פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית אימון במכון
    אמיר
    01/08/2012

אשמח להערות והארות לגבי תוכנית אימון ח.כ לשחקן כדורגל בקבוצת נוער.

2 אימונים בשבוע הכוללים את כל הגוף-
    בתחילת האימון:15 דק(בערך) עבודה על יצוב על מנת להקטין סיכוי לפציעות,. עמידה על בוסו רגל אחת, עמידהעל בוסו עיניים עצומות, הרמת ברכיים על בוסו וכו''.
    פלג גול עליון:
    לחיצת חזה במוט
    חתירה כנגד 2 משקולות בשכיבה על ספסל
    יד קדמית כנגד מכונה
    לחיצת כתפים כנגד מכונה
    בטן:גשר צידי על גבי trk(או בטן על כדור פיטבול.
    תרגיל אחד לזוקפי הגו

פלג גוף תחתון:
    פשיטת ברכיים במכונה כל רגל בנפרד
    עבודה על המסטרינג וישבן:הרמת אגן על כדור פיטבול כל רגל בנפרד
    סקוואט בקפיצה(לפעמיים מכרעים בקפיצה) על מנת לשפר ניתור
    הרמת עקביים על מדרגה עם מוט על העורף

כל התרגילים 3 סטים של 10 חזרות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית אימון במכון

הוספת תגובה

• תוכנית אימון במכון - תגובה

חנן בן-עמי
    05/08/2012

מעולה!!

יש לך הבנה רבה ומקפיד על הפרדת רגליים בעת ביצוע התרגול

הייתי מרחיב את הסטים ל12-15 חזרות עם משקל נמוך יותר (יותר סיבולת ואיכות ופחות מסה סתמית)

המשך כך ידידי והקפד על תזונה והמון מנוחה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת עור מאימונים
    חן
    27/07/2012

היי,

לאחרונה התחילו לבלוט לי על העור סימני קריעה/מתיחה/התרחבות (אני לא בטוח איך לקרוא לזה), הסימנים ממש בולטים בצבע אדום בהיר ולבן על העור, באזור התחברות החזה עם היד ובאזור היד האחורית.

קצת פרטים עלי:
    אני מתאמן כבר כמה שנים (בן 16) יש לי מסת שרירים גבוהה, אני לא גבוה אך לא נמוך, אני מתאמן בערך 4-5 פעמים בשבוע.

אמרו לי שהסימנים הופיעו בגלל התרחבות מהירה של העור, ואף שפעילות אירובית מוגברת עלולה להחמיר את הבעיה ולא לפתור אותה.
    הייתי רוצה לדעת עוד מידע על הסימנים והאם יש להעלים אותם או למנוע הופעת סימנים נוספים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת עור מאימונים

הוספת תגובה

• פגיעת עור מאימונים - תגובה

חנן בן-עמי
    05/08/2012

אין כמו רופא המשפחה שלך שיתעד וילווה את כל השינויים הפיזיולוגיים שגופך עובר בתקופה מרגשת של הצמיחה והגדילה.

בכל מקרה מומלץ להעלות את השאלה בפורום רפואת עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי כדורגל ופגיעות פרקים
    משה קמפנר
    27/07/2012

שלום,
    שמי משה, בן 54 מתגורר בקנדה.

אני משחק כדורגל על משטח דשא מלאכותי (מעל משטח בטון) איכותי ביותר , בתוך מתקן אימונים. ברקע - דלקת פרקים מפרקית ופגיעות ספורט - קרע של המפשעה, פלנטר פשיטיס, קרע בשריר התאומים מהן החלמתי לגמרי. אני נועל נעלי כדורגל עם פקקים. נאמר לי ע"י עמיתים כי לסוג המגרש שתארתי עדיף לשחק בנעליים ללא פקקים בכלל או עם פקקים זעירים, על מנת למנוע שבזמן ריצה או פניה פתאומית, הנעל "תיתפס" בדשא" והמפרק ימשיך בתנועה/בתאוצה ויינזק. אישית אני מרגיש טוב עם הפקקים הרגילים - אין לי את החשש להחליק ולמתוח שוב את המפשעה (זמן ההחלמה היה כשנה וחצי).

אודה לדעתך באם קיימת חשיבות לסוג הפקקים על סוג המגרש שתארתי ומהן המלצותיך.
    תודה
    משה קמפנר

ויניפג, קנדה

הוספת תגובה

• נעלי כדורגל ופגיעות פרקים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/07/2012

הי משה,

עמידה ושימוש בנעלי פקקים יוצרים מצב בו מגע כף הרגל עם הקרקע אינו אחיד ודורש מאמץ רב לייצוב הגוף. למעשה הבסיס עליו נתמך הגוף תלוי בשמונה או עשר נקודות מגע (תלוי במספר הפקקים)

על מנת לשפר אלמנט זה ניתן לתרגל פרופריספציה (כמו עמידה על רגל אחת + עיניים עצומות וכו')

אם הדשא אינו מחליק ואין חשיבות מכרעת לאחיזה ובעיטה "נקייה" גם נעלי התעמלות רגילות כמו ששיחקת בשכונה יתאימו..

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקנדה

משה קמפנר
    28/07/2012

לחנן
    תודה רבה על תשובתך,
    שבוע טוב,
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה. תהנה כל עוד אין שלג

חנן בן-עמי
    29/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואת ספורט בקופות החולים
    יואל
    26/07/2012

מזה זמן מעודדות קופות החולים אורח חיים בריא ופעילות ספורטיבית. מבורכת ככל שתהיה, גוררת פעילות זו פציעות שרירים ושלד.
    ככל שאני יכול לקבוע מנסיוני האישי בקופ"ח מכבי, הקופה אינה מציעה פתרון הולם לספורטאים חובבים: הן ברמה המקצועית רפואית, והן ברמה הארגונית ביטוחית.

מבלי להכנס לפרטי פרטים (ארבע פציעות בשבע שנים) להלן חוויותי:

- חדר מיון במימון עצמי (למעט שבר או ניתוח) - מאות שקלים לבירור
    - רופאים אורתופדים (הכתובת הראשונה) אין מספיק רופאים המומחים לרפואת ספורט ולפגיעות שלד. אין הפנייה ברורה באתר הקופה או במודיעין. חלק מן הרופאים אינם מכירים את הבעיות, אינם מודעים לפתרונות, ואינם יכולים להמליץ לחיוב או לשלילה (למשל: מכשירי ליזר, טייפ קינסיולוגי, עיסוי, שיאצו)
    - מרפאות פיזיותרפיות: ישנה השהיה קבועה של שלושה שבועות מיום הפניה.
    - ציוד עזר - בהשתתפות נמוכה (25%) של הקופה. הכרה במספר מצומצם ביותר של עזרים. עזרים יקרים נמכרים בהנחה של 5-15%.

לסיכום, תחושתי היא שקופ"ח מכבי אינה מציעה פתרון הולם לספורטאי החובב, שיעמוד בקריטריונים של איכות האבחון, מהירות הטיפול, סוגי הטיפול והמכשור הזמינים.

אשמח לשמוע אם מישהו מכיר פתרונות מוצלחים יותר לבעיה.

הוספת תגובה

• רפואת ספורט בקופות החולים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/07/2012

מהו סוג הספורט שלך? הליכה ריצה או אופניים?

לעיתים השתייכות למועדון ריצה, נניח, מזכה אותך בתעריפים נמוכים יותר בטיפולים אצל מטפלים פרטיים שבהסדר,

לימוד עצמי היא עוד אופציה. האינטרנט רווי במידע שיאפשר לך לבצע תחזוקה עצמית נאותה: חיזוקי שרירים למניעת פציעות, גמישויות ואלסטיות, תוכניות אימונים המתאימות לכל דורש, עיסוי עצמי וכו'

עוד אפשרות היא למצוא לך "מטפל הבית" איתו תוכל להייעץ, לקבל הנחיות, תרגילים וטיפולים. אם תהיה התחייבות ייתכן ותזכה בהנחות או הפחתת התעריף

לאורטופדים שווה ללכת אם אתה צריך מרשם תרופתי או הפניות לצילום. יוסלס מעבר לזה

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה חדש?

יואל
    29/07/2012

הי חנן
    ראשית, תודה על התגובה.
    שנית, המשמעות של מה שכתבת היא שהקופות אינן מציעות פתרון מספק: לא במהירות התגובה, לא במימון הטיפול, ולא בסוגי הטיפול המוצעים לציבור.
    אתה בעצם מציע לפנות לטיפול פרטי, על חשבון המבוטח.

האם יש פתרון יותר טוב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה חדש? - תגובה

חנן בן-עמי
    29/07/2012

ראה, חלילה תפרו לפלוני תיק . הוא יכול לקחת עו"ד מהסנגוריה הציבורית או לפנות לפליליסט תותח.שיוציא אותו.
    דוגמא אחרת: נניח שאתה רוצה לרזות - אך דיאטה מאוזנת ורצינית. האם תפנה ותשקיע כספים והתחייבות לדיאטנ/ית שיבנו תפריט ותמיכה המתאימים רק לך או שמא תוריד תוכנית הרזיה
    השוק הפרטי התפתח כתוצאה ממחדלי מערכת הבריאות הציבורית. כמו שישנם רופאים שמבלים במרפאות ואז הולכים לקליניקה שלהם, גם תחום הפארא רפואי לעיתים מתנהל כך
    אני מציע לך לקבל טיפול - אם הוא במסגרת זמינה ואיכותית (לא תמיד) בפרטי או שקופה הציבורית...

רק בריאות ידידי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנים שרופות אחרי ריצה
    אייל
    22/07/2012

שלום רב,
    אני בכושר ומתאמן ורץ באופן שוטף מספר פעמים בשבוע. לפעמים בסמוך לשפעת או התקררות (לפני, אחרי או במהלך), לאחר ריצה של יותר מעשר קילומטר, הפנים שלי מתאדמות (כאילו הייתי בשמש ונשרפתי) ונשארות כך עד למחרת. זה לא דומה לאדמויות של מאמץ אלא לשריפה מהשמש ואני גם מרגיש חום וצריבות מהפנים. מה יכול להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פנים שרופות אחרי ריצה

הוספת תגובה

• פנים שרופות אחרי ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    22/07/2012

לא הבנתי האם אתה רץ רק בבוקר עם השמש או גם בערב או במקום סגור כמו חדר כושר?,
    דאג להכניס כמות רבה של מים ולעיתים אפילו משקה איזוטוני שיחזיר את המלחים שאתה מאבד עם הריצה.
    האם הדופק שלך עולה לאחר 10 ק:מ במהירות שיוט?

האדמה קשורה לרוב לעלייה בנפח הדם , חום (כלי דם רבים בפנים מתרחבים ומוליכים הרבה דם כך שמתקבלת אדמומיות)

שים לעצמך ביקורת לראות האם התופעות ממשיכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקום כתף
    סיגל
    21/07/2012

שברתי את הכתף (greater tuberousis(ללא תזוזה! לפני 5 שבועות, מאז אני מסתובבת עם מתלה והרופא אמר לי שעוד שבוע אני יכולה להתחיל בתרגילי פיזיותרפיה.מאחר ואני נוסעת עוד 3 שבועות לשנה לארה"ב והטיפול הפיזיותרפי שאקבל בארץ הינו מוגבל, אשמח לקבל המלצות כיצד ניתן להחזיר את היד לתפקוד מלא (כרגע אני לא יכולה להרים את הזרוע מעל לגובה הכתף). בנוסף, אני כבר 5 שבועות לא עוסקת בשום פעילות ספורטיבית, במה כדאי להתחיל ומתי (שחיה? הליכה מהירה? האם להימנע מריצה בזמן הקרוב כדי לא לטלטל את המפרק?)האם ישנן פעילויות מסויימות שניתן לבצע בחדר כושר? תודה מראש, סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    שקום כתף

הוספת תגובה

• שקום כתף - תגובה

חנן בן-עמי
    21/07/2012

וואו - שיקום כתף לא אמור להיעשות בהתכתבות.
    את הפיזיותרפיה היית צריכה להתחיל לפני חמישה שבועות, דברים קלים ובסיסיים, שמורכבותם עולה לפי יכולת ולפי איחוי השבר.

פרוטוקול שיקום כתף ממליץ על השבת טווח תנועה מירבי, חיזוק פרטני של כלל שרירי הכתף, שכמות וזרוע.
    חשוב להבין שהקום שנשבר מהווה נקודת אחיזה לגידים רבים, ושרירים נוספים חוצים אותו.
    לאחר החיזוקים, הגימושויות, תרגילי הכוח וטווח תנועה מושלם, אין סיבה שלא תחזרי לפנתריות שיא - גם בארה"ב

חלק מהתכנים את תקבלי בפיזיותרפיה של קופת חולים, אם את רוצה להחיש את התהליך
    תשקיעי אי אלו שקלים בפגישה/ות עם איש מקצוע באיזור מגורייך.
    את אמורה לקבל מידע, תרגול, הדרכה כיצד ומה לבצע על מנת להשיב טווח תנועה וכוח, וגם טיפול בהתאם לראות עיניו/ה של המטפל

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 90...
    אלי גרטל
    20/07/2012

שלום רב,

סבי בן 90, והחלק הצווארי של חוליותיו די נע קדימה בשנים האחרונות, כך שהראש כפוף לפנים - מעיין קיפוזה בחלק העליון של עמוד השדרה.

הוא אדם בריא, צלול ונייד, והייתי שמח שתמליץ אילו תרגילים עליו לבצע כדי למנוע החמרה ואף לשפר במעט את המצב.

תודה,

אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 90...

הוספת תגובה

• בן 90... - תגובה

חנן בן-עמי
    22/07/2012

ובכן, כל מה שלמעשה זוקף את הראש מעלה
    ראשית סיבובי ראש (לצדדים, מעלה מטה וסיבובים מלאים )כדי לשמר מה שיותר טווח תנועה,
    אותו הדבר עם אוזניים לכתפיים ועוד תרגילי תנועה כמו סנטר לעצם החזה והרמת הראש דרך השרירים המצויים בעורף, מתחת לבסיס הגולגולת.

גם תרגילים לכתפיים כמו קירוב שכמות נמצא מאוד יעיל

תנועתיות היא מה שחשוב ופחות כוח ועצמה. שהתרגילים לא יתישו אך כן יהיו מאתגרים

אחלה נכד אתה...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים
    רץ ותיק
    18/07/2012

בן 50+ עוסק בספורט מגוון באופן קבוע בדגש על ריצות ארוכות.

סובל משלושה סוגים של כאבים בירכיים מזה כ-10 שנים בממוצע.

הסוג הראשון (כרונולוגית הוא דווקא המאוחר מבין השלושה, כחמש שנים בלבד). אלו הכאבים היחידים שהגורם להופעתם ברור: מופיעים אחרי אימון אינטנסיבי בלבד (כדוגמת אימון אנטרוולים), משחק כדורגל ובעוצמה החזקה ביותר אחרי תחרות.
    כחצי שעה אחרי המאמץ העצים (ריצה ארוכה מאוד אך לא בקצב מהיר לא מלווה בתופעה) מתחילים כאבים 'עמוקים' ברגליים, הכאבים מתגברים בשנת הלילה עד כדי הפרעות בשינה. הכאבים חולפים לחלוטין תוך יום אחד, מכסימום יום וחצי.

הסוג השני קיים למעלה מעשר שנים. כאן הכאב ממוקד מאוד. נקודת הכאב נמצאת כ-15 ס"מ מתחת למותניים בחלק הליטראלי של הירך. הגם שנקודת הכאב ברורה מאוד הכאב לא נשאר רק בה אלא יש הקרנות וזרמים לאורך כל הרגל. לעיתים הכאבים מופיעים בשתי הרגלים לעיתים רק באחת. הנפוץ ביותר הופעה ברגל שמאל בלבד. הכאב מופיע בד"כ בישיבה ובפרט בנהיגה. הופעת הכאב היא אחת למספר חודשים וכשמופיע 'נשאר', ברמות עוצמה משתנות, לתקופה של שבועות בודדים.
    הכאב מופיע גם בהרמת רגל גבוהה.
    בשנים האחרונות תדירות ומשך ההופעה נמוכים בהרבה מהעבר, מוערך משתי סיבות: הראשונה צמצום דרסטי של הנהיגה, השניה לקיחת כדורי מגה גלופלקס (האחרונים נלקחים עקב תהליך ניווני בברכיים – לא נראה שעוזרים שם, אך נראה שיש להם השפעה ממתנת על הכאבים במפרק הירך).

הסוג השלישי, המשמעותי ביותר, קיים גם כן כעשר שנים לפחות. אחת למספר שנים, ללא סיבה נראית לעין (כשינוי מסלול, נפח אימונים וכו') מתחיל כאב קבוע בשריר הארבע ראשי כמו של התכווצות שרירים. הכאב נמשך בדרך כלל כשנה עד שנה וחצי ונעלם גם כן ללא סיבה ברורה למספר חודשים/שנים.
    עד השנה האחרונה הכאבים היו יותר חוסר נוחות והרגשת כיווץ מאשר כאבים ממש אך הייתה להם השפעה שלילית משמעותית על הביצועים הספורטיבים בכך שלא אפשרו טווח תנועה מלא של הרגל ('פתיחת' צעד) ומנעו אפשרות להגביר מהירות.
    לפני כארבעה חודשים הופיעו הכאבים הרגילים אך תוך זמן קצר החלו הפעם כאבים עזים בכל דריכה. הרגשת הכאב היא לכיוון החלק הליטראלי של הרגל (המרחיקים?). הכאבים קיימים כל הזמן גם במנוחה אולם בעוצמות משתנות. יש ימים שהכאבים נסבלים ולא מפריעים כמעט לרוץ ויש ימים שהכאבים עזים מאוד וגורמים להאטה ניכרת עד חוסר יכולת בכלל לרוץ בקצב סביר.
    הכאב חזק מאוד במצב ירידה לכריעה ועוד יותר בשלב העליה. לפנים הייתי מבצע סקוואט עם 120 ק"ג בקלות, היום אני לא מסוגל לבצע סקוואט גם ללא משקל כלל. גם בפשיטת רגליים אני נאלץ כעת להוריד כ- 30% משקל אבל עדיין יכול לבצע התרגיל בצורה סבירה.
    תרגילי מתיחה וחיזוק לארבע ראשי לא הביאו להטבה, מנוחות מוחלטות והורדה משמעותית של נפח ועוצמת האימונים לא הביאו להטבה.
    מזה שלושה שבועות, בעצת אורתופד, רץ עם מדרסים אך גם ללא הטבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/07/2012

מה שחשוב מכול תאורי הבעיות שלך שלא ציינתה כלל האם עברתה בדיקות מקצועיות? האם יש ממצאים? האם קיבלת טיפולים כול שהם? מה עזר ומה לא עזר?
    נשמע שאתה צריך איבחון מקיף ביותר של מערכת השריר שלד שלך, אולי הערכה תזונתית ואולי גם הערכה מקיפה של כול הפעילויות שלך.
    לתת לך תשובות מקצועיות לגבי הבעיות שהעלתה יהיו חסרי כול ערך.
    עדיף לך מיידית להגיע לבדיקה וטיפול מקצועי. נראה שאתה זקוק לשיקום מערכתי.
    אתה מקבל יותר מידי איתותים מגופך שמשהו לא מתנהל קשורה- בגופך, במערך האימונים ואולי גם היבטים אחרים שיש לבדוק אותם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים

רץ ותיק
    19/07/2012

ד"ר שגיב שלום,
    קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה.
    ביצעתי בדיקות שונות (מיפוי עצמות- הראו על קליטה מוגברת באזורים הרלוונטים CT, EMG ללא ממצאים). הייתי אצל מספר אורטופדים כולל כאלה שהתהדרו בתואר 'מומחים לספורט'. לצערי מעבר לעובדה שלא הצליחו לאבחן את הבעיות התחושה שלי הייתה שבינם לבין ספורט אין כלום, בין השאר בשל ההמלצה הנפוצה והבנאלית של רובם להפסיק לרוץ.
    דווקא האורטופד האחרון שראיתי, שאינו מומחה לספורט, העלה סברה שכל הבעיות מקורם בקשת גבוהה מדי בכפות הרגליים ולדבריו מדרסים יפתרו את כל הבעיות (הגם שהערכתו נשמעת הגיונית, לפחות לגבי בעיות אחת ושלוש, בפועל לאחר כארבעה שבועות של ריצה עם מדרסים אין שום שיפור).
    אני לא מצפה שתבצע אבחון מדויק בשלט רחוק אבל אולי מנסיונך הרב יש לך השערה או כיוון לפחות לגבי אחת או יותר מהבעיות שהעלתי שלא בהכרח קשורות אחת לשניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים - תגובה

חנן בן-עמי
    21/07/2012

הי רץ ותיק,

מה שדר שגיב התכוון היתה אבחנה או תהליך אבחנתי הכולל טיפול והדרכה להמשך, לאוו דווקא בידי אורטופד (שרואה אותך גג עשר דקות) אלא אצל מישהו שסקר, עבר, בדק וביחד איתך יתפור תמונה יותר מלאה לגבי פתולוגיות הפציעות שלך.

ייתכן שזה מגע כף הרגל עם הקרקע,
    ייתכן וזה חוסר בייצוב
    חוסר יחסי במערכת שרירים ושלד
    ועוד יפ תופעות

לרוב פגישות אלו נמשכות שעה - לעיתים יותר או פחות אך זה הכיוון - בהם אתה אמור לקבל אינפורמציה רלוונטית, טיפול והדרכה

ככה באינטרנט זה ממש סבוך. טוב מראה עיניים מאלף מילים..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל דד ליפט ובלט בדיסק
    נועה
    18/07/2012

לדר' שלום יש לי בלט בדיסק עם לחץ על העצב ב L4 +ּL5 ברגל שמאל
    רציתי לדעת האם אני מסכנת/ מחמירה את המצב אם אני מבצעת תרגיל סקווט
    או אם אני מבצעת תרגיל דד ליפט?
    אני רוצה לציין שאחרי שביצעתי תרגיל דד ליפט (בצורה טובה) לאחר כמה שעות היו לי זרמים בכף הרגל וכן כאבי גב.

שאלה נוספת: האם ריצה בחדר כושר "דופקת" יותר את הגב מריצה בחוץ בכביש??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל דד ליפט ובלט בדיסק

הוספת תגובה

• תרגיל דד ליפט ובלט בדיסק - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    18/07/2012

ראשית הייתי ממליץ לך לגשת לקבל טיפול מקצועי כדי לטפל בבעיה
    בשלב זה הייתי ממליץ לך להימנע מהרמת משקולות בעיקר דד ליפט. תרגילים אלו יוצרים לחץ תוך בטני היכול בקלות להחריף את מצבך
    ריצה על משטח דשא או דרכי עפר עדיפה אך אם אין באפשרותך אז עדיף על מסלול ריצה מאשר על משטח כביש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצוות המומחים שלום רב
    סשה
    17/07/2012

לצוות המומחים שלום רב,
    אני בן 24 ואחרי שחרורי משירות קרבי בצה"ל לא עסקתי בפעילות ספורטיבית שכוללת ריצות או חיזוק שרירי הרגליים. לזכותי יאמר שפלג גופי העליון לא סבל מאותה בצורת בפעילות גופנית ואני מתמיד באימוני כוח מסודרים רק ע"י משקל הגוף (מתח, מקבילים, בטן, שכיבות סמיכה). לאחרונה התחלתי גם באימוני ריצה. כמו שאני מכיר את עצמי התחלתי עם עומסים גדולים מהר מידי (כבר בשבוע השני רצתי 4 ק"מ, רבע מהמסלול בעלייה). כתוצאה מכך כבר אחרי חודש של ריצה היתפתחו אצלי כאבים בין העקב לקרסול ברגל שמאל. לפי הידע האישי שלי והזיכרון הצבאי שלי (חובש של טירונים שסבלו מאותו סוג של כאב) מיתפתח אצלי שבר מאמץ.
    למרות שאני כבר היתמכרתי לריצות ידוע לי שאני זקוק למנוחה כדי לא להחמיר את הפציעה. השאלה שלי היא כזאת, האם לפני שאני חוזר לרוץ שוב, בזמן המנוחה לרגל, יהיה זה נכון להתחיל עם אימוני כוח ע"י משקולות או משקל גוף (חשבתי יותר בכיוון של משקולות) לשרירי הרגליים על מנת לחזק אותם לקראת חזרה לאימוני ריצה או לתת מנוחה מוחלטת לרגליים? אם כן, אילו תרגילים מומלצים לחיזוק הרגליים? לכמה זמן מומלצת מנוחה מהריצות?
    תודה מראש על התשובות.

נ.ב. אני מישתמש בנעליים ובמדרסים מותאמים ומקפיד על לפחות 6 שעות שינה רצופות.

לקביעת תור
    סגירה
    לצוות המומחים שלום רב

הוספת תגובה

• לצוות המומחים שלום רב - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    18/07/2012

מיקום הכאב אינו תואם למקום השכיח של שברי מאמץ, לרוב שברי מאמץ מתרחשים בעצם השוק בחלקו התחתון. יתכן שישנה בעיה בקרסול או בכף הרגל וזאת יש לבדוק על ידי גורם מקצועי. אימוני משקולות לא יחזקו את כושר הריצה שלך. אתה צריך להתחיל מרחקים קצרים יותר ואולי לרוץ על משטחי עפר ולהימנע מריצה בעליות. הבעיה זה לא העליה אלא הירידה שמכבידה על הרגליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין התכווציות לבין מתיחה
    שבי
    15/07/2012

הרבה פעמיים אנחנו רואים שחקני כדורגל רצים אחרי שחקן ואז תופסים את השריר האחורי,נשכבים על הריצפה ולא יכולים להמשיך במשחק.

1 האם יש קשר בין הפציעה הספציפית הזו לבין חוסר במגנזיום?,אני יודע שמגנזיום בדרך כלל עוזר במניעת התכווצת שרירים ולא מתיחה, אני טועה?
    2 עוד פציעה אצל כדורגלנים זה שהם רצים ספרינט ואז מתכווץ להם שריר התאומיים, מישהו מבצע להם מתיחה למספר שניות ואז הם יכולים לשחק כאילו לא קרה כלום. מה ההסבר? ומה ההבדל בין המתיחה בשריר האחורי לבין התכווצת שריר?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ההבדל בין התכווציות לבין מתיחה - תגובה

חנן בן-עמי
    16/07/2012

1. לא. מתיחה היא קרע של סיבים בדרגות חומרה שונות. מגנזיום אחראי לפעילות תקינה של שחרור ודריכת השריר בעת עבודה
    2. שריר התאומים קטן ובעל מהירות כיווץ גבוהה, בשעה שהוא עובד הרבה הוא נהיה חומצי ונוטה להתכווץ פנימה. הסדרת מחזור הדם, מנוחה קלילה על הדשא ומתיחת נגד (מאריך את השריר ע"י שימוש בכף הרגל) מסדרות את הנושא.
    זה קיים בכדורגל הישראלי. באירופה רק אם נכנסים להארכה ביום חם במיוחד תראה את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בתנועה חדה ביד שמאל
    מתן בוזגלו
    14/07/2012

שלום אני בן 20 אני מתאמן ומפסיק בכושר גופני כי אני מפחד על היד שלי שלא יהיה בה נזק כי יש לי כאב חד לא יודע איך להסביר אותו בדיוק ביד שמאל מתחת לכתף לפעמים זה בא והולך נגיד אני מרים את היד וזה כואב. הכאב בא בתקופה שאני מתאמן שכיבות שמיכה ובגלל שזה מתחיל לכאוב לי אני מפסיק ואז אחרי כמה זמן(שבוע אולי) זה מפסיק ולפעמים זה פתאום מתחיל לכאוב לי סתם ככה
    שוב המקום עצמו הוא מתחת לכתף ביד שמאל

בבקשה תגיד לי מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות עם זה אני בצבא אז מה אני צריך לעשות בשביל לטפל בזה במסגרת הצבא כי אין לי קופת חולים או משהו

תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בתנועה חדה ביד שמאל

הוספת תגובה

• כאבים בתנועה חדה ביד שמאל - תגובה

חנן בן-עמי
    16/07/2012

כנראה השרירים שלך באיזור השכמות מאוד עמוסים, תפוסים ולוחצים על רקמות אחרות.
    זה בהחלט יכול להיות לאחר ביצוע תרגילי כתפיים או שמיכה.
    הפחת את העוצמה של שכיבות השמיכה: נניח 3 סטים של 10 במקום לטחון 20 רצוף או משהו כZה.
    אם אתה בעל משקל עודף שווה לעשות זאת בעמידת 6 - ברכיים על הקרקע - אך להוסיף חזרות

גמישות, סיבוי כתפיים (כואב רק בהתחלה, אחר כך משתחרר) הרמות ידיים לצדדים וכו. מאוד חשוב לשמר טווח תנועה ואלסטיות
    עיסוי איכשהו בבסיס או כשאתה יוצא הביתה. יעזור לנקות את הגיפה מהאיזור וישחרר

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך נפוחהו כבדה מאד
    יפעת
    09/07/2012

שלום רב. אני בת 58. לפני 13 שנה קרעתי את המיניסקוס ע"י ישיבה ועמידה מהירה . היו לי כאבי ברך, נפיחות, נעילת ברך ובאורטוסקופיה רק ראו שקרעתי לחתיכות את המיניסקוס. הניתוח ערך שעה וחצי, הרופא שהדגיש שעבד עליו הרבה. היום כחודשיים כאב באותו ברך (ימין) נפיחות בינונית. עזר לי כדור ארקוקסיה 90 מ"ג, אך הברך נשארה נפוחה כבדה מאד, ומרגישה בגוף הגוף חולשה וכבדות (אולי מהברך??). בלי שום קשר, רופא המשפחה נתן לי היום לעשות את כל הבדיקות ואקג. גם עשיתי פיזיוטרפיה שכלל תרגילים לחיזוק הברך ומכשיר כמו אולטרסאונד על הברך. הכאבים חלפו. הברך נפוחה וכבדה. השבוע אני אמורה לקבל תשובה בדואר שעשיתי אמ.אר.אי.
    שאלותי: א. למרות שהכאבים חלפו, מדוע הברך עדיין נפוחה ומרגישה כבדות רבה בגוף ובעיקר בברך? האם יכול להיות שזה שוב קרע של מיניסקוס למרות שאני הולכת רגיל?
    ב. בני בן 35 כל הזמן עוסק בריצה, לאחרונה כאבי ברכיים. בצבא- היה מ,פ בגולני ומאז יש לו כאבי ברכיים. לא ניכרת נפיחות בברך, האם מותר לו להמשיך לרוץ ומה עליו לעשות? מיפוי עצמות? אמ.אר.אי? הצעתי לו שיפסיק לרוץ כי אולי זה יזיק יותר לברכיים. תודה על העזרה וסליחה על האריכות.אגב, אני כלל לא עוסקת בספורט.

לקביעת תור
    סגירה
    ברך נפוחהו כבדה מאד

הוספת תגובה

• ברך נפוחהו כבדה מאד - תגובה

חנן בן-עמי
    11/07/2012

הי,

האם הבנתי נכון שהניתוח נעשה לפני 13 שנה? או שמא רק לאחרונה?
    בכל מקרה, בניתוח עצמו הוציאו את רסיסי המינסקוס הלא מתפקדים, כך שלעד תהיה מוגבלות מסויימת בשיכוך זעזועים ומניעת חיכוך בין עצמות - תפקידו של המינסקוס

שמירה על חוזק טוב בשרירי הירכיים יוריד את העומס המוטל על הברכיים ויתרום להקלת הכאבים.
    אולי שווה לך לבקש מהאורטופד המטפל ה]ניה לפיזיותרפיה , או ללכת באופן פרטי
    כאב מלווה בנפיחות שהופיע (והיו איתותים קודמים) לא נוטה להיעלם בפתאומיות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שמי שגיב
    שבי
    09/07/2012

שבוע טוב.
    1.האם האימון הבא מתאים לשחקן כדורגל בקבוצת בוגרים במהלך הפגרה?
    אימון הפוגות של 300-400 מטר 8-10 פעמים בקצב מהיר עם הפוגות של 90 שניות בין המאמצים.
    קראתי שאימון זה יכול לשפרסף חומצת חלב,אבל האם אימון זה מתאים לשחקני כדורגל או רק לענף האתלטיקה?
    אשמח אם תסביר לי מדוע כן/לא?

2.ביקשתי ממדריך חדר הכושר לבנות לי תוכנית אימון על בוסו(זה האביזר היחיד שיש לנו) על מנת למנוע פציעות קרסוליים וברכיים.
    האימון שהוא נתן לי זה:
    תרגיל ראשון: סקוואט עם מוט על בוסו עם משקל בינוני על גבי בוסו.
    תרגיל שני: לעמוד על בוסו 30 שניות עם רגל ישרה.
    תרגיל שלישי: אותו דבר לעמוד על רגל אחת עם עיניים עצומות.
    תרגיל רביעי: לעשות סקיפינג למספר שניות ואז לעמוד על רגל אחת 12 פעם כל רגל.
    איזה עוד תרגילים היית ממליץ לי לבצע על הבוסו?
    והאם באמת אימון שכזה יכול לעזור במניעת פציעות לשחקן כדורגל?
    תודה רבה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר שמי שגיב

הוספת תגובה

• לד"ר שמי שגיב - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    09/07/2012

ממליץ לך להפנות שאלה זו לעמיתי בן עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול וקואליציה טרסלית
    מ
    08/07/2012

אני בת 20, ובשנה וחצי האחרונות רוקדת באופן די אינטנסיבי (בלט קלאסי, מודרני וג'אז)
    זה זמן רב שיש לי כאבים בקרסול שמאל, שאובחן בMRI לפני כחודשיים כקואליציה של פסט מדיאלי:
    "פלנו וולגוס ניכר. ללא תנועה סאבתלרית משמאל. אבדוקציה של כף הרגל. רגישות במשוש באזור navicular tuberosity יותר משמאל. כח גס TP תקין".
    ובהמשך כתוב:
    "osprenavicular מחובר, יותר בולט משמאל. מיפוי עצמות קליטה בנביקולר טוברוסיטי משמאל."

לפני כשלושה שבועות בקפיצה לא טובה בשיעור בלט נקעתי את הקרסול. ומאז אני עדיין מתקשה מאוד לבצע אלמנטים בסיסיים ביותר בריקוד, המלווים בכאבים רבים תוך כדי ואחרי, בנוסף לצליעה ברגע שהמפרק מתקרר קצת אחרי השיעור.

בעקבות הנקע אני מטופלת בפיזיוטרפיה ע"י עיסוי נקודתי וkt tape
    במקרים אחרים של נקעים בקרסול נאמר לי שהשיקום מהיר יותר ואחרי שלושה שבועות כבר הייתי צריכה להחלים.

כמה זמן לדעתך יקח לקרסול להחלים? מתי אוכל לחזור לרקוד?
    בעוד כשבועיים אני מתכננת להכנס למסגרת של שבוע אינטנסי בריקוד, האם יש סיכוי שאוכל כבר לרקוד עד אז?

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• נקע בקרסול וקואליציה טרסלית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    09/07/2012

לאור הממצאים הנ"ל נראה שהקרסול שלך עבר לא מעט חבלות
    קשה לדעת על סמך התאור של הבעיה את משך השיקום, אני חושב שהמטפל שלך יותר מוסמך לענות לך על שאלה זו
    אני הייתי ממליץ לך לעבוד הרבה על תרגילי פטריה
    בנוסך ממליץ לקבל טיפולים הכוללים הרבה מוביליזציות למפרקי כף הרגל, CROSS FRICTION MASSAGE
    ולאור החבלות, ממליץ גם לקבל טיפול שיקומי נירולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה