מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- cmvרחל13/12/2010
שלום,
אני בהפסקה מטיפולי Ivf בשל cmv.
בבדיקה חוזרת נמצאו התוצאות הבאות, האם ניתן לחזור לנסיונות להרות:
CMV Ab IgG AU/mL 154.6
CMV Ab IgM Index 1.06 Reactive
CMV IgG (VIDAS) aU/mL 29
CMV IgM (VIDAS) Index 0.76 Equivocal
avidity לפני חודשיים היה 46
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv - תגובה
ד''ר אריק האס15/12/2010רחל,
תודה על השאלה. חסרים כמה פרטים מהשאלה, למשל הגיל שלך, אם יש לך ילדים, האם היית חולה בזמן שהם בדקו או לפני או אם הבדיקות נעשו כסקירה בלבד.
אם היית חולה בCMV עם סימנים (חום וכו'), מקובל לחכות לפחות 6 חודשים לפני ליכנס להריון. אם היית בלי סימנים של מחלה כלשהם, יתכן שהIGM שמצביע על הדבקה בזמן אחרון לא אמיתי.
אבל, מכיוון שאת נמצאת בטיפולי פוריות, בסופו של דבר זה החלטה של הרופא מבצע הטיפולים ולא רופא אינטרנטי. תפני אליו\ה עם התוצאות ויחליט איך להתקדם הלאה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנה לתינוקדניאלה12/12/2010
שלום רב,
בני קיבל לפני שישה ימים חיסון גיל שנה. מיד לאחר החיסון הופיע חום ובכי היסטרי שחלפו בדיוק 48 שעות לאחר החיסון.
מאתמול-חמישה ימים אחרי המחלה, הילד ישנוני ועייף הרבה יותר מהרגיל.
הוא ישן אתמול 2 בצהריים לאחר שקם בשמונה וחצי בבוקר(שעת היקיצה הרגילה שלו) ובערב נרדם ממוטט בשבע(ישן תמיד בתשע וחצי) התעורר לאכול ולהתחבק מתשע עד עשר ורבע וישן(עם קיטועים של שתייה ואוכל בשש) עד שמונה וחצי בבוקר. ושוב היום ישן שעתיים בצהריים ונרדם ממש עכשיו בשבע לאחר בכי היסטרי.
אני מאוד לחוצה מהחיסונים האלה ובעיקר מהשפעות חיסון גיל שנה. האם מה שתיארתי יכול להיות תופעה של החיסון? הוא לא ישן בחודשים האחרונים יותר מ-11,12 שעות ביום ועכשיו הוא ישן כ-15
אודה לעצתך אני מוטרת עד מאוד.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל שנה לתינוק - תגובה
ד''ר אריק האס15/12/2010דני,
תודה על השאלה והפירוט המדויק על מה שקורה עם הבן שלך. יש ילדים שבוכים ולא ישנים טוב אחרי חיסון. זה קורה, וזה בסדר, והכי חשוב, זה עובר. אין לי דרך להגיד אם מה שקורה עם הבן שלך הוא בגלל החיסון אבל זה יכול להיות. מה שאני יכול להגיד לך שלפעמים הרגלי שינה ופעילות משתנים ואני לא רואה את זה כל כך חריג שילד בגיל שנה ישן 15 שעות ליממה (שינת לילה של 12 שעות ומנוחה של 2-3 שעות מתי שהוא במשך היום).
תפני לרופא שלכם והוא יבדוק את הילד. אחר כך, הזמן יגיד אם זה שינוי בהתנהגות, משהו זמני, או משהו שדורש בירור נוסף. אם הייתי במקומך לא הייתי לחוץ בגלל החיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין רוטטק לבין רוטריקסטל12/12/2010
שלום רב,
בני בן ארבעה חודשים קיבל חיסון ראשון מסוג רוטריקס. כעת משהגיעה העת לחיסון שני ואחרון, התברר שחיסון זה אזל בבתי המרקחת.
רופאת הילדים שלו טוענת שאין בעיה לשלב ולחסן אותו חיסון שני עם רוטטק, אך שנצטרך גם לחסנו פעם שלישית ברוטטק.
אך לפי מה שקראתי בכל הפורמים והאתרים - נאמר שזה אסור לחלוטין. אין לערבב בין החיסונים.
שאלתי שוב, ורופאת הילדים בטוחה שזה בסדר.
רציתי לשמוע את דעתך.
תודה מראש,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שילוב בין רוטטק לבין רוטריקס - תגובה
ד''ר אריק האס15/12/2010טל,
תודה על השאלה. הרופאה שלך צודקת, אפשרי לערבב בין התכשירים. כמובן עדיף להישאר עם אותו תכשיר - אין בית מרקחת אחר? - אבל אם זה בלתי אפשרי, ממשיכים עם מה שקיים. מקרה מהעברה מרוטריקס לרוטאטק, המשמעות היא שצריך עוד שתי מנות רוטאטק במקום מנה אחת של רוטריקס - אבל הגנה מהחיסון נחשבת אותו דבר כמו שאם התחלת ברוטאטק מלכתחילה.
מקור מידע: תדריך חיסונים עדכון 12/2010 סעיף 9 (חליפיות בין התרכיבים)
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע
טל16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא מפסיק לשלשל בעקבות חיסון.רחי07/12/2010
לד"ר שלום רב.
הנכד שלי בן ה3 חודשים קיבל חיסון רוטה לפני שבועים וחצי,וככל הנראה בעקבות החיסון הוא משלשל בין פעם לפעמים ביום.
לקחנו אותו לרופא והרופא המליץ להחליף לו את המטרנה למטרנה ללא גלוקוז.
רציתי לדעת האם זה טבעי או שזה תופעת לוואי,ואם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לשנות את המצב הזה.
תודה רבה.
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הילד לא מפסיק לשלשל בעקבות חיסון. - תגובה
ד''ר אריק האס09/12/2010רחי,
יש מצב של צואה רכה עד שלשול אחרי רוטה. בדרך כלל זה נמשך כמה ימים אם בכלל וזהו. שבועיים וחצי הוא בצד הארוך ואני לא הייתי מייחס את זה לחיסון. האמת שצריך יותר פרטים, מבחינת כמות הצואה ונזילות שלו (אין צורך להגיב - אפשר לספר את כל זה לרופא מטפל) כי צואה נוזלית פעמיים ביום לא בהכרח מתאים להגדרה של שלשול. לא הייתי מוסיף משהו לשנות את המצב, חוץ מזה שאם הרופא קובע שזה שלשול אמיתי אולי כדאי לערוך בדיקות צואה לתרבית ופרזיטים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסרים במערכת החיסוןאמא07/12/2010
ביתנו עברה בגיל שנה וקצת ובגיל שנה ועשרה חודשים בדיקות IGG IGA -שנמצאו שחסר לה לחלוטין (מחוצ לנורמה)
בדיקות הוירולוגיה, וכן כל החיסונים שקיבלה תקינות, רק נמצא שכביכול לא קיבלה חיסון לאבעבועות, למרות שקיבלה בגיל שנה.
אני מבינה שזה לא כשל מוחלט של מערכת החיסון, ורציתי לדעת מה כן, האם נותנים את הטיפול של העירויים לכל החיים? האם הערכים החסרים הללו ישארו כך תמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק עוד דבר קטן
אמא07/12/2010הבדיקות נעשו לאור מחלות חוזרות ונשנות, כמעט בכל חודש דלקת אוזניים, גרון או חום, והרבה הרבה תרופות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוסרים במערכת החיסון - תגובה
ד''ר אריק האס09/12/2010שלום,
תודה על השאלה. האמת שזו שאלה שאת צריכה לשאול לרופא שעשה את האבחנה (ועדיף מומחה באימונלוגיה ילדים). הסיכוי שהצורך שהבעיה תעבור עם הזמן תלוי בראש ובראשונה באבחנה - אם זה חסר מולד, הטיפול בד"כ לכל החיים. יש מצבים שהבעיה היא נרכשת ובאיזשהו שלב כן יכולה לעבור, אבל אני לא יכול לקבוע את זה לפי הפרטים שמסרת.
בנוסף, חיוני והכרחי שתתיעצי עם אימונולוג על המשך תוכנית חיסונים כי יש מצבים שלא נותנים סוגים מסוימים של חיסונים. אימונולוג הוא ה"כתובת" לכל מיני שאלות כאלה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה,רק שאלה...
אמא09/12/2010אנחנו אכן בייעוץ אימונולוגי, יש רק משהו שאני מתקשה להבין, האם ייתכן חוסר ב IGG ו IGA אך עם זאת תגובה טובה לחיסונים?ואם כך הדבר, האם זו סיטואציה של חוסר מולד שמצריכה עירויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתמירב01/12/2010
לפני 10 ימים טיילתי בפארק בעיר רחובות עם הבן שלי. הבן שלי ליטף כלב שהיה עם בעליו. אני לא יודעת אם הכלב ליקק אותו או לא. הילד לא ננשך ולא נשרט. האם ליקוק בפנים במידה וקרה כזה יש בו כדי לגרום לכלבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלבת - תגובה
ד''ר אריק האס01/12/2010מיקה,
תודה על השאלה. מכיון שהנושא של כלבת הוא בר חשיבות רבה, זו לא שאלה שאפשר לענות דרך המחשבנא לפנות ללשכת בריאות הקרובה לאזור מגורים שלך ליעוץ על הצורך לטיפול.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמור30/11/2010
לפני כשש שנים הריתי את בני הבכור ובבדיקת דם יצא cmv חיובי (גם igg וגם igm). מאז בכל בדיקות הדם שעשיתי, התשובות היו חיוביות. היתה תקופה קצרה שהigm היה שלילי ובבדיקה אחרונה שעשיתי igg=4.5 igm=borderline. האם יש לזה איזושהי השלכה לגביי? האם זה משהו שצריך לבדוק או שהגיוני שזה מופיע אצלי בדם באופן קבוע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv - תגובה
ד''ר אריק האס01/12/2010שלום מור,
תודה על השאלה. קודם כל, האם היתה השפעה על הבן שלך מCMV. אני שמעתי על מקרים של סרולוגיה חיובית (IGM) לכמה חודשים עד שנה, 6 שנים לא נתקלתי. בעיקרון הבדיקה לIGM הוא לא תמיד אמין ויכול להיות שזה חוסר משמעות. במיוחד תוצאות גבוליות לא תמיד קשורים מצב של המטופל. אם את מתכוונת להיכנס להריון אני ממליץ שתפני לרופ נשים או מומחה במחלות זיהומיות לעבור על הבדיקות ולייעץ אותך על התזמון האופטימלי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמדמת או CMVאפרת30/11/2010
שלום,
אני בהריון - שבוע 26. לבני בן השנה וחצי היה חום שירד לאחר 3.5 ימים, לקראת היום האחרון הופיעה פריחה קלה (פצעים ממש ממש קטנים), בחזה ובלחי-צוואר. הרופא ילדים אמר שכנראה מדובר באדמדמת
א. האם המחלה מסוכנת בהריון?
ב. בהתאם לתסמינים המפורטים האם ניתן לשלול מחלות אחרות כמו אדמת או CMV?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמדמת או CMV - תגובה
ד''ר אריק האס01/12/2010אפרת שלום,
לפי התיאור אני מסכים עם האבחנה של הרופא שלכם. במצב שאישה בהריון נדבקת באדמדמת פעם ראשונה, הסכנה לעובר מאדמדמת לא ידועה. מה שהמרגיע שכמעט כל האוכלוסיה המבוגרים (בגיל שלך) מחוסנת ההדבקה בילדות כך שאין סכנה לעובר. CMV אפשרי אבל הרבה פחות ואם את לא היית חולה לא הייתי בודק.
בכל זאת אני ממליץ שתפני לרופא נשים שלך שהוא ידע על המצב וישקול את הצורך לבדוק CMV.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת חיסוניםזהבה29/11/2010
עקב סיבות שונות הופסקו החיסונים לילדה בגיל שנה פלוס .
כיום היא בת שנתיים וחודש ויש רצון להמשיך את החיסונים .
אם נתנו לה חיסונים אחרונים שהיו חלק מסדרה , האם אפשר כעת לתת לה את יתר החיסונים של הסדרה? האם זה עדין רלבנטי?
האם יש לתת את החיסונים החסרים בבת אחת או בהדרגה. האם יש חיסונים שכבר הפסידה ואין אפשרות להשלים ?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלמת חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס01/12/2010זהבה,
תודה על השאלה. אני שמח שאת ממשיכה לחסן את הילדה שלך. תקחי את הילדה לטיפת חלב ותמשיכי חיסונים - אחות או רופא יודעים איך להמשיך במצבים כאלה. בעיקרון, ממשיכים מאיפה שהפסקת, יש כמה חיסונים שאם עבר גיל מסוים לא נותנים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים - התלבטותשי29/11/2010
לרופא שלום!
כידוע שבזמן האחרון מתפשטת התופעה שהורים לא מחסנים את ילדיהם.
אני עומד היום לפני הולדת התינוק הראשון שלי ושל אשתי.
והאמת שגם אני שאלתי את עצמי האם לחסן ....
האמת חייבת להאמר שיש הרבה מידע וחומר על למה לא לחסן(אתר חסון וכדו') ושאני בא לבחון למה לחסן אני לא מוצא מאמרים שמסבירים לעומק למה כן.
לדוגמא :
חיסון נגד אבעבעות רוח :
אני זוכר שהיה לי אבעבועות בתור ילד ולא קרה כלום אז למה לחסן ?
איפה אני יכול להשיג מידע אמיתי שמראה כמה אנשים נפגעו מהחיסון וכמה אנשים נפגעו מזה שהם לא חוסנו ?
ואיך התוצאה ביחס למדינה שהאדם גר בא?
האם יש חברה ללא מטרות רווח שתבחן לעומק בכנות ושקיפות ותציג את התוצאות של היעילות של החיסון מול היעילות של אי חיסון בשנת 2010 במדינת ישראל ?
כל עוד שהמידע לא יהיה שקוף וזמין לציבור בשפה פשוטה תופעה זאת של אי חיסון רק תגדל .....
ותגדל....
ואני מה אני עושה ? איך אני מחליט ? איפה אפשר לקרוא ?
תודה,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - התלבטות - תגובה
ד''ר אריק האס29/11/2010שי,
תודה על השאלות העמוקות שלך וקודם כל בהצלחה עם הלידה המתקרבת.
האמת היא שכמעט כל אחת מהן יכולה להיות פרק בספר או הרצאה ארוכה, ולצערי, אין לי זמן לתת תשובה מקיפה לכל הנקודות שהעלית. לכן אני זקוק לתת לך ראשי פרקים.
אבל שתדע לך שיש אנשים עם רקע אנליטי שמסתכלים על כל הבעיות שהזכרת בנוסף לידע על מיקרוביולוגיה ווירולוגיה, אפידמיולוגיה, טרטולוגיה (השפעה על עוברים) כלכלה, משפט ותחומים מגוונים ביותר. כשמשרד הבריאות מחליט להכניס חיסון לשגרה זה רק אחרי ישיבות רבות של צוות מומחים הנבחר ביותר בכל התחומים הרלוואנטים. מדובר באנשים שהקדישו את חייהם המקצועיים לשפר הבריאות של אוכלוסיית מדינת ישראל וזה בעיני נחשב בערך גדול לפני שניכנס לפרטים.
אני בטוח שיש ספקנים שבודקים רמת הכלור או חידקים שנמצא במי ברז או המצב התברואי של כל מסעדה או בית מלון שהם מבקרים - אבל הרוב המכריע מוכן להסתמך על המומחיות של אנשים שעובדים בנושא ועושים את העבודה שלהם במהימנות רבה.
עכשיו ניכנס לכמה פרטים:
1. אתה צודק שיש חסר באתרים עם מידע על חיסונים בעברית. אחד מהטובים הוא:
.chisunim בהנהלת מומחים במחלות זיהומיות ילדים בביה"ח וולפסון. אם אתה קורא באנגלית יש גם ידע מגוון ומהימן בwww.cdc.gov וגם www.chop.edu/service/vaccine-education-center/home.html -
2. אין רופא בעולם שיכול להגיד לך לילד הספציפי שלך כן לחסן או לא לחסן. הידע הרפואי של היום מבוסס על סטיטסיקה והסתברות. אפשר להגיד לך שילד מחוסן על פי רוב יש לו ססיכוי הרבה יותר נמוך לחלות במחלות זיהומיות שנמנעים על ידי חיסונים. וילד לא מחוסן יש לו סיכוי יחסי פי כמה (יש מחקרים טובים במחלות כמו שעלת, חצבת). ושלא נמצא קשר מובהק סטיטסטי בין ילדים שמחוסנים ותוצאות בריאותיות לא רצויות. זה לא מבטיח שאם תעשה חיסונים הילד יהיה %100 בריא, ואם לא %100 חולה או הפוך. לכן העבודה שלנו כרופאים זה לנסות להתאים ילדים ספציפיים לידע המצטבר על קבוצות בלי הוכחות של מאה אחוז.
3. הדוגמה שהבאת מאבעבעות רוח היא לא משקפת. מדובר פה ברפואה מונעת - למנוע מחלות זיהומיות וסיבוכיהם. יש המון מעשנים שלא מפתחים סרטן ריאה או מחלת לב מוקדמת. זה לא הופך עישון להתנההגות בריאה או לא מסוכנת. יש נהגים שנהגו כל החיים שלהם ללא חגורה. בכל זאת נמליץ ונחנך ונקפיד לשים חגורה בכל נסיעה. יש גם מי ששם חגורה ונכנס לנהר ולא יצא ומת בגלל החגורה - זה גם לא מהווה סיבה לא להמליץ על חגורת בטיחות. היעילות של התערבות מניעתית נמדדת ע"י ההשפעה על קבוצות של אנשים. ובסופו של דבר מדובר ביחס בין התועלת למחיר (שיכול להיות בריאותי, כלכלי, חברתי) - שזה תמיד השורה תחתונה כשמדובר בהחלטה לחסן. היחיד שלא עבר את המחלה או הסיבוך יוצא עם תחושה "אני ניצלתי בלי" אבל הוא לא מכיר כל האנשים שלא נהנו מהמזל שלו. לפני החיסון של אבעבעות רוח, היו אלפי אנשים שסבלו מסיבוכים כמו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסונים - התלבטות - תגובה המשך
ד''ר אריק האס29/11/2010המשך
זיהום חידקי משני. בנוסף יש אנשים שעברו סיבוכים כמו דלקת במוח, כבד, לב, ריאות, שזה יותר נדיר אבל יכול לסכן חיים. הנסיון של היחיד לא משקף הסכנה לחברה ממחלות זיהומיות (כמו כן זה שיחיד קיבל חיסון ולא קרה כלום לא הופך את זה לבטיחותי).
4. לא ידוע לי שיש מידע אמיתי על כמה אנשים נפגעו מחיסונים. קודם כל, קשה לקבוע שנזק נעשה ע"י חיסון. שני, אין חובת דיווח על כל מקרה. בארה"ב יש דיווח עצמי (VAERS)- שכל אחד יכול לתרום נתונים, אבל זה בעייתי מבחינה מדעית. בכל זאת זה שימושי כדי לחפש כיוונים חדשים במחקר. יש גם מאגר מחברת ביטוח (VACCINE SAFETY DATA LINK) אבל מדובר באזור גיאגרפי ורוב האוכלוסיה מחוסנת כך שקשה לגלות תופעות נדירות.
5. ישראל היא מדינה קטנה ואין אפשרות לבדוק כל שאלה מחקרית במחקר פנימי. עם זאת, כמו בהרבה תחומים אחרים, ישראל תורמת תרומה נכבדת (ולדעתי יותר מגדלינו היחסי) לרמת הידע העולמית בנושא של יעילות או בטיחות של חיסונים. אם אתה שולח לי מייל אני יכול לכוון אותך לקבוצות מחקר בארץ שנחשבים בין המובילים ביותרבעולם בנושא של חיסונים לילדים.
6. אתה צודק בהערה שלך לגבי ניגוד אנטרסים. יש "גוף שלישי" (בדרך כלל אקדמי) שבודק את דברים כאלה גם בארץ וגם בחו"ל, במיוחד בגלל שרוב התופעות לוואי יוצאים לאור רק אחרי שהוא בשימוש נרחב עקב הנדירות שלהם. מה שצריך להיות לך ברור הוא שכל גוף (גם אלה שמתנגדים שחיסונים וגם כמובן רופאים) יש אנטרסים שיכול לערפל היכולת שלהם לשפוט באופן אובייקטיבי-אבל זה נכון בכל החלטה בחיינו - הרבה פעמים הערכים שלנו (אידיאלים, תאוות, חינוך מהורים, מדת, תרבות, או חברה) משפיעים על השיפוט שלנו. הנושא של חיסונים לא שונה במובן זה.
7. לך אישי אני ממליץ שתמצא רופא טוב שמתמצא בכל הענינים האלה. בדרך כלל מומחים במחלות זיהומיות רוכשים את הידע הזה בצורה מקצועית. תקבע פגישה ותציג את כל השאלות שלך פנים-אל-פנים. בסופו של דבר אתם כמשפחה צריכים להחליט מה הכי טוב לילד שלכם, אבל רופא שמקשיב לחששות שלכם יכול לעזור בלספק ידע נכון. אני מאחל לכם הצלחה רבה עם גידול הילד שלכם ואני בטוח שתגיעו להחלטה הנכונה בשבילכם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לתינוקותשי28/11/2010
לרופא שלום!
ברצוני לדעת האם יש חיסונים הניתנים לתינוק/ילד שניתן לוותר עליהם באם מתבצעת בדיקה גנטית להורים.
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לתינוקות - תגובה
ד''ר אריק האס28/11/2010שי,
תודה על השאלה. חיסונים אמורים למנוע מחלות זיהומיות. בעוד שיש נטיות גנטיות למחלות מסיומות, אין טכנולוגיה שאומרת שחולה ספציפי הזה בסיכון יותר גבוה עקב רקע גנטי. כמובן, ההיפך, שיש מישהו בסיכון נמוך עד כדי כך שלא צריך לחסן אותו, גם לא קיים. להזכיר לך שאחד מהקריטריונים לחיסון שנכנס לשגרה שמדובר במחלה שכיחה כך שאין דרך לדעת מי יחלה ומי לא. יש כמה יוצאי דופן כמו RSV שרק ניתנים לקבוצות סיכון, אבל זה על בסיס מחלות ידועות ולא גנטיקה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על חיסונים לתאילנדזהבית25/11/2010
אשמח לקבל את כל המידע על חיסונים לתאילנד
לתקופה של שבועיים בחודש אפריל הקרוב
אילו חיסונים בדיוק צריך לקבל?
במה זה כרוך?
מה המחיר?
כמה זמן לפניי הטיול מתחסנים?
ואם יש צורך להביא מכתב סיכום מרופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מידע על חיסונים לתאילנד - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2010זהבית,
אני ממליץ למצוא מרפאת מטיילים קרוב לאזור מגוריכם ולקבוע תור כדי שתקבלי תשובות לעניין לכל השאלות הטובות ששאלת - עכשיו זה הזמן, לא ברגע אחרון. אם יש לך היסטוריה רפואית מורכבת זה תמיד רעיון טוב להביא סיכום. מינימום את צריכה לדעת אם יש בעיות רפואיות, איזה תרופות את לוקחת כרגע, אלרגיות, ולהביא פנקס חיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד
זהבית25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשמיה23/11/2010
שלום רב,
אנחנו לקראת חיסון מחומש ואנחנו בהתלבטות רבה. אנחנו לא מעוניינם לחסן את חיסון השעלת אבל כן מעוניינים בשאר הארבעה. הבעיה היא שאנחנו לא מוצאים חיסון אשר אינו כולל את השעלת כך שאם ברצוננו לפצל מדובר ב- 3 חיסונים נפרדים (טטנוס+דיפטריה, פוליו ודלקת קרום המוח). מה שיוביל ל-12 זריקות השנה.
השאלה שלי היא כזו- האם קיים חיסון מרובע אשר אינו כולל את השעלת והיכן אני יכולה להשיגו?
האם החומר המשמר בחיסונים הנפרדים רב יותר מהחיסון המאוחד ומהווה סיכון לתינוק בפני עצמו?< האם כמות החומר המחסן זהה לחיסון המאוחד? כמה יש להמתין בין חיסון אחד למשנהו?
בתודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון מחומש - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2010מיה,
תודה על השאלה ומזל טוב על התינוק\ת חדש\ה. אני שמח שאתם רוצים לחסן את הילד\ה שלכם. לא ידוע לי שקיים תכשיר עם DT-IPV-HIB. ילדים שלא יכולים לקבל אחת מהמרכיבים צריכים לקבל כל אחד בנפרד. המרכיב של שעלת הוא חלק חשוב של החיסון. אם את רוצה לדבר על היתרונות וחסרונות של חיסון נגד שעלת, תני לי יותר פרטים למה אתם החלטתם לא לחסן.
כל חיסון בנפרד מכיל את חומר המשמר שלו וזה בסדר לקבל אותם בנפרד (חוץ מזה שאת מצריכה את התינוק\ת לקבל פי 4 מהדקירות מאשר אם היה מקבל מחומש). אפשר לחסן כל 4 החיסונים ביחד או באיזה הפרש שאת קובעת עם האחות המחסנת. ההפרשים בין אותם חומרים נשאר 8 שבועות (בין DT#1 לDT#2 למשל ו6 חודשים בין DT#3 לDT#4 וכדומה לIPV וHIB)
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון מחומש
מיה25/11/2010תודה רבה על תגובתך.לא הבנתי את המילה במשפט האחרון.
הסיבה לכך היא שיש היסטוריה של PDD במשפחה ומהתייעצות עם רופאים (קופת חולים) המליצו לנו לוותר בשלב זה שהיא (זאת בת :-) ) כ"כ צעירה. חשבנו להתחיל את חיסון השעלת בשלב מאוחר יותר אם בכלל. אנחנו מודאגים מתופעות לוואי ניורולוגיות שקראנו עליהם. לפעמים באינטרנט יש יותר מידי אינפורמציה וזה מאוד מבלבל.
בתודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון מחומש - תגובה
ד''ר אריק האס28/11/2010מיה,
המילה במשפט האחרון - ההפרשים.
אין אינדיקציה רפואית לא לחסן נגד שעלת עקב רקע משפחתי של PDD (אצל אח של התינוק, דוד, בן דוד, יותר ממקרה אחד?). את מעלה נקודה חשובה על הסכנה בשימוש באינטרנט כמקור מידע לא מסונן.
רופא שממליץ כן או לא לחסן צריך לבסס את מה שהוא אומר על עדות מספרות הרפואית או במקום שאין, ללכת לפי תחושת בטן ו"השכל הישר" ולהגיד להורים בצורה ברורה שזה דעה אישית ולא המלצת מומחים וכו'. אז יש לך את האופציה לקבל את זה או לבקש הפנייה לגורם יותר מוסמך לקבל המלצה יותר סמכותית.
אני אדגיש שלמרות שאני מומחה במחלות זיהומיות, רופא רגיל בקופת חולים שראה אתכם פנים-אל-פנים, עבר על ההיסטוריה באופן יסודי ובדק את הילד שווה הרבה יותר מרופא אינטרנטי. אני מאחל לכם הצלחה בהחלטה שלכם. רק תזכור שהחלטה לא לחסן נגד מחלה מסיומת היא גם נושאת סיכונים אפשריים וטוב לבדוק את זה לפני שאת משאירה דברים למקריות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטר ראש העוברשרה22/11/2010
שלום רב,
בשבוע 22+5 ביצעתי סקירה מאוחרת, כאשר גודל הראש שנתקבל HC= 202.3 מ"מ.המתאים לשבוע 22+3 . בסקירה המוקדמת אותה ביצעתי בשבוע 14+5 גודל הראש עמד על HC=111 מ"ה המתאים לשבוע 15+3.
1. האם הפער בין הסקירות נורמלי?
2. אני לא מחוסנת ל-CMV, בפעם האחרונה נבדקתי בשבוע 17 (בדיקה תקינה), האם יתכן שזה קשור?
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוטר ראש העובר - תגובה
ד''ר אריק האס22/11/2010שרה,
תודה על השאלה. הפער לא נשמע לי כזה משמועתי אבל אני ממליץ שתתיעצי עם רופא נשים מומחה בULTRASOUND. לגבי CMV אינני ממליץ על בדיקה אלא אם כן היו לך סימנים כמו חום וכו'.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שרה22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון ו-CMVשירה21/11/2010
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 25, ללא נוגדנים ל-CMV, בשבוע האחרון יש לי כאב גרון קל ושיעול, ללא חום. ברשת קראתי ש-90% מדלקות הגרון הם ויראליות כגון EBV ו-CMV. האם אני צריכה להיבדק?
מה הסבירות שבאמת מדובר ב-CMV (אני מחוסנת ל-EBV)?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בגרון ו-CMV - תגובה
ד''ר אריק האס22/11/2010שירה,
תודה על השאלה. לדעתי, לא קראת בדיוק נכון. יתכן וסביר להניח שרוב הדלקות גרון הם ויראליות - אבל יש מספר וירוסים ואני מסופק אם CMV וEBV הם הגורמים העיקריים. מכיון שדלקת גרון היא בעיה נפוצה, ובד"כ לא בודקים CMV בזמן של דלקת גרון, קשה לדעת מה הסיכוי. כדאי לפנות לרופא מטפל, ושהוא ישקול משטח לשלול גורם חידקי, והצורך לשלוח נוגדנים לפי הסימפטומים שלך והממצאים שהוא מגלה בבדיקה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)