מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתיחת שריר- שריר השוקרפי29/09/2012
לפני כארבעה חודשים מתחתי בזמן ריצה את שריר התאומים\ סוליה לאחר כחמישה חמישה טיפולים (לחיצות וחשמל) אולם כעת המתיחה חזרה שאלתי מהו הטיפול היעיל ביותר ומה עלי לעשות בעתיד כדי שבעיה זו לא תחזור על עצמה (התחלתי לקחת מגנזיום האם זה יעיל למניעת בעיה ספציפית זו?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת שריר- שריר השוק - תגובה
חנן בן-עמי30/09/2012אם אתה פעיל ויכול לנוע אזי בזבזו עליך זמן עם טיפולים בחשמל :-)
שרירי הסוליה והתאומים מוזנים ע"י גיד אכילס, שווה לבדוק האת אתה מקבל עבודה שווה מצד שרירים אלו ביחס לרגל השניה
חוסר גמישות, משק מים דליל, חוסר במלחים ומינרלים האחראיים על כיווץ ושחרור השריר (כמו מגנזיום), ייצוב ומגע כף רגל עם הקרקע לוקה ועוד הרבה גורמים משפיעים על שרירי התאומים והסולאוס ובדיעבד משפיעים על תחושת הכייוץ והמתיחה
בצע קצת מתיחות, נסה מגנזיום, תרגול והשוואה בין יכולות שתי הרגליים, בחינת הנעלה וצא בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב גב תחתון נתפסאלי29/09/2012
שלום אני בן 44 והתחביב העיקרי שלי הוא ריצה והיא מאד חשובה לי. אני רץ כ 70 ק"מ בשבוע ולעיתים באופן עצים.
בשנים האחרונות אחת לתקופה נתפס לי הגב התחתון. עשיתי CT ואני מצרף את התוצאות.
האם התוצאות מסבירות על קשר להיתפסות הגב, האם הם בגדר הסביר, או שעליי להוריד בעומס (מה שאני מאד מאד לא מעוניין לעשות) אשמח לעזרתך.
שחזורים מולטי פלנריים:
מודגם ישור של הלורדוזיס המותנית.
ישנה היצרות בינחולייתי L5-S1 , שאר המרווחים יחסית שמורים.
L1-L2 : אין עדות לבלט דיסק.
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולייתיים
L2-L3 : אין עדות לבלט דיסק.
L3-4 : קיים בלט היקפי מרכזי בינוני עם לחץ קל על השק.
L4-5 : קיים בלט היקפי מרכזי בינוני עם לחץ קל על השק.
L5-S1 : קיים בלט היקפי מרכזי בינוני עם לחץ מרכזי קל על השק ללא עדות ללחץ שורשי.
סיכום: בלטי דיסק במרווחים התחתוניים כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב גב תחתון נתפס - תגובה
חנן בן-עמי30/09/2012כנראה הכאבים שיש הם או תוצאה של הבלטים הקטנים שמופיעים אצלך (ואצל מרבית בני האדם, רק ללא ידיעתם) או שמא, וזה יותר חשוב לך בתור רץ, עומס וקיצור של שרירי ההמסטרינג + עומס לשרירי הישבן (מאוד פעיל בריצה)
מצב זה לעיתים מעמיס ו"מושך" את רקמות הגב התחתון, ומופיע כאב
מתיחות, חיזוקים, קצת עבודת ייצוב של כף רגל וכיוונונים קלים ישרתו אותך נאמנה
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמר חתימה טובהאנונימי26/09/2012
הנני תלמיד כתה יב. משחק בקבוצת כדורסל מסודרת. 3-4 אימונים בשבוע,מוסיף גם 2-3 אימוני כוח על משקל הגוף(בבית) לאחר קבלת ייעוץ ממאמן. יש לי מספר שאלות,אשמח אם תוכל לענות עליהן.
1.אימוני הכדורסל,זה כושר של סיבולת לב ריאה טוב לדעתך?
2. האם זה לגיטימי ,כאשר אני מתאמן בממוצע למעלה מ5 אימונים בשבוע,להרגיש כאבים בגוף? כוונתי לכאבי שרירים,עייפות,כאבים מתונים של המפרקים שהתאמצו.
בכאב אני "מטפל" כשאני מבצע בימי מנוחה מפעם לפעם מתיחות כלליות לגוף,עם דגש לשריר תפוס במדיה ויש כזה.
3. אימוני הכוח לרגליים הם בעיקר תרגילים שקיבלתי מפזיותרפיסטית. רציתי לשאול אם גם באימוני ריצה,לצורך העניין בכדורסל(בהם יש ספירינטים רבים) או אפילו בריצות רחוב ארוכות יותר- הרגליים מתחזות(ואם יש קשר לסוג המשטח,אורך הריצה וכו') ? מה קורה בריצה בעליה או בריצה בירידה? משהו "נשחק"? משהו מתחזק? יש סיכון בריצות כאלה(עליות /ירידות) ?.
4. תזונה-אינני מנהל אורך חיים תזונתי לפי תפריט מסויים,אך אוכל בעיקר אוכל ביתי. ממעיט באכילת ג'נאק פוד. לרוב אוכל טונה,חביתות,גבינות,פתיתים/אורז עם עוף בשר וכו. מה "שיוצא" לאכול,מה שמכינים בארוחות וכו. בביהס אוכל כריכים עם גבינות,נקניקים,ריבה וכדומה.אף פעם לא ממרחים מתוקים כמו שוקולד.
מה דעתך?עד כמה זה חשוב?
5. שאלה נוספת. קראתי כי ספורטאי עילית ואף ביחידות קרביות מבצעים אימוני פילאטיס/פזיותרפיה לחיזוק הגוף. מה דעתך?מה חשוב לחזק?כיצד ? .
תודה על הכל הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמר חתימה טובה - תגובה
ד''ר שמי שגיב08/10/2012אימוני הכדורסל זה שילוב מעולה של כוח וסיבולת לב ריאה. נהפוכו שיוניי הקצב והמתפרצות עדיפים על ריצה בקצב קבוע.
בקשר לכאבים, זה לגיטימי להרגיש כאבים אך רק בתקופת ההיסתגלות או עלייה חדה בעומס,אם הכאבים מתמשכים מעבר יש לבדוק אותך, אימונים, שינה(התאוששות) ותזונה.
ריצה בעליה וירידה הם בסדר, כמובן שהעומס על הפרקים גדל בעיר בירידה, אז הישמר בירידות בעיקר אם אתה כבד וסגנון הריצה לא קליל.
בקשר לתזונה הרבה בעיקר בשתיית מים, צרוך מלחים, והרבה ירקות, אל תצרוך יותר מדי חלבון.
תרגילי פילטיס זה מצויין לחיזוק שרירי ליבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץניוו23/09/2012
לאחרונה התחלתי להתאמן בריצה באופן די תדיר עד כדי 3 ריצות בשבוע.
יש לציין שאת כל מהלך האימונים שלי סידרתי באופן מאוד הדרגתי בצורה מאוד עדינה.
מצד שני הנעליים ששימשו אותי (היום יש כבר חדשות) היו פג תוקף, מה שגרם ככל הנראה למה שנראה כמו שברי מאמץ. כאבים קטנים בעצמות או בשרירים.
קשה להגדיר בדיוק שללא ספק היו אלה שברי מאמץ, אבל בגלל החשש הפסקתי מיד את כל האימונים בצער רב, כדי לא להסתבך עם זה רק עוד יותר.
אחרי שבועיים וחצי של הפסקה אני רוצה לשאול שתי שאלות:
1. אי אפשר לחכות עד אין סוף עם זה כי גם אי אפשר אף פעם לדעת שאין שום כלום ברגליים תמיד יצוץ איזה משהו באמצע היום שיכול להידמות לך כשריד של שבר מאמץ.
2. מי אמר בכלל שיש לי שברי מאמץ? איך אפשר בכלל לזהות שברי מאמץ ? הרי הכאבים שהיו לי היו מאוד קטנים, אולי סתם הייתי פזיז עם ההחלטה?
-בקיצור אני מת כבר לחזור לאימונים ככל שההפסקה גדולה יותר יש לי אחרי זה יותר פער להשלים (וגם הבוחן כושר שלי בעבודה הולך ומתקרב..) אני לא יכול לחכות ולחכות כי אין לדבר סוף.
אז לסיכום: -איך מזהים בוודאות שברי מאמץ?
- מתי כבר אני יכול לחזור להתאמן??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ - תגובה
חנן בן-עמי25/09/2012שברי מאמץ הפכו להיות שם נרדף להרבה תופעות שתוקפות את איזור השוקיים.
שבר מאמץ נגרם כתוצאה מלחץ רב ומצטבר, - אם התחלת לרוץ רק לאחרונה - זה כנראה לא זה.
שבר מאמץ מזהים בגבשושויות שישנן על גבי עצם השוק או באמצעים רדיולוגיים של מיפוי עצמות. מה כן יכול להיות שם? הרבה שרירים וגידים חוצים את איזור השוק ועצם השוק, ותופעות של כאב כפי שתיארת אופיניות ל "שריר המסעות" (חפש על זה)
הקטן את צעדיי הריצה שלך,
מתן את הקצב שלא יהיה מהיר מדי
בחן שההנעלה מתאימה לך. לא חשוב פירמה חשוב שיתאים לתבנית הריצה שלך
חזור לאימונים בקצב קל
חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק אחרי אימון קצראור דרורי21/09/2012
היי שמי אור בת 21...עם עבר של חרדות. יש לי כמה שאלות..
הפסקתי לעשן לפני כחודש אחרי 7 שנים של עישון ללא ספורט ואורח חיים דיי לא בריא.
סובלת מחרדות דיי איומות...שדיי מנעו ממני לעשות ספורט..חלק אמרו לי שספורט יעזור וחלק אמרו שספורט יגביר את החרדות..
אתמול לראשונה עשיתי הליכה של 40 דק' ללא הפסקה..במהלך ההליכה הרגשתי גלים כאלה של בחילות...קצת כאבים בחזה וכמובן דופק שעומד להתפוצץ . החלטתי שאני מסיימת את ההליכה ויהי מה...סיימתי את ההליכה הגעתי הביתה ושמתי לב שהדופק אכן ירד אבל עדיין עמד על 92 כששכבתי הדופק עדיין היה בסביבות ה90 ורק אחרי שעה הוא חזר ל80.יש לציין שלא הרגשתי את הדופק ..אך כשבדקתי ראיתי שהוא טיפה גבוה במנוחה.22
ה שאלה שלי האם זה תקין בהתחשב שלא עשיתי פעילות ספורטיבית? יש לציין שבשנה האחרונה עברתי 2 הולטר לב שיצאו תקינים לחלוטין רק כמה פעימות מוקדמות...9-7 .
ואקו לב תקין והולטר לחץ דם תקין וא.ק.ג. תקין..
כמו שאתה רואה..אני דיי סובלת מחרדות :\.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק אחרי אימון קצר - תגובה
חנן בן-עמי21/09/2012הי אור
דופק מציין את מספר הפעמים ששריר הלב מתכווץ בשביל לספק דם למערכות הגוף.
ככל שהדופק נמוך - לשריר הלב נדרשות פחות פעימות כדי לספק את כמות הדם הרצוייה.
בעת אימון דרישת הגוף לחמצן עולה, ולכן מואץ הדופק. בסיום הפעילות לוקח קצת זמן עד שהדופק חוזר לסדרו ולקצב הרגיל שלו (מה שנקרא דופק מנוחה)
ככל שהכושר שלך יהיה טוב יותר - הדופק יירד
פעילות גופנית היא נהדרת - רק לבצע אותה בהנאה, בהתמדה ובמתינות
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן הליכה מאומצתבינה16/09/2012
בת 66,
לאחר מספר דקות של הליכה מאומצת לצורך ספורט, מתחילים כאבים ביד שמאל, מתפשטים לאזור החזה, הקרנה לבתי שחי, וכתף שמאל, לאחר כ-20 דקות של הליכה הכאבים נחלשים עד נעלמים, כל הבדיקות הקרדיולוגיות תקינות.
לאחרונה, אחרי 4 שנים שהתופעה קיימת בגופי, מופיעים כאבים חלשים בעצם החזה העליונה , גם לא בזמן הליכה.
אין סימפטומים אחרים כגון סחרחורות וכו'.
מה יכול להיות מקור הכאב, אם לא קשור ללב / קרדיולוגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן הליכה מאומצת - תגובה
חנן בן-עמי19/09/2012הי,
האם התופעה היתה קיימת גם בהליכה שאינה מאוד מאומצת, אלא מתונה יותר?
נתקלתי בסיפורים על כאבים באיזור הצלעות ובית החזה (בהנחה שקרדיו' הכל תקין) העלולים לצוץ בתחילת פעילות כאשר השרירים האחראיים על הגדלת נפח הריאות והאצת הנשימה מתחילים לעבוד.
חלק מהשרירים נמצא בין הצלעות, ישנם שרירים המצויים בחלק העליון של החזה והסטרנום, ובלי קשר, יש את השרירים שתומכים ומייצבים את הראש והעורף בזמן הליכה מאוצת אשר עלולים להקרין נוקשות ותפיסות לאיזור הכתף ושריר הטרפז
אני חושש שזוהי תשובתי בכלים האינטרנטיים שיש ברשותי.
שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוסשבי16/09/2012
יותר מדי פעמים אני שומע שלאנשים יש קרע במיניסקוס, גם לספורטאים וגם לחובבנים.
איך מונעים קרע במינסקוס? האם המיניסקוס באמת כזה חלש?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניסקוס - תגובה
חנן בן-עמי16/09/2012המיניסקוס מטרתו לשכך זעזועים ולחצוץ בין עצם הירך לעצם השוק.
מטבעה ואופיה של הברך, היא נושאת משקל, משתתפת בפעילויות רבות בזוויות שונות עם עומסים משתנים.
כדי למנוע פציעות יש חשיבות לשימור יכולות שרירי הירכיים והמקרבים, גמישות וטווח תנועה מלא והרבה מזל
חלק מהפציעות הן כתוצאה של סיבוב הגוף על צירו (סבסוב בכדורסל) נחיתה לא טובה,, נעל פקקים ששוקעת במהמורה בדשא כאשר הגוף בתנועה ועוד ים של סיבות ודוגמאות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונהdavid15/09/2012
שלום, רציתי לשאול כמה פעמים מותר להיכנס לסאוונה יבשה או רטובה ביום? כמה זמן צריך לחכות בין כל כניסה? וכמה זמן מותר לשהות בתוך הסאונה? תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאונה - תגובה
חנן בן-עמי16/09/2012הנתונים משתנים מאדם לאדם, אך כלל אצבע אומר שבסאונה אפשר לשהות 10-15 דקות ברצף, לצאת להתרענן למשך 20-30 דקות ושוב כניסה
סאונה אמורה להוות טיפול משלים ומרגיע השאלה מהי מטרתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרה
david17/09/2012המטרה שלי היא הרפייה של השרירים אחרי עבודה דיי אינטנסיבית בחודש האחרון האם זה בסדר לחכות 10 דקות מכניסה לכניסה ולהיכנס 3 פעמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרה - תגובה
חנן בן-עמי19/09/2012לדעתי מעט מדי 10 דקות מנוחה בין מקצה למקצה ,במיוחד אם אתה לא מורגל לסאונה
זוהי רק דעתי בכל אופן
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית ולחץ בחזה לילדהילה12/09/2012
בני בן ה9.5 מתאמן שלוש שעות שבועיות באומנוית לחימה בנוסף שוחה פעמיים בשבוע במשך שעתיים שבועיות, בנוסף משחק כדור רגל פעמיים בשבוע עם חברים.
לאחרונה התחיל להתלונן בשעות הערב על לחץ בחזה וקשיי נשימה שחולפים מעצמן לאחר כחצי שעה.
האם יש קשר לפעילות הספורטיבית שלו? והאם הוא צריך לעבור איזה שהם בדיקות?
האם הפעילות הספורטיבית הינה מעמסה גדולה בשבילו ביחס לגילו?
בנוסף אציין שהחוגים שהוא הולך אליהם הינם מיוזמתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית ולחץ בחזה לילד - תגובה
חנן בן-עמי16/09/2012הי
אני סבור שרופאת המשפחה של בנך תדע - לאור ההיסטרויה ותחקור הילד בנוגע לתזונה, שינה, אורח חיים, רמת אימון ואופי הלחצים שהוא חש - טוב יותר מכל תשובה מלומדת בפורום...
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpk גבוהרונית12/09/2012
אני רצה 3 פעמים בשבוע (5-7 ק"מ), ובנוסף עושה 3 שיעורי אירובי, ושיעור חיטוב עם משקולות,
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם וערך ה cpk יצא 291, האם עליי להמשיך להתאמן כרגיל?
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk גבוה - תגובה
חנן בן-עמי16/09/2012מה היו הערכים הקודמים?
האם פרט למספר על הדף את חשה בשינוי גופני כלשהו?
ראי תשובת הדר' מספר שורות מתחת
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אליפטיקל מקצר את גיד האכילסנתי09/09/2012
שלום,
כאשר אני הולך על האליפטיקל, כף הרגל לא מונחת כולה על מנך הרגל , העקב מתרומם .
האם תנועה זו יכולה לקצר את גיד האכילס ?
אני לא מצליח להשאיר את כל כף הרגל על המשטח וקצת חושש מהשפעות שליליות של הליכון האליפטיקל.
תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לשאול
נתי10/09/2012בפורום אורטופדיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אליפטיקל מקצר את גיד האכילס - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/09/2012גיד האכיליס לא מתקצר עם פעילות , זהו אורך אנטומי שאינו משתנה עם הפעילות. אך שרירי התאומים יכולים להתכווץ כתוצאה מפעילות מתמשכת וכששרירים אלו מכווצים זה יכול ליצור מתח בגיד האכיליס.
לכן תמיד מומלץ לבצע תרגילי מתיחות לגיד לפני ואחרי הפעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו פעילות מומלצת
נתי10/09/2012עברתי מספר ניתוחים במהלכם האריכו את גיד האכילס
אני חושש מכל פעילות אירובית או אנארובית שיכולה לפגוע בגיש או בשריר התאומים .
אשמח לקבל המלצה לפעילות שמאריכה ולא מכווצת את שריר התאומים ושומרת על אורך גיד האכילס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו פעילות מומלצת - תגובה
חנן בן-עמי16/09/2012ישנם המון תרגילים ופעילויות שניתן לבצע - ואל לך לחשוש מפעילות, העניין שצריך להתאים פעילות שלך יהיה נוח איתה, שתהיה ברת שיפור באופן איכותי ולא רק כמותי, כנראה יש גם צורך להתערב בכל נושא היציבה ו"דחיפת" הגוף לפנים (שרירי התאומים והסולייה אחראיים לזאת והם יוצרים את גיד אכילס)
עד שתתאם לעצמך םגישה במכון כושר/פיזיו/מאמן אישי או כל איש מקצוע אחר שידריך ויכוון אותך, נסה הליכה בחוף הים, בחלק היבש והטובעני
עושה יופי לחיזוק כף הרגל, התאומים, והארכת גיד אכילס
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציבה ,שריר תאומים והסולייה
נתי16/09/2012תודה רבה על העיצה לגבי הליכה בחול, אנסה ליישם אותה למרות שעונת החורף לפנינו.
דברתי עם המדריך על הנושא והיתה לי תחושה שהוא לא מבין בעניין, ההתפאלות על פניו הסגירה אותו :(
האם תוכל לצין את שמות התרגילים המשפרים יציבה , אם הבנתי נכון זה נעשה על ידי דחיפות גוף לפנים .
אם אדע את שם התרגיל, אחפש ביוטויב ,בטוח אמצא וכך אוכל לעבוד בחדר הכושר על שרירים וגידים להם עלי להקדיש את תשומת הלב שלי.
תודה רבה על היעוץ ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציבה ,שריר תאומים והסולייה - תגובה
חנן בן-עמי16/09/2012חפש "פרופריספציה" בגוגל
תרגילי פיתה,בוסו, טרמפולינה, המון תרגילי קרקע והיד (רגל) נטוייה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע חוזר ?אייל02/09/2012
שלום
לפני 4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופי ותיקון בקעים מפשעתיים דו צדדי עם רשתות פרולן, לטיפול ב"בקע של ספורטאים". במשך הזמן חזרתי לפעילות מלאה.
לפני כחודש כנראה עקב מאמץ אני מרגיש אותו כאב שהיה לפני 4 שנים. אין סימני בקע חיצוניים .
שאלותי :
1. איזה שטח אמורות לכסות הרשתות שהושמו לי לפני 4 שנים ?
2. האם יתכן שהרשתות זזו או נקרעו (ולכן נגרם בקע חוזר) ?
3. איך מטופל בקע חוזר ? של ספורטאים ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר ? - תגובה
חנן בן-עמי03/09/2012וואלה, התקלת אותי
הליכים כירורגיים ומהלכיהם אינם בשטח שיפוטי.
האם הכאב שאתה חש בצד אחד או שניים? האם ישנה הגבלה בתנועה? החרפה או הטבה בעת פעילות ומנוחה?
האם הפחתת המאמץ + קרח + תנועתיות משפרת את המצב הכללי?
אם לא משתפר בטווח הקצר קח את זה הלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה של פעילות ספורטליאור31/08/2012
שלום רב,
אני בת 51, מתאמנת בקביעות בחדר כושר מזה 17 שנים 3 פעמים בשבוע (50 דקות אירובי ובשאר הזמן מכשירים). הוספתי בשנה האחרונה שיעורי יוגה פעם בשבוע.
לפני חודשיים הסתבר שהדיסק בין L1 ל-L2 נשחק בגלל פגם מולד וכן יש לי בריחת סידן (כנראה בגלל תורשה...) והמצב מוגדר כאוסטופניה (בעקר בגלל מפרק ירך ימני).
הוספתי שיעור פילטיס מכשירים ושיעור לצפיפות העצם.
השאלה שלי היא מה המינון הסביר כי הרי נאמר: כל המוסיף גורע.
יש לי באופן כללי גמישות יתר של המפרקים ולכן הציעו לי להחליף שיעור יוגה בשיעור פילטיס נוסף. האם זה נכון לעשות כך?
האם לותר על אימון אחד בחדר כושר לטובת פילטיס ?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה של פעילות ספורט - תגובה
חנן בן-עמי01/09/2012הי ליאור
מאוד שמחתי לקרוא את הודעתך משום שנראה שאת מבינה ומטפחת את גופך ושומרת עליו.
לדעתי העיצות שקיבלת נכונות: גמישות יתר במפרקים יכולה להיות תחת קונטרול במידה ומסת השריר שמניע וחוצה את המפרק מספקת ואיכותית.
שרירים חזקים - אך גמישים - עוזרים "לקבע" ולעגן את המפרק (במיוחד כתף ואגן)
המרת שיעור יוגה בפילאטיס היא אפשרות ראויה, ואת לא חייבת לוותר על אימון חד"כ, פשוט לגוון אותו ויחד עם המאמן בחד"כ לתפור תוכנית ייעודית לאימון שבועי אחד שיעסוק בחיזוק וייצוב מפרקים (תרגילי גומייה, פיטבול ועוד)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה ביד וברגלשרון31/08/2012
היי אני בת 24 ספורטאית מקצועית.
לפני כשנה כתוצאה ממאמץ יתר אובחנתי על ידי פיזיוטרפיסט שיש לי קרע בסיבי השריר (ירך עליונה שמאל). הפציעה חלפה, ולאחרונה אני מרגישה מעין "איתותים"... לא כאב- אלא מעין "טרום כאב"... השאלה היא האם אני צריכה להפחית מאמץ כדי למנוע.
בנוסף, לפני כחודש וחצי חשתי כאבים במפרק כף ידי הדומיננטית, עשיתי הפסקה מפעילות ולקחתי תרופה להקלת כאבים וזה חלף, בימים האחרונים אני מרגישה שזה חוזר, כלומר אני יכולה לתפקד אך לא במקסימום עצימות וזמן, וכן ישנה תחושה של כאב.
אשמח לייעוץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה ביד וברגל - תגובה
חנן בן-עמי01/09/2012נתחיל בכף היד : התרופות והמנוחה עזרו להעביר את הסימפטום - הכאב, ההגבלה בתנועה ואי הנוחות - אבל לא תיקנו את המקור שבגינו קרתה הפציעה.
ספורטאית במה? כדורסל, כדורעף וכדוריד זה פציעת כף יד מסוג אחד - בעוד כדורגלנית או אצנית פציעה כזו היא משהו אחר (עכבר של מחשב? עומס בהעברת ארגזים חד פעמית? לא חסרות סיבות - צריך רק לנתח איך זה קרה ולא רק לטפל בתסמין
לגבי הירך: וואו כמה שאי אפשר לענות על זה באינטרנט.
כל כך הרבה שרירים וגידים חוצים ויוצאים ומפעילים את המפרק - שס"מ לפה או לשם זו תופעה אחרת לגמרי.
שוב, גם כאן חשוב האבחון המדוייק וחיזוק הגורמים המעורבים, ולא רק טיפול בכאב וצורתו.
בקיצור - אם ספורט זה המקצוע שלך, לכי לאנשי רפואת ספורט ונזגזרותיה לבדיקה והכוונה לתחזוקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת שרירנירית30/08/2012
שלום,
יומיים לאחר שיעור אירובי מאומץ, אני חשה כאב באזור מפרק הירך המקרין לכל אורך הרגל.
האם ממומלץ להמשיך לאמץ את השריר (לדוגמא, לצאת להליכה) או מוטב לאפשר לו לנוח ולהתאושש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת שריר - תגובה
חנן בן-עמי01/09/2012כאב הוא סובייקטיבי. אולי לאחר פעילות עוצמתית במיוחד ( או שבאה לאחר הפוגה) לוקח לשריריך זמן רב יותר להתאושש, אולי זה בכלל מגיע מכיוון הגב התחתון בעקבות תפיסות מסויימת הקיימת בעקבות האירובי (קפיצות וניתורים יוצרים זעזועים הנספגים גם בגב) ויש עוד המון סיבות
מה שחשוב הוא האם את רואה הטבה בכל יום שעובר או החמרה?
ככה תדעי אם רק לנוח או שמא לגשת להיבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)