פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות שרירים קיצונית
    עומר
    26/11/2012

שלום,

אני בחור צעיר לפני צבא. לאחר שלא עשיתי ספורט במשך חצי שנה,לפני ארבעה חודשים התחלתי להתאמן ולחזור לכושר, בעיקר על ידי ריצות וקצת כדורסל. תחילה, הכל היה בסדר גמור, נכנסתי לכושר בהדרגה ואחרי חודשיים של שלוש ריצות של 5 קילומטר בשבוע כבר הגעתי לתוצאה לא רעה בכלל של 21 דקות לריצת 5 ק"מ.

הבעיה התחילה לפני כשלושה שבועות בערך (כשלושה חודשיים לאחר שהתחלתי להתאמן).
    אני מרגיש מעין עייפות כבדה בשרירי הרגליים זמן קצת לאחר תחילת הריצה. בתחילה זה היה שולי וחשבתי שזה נובע מעלייה בקצב הריצה. אך עם הזמן העייפות והתשישות של שרירי הרגליים רק הלכה וגברה מריצה לריצה. בחוויה שלי זה ממש מרגיש כאילו פלג הגוף העליון הכולל את הלב והריאות האחראים על סבולת הלב ריאה מתפקד כמכונה משומנת ואילו, פלג גופי התחתון נגרר אי שם מאחור.

חשבתי שמנוחה תעזור לי לרענן את שירירי הרגליים. נחתי במשך שבוע וחצי ללא כל פעילות גופנית, אך לשווא. מיד עם חזרתי לריצות, חזרה גם העייפות, הכבדות והתשישות של השרירים.

חשוב לציין שתמיד הייתי בחור ספורטיבי עם כושר טבעי טוב מאוד.

אשמח לדעת ממה נובעת הכבדות הקשה בשרירי הרגליים, שכן היא כבר ממש פוגעת לי ביכולת הריצה.

תודה מראש,
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות שרירים קיצונית

הוספת תגובה

• עייפות שרירים קיצונית - תגובה

חנן בן-עמי
    28/11/2012

מתיחות, גמישויות, עיסויים וטיפולים ניסית?

התחלת מרמה בסיסית מאוד, בה לגוף לא היתה כל עבודה, והנה תוך פרק זמן קצר התחלת להעמיס.

ייתכן ואתה לא מרגיש את העומס הזה בצורה של סיבולת לב-ריאה, ומרגיש שאתה ממש משתפר, אך השרירים שלך צריכים עכשיו גם לרוץ לאורך זמן, גם לעשות עבודה אינטנסיבית + ניתורים בכדורסל - וכל זאת במסגרת יומיומית

תבחן האם אתה צריך לחזק שרירים מסויימים,
    תנוח,
    תבחן את התזונה שלך ביחס לפעילות ולעצימות שלה,
    תתחזק את המכונה בצורה מקצועית - מתיחות עיסויים
    תפחית את עצימות ואינטנסיביות האימונים , פשוט תנסה גם לרוץ לאט יותר

ותמיד - אבל תמיד - כדאי לעדכן את רופא/ת המשפחה אם התשישות נמשכת

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות מאומצת לאחר אוטם
    מאיר
    25/11/2012

אני בן 67.5 לאחר אוטם לב ממוקד בספטום ובאפקס לפני 12 שנים. מאז אתסמיני. חזרתי לפעילות פיסית בסיסית לפני שנים. לאחרונה החלתי לעסוק בפעילות יותר מאומצת כרכיבת אופניים וספינינג. אני חי בחשש שבאיזשהו מקום האם פעילות פיסית מאומצת כספיניג אינה יכולה להזיק ל איזור שריר הלב המצולק ולגרום לסיבוך כמפרצת או סיבוך אחר. אודה על תשובתכם.

מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות מאומצת לאחר אוטם

הוספת תגובה

• פעילות מאומצת לאחר אוטם - תגובה

חנן בן-עמי
    28/11/2012

ידידי הצעיר,

לשם כך אינך צריך את הפורום - הייתי ממליץ לך על שיחה עם הקרדיולוג, עשיית מבדקי ארגומטריה (העמסת התנגדות בריצה/הליכה/או דיווש כדי לראות איך הלב מתמודד עם זה) וכמובן ריסון השריטה בעת דיווש בחדר הספינינג. זה הכי עוזר...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך את עזרתך
    שבי
    22/11/2012

שלום
    אני מאמן קבוצת כדורגל ילדים בני 14.בגלל שמחליפים לנו את הדשא אנחנו מתאמנים כחודש על משטח אספלט(קט רגל שיש בבתי ספר).התקשר אלי אחד הילדים ואמר לי:כל פעם אחרי הקט רגל אני חוזר הביתה וגם בצהלך האימון יש לי כאבים בברכיים.
    אמרתי לו:כל פעם שאתה חוזר הביתה שים שקיות קרח על הברכיים ל10 דק'.
    אני מקווה שזה יעזור אבל יש לך טיפים אחרים ואולי טובים יותר?
    ויש לך מושג למה הכאבים מופיעים דווקא בתקופה של אימונים אלה?האם זה רק בגלל שהמטח האספלט קשה יותר מהדשא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך את עזרתך

הוספת תגובה

• צריך את עזרתך - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    27/11/2012

כול שינוי בסביבת האימונים השגרתית גורם לשינויים בתפקודי השריר והפרקים שלהם הגוף לא מורגל וכתגובה נוצרים כאבים. כאבים אלו הם זמניים וחולפים. אם הכאבים מתמשחים יש להגיע לבדיקה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חריף לאחר מדידת לחצים
    יאיר
    19/11/2012

שלום, לפני כשבוע עברתי מדידת לחצים בשוק ימין שבה נמצא כי אני סובל מתסמונת המדור הכרונית ונקבע לי ניתוח לעוד כחודש וחצי. הבעיה היא שלפני הבדיקה כלל לא כאב לי השריר במנוחה והוא לא היה נפוח, וכעת אני סובל מנפיחות ומכאבים עזים, לפעמים אפילו ברמה כזאת שמפריעה לי לישון בלילה..
    האם זה נורמלי שיש כאבים כאלו לאחר הבדיקה? ואם כן לאחר כמה זמן הם עוברים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חריף לאחר מדידת לחצים

הוספת תגובה

• כאב חריף לאחר מדידת לחצים - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2012

את השאלות האלו כדאי להפנות למי שבדק אותך או לרופא המטפל.

בכל מקרה השריר המדובר (אני מניח טיביאליס אנטריור) נוטה להתנפח בעת זרימת דם ואז לוחץ על עצם השוק. ייתכן וזה המצב כרגע אצלך, למרות שלא עשית פעילות רבה מאז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב לי חייבת עזרה דחוף
    מיכל
    14/11/2012

שלום, שמי מיכל ואני בת 32 ועוסקת בפעילות גופנית כבר למעלה מעשר שנים. לאחרונה התחלתי לבצע קפיצות במקום כולל ריצה במקום עם ברכייםגבוהות (בבית על הריצפה עם נעלי ספורט אורתופדיות). לפני שבועיים בערך התחלתי להרגיש כאבים חזקים בשתי כפות הרגליים בצד החיצוני. בהתחלה זה היה נסבל אבל זה הולך ומחמיר וכרגע אני לא יכולה לעשות שום סוג של קפיצה על הרגל, לא יכולה לרוץ (כאבי תופת בעקבים), לרדת במדרגות כואב וכשאני קמה ממצב של שכיבה בכלל אין מה לדבר אפילו על הליכה. ביו יום אחרי שהרגל קצת בתנועה אני יכולה ללכת. אמנם קצת כואב אבל איכשהו נסבל (יש לי כח סבל רב). חיפשתי באינטרנט ולדעתי יש לי דלקת בגיד הפרונאוס. לא בטוחה אבל לפי הציור זה המקום הכואב. התחלתי בפיזיותרפיה וכרגע שמה טראומיל פעמיים ביום. שמעתי שיש זריקה שאפשר לקבל וגם אמרו לי שמדרסים יכולים לעזור.
    אני חייבת עזרה. הכאב מתגבר. מישהו יודע מה זה יכול להיות ומה אני יכולה לעשות בנידון?
    תודה רבה
    אשמח אם תפנו אותי למומחה באיזור הצפון. אני גרה בכפר ורדים (קרוב למעלות,נהריה,כרמיאל)

לקביעת תור
    סגירה
    כואב לי חייבת עזרה דחוף

הוספת תגובה

• כואב לי חייבת עזרה דחוף - תגובה

חנן בן-עמי
    17/11/2012

שום זריקה, אין צורך במדרסים, הכי הרבה מנוחה - הימנעות מניתורים כאלו בעתיד ועיסוי טוב מקומי

למה הכוונה? ממצב של פעילות גופנית ללא אימפקט מטורף של ניתורים ובלימת הזעזועים המגיעים מן הקרקע. למה לרוץ במקום??
    בכל אופן כלל אצבע אומר שאם הכאבים התחילו וממשיכים יחדיו ובו זמנית בשתי הרגליים - מדובר על עומסים. אם זה רק ברגל אחת כנראה זוהי פציעה או טראומה.

מנוחה, סיבוב של כף הרגל פנימה והחוצה, פוינט-פלקס, הימנעות מפעילות נושאת משקל ובולמת זעזועים (קרוסטריינר או אופניים יהיהו הכי טובים)

אני חוב שאם תקדישי ביקור אצל איש מקצוע תוכלי לגמור את כל העסק בטיפול אחד מקס שניים. אינני מכיר מטפלים בצפון, בקשי המלצות מחברים נראה לי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנן ועוד כמה הבהרות

מיכל
    17/11/2012

האם קרח יעזור? האם משחת טראומיל תעזור?
    מוזר לי שבהליכה ישנו כאב אבל חלש ואילו בניתור אני לא מסוגלת לקפוץ אפילו קפיצה אחת מרוב כאבים. ההבדל עצום!!!
    ולגבי מה שכתבת על המנעות מקפיצות כאלה בעתיד, האם הכוונה שלעולם לא אוכל לעשות שיעורי אירובי, אירובי מדרגה וכו (הקפיצות שבעקבותיהן החלו הכאבים זהות לניתורים על המקום כמו שעושות בנות בשיעורי אירובי)?
    יש לך מושג באיזה גידים/רצועות הפגיעה שלי? הכאבים מופיעים כרגע גם בצד החיצוני של כף הרגל מתחת לעצם וגם משני צידי העקב ממש קרוב למקום שבו הרגל נוגעת בריצפה אבל לא בתחתית כף הרגל אלא בצדדים.
    (ללא כאבים בגיד אכילס למזלי)
    תודה רבה
    מיכל
    לגבי איש מקצוע, אתה ממליץ על פיזיותרפיסט או אורתופד?
    התחלתי פיזיו והיה לי טיפול אחד של גלי חשמל. בינתיים לא מרגישה שופ שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנן ועוד כמה הבהרות - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2012

גלי חשמל זה לא בדיוק הטיפול הכי מתאים עכשיו

לקפוץ ולנתר בוודאי תוכלי, אך כרגע זה לא מומלץ., זה פשוט עלול ליצור עומס מיותר.

פיזיו (שאינו בקופ"ח) יהיה טוב מאוד עבורך, תבררי עם ביטוח החיים/פנסיה/כלל שלך מכסה טיפולים פרטיים. ברוב המקרים גם ביטוח מהעבודה (אם ישנו) עושה את ההבדל.

אורטופד לא יידע ממש מה לעשות עם זה במסגרת 7 הדקות שיהיו לו איתך, כולל חליצת נעל, העברת כרטיס, הקלדה במחשב ובדיקה

תמשיכי עם הפיזיותרפיה ונצפה לראות שיפור כלשהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר הסולאוס

כפיר בן גליל
    21/11/2012

יכול להיות מאד שיש נקודות טריגר על שריר זה או באיזור שמקרינות לעקבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטפר
    נוגה
    10/11/2012

שלום רב,
    אני מעוניינת לשפר סיבולת לב ריאה. חשבתי על סטפר, האם זה יכול להזיק לבירכיים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סטפר

הוספת תגובה

• סטפר - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    12/11/2012

לא צריכה להיות בעייה
    כמו תמיד , התחילי בהדרגה ואל תעבדי תחת התנגדות גבוהה
    לכוון את הסטפר כך שתנועת הברכיים תהיה קצרה יותר עם תדירות גבוהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה גופנית בצבא
    בועז
    09/11/2012

שבת שלום.

אני בן 20,משרת כבר שנה ומשהו בצבא עם פרופיל 97
    וללא היסטוריה קודמת של פציעות גופניות.

אני אפסנאי במחסן,ולעיתים אני נדרש להרים ציוד כבד ששוקל בדרך כלל 20 קילו
    נגיד ממדף מסוים למקום אחר,ולעיתים אני מרים ברצף בין 60 ל80 קילו(את אותו ציוד מספר פעמיים אחד אחרי השני).

אני דיי בטוח שזה לא בריא לגב שלי,ואני עובד בזהירות(מכופף ברכיים ואז מרים בגב ישיר ולא עקום) ומבקש עזרה להרים ביחד ציוד שהוא כבד מדי.

לפני כמה ימים במהלך אימון ספורט(כן,גם גובניקים מתאמנים)המדריכת כושר אמרה לי שהיא חושבת שיש לי עקמת גב,וזה לא נראה לי סביר,אני זקוף בעמידה בלי בעיות של יציבה ובנוסף היא חושבת שהכתפיים שלי ממוקמות קדימה קצת ושהן צריכות להיות קצת אחורה(מתי שזוקפים את החזה ),כלומר אולי רצועת הכתפיים שלי לא גמישה/לא בסדר.

התייעצתי עם רופא היחידה והוא אמר לי לקבוע תור עם מומחה מבית חולים צבאי שאני הולך לפגוש,המפקדים שלי לדעתם שאני לי כלום ושהיא אמרה את זה סתם,אך אותה מדריכה היא בעלת ניסיון של כמה שנים טובות ויצאה לה אולי לפגוש כמה מקרים כאלה אז במקרה הזה אני סומך על מה שהרופאים יגידו לי.

במידה וכל זה מתגלה שאין לי כלום,כיצד לחזק את עצמי פיזית להרמת ציוד כבד,זה לעיתים דורש כוח ומאמץ להרים ברצף את אותו ציוד מספר פעמיים ואני באמת מפחד להפצע כתוצאה מפעילות זו.

אשמח לקבל את דעתכם ומה אתם חושבים על כך
    בועז

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה גופנית בצבא

הוספת תגובה

• עבודה גופנית בצבא - תגובה

חנן בן-עמי
    10/11/2012

הי בועז,

האם היית חש חוסר נוחות או כאב אם במדריכה לא היתה אומרת כלום?

אני מסכים שזהו תפקיד מבאס וקשה להרים את כל המשקלים, ובאמת שימוש בטכניקה הוא החשוב ביותר - להתכוףף עם הרגליים ולא עבודת גב.

תמתין לבדיקת הרופאים, ייתכן ואם אינך חש בטוח עם זה נסה אולי תפקיד אחר
    מדריכת הכושר יכולה להמליץ לך על תרגילי גב ובטן לחיזוק חגורת המתניים וכו'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בפיקה, פטלה
    ארי
    08/11/2012

שלום רב.
    מזה מספר חודשים אני הולך (בין 5 ל 10 ק"מ בהליכה). לפני כחודשיים התחלתי לשלב ריצה ורצתי קצת יותר מדי והופיעו כאבים בברכיים. הפסקתי לשבועיים, נבדקתי ע"י פיזיוטרפיסט שאמר שלכאורה אין בעיה וחזרתי ללכת. אולם בריצה, הופיעו כאבים אשר איתם אינני יכול לרוץ.
    הלכתי לפיזיוטראפיסט ספורט ש"הדביק" לי את הברכיים עם סרט הדבקה (אורטופדי אבל לא KT) ועם הדבקה זו הצלחתי לרוץ ללא בעיה, אפילו את מרוץ הנייקי 10KM שזה פעם ראשונה עד כה שרצתי 10ק"מ רצוף ללא בעיה.
    שאלתי היא, אילו שרירים צריך לחזק על מנת שלא יהיה צורך בתמיכה בפטלה? (לפי מה שאני מבין זה הארבע ראשי, אבל אני לא בטוח).
    בעקרון אני רוצה/מתכוון להמשיך לרוץ עם סרטים ו/או פורמט אחר של תמיכה (בירכיה או רצועה), אבל כמובן שהייתי רוצה לפתור את הבעיה ושלא יהיה צורך בשום אביזר.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בפיקה, פטלה

הוספת תגובה

• תמיכה בפיקה, פטלה - תגובה

חנן בן-עמי
    09/11/2012

הי

בגדול הלחץ מופעל על ידי הגיד היורד משריר ארבעת הראשים ויוצר לחץ על הפיקה
    הלחץ נוצר בעקבות חולשה של השריר או עיבוי של הגיד או פשוט שריר קצר

השריר המדוברים מתחלים בירך הקדמית העליונה ומתחברים - דרך גיד משותף - לעצם השוק שתי אצבעות תחתהפיקה

חבק או טייפינג למעשה מקצרים את מהלך הגיד ובכך מונעים חיכוך עם הפיקה = אין כאב והגבלה

לטווח הקצר זה עוזר לטווח הארוך זה ממש לא טוב

מה עושים? צריך לאבחן איזה מבין השרירים המעורבים אינו פעיל במיטבו,ובאופן כללי לערוך חיזוקים לשרירי ארבעת הראשים וההמסטרינג, לבחון את נושא הגמישות והמתיחות שיעניקו אלסטיות והקלה על מהלך הגיד,

ניתן לשים קרח על המקום למשך מספר דקות אם כואב או לאחר אימון

בהצלחה ושבת שלום
    תחזוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקרובטיקה
    שרה
    06/11/2012

שלום רב,
    בתי בת ה- 11מתעמלת בחוג אקרובטיקה . זאת השנה הרביעית.
    היא מתעמלת 4 פעמים בשבוע ולפני תחרות היא מתעמלת 5 פעמים
    בשבוע. כל אימון נמשך שלוש שעות.
    רציתי לדעת האם ספורט זה לא יפגע בגדילה ולא יזיק לגוף בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה
    אקרובטיקה

הוספת תגובה

• אקרובטיקה - תגובה

חנן בן-עמי
    09/11/2012

כדי שהגוף ימשיך את קצב גדילתו הרגיל יש לדאוג לשינה ומנוחה ותזונה מאוד טובה.
    ההוצאה האנרגטית באימונים היא רבה, השרירים עובדים הרבה - ולאחר כל מקצה אימונים דרושה מנוחה כדי לאפשר לגוף להתאושש ולבנות את עצמו. לשם כך הוא זקוק גם לתזונה איכותית - ואני מאמין שלא אמורה להיות פגיעה גופנית לעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ באגן
    אסנת
    05/11/2012

בתי משרתת ביחידה קרבית וסובלת משבר מאמץ באגן.
    תוצאות הסריקה: הודגם מוקד ריכוז יתר ברמוס פוביס ימני קרוב לקו סגיטלי, תמונה המתאימה לשבר מאמץ בדרגה 3 בפוביס.
    מהו הטיפול הרצוי במקרה זה?
    האם הפיתרון של אי ביצוע מאמץ בחודש הקרוב ולאחר מכן מתן מנוחה של חודש - הוא פיתרון מתאים לטיפול בבעייה?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ באגן

הוספת תגובה

• שבר מאמץ באגן - תגובה

חנן בן-עמי
    09/11/2012

אכן, בעיקר מנוחה.
    ככל הנראה עומסים וחולשה מסויימת גרמו לנטל להיתמך על עצמות האגן
    מצב שכזה עלול לגרום לשבר מאמץ - ואם האבחנה היא שבר בדרגה 3 אז אין כמו מנוחה ותרגילי חיזוק לשרירים המקיפים

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    חני
    04/11/2012

בת 53 ,יש לי אוסטופורוזיס ועיתים דופק מהיר.
    האם מומלץ להתעמל בחדר כושר במכשירים כמו הליכון ואופניים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

חנן בן-עמי
    04/11/2012

בהחלט

בכל מקרה הכל בהתאם לתוצאות בדיקות המאאץ הידועות לך (בדר"כ חדרי כושר מסחרים מבקשים אישור רפואי ומעל גיל מסויים גם בדיקות מאמץ.)

כל פעילות בסביבה יחסית בטוחה (מינימום סיכוני נפילה והחלקה) תורמת לחיזוק השרירים והשלד

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטופד ספורט קופ"ח כללית
    מבוהל
    03/11/2012

שלום,
    אני עוסק בריצה מזה כ-שנתיים (6 אימונים בשבוע, כ65 ק"מ). לפני שלושה שבועות החלו להופיע כאבים בברך.
    קבעתי תור לאורתופד דרך קופ"ח כללית.
    התור אצל ד"ר גיל לאנה. האם מישהו יודע להמליץ עליו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אורטופד ספורט קופ"ח כללית

הוספת תגובה

• אורטופד ספורט קופ"ח כללית - תגובה

חנן בן-עמי
    04/11/2012

אין לפתע כאבים בברך. במידה ולא סובבת את הברך או נפלת או חבלה אחרת - שסביר להניח שהיית זוכר - כאב בברך לרוב מסמל עבודת יתר של שרירים ו(כנראה אצלך) גידים אשר מקורם בירך העליונה אך חיבורם מתחת לברך.

חיכוך וחוסר נוחות שם (כואב בירידת מדרגות?) הוא טבעי, לרוב ללא נפיחות.
    אורטופד ירשום לך כדורים ויצווה על מנוחה, או שלא.

אתה בהכנות לטבריה או ירושלים/ת"א?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זכורה לי כל מכה

מבוהל
    04/11/2012

אני חושב שזה התחיל אחרי עבודה מאומצת (ללא כל מכה או כאב), אחריהם כל הגוף היה תפוס לי. ואחר כך בריצה כאב לי בתחתית הברך.
    נחתי יומיים. המשיל לכאוב. נחתי עוד יומיים. המשיך לכאוב. נחתי שבוע. ממשיך.
    הלכתי למעסה לפי המלצת חבר. בדקה את השרירים מעל הברך ואמרה לי שזה לא שרירים.

אגב, אני מתאמן מזה שנתיים, בחודשים האחרונים רץ 6 פעמים בשבוע סה"כ כ70-80 ק"מ שבועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זכורה לי כל מכה - תגובה

חנן בן-עמי
    04/11/2012

שמע, אם המעסה אמרה...

מניסיוני - רצים חדשים (3 4 שנים ומטה) המעלים ק"מ מפני שהם התמכרו לריצה ועכשיו בונים על מרתון, אולי ערוכים מבחינת יכולת אירובית, זמן אימונים ועומק השריטה, אך ברוב המקרים הגוף והתשתית של השרירים לא מוכנים לכל התהליך.

אתה נפלת לתוך הסטטיסטיקה

מנוחה בלבד לא תשפר את מצבך. כנראה עליך לעשות קצת חיזוקים, גמישויות ועבודת ייצוב מסויימת.

מקווה שיסתדר לך ידידי ובהצלחה בטבריה/ת"א/ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה! מה המלצתך הלאה?

מבוהל
    04/11/2012

תודה.
    אני לא חושב שמיהרתי. בניתי את עצמי לאט. אני אחרי מרתון טבריה ו2 חצאים בת"א.
    רשום לירושלים (נראה רחוק פתאום)
    אמנם לא עשיתי תרגילי כח, אך הקשבתי לגוף לאורך כל הדרך.

מה אתה מציע לעשות כרגע?
    האם לפנות לאורתופד רגיל בכללית? (יש לי תור את אצל ד"ר לאנה גיל)
    האם יש חשיבות שהאורתופד שיאבחן יהיה אורתופד ספורט, או שברך היא ברך- לגבי האבחון ורק לגבי הפתרונות- חשוב רופא ספורט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף
    גדי
    03/11/2012

אני כבן 65,מחאמן במכון כשר שלש ארבע פעמים בשבוע, בעיקר אימוני התנגדות,אני מתכוון לקחת Lקרניטין כ..1000 מ'ג כשעה לפני האימון .האם תוסף זה בטוח? ואין לו תופעות לואי?ומה עדיף האצטילLקרנטין או הקרנטין?
    תודה
    גדי

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף

הוספת תגובה

• תוסף - תגובה

חנן בן-עמי
    04/11/2012

עבור מה ומדוע.כבודו מתעתד לקחת תוסף זה?

איזה "שיפור ביצועים" בכוונתך להשיג במסגרת חדר הכושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יהיה בן עמי?

גדי
    04/11/2012

לא לוקחים קרניטין בשביל שיפור ביצועים, ואל תענה בשאלה על שאלה.. וכבודו תניח אותו במקומו ...לא שאלו אותך אלא את דר' זיו

גדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפתי בריקודי זומבה
    שירי
    01/11/2012

ופתאום התחיל לי כאב ברכיים, בעיקר בברך ימין, כאב שבא ונעלם, ... הלכתי לאורטופד, הוא בדק אמר שאין נפיחות אז זה לא דלקת... אז מה זה יכול להיות?זה קשור לריקודים? והאם מותר לי להמשיך לרקוד או לעשות פעילות גופנית אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    השתתפתי בריקודי זומבה

הוספת תגובה

• השתתפתי בריקודי זומבה - תגובה

חנן בן-עמי
    04/11/2012

כנראה זה קשור לריקוד, אבל לא בגללו אלא שייתכן ושרירייך ומפרייך לא היו ערוכים לפעילות שכזו. למרות שזה "רק" ריקוד

באופן כללי אפשר לרקוד רק להוריד מהירות ועוצמה, לשמור על חימום לפני וגמישות ומתיחות אחרי, ומנוחה אחרי פעילות
    אם כואב בברך אחרי ריקודים אפשר לשים קרח ישירות על העור כמה שקרוב לסיום הריקוד, למשך 7 דקות. לא נעים בהתחלה אך מאוד יעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומבה ובעיות ברכיים

עדן רון
    21/03/2013

ריקוד הזומבה בעיקרו מורכב מקפיצות. ידוע כי קפיצות מרובות פוגעות בברכיים. במידה וידוע אצלך רגישות במאמץ, עדיפות שלא לעשות פעילות ספורטיבית מסוג זה. במידה וממש מעוניין, נכון לבצע בהדרגתיות ולוותר על הקפיצות בריקוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי מצב הגוף בסשיין משקולות..
    גיא
    29/10/2012

שלום...
    יש לי שאלה כללית.
    במהלך סשיין משקולות בחדר כושר, ( נניח לחיצת חזה) יש דרך לדעת לפי קצב פעימות הלב האם המתעמל בדיוק לוחץ או משחרר??
    האם יש שינוי מדיד כלשהו בגוף במהלך לחיצה לעומת שיחרור?

תודה.

הוספת תגובה

• זיהוי מצב הגוף בסשיין משקולות.. - תגובה

חנן בן-עמי
    30/10/2012

אינני מהפיזיקאים או ביומכניים, אך המשקל נשאר קבוע גם בהורדה וגם בהרמה.
    מה שאינו קבוע הוא חוזק השרירים שאחראיים לבלימת המשקל בדרך למטה ביחס לשרירים שאחראיים ללחוץ המשקל מעלה.

אינני יודע אם פעימות לב או דופק הוא מדד מהימן לנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה