פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעה מקצועית
    שי
    18/12/2012

רציתי לשמוע דעתך על תוכנית אימון של שחקן כדורגל שמתאמן כבר הרבה מאוד זמן בחדר הכושר כפעמיים בשבוע על מנת למנוע פציעות ולשפר יכולות ספורטיביות.

בגלל שלאחר יום שני יש לנו יום מנוחה בלי אימונים אז אני עושה אימון חזק.
    יום שני-תרגיל אחד לגב, לחזה,לכתפיים, ליד קדמית, לזוקפי הגו ו2 תרגילים לבטן.
    4 תרגילים לרגליים:פשיטת ברכיים במכונה(כל רגל בנפרד) תרגיל להמסטרינגס(או סטיף דדליפט או תרגיל הנורדי) הרמת עקביים, ותרגיל הסקוואט/מכרעיים באופן מתפרץ.

בגלל שביום שישי יש לנו משחק אני לא מבצע אימון רגליים
    יום רביעי-אימון חיזוק וייצוב:
    2 תרגילים ברוטציות של כדור כח כלפי הקיר 20 חזרות כל צד.
    3 תרגילים על בוסו על רגל אחת
    2 תרגילי בטן ותרגיל אחד לזוקפי הגו.

אשמח להערות והארות.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דעה מקצועית

הוספת תגובה

• דעה מקצועית - תגובה

חנן בן-עמי
    19/12/2012

בסה"כ סבבה ובכל זאת קבל:

קודם כל תציב מטרות. חיזוקים למניעת פציעות, בניית מסה וכוח, שיפור ועבודת ייצוב (פיתה/בוסו) , כוח מתפרץ, סיבולת.
    עכשיו תבנה את תוכנית האימונים ככה שתכיל את כל האלמנטים במהלך אימוני השבוע.

בעבודתך בחד"כ מה שחשוב כאן הוא הגיוון. אם אתה מבצע את אותם האימונים באותו הסדר ולרוב עם אותה התנגדות, הגוף לומד את הטריק די מהר ומפסיק להתייעל.
    הגיוון יכול להיות במספר הסטים והחזרות, משקל והתנגדות, תרגילים שונים וכו'.

להמסטרינג יש ה-מ-ו-ן תרגילים שמבודדים אותו ומחזקים אותו בצורה טובה יותר מסקואט או דד-ליפט. זכור שאתה כדורגלן ולא מתאמן חד"כ. יש הבדל רב וחשוב.

איפה נכנסות לך המתיחות והגמישויות?
    שאפו על ההפרדה בין הרגליים בתרגילי מכונה. מעולה.

לא הבנתי אם המשחקים שלכם תמיד יום שישי? או גם ביום שני? זה משפיע על העצימות וההתאוששות - אך נראה שאתה מבין עניין ויופי לך על כך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד המפשעה
    רן
    16/12/2012

שלום דוקטור
    אני בן 22 ומשחק כדורגל בשכונה והיתה תקופה ששיחקתי 3 או 4 פעמים בשבוע בכל פעם 3 שעות בכל פעם ומאז אני סובל וכאבים נוראיים במפשעה בחיבור לאגן בימין והשבוע התחיל לי גם בשמאל נבדקתי ואצל רופאים נאמר לי שזה דלקת בגיד המפשעה וושללו לי בקע, אין לי בקע. מאז אני לא יכול לשחק כדורגל יותר מ-20 דקות כי הכאבים לא לא נותנים לי שום אפשרות לכך, וגם בתוך ה-20 דקות האלו שאני כן משחק זה עדיין כואב לי אך אפשרי לשחק אבל יותר מזה אני לא מסוגל, הכאב מתבטא במשחק בעיקר כשאני בועט בכדור ואפילו בצורה חלשה, אני סובל כבר חצי שנה ומאוד מוגבל מלהתאמץ אפילו מהליכה מהירה אני מרגיש תזכורת מהמפשעה ואם אני משחק עם הכאבים למחרת אני ממש צולע אני חסר אונים ואובד עצות וחושש שאין פתרון. האם יש פתרון מוכח לזה? הרופא האורטפוד אמר לי שזו פציעה שכיחה של שחקני כדורגל בעיקר ושעלי תחילה לנוח כחודש ולא לשחק, עשיתי מנוחה כזאת ולא עזר לי כלום ופיזיוטרפיה תעזור ובינתיים עד עכשיו הפיזיוטרפיה לא עוזרת לי. מה עלי לעשות וכיצד אצליח לחזור למגרשים ולשחק, כי זה נחת עלי כרעם ביום בהיר ומשחקן אתלט ומהיר שיכול לשחק שעות רצופות הפכתי בלילה אחד לאדם שלא יכול לשחק כדורגל יותר מ-20 דקות. בריצות למשל אני יכול להחזיק מעמד 40 דקות ולא יותר.
    אני לא מסוגל להאמין שאין פתרון לזה ולא אצליח לצאת מזה, מה עלי לעשות דוקטור.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד המפשעה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד המפשעה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    17/12/2012

יתכן שמה שממשיך ליצר את המתח בגיד זה חוסר איזון\סימטריה במנח האגן או באורכי הרגליים או גם יתכן סובליקסציה במפרק ה-PUBIS זה שמחבר את שתי עצמות האגן מלפנים. גם הייתי בודק אם שריר המותן קסל קצר.
    הייתי ממליץ לך לגשת לכירופרקט ספורט כדי לבדוק ולטפל בבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק בזמן הליכה
    מיקי
    16/12/2012

שלום לכולם
    לפני כחודש התחלתי לעשות הליכות כחלק מתהליך של ירידה במשקל.
    הבעיה קיימת רק בהליכה מהירה. כאבים עצומים בשוק השמאלית, בחלק האחורי. בהליכה איטית או בריצה הכאבים נעלמים. כשאני מפסיקה ללכת- הכאבים נעלמים כמעט מידית.
    מה יכולות להיות הסיבות לכאבים אלה? אני לא רוצה להפסיק ללכת אבל הכאבים משתקים אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק בזמן הליכה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק בזמן הליכה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    17/12/2012

יתכן ומדובר בשבר מאמץ או מתיחה בשריר או דלקת בגיד
    בכול מקרה רצוי שתגיע לבדיקה וטיפול מקצועי
    בינתיים ממליץ לטפל בקרח למקום הכאוב 15 דקות 2-3 פעמים ביום
    יש כעט לנוח או לחלופין לשחות או לרכב באופניים
    חשוב לבדוק התאמת נעליים תואמות ואף מדרסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטוקין ללברום קרוע
    דפנה
    16/12/2012

שלום

האם זריקות אורטוקין עשויות לעזור לריפוי עצמי של לברום קרוע במפרק הירך?

לקביעת תור
    סגירה
    אורטוקין ללברום קרוע

הוספת תגובה

• אורטוקין ללברום קרוע - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    17/12/2012

ריפוי עצמי זה רק הגוף יכול לעשות
    ראשית יש לבדוק מה גורם לשחיקת הפרק כי אחרת אם הגורמים עדיין קיימים המפרק ימשיך להישחק
    אני הייתי ממליץ לעבור טיפול שיקומי לפני כול התערבות פולשנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידות כתף
    אלעד
    16/12/2012

שלום רב,

אני מתאמן בחדק כושר כ -שנתיים, מרים משקולות במשקל גבוהה, יחסית.
    לפני כחודשיים החלו כאביןם בכתף ימין. אובחנה הסתיידות באולטראסואונד. קיבלתי זריקת קורטיזון,היה שיפור קל במצב.
    האם ידוע לך על שימוש בליזר רך בכלל, בי קיור לייזר בפרט כתורמים להחלמה?
    האם גלי הלם יתרמו להחלמה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידות כתף

הוספת תגובה

• הסתיידות כתף - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    17/12/2012

היזהר מזריקת קורטיזון בעיקר אם ברצונך להמשילך ולהרים משקולות. זאת מכיוון שקורטיזון מחליש את הרקמות הרכות ועלול לגרום לקרעים בגידים ובשרירים.
    ממליץ לך לקבל טיפול לשיפור טווחי התנועה, חיזוק שרירי מסובבי כתף ROTATOR CUFF ועיסויים לשרירים ולגידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב וקליק באגן
    אביב
    15/12/2012

שלום שמי אביב בן 24 אני בריא... אני רוצה לעסוק באומנות לחימה בשם איגרוף תאילנדי...זה אומנות לחימה שיש בה בעיטות אז מן הסתם עובדים על גמישות בכדי לבצע בעיטות גבוהות עד גובה הראש...אני עושה כבר כמה זמן איזה 3 חודשים מתיחות ושפגטים בעצמי ללא קשר לאיגרוף תאילנדי ...אבל כשאני מנסה לבעוט עד גובה הראש אני מרגיש מן כאב וקליק באיזור האגן הימיני(כשאני בועט ברגל ימין)...וזה מקשה עליי...מה זה לדעתכם?...הלכתי לאורטופד במקום מגוריי כי חשבתי שאולי זה קשור לזה שיש לי עקמת בגב או שאורך הרגליים שלי אינו שווה אך הוא שלל זאת...אז מה לעשות עכשיו?...ללכת אליו שוב ולהגיד שכאשר אני בועט גבוה אז יש לי כאבים באגן ימין?...או מה בדיוק? ...רק אוסיף שהאורטופד בדק אותי ואמר שאין לי עקמת בגב ואמר שאורך הרגליים שלי שווה ותקין...לא אמרתי לו שיש לי כאב בצד הימיני של האגן כאשר אני בועט לגובה הראש עם רגל ימין משום ששאלתי אותו ספציפית על עקמת ולא חשבתי באותו זמן...

לקביעת תור
    סגירה
    כאב וקליק באגן

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה בבקשה

אביב
    16/12/2012

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה בבקשה

אביב
    16/12/2012

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב וקליק באגן - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    17/12/2012

הקליק יכול לנבוע משפשוף גיד בעצם האגן או סובליקסציה במפרק האגן
    ממליץ לך להגיע לכירופקט או פיזיוטרפיסט ספורט לבדוק את הנושא ולקבל טיפול לבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערך התאוששות
    שי
    15/12/2012

אומרים שיש קשר ישיר בין מניעת פציעות לבין יכולת ההתאוששות של הגוף, אשמח לשמוע דעתך על מערך ההתאוששות שלי.
    אני בן 22:מתאמן בקבוצת כדורגל 4 פעמים בשבוע, משחק אחד בשבוע,ו2 אימוני חיזוק בחדר הכושר.

מערך ההתאוששות:
    ריצת שחרור קלה פלוס דגש על מתיחות סטאטיות טובות לכל שרירי הרגליים. לאחר מכן שאני מגיע הביתה נכנס למקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין למשך 7-8 דק(אחרי משחק מקלחת של מים קרים בלבד).כמובן שלאוכל יש חשיבות רבה אז אני אוכל כמה שיותר טוב ושותה הרבה מים. לוקח 520 מ"ג מגנזיום של מגנוקס לפני השינה, וכמה שיותר שעות שינה.
    אני יודע שהמדד הכי טוב זה לראות אני מתאושש טוב, אבל קשה לי להשוות את מערך ההתאוששות שלי לשאר השחקנים בקבוצה כי נראה לי שגם הם מתאוששים טוב.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מערך התאוששות

הוספת תגובה

• מערך התאוששות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    17/12/2012

אכן יש קשר ישיר בין התאוששות ומניעת פציעות.
    בזמן אימון הגוף נהרס, נפצע, והיתאוששות גורמת למערכות השיקום להחלים ולחזק את גופנו. באם אינך מתאושש דיו, הנזקים המצטברים עולים על יכולת השיקום וההתאוששות ואז אתה נפצע.
    התאוששות הינו אינדיבידואלית ואל תשווה עצמך לאחרים. מעבר לכול מה שאתה עושה, ונראה שאתה עושה לא מעט, ישנם גם פרמטרים נוספים המשפיעים על יכולת ההתאוששות- סרגל אימונים, תזונה, שינה כמותית ואיכותית לפחות 8 שעות. בנוסף מה רמת הסטרס או מתח שבה אתה חי האם אתה יודע להרפות. הייתי מציע לך לבדוק את הדופק מיידית עם הקימה ולעקוב אחריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון
    ליאור
    10/12/2012

שלום,
    מהם תופעות הלוואי לטווח ארוך שיכולות להיות מצריכת חלבונים מוגברת במזון ובנוסף גם מצריכת אבקת חלבון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון

הוספת תגובה

• חלבון - תגובה

חנן בן-עמי
    12/12/2012

תגדיר מוגברת? בגדול מדובר על נזק לכליות, אבל לא ברמת המתאמן המצוי של חד"כ
    גם לא באדי בילדרים (בישראל לפחות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצמות השוק אחרי ספורט
    אחת
    08/12/2012

שלום רב,
    חיי תמיד היו קשורים בספורט. מגיל קטן אני משחקת כדורגל וכדורסל. בצבא הייתי מדריכת ספורט. היום אני בת 38 ועדיין משחקת כדורגל פעם בשבוע וכדורסל פעמיים בשבוע.

כשהייתי בצבא, אחרי הקורס בוינגייט עשו לי מיפוי עצמות עקב כאבים בעצמות השוקיים והיו לי שברי מאמץ (לא זוכרת את הדרגה כרגע). אחרי מנוחה ארוכה כבר לא היו לי כאבים בעצמות השוקיים עד לשנים האחרונות.
    היום, אחרי כל אימון, אפילו אימון קל יחסית, יש לי שוב כאבים בעצמות של שתי הרגליים ויש לי תחושה שזה שוב עומס ושברי מאמץ.
    האם יש טיפול חוץ ממנוחה? אני רוצה לציין שמנוחה עוזרת להעביר את הכאב, אבל אפילו אם נחתי מספר חודשים, אחרי האימון הראשון, שוב יהיו כאבים.
    האם נידונתי לשברי מאמץ לכל חיי? מה עלול לקרות אם פשוט משחקים עם הכאב? אני רוצה לציין שהספורט הוא חלק בלתי נפרד מחיי ואני לא רואה את עצמי מוותרת עליו מרצון, בטח לא בשלב הזה של חיי.

הוספת תגובה

• כאבים בעצמות השוק אחרי ספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    09/12/2012

לא כל תופעה סביב השוקיים מוכרזת כשבר מאמץ

אם את שואלת אותי ככה על עיוור - אזי אומר לך שאם מדובר בכאב בחלק בחיצוני של השוק תבדקי את תסמונת "שריר המסעות" טיביאליס אנטריור. הוא נוטה להתנפח כאשר הגוף פחות מאומן ולכן כואב.
    בנוסף, הלחץ שהשרירים יוצרים על גבי השוק (במיוחד שרירי הסולייה בחלק הפנימי של השוק) פשוט "חונקים" את העצם כאשר הם מתנפחים כשדם זורם בהם, ואלו כאבים משתקים שגורמים לעצור את האימון...

יש הרבה מה לעשות, השאלה עם איזו תופעה אנו מתמודדים?
    לעיתים עיסויים מסויימים משחררים הדבקויות של רקמות סביב עצמות השוק, אבל שוב, השאלה מה בדיוק יש לך בשוקיים ועל זה איש מקצוע (שאינו אורטופד וסביר שיקדיש לך יותר משבע דקות) יוכל לענות לך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הבנתי נכון... -

אחת
    10/12/2012

טיביאליס אנטריור מדובר בשריר. ובכן, במקרה שלי בוודאות מדובר בכאבים בעצמות ולא בשרירים. בנוסף, יש לי גבשושיות לאורך עצמות השוק מקדימה. אולי זה רמז נוסף לשברי מאמץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הבנתי נכון... - - תגובה

חנן בן-עמי
    12/12/2012

ייתכן בהחלט.
    בדיקה או מיפוי עצמות יאשרו או ישללו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי התאומים
    שמואל
    04/12/2012

שלום למומחים
    אני בן 42 ורץ מזה 5 ק"מ בין 2 ל-3 פעמים בשבוע מזה 5 חודשים .
    כמובן שהתהליך היה מדורג.
    לפני 3 שבועות לאחר 10 דקות ריצה התחילו לכאוב לי שרירי התאומים בשני הרגליים (התחושה היא שהפכו כמו אבן) הפסקתי מיד.
    ביצעתי הפסקה של 5 ימים עד שהרגשתי מעולה.וחזרתי שוב לריצה. תחילה הלכתי 10 דקות על מנת להתחמם ואז התחלתי לרוץ , לאחר 10 דקות ריצה הרגשתי כאבים.
    ביצעתי הפסקה 7 ימים הרגשתי טוב חזרתי לריצה ושוב פעם לאחר 10 דקות ריצה שלא היה בהם שום תחושה של בעיה כלשהי לפתע הופיע כאב שהתגבר והתגבר.
    לא ברור לי מדוע?
    אנא חוו דעתכם
    תודה שי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשרירי התאומים

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי התאומים - תגובה

חנן בן-עמי
    05/12/2012

כיווץ בתאומים יכול להצביע על מספר דברים:
    * משק מים ברמה נמוכה מאוד - צריך לשתות יותר ולהרוות
    * חוסר במינרלים (מגנזיום ואבץ) שאחראיים על מנגנון דריכת ושחרור השריר
    * שרירי תאומים קצרים ומכווצים - מתיחות ועיסויים אולי יעזרו
    * הנעלה לא מתאימה
    * ריבוי בעליות בעת ריצה - העדף מסלול שטוח
    ובערך עוד 152 גורמים אחרים שלא מניתי...

מנוחה סטטית לבד לא תעזור, פה צריך את שיטת האלמינציה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי תמידי בריצה
    אורי
    03/12/2012

שלום לכל מנהלי הפורום,

קוראים לי אורי ואני יחסית די גבוהה (1.9מ') וגם משקל די גבוהה 87 ק"ג בלי שרירים בכלל. במשך החודשים האחרונים ניסיתי כל הזמן להיכנס לכושר וכל הזמן בלי הצלחה. אני לא מסוגל לרוץ יותר מ8 דקות בקצב נמוך בלי לעצור והבעיה המרכזית היא לא הסיבולת לב ריאה (שדווקא הריאות מחזיקות די טוב והקצב לב לא גבוהה) אלא הרגליים. אני מרגיש כאילו הרגליים הולכות להתפוצץ ויש בהם לחץ מטורף. כפות הרגליים שורפות מאוד אחריי זמן מסוים של ריצה (לא גבוהה במיוחד) ואני נאלץ ללכת כדי להחזיר את התחושה הנורמלית ברגליים. אלו לא הנעליים/גרביים או כל דבר אחר שלא קשור בגוף.

אשמח לשמוע נימוקים לבעיה או יותר טוב, פתרונות.

המשך שבוע חורפי וקריר,

אורי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי תמידי בריצה

הוספת תגובה

• תגובה

כפיר בן גליל
    04/12/2012

תעשה ריצה והליכה לסרוגין, דקה/דקה, תן לגוף שלך להתרגל למאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית דופק איטית
    יאיר
    02/12/2012

אני כיום בן 50. בבדיקות ארגומטריות תמיד הרגשתי שהדופק שלי עולה לאט מאד לדופק המטרה. בד"כ אני מגביר קצב ריצה או דיווש וממש מרגיש "גמור" אך הדופק תקוע אי שם למטה. בשנים האחרונות הבודק כבר מבין שהדופק לא יעלה יותר ומסתפק בדופק אליו הגעתי. למשל השבוע בבדיקה רצו שאגיע ל-170 אבל "נתקעתי" ב-160. נבדק באותו גיל שהתחיל את הבדיקה יחד איתי במקביל הגיע מהר מאד לדופק המטרה ואני המשכתי עוד כ-5-7 דקות אחריו ולא הגעתי כאמור.
    גם ברכיבה בכביש או בשטח זה קורה אבל אני פחות מרגיש את זה.
    הדופק המכסימלי אליו הגעתי בשבועות האחרונים הוא כ-170.
    מה ההסבר לתופעה והאם צריך וניתן להתגבר עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    עליית דופק איטית

הוספת תגובה

• עליית דופק איטית - תגובה

חנן בן-עמי
    05/12/2012

בגדול זה אומר שאתה בכושר טוב, והגוף לא שש לשבור את מבגרת עבודתו היעילה כדי לטפס הלאה.

דופק זה רק מדד, חשובה ההרגשה הכללית ושיפור/שינוי ביכולת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יאיר
    05/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן בעקב
    נעמה
    28/11/2012

הי

יש לי כאבים בעקבים כתוצאה מדורבן. עשיתי פיזיוטרפיה שמשפר קצת אך כשאני חוזרת להתאמן הכאב חוזר. אני נוהגת לעשות כ2 - 3 הליכות בשבוע בקצב מהיר כשעה וחצי. שחייה לא מפעילה את השרירים הרצויים לי ואפילו אופניים לא ממש. האם כדאי לנסות ארקוקסיה ? אני חוששת מהתופעות לוואי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן בעקב

הוספת תגובה

• דורבן בעקב - תגובה

חנן בן-עמי
    30/11/2012

ארקוקסיה לבדה תטפל - ביעילות פחותה - בסימפטום עצמו ולא במקור.
    כלומר אולי תהיה הפוגה מכאב אך הסיבה לכאב ולהיווצרות הדרבן לא תיעלם.

לרוב מדובר על עומס יתר שנופל על גיד אכילס המתקצר ומתחכך בעצם העקב. חיכוך זה יוצר דרבן בדרך מסויימת. גם קיצור הפסיה הפלנטרית (חפשי על זה) ומנח כף רגל לא מתאים, חסר ייצוב או הנעלה לא נכונה - כולם כולם עלולים ליצור ליקויים אשר יתורגמו ע"י הגוף לתחלואי כף רגל, קרסול ודורבן

מומלץ לאבחן בדיוק מדוע נוצר הדורבן ומהו המענה שאת צריכה לתת (חיזוקית וגמישותית) כדי לספק תשתית הולמת להמשך הריצה.

שווה לטפל כל עוד זה "צעיר" ופזיו' בקופ"ח לא נחשב...

שבת שלום ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף! -
    בני
    27/11/2012

היי

לאחר ניסיון רב שנים ברכיבת אופניי שטח, התחברתי שבוע שעבר ל"קליטים"
    רכיבה ראשונה עברה בשלום 30 ק"מ סינגל ב"דורות רוחמה" ללא נפילה אחת.
    אתמול בנסיעה בין עירונית החלקתי על משטח בוץ דקיק, נפילה,התהפכות על הצד,ואופס פריקת כתף!

האם זה באמת בגלל הקליטים?
    האם לאדם כמוני שפורק בערך פעם בשנתיים אסור להיות מחובר לקליטים?
    או שיש אלטרנטיבת ביניים, כמו קליט בצד אחד וכו',
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף! -

הוספת תגובה

• פריקת כתף! - - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    27/11/2012

פריקת הכתף לא נגרמת בגלל קליטים. הקליטים כן עלולים לגרום לכך שכשאתה נופל אתה עלול למצוא עצמך מבצע פעולות, כמו הושטת היד קדימה, במטרה לבלום את הנפילה. פעולה זו יכולה בנקל לגרום לפריקת כתף ובעיקר אם כבר בעבר היו פריקות במקום. ממליץ לך קודם להגיע לטיפולים מקצועיים לחזק ולשקם את הכתף. ממליץ לך לרכב בשטחים קלים יחסים עד שתפתח מיומניות רכיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-

בני
    27/11/2012

היי ד"ר תודה רבה על התגובה המהירה

נפלתי עשרות פעמים כולל שברים בצלעות, ולא פרקתי את הכתף בשום מצב גם בירידות של מעלה זרון, לכן חשבתי שכעת בגלל שהייתי מחובר לקליט צד שמאל נאלצתי להפעיל כוח מסויים ביד כדי לפצות על הרגל התפוסה,
    בקיצור - אני מעוניין לחזק את הכתף, יש לך רעיונות בשבילי?

לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- - תגובה

חנן בן-עמי
    28/11/2012

חיזוקי כתף:

הי בני,
    לאחר פריקה המפרק לא יחזור להיות חזק ויציב כשהיה, והרצועות המחברות את העצמות ישארו מעט מדוללות ולא לגמרי אלסטיות.
    לכן טוב אמרת שברצונך לחזק את הכתף.
    את מפרק הכתף והשכמות חוצים, מפעילם ועוברים המון שרירים וגידים - מה שמקנה תנועתיות רבה - אך גם מהווה נקודת תורפה.
    בקש מהאורטופד שלך ללכת לפיזיותרפיה חינמית בקופ"ח שם תעבוד על חיזוק של:
    rotator cuff
    שרירי הדלתואיד deltoid
    טרפז
    חלק משרירי החזה
    ייצוב לטווח תנועה מלא ככל שניתן לכתף
    ועוד תכנים

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצועה אחורית
    דני
    26/11/2012

בצעתי ספרינט חזק לאחר שנים ללא ריצה קבועה. לאחר 6 מטר הרגשתי בירך שמאל בחלק האחורי בין הברך לאגן ממש כאילו משהו ניתק . כל החלק האחורי של הירך כואב מאוד אני יכול ליישר את הרגל אך הכאב חזק בזמן כיפוף וכמובן אני נאלץ ללכת באיטיות. האם אמבטיות חמות ומנוחה + בנגאי על הירך או גם לשלב קרח ?

לקביעת תור
    סגירה
    רצועה אחורית

הוספת תגובה

• רצועה אחורית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    27/11/2012

נראה שמתחתה או אף קרעתה שריר
    בשלב זה יש להמנע מכול מאמץ למקום
    קרח וחבישה יכולים להועיל
    וממליץ להגיע לטיפול מקצועי על מנת לוודא שתהליך ההחלמה לא מותיר צלקות שעלולות לגרום לקרעים ולפציעות חוזרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצועה אחורית - תגובה

חנן בן-עמי
    28/11/2012

חס ושלום שום דבר עם חום!!! לא בנגיי, לא אמבטיות חמות. כלום
    אם קרעת או הזקת לרקמה כמו שריר גיד וכו', סביר להניח שיש שם דימום פנימי. חום רק מגביר את הדימום ומגדיל את השלכות הפציעה.
    כפי שאמר דר' שגיב מעליי - קרח זו הדרך שלך ובדיקה אצל איש מקצוע לראות מה הנזק

ספירנט דורש המון מהשריר, במיוחד אם הוא לא גמיש, לא מוכן ולא עשה זאת הרבה שנים

אל תזניח

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

כפיר בן גליל
    29/11/2012

זה לא ממש הזמן לחמם את המקום, כדאי שתעשה צילום לראות אם יש קרע מלא.
    מנוחה היא חשובה מאד. אם אין קרע מלא, המשך מנוחה לרגל וטיפול נכון יעזרו למקום להחלים. בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה