מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על שקילהלאה26/06/2012
אני נוהגת לשקול את עצמי מידי יום בבוקר
ביתי החלה לחקות אותי ועושה זאת גם כן אפילו מספר פעמים ביום ומיד שואלת אותי עם המשקל שלה תקין
היא ילדה ממוצעת לא רזה מידי ולא מלאה ואני מפחדת שגרמתי לה להפרעת אכילה
היא בנתיים אוכלת בסדר כל מה שאני מגישה לה אבל לא מפסיקה להישקל
אולי זה סתם קטע כזה והיא לא מבינה אפילו את הקשר בין התזונה שלה למשקל?
היא בת 8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שקילה - תגובה
אסנת בירנבאום26/06/2012לאה שלום
אני ממליצה לך להמשיך הלאה מבלי לתת לעניין השקילה והאוכל
להיות באור הזרקורים.
ככל שתראי פחות עניין ולחץ בנושא, כך גם היא.
כפי שאמרת הילדה מחקה אותך במעשייך,את מודל החיקוי שלה, השתדלי להראות לה דרך בריאה וחיובית גם בנושא האוכל וגם בנושא המשקל, דוגמא אישית...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי מדיאטותחסוי18/06/2012
אני שוקלת 74 קילו, וכל פעם מתחילה דיאטה ומפסיקה, לא יכולה יותר.. שוקלת לעשות שאיבת שומן.. פשוט לא מצליחה, תמיד נופלת למתוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי מדיאטות - תגובה
אסנת בירנבאום18/06/2012שלום לך
הבעיה היא שאת עושה דיאטות. דיאטה= די עם זה
ודי עם זה והאיסורים מובילים ליסורים והיסורים
מובילים אל האוכל...
אני ממליצה לך להניח לדיאטות ולהתחיל לחשוב בריא,
לאמץ הרגלי אכילה בריאים שיעזרו לך לרדת במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדיאטה לילד בן 5חנה10/06/2012
אנחנו משפחה של שמנים. אני מודה בזה
גם בני בן ה-5 הוא שמן אבל אני מנסה שהוא לא יהיה כזה
אבל לא יודעת מה לעשות
ואיך לעשות
תוכלו לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לדיאטה לילד בן 5 - תגובה
ד״ר חדוה בן משה11/06/2012אביבה שלום
כדי שבנך לא יהיה שמן כל המשפחה צריכה לעבור שינוי של אורח חיים. זה מתחיל בקניות נכונות של מזון הבייתה, בבישול בריא, בארוחות מסודרות, הפחתת ממתקים וג'אנק ועידוד לספורט. זהו תהליך שמומלץ שיהיה מלווה על ידי דיאטנית. אם תרצי לעשות שינוי ותפעלי בצעדים קטנים לאורך זמן השינוי יתרחש.כל זמן שאתם אוכלים לא נכון ומשמינים גם בנכם לומד ומחקה את ההתנהגות הזו. כשאתם תשנו הוא ילמד ויפנים.
זה הזמן כשהוא עדיין צעיר, ככל שהוא גדל הוא מאמץ את הרגלי האכילה הקלוקלים וקשה יותר לשנותם
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכתבה בערוץ הגרמני ממליצים עליעל27/05/2012
אכילת תפוח עץ וליד גבינה צהובה...לא הספקתי לשמוע מהי ההשפעה של האחד בשני...אשמח לקבל הסבר,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכתבה בערוץ הגרמני ממליצים על - תגובה
אסנת בירנבאום27/05/2012שלום יעל
אכילת תפוח עץ עם גבינה צהובה היא אכן מומלצת וזאת בשל שתי סיבות:
1. השומן בגבינה הצהובה מאט את קצב פירוק הסוכר שבפרי ובולם את עליית רמת הסוכר בדם ובכך אף תורם לתחושת שובע ממושכת. באותה מידה אפשר לשלב אכילת אגוזים עם תפוח עץ.
2. הגבינה הצהובה היא בסיסית ולכן סותרת את החומציות שבתפוח העץ.
בכל אופן מומלץ לאכול תפוח ביום- "An apple a day keeps the doctor away "
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאנה27/05/2012
שלום !
אני בת 17 וחצי ובחיים לא עשיתי דיאטה וכנראה הגיע הזמן .. בכל זאת עכשיו קיץ - ביקיני ואין לי ביטחון עצמי גבוה בכלל (מבחינה גופנית )
קודם כל הגובה שלי 1.56 והמשקל 49 (האם אני אמורה לשקול כך או פחות ? )
שנית אני יחסית טובה בספורט , למשל בבצפר (אני ב- יב ) בבחינת בגרות :
כפיפות בטן עשיתי 61 מתוך 70 בדקה
כפיפות מרפקים - 30 מתוך 30
קפיצת חבל - 110 ב 40 שניות שהייתי אמורה לעשות את זה בדקה
והאחרון חביב הוא ריצת 2 ק"מ שעשיתי ב- 9:55 דק' ש - 100 זה 9:30 - עשיתי את התוצאה הכי טובה בשכבה ... *** חשוב לציין שאני בכלל לא מתאמנת ***
אז למרות התוצאות המצויינות לפי דעתי אני עדיין מלאה קצת ונגיד ואני עושה אופניים אני לא מרגישה שזה משפיע .. וגם אני לא יורדת במשקל -- מה אוכל לעשות כדי לרדת במשקל (חוץ מחדר כושר שאין לי כסף )
נוסף לכך , בחיים לא עשיתי דיאטה אז כנראה שאני לא אוכלת בסדר כלשהו ,שעות מסווימות - ואיך שזה הולך , האם תוכלו להסביר לי קצת על התפריטים או לסדר לי איזה משהו שאוכל ללכת לפיו
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אסנת בירנבאום27/05/2012שלום אנה
לפי הנתונים שלך, את במשקל אידיאלי, מעולה. גם הכושר הטבעי שלך ממש מצויין.
אני לא חושבת שאת צריכה להטריד את עצמך ולכפות על עצמך דיאטה שתביא אותך להתעסקות מתישה ומיותרת ועלולה לגרום לך לעלייה במשקל.
לדעתי כדאי שתשקיעי בעיצוב הגוף באמצעות פעילות גופנית מתאימה, לא חייבים חדר כושר.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטן/ דיאטנית ליעוץ אישי כדי לבדוק את הרגלי האכילה שלך ואם בכלל יש צורך לשפר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד אוהב גבינות טובותגבי14/05/2012
אני לא יכול שלא לאכול גבינות.. אני תמיד מתפתה לקנות ואף פעם לא מכניס לפה גבינות מתחת ל22% שומן.. בזמן האחרון, ממש השמנתי.. העליתי 8 ק"ג בחודשיים.. אבל אני לא יכול להפסיק עם זה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד אוהב גבינות טובות - תגובה
ד״ר חדוה בן משה14/05/2012גבי שלום
עליה של 8 קילו בחודשיים היא באמת מוגזמת מאד. האם בחודשיים האחרונים אכלת יותר גבינות שמנות מאשר באופן רגיל או שאכלת יותר מהכל?
חשוב להבין שניתן לאכול מעט גם מגבינה 22% . לדוגמה אם אתה אוכל פרוסה של 20 גרם גבינה 22% אתה אוכל רק 4.5 גרם שומן וזה יכול להיות חלק מתפריט נכון דל שומן.
גם 100 גרם של קוטג יכילו 5 גרם שומן , אז הכל יחסי לכמויות ולכן אינך חייב להפסיק לגמרי לאכול גבינה 22% אלא לקבל הדרכה תזונתית על כל האכילה היומית ולהתייעץ עם דיאטנית כיצד לשלב את הדברים שאתה אוהב בכמויות שלא תשמין ואפילו תרזה.
אם התזונה שלך דלת שומן ואינך מגזים בבשר שמן עוגות גלידות וכו תוכל להנות ממעט גבינה שמנה בהנחה שבריאותך תקינה.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאולקרן01/05/2012
אני שמנה, רוצה להתחיל לרכב על אופניים כדי להוריד במשקל
אמרו לי שאני שמנה מידי לזה, האם יש דבר כזה? האם אני צריכה לרזות קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול - תגובה
אסנת בירנבאום01/05/2012שלום קרן
מה שאומרים לך, לא בהכרח נכון. אם את מסוגלת לרכוב על אופניים והרכיבה אינה מלווה בכאבים חזקים מדי,אזי את יכולה להמשיך בפעילות זו .אך אם את חשה בכאבי ברכיים או בכאבים אחרים ואת מתקשה ברכיבה אולי כדאי שתנסי שחייה.
בכל אופן, ברכיבה מפעילים פחות משקל על הרגליים מאשר בריצה.
מה שחשוב הוא שתמצאי פעילות שתיהני ממנה, כדי שתוכלי להתמיד בה.
הרי ההתמדה היא סוד ההצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמור על עצמי באירועים משפחתייפמירית19/04/2012
אני תמיד מתפתה באירועים משחפתיים.. אני שומרת על עצמי כל הימים.. עד הרגע שבו יש אירוע.. יוצא שבקיץ אני מעלה בין 5-10 ק"ג.. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמור על עצמי באירועים משפחתייפ - תגובה
ד״ר חדוה בן משה20/04/2012מירית שלום
בדקי האם בקיץ את עולה רק בגלל האירועים המשפחתיים או בגלל דברים נוספים כמו חופשות, אכילת פירות קיץ גלידות וכו'. אם עיקר הבעיה היא אירועים חשוב לפתח מודעות אכילה גם באירועים. הגיעי לאירוע כאשר אינך רעבה מאד, אכלי חטיף או פרי סמוך לאירוע. המנעי מהנשנושים בכניסה וחכי לארוחה המרכזית. אל תגזימי באלכוהול. כדאי לבחור מנה בשרית או כל מנה אחרת שאוהבים ולאכול עם ירקות. אפשר מדי פעם לאכול גם מעט קינוח. בקיצור, אפשר להנות באירוע אם תשקיעי מעט מחשבה במה שנכנס לפה ותאכלי כמויות קטנות. האירוע הוא חוויה משפחתית, פגישה עם אנשים אהובים וחברים והאוכל לא חייב להיות מרכז האירוע. לכי לרחבת הריקודים במקום להתרכז באכילה.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היייפעת10/04/2012
אני חייבת לרזות דחוף, מסרבים לגייס אותי לצבא בגלל המשקל
יש דיאטה שאתן ממליצות?
מה אני יכולה לעשות כדי לרזות מהר בלי להרעיב את עצמי?
התחלתי לעשות כושר
יש לי חצי שנה לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
אסנת בירנבאום11/04/2012שלום יפעת
אני מבינה שאת מאוד לחוצה לרדת במשקל ומהר. אז ככה- כדי שתהליך הירידה במשקל יצליח וכדי שיחזיק לאורך זמן ,חשוב לעשות שינוי מחשבתי ושינוי מעשי.
צעד ראשון : דברי חיובית- להוציא מהמילון את ה"חמצ" = חייבת מוכרחה צריכה.
לעבור ל"רוצה". צעד שני: כבר התחלת- פעילות גופנית.
צעד שלישי: ליווי של דיאטנית קלינית.
רדי והצליחי וזיכרי כי "ההתמדה היא סוד ההצלחה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נצחיתמירי02/04/2012
אני בת 18 רזה מהממוצע אבל תמיד יש לי בטן קטנה, אף פעם לא שטוחה. אוכלת בריא הכל בסדר, מתאמנת פעם פעמיים בשבוע. לא עוזר. הייתה תקופה שכל יום עשיתי אימוני בטן חצי שעה כל יום במשך חודש ואכלתי את כל הארוחות עם ירקות רזיתי בכל הגוף אבל הבטן נשארה. מה עושים.. אם זה גנטי זה לא ניתן לשינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נצחית - תגובה
אסנת בירנבאום02/04/2012מירי שלום
אני רואה שהשקעת מאמצים רבים, אך הבטן נשארה, יש לי עוד רעיון אחד- המשיכי לחזק את שרירי הבטן ולימדי להחזיק אותה בפנים, כמו שעושות נשים רבות...הליכה זקופה יכולה לעזור.
אני ממליצה לך להשלים עם עובדה זו ולקבל את עצמך כמו שאת ! תתמקדי בחלקים שאת כן אוהבת בעצמך, תשמחי עם מה ש"יש" ואל תתני יותר מדי מקום למה ש"אין". תמיד נמצא משהו שאיננו משלימים איתו, החוכמה בחיים היא "לאהוב את מה שיש".
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המחזקת! חג שמח!
מירי02/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנעמה01/04/2012
הדיאטנית שלי בחול ואני לא יודעת מה עלי לעשות
אני מאוד רוצה לשמור עם בעלי על הכשרות בחג הזה ולא לאכול חמץ
מה אני אמורה לעשות עם תפריט הדיאטה שלי?
זה יהיה נורא אם אפסיק אותו לשבוע?
אוכל לעשות יותר ספורט במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
אסנת בירנבאום01/04/2012שלום נעמה
אין בעיה להמשיך בתפריט שלך ולהמיר את החמץ במאכלים כשרים, כמעט לכל מאכל חמץ יש תחליף כשר. אך אם את רוצה לצאת לשבוע חופש מהתפריט שאת רגילה אליו ותשקיעי בפעילות גופנית , אפשר, אך תשתדלי לא להיסחף...
חג שמח ובאמת שיהיה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית לילד בן 8הגר22/03/2012
סוף סוף לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי לשים לב למשקל של בני.
הוא יחבית שמן לעומת ילדים אחרים בגילו
והייתי רוצה איזו תוכנית שתעזור לי לפקח על משקל גופו
יש משהו שאתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית לילד בן 8 - תגובה
ד״ר חדוה בן משה23/03/2012אורן שלום
ההמלצה הכי טובה היא לפנות לדיאטנית ולעשות תהליכי שינוי באורח החיים. התהליכים האלו יכללו את כל המשפחה. האם אתם בית שאוכל בריא? האם אתם משמשים דוגמה טובה לילדים באכילה שלכם? במקום להכניס ילד בן 8 לדיאטות כדאי להבין ממה הוא משמין ולשנות את תזונתו. לעיתים מספיק להוריד שתיה מתוקה וממתקים כדי שילד ירזה. מטרה טובה היא שמירת משקל ואז כשהילד גובה הוא בעצם מרזה.
ככל שתפקח יותר ותהיה שוטר הילד ישמין יותר ויאכל בסתר. צריך ללמוד כיצד לעשות זאת נכון.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמיד תזונה נכונהבת14/03/2012
אצל ילד בן 14 שסובל מהשמנת יתר? איך אפשר לשכנע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמיד תזונה נכונה - תגובה
אסנת בירנבאום14/03/2012ערב טוב
די קשה ואפילו כמעט בלתי אפשרי לשכנע ילד לאכול בריא ונכון ,אם הוא אינו מעוניין בכך, הרצון צריך לבוא ממנו.
הדרך הטובה ביותר לעזור לילד היא לתת דוגמא אישית לתזונה נבונה, לגייס את כל בני המשפחה לבניית "בית בריא", אפשר לתכנן יחד את הארוחות, את סל הקניות,אפילו פעילות גופנית משותפת.
כדאי לבדוק אם הוא מעוניין בעזרה מקצועית של דיאטן או דיאטנית או לשאול אותו אם הוא מעוניין שתעזרו לו בדרך כלשהיא .
הכי חשוב- לדבר,לתקשר ורק לא להעיר ולבקר.
בהצלחה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה אצל בני בן ה 7הגר06/03/2012
בני בן ה 7 לא מוכן לאכול מאכלים שצבעם לבן או צהבהב. כך הוא מגיל 3. מה ניתן לעשות כדי לחנך אותו כן לאכון מאכלים אלו כי הם חשובים מאוד לבריאותו. אך אנחנו חוששים כי אם ננסה לשכנע אותו זה יצור פעולה הפוכה והוא יתעקש לא לאכול אותם גם כשיגדל
מה ניתן לעשות?
תודה,
רענן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה אצל בני בן ה 7 - תגובה
אסנת בירנבאום06/03/2012שלום אפרת,שלום רענן
אני מסכימה לחלוטין, כי דרך הכוח אינה הדרך המועדפת וכי הדבר עלול לפגוע גם במערכת היחסים שלכם וגם עלולה ליצור בעית אכילה עתידית. חשוב מאוד לזרום עם הילד, לבדוק איתו מדוע הוא מסתייג מהם,אולי הם גו לשחק איתו במשחק של "טעימות עם עיניים עצומות",אפשר גם "להחביא" את המאכלים הלבנים והצהובים ברטבים, במרקים, בפשטידות ,אלו הם צבעים לא דומיננטים ולכן הם נבלעים בקלות בצבעים הכהים כמו למשל,האדומים והירוקים. כדאי לנסות צורות הגשה שונות,שילובים שונים והכי חשוב לא להתייאש, לנסות שוב ושוב...
בהצלחה
בקרוב יצא לאור ספר תזונה לילדים שכתבתי. ניתן יהיה לרכוש אותו במחיר היכרות, דרכי. מצורף סרטון לצפייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת איחור בהופעת מחזור על המשקלפלונית23/02/2012
שלום רב,
לפני יותר משלוש שנים רזיתי 9 קילו באימון אישי , המחזור שלי מעולם לא היה מסודר אך לאחר שינוי הרגלי התזונה וההתמדה בהם לאורך זמן היה שינוי לטובה בנושא והמחזור שלי היה מאחר רק בשבועיים, לאחרונה שוב יש הרעה בעניין וכבר כמעט חודשיים לא היה לי מחזור
מה שעוד יותר מוזר זה שיש לי קפיצה במשקל - עלייה של 1.5 ק"ג בזמן קצר יחסית אליי שבוע עד עשרה ימים - אני בחיים לא מעלה ככה בפרק זמן קצר כ"כ ואת זה אני אומרת מתוך ניסיון של שלוש שנים פלוס בשמירה על משקל
האם יש סיכוי שלפחות חלק מהתוספת של ה 1.5 ק"ג הם תוצאה של אי קבלת מחזור וכתוצאה מכך אגירת נוזלים?
אני לא יכולה לחזור ולהתיעץ עם המסגרת בה רזיתי כי נוצרה לי מחלוקת עימם שאינה קשורה לדיאטה או להרזייה - שאין ממנה דרך חזרה.
אני מרגישה דיי אבודה אשמח לעזרה / הכוונה כלשהי
אני בת 32 גובהי 1.68 משקלי 57.5 ק"ג ( אני יודעת שמשקלי תקין אך מעדיפה ויכולה להיות במשקל קצת יותר נמוך ) תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת איחור בהופעת מחזור על המשקל - תגובה
ד״ר חדוה בן משה25/02/2012פלונית שלום
כל הכבוד על ההרזיה ושמירת המשקל במשך 3 שנים. אם את בטוחה באכילה הנכונה שלך אין באמת סיבה לעלייה. אכן שינויים הורמונליים בעקבות מחזור שמתאחר יכולים לגרום לצבירת נוזלים. האם התייעצת לגבי האיחור במחזור? חודשיים זה הרבה זמן.
המשיכי לעקוב אחרי המשקל. אם יעלה הרבה יותר כדאי גם לבדוק רישום מזון אצל דיאטנית וניתוח של התזונה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)