מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון הפיטיטיסבר24/01/2011
שלום,
אני בת 28 בתהליכי כניסה להיריון.
השבוע גיליתי שאיני מחוסנת להפיטיטיס. רציתי לדעת עד כמה החיסון הכרחי? כמה זמן צריך לחכות בין החיסון לכניסה להיריון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון הפיטיטיס - תגובה
ד''ר אריק האס24/01/2011שוש,
תודה על השאלה. אני מניח שנבדקת לצהבת B, למרות שהתשובה פחות או יותר זהה לצהבת A. החיסון מאוד חשוב כי הוא יכול לגרום לצהבת או סרטן של הכבד. נשים שנמצאות עם בן זוג אחד שהוא שלילי לצהבת B ולא משתשות בסמים הן לא בסיכון גבוה, אבל יש אפשרות (נמוכה יחסית) לידבק דרך מנת דם, או דקירת מחט וכו' . מי שנדבק בזמן הריון יכולה להעביר את הנגיף לתינוק, והסיכוי לילד להסתבך ממחלות כבד הוא יותר גבוה משל מבוגר- ולכן היעילות של החיסון מול סכנתו היא גבוהה. אפשר להתחסן אפילו בהריון, ואין צורך לחכות פרק זמן לפני כניסה להריון אחרי חיסון. ברמת העיקרון, צהבת A גם אפשר לקבל בזמן הריון למרות שאין נתונים - אבל מכיוון שהשפעות על העובר הם פחות משמעותיות, בד"כ מחכים עד אחרי הלידה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
בר26/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בכיתה א'סאם24/01/2011
שלום רב,
בני בכיתה א', אמור להתחסן בקרוב כנגד המחלות: חצבת, אדמת, חזרת ואבעבועות רוח.
בהיותו בן שנתיים הוא חלה באבעבועות. האם עלי לדרוש את החיסון ללא המרכיב של אבעבועות רוח, או שממילא החיסון בכללותו אינו יכול להזיק למי שכבר חלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון בכיתה א' - תגובה
ד''ר אריק האס24/01/2011סמדר,
תודה על השאלה. אם המחלה היתה ודאית (אבחנה נקבעה ע"י רופא או בדיקת דם שמראה חסינות לאבעבעות רוח "סרולוגיה") אין צורך לקבל עוד מנה של אבעבועות ועדיף לקבל החיסון בלי המרכיב נגד אבעבועות- בכל זאת זה לא מסוכן ואם אין אפשרות לקבל החיסון בלי אבעבועות, אפשר לקבל החיסון שכולם מקבלים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון תינוקת לשפעתגל18/01/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת שבעה חודשים, טרם חיסנתי אותה לשפעת , אני מאוד מתלבטת ולא בטוחה אם כדאי או לא.
הדעות מאוד חלוקות.
חשוב לי לציין שהיא הולכת לגן.
אשמח לתשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון תינוקת לשפעת - תגובה
ד''ר אריק האס18/01/2011גל,
תודה על השאלה. החיסון מומלץ מגיל חצי שנה. אין לך מה לפחד, הוא בטיחותי. שני דברים לחשוב עליהם. פעם הראשונה, היא צריכה שתי מנות בהפרש של לפחות חודש כדי לקבל חסינות מושלמת, כך שאם את מתכוונת לעשות, כדאי להתחיל עכשיו. בנוסף, יש הרבה שפעת בנוסף לוירוסים אחרים בקהילה עכשיו - כדאי להביא אותה לחיסון בשעה שאין הרבה מטופלים נמצאים במסדרון של קופ"ח - הרבה יותר נדבקים מחדר המתנה מאשר מקבלים תופעות לוואי אמיתיות מהחיסון - בד"כ אפשר לתאם שעה שאין הרבה קהל כך שתביאי הילדה ותתחסן בצורה מהירה ולא הרבה שהייה בפרוזדור. אם זה בלתי אפשרי החיסון עדיין חשוב וכדאי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת שניקרני18/01/2011
שלום רב!
בני בן שנתיים, חוסן נגד מחלת השפעת בתאריך 20/10/10, והיינו אמורים להגיע לחיסון שני חודש לאחר מכן, בתאריך 20/11/10, אך עקב לידה שכחנו מכך ועדיין לא לקחנו אותו לחיסון השני. שאלתי היא האם עדיין כדאי לקחת אותו או שכבר עבר יותר מדי זמן? מה קורה אם מקבלים רק את החיסון הראשון?
תודה רבה מראש על תשובתכם.
קרני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת שני - תגובה
ד''ר אריק האס18/01/2011קרני,
הוא יכול לקבל את החיסון השני עכשיו. מי שקיבל חיסון רק פעם אחת לא מפתח נוגדנים באותה מידה כמי שקיבל שתי מנות. בשנים הבאות התגובה כבד יותר טובה ולכן מספיק מנה אחת - בתנאי שקיבל שתי מנות השנה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנודור17/01/2011
שלום
ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנו , פרט וטטנוס , מחומש ?
אמם מתנגדת לחיסונים בטענה כי יש עימם תופעות לואי וסיכונים .
1. מהם זכויותי לחסנם על אף המנעותה
2. האם יש דילמה בדבר הסיכונים
3. מהם החיסונים שלדעתך הכרחיים ביותר בהם התועלת עולה באופן מוחלט על הסיכון.
4. מי מהמומחים בקופ"ח יכול לסייע בידי
5. האם בגיל שנתיים רלוונטי לחסנם בכל אותם חיסונים (המצויין עד 12 חודשים )
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנו - תגובה
ד''ר אריק האס18/01/2011דור,
תודה על השאלות.
1. אתה צריך להתיעץ עם משפטן מומחה בתחום אפוטרופוסות
2. אין דילמה. חיסונים הם אחד מההישגים הכי גדולים בבריאות הציבור של המאה הקודמת. הבעיה עם חיסונים היא שהם כל כך יעילים שמאוד מהר שוכחים המחלות שהיו כל כך שכיחות אפילו בדור של הורים שלנו (אני מדבר כמישהו בשנות השלשים לחייו). הבעיה השניה היא שחוץ מאבעבעות שחורות, המחלות עדיין קיימות - ותוקפות אלו שלא התחסנו ולפעמים גם אלה שכן התחסנו שנמצאים בסביבה (גן, בית ספר) של אלה הלא מחוסנים. כך שמי שלא מתחסן לא מסכן רק את עצמו אבל כל שבאים במגע איתו. יש תופעות לוואי כמו בכל תכשיר רפואי, אבל הם על פי רוב קלות, תופעות לוואי חמורות הן מאוד נדירות.
3. כל חיסוני שגרה הם חיוניים וכדאי להשלים כמה שיותר מהר כדי להיות מוגנים כשנתקלים במחלות "בשטח." אני לא ממליץ על חיסון אחד יותר מהשני. גם כל רופא אחר לא ממליץ לטפל בלחץ דם גבוה יותר מסכרת - כל מחלה יש לו את החשיבות שלו.
4. לדעתי כל רופא צריך להכיר בחיסונים. בנסיון שלי רופאי ילדים מקבלים את הנסיון והידע לענות השאלות שלך, אין לי שמות ספציפיות כי זה תלוי באזור מגורים שלך. לדעתי רופא אחראי פועל לפי הנחיות של משרד הבריאות בשילוב עם הנסיון שלו אם הוא מספיק שנים בפרקטיקה. במקרים מיוחדים צריך להתייעץ עם מישהו ידע יותר עמוק ורחב.
5. יש חיסונים שלא נותנים אחרי גיל שנתיים. אלה שעדיין רלבנטים הם
1. DTAP (שעלת-דיפטריה-טטנוס)
2. MMRV (חצבת-חזרת-אדמת-אבעבועות רוח)
3. שיתוק ילדים (פוליו)
4. צהבת A, צהבת B
בנוסף מומלץ לילדים מעל גיל 6 חודשים לקבל חיסון נגד שפעת כל שנה
כל אחות טיפות חלב מכירה לוח החיסונים ודרך פנקס של הילד יודעת להשלים מה שחסר ומה שצריך לפי הגיל הנוכחי של הילד. יש מרווחים מינמלים בין חיסונים של אותה סדרה כך שילד שחוסן רק בגיל חודשיים יקח לפחות 10 חודשים להיות מעודכן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת לילדיירינת16/01/2011
שלום רב,
יש לי 3 ילדים, הגדולה בת 11 השנייה בת 7, והקטן בן שנתיים.
2 הבנות היו כבר חולות בשפעת ,ולבן הקטן היה כנראה מחלה זיהומית(קיבל אנטיביוטיקה-מוקסיווט). שלושתם היו חולים לפני כשבועיים, וברוך השם עכשיו כולם בריאים!
רציתי לשאול האם יש צורך לחסן את 3 הילדים בחיסון נגד השפעת? האם לא מאוחר כבר ?
בנוסף רציתי לדעת האם מומלץ לחסן את הילד הקטן בן השנתיים בחיסון נגד אבעבועות רוח?
תודה מראש
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת לילדיי - תגובה
ד''ר אריק האס18/01/2011רינת,
החיסון נגד מומלץ וטוב לכל האוכלוסיה. ילדים מתחת לגיל 9 צריכים שתי מנות בהפרש של לפחות חודש, כך שאם את מתכוונת לעשות, עכשיו הוא הזמן להתחיל. חיסון לאבעבעות ניתן לתת לכל ילד מעל 12 חודש. ילדים שחלו חד משמעי (אבחנת רופא) לא צריכים לקבל חיסון. החיסון מומלץ לכל האוכלוסיה. אם יש שאלות ספציפיות אני אשמח לענות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בגיל שנהחו"ל16/01/2011
שלום רב,
אני נמצאת בחו"ל, בתי בת שנה וחודש. היא קיבלה עד היום את כל החיסונים בארץ, כמעט ללא איחורים.
רציתי לשאול מה המועד המאוחר ביותר שניתן לחכות כדי לתת את החיסונים של גיל שנה.
אן מאחרים הרבה, יש סיכוי שה"אפקט" של החיסונים הקודמים ירד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים בגיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס18/01/2011שלום
האפקט לא יורד, כך שממשיכים להתחסן כשחוזרים. הסיכון העיקרי הוא שלא מרוויחים מההגנה של החיסונים עד שמתחסנים בפועל.
אחרי גיל 15 חודשים, אין צורך לקבל מנות נוספות של HIB, חלק מחיסון מחומש. יש שנותנים DTAP וIPV בנפרד, ויש שנותנים עוד מנה של HIB "ללא צורך." הפרבנר וMMRV אפשר לקבל בכל גיל מעל שנה.
אם את נמצאת במדינה מפותחת (שיש תוכנית חיסונים פחות או יותר דומה לישראל), ההמלצה שלי שתנסי לקבל שם שלא יהיו עיכובים. יש עוד חיסון בגיל 18 חודשים (צהבת A) כך שאם יש עיכוב יהיה צורך לקבל עד 5 חיסונים בפרק זמן קצר. זה מותר, אבל עדיף מבחינת הזריקות לגמור עם חיסונים "של שנה" כמה שיותר מהר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון וירוס הרוטהמירב15/01/2011
לפני כחמישה ימים קיבל בני בן החודשיים וחצי חיסון נגד וירוס הרוטה (מנה ראשונה), תודה לאל לא היו תופעות לוואי פרט לכך ששמתי לב שבשלושה ימים האחרונים סובל מגזים נוראיים (מה שלא היה קודם לכן) הוא חסר מנוחה ומשחרר גזים כל הזמן ובזמן האכלה נשמעים קולות קרקור חזקים מהבטן (הוא אוכל סימילאק ), האם זו תופעה ידועה לאחר מתן החיסון או משהו שמחייב בדיקת רופא? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון וירוס הרוטה - תגובה
ד''ר אריק האס15/01/2011מירב,
כן, שמעתי על תופעה כזו בעבר. אין מה לעשות אבל זה צפוי לחלוף אחרי כמה ימים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
מירב16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת עונתית - מספר מנותרעות14/01/2011
שלום רב,
ילדיי הם מתחת לגיל 9 (ילד בן שמונה וחצי וילד בן שבע כמעט).
בשנה שעברה חוסנו נגד שפעת עונתית , 2 מנות .
ולא חוסנו בשנה שעברה נגד שפעת החזירים.
השנה חוסנו בינתיים מנה אחת בלבד נגד שפעת עונתית .
השאלה אם צריכים השנה מנה נוספת?
ראיתי את תשובתך מלפני כמה ימים ולא הבנתי אותה, שכן ההנחייה שהעברת ברורה לי ולפיה הם לכאורה אינם צריכים השנה מנה שניה (שכן חוסנו ב 2 מנות בשנה שעברה).
אולם, הבלבול נובע מכיוון שהשנה (בשונה משנה שעברה) החיסון של השפעת כולל בתוכו גם חיסון של שפעת החזירים (בשנה שעברה היו אלה חיסונים נפרדים לחלוטין ואף המחלוקות לגבי חיסון שפעת החזירים והשלכותיו היו רבות ולכן אף בחרתי שלא לחסנם לפשעת החזירים).
אודה לתשובתך המלומדת האם לחסנם השנה במנה 2 או שאין צורך?
אם לא אחסנם במנ נוספת, יוצא שהחיסון של השנה שכולל את שפעת החזירים (מובנה בתוכו) ניתן להם רק פעם אחת.
מקווה שהבנת ותוכל לספק לי תשובה ברורה, שכן גם רופא הילדים לא נתן תשובה ברורה וגם במרפאה יש סתירות בתשובות בין אנשי הצוות השונים.
תודה מראש,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת עונתית - מספר מנות - תגובה
ד''ר אריק האס14/01/2011רעות,
אין צורך במנה שניה. הזנים בתוך החיסון משתנים מידי שנה. מספיק שקיבל שתי מנות בעבר של כל חיסון נגד שפעת שבעתיד מנה אחת תספיק באיזה זנים שנמצאים בתוך הזריקה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבעותגל13/01/2011
בתי בת שנתיים חוסנה באבעבות רוח
שאלה: אם אחרי החיסון שלה היא נדבקת באופן טבעי זה אומר שהיא מחוסנת לכל החיים או שזה לא תופס במקרה (אחרי שחוסנה כבר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון אבעבעות - תגובה
ד''ר אריק האס14/01/2011גל,
תודה על השאלה, אני מקווה שהבנתי נכון. אני חושב שאתה שואל אם אפשר לרכוש חסינות ממחלה טבעית אחרי חיסון חי מוחלש. קודם כל אני לא יודע אם יש תשובה ידועה למה ששאלת.
התגובה של הגוף ברגע שיש תאי זכרון של מערכת החיסון היא הרבה יותר מהירה ויעילה מאשר חשיפה ראשונה. לכן יתכן שהנגיף הטבעי לא יספיק להשפיע על המערכת חיסון לעשות תגובה יותר מורכבת מחדש עד שהנודגנים הקיימים כבר "מטפלים" בו.
מצד שני, יש מחוללים שחשיפה חוזרת כן גורמת לפעילות חיסונית נוספת. הרושם שלי שהנגיף ווריצלה יותר שייכת לקבוצה הראשונה.
על כל פנים, החיסון נגד אבעבועות רוח הוא מאוד יעיל במניעת המחלה בכלל ובמיוחד במניעת סיבוכים קשים שאנחנו רואים באוכלוסיות לא מחוסנות, כך שלדעתי ההבדל מעניין באופן תאורטי אבל למעשה החיסון תורם הרבה לירידה בתחלואה ותמותה מהמחלה. כמובן רוב אנשים לא מגיעים לסיבוכים קשים, אבל מכיון שאחוז גדול מהאוכלוסייה נדבקים, אפילו אחוז קטן של סיבוכים יוצא במספר גדול של אנשים שמסתבכים. החשיבות של חיסונים הרבה פעמים נמדדת יותר בהשפעה שלו על קבוצות
של אנשים מאשר על יחדים
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדכון
ד''ר אריק האס24/01/2011בדקתי את הנושא וחשיפה חוזרת לאבעבועות בשטח כן משפר וממשיך התגובה חיסונית גם לאלה שהתחסנו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MMRVאולגה12/01/2011
חום 39 ביום ה-9 לאחר חיסון MMRV יכול להיות תגובה לחיסון?
אין תופעות אחרות חוץ מחום וחוסר תאבון
ילד בן שנה וחודש
חיסון MMRV - תגובה
ד''ר אריק האס12/01/2011אולגה,
כן, יכול להיות.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לאחר חיסון לשפעתדנית12/01/2011
שלום
אתמול התחסנו אני ושני ילדי לשפעת הכל היה בסדר
בלילה בני בן ה 6 וחצי שלשל וגם היום בבוקר עוד פעם אחת סה"כ פעמיים עד עכשיו
חוץ מזה אני ובתי לא שילשלנו
האם יש צורך לבדוק זאת ? או שמא זה נורמלי כל עוד זה לא נמשך
בתודה מראש
ויום נעים
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשול לאחר חיסון לשפעת - תגובה
ד''ר אריק האס12/01/2011דנית,
תודה על השאלה. זה לא ידוע או מתואר כתופעת לוואי של החיסון. יתכן וסביר להניח שזה ממשהו אחר. אם זה ממשיך, מחמיר, או מלווה עם חום, לפנות לרופא לצורך בדיקות אחרות (שלשול וויראלי, דיסנטריה, וכו')
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתריקי12/01/2011
שלום,
בתי בת 7 מקבלת חיסון לשפעת עונתית כל שנה, גם בשנה שעברה קיבלה חיסון לשפעת עונתית, אבל לא חוסנה בחיסון נגד שפעת החזירים. השנה קיבלה חיסון ב 19/10. האם היא צריכה לקבל גם מנת דחף / מנה שניה בגלל שהיא לא חוסנה לשפעת החזירים בשנה שעברה? ואם כן, האם החיסון יעבוד, כיוון שכבר עברו 3 חודשים מתאריך של חיסון הראשון, וצריך לתת חיסון שניה אחרי חודש?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול לאחר חיסון לשפעת
דנית12/01/2011שלום
אתמול התחסנו אני ושני ילדי לשפעת הכל היה בסדר
בלילה בני בן ה 6 וחצי שלשל וגם היום בבוקר עוד פעם אחת סה"כ פעמיים עד עכשיו
חוץ מזה אני ובתי לא שילשלנו
האם יש צורך לבדוק זאת ? או שמא זה נורמלי כל עוד זה לא נמשך
בתודה מראש
ויום נעים
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון שפעת - תגובה
ד''ר אריק האס12/01/2011ריקי,
תודה על השאלה. כל החיסונים שניתנו ב2010 כוללים AH1N1 שמכונה "שפעת חזירים" ולכן אין צורך (ולדעתי אין אפשרות) לקבל את זה בנפרד. אין צורך במנת דחף - הזנים משתנים כל שנה, השתי מנות רק נצרכות בפעם ראשונה שילד צעיר מקבל חיסון כלשהו לשפעת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנחנו עדיין מוגנים?אמא שחיסנה11/01/2011
בשנה שעברה התחסננו כולנו נגד שפעת החזירים (אני, בעלי ושני ילדי בני 4 ושנתיים).
האם אנחנו עדיין מחוסנים נגד שפעת חזירים השנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אנחנו עדיין מוגנים? - תגובה
ד''ר אריק האס12/01/2011תודה על השאלה. יתכן שאתם עדיין מוגנים אבל החיסון כולל זנים שיכול להיות שלא נחשפת להם בחיסון של שנה שעברה. בנוסף, לא כולם מגיבים או מגיבים בצורה מספיק חזקה להועיל לשנה הבאה. לכן המלצתי אליך היא לקבל החיסון לשפעת גם השנה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בהריוןשירן11/01/2011
שלום רב,
אני נמצאת כרגע בשבוע 31, ויש לי חום+כאב גרון. האם יש צורך להיבדק שוב ל-CMV (אין לי נוגדנים)?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום בהריון - תגובה
ד''ר אריק האס12/01/2011שירן,
תפני לרופא מטפל. יש מספר חידקים ווירוסים שגורמים לחום ודלקת גרון - הרופא שלך צריך לחשוב על האפשריות ולעשות בדיקות בהתאם - למשל אם יש לך סטרפ, לא הייתי בודק גם לCMV אלא אם היו תופעות אחרות או משונות. רופא משפחה או רופא נשים יכולים לעזור לך לעשות הבירור הנכון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)