פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון
    שרית
    15/11/2010

שלום, בני בן שנה וחודשיים. כאשר היה בן חודשיים קיבל את המנה הראשונה של המחומשת והפרבנר לאחר מכן קיבלנו החלטה לא לחסן יותר עד שיגדל ויתחזק. עכשיו אני מעוניינת להמשיך בחיסונים. שאלתי היא האם החיסון שקיבל נחשב לו או שצריך להתחיל הכל מהתחלה כאילו מעולם לא חוסן? כלומר, האם צריך לקבל את כל המנות או מנה אחת פחות בגלל זו שקיבל לפני שנה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/11/2010

שירה,

תודה על השאלה ואני תומך בהחלטה שלך כן לחסן. החיסון שהוא קיבל נחשב ועולה למנין.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV ולימפוציטים
    אורית
    15/11/2010

האם רמת לימפוציטים נורמלית מעידה שלא היה זיהום CMV בשבועות האחרונים (והאם הדבר נכון גם בהריון)?

לקביעת תור
    סגירה
    CMV ולימפוציטים

הוספת תגובה

• CMV ולימפוציטים - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/11/2010

אורית,

רמת לימפוציטים לא מעידה על נוכחות או היעדרות של CMV. אנשים שסובלים מלימפוציטים נמוכים כתוצאה ממחלות כמוזאבת, טיפול מדכא מערכת חיסון, או איידס הוא גורם סיכון לפתח סיבוכים מCMV. אם יש לך שאלה ספציפית נא לפרט.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

אורית
    16/11/2010

אני בהריון, שבוע 24, ללא נוגדנים ל-CMV ופשוט קצת לחוצה.

הבדיקה האחרונה שבצעתי ל-CMV היתה בשבוע 17 ויצאה (ברוך השם...) תקינה.

לא היתה לי שום מחלת חום מאז (אולי כאב גרון חלש).

לפני שבוע בצעתי ספירת דם, רמת הלימפוציטים יצאה תקינה ולא הופיעה אינדיקציה ל-לימפוציטים אטיפיים.

1. האם אפשר להיות רגועה?
    2. האם קיומם של לימפוציטים אטיפיים נבדק בספירת דם רגילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/11/2010

אורית,

1. את יכולה להיות רגועה. איני ממליץ שתחזרי על הבדיקה לCMV במהלך הריון זה אלא אם רופא קובע שיש חשד למחלה חדשה.

2. תלוי במעבדה. יש הרבה מעבדות שעושים את זה באופן שגרתי. שוב, אין סיבה לבקש את זה במיוחד אלא אם הרופא קובע או חושד שהיית חולה במחלה שדומה ל"מחלת הנשיקה" - זה לא בדיקה רגישה או ספציפי לCMV בכלל - שזה אומר שאם יש לימפוציטים אטיפים, זה לא אומר בוודאי שזה CMV, ואם אין לימפוציטים אטיפים, זה לא אומר שאין CMV

3. דרך אגב, מה שכתבתי בתגובה הקודמת היה בקשר ללימפוציטים רגילים לא אטיפים כי לא הזכרת את זה בשאלה הראשונה. לפעמים יש לימפוציטים אטיפים בCMV אבל לא חייב. ואם יש זה יכול להיות דברים אחרים.

אני מציע לך למצוא רופא אמיתי ולא ורטואלי שיכול להסביר לך את סיבות שעושים כל הבדיקות האלה והמשמעות של תוצאה חיובית ותוצאה שלילית.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אורית
    17/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר cmv
    מורן
    10/11/2010

שלום רב,

ב- 1.6.10 עברתי גרידה בשבוע 12 לאחר שגיליתי שנדבקתי ב- cmv בתחילת ההריון. כיום, 5 חודשים לאחר ההפלה ו- כ-7 חודשים לאחר ההדבקה, קבלתי את התוצאות הבאות:

CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS CMV IgM POS
    הערות לבדיקה - CMV IgM(Add.-VIDAS)

CMV IgG Positive>2.5 IU/ml
    Positive>2.5
    הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgG

CMV IgM positive positive
    הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgM

CMV AVIDITY 0.61 Borderline Index
    0.61 Borderline

האם אני יכולה להתחיל לנסות להיכנס להריון? (אני בת 30, עם ילד 1)

תודה מראש
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר cmv

הוספת תגובה

• הריון לאחר cmv - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/11/2010

מורן,

תודה על השאלה. אני אקדים ואומר שזה מקרה לא פשוט ולכן עלייך לפנות לרופא שיכול להחליט איתך על הזמן להיכנס להריון, אבל אני אתן כמה כללים שיכולים לעזור לך להבין התוצאות שקיבלת.

בעקרון מומלץ לחכות לפחות חצי שנה אחרי הפלה לפני שאת נכנסת להריון. לגבי הבדיקות שלך, ידוע ש IGM יכול להישאר חיובי מספר חדשים אחרי הדבקה ראשונית. הסכנה העיקרית בCMV בהריון זה כשיש התרבות של הנגיף לפני תגובת מערכת החיסון שIGM מצביע על התחלתו ולא על סופו.

הIGG נותן חסינות ארוך טווח וזכרון במידה והגוף נתקל בנגיף מחדש או אם מתעורר בתוך הגוף והAVIDITY מדבר על טיב החיבור בין הנוגדן לנגיף שהוא מצביע על תגובה תקינה של מערכת החיסון והתרחקות מהזיהום הראשוני. בדרך כלל רוצים יותר מ0.60 ושלך 0.61 אם הבנתי נכון.

הפיענוח שלי על התוצאות שציינת הוא שהגוף שלך מבחינת חיסונית התגבר על הזיהום הראשוני (אולי לא מזמן) ויש לך פיתוח של נוגדנים ארוך טווח חזקים שיגנו על העברה לילדים הבאים שלך. אבל . . .

מכיוון שזה נושא רבת חשיבות אני ממליץ שתמצאי רופא אקטואלי ולא אנטרנטי שיכול לקבל החלטה ביחד איתך אם את יכולה ליכנס להריון בשלב זה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות?

מורן
    14/11/2010

שוב שלום-

הייתי שמחה לקבל ממך המלצה לאיזה רופא מומחה לפנות? (גנטיקה, הריון בסיכון?)

תודה מראש
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות? - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/11/2010

מורן,

הריון בסיכון.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורן
    12/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס השפתיים
    בר
    09/11/2010

די!
    נמאס לי שאחרי כל הצטננות או שעולה לי החום אני מקבל הרפס
    יש איזו שהיא תרופה למנוע פעם אחת ולתמיד???????
    חיסון תרופה ?
    זה פשוט פוגם לי בכל סדר היום ואני צריך להישאר בבית מרוב בושה...

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס השפתיים

הוספת תגובה

• הרפס השפתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/11/2010

בר,

תודה על השאלה. לצערינו אין תרופה כזו. לאנשים עם התקפים חוזרים בתדירות גבוהה (בד"כ באבר מין) יש שנותנים acyclovir אבל זה רק מפחית מספר האירועים, ולא לכולם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV ו-EBV
    רינת
    05/11/2010

באחת ההודעות מטה ציינת בתגובה לשאלה כי קיימים מקרים יוצאי דופן בהם נוגדנים ל-EBV מהווים חיסון כלשהו גם ל-CMV.

האם תוכל להתייחס לאפשרויות שכאלו?

בנוסף, האם יתכן כי נוגדנים להרפס 1 ו-2 מהווים חיסון כלשהו -CMV (הבנתי שזוהי אותה "משפחה")?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    CMV ו-EBV

הוספת תגובה

• CMV ו-EBV - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/11/2010

רינת,

תודה על השאלה. לא זכור לי שכתבתי את זה - נא להגיב ישירות לאותו תגובה. בכל מקרה אין דבר כזה כמו שאמרת. הוירוסים הם שונים. אין חיסון לCMV, EBV, או הרפס. הוירוסים הם באותו משפחה וזה מעניין אנשי מעבדה ולפעמים מומחים במחלות זיהומיות אבל לא אנשים רגילים, כי הדבקה עם אחד לא נותנת הגנה נגד אחרים.

יש מגבלות ביכולת שלנו לאבחן מחלות ויראליות ע"י בדיקות דם. לפעמים בזמן שישזיהום חדש עם EBV, יגרם מצב שהבדיקה לCMV יוצא לא-אמיתי (חיובי או שלילי). זה לא קשור לחסינות של הבן אדם נגד וירוס זה או אחר - זה יותר נכון להגדיר את זה כטעות מעבדתית.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לילד בן 4 חודשים- שאלה דחופה
    אסנת
    05/11/2010

שלום
    בני אמור לקבל חיסון של 4 חודשים , הבעייה היא שלא יכלתי להגיע ביום שנקבע לי והמזכירה העבירה לי את הטור בשבועיים .

אנחנו אמורים ללכת שבוע הבא ופתאום נלחצתי שיכול להיות שזה מאוחר לעשות חיסון של 4 חודשים כהתינוק בן 4 חודשים ושלושה שבועות, בהנחה שאת כל שאר החיסונים עשינו במועד , האם זה בסדר שנבצע לו את החיסון זה בגיל 4 חודשים וכמעט 3 שבועות??? או שמא תהיה בעייה ?

אודה לתשובה , מאוד לחוצה

הוספת תגובה

• חיסון לילד בן 4 חודשים- שאלה דחופה - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/11/2010

שלום אסנת,

תודה על השאלה. קודם כל, כלל גדול בלהיות הורה - לא להיות לחוצה. האם את חושבת שאחות בטיפת חלב תתן חיסון נגד הנוהל? לשאלתך, הגילאים לחיסונים בד"כ הם גיל מינימום - מי שלא התחסן בזמן משלים מתי שהוא יכול עם הפרשים שהם קבועים בתדריך חיסונים של משרד הבריאות. יוצאי דופן לכלל זה הם רוטה - שיש גיל מקסימום לקבל את המנה הראשונה והאחרונה, והמופילוס ופנוימוקוק - שבעיקר תוקפים ילדים קטנים, אבל שניהם ניתנים לפחות עד גיל שנתיים ולפעמים אפילו אחרי.

בסיכום, הבן שלך ימשיך לקבל חיסונים. החיסונים שבד"כ ניתנים בגיל 6 חודשים ידחו עד חודשיים (לפחות 6 שבועות) מהתאריך שהוא קיבל החיסונים הנוכחים, וזה גם בסדר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת העונתית
    רותי
    01/11/2010

שלום.

בני בן ה5 ו3 חודשים התחסן חיסון נגד שפעת הרגילה ולמחרת התברר שזה גם כלל בתרכיב חיסון נגד שפעת החזירים,האם זה נכון ומה ההשפעות של חיסון זה האם זה לא מסוכן?ואחרי כמה זמן ההשפעה על הגוף ובקופת חולים לא ידעו אותנו שזה כולל את החיסון של שפעת החזירים רק שמענו מאנשים שהתחסנו לפנינו.

בתודה רותי.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת העונתית

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת העונתית - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

רותי,

תודה על השאלה. עשית החלטה נכונה בזה שחיסנת את הבן שלך נגד שפעת, מכיון שהחיסון הוא הכלי הכי יעיל ובטיחותי למנוע התחלואה והתמותה שהשפעת גורמת להן כל שנה.

החיסון נגד שפעת עונתית עובר תהליך פיתוח מהאביב לפני ע"י בחירת הזנים הכי סבירים להתקיף בעונה הבאה, להמית אותם (או להחליש אותם במקרה של התרסיס לאף) ולהכניס אותם לשימוש בשנה הבאה.

למרות כל הפעילות של שפעת בשנה שעברה בלי קשר ל"עונה" הרגילה, הזן שגורם ל"שפעת חזירים" או H1N1, הפך להיות אך ורק עוד אחד מהזנים (אולי הכי חשוב) של שפעת עונתית. לכן אין טעם (ולדעתי אין אפשרות) לקבל חיסון לשפעת בלי הזן הזה. מצד שני אין לך מה לפחד כי זה לא מסוכן (דרך אגב זה לא חדש או שונה מהחיסון לשפעת בשימוש הרבה שנים קודמות, כי תמיד היה צורך לשנות הזנים לשקף הפעילות המצופה של החורף לפני)

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית חיסון חצי שנה
    מאיה
    01/11/2010

שלום רב,לבני היה אמור להיות חיסון בגיל חצי שנה (מחומשת ודלקת כבד).עקב מחלה של בני החיסון נידחה לתאריך שבני יהיה כמעט בן 7 חודשים (פחות שבוע).האם החיסון נשאר עדיין יעיל אם עושים אותו בתאריך יותר מאוחר?תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    דחיית חיסון חצי שנה

הוספת תגובה

• דחיית חיסון חצי שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

מאיה,

תודה על השאלה. החיסונים שהזכרת עדיין יעילים, בטוחים, והכרחיים אפילו שהיתה דחייה קצת. הדחייה לא תשפיע על הרמת החסינות בגוף. לגבי המחומש המנה של גיל שנה תינתן 6 חודשים אחרי המנה הנוכחית (במקום ב12 חודשים), וזה גם בסדר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת לחוצה
    דנה
    31/10/2010

שלום רב,
    בתי בת 9 וחצי חודשים.
    חמותי בת 82 כרגע עם בעיות בכבד (לא ידוע לי מה ,היא בבדיקות), במידה ויתגלה שיש לה צהבת, אני חוששת שבתי עלולה להידבק, היא מנשקת אותה קרוב לפה. האם יש חשש חשש להדבקה.?בתי קיבלה את כל החיסונים כמקובל וביניהם לצהבת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצת לחוצה

הוספת תגובה

• תוספת

דנה
    31/10/2010

כרגע ביררנו איתה מה הבעיה אצלה. היא הייתה בטיפול רופאת המשפחה שהפנתה אותה לאוטלטרסאונד כבד בגלל כאבים, ושם גילו חסימה בכבד. בדיקת דם לצהבת היא עושה רק בשבוע הבא לפני פנייה למרפאת כבד. אני רוצה להאמין שאם רופאת המשפחה הייתה חושדת בצהבת היא הייתה מפנה אותה קודם לבדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת לחוצה - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

דנה,

תודה על השאלה. לפי מה ציינת לא נשמע כמו דלקת כבד על בסיס זיהומי. הדרך להיות בטוחה זה לעשות בדיקות דם להפטיטיס A, B, C מביניהם רק B מועבר דרך רוק, למרות שהרבה יותר שכיח דרך דם או יחסי מין. בנוסף אם ילדך קיבלה חיסונים בזמן היא כבר מחוסנת נגד HEP B כך שאין מה לחשוש. אני הייתי יותר מפחד שהילדה (במיוחד אם היא במסגרת עם עוד ילדים) תדביק הסבתא עם וירוס שישפיע על המצב הכבדי שלה - אבל זה כבר החלטה של חמותך ביעוץ עם רופא מומחה בבעיות בכבד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס סימפלקס 1+2
    אמא
    27/10/2010

שלום רב
    בשנת 2006 בבדיקות דם ראו רמת נוגדנים גבוהה להרפס סימפלקס 1+2.
    היו לי כמה התקפים מאז.

לפני חודשיים ילדתי תינוק מתוק. בזמן ההריון היו לי שני התקפים חוזרים של הרפס סימפלקס סוג2 באבר המין.
    הגעתי לחדר לידה בשבוע 38 ויילדו אותי בזירוז כי התינוק היה קטן. בדקו אותי לפני ולא היו תסמינים להרפס בזמן שלפני הלידה.

כשהתינוק נולד עשו לו אחרי יומיים בדיקה מעמוד השדרה ובמכתב השחרור היה כתוב:
    משטח PCR להרפס- שלילי.

השאלות שלי הן:
    *מה זו הבדיקה הזו ומה המשמעות של תוצאה שלילית? שאין נוגדנים או שאין מחלה פעילה?

האם יש מצב שזה מראה שלילי והגוף יפתח את זה רק עבור זמן רב יותר?

*הבנתי שהשליה מעבירה לעובר נוגדנים בהתקפים חוזרים כדי שהזיהום לא יעבור אליו
    האם היו אמורים לראות נוגדנים אלו בבדיקה שעשו לו מעמוד השדרה? ואם היה שלילי זה אומר שהשליה לא העבירה לו נוגדנים?

האם היא מעבירה לו נוגדנים לשני הסוגים או רק לסוג הגניטלי שממנו סבלתי בהריון?

האם הנוגדנים האלו נשארים בגוף התינוק לכל החיים ומגנים עליו מפני הדבקות במחלה?

אשמח בבקשה לתשובות מפורטות פשוט מעולם לא קיבלתי הסבר על הנושא הזה ואני מודאגת , בייחוד כשזה נוגע לתינוק שלי

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס סימפלקס 1+2

הוספת תגובה

• הרפס סימפלקס 1+2 - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

אמא שלום,

קודם כל שאלת שאלות מצוינות ולעניין. הבעיה שהתשובות להשאלות ששאלת יביאו אותך לשאלות נוספות, ולכן אני ממליץ לך למצוא מומחה במחלות זיהומיות באזור מגורים שלך שיכול לעבור איתך על התיק של הילד לפתח דו-שיח, מה שקשה לעשות בפורום זה.

הרפס הוא וירוס שמאוד מדבק, והכרחי שיהיה מערכת חיסון תקינה כדי לשלוט על זיהומים שנגרמים על ידה. יתר על כן, אפילו עם מערכת חיסון תקינה קשה אם לא בלתי אפשרי לא לסבול מהתקפים חוזרים, בגלל ש הוירוס מתחבא ב"השהייה" ברקמת העצבים ומתעורר בזמנים של לחץ נפשי, וירוסים אחרים, הריון ועוד מצבים של משפיעים על מערכות חיסון ועצבים.

אפשר בקלות לבדוק רמת נוגדנים בדם - שמראים שהיה חשיפה בעבר להרפס, ו ברגע שיש עדות לחשיפה, יש אפשרות להתקפים חוזרים, למרות שלא ידוע לי על קשר ישיר בין רמת הנוגדנים ושכיחות או חומרה של התקפים.

PCR הוא בודק את הפעילות של הוירוס ע"י יצור DNA - תהליך שהוירוס צריך כדי לשרוד בתוך הגוף. הבדיקה מאוד רגישה - שזה אומר הוא לא מפספס מחלה אמיתית ומאוד ספציפי - שזה אומר שאם הוא אומר שיש, הוא צודק. אבל רק רקמה שנבדק (דם, נוזל עמוד השדרה, עור, עיניים). איפה שלא נבדק, הוירוס יכול להתקיים. הסיבה שבודקים עמוד השדרה היא שזה מהווה מחלה מסכנת חיים עד כדי כך שאם יש PCR חיובי, הרבה רופאים היו מטפלים עם ACYCLOVIR אפילו בתינוק ללא סימנים בהנחה שזה יכול להגיע למצב חמור יותר.

לא בודקים נוגדנים בCSF בד"כ. בודקים PCR או תרבית וראלית שגם מצביע על התרבות של הוירוס ברקמה הנבדקת.

יש מצב שהרפס-1 נמצא באבר מין והרפס-2 בתוך הפה, אבל זה לא כל משנה לתינוק הנדבק, כי שניהם יכולים לגרום לבעיות.

אני מקווה שזה עונה על חלק מהשאלות שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv בדיקה שבוע 5
    סוזן
    27/10/2010

עשלום רב. הריון 3 אחרי 2 הפלות בעבר. בכל הבדיקות בעבריigg וגם igm cmv היו שלילים. כעת שבוע 5 להריון ו.א 17/09/10 ) תוצאות :
    cmv igg - negative
    cmv igm - גבולי ( בכל שאר הבדיקות לאורך השנים היה תמיד שלילי!! )
    cmv additional assay - negative

מה זה אומר ? אני מפחדת נורא, זה הריון טבעי יקר מאוד ( אני בת 35 אחרי הפלות וממש לפני טיפולי פוריות נכנסתי להריון באופן טבעי. כרגע הרופא שלי בחו"ל ולא נמצא שבוע וחצי . אנא תשובתך בהקדם. רוב תודות , סוזן

לקביעת תור
    סגירה
    cmv בדיקה שבוע 5

הוספת תגובה

• cmv בדיקה שבוע 5 - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

סוזן

תודה על השאלה. אני נתקלתי במקרים כמו שלך מספר פעמים בעבר, וזה חלק מהסיבה שארגונים רשמיים אינם ממליצים לבדוק נוגדנים לCMV באופן שגרתי. עליך לחזור על הבדיקה - אם יש עליה בIGM או IGG זה יכול להצביע על דלקת חדשה עם CMV, אבל אם הרגשת טוב בזמן לפני הבדיקה הרבה יותר סביר שמדובר בממצא לא-אמיתי ובבדיקה הבא לא יהיו סימנים של IGG או IGM.

כמובן אם יש עדות להדבקה עם CMV (עליה בנוגדנים יותר ממה שכתבת) כדאי לשבת עם רופא עם נסיון בזיהומים תוך רחמיים לדבר על הסיכון לעובר, אבל פורום ברשת זה לא המקום . . .

בהצלחה עם ההריון,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת
    מיכל
    26/10/2010

שלוםרב,
    כמה זמן אחרי חשש הדבקות בצהבת ניתן לעשות בדיקת דם ולראות אם נדבקתי?

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת

הוספת תגובה

• גש לרופא עכשיו

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    27/10/2010

גיל שלום
    יש כמה סוגים - במה מדובר - חשש לאיזה סוג הדבקה? יש צהבת A שעוברת עם מזון מזוהם או זיהום אחר דרך הפה. חשוב שתיגש לקבל חיסון במהירות, אם זה המצב. במעבדה ניתן לזהות תוך כשבוע. אם זו חשיפה אחרת - דרך דם או יחסי מין (סוגי צהבת אחרים ולא רק צהבת יכולים לעבור כך) - ואם אתה מזהה אפשרות של הדבקה באחת המחלות הללו, גש לרופא דחוף, כי אז יש מה לעשות במהירות.

אל תהסס, אם אתה חושש מהדבקה - יש מה לעשות וגש מהר לרופא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לטטנוס
    רויטל
    26/10/2010

שלום
    כחלק מהכניסה לעבודה חדשה עלי להתחסן .
    קיבלתי את כל החיסונים בגיל הילדות .
    האם אפשר להתחסן לטטנוס בלבד ? ( זאת אומרת טטנוס בלבד וללא חיסון משולב ).
    האם החיסון baytet amp 250iu
    מהווה חיסון מספק ל- 10 שנים הקרובות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לטטנוס

הוספת תגובה

• dT

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    27/10/2010

ההמלצה היא ברורה - חיסון בתרכיב המשולב טטנוס-דיפטריה. מגן בפני שתי המחלות הנוראיות האלה, מומלץ מדי 10 שנים. מאוד לא סביר שמקום עבודה כלשהו דורש רק אחד מתוכם. למה לסבך עניינים?

בהצלחה בעבודה החדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מחומשת+פרבנר
    ליטל
    24/10/2010

שלום, בני בן שלושה חודשים.
    היום חזרנו מטיפת חלב ועשינו חיסון מחומשת+פרבנר (יש לציין בפעם הראשונה).
    עכשיו אני מסתכלת ורואה כי את חיסון המחומשת עושים בגיל חודשיים ורק לאחר חודש עושים את חיסון הפרבנר. לבני עשו בגיל שלושה חודשים את שני החיסונים הללו במכה ביחד. האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומשת+פרבנר

הוספת תגובה

• לא מסוכן

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    24/10/2010

מטרה עיקרית היא להגיע לכיסוי חיסוני מלא ומיגון בפני המחלות שניתן להגן בפניהן, דוגמת החיסונים שקיבלתם.

מטרת משנה היא הנוחות. מטרה שלא מזלזלים בה, אך בכל זאת היא לא הדבר הראשון. לכן אם יש איחור - משלימים. העלות היא שילד מקבל מספר דקירות ובוודאי לא נהנה מזה. משתדלים למנוע המצב, אך חשוב יותר לוודא קבלת התוכנית.

אגב, אני בטוח שהאחות שחיסנה אמרה לך את הדברים האלה.

בברכת בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות
    ארנון
    23/10/2010

שלום,
    לאחרונה הורכב לי חיסון נגד שפעת אזכיר שמידי פעם (לא באופן קבוע) אני משתמש במשחת פרוקטוצרין בקטע קטן בעור (פי הטבעת). ידוע לי כי במשחה זו יש קורטוסטרואידים האם מצב זה יכול לפגום ביעילות החיסון.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות בין תרופתיות

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/10/2010

ארנון,

אין תגובה בין התרופות האלה.

בברכה
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה