מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצבת גבולות לילדה מתבגרתמאירה21/12/2017
הבת שלי בת ה-16 מתחילה לעלות במשקל. מעולם לא עשינו עניין מאוכל בבית, אבל אני חוששת שבקצב הזה יהיה לה מאוד קשה לרדת אם היא תרצה. כך או כך אני לא רוצה להכניס לה תסביכים לראש. בכל מקרה, מכיוון שאני לא שולטת במה שהיא אוכלת מחוץ לבית, מה אני יכולה להכין לה כדי שלא תרגיש שהיא אוכלת אוכל רזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
אסנת בירנבאום29/12/2017זה מעולה שנושא האוכל אינו תופס מקום מרכזי בבית.
אני מסכימה איתך שהדבר הכי חשוב הוא למנוע תסביכים.
אוכל בריא יכול להיות מאוד טעים..את יכולה למצוא מתכונים רבים באינטרנט או לפנות לדיאטניתמבאופן אישי שתיתן לך מתכונים מתאימים . הכי חשוב שתספקי תמיכה ותעצימי את התכונות החיוביות של הבת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף – חלב אורז או חלב שקדים?לנה19/12/2017
מנסה לרדת במשקל ולהוריד מוצרי חלב. הבנתי שחלב סויה משמין כמו חלב רגיל, אז מה עדיף – חלב אורז או חלב שקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנה שלום
ד״ר חדוה בן משה19/12/2017חלב אורז וגם חלב שקדים אינם מקור טוב לחלבון או סידן אלא אם הם מועשרים. לרוב בחלב שקדים יש פחות קלוריות אבל ההבדלים לא גדולים. בחרי חלב שטעים לך. שום חלב לא משמין בכמויות קטנות, מעט בקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אחוזי שומן ביוגורט?נופר17/12/2017
אני מנסה להתרגל לאכול בכל בוקר יוגורט, ניסיתי את ה-0% שומן אבל הוא ממש לא טעים לי, כמה עקרוני זה אם אוכל עם 1.5% או עם 3%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט
אסנת בירנבאום17/12/2017הי
...אפילו עדיף לאכול יוגורט 1.5% שומן מאשר 0% שומן...
שיהיה בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן ביוגורט - המשך
נופר17/12/2017אפשר לדעת למה עדיף 1.5 על פני 0?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן ביוגורט
אסנת בירנבאום17/12/2017הי
יש צורך בשומן לספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן.
מה שחשוב בבחירת יוגורט זה שיכיל חיידקים פרוביוטיים ושיהיה בטעם טבעי..שלא יכיל סוכר ו/או פרי..
0 הוא אפס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית קפה ועלייה במשקלאורית12/12/2017
האם ישנו קשר ישיר בין שתיית קפה על הבוקר לבין עליה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה ומשקל
אסנת בירנבאום13/12/2017ממש ממש לא!
אין שום הוכחה ששתיית קפה גורמת לעלייה במשקל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים עם לימון להרזיהתחיה10/12/2017
הי, הרפלקסולוגית שלי אמרה לי באחד הטיפולים, שהכי טוב לגוף לפתוח את הבוקר עם כוס מים פושרים בהם כמה טיפות לימון סחוט. היא טוענת שזה בריא לגוף ומנקה רעלים ושזה יכול לעזור לי לרזות. האם יש אמת בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים עם לימון
אסנת בירנבאום13/12/2017הי
זה נפלא ובריא להתחיל את הבוקר בשתייה.
מים פושרים,מים בתוספת לימון או קינמון או תה ירוק.
אם הדבר עוזר לירידה במשקל...לא בהכרח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מעלייה בחזרה במשקלרחלי05/12/2017
לאחר דיאטה ממושכת ומאוזנת לפי תפריט של תזונאית אני כמעט מגיעה למשקל היעד. אני ממש מפחדת מהיום שאחרי. אני לא רוצה להמשיך לאכול את התפריט הדל שאכלתי עד עכשיו, אני אוהבת אוכל ומה שאני אוכלת או יותר נכון זה שאני לא יכולה לאכול דברים שאני אוהבת מאוד מדכא אותי. אני יודעת שאחרי שמגיעים למשקל היעד ושומרים עליו אפשר להוסיף דברים לתפריט אבל אני חוששת שברגע שאחזור לאכול דברים שאני אוהבת אני אעלה שוב במשקל... אבל מצד שני אני לא רוצה לחיות כל החיים שלי בדיאטה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
ד״ר חדוה בן משה05/12/2017אכן עכשיו המבחן האמיתי. אני בעד לאכול דברים שאוהבים גם בירידה במשקל, אבל אם לא עשית כך הכניסי בכמות קטנה גם את מה שאת אוהבת. כדאי להתייעץ עם דיאטנית ולהיות עם ליווי שלה דווקא בזמן שמירה על המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמור על דיאטה בחו"למורן03/12/2017
אני נוסעת לחו"ל לשבוע ואני ממש חוששת איך שזה ישפיע על הדיאטה שלי. הרי אין אוכל ביתי או מבושל, יושבים בבתי קפה ואוכלים במסעדות ואני ממש מפחדת שזה ישבור לי את הדיאטה ושיהיה לי קשה לחזור אחרי לשגרה מאוזנת... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד״ר חדוה בן משה06/12/2017כדאי להפרד מהמושג דיאטה. ירידה במשקל יכולה להתבצע גם כאשר יוצאים מהשגרה. אפשר לבחור נכון במסעדות, להיות במודעות ולהנות בקטנה. לא נוסעים לחול כדי לזלול ואם תחליטי לא להגזים לא תשמיני. אולי מטרה טובה היא פשוט לשמור על המשקל בחופשה כדי לא ללחוץ יותר מדי. במקרה הכי גרוע, גם אם תעלי מעט במשקל בחופשה, תחזרי לעצמך בארץ. כל האופציות אפשריות. טיול נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות בחלב שקדים ביתילי30/11/2017
שלום רב,
כמה קלוריות יש בכוס חלב שקדים ביתי שאני מכינה?
אני טוחנת חופן של שקדים (משהו כמו 20 שקדים) ומוסיפה כוס מים
לאחר מכן מסננת דרך חיתול בד ויוצא רק הנוזל.
הקליפה והרבה מהשקדים עצמם נשארים בתוך השקית.
כמה קלוריות בערך יש בכוס הזו?
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
ד״ר חדוה בן משה06/12/2017ב20 שקדים יש כ150 קלוריות. אבל איבדת חלק ממשקל השקדים במה שנשאר בתוך חיתול הבד, להערכתי כ40% (צריך לשקול) ואז מהלת בכוס מים אז בעצם קיבלת יותר מכוס חלב שקדים. להערכתי כ80-90 קלוריות. אם תקחי מזה כוס בלבד יהיו רק 60-70 קלוריות.
זה יוצא יותר מחלב שקדים קנוי כיון שהוא שומני יותר, לפחות 5 גרם שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מומלצת של זרעי צ'יהאורן30/11/2017
מה הכמות המומלצת של זרעי צ'יה ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן שלום
ד״ר חדוה בן משה30/11/2017לא יותר מ-20 גרם ליום. כ-2 כפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה אחרי אימוןטליה28/11/2017
אחרי אימונים בחדר כושר אני חוזרת הביתה מורעבת ועד שאני מסיימת להכין ארוחה מסודרת כבר נשנשתי חצי מטבח וגם לא תמיד מה שאני מכינה משביע אותי ואני ממשיכה להיות רעבה. מה האוכל המומלץ אחרי אימון כדי שישביע אבל לא יהרוס את כל האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אימון
אסנת בירנבאום28/11/2017הי
כדי למנוע רעב אחרי אימון,חשוב שתאכלי נכון לפני האימון.
כ3-4 לפני האימון לאכול ארוחה מאוזנת שמכילה פחמימה וחלבון. כחצי שעה לפני האימון לאכול פרי..ותוך שעה מסיום האימון לאכול שוב ארוחה מלאה שמכילה חלבון פחמימה,לדוגמא: מרק או תבשיל קיטניות, חביתת ירקות עם לחם מלא, דג עם ירקות ותפוח אדמה וכד.
כמו כן הקפידי על שתיית מים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ביצים מותר ביום?נעמה26/11/2017
אני משתדלת לאכול כל ערב סלט ירוק ואני מוסיפה לו ביצים כדי לעזור לשובע. רציתי לדעת כמה ביצים מותר לי להכניס לסלט בהנחה שאני אוכלת את הסלט בכל יום. תודה מראש,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
אסנת בירנבאום26/11/2017לפחות 4 ביצים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להכניס סושי לתפריטליאורה23/11/2017
האם אפשר להכניס סושי לדיאטה? בהנחה כמובן שאני לא מזמינה טמפורה וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאורה
ד״ר חדוה בן משה23/11/2017אפשר לרדת במשקל עם כל מזון. אין מזון אסור!!! חשוב תדירות וכמויות. סושי יכול להחליף ארוחה. רול קטן פשוט יכיל כ200 קלוריות. כך ששני רולים לארוחת צהריים זה סביר. רולים מטוגנים יכולים להיות בין 500 ל-1000 קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על ניקוי רעליםנועה21/11/2017
אני רוצה להתחיל דיאטה מסודרת כשהגוף נקי ובריא. אני רוצה לעשות ניקוי רעלים לפני שאני משנה את התזונה, רציתי לדעת אם א' האם זו הדרך הנכונה או שאין צורך בניקוי רעלים? ב' האם יש לך המלצה על ניקוי רעלים שמותאם למטרה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
ד״ר חדוה בן משה21/11/2017כדי לעבור לתזונה בריאה ומאוזנת אין צורך בניקוי רעלים.
אינני דוגלת בצעדים קיצוניים, אלא בשינויים בתזונה המתאימים לאדם כל אחד בדרגתו.
כשמתחילים לאכול בריא ומאוזן מרגישים חיוניים ויורדים במשקל.
הגוף עובר למצב אופטימלי בקצב נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אפשרות להימנע לגמרי מפחמימות?שירן19/11/2017
יש דיאטה שמאפשרת הימנעות מוחלטת מפחמימות? האם זה בריא לא להכניס בכלל פחמימות לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן שלום
ד״ר חדוה בן משה19/11/2017בשום אופן אין להתבסס על תזונה שנמנעת לחלוטין מפחמימות.
לחיות על בשר עוף דגים ושומן בלבד אין זה בריא לתפקוד הגוף והמוח ויגרום לבעיות בריאות.
קבלי ייעוץ לתזונה שפויה מכל קבוצות המזון. דיאטות שטותיות פוגעות בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים את הדיאטה?אילונה16/11/2017
אני כבדת משקל והחלטתי לבצע את השינוי, אבל אני לא יודעת איך מתחילים. ניסיתי כמה ימים לשנות את התזונה אבל אני רעבה ועייפה כל היום. איך אני יודעת איזה תפריט להרכיב לי, איך מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתחילים?
ד״ר חדוה בן משה16/11/2017מרגישה את מצוקתך וממליצה לך לעשות את התהליך בליווי של דיאטנית. חבל לסבול! לא דיאטה. שינוי אורח חיים.
בשלב ראשון אכלי ארוחות מסודרות. אל תגיעי לרעב גדול מדי והקטיני כמויות אוכל. הגדילי כמויות של ירקות.
בהצלחה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתחילים?
ד״ר חדוה בן משה16/11/2017מרגישה את מצוקתך וממליצה לך לעשות את התהליך בליווי של דיאטנית. חבל לסבול! לא דיאטה. שינוי אורח חיים.
בשלב ראשון אכלי ארוחות מסודרות. אל תגיעי לרעב גדול מדי והקטיני כמויות אוכל. הגדילי כמויות של ירקות.
בהצלחה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתחילים?
בהצלחה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)