מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החיסון החסררעות08/02/2011
ד"ר שלום,
היום אני בת 23 בריאה עם רקע אנמיה קלה, הנובעת מחוסר ברזל.
ביצעתי את כל החיסונים עד היום במהלך חיי, למעט אסכרה (קרמת, דיפתריה), צפדת (פלצת, טטנוס), שעלת אסלולרית-השלב שמתבצע בכיתה ח'
הנני רוצה לדעת האם זה קריטי ,מה ההשלכות,
האם אני צריכה להיחסן? אם כן איפה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החיסון החסר - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011רעות,
תודה על השאלה. החיסון חשוב. לגבי דיפתריה וטטנוס הם מחלות שמסכנות חיים, וטטנוס במיוחד אפשר להידבק בזמן חדירה לעור כמו חתך ממתכת, נשיכת בעל חיים, וכו'. שעלת היא גם בעל חשיבות בשבילך אם את מתכוונת להביא ילדים. כל שנה יש תינוקות שחולים ואף מתים משעלת ומתברר שאנשים צעירים הם לעיתים תכופות המקור ולא ילדים קטנים. יש ירידה בתגובה של המערכת החיסון במשך השנים ולכן יש צורך לקבל דחף כל כמה זמן. החיסון עצמו ההשלכות יותר חשובות למי שלא מחוסן - יכול להיות טיפול יותר רציני בזמן שיש חשד לטטנוס, מהלך ממושך אם נדבקים משעלת. גשי לקופת חולים לקבל את החיסון - אם לא יכול להיות שאשפר לקבל את זה בלשכת הבריאות באזור מגורים שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת השעלת
רעות19/04/2011שלום דוקטור,
בהמשך לעובדה כי לא קיבלתי את הדחף בגיל 12 (כיתה ח) -חיסון נגד שעלת, בבדיקת דם של נוגדנים נמצא כי יצא לי ערך של Pertussis 9.3
התחלתי אנטיביוטיקה רוסקו למשך 10 ימים 2 ביום בהמלצת רופא המשפחה שטוען שאני נושאת את החיידק,
ולי אין מקום לסכנה אלא לתינוקות ולסביבה
יש לציין כי היו לי תופעות לוואי כמו מרירות בגרון ודמעות בעיניים אך ללא שיעול
אני ממש לחוצה שהסובבים אותי נדבקו
מה הסיכוי שנדבקו מבוגרים ,
וכמה הטיפול האנטיביוטי יעיל כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחלת השעלת - תגובה
ד''ר אריק האס19/04/2011רעות,
אם הרופא שלכם קבע שיש שעלת עכשיויית, אנטיביוטיקה לא בהכרח תקצר את המחלה אצלך אבל יכול למנוע התפשטות לאנשים אחרים. בד"כ מומלץ לעשות בדיקה כמו תרבית או PCR להוכיח שהחידק אכן נמצא אצלך. אם האבחנה קלינית חד-משמעית, אז כדאי לתת טיפול מונע למגעים קרובים (משפחה שגרים אתך בבית). אם לא השתעלת בכלל קשה מאוד לקבוע אבחנה של שעלת אלא אם היית במגע עם מקרה ידוע שכבר אובחן, יש שלב שיש סימנים דומים למה שאת מתארת אבל יש הרבה דברים אחרים שיכולים לעשות את זה. כדאי שהרופא יודיע ללשכת הבריאות האזורית ואז הם יכולים להחליט על הצורך בטיפול מונע אם הרופא מטפל לא בטוח או לא יכול לעשות את זה משום מה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום 8ימים + היום התחילו שלשוליםיפית07/02/2011
שלום!
הבת שלי בת 2.4 , היום יום 8 שהיא עם חום עד 39.5 כל 8 שעות החום עולה אני מורידה לה חום עם נורופן ונרות אקמול. ביקרנו פעמיים אצל הרופא לאחר שבדקת גרון ואוזניים אמר שזה ויראלי במוצ"ש היינו במוקד לבדיקה נוספת עשו לה צילום ריאות יצא תקין ובדיקת דם שהראתה שיש וירוס. חוץ מחום יש לה קצת נזלת חוסר תאבון והיום התחילה לשלשל 3 פעמים מהצהריים.
האם תקין שכ"כ הרבה זמן נמשך החום?
ומאין הגיעו שילשולים? האם זאת הסתבכות של המחלה?
אין טיפול שניתן לתת ע"מ לסיים עם המחלה הזאת?
לתשובה דחופה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום 8ימים + היום התחילו שלשולים - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011יפית,
תודה על השאלה. כמו שאת רואה הפורום הזה לא אידאלי למה ששאלת מכיון שאני לא תמיד יכול לענות בזמן אמיתי. אני מקווה שעד עכשיו החום ירד והילדה מרגישה יותר טוב. ברמת העיקרון שלשול זה אפשרי אחרי כמה ימים של חום. הסיבה הכי שכיחה היא מתן אנטיביוטיקה, יש גם כמה וירוסים שיכולים לעשות את זה ולפעמים דיסאנטריה מתחילה בחום כמה ימים ואז מתפתח לשלשול. אם הילד עדיין סובל מחום כדאי לגשת לרופא שהוא יעשה בדיקות לוירוסים EBV וCMV, תרבית צואה. בנוסף רצוי לעשות תרבית דם אם יש חום ממושך. אם יש עוד סימנים (פריחה, בלוטת לימפה) כדאי לחשוב על KAWASAKI אבל אם יש רק חום ושלשול לא הייתי רץ לאבחנה הזו.
החום בעצמו לא מסוכן, אבל הגורם לחום יתכן שהוא דורש טיפול מכוון. הטיפול כמובן מוכתב ע"י האבחנה - בלי האבחנה אין טיפול. לפעמים נותנים אנטיביוטיקה בחשד שיש זיהום סמוי אבל אני אישי לא כל כך אוהב את הגישה הזו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום כל 8 שעות
דוד שמעונוב21/03/2011רציתי לשאול את אמא שפרסמה הודעה על בת שלה עם חום ממושך (8 ימים) מתאריך 07.02.2011 האם יש איבחון של המחלה? לבת שלי בת 6 יש סימפטומים דומים: חום כל 8 שעות כבר יום רביעי עם תדירות קבועה וחום בשיא קבוע (כ-38.6-38.8).גם כאן רופא לא מצא כלום ואמר שזה כנראה ויראלי.
אודה מאוד אם תוכלו לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין רוטיקס ורוטה טקמיכל07/02/2011
שלום, חיסנתי את בתי לפני כחודש בחיסון רוטריקס ראשון בקופת חולים, כעת הפנו אותנו לקבלת המשך החיסון בטיפת חלב שם מחסנים ברוטהטק בלבד. . מה משמעות המעבר מתרכיב מסוג אחד לתרכיב מסוג אחר ?האם מומלץ להתעקש על סיום ההתחסנות ברוטריקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שילוב בין רוטיקס ורוטה טק - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011מיכל,
תודה על ה שאלה. לפי ה"ספר" מומלץ להמשיך עם אותו תכשיר. כמובן כל המחקר בחיסונים האלה נעשה עם אותו תכשיר. בכל זאת, כתוב בתדריך חיסונים שבמידה ואין אפשרות להמשיך, אפשר להחליף לתכשיר השני.
למעשה, זה אפשרי להחליף ולא צפוי הבדל גדול בחסינות. מה שכן, צריך שתי מנות של ROTATEQ בגיל 4 ו 6 חודשים במקום מנה אחד של ROTARIX בגיל 4 חודשים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטהענת05/02/2011
שלום רב
בתי בת 8 שבועות , ביום חמישי האחרון קיבלה את החיסון רוטה. ביום חמישי בערב הייתה לה יציאה, ומאז כלומר במשך יומיים לא היה לה. האם זה בסדר?
אציין כי לאחרונה היו לה יציאות יום כן יום לא.
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון רוטה - תגובה
ד''ר אריק האס06/02/2011ענת,
תודה על השאלה. יתכן שינויים בתדירות הפרשת צואה עקב החיסון. זה בדרך כלל חולף תוך 10 ימים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה.רייצ'ל04/02/2011
שלום,
אחרי בדיקת דם שעברתי לפני כמעט חמישה חודשים הסתבר שחליתי במחלת הנשיקה וכרגע זה עבר,
למחלה היו סיפטומים של דלקות בגרון שחוזרות על עצמן כל כמה שבועות,
לאחרונה שמתי לב שהשקדים שלי מפרישים מין גרגרים לבנים ובכמות גדולה..
רציתי לשאול האם קיים קשר בין הדברים,
והאם סחרחורת קלה וחוסר שיווי משקל קשורים גם לעניין?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת הנשיקה. - תגובה
ד''ר אריק האס06/02/2011נועה,
אני לא הצלחתי להבין בדיוק איזה סימפטומים את עוברת עכשיו אבל בעיקרון הוירוס יכול לגרום להרבה תופעות שונות. אין טיפול לוירוס הזה, הוא עובר עם הזמן אבל יתכן שקורה משהו אחר שכן דורש התערבות. הכי בטוח לפנות לרופא שהוא יראה בדיוק התופעות שאת מתארת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בעקבות חיסון אבעבועות?יעלה03/02/2011
שלום,
יש לי פגית בת 4 חודשים שכמובן רגישה לזיהומים ולכן לא מגיעים מבקרים חולים.
אך חברה עברה חיסון אבעבועות וקיבלה הסבר כי קרו מקרי הדבקה בעקבות החיסון.
האם זה נכון? האם לא כדאי לחשוף את הבת שלי למי שעבר חיסון זה? ואם כן, כמה זמן לאחר החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקה בעקבות חיסון אבעבועות? - תגובה
ד''ר אריק האס06/02/2011יעלה,
תודה על השאלה. מה שנאמר לך הוא דוגמה טובה שאנחנו כצוות רפואי לא תמיד יודעים איך להעביר מסרים בכלל ובמיוחד סיכונים. כן, קרו מקרים - 5 מקרים מתוך מליוני ילדים שהתחסנו בארה"ב למשל כך שהסיכוי להידבק היא מאוד מאוד נמוך. בנוסף, ההדבקה היא רק אם קיימת פריחה מהחיסון על המחוסן ולא עצם העובדה שמישהו התחסן. אני מעריץ את השיטה לא ליחשף בתך לאנשים חולים אבל לא הייתי מכניס אנשים שקיבלו חיסון לתוך הקבוצה הזו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לתת זריקת דחף לשפעת - ילד בן 3טווס הזהב01/02/2011
שלום,
כל משפחתנו התחסנה נגד שפעת
לילד הקטן (גיל 3) ניתנה זריקה אחת לפני 4 שבועות, והוא אמור לקבל זריקת דחף עוד כמה ימים.
האם זה נחוץ? מה קורה אם לא נותנים את הדחף?
השאלה היא כי חווית ההמתנה לחיסונים היתה לא נעימה במיוחד (מדובר ב"ימי ההיסטריה" לפני חודש)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
טווס הזהב01/02/2011מדובר בפעם הראשונה שהוא מתחסן נגד שפעת. בשנים הקודמות לא חיסנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם לתת זריקת דחף לשפעת - ילד בן 3 - תגובה
ד''ר אריק האס02/02/2011המנה השניה היא חשובה בעונה הראשונה שילד קטן מתחסן. בלי הדחף יתכן שלא יפתח נוגדנים ברמה מספיק טובה להגן עליו משפעת. בנוסף, אם הוא לא מקבל שתי מנות השנה, הוא יצטרך לקבל שתי מנות שנה הבאה שהוא מתחסן נגד שפעת עד גיל 9. אם הוא מקבל המנה השניה עכשיו, בשנים הבאות הוא יצטרך רק מנה אחת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגלוטקטאור01/02/2011
לצוות הרופאים שלום רב
קניתי תרופה בשם מגלוטקט אני צריכה מחר לקחת את העירוי..כתוב לשמור בין 2 ל-8 מעלות.
בטעות שמתי את התרופה במקפיא לבערך 6 שעות עד שקלטתי שזה אמור להיות במקרר לא במקפיא.
האם התרופה הרוסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגלוטקט - תגובה
ד''ר אריק האס02/02/2011אור,
שאלה מעניינת. כשכתוב דברים כאלה על הקופסה, אסור להשתמש בתרופה אם אתה חורג ממה שכתוב שם. אם אתה בכל זאת רוצה לשאול, תנסה ליצור קשר עם היצרן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותטליה30/01/2011
לרופאים שלום, אשמח לקבל תשובה.
1. ילדה בת 10 שחוסנה [2 מנות] בחיסון נגד אבעבועות רוח, לכמה זמן החיסון תקף? והאם יש לחדשו.
2. שאלה נוספת בבקשה, האם החשפות להרפס בילדות, "מספיקה" כדי לא להדבק בו שוב בעתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבעבועות - תגובה
ד''ר אריק האס02/02/2011ההשערה היא שהחיסון נגד אבעבועות רוח תקף לעשרות שנים. מי שקיבלה שתי מנות אינה צריכה מנות נוספות.
הנגיף הרפס יודע ל"התנחל" בעצב ולישאר שם שנים רבות במצב רדום. במצבים של חום או מתח הוירוס יכול להתעורר ולגרום לפצעים. כנראה יש נטיות משפחתיות או אחרות שגורמים לבני אדם מסוימים לסבול מהתקפים לעיתים תכופות יותר. היתה בדיחה כשלמדתי רפואה שההבדל בין הרפס ואהבה אמיתית הוא - שהרפס נשאר לכל החיים . . .
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שאלה ברשותך
טליה06/02/2011האם הגוף מפתח נוגדנים כנגד ההרפס? כלומר, אותו אדם שנושא את הוירוס אינו יכול להדבק בו פעם נוספת בכל מקום אחר בגוף?
מישהו אמר לי פעם שאותה אצבע שאיתה נוגעים בפצעון ההרפס, בעצם גם מזוהמת בנגיף, האם זה נכון?
תודה ד"ר יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר שאלה ברשותך - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011הגוף מפתח נוגדנים נגד הרפס, אבל זה לא כמו במחלות אחרות שנוכחות נודגנים מונעת מחלה. הוירוס מסתתר בעצב איפה שהמערכת החיסון אין לו "הרשאה" להגיע בקלות. בנוסף הוירוס עצמו במצב רדום ולכן אין הרבה התגרות חיסונית. במצב של דיכוי במערכת החיסון הוירוס מתעורר ויכול לגרום לפצעים חוזרים, הרבה פעמים באותו אזור של הגוף (שפה, אצבע, וכו').
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה אבל שאלתי מעט אחרת
טליה10/02/2011שאלתי, האם כאשר אדם נוגע בפצע ההרפס שלו, הוא מזהם גם את האצבע. כלומר, האם יש הדבקה של האצבע או שהנוגדנים "תופסים" את הוירוס?
ילדים קטנים במרבית הפעמים מחזיקים ידיים בפה ואז נוגעים באיזורי גוף שונים, האם הם מדביקים את עצמם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר תודה אבל שאלתי מעט אחרת - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011כן זה יכול להיות - זה נקרא AUTOINFECTION - זיהום עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן מרגע ההדבקה
טליה11/02/2011נוצרים נוגדנים שמונעים הדבקה נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוך כמה זמן מרגע ההדבקה - תגובה
ד''ר אריק האס11/02/2011נוגדנים לא תמיד מונעים הדבקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאום בן שנהדקלה28/01/2011
שלום רב,
בני חווה פרכוס לפני מספר חודשים וכעת אני חוששת לחסן אותו, לילד גם עיכוב התפתחותי גלובלי, קראתי שהחיסון נגד אבעבועות חצבת וכולי יכול לגרום לפרכוסים, האם כדאי גם לחסן נגד פרבנר והמחומשת (להם הוא חוסן כבר בעבר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלחתי שתי שאלות לגבי כל תאום שלי
דקלה28/01/2011בתודה מראש :)
תאום בן שנה - תגובה
ד''ר אריק האס02/02/2011דקלה,
תודה על השאלה. הפרט הכי חשוב לדעת הוא האם הילד היה עם חום בזמן שהוא פרכס. אם כן, זה יכול להיות נורמלי לגמרי ולא צריך להשפיע כל ההחלטה שלך להמשיך עם חיסוני שגרה. אם הפרכוס היה בלי חום, כדאי ייעוץ נוירולוג ילדים ותשאלי אותו ישירות האם מותר לו לקבל חיסונים. ילדים עם פגיעה מוחית או אפילפסיה לא מאוזנת לא מקבלים כל חיסוני שגרה אבל לא נשמע לי מהתיאור שלך שעל זה מדובר. תפני לרופא מטפל והוא יעזור לך להחליט איך להתקדם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיסון המרובע של גיל שנהדקלה27/01/2011
שלום רב, אני אם לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים שקיבלה לפני כשבוע את החיסון המרובע וכעת סובלת מחום ופריחה קלה ביותר על פניה.
כמו כן, אני סובלת מאורטיקריה כרונית כבר 4 חודשים, האם התינוקת מדבקת? או שמא החיסון עלול להשפיע עליי מבחינת האורטיקריה? יש לציין שאני מטופלת באנטי היסטמנים ולא בסטרואידים אותם הפסקתי לפני כחודשיים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החיסון המרובע של גיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס28/01/2011דקלה,
אם החום ופריחה מהחיסון, זה לא מדבק. אם הם מוירוס אחר, זה יכול להיות מדבק אבל אני לא מצפה שזה ישפיע על המצב שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV - סתירות בדברי הרופאיםנגה26/01/2011
שלום,
בהריון הראשון לפני 3 שנים היה לי IGM שלילי ו IGG גבולי לאורך זמן, לא נתבקשתי לעשות שום דבר חוץ מלעקוב אחר הבדיקות.
עכשיו אני שוב בהריון כרגע בשבוע 15, ויש לי (אחרי שתי בדיקות) IGG חיובי גדול מ 250 , AVIDITY שנע אין 43 ל 44 (מבדיקה ראשונה לשניה הוא עלה בכמעט יחידה אחת בלבד) ו
\IGM שלילי קרוב ל CUTOFF עם הודעה מבהילה לפנות מיד לרופא המטפל,
כמו כן בדיקת IGM ADDITIONAL ASSAY יצאה POSITIVE
האם זה אומר שאני מחוסנת? בעלי בהיסטריה ורצה לדחות את המי שפיר, ואני לא מצליחה לקבוע תור לרופא מומחה למחלות זיהמיות לפני בדיקת מי שפיר שכבר קבעתי.
כל מומחה שהצלחתי להתייעץ איתו אומר משהו אחר ואני כבר מבולבלת לגמרי.
תודה רבה
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV - סתירות בדברי הרופאים - תגובה
ד''ר אריק האס26/01/2011נגה,
תודה על השאלה. אני מבין שתשובות שונות זה מבלבל וגם מתסכל מאוד. לכן לא ברור לי אם אני יכול לעזור לך לעומת התשובות שקיבלת עד כה. בנוסף, הצורה שציינת את הבדיקות מקשה עלי להבין בדיוק מה מדובר.
ממה שכתבת, אני חושב שנחשפת לCMV (אולי ע"י הילד הגדול) בזמן אחרון, אבל לפני שהיית בהריון. מה שלא ברור האם זה הדבקה חוזרת או ראשונה, כי הIGG הקודם לא חד משמעי, אבל הAVIDITY לא מתאים גם לא לזיהום בעבר רחוק וגם לא בעבר הקרוב (מאז תחילת ההריון). ראיתי סרולוגיה דומה אצל מי שנדבק בעבר הרחוק, לא פיתח נוגדנים, ונחשף עוד פעם. יש חיזוק של תגובה IGG בלי הרבה יצור של IGM (מה שמהווה התגובה ראשונה של מערכת החיסון.
עוד נקודות שלא ציינת האם היית חולה במחלת חום בזמן אחרון ובת כמה את.
המלצותי אליך:
1. להירגע - לחץ והסטריה הם לא טוב לעובר ולכם בכל מקרה, ומשפיעים על היכולת שלכם לקבל החלטות נכונות
2. למצוא רופא שיכול להסתכל על הבדיקות איתך ולתת חוות דעת מדויק.
3. בדיקת מי שפיר תתן תשובה יותר מדויקת - אבל אם יש צורך בכלל רק נקבע ע"י רופא חי לא וירטואלי
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נגה28/01/2011אני מודה לך מקרב לב על התשובה, לא היה לי חום זה זמן רב (חודשים רבים לפני ההריון השני-בניגוד להריון הראשון, ואהי בת 35) ואני לא מצליחה למצוא רופא אמיתי שמומחה למחלות זיהומיות שיש לו תור פנוי. זה עצוב אבל זה המצב. תודה לך בכל אופן על עזרתך, נראה לי שפשוט אדחה את מי השפיר לשבוע 22 כדי להיות בטוחה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להפסיק מתן אנטיביוטיקהרגינה25/01/2011
שלום,
ילד היה עם חום, שעול ונזלת יומיים. רופא הבחין בדלקת גרון ומוגלה ורשם מוקסיפן וגם לקח משטח גרון. אחרי יום של אנטיביוטיקה החום ירד, המשכנו לתת עוד יום ואז קיבלנו משטח תקין. בעקבות התשובה הפסקנו לתת תרופה. האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי אפשר להפסיק מתן אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר אריק האס25/01/2011רגינה,
תודה על השאלה. יש מקרים שזו הגישה הנכונה. הרופא שלכם הוא המחליט.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכת החיסוןצפון25/01/2011
שלום ד"ר
יש לי תיאומים בגיל 3 שנים עם פגיעה מוחית, בחורף יש להם חומים חוזרים וסימני שפעת ללא עדות לדלקת ריאות
רציתי לשאול האם יש איזו תכשיר לחיזוק מערכת החיסון שלהם שאתה ממליץ שיהי להם פחות שפעות בחורף? תכשיר רפואי או אפילו טבעי
לציין כי נשללה בעיה של חוסר במערכת החיסונית על ידי בדיקות שבצעו
נא המלצתך
חיזוק מערכת החיסון - תגובה
ד''ר אריק האס25/01/2011תודה על השאלה. לא ידוע לי תכשיר כמו שאתה מתאר. לילדים כאלה מאוד חשוב שיקבלו כל חיסוני שגרה כולל פרבנר אם לא חוסנו בגיל קטן וחיסון נגד שפעת. חוץ מזה, זה עניין של רחיצת ידיים של המטפלים ולנסות למנוע חשיפה למגעים עם וירוסים (לפעמים אני ממליץ שהילדים לא יהיו בגן לעוד שנה - אפילו שזה בד"כ רק דוחה את וירוסים לשנה הבאה). זה נושא שאתה צריך לדבר עליו עם הרופא המטפל שלהם. רק תזכור שילד בריא ממוצע סובל מ10-12 אירועים של מחלה ויראלית לשנה, כך שבד"כ לא מדובר בחוסר במערכת החיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי חיסון וחוסר יכולת ...טל24/01/2011
שלום רב,
בני חוסן הבוקר בשתי רגליו בשני חיסונים שונים.
בצהריים לאחר יום פעיל (הליכה, משחק, תזונה) ונורמטיבי (לגברי הגננת) הוא התעורר בבכי ומאז מסרב לעמוד על רגליו לסירוגין וגם אם עומד מסרב ללכת. הוא בן שנה וחודשיים, הולך כבר באופן שוטף (ובלי סוף). מקום החיסונים אינו נפוח אך ניכר שכאשר לוחצים או נוגעים בירך כואב לו והוא מתחיל לבכות. האם מדובר בתופעת לוואי נרומטיבית לאחר חיסון? האם לגשת לראות רופא? ביקרנו בקופת חולים ואחות (לא זו שחיסנה אותו) שהסתכלה על רגליו אמרה שמדובר בתופעה שכיחה וכי הכאב יעבור תוך שעות. בנוסף היא ציינה שאין צורך לראות רופא כיוון שאין נפיחות, האם להסתפק בתשובתה?
תודה מראש.
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב אחרי חיסון וחוסר יכולת ... - תגובה
ד''ר אריק האס24/01/2011טל,
תודה על השאלה. ההחלטה כן או לא לפנות לרופא היא רק בידיים של המטופל ובמקרה של ילד בידי הוריו ואין לי את הכלים לעזור לך לענות על הצורך כן או לא לפנות. אם את שואלת אם זה אפשרי שחיסון יגרום לחוסר ליכולת ללכת, התשובה היא כן, אבל כמובן יש גורמים אחרים. אם את לא רגועה עם התשובה שקיבלת מאחות, תפני לרופא.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)