מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצות שרירים ממושכתמיכל30/08/2012
בעלי בן 40, רזה ובכושר טוב.
רץ פעם בשבוע 10 ק"מ ורוכב מידי שישי כ 55 ק"מ בשטח - מזה שנים רבות.
לפני מספר חודשים החל לחוש כי שרירי השוק שלו מכווצים (גם במנוחה והחמרה בעת מאמץ גופני).
יש לציין כי עד לפני כשנה רכב 20-30 ק"מ ובמחצית השנה האחרונה העלה את המרחק ללא בעיה מיוחדת).
נושא התכווצות השרירים אינו מניח לו לאורך כל שעות היממה ותחושת ה"שריפה" והכאב מורגשת בכל מצב.
ניסה לקחת מגנזיום ללא הטבה.
הכאב וההחמרה מביאים אותו למצב בו הוא נאלץ לוותר על ספורט.
הוא עדיין רוכב מעת לעת אבל סובל מכאבים.
מה יכולה הסיבה? לאיזה רופא כדאי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים
יהודה31/08/2012אני גם התחלתי לסבול מהתכווצויות בשרירי השוקיים מלווים בכאבים ותחושת שריפה בכף הרגל עם נטיה להחמרה והתכווצויות בירכיים . יש לציין שגם אני עסקתי בספורט אינטסיבי אולם כעת איני מסוגל אשמח לקבל עצה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצות שרירים ממושכת - תגובה
חנן בן-עמי01/09/2012קודם כל לברר מאזן נוזלים ומלחים בגוף
החל מאפריל מאי הטמפ' עולה - ההזעה מרובה, איבוד המלחים האחראיים לכיווץ ושחרור השריר - לא רק מגנזיום - נמצא בדילול וכך גם משק המים בגוף
סיבות אחרות יכולות להיות העלאת המרחק ועצימות הפעולה, כאשר תשתית השרירים לא היתה ערוכה ומוכנה לכך. זה שירת אותו מספר חודשים או שבועות עד שהגוף מגייס - אולי - את שרירי התאומים לבצע משימות.
בכל מקרה זה לרוב יתחיל ברגל אחת ורק לאחר מכן השניה תצטרף.
אורטופד לא יועיל כאן, לצערי. עיסוי טוב, פגישה אצל פיזיו, סשן מתיחות וגמישויות והערכה כללית של יכולות הגוף של בעלך
זו דעתי. אין כמו מגע ידיים ומראה עיניים כדי לסדר את התמונה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בגב ובמפשעה.עמית15/08/2012
שלום,
אני סובל כבר מיזה 5-6 שנים מכאבים כרונים בכתפיים ובגב העליון אשר "באים והולכים".
כאשר הם באים הם נשארים כמה ימים וממש משתקים עד כדי הגבלה בתנועה וכאבים עזים.
כאשר אני לא סובל מכאב - (מצב אשר הופך נדיר לאחרונה...) אני מבצע פעילות גופנית על בסיס יומי - פעמיים בשבוע אימוני כח ושלוש עד חמש פעמים - ריצה קלה למרחק של 10 ק"מ.
עברתי במשך השנים מס' בדיקות (אולטרא סאונד, רנטגן, מיפוי עצמות) בהן לא נמצאו ממצאים מיוחדים וכן הופנתי לפיזיותרפיה שלא ממש הועילה לי. אם כי קשה לומר שניתן לטיפול הפיזיותרפי צ'אנס שכן הוא נעשה במסגרת הציבורית - מס' מצומצם של טיפולים של 10-15 דקות כ"א...) בביקור האחרון שלי אצל רופא המתמחה בכתפיים נאמר לי שיש לי בעיה ביציבות וכן שיש לחזק שרירים מסוימים בגב ושעליי לשקול לפנות לרפואת ספורט\פיזיותרפיה פרטית.
כמו כן, אני סובל כבר שנים מכאב בשריר abductor ברגל ימין. כאב אשר בניגוד לכאבים בגב ש"הולכים ובאים" מגיע כמעט תמיד לאחר ריצות. ניסיתי מס' פעמיים לנוח ולשוב לריצה בהדרגה אך הכאבים תמיד חוזרים עד כדי קושי להתלבש. עברתי בדיקת אולטרא סאונד גם במפשעה ונשללה אפשרות לבקע. כאשר אני מבצע פעילות גופנית אחרת - אופניים או קפיצה בחבל, אין לי כאבים, אולם פעילות גופנית זו איננה מספקת אותי ואני מעוניין לחזור לריצה.
לאחר שמאסתי והתייאשתי מהמערכת הציבורית אני מחפש ומבקש כאן עזרה והכוונה - לאן עליי לפנות במערכת הפרטית - מרפאת ספורט, פיזיותרפיה, MRI, וכו'...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כרוניים בגב ובמפשעה. - תגובה
חנן בן-עמי16/08/2012נתחיל בנתונים הטכניים: היכן אתה גר?
זה כבר יצמצם את קשת החיפוש שלך.
גם חיפוש המלצות בפורומים נוספים יכול לעזור בחשיפה למטפלים עבורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברך האם ניתן גם ללא כדוריםדורי14/08/2012
שלום,
לפני כשבוע וחצי החלו לי כאבים בברך בזמן עבודה בחדר כושר.
הפסקתי את האימון ולאחר מכן התאמנתי קליל עם אופניים בלבד.
הכאב בזמן מנוחה הוא נסבל בהחלט.. אך עדיין הוא קיים מידי פעם.
הלכתי לרופא לאחר צילומי רנטגן ואמר כי הצילומים נראים תקינים וכנראה שיש לי דלקת.
אמר לי לנוח ולקחת כדורים מסוג של Ibuprofen 400 שלוש פעמים ביום במשך חודש על מנת לזרז את התהליך והפניה לפיזוטרפיה.
השאלה האם ניתן להמנע מלקיחת הכדורים בזמן מנוחה? או שמה המצב יכול להחמיר ללא לקיחתם?
יש לציין כי הכאב הוא נסבל בהחלט(אם קיים)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בברך האם ניתן גם ללא כדורים - תגובה
חנן בן-עמי14/08/2012דלקת היא דרך הריפוי הטבעית של הגוף. כדורי נוגדי דקלת פשוט יתערבו במנגון הטבעי
לכאבי ברכיים המון המ ון סיבות - לא בכולם דלקת מעורבת .
לך לפיזיותרפיה כמה שיותר מהר שהם יאבחנו בדיוק אילו שרירים ורקמות עלייך לחזק ולשפר כדי לזרז החלמה ולמנוע פציעה עתידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקות חלבוןיותם13/08/2012
אני כבן 14 בריא בדרך כלל מתאמן בחדר כושר . המאמן שלי הציע לי לקחת אבקת חלבון יש סכנה בשתיית שיקים אבקות חלבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון - תגובה
חנן בן-עמי14/08/2012שטויות, תדחוף עוד פרוסת עוף, פסטרמה, גביע קוטג' וכו'
בגילך אין עדיין הפרשה הורמונלית שתאפשר בניית מסת שריר (חכה שנה שנתיים) ולכן חלבון בצורתו כשייק לא יהיה משקה קסם
תנוח טוב, תתאמן טוב ותאכל טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבגל13/08/2012
שלום!
יש לי כאבים בגב התחתון לפעמים ואני חושב שזה אולי מהאימונים שלי בחדר כושר. האם חדר כושר בגילי(15) פוגע בגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
חנן בן-עמי14/08/2012לא. אימוני חד"כ אינם פוגעים בגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחבושת אלסטיתאלכס זר13/08/2012
שלום רב.
אני מתאמן בבית תרגילי מתח,מקבילים ושכיבות שמיכה. ושמתי לב גם בחדר כושר וגם מתעמלים שמים תחבושות אלסטיות על פרק כף היד.
מה התפקיד של התחבושות הללו? והאם כדאי גם לי לשים באימונים שלי על המתח,מקבילים ושכיבות שמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחבושת אלסטית - תגובה
חנן בן-עמי14/08/2012זה דמוי תחבושות ובעת מתח (עם משקל) או מקבילים מלפפים את הרצועות סביב פרק כך היד והמתקן עצמו.
דבר זה משפר את האחיזה, מקל את העומס על הלפיתה (כך שאתה תתרכז בלהרים רק משקל)
אתה יכול לנסות בבית, נזק לא ייגרם כנראה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתףרועי12/08/2012
שלום ,
לפני כ-3 חודשים עשיתי תנועה קצה חדה עם היד והרגשתי כאבים חזקים במיוחד בכתף.
(כאילו השריר נתפס לי) . לא יכלתי להזיז את היד כמעט בכלל למשך מספר דקות . כל תנועה הכי קטנה גרמה לכאבים עצומים.
דבר זה קרה לי מספר פעמים בעבר (במשחקי כדורסל) אך עבר מהר לאחר מספר ימים.
במקרה זה בשבועיים שלאחר המקרה הכתף המשיכה מאוד לכאוב. עכשיו (כ-3 חודשים אחרי) אני מרגיש טוב יותר אך עדיין ישנם לעיתים כאבים בכתף ותחושה של חולשה בה. אני מרגיש אותם בעיקר לאחר שאני מנסה להתלות על מתח.
רציתי לדעת האם אתם שמעתם על מקרים דומים? דרכי טיפול? והאם כדאי ללכת לרופא אורטופד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף - תגובה
חנן בן-עמי14/08/2012לעיתים בעקבות פעילות עצימה שאליה הגוף לא מורגל, או תנועה חדה, ייתכן וסיבי שריר ייתפסו או ימתחו. מתיחה היא למעשה קרע קטנטן.
הגוף מגיב בכאב והגבלה בתנועה וקושי בשימוש בזרוע וכתף
אם אתה 3 חודשים אחרי הייתי מציע לך פשוט עיסוי טוב וממוקד למקום. סביר להניח שהטראומה עצמה עברה כבר, ועכשיו מה שנשאר זה לנקות את האיזור מחומרי לוואי וגי'פה שיעניקו הקלה
חשוב, למרות שכואב, להניע את הכתף בכל הכיוונים. הכאב נוטה להיעלם אחרי 5 או 6 חזרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם 2 שאלות בבקשהאמיר11/08/2012
קודם כל אני חייב להגיד שהפורום הזה הוא מדהים, פשוט כיף לקרוא את התשובות שלכם.
אני רואה הרבה מאוד סרטונים באינטרנט של קבוצות כדורגל מתאמנות בחדר הכח.
אין כמעט סרטון ששחקני הכודרגל לא מבצעים את תרגיל הפשיטת ברכיים במכונה!
מה כל כך טוב בתרגיל הזה ספציפית(לא טוב יותר סקוואט?), והרבה פעמים אני רואה את השחקנים מבצעים את התרגיל לדוגמא 15 חזרות עם רגל ימין, ואז 15 חזרות עם רגל שמאל, מדוע?
שתיים-למה רוב הפיזיו ומאמני הכושר לא אוהבים את תרגיל קירוב ירך במכונה על מנת לחזק את המקרביים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם 2 שאלות בבקשה - תגובה
חנן בן-עמי20/08/2012עבודה על פשיטת הברך לפנים עם מכונה מחזקת ומאפשרת לשרירי ארבעת הראשים לעבוד בצורה נקייה. כלומר רק עבור פשיטת הברך.
בסקאוט השרירים גם נושאים את משקל הגוף, גם מייצבים אותו ואז עוד עליהם לבצע את התרגיל, עבודה מרובה ולא תמיד איכותית
רגל -רגל היא הדרך לבצע. במידה ושמאל חזקה ועדיפה על פני ימין, הגוף ישתמש בעיקר בה אם אתה מרים עם שתי רגליים
בעבודה רגל רגל אתה - שוב - עובד נקי. הכוח שיש לרגל זה הכוח האמיתי
לא מכיר ויודע מדוע מאמני כושר ופיזיו לא אוהבים. כל מקרה לגופו וכל מאמן רואה דברים באופן שונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם כאבים בשריר ההמסטרינגאמיר10/08/2012
אתמול במהלך אימון קיבלתי מאחד השחקנים מכה חזקה בשריר ההמסטרינג,הרגשתי כאבים ושמתי ספרי קרח, בגלל שבמקום היה חם יכולתי להמשיך להתאמן, הבעיה הייתה שחזרתי הביתה והרגשתי כאבים חזקים בשריר, כאילו הוא תפוס או מתוח. עשתי מתיחות קלות לשריר ושמתי שקית קרח על האזור.
לפני השינה בגלל הכאבים לקחתי כדור ארקוקסיה.
קמתי בבוקר עם כאבים קלים בזכות הארקוקסיה. הלכתי לחדר כושר וביצעתי תרגילי כח לפלג גוף עליון ולרגל הלא כואבת. חזרתי הביתה ומתחתי בצורה חלשה וקלה את ההמסטרינג ואת ה4 ראשי, ושמתי קרח.
בלילה אני ימרח קצת וולטרן על השריר בתקווה שזה יוריד קצת מהכאבים.
מה דעתך על הטיפול שעשיתי עד עכשיו?
2.האם זה נכון להמשיך לעבוד בחדר הכושר על הרגל הלא כואבת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם כאבים בשריר ההמסטרינג - תגובה
חנן בן-עמי10/08/2012עשית נכון מאוד ידידי
שמעת משהו? הרגשת דקירה חדה או רק כיווץ?
קרח על המקום למשך 8 דקות פעמיים ביום ועוד לאחר אימון או מקלחת
אימון רגליים אפשר לעשות לארבע ראשי (רגל רגל) אך לא סקוואט ולאנג' עדיין
פעלת נכון וכעת על הגוף להחלים, אז תרגיש חופשי למנוחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בגיד אכילסשרית09/08/2012
אני סובלת מדלקת בגיד אכילס כרוני , יותר משנה +...(בתוצאה מפעילות ספורטיבית קבועה, אירובי מדרגה) ועשיתי מגוון טיפולים, כדורים ותוספים וכלום לא עזר. עשיתי פעם אחת מנוחה של חודש וזה הקל עלי אבל קשה לי לוותר על הספורט... כרגע אני לוקחת אטופן 600, הרבה זמן, מעבר לחדשיים... ובמקביל אני לוקחת תרופה נוגדת חומציות בקיבה לנסופרזול. יש לציין שהאטופן (אטודולק) מקל עלי. האם לאורך זמן זה מזיק גם אם לקחתי את הכדור סותר החומציות. ואם כן , מה כן אני יכולה לקחת לאורך זמן, כדורים ו/או תוספים שיעזרו ולא יזיקו (מלבד הדבר הברור, מנוחה...)?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית בגיד אכילס - תגובה
חנן בן-עמי10/08/2012הי
השאלה במה את מעוניינת, להעביר את הסימפטום או לטפל במקור?
כרגע כל התכשירים והתרופות שאת נוטלת נועדו למגר את תסמיני הדלקת וכאבים אחרים, בעוד שככל הנראה עליך לבחון בצורה מעמיקה מדוע גיד אכילס מנסה לתקן את עצמו (זו דלקת) לשווא במשך תקופה זו
גיד אכילס ניזון משני שרירים מרכזיים בשוק (תאומים וסולייה) שאחראיים להמון פעולות.
במקרים מסויימים יש לגיד נטייה להתקצר ואז הוא מתחכך כנגד רקמות סובבות ומפתח דלקת
השאלה מה גורם לגיד אצלך לפעול כך.
סביר להניח שאורטופד לא ייתן לך את התשובה (אבל כן מרשמים לתרופות) לכן גשי לבעל מקצוע מהתחום קרוב למקום מגורייך לבחינה מעמיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת כרונית בגיד אכילס
רץ ותיק12/08/2012שרית שלום,
כמי שסבל מאותה הבעיה בדיוק, יש הרבה דברים שעוזרים ומקלים (ממליץ בעיקר על קנזוטייפינג מכף הרגל לאורך השוק) אך הדבר הכי חשוב לבצע מתיחות על בסיס יומי עם הרבה סבלנות. הכאבים ומגבלת התנועה לא נעלמים מייד אבל עם סבלנות והתמדה אחרי מספר שבועות מתחילים לחוש בשיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לחץ דם במהלך אימון שחייהניב09/08/2012
שלום,
אני בן 24 ושוחה קבוע. מס' פעמים בשבוע בקצב בינוני (לא לאט מדי וגם לא מהר מדי). מאמץ בינוני. שוחה לבד, בלי מסגרת.
בעבר בתקופת התיכון כן שחיתי בקבוצה.
מחר אני אלך לאימון שחייה שכן יבוצע במסגרת והוא יחסית קשה.
התרגיל המרכזי באימון כזה הוא 8 פעמים 100 מטר או 6 פעמים 200 מטר וכו' (משהו בסגנון הזה). מדובר במאמץ ניכר ומורגש היטב. זה אימון די חזק מבחינת המאמץ.
ידוע לי שבזמן אימוץ מאומץ (כמו זה) לחץ הדם עולה בצורה חדה.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות על מנת לגרום לעלייה הזאת להיות מתונה ככל האפשר ושלחץ הדם יעלה במידה הפחותה ביותר האפשרית (ועדיין אעשה את כל התרגילים באימון ובזמנים שמוקצבים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי לחץ דם במהלך אימון שחייה - תגובה
חנן בן-עמי10/08/2012לחץ הדם עולה משום שיש דרישה ליותר חמצן ומזון לרקמות. אלמנטים אלו מסופקים לגוף ע"י פמפום מהיר יותר של דם, לחץ רב יותר של דם בכל פעימה כדי לספק את דרישותייך
כאשר הכושר שלך יעלה, הלב שלך יגדל כדי לספק את כמות הדם המומלצת, ולחץ הדם יפחת בצורה מסויימת.
עבוד בהצלחה, ואל תשכח תזונה ומנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אז בעצם עם הזמן
ניב12/08/2012ככל שאכנס לכושר אז האימונים האלה יחשבו "בינוניים" בשבילי ולא יצריכו מאמץ מיוחד ולכן לחץ הדם כבר לא יעלה בצורה משמעותית במהלך האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה וחדר כושר וכניסה להריוןli08/08/2012
שלום:)
אני ובעלי מנסים להרות..(יש לנו 2 ילדים מקסימים)... חזרתי להתאמן לא הרבה זמן אחרי הלידה.. כיום כמה חודשים אחרי אני על אימונים של ריצה 5-6 ק"מ ביום 5 פע' בשבוע וחדר כושר (גם אירובי וגם אנאירובי) מבחינת משקל המשקל שלי עדיין לא חזר "לעצמו".. האם יש סכנה בכניסה להריון ולהמשיך לרוץ?...(אני עוד לא בהריון "רשמית")...
מותר לרוץ לפני\בתחילת הריון?(הדופק שלי נע בין 130-140 רצה בקצב בינוני ומפעם לפעם ספרינטים של 100 מטר לא יותר...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה וחדר כושר וכניסה להריון - תגובה
חנן בן-עמי10/08/2012את השאלות האלו הייתי מפנה לרופא המשפחה שלך או לכל מי שמכיר את ההיסטרויה הרפואית שלך טוב יותר
באופן כללי אין מניעה להמשיך בפעילות גופנית, אפילו עוצמתית, אם בכך גופך מורגל.
ישנן נשים שעד מספר ימים לפני הלידה עוד התאמנו כרגיל. אולי פחות ריצה ויותר הליכה מהירה (בכל זאת, 12 ק"ג נוספים בממוצע) אך ניתן בהחלט
הסייג היחיד הוא לגבי אימון עוצמתי בטרימסטר הראשון וזאת בשל זרימת דם מוגברת ועליית נפח הדם בגוף.
את יכולה להתייעץ בפורומים שונים של נשים בספורט וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק ירך בזמן ריצהמשה07/08/2012
שלום,
בעקבות כאבים במפרק ירך שמאל הופניתי לצילום רנטגן, אשמח לדעת מה פירוש הממצאים ובאילו פעולות עלי לנקוט? (הפסקת ריצה,טיפול ספציפי...)
"שינויים סקלרוטיים בגג האצטובולום דו"צ וציסטה סובכונדרלית בגג האצטובולום השמאלי, שאר העצמות והמפרקים תקינים"
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה
משה07/08/2012יש לציין שאני בן 32, עוסק בריצה באופן קבוע (30-40 ק"מ בשבוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפרק ירך בזמן ריצה - תגובה
חנן בן-עמי10/08/2012השקופית הפוכה...
אצטבולם הוא הוא מפרק הירך. זהו החלק הכדורי של עצם הירך שמתאימה עצמה בדיוק למכתש שנותר מקיעור בעצמות האגן
הממצאים אומרים שיש הפרעה לחלק העליון של ראש העצם וישנה ציסטה (לרוב כדורון של נוזלי חומצות שומן צמיגיים שנוצר במקום) ייתכן ושינויים אלו יוצרים לחץ על רקמות סמוכות ומכאן מתקבלת תחושת כאב.
קח את התשובה לרופא שלך להמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעות בכדורעףיוסף07/08/2012
הייתי רוצה לדעת מהן הפציעות השכיחות בכדורעף לצורך עבודה בלימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעות בכדורעף - תגובה
חנן בן-עמי08/08/2012אז תעשה את המחקר שלך..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מקצועיותאלי גרטל05/08/2012
שלום,
1. האם תנוחת קוברה (האגן על הרצפה ופלג הגוף העליון נשען על הידיים הישרות, שכפותיהן על הרצפה) היא מתיחה בריאה? ולאילו הסובלים מכאבי גב תחתון?
2. אני בכושר טוב מאוד ובעל גמישות טובה. כשמנסה לשבת זקוף ללא משענת - הגוף די מהר זולג קדימה ל-PPT. ממה זה יכול לנבוע? חשבתי אולי מנוקשות שרירית, משום שאני מתאמן תדיר בחד"כ. ושוב, אין לי המסטרינגס מקוצר או משהו בסגנון.
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מקצועיות - תגובה
חנן בן-עמי05/08/2012תנוחה טובה לקער את הגב? אם זה מביא לך הקלה אזי סבבה. רק לא להגזים
אם הגוף זולג קדימה נסה לתת חיזוק ייעודי לקבוצת זוקפי הגב, וכמובן, שרירי הבטן. הכוונה היא לא רק לכפיפות בטן לקוביות, אלא חיזוק שרירי הליבה המצויים בבטן ושרירים אחרים סמוכים
מתיחות, עיסויים ותחזוקה הולמת ידרשו כאן לגוף שעובד הרבה בחדר כושר (ובמשרד?)
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)