מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעבה משעמום בעבודהמירה09/06/2013
שום,
אני רעבה פעמים רבות משעמום בעבודה, אפילו שאכלתי שעתיים קודם לכן. איך פותרים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעבה משעמום בעבודה - תגובה
ד״ר חדוה בן משה09/06/2013מירה שלום
אכן אוכל מזמן אינו רק משביע רעב אלא משמש פתרון למצב רוח ירוד, עצבות, כעס ושיעמום.
תצטרכי לפתור את בעיית השעמום ולנסות להעסיק את עצמך בכל דבר אחר מלבד לאכול. פשוט לוקחים החלטה ומתחילים להיות מודעים לתחושות הגוף באכילה ללא רעב. זוהי שיחה עם עצמך ושכנוע עצמי שאין צורך לאכול כאשר אינך רעבה.
אם את לא מצליחה כל הזמן להתאפק הכיני לך שקית עם ירקות כמו גזר, עגבניות שרי, מלפפונים, פלפלים, קלורבי ואז לפחות לא תשמיני ותכניסי מזון בריא לגוף
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריכיותעומר21/05/2013
ראיתי שלאחרונה משווקים ברשתות המזון פריכיות כאלה בטעמים( תירס, מקסיקני..) האם זה בסדר לנשנש תוך כדי דיאטה או שזה משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריכיות - תגובה
ד״ר חדוה בן משה21/05/2013עומר שלום. גם לפריכיות יש קלוריות ואם אוכלים כמות גדולה זה משמין. פריכית רגילה מכילה 35 קלוריות. יש פריכיות של 20 קלוריות אחת ויש פריכיות קטנות של 7 קלוריות כל אחת. אפשר לאכול מאות קלוריות מפריכיות ולהשמין. סביר להניח שהפריכיות בטעמים שראית מכילות גם הרבה מלח. אם בחרת לאכול אכול מעט או לעיתים רחוקות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותפה שאוכלת זבלחווה07/05/2013
שלום,
אני גרה עם שותפה. כל אחת עם האוכל שלה, ואני התבליך דיאטה. לצערי היא מכניסה מלא שטויות הביתה, ממתקים, חטיפים, דברים שאני מתה לאכול אבל לא אוכלת כי זה שלה וכי אני בדיאטה. אבל כל הזמן זה מול עיניי. אני לא יכולה לומר לה לא להכניס הביתה אוכל שהיא רוצה זה לא לעניין. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שותפה שאוכלת זבל - תגובה
אסנת בירנבאום07/05/2013שלום חווה
הפיתויים נמצאים בכל מקום.
החוכמה היא להתגבר עליהם.
חשוב שתאמיני במטרה שהיצבת לעצמך.
שתאמיני בעצמך וביכולת שלך להצליח.
לשום דבר אין משמעות עד שנותנים לו משמעות.
את צריכה להסיר את המשמעות שיש לפיתויים עבורך
-שתסתכלי על הפיתויים ולא תראי אותם...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יםלילי28/04/2013
הקיץ הגיע וכל שבת פק"ל אנחנו עושים פיקניק בים, על האש, פיתות חומוס פירות.. אי אפשר ליהנות מהמסורת בלי להשמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים - תגובה
אסנת בירנבאום07/05/2013אפשר גם אפשר
הכלל הוא- לאכול מהכל אבל לא את הכל...
להקפיד על כמויות קטנות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מביא הביתה שטויותמיכל15/04/2013
בעלי מביא הבייתה עוגות, בייגלע מאפים.. הוא רזה ואין לו בעיה לאכול ואני משמינה.. מה לעשות? לא יכולה "לאסור" עליו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מביא הביתה שטויות - תגובה
אסנת בירנבאום17/04/2013שלום מיכל
מצד אחד - רחוק מהעין רחוק מהפה ...ורצוי שדברים אלו לא יהיו בבית.אני ממליצה לך
לדבר עם בעלך על העניין ותנסו למצוא דרך שתתאים לשניכם: להחליט על תזונה בריאה ואיכותית או שבעלך יקנה רק דברים שהוא אוהב ואת לא, או שיצמצם את הכמויות או שלא יאכל לידך.
מצד שני את לא יכולה ולא צריכה לאסור על בעלך להכניס אותם וזו תהיה
הזדמנות בשבילך לקחת אחריות ולהתמודד עם הפיתויים. הדבר רק יחזק אותך.
בסופו של דבר , הפיתויים נמצאים בכל מקום והדרך המוצלחת ביותר היא-
להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרדניאל04/04/2013
אני מתחילה לעבוד מוקדם ואין לי זמן לאכול בבית. מה מומלץ לאכול בעבודה לארוחת בוקר (אין מטבחון רק מיחם עם מים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
אסנת בירנבאום05/04/2013שלום דניאל
ארוחות בוקר בריאות, איכותיות וקלות להכנה:
מוזלי- יוגורט, פירות וגרנולה.
כריך מלחם מלא עם ממרח וירקות בצד
סלט ירקות עם טונה או ביצה קשה או גבינה
קרקרים עם קופסת גבינה קטנה וירקות
דייסת שיבולת שועל- שיבולת שועל עם מים רותחים
יוגורט, קינמון ודבש.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב סויה - כמה אפשר לשתותלילי10/03/2013
הי,
אני שותה שתי כוסות קפה ביום על בסיס מים עם חלב סויה למעלה. כלומר, כשליש כוס חלב סויה ביום סה"כ. זה יותר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתגובתכן אודה.
לילי19/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב סויה - כמה אפשר לשתות - תגובה
אסנת בירנבאום20/03/2013לילי שלום
את יכולה לשתות כוס חלב סויה
ואפילו יותר.
השאלה היא מאיזה היבט את חוששת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהליטל18/02/2013
האם אתם מכירים קבוצת תמיכה להרזיה נכונה באזור טבריה? אני ממש רוצה להיות עם עוד אנשים שמנסים לאכול בריא ולרזות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה - תגובה
אסנת בירנבאום18/02/2013ליטל שלום
צר לי, אך איני מכירה קבוצות הרזייה בטבריה..
בהצלחה ,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחף למתוקתרצה07/02/2013
בשעה 17:00 תוקף אותי באופן קבוע דחף למתוק. עד שאני לא אוכלת איזה 2 פרוסות עוגה הוא לא עובר ומפריע לי לתפקד. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחף למתוק - תגובה
ד״ר חדוה בן משה07/02/2013תרצה שלום
כדי להבין את הדחף למתוק בשעה הזו צריך לבדוק את האכילה שלך החל מהבוקר. יש לאכול ארוחת בוקר וארוחת צהריים המכילות פחמימות מלאות חלבונים רזים וירקות. בין הארוחות יש לאכול כל 3 שעות פרי או מעט שקדים וכו'. האם את מגיעה לשעה 17 כאשר אכלת מעט מאד במשך היום? האם התזונה שלך חסרת סיבים וויטמינים? האם את אוכלת הרבה מתוקים במשך היום?
יש לאזן את כל היום.
לאחר איזון נכון ניתן לאכול גם מתוק קטן בשעה 17, אבל לא 2 פרוסות עוגה. עדיף 2 ביסקויטים בריאים או חטיף חלבה או קרקר מלא עם דבש או ריבה.
התייעצי עם דיאטנית להרכבת תפריט מאוזן.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתרגלים לאכול ארוחת בוקר?מעיין30/01/2013
אני לא מסוגלת לאכול כלום לפני 11:00 בבוקר והייתי רוצה שהארוחות שלי יהיו מסודרותיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתרגלים לאכול ארוחת בוקר? - תגובה
ד״ר חדוה בן משה30/01/2013מעיין שלום
התחילי ארוחות מסודרות החל מ11 בבוקר ( אולי תשתדלי לאכול החל מ-10 וכל פעם להקדים במעט את ארוחת הבוקר). קבעי ארוחה עיקרית חמה ביום, רצוי בצהריים, ארוחת ערב חלבית ובאמצע נשנושים בריאים: פירות, שקדים, יוגורט. חשוב להבין את סדר היום שלך ולקבוע את הארוחות בהתאם. האם את אוכלת בחוץ? בעבודה? לוקחת אוכל מהבית? וכו וכו. כדי לאכול מסודר יש להשקיע מחשבה בתכנון ולגם לבצע. הכל תלוי בך. תמיד מומלץ להעזר בדיאטנית לתכנון היום.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלי19/01/2013
שלום
אני בחורה בת 23 שמנסה המון זמן לרדת במשקל, אני לא מצליחה לבד כבר המון זמן וזה הוביל להפרעות אכילה ושנאה עצמית
האם מישהי מכירה או ממליצה על קבוצת תמיכה או סדנא שתוכל לעזור לי להפחית במשקל? אני מרגישה שאני הורסת לעצמי את החיים. תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד״ר חדוה בן משה20/01/2013לי שלום
אכן מומלץ מאד לקבל תמיכה ולרדת במשקל תוך לימוד אורח חיים בריא.
אינני ממליצה בפורום זה על קבוצות ספציפיות. בדקי באזור מגורייך והקשיבי להמלצות של אחרים. הטמעה של אורח חיים נכון יעשה באופן הכי מקצועי על ידי דיאטנית. ישנן קבוצות שדיאטניות מנחות גם דרך קופות החולים.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה רזהטרי10/01/2013
אני לא סובלת את הטעם של גבינה ללא שומן. יש לי עודף משקל די קציני, בערך 9 קילו. עד כמה זה מזיק לאכול גבינה 5% או 9% מבחינה דיאטטית. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה רזה - תגובה
אסנת בירנבאום13/01/2013טרי שלום
שאלה מצויינת!
הגבינות עשירות בסידן וחלבון ואף השומן נחוץ לתפקוד הגוף,אז את יכולה להיות רגועה ולהמשיך לאכול מוצרי חלב המכילים 5% שומן, תשתדלי להקפיד על כמות מתונה.
"מוטב לאכול מעט מאכלים רעים
ולא לאכול הרבה מהמאכלים הטובים" רמב"ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כדי למידהאראלה02/01/2013
אני לא מצליחה להתכונן למבחנים ולסכם את החומר אלא אם כן אני מכרסמת משהו תוך כדי. איך נפטרים מההרגל המציק הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כדי למידה - תגובה
אסנת בירנבאום03/01/2013הי אראלה
אני רוצה להציע לך שלוש אפשרויות :
1. להמשיך בהרגל זה , אבל לבחור נישנושים בריאים
כמו גזר, קולורבי, מלפפון, שומר, נבטים,חסה, כרוב
וירקות אחרים.
2. להחליף את הרגל האכילה בהרגל שתייה
ולהכין קנקן של תה צמחים.
3. להחליט להיפרד מההרגל ופשוט לא לכרסם כלום!
זה עניין של החלטה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעדני חלבגילה25/12/2012
הילדים של בני 9 ו-6 משודעים על מעדני חלב. האם זה מומלץ לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדני חלב - תגובה
אסנת בירנבאום03/01/2013גילה שלום
מוצרי חלב עשירים בחלבון וסידן ומומלץ לשלבם
בתפריט היומי, כדאי להקפיד ולבחור מוצרים
שאינם עשירים מדי בסוכר ולהימנע ממעדני דיאט.
בברכה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נגמלים מקולה בצורה יעילה?מיכל12/12/2012
האם מומלץ בבת אחת או בהדרגה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נגמלים מקולה בצורה יעילה? - תגובה
אסנת בירנבאום16/12/2012שלום מיכל
אם החלטת להיגמל מקולה, את יכולה לעשות זאת בבת אחת.
יתכן ותיסבלי מעט מכאבי ראש, כפי שקורה לאנשים הנגמלים מקפה, אבל אל דאגה ,זה עובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)