש ולא יכול להתאמן למרות שאני רוצה.
עשיתי בדיקות דם והמצב תקין על פי רופא המשפחה (שיכול להיות שהוא טועה).
הלכתי לבית מרקחת כדי לקנות משהו להתחזק והוצעו לי שלושה דברים :
1. מולטי ויטמין לספורטאים
2. מגנוקס ספורט (תוסף מגנזיום)
3. קיו 10
אני מתלבט בין השנים הראשונים.
איזה מהם הכי כדאי לקנות? מה יותר טוב ?
את המגנוקס ספורט - רוקח אחד ממש המליץ לי. אבל אני חושש כי זה נשמע כמו סם מרץ או משהו לא בריא. האם אני צריך לחשוש מהלא מוכר או שזה בסדר?
ואת המולטי ויטמין אני מכיר מכך שנאמר בעבר שזה לא מזיק לקחת.
אז מה כדאי יותר לקחת ??? כי אני ממש רוצה להתחיל
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כדאי לי לקחת??? - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/10/2012נראה שאתה מנסה לשים פלסטר על פצע מדמם
לויטמינים אין שום ערך, מלבד, שתן יקר, אם אתה ממשיך להתנהל באורח חיים שכזה. אם אתה מתאמן בחדר כושר סימן שאורח חיים בריא זה ערך חושב לך. אז תתנהג בהתאם, אכול בריא- הרבה ירקות, שתה הרבה מים ונוח. זאת יש לעשות לפני שאתה סתם שורף את הכסף על תוספים יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילס טנדיניטיס - מה עושים?דין13/10/2012
שלום שמי דין ואני שחקן כדורסל פעיל לשעבר ועוסק בספורט באופן אינטנסיבי מאז ומתמיד.
לפני כחודשיים החלו לי כאבים קלים בגיד אכילס שמאל (בעיקר כתוצאה ממגע בעקב, לדוגמא שכיבה על הגב ומגע של העקב עם המזרן ובדר"כ לאחר אימון גופני).
לאחר ביקור אצל אורטופד הונחתי להפסיק כל פעילות למשך חודש ולקחת ארקוקסיה תוך לבישת הגבהה לעקב. לאחר חודש של הפסקת פעילות הכאבים הפסיקו אך עדיין קיימת תחושת רגישות מסויימת שגרמה לי לחשוש מחזרה לפעילות ולכן חזרתי לרופא שהמליץ לי על טיפול פיזיותרפי (אולטרא-סאונד) תוך שילוב של אימוני ריצה קלים ומתיחות.
אני כבר אחרי 3 טיפולי אולטרא סאונד ו-2 אימוני ריצה קצרים והכאב עדיין קיים (אם כי במימדים סבילים למדי ונמוכים באופן יחסי):
מה עליי לעשות? האם ישנו טיפול תרופתי מומלץ/שיטות טיפול מעבר לדברים שציינתי? האם חזרה לפעילות גופנית מצומצמת תורמת להבראתי?
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילס טנדיניטיס - מה עושים? - תגובה
ד''ר שמי שגיב13/10/2012בנסוף למש שאתה עושה רצוי לבצע מספר דברים
קרח- קח קוביית קרח, אחוז אותה במטליט ועסה את הגיד ל 8-10 דק
ריצה אחורית עוזרת לשחרר את הגיד
לשקול האם יש צורך בהתאמת מדרסים
לבדוק האם קיימים שינויים פונקציונליים באורכי הרגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דין13/10/2012אני עושה עיסוי עם קרח פעמיים ביום ואני לא באמת מרגיש שזה עוזר במשהו.. ד"א שימוש במשחה כמו טראומיל יכול לעזור?
ורק כדי להבהיר את זה אחת ולתמיד - פעילות ספורטיבית מבוקרת יעילה להחלמה או לא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר שמי שגיב17/10/2012אל תצפה להחלמת קסם מפציעה שכזאת, זה דורש זמן
שוב ומה שיותר חשוב זה לאבחן מה הם הליקויים התפקודיים שגורמים לפציעה, כי אם גורמים אלו קיימים הם ימשיכו לגרום לפציעה בכול פעם שתעלה מאמץ
אתה יכול לעשות פעילות, כמו שחייה או אולי אופניים, אם יש כאב, עצור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T SCORE בצוואר הירך 2.4- המליצו ליאתי12/10/2012
שלום רב
באחד מצוואר הירך יש לי 2.4- T SCORE יתר העצמות במצב בינוני.
הציעו לי לפנות לפיזיותרפיסט ספורט או פיזיולוג מאמץ.
פעם ראשונה שאני יודעת על המקצועות הנ"ל.
מה מביניהם יכול לעזור לי לשמר את מצב צוואר הירך או מספיק חוג להתעמלות בונה עצם וגם אילו תרגילים אסור לי לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר T SCORE בצוואר הירך 2.4- המליצו לי - תגובה
ד''ר שמי שגיב13/10/2012חוג התעמלות בונה עצם יכול להספיק
אך צריך גם לבדוק לעומק למה זה קורה
יתכן וקיים שינוי במנך האגן שיוצר פחות לחץ על העצם ובכך לירידה בצפיפות העצם
יש לבדוק אולי קרתה לך פעם פציע- נקע, שבר וכתוצאה העברתה משקל לרגל הנגדית
ויש לבדוק את התזונה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לצוואר הירך -2.4
אתי13/10/2012שלום רב
פעמים עשיתי ניתוח של תיקון בקע שנוצר במעטפת ומאז אין לי תנועתיות בצד ימין ועכשיו צפיפות עצם לא טובה 2.4-
השאלה האם יש מה לעשות אם זה,ביום שישי הייתי בשיעור נסיון של התעמלות בונה ויש לי כאבים חזקים בצד ימין.
אז כנראה שיש תרגילים שאסור לי לעשות,השאלה אילו תרגילים אסור לי לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לצוואר הירך -2.4 - תגובה
ד''ר שמי שגיב13/10/2012לשאלתך, יש צורך בבדיקה מקצועית כדי שאוכל לתת תשובה
הייתי מציע לך לגשת לטיפול מקצועי כדי לשחרר ולאזן את האגן לפני שמתחילים כול פעילות
כירופרקט או פיזיוטרפיסט יכולים לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופניתיהורם12/10/2012
שלום רב,
אני בן 23 וסובל מפעימה מוקדמת בלב.
ביצעתי הולטר ואקו ובשניהם הקרדיולוג אמר שהכל תקין חוץ מהפעימה מוקדמת, אך הוא אמר שהיא זניחה ואין לה חשיבות.
אני מעשן כ-20 סיגריות ביום.
בעברי (גיל 13-18) עשיתי ספורט תחרותי, אומנות הלחימה קראטה ואף הייתי אלוף הארץ כשנתיים.
מאז גיל 18 אני כמעט ולא עוסק בספורט אך בעוד כשבועיים אני חוזר להתאמן סדיר בקראטה בצורה אינטנסיבית ותחרותית (5 פעמים בשבוע כ5 שעות אימון כל יום כולל אירובי סופר אינטנסיבי)
בזמן האחרון אני כל הזמן שומע על אנשים לכאורה בריאים שפשוט מתמוטטים ומתים או נשארים צמח כתוצאה מספורט אפילו לא כזה אינטסנסיבי, רק לפני כמה ימים זה קרה לילד בן 16 בהוד השרון בשיעור ספורט, זה קרה לאבא של חבר שלי במהלך הליכה וקרה ל2 מכרים רחוקים שלי במהלך רכיבה מתונה על אופניים.
שאלותי הן:
1. האם הפעימה המוקדמת מעלה את הסיכון שדבר כזה יקרה לי בספורט המאומץ?
2. אילו פעולות אפשר לנקוט בכדי שאירוע כזה לא יקרה לי?
3. האם עלי לעבור בדיקות מסוימות לפני שאני מתחיל בשגרת האימונים?
תודה רבה על 3 התשובות לשאלותי, זה מאוד מאוד מלחיץ אותי ומאוד מאוד חשוב לי! תודה על ההבנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופנית - תגובה
חנן בן-עמי12/10/2012הי יואל,
את השאלות האלו יש להפנות לרופא או קרדיולוג שיבדקו אותך או יעברו על דו"ח בדיקה במאמץ (ארגומטריה). שלמעשה כאן עניתי לך על השאלה השלישית - ישנם מכונים רבים אשר מבצעים בדיקות תחת מאמץ כדי לחזות ולראות האם אתה כשיר לפעילות גופנית מאומצת (ריצה, אופניים שחייה וקצת פחות לרמת חד"כ)
כמובן הפחתת העישון, תזונה ושומן,יתרמו למזעור בסיכונים לאירוע לבבי או טראומה אחרת
בנושאים כאלו לא הייתי מסתמך על שום פורום בעולם, ויהיה מקצועי ככל שניתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד הפנימי של הרגל בעקבות ריצנתנאל ריבלין11/10/2012
שלום רב,
אני בן 34, בריא בד"כ, שוקל בסביבות 98 ק"ג, גובה 180.
התחלתי לרוץ לפני כחצי שנה לאחר שלא עשיתי פעילות גופנית בכלל.
לאחר כחודשיים שלושה התחילו לי כאבים בחלק הפנימי אחורי (יחסית) של ברך ימין.
הכאבים הם פחות בזמן הריצה ויותר לאחריה. בעיקר בתנועות צידיות וביישור הרגל.
אין נפיחות או אודם.
כגע רץ בין 7 ק"מ לעשרה ק"מ, שלוש פעמים בשבוע עם שאיפות להתקדם לריצות ארוכות יותר.
אציין כי בשלב כלשהו עשיתי הפסקה בריצות ולקחתי במשך עשרה ימים כדורי אקוקסיה. הכאבים פחתו ואף הפסיקו. כשהמשכתי לרוץ התחלתי לקחת תוסף מזון מומיו ונראה לי שעזר. בשבועות האחרונים, הפסקתי לקחת את המומיו (פשוט נגמר וטרם קניתי חדש) ונראה כי הכאבים התגברו.
שוב, הכאבים לא בלתי נסבלים אבל מציקים ומגבילים תנועתיות בזמן מנוחה ולא בזמן ריצה.
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ואיך ניתן לטפל בהם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד הפנימי של הרגל בעקבות ריצ - תגובה
חנן בן-עמי12/10/2012YYY פציעות חדשות לרץ מתחיל..
הי ידידי נתנאל - לכאבים מאחורי הברך יש סיבות רבות אך ראשית עלינו לאתר היכן בדיוק הכאב. באיזורים אלו ס"מ לכאן או לכאן מצביע על תופעה אחרת לגמרי, לכן יהא מוטב אם תוכל לתאר או לצייר בדיאגרמה היכן בדיוק כואב.
אם מדובר על קושי ביישור הרגל הייתי מהמר על גיד שריר הירך האחורי (המסטרינג) שפשוט עובד יתר על המידה - דבר די פופולרי ושכיח בקרב רצים ומתאמנים חדשים.
ארקוקסיה, אטופן ועוד כדורים רק מעבירים את התסמין - כאב והגבלה - אך לא מטפלים במקור ובסיבה שהם לרוב חוסר בגמישות, חולשת שריר (יכול להיות שרגל שמאל מה-זה-חלשה או לא מסונכרנת ולכן העומסים נופלים על ימין) ועוד הרבה גורמים.
נסה לרוץ לאט יותר ולהקטין את צעד הריצה - כמובן לאחר שהתאמת לעצמך נעליים לריצה
במידת הצורך כדאי לפנות לאיש מקצוע (שיראה אותך יותר מחמש דקות של אורטופד) כדי לקבל אבחנה מדוייקת והדרכה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון עם בקעאור09/10/2012
שלום יש לי בקע כבר חצי שנה ואני עדיין ממשיך להתאמן משקולות, רציתי לדעת איזה תרגלים ועל איזה קבוצת שרירים לא מומלץ לי לעבוד, (מאז אני לא עובד על הרגליים מחשש לכאבים או להחמרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון עם בקע - תגובה
חנן בן-עמי12/10/2012אולי תטפל בבקע?
אין סיבה לא לעבוד על הרגליים, אך הפורום הוא לא המקום אלא חדר הכושר ומדריכיו שיוכלו, אולי, להסביר לך ולהדריך אותך מה לעשות כדי לעבוד מסביב לבקע
מעבר לזה פשוט לך לראות כירורג שיעניק לך הסבר מפורט יותר ויוכל להמליץ על דרכי טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשוק בזמן ריצהשיר09/10/2012
שלום רב, לפני שבועיים התחלתי לרוץ על הליכון במכון כושר כדי לרדת במשקל.
המשקל 82 ק"ג גובה 160 - אני בעודף משקל. אני רצה והולכת לסירוגין במהירות 8 ו-6 קמ"ש במשך 50 דק'. בזמן הריצה יש לי כאבים בשוק התחתונה מאחור קרוב לקרסול רק ברגל שמאל, אני עדיין יכולה להמשיך לרוץ, הכאב נסבל. הכאב מפסיק מיד לאחר שאני יורדת מההליכון ומופיע אך ורק בזמן ריצה.
ממה זה נובע? האם ככל שאהיה יותר בכושר זה ייפסק? האם זה כתוצאה מעומס על הרגליים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשוק בזמן ריצה - תגובה
חנן בן-עמי12/10/2012תבדקי באינטרנט את pronator brevis וטיביאליס פוסטריור. שרירים אלו אחראיים לניווט כף הרגל שלך ולייצובה. ייתכן וברגל שמאל נדרש מאמץ ועומס רב יותר כדי לייצב את מנח כף הרגל.
כמו כן רצוי וכדאי לבחון את נושא ההנעלה - לא הפירמה חשובה אלא מידת הנוחיות וההתאמה לפעילות הנבחרת.
מעבר לזה בכיף תרשי לעצמך להפחית את המהירות והעומס. 50 דקות פעילות תוך שבועיים זה די הרבה ואת מזמ ינה לעצמך פציעות נוספות (חמסה חמסה)
אין קיצורי דרך! התמדה תוביל להישגים, לא מהירות ולחץ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכוחאבי05/10/2012
אני בן 66, מתאמן קבוע בחדר כושר מזה 26 שנה.לאחרונה אני מרגיש תשישות כלשהי בתרגילי כוח.המדריך המליץ לי על קריאטין.אני נמנע בגילי מתוספות בלתי נחוצות או בלתי מבוקרות.
האם היית ממליץ על תוספים לחיזוק?על בדיקת דם לויטמינים ומינרלים?
אני נוטל תרופה קבועה ממשפחת הסטטינים,וקדקס לערמונית.מעבר לכך הכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכוח - תגובה
ד''ר שמי שגיב08/10/2012הסטטינים ידועים כמחלישי שרירים וגורמים לתשישות
הייתי ממליץ לך לבדוק חלופות אלטרנטיביות לתרופה, יש לה לא מעט תופעות לוואי
ממליץ לך גם לבצע בדיקת דם ואולי גם תמונת דם מיקרוסקופית (חפש בגוגל)
הנוסף תחשוב לבצע אימונים יותר קצרים אך עצימים יותר.
האם אתה ישן טוב? ומספיק שעות? שותה הרבה מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לריצה והגבניר05/10/2012
אוקיי אני לא יודע אם זה מתאים לכאן אבל גם ככה יש לי בעיה מסויימת עם הריצה אז אני פשוט אשאל.
יש לי קיפוזיס בגב, רפיון שרירים וזה גורם לי ליציבה לא נכונה.
עכשיו כבר אמרו לי ללכת למכון כושר וכו', אבל השאלה שלי היא במקרה ויש לי מאמן שלא יודע על מה הוא מדבר ולא יודע בדיוק איזה תרגילים לתת לשרירי הגב וזוקפי הגב, איזה מין תרגילים מתאימים לזה? והאם זה אפשרי להתאמן בבית ללא כל ציוד של מכון כושר? ואם כן האם ניתן לעשות את האימון כל יום?
יש לי גם כאבים בגב התחתון אבל זה מהחולשה של השרירים כמו שהאורטופד אמר לי.
יש לי כמובן מתח בבית אבל הוא צר ולא רחב, ניתן לבצע בו מתח רגיל אבל לא רחב.
בכל מקרה אשמח לדעות ותשובות במקרה וזה הפורום המתאים.
עכשיו בקשר לריצה, אני לא רצתי שנים ואני רץ מתחיל ואני נורא רוצה לרוץ ולהשתפר בזה אבל יש לי כאבים בעת ריצה. זאת אומרת שאחריי 300 מטר אני מתחיל להרגיש כאבים ברגליים כאילו זה בעצמות, לא יודע איך להסביר את זה אבל זה כאבים בצד הקדמי של הרגל. מתחת לברך, זה מרגיש כאילו זה בעצמות אבל זה כאב בשרירים, ובדקתי את כל העיניין, למקרה שעדיין לא מובן זה איפה שעצם השוקה והשוקית. והבנתי שזה שין ספליטס או משהו כזה.
העיניין הוא שניסיתי לחזק את הרגל בתרגילים מסויימים וזה לא עובר.
אני לא יודע מה לעשות עם זה ואני נורא רוצה לרוץ, השאלה איך מטפלים במשהו שלא יודעים בדיוק מה הבעיה.
תודה רבה בכל מקרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לריצה והגב - תגובה
ד''ר שמי שגיב08/10/2012לפי דעתי לפני שאתה מתחיל כול פעילות גש לכירופרקט או לפיזיטרפיסט שיכול לבצע סריקה מערכתית של השריר-שלד והיציבה שלך. גש למישהו עם ראיה יותר מערכתי שיכול לבחון אותך מכף רגל ועד ראש. על פניו נראה שיש לך בעיות מערכתיות עם ביטויים, סימפטומטיים, נקודתיים.
לפני שאתה מתחיל כול פעילות יש לוודא שמערכות גופך מתפקדות כשורה כי אחרת אתה יכול להסב יותר נזק.
הייתי ממליץ לך גם לגשת למאמן אישי ושיעבוד איתך בהתאם להנחיות שתתקבלנה מהכירופרקט או פיזוטרפיסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עקב ריצהיודי01/10/2012
שלום.
לבני בן ה-11 התחיל לאחרונה כאב בצד ימין תוך כדי ריצה.הכאב גורם לו להעצר ואני לא מרשה לו להמשיך בריצה.הכאב קורה לעתים די תכופות למרות שיש פעמים שאין לו כל כאב בריצה.האם ניתן לעשות משהו בנידון?
בתודה למפרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עקב ריצה - תגובה
חנן בן-עמי03/10/2012כאב בצד ימין של הבטן אני מעריך
האם הכאב החל לאחרונה או שבנך החל לרוץ לאחרונה? (לרוב שניהם)
בדרך כלל מדובר על כאב שיחלוף ברגע שמרכיב הכושר הגופני של בנך יעלה
ניתן להמשיך לרוץ, אך כדאי להאיט את הקצב ולקצר את אורך הצעד, בקיצור לקחת את באיזי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)