פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון לשפעת בתרסיס לעומת בזריקה
    אורלי
    11/01/2011

שלום,

בתי בת שנתיים ו- 4 חודשים ואני רוצה לחסן אותה. השאלה באיזו דרך.קראתי שמחקרים הראו שהחיסון בתרסיס יעיל יותר מהזריקה אולם מכיל חיידקים מוחלשים לעומת חיידקים מומתים בחיסון בזריקה ועל כן קיימת סבירות יותר גבוהה לתופעות לוואי בעקבות החיסון בתרסיס.

האם נכון?
    האם עדיף החיסון בזריקה?
    האם בשני הדרכים יש צורך בשתי מנות?
    האם שני החיסונים כוללים גם שפעת רגילה וגם חזירים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לשפעת בתרסיס לעומת בזריקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2011

אורלי,

תודה על השאלות. יש מחקר שמראה שהחיסון החי מוחלש נותן חסינות יותר טובה מאשר המומת. לדעתי שני החיסונים הם טובים (קיבלתי על עצמי את שניהם לסירוגין בשנים קודמות).

אני קצת נמנע מלהשתמש בתרסיס בגילאים קטנים כי לילדים עם רקע של קוצר נשימה יש דווחים על החמרה בקוצר נשימה לאחר מתן חיסון. למי שאין נטיה מלפני, לא צפוי להיות קוצר נשימה אחרי, אבל באוכלוסיות שבהם אני עובד, האחוז של ילדים שיש רקע של קוצר נשימה כל כך גבוה, שאני מעדיף להשמתש בהמלצה אחת (מומת) לכולם. יש לציין שגם הזריקה היא מאוד יעילה, התרסיס הוכח כיותר יעילה, אבל אם יש לך העדפה לתרסיס ואין רקע של קוצר נשימה אפשרי לתת את זה או את זה.

ילדים מתחת לגיל 9 צריכים שתי מנות בשנה ראשונה שהם מתחסנים עם כל תרכיב - ילדים שקיבלו רק מנה אחת בשנה קודמת במקום שתיים צריכים שתי מנות השנה.

כל החיסונים השנה כוללים הזנים הנפוצים של שפעת שזה כולל AH1N1 המכונה "שפעת חזירים"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר מנות בחיסון נגד שפעת
    התלבטות
    11/01/2011

ילדי בן חמש וארבעה חודשים ומתחסן זו השנה השלישית נגד שפעת. בשנה שעברה חוסן נגד שפעת רגילה בלבד ולא חוסן בחיסון נוסף נגד שפעת חזירים.
    השנה נאמר לנו כי די במתן חיסון אחד זאת אומרת מנה אחת של החיסון, אולם בשיחות עם אחרים הבנתי כי נותנים שני חיסונים.לאחר ששאלתי שוב את האחות המחסנת נאמר לי בתחילה כי אין צורך ואחר כך נאמר שאכן נשוב למתן עוד מנה. מאחר ולא הרגשתי בטוחה עשיתי בירור נוסף עם רופא שאמר לי שאם אני רוצה להיות בטוחה לגבי שפעת החזירים, אז היות וזו הפעם הראשונה שאני מחסנת לזה רמת החיסון של הגוף תעלה עם מתן המנה השניה (בדומה לילדים שפעם ראשונה מתחסנים נגד שפעת ונתנות להן שתי מנות) אולם בהחלט הגוף כבר מחוסן ברמה מסויימת גם כך והשאיר את ההחלטה לשיקול דעתי.
    אודה מאוד על דעתך האם רצוי כי אחסן במנה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר מנות בחיסון נגד שפעת

הוספת תגובה

• מספר מנות בחיסון נגד שפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2011

תודה על השאלה.

קצת קשה לי הבין ממה שכתבת. ההנחיה כדלהלן

ילדים מתחת לגיל 9 - בשנה ראשונה שמתחסנים - צריכים שתי מנות (של אותו חיסון) בהפרש של חודש כדי ליחשב מחוסנים. אם לא היתה שנה שקיבלו שתי מנות בהפרש של חודש, השנה הם צריכים שתי מנות בהפרש של חודש. אם קיבלו שתי מנות בהפרש של חודש בשנה קודמת כלשהיא, אין צורך בשתי מנות השנה.

היית צודקת להתלבט בדברים הסותרים ששמעת- החלטות כאלה הם לא להורה או למתחסן ועל הרופא לפעול לפי הנחיות מארגונים מוסמכים ולא להשאיר את זה בידי המטופל במיוחד כשאין להם הרקע המקצועי להבין את המשמעות של החלטה לכאן או לכאן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת לילדים
    שירן
    10/01/2011

שלום רב,
    ישלי 3 ילדים בגילאים 4.10 , 3.4 ותינוק בן 11 חודשים. הגדולים מצאים בגן והקטן איתי בבית. אני מאוד חוששת מהחיסון ומכך שהוא למעשה יכול אף להחליש את הגוף והמערכת החיסונית וכי שמעתי מהרבה מקורות שדווקא אחרי החיסון חלו בצורה קשה מאי פעם. ילדיי ברוך ה' בריאים בד"כ (התינוק היה לפני כשבועיים עם חום הקאות ושלשולים וכעת הוא בריא) . ההשפעה של החיסון תגיע רק בעוד כחודש וחצי לאחר הטיפול השני לפני מיטב הבנתי... האם כדאי לחסן למרות תופעות הלוואי ולמרות התזמון? אני ממש חוששת שהחיסון יזיק יור מיועיל ואשמח לקבל תשובה האם בצדק-- השאלות הן לגבי חיסון בספריי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת לילדים

הוספת תגובה

• חיסון שפעת לילדים - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2011

שירן,

תודה על השאלה. התרסיס לאף לא ניתן לילדים מתחת לגיל שנתיים. ראי תשובות שנכתבו לעוד שואלים. החיסון נגד שפעת הוא יעיל למנוע שפעת ובטיחותי. מחקר אומר שאין מחלות דמיות שפעת מיד אחרי חיסון יותר מאשר אנשים שלא התחסנו. מידי פעם דווח על כאבים ואודם באזור הזריקה או חום אבל בצורה הרבה יותר קלה מהמחלה עצמה, וגם זה לא בטוח שיהיה.

החיסון מומלץ לכל האוכלוסיה מעל גיל חצי שנה כולל בריאים, ואין למשרד הבריאות או קופת חולים אינטרס להמליץ על חיסונים לא יעילים או מסוכנים. אם את בכל זאת חוששת ממנו, זו החלטה שלך. לדעתי קשר טוב אם רופא שיכול לתת מידע ולהבין את החששות שלך פנים-אל-פנים הרבה יותר יעיל מהמלצות כלליות שאני יכול לתת לך בפורום זה. בהצלחה עם ההחלטה שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת...
    עדי
    08/01/2011

ביום חמישי בצהריים בתי בת החודשיים קיבלה את החיסון המחומש, לא היו תופעות לוואי מלבד חום בלילה של 37.6 שאולי זה בכלל לא נחשב לעלייה בחום כי זה לילה. בכל מקרה, זה עבר עד הבוקר והיא אכלה והתנהגה רגיל.
    הבוקר אחרי יומיים מהחיסון לאחר הארוחה 6 בבוקר היא לא הצליחה לישון למעט פה ושם 10 דקות והתעוררה ולא היתה כל כך רגועה וב2 בצהריים אכלה יותר מהרגיל ונרדמה שוב קצת ואז היתה ערנית ומאוד רגועה עד 6 שרציתי להאכיל אותה שוב והיא לא רצתה בשום אופן אז הנחתי שבגלל שאכלה יותר לפני 4 שעות אז הנחתי לה והיא נרדמה חזק עד 9 וחצי בערב ואז נלחצתי כי לא אכלה כבר 7 וחצי שעות אז הערתי אותה ואכלה רק חצי מנה ושוב נרדמה לי חזק ולא רוצה לקום ואני מודאגת, כבר 11 וחצי בלילה והיא אכלה מ-2 בצהריים רק פעם אחת וחצי כמות והיא נרדמה חזק ולא בטוחה שזה בגלל שהיתה ערה הרבה זמן.
    האם יתכן שאי השקט והישנוניות כעת וחוסר התאבון שיכולות להיות תופעות לוואי של החיסון יבואו רק אחרי יומיים?
    אני מודאגת...!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת...

הוספת תגובה

• מודאגת... - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2011

עדי,

תודה על השאלה. זה יכול להיות מהחיסון, ויכול להיות משהו אחר. אני ממליץ שלהבא תקחי את הילדה לרופא שיבדוק אותה ויגיד לך מה הוא חושב ואם יש צורך בבירור או טיפול נוסף. יש הרבה שאפשר לעשות בפורום אינטרנטי אבל להבדיל בין תופעת לוואי מחיסון לעומת משהו אחר זה ממש קשה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pneumovax
    מיכל
    08/01/2011

הבן שלי, בן 3.7, מצוי בקבוצת סיכון. בחודש מרץ 2009 הוא עבר השתלת מח עצם מגורם עצמי. קיבל פרוונר בהפרש של חודשיים האחרון ב- 21.9.10. האחות בטיפת חלב קראה בהמלצות משרד הבריאות שמומלץ להוסיף גם פנאומווקס.
    שאלתי?
    האם יש ערך מוסף לפנאומווקס - במחלקת השתלות ציינו רק פרוונר?
    האם יש נזק כלשהו במתן לילד קטן - עקב נוכחות של חומר משמר?
    האם מדובר בחיידק מת?
    אציין רק שמאז ההשתלה לא קיבל כימותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה
    pneumovax

הוספת תגובה

• pneumovax - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/01/2011

מיכל,

תודה על השאלה. מטבע הדברים זו לא שאלה ראויה לפורום, כי הבן שלך מורכב. לפי התדריך חיסונים, הוא נחשב בסיכון גבוה במיוחד לזיהומים חודרניים מפנוימוקוק, ולכן מומלץ שהוא יקבל חיסונים נגד כמה שיותר זנים של פנוימוקוק. החיסון הוא בטיחותי, מכיל חידק מומת, ואני מסכים בגדול עם מה שנאמרה לך ע"י אחות טיפת חלב, אבל קודם כל תתיעצי עם הרופא האחראי על ההשתלה. יש טעם להתחסן עם פנוימווקס אפילו אחרי פרבנר אבל רק בתיאום עם רופא שמכיר ההיסטוריה האימונולוגית, תרופות שהוא קיבל וכו'.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ממושך בילד בן 5.5
    שרון
    07/01/2011

שלום בני בן 5.5.לפני כשבוע התלונן בני על כאב גרון, במקביל עלה החום ל 38.5. הרופאה עשתה משטח גרון. יומיים למחרת התפתחה פריחה על כל הגוף. הרופאה החלה טיפול במוקסיפן מתוך חשש שמדובר במחלת הסקרלטינה.במקביל הגיעה תשובה שלילית של המשטח גרון. יש לציין שכ 24 שעות לאחר התחלחת האנטיביוטיקה החום החל לרדת והפריחה תוך יומיים נעלמה. ביום שלישי בערב עלה חום שוב ל 39.4. הרופאה ביצעה בדיקות דם בין היתר לאנטיסטרפטוליזין שיצא מעט גבוה אך טוענת כי תמונת הדם מתאימה לזיהום ויראלי. אנו עדיין תחת כיסוי אנטיביוטי אע"פ שנאמר לנו אתמול כי ניתן להפסיק. היום עלה שוב החום ל 39.4. אני ממש מודאגת. נשלחו בדיקות ל EBV ו CMV עדיין אין תשובה.
    יש לציין שבמהלך היום החום אינו כה גבוה ונע סביב ה 38.
    האם ישנם וירוסים המלויים בחום למשך יותר משבוע?
    האם יתכן כי זהו חיידק שאינו מגיב למוקסיפן?
    מה לעשות???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חום ממושך בילד בן 5.5

הוספת תגובה

• חום ממושך בילד בן 5.5 - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/01/2011

שרון,

תודה על השאלה. יש וירוסים שממשיכים יותר משבוע. חידק עמיד היה צפוי להמשיך עם חום גבוה למרות אנטיביוטיקה - נשמע שיש שיפור רק עדיין יש חום בדרגה נמוכה.

אין לי מה להוסיף בשלב זה. זה נשמע וויראלי וגם אני מסכים עם הגישה שרופאה שלכם נקטה עד כה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתנה בין חיסון גיל שנה לחיסון שפעת
    ניקולי
    06/01/2011

שלום,
    יש לי ארבע שאלות שמטרידות אותי:
    1. הבת שלי בקרוב בת שנה ואמורה לקבל את החיסון המרובע. היא תקבל אותו כ חמישה חודשים ושלושה שבועות לאחר המנה האחורנה של המחומש (כלומר לא שישה חודשים מלאים). האם לאחר את התאריך של החיסון המרובע בשבוע שבועיים ליתר ביטחון?
    2. אני מעוניינת לחסן גם לשפעת. מה טווח הזמן שצריך להמתין בין המרובע לשפעת? מה עדיף קודם לחסן שפעת או מרובע?
    3. עד כה לא היתה לה תגובה מיוחדת לחיסונים, לא חום ולא אדמומיות. אולי קצת יותר מנומנמת מהרגיל. למה אני אמורה לצפות מהחיסון המרובע? הבנתי שהתופעות קשות יותר וגם שלפעמים הן מופיעות דווקא שבוע שבועיים אחרי החיסון ולא בימים הראשושנים...
    4. האם צינון ללא חום יכול למנוע חיסון שפעת או מרובע?

אשמח אם תענו לי בהקדם!

תודה!!!
    ניקולי

הוספת תגובה

• המתנה בין חיסון גיל שנה לחיסון שפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/01/2011

ניקולי,

תודה על השאלות. אני רוצה להתחיל בזה שאחות בטיפת חלב יכולה לענות על כל השאלות ששאלת, אבל מכיוון שפנית לפורום אני אתן תשובות. לא ברור לי למה את מתכוונת במרובע. יש מחומש שמכיל DTAP-IPV-HIB. יש 3 מנות בשנה ראשונה של החיים, בדרך כלל ב 2-4-6 חודשים ואז מנה רביעית לפחות 6 חודשים אחרי השלישית ובגיל 12 חודשים (כלומר אחרי היום הולדת). יש חצבת-אדמת-חזרת-אבעבועות רוח שנותנים רק אחרי גיל שנה - לא ידוע לי אם קוראים לזה מרובע. בכל זאת חיסונים האלה רק ניתנים בגיל שנה.

חיסון לשפעת לא מהווה בעיה. כדאי לחסן נגד שפעת עכשיו כי אנחנו באמצע פעילות עולה ולוקח זמן לבנות נוגדנים אבל בעיקרון אין קשר בינו לבין שאר החיסונים מבחינת תזמון. החיסון בתרסיס הוא חיסון חי מוחלש ואז צריך לחכות לפחות 4 שבועות בינו לבין עוד חיסון חי מוחלש אם לא ניתנו באותו יום, אבל לא נותנים תרסיס לילדים קטנים בכל מקרה.

אחות המחסנת תסביר לך איזה תופעות צפויות. יש שמדווחים תופעות לוואי עם החיסונים של שנה אבל זה לא מחייב שיהיו

אפשר לחסן במצב של נזלת - אחרת רוב הילדים לא היו מתחסנים עד גיל שנתיים!

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה 5 ימים -דחוף!
    רינת
    06/01/2011

שלום רב,

הבן שלי בן שנתיים. סובל מחום גבוה (הגיע ל 40) כ 5ימים.
    הייתי במיון ולאחר בדיקות דם ובדיקת שתן נמצא כי:
    בדיקת שתן תקינה,
    בבדיקת דם נמצא כי ליקוציטים 23.650
    וה CRP גבוה מאוד-198.
    נעשה גם צילום חזה שיצא תקין.
    נאמר כי לילד יש תהליך דלקתי/זיהום ולכן קיבל 3 ימים זריקת רצופין.
    אני מאוד מודאגת מאחר ועדיין יש לילד חום, התיאבון מאוד ירוד ושותה מעט.
    כמו כן לא קיבלתי תשובה ברורה מה יש לילד בדיוק? היכן הזיהום?
    (הבנתי שלא בדרכי השתן).
    אשמח לקבל חוות דעת נוספת
    בתודה מראש
    רינה

לקביעת תור
    סגירה
    חום גבוה 5 ימים -דחוף!

הוספת תגובה

• חום גבוה 5 ימים -דחוף! - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/01/2011

רינה,

שלום ותודה על השאלה. אני לא יכול לתת אבחנה בפורום כזה. את צריכה להביא את הילד למעקב אצל רופא המטפל שלו. אני אנסה לתת כמה קווים למחשבה ולענות על השאלות היותר ספציפיות ששאלת. לא ציינת אם יש סימנים אחרים חוץ מחום, חולשה, ותאבון ירוד. בעיקר מה שמעניין זה פריחות, אודם בעיניים, בלוטות לימפה, שינויים בתוך הפה, וכמובן כל דבר אחר חריג.

לא קיבלת תשובה, כי לא ידוע מה שיש לילד. אי אפשר להגיד היכן הזיהום או האם יש זיהום, כי זה חשד (אמנם סביר), כי אין סימנים שממקדים את התהליך לאזור מסיום. מה שאפשר להגיד שהבדיקות מצביעות על תהליך דלקתי. דלקת ריאות ודלקת בדרכי השתן יכולים לגרום לזיהום סמוי ולכן טוב שבדקו התחנות האלה.

הנטייה שלי היא לא לטפל באנטיביוטיקה במצבים כאלה אלא אם אני חושש שהילד יסתבך ואז במקרה זה אני גם אאשפז אותו להשגחה. אם את אומרת שאחרי אנטיביוטיקה אין שינוי בחום, יש כמה אפשריות:

זיהום עמיד לאנטיביוטיקה הניתנת (לא סביר שכל כך עמיד שרוצפין לא מכסה אבל לא בא לידי ביטוי)
    מחלה ויראלית (EBV או CMV)
    חום שריטת החתול (אם יש מגע עם חיות)
    קווסאקי שהוא מחלה דלקתית, בדרך כלל מלווה עם דלקת עיניים, אודם ופה, בלוטות לימפה
    מחלה דלקתית מסוג דלקת פרקים נעורים, זאבת
    קדחת מזרח התיכון תורשתית - "FMF" אם יש רקע משפחתי או באים בארצות שיש שכיחות של בעיה כזו
    יש עוד אפשריות אבל אלה הכי סבירים בתמונה שהצגת

אם החום ירד, תסתפקי בזה וצריך להבין שלא תמיד מגיעים לאבחנה מדויקת.
    אם החום ממשיך, כדאי לשקול השלמת בירור המצבים הנ"ל. תגשי לרופא עם פנקס חיסונים ומידע אם היו נסיעות לחו"ל או מגע עם חיות, והוא יכול לבדוק הילד ולתכנן בירור נוסף לפי הצורך. בכל זאת אפילו אם הילד משתפר הייתי בודק ס"ד ו CRP בעוד כמה ימים לראות שיש שיפור גם ברמת הדלקת

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת -בן 5
    טלי
    05/01/2011

צהריים טובים,
    קצת באיחורר אני רוצה לחסן את הבן שלית הוא בן חמש.
    תוך כמה זמן החיסון מתחיל להשפיע ? האם יש לו השפעה כבר אחרי המנה הראשונה או רק לאחר קבלת מנה שנייה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת -בן 5

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת -בן 5 - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/01/2011

טניה,

תודה על השאלה. זה לא מאוחר לחסן נגד שפעת מכיוון שיש עדיין חולי שפעת שיכולים להעביר המחלה לאחרים. העלית שתי נקודות חשובות. הגוף לוקח זמן לפתח נוגדנים-בערך שבועיים ממועד החיסון. בנוסף אצל ילדים צעירים שמתחסנים פעם ראשונה, יש צורך לתת מנה שניה בהפרש של חודש.

לכן, יש חסינות חלקית עד שבועיים ממנה הראשונה, אבל ההגנה הטובה ביותר זה רק 1-2 שבועות אחרי המנה השניה - זה חלק מהחשיבות להתחסן בתחלת העונה ולא רק כשכולם כבר חולים. בכל זאת מה שתספיקו נותן יותר הגנה נגד שפעת מאשר לא להתחסן בכלל ויש עדיין סיבה להתחיל בשלב זה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בת חודשיים
    נטלי
    05/01/2011

שלום רב
    ברשותכם יש לי שאלה הבת שלי קיבלה חיסון צהבת בי בגיל חודשיים במקום בגיל חודש כי לא יצא לי לחסן אותה קודם
    האם זה נורא שהיא חוסנה רק עכשיו
    היא אמורה לקבל את החיסונים של גיל חודשיים-
    מהו מרווח הזמן שמותר בין חיסון צהבת בי לחיסונים של גיל חודשיים, היא צריכה לקבל מחומשת , פרבנר ורוטה
    האם צריך להמתין חודש כעת מחיסון הצהבת או אפשר פחות
    בנוסף האם ניתן לתת את הפרבנר , הרוטה והמחומשת יחד?
    אוןדה לכם מאוד
    בכבוד רב
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון בת חודשיים

הוספת תגובה

• חיסון בת חודשיים - תגובה

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    05/01/2011

אין צורך בשמירת מרווח זמן בין חיסון צהבת B לחיסונים אחרים.

אם החיסון ניתן באיחור של חודש - אין לכך חשיבות רבה, והאחיות בטיפת חלב יידעו לשמור על המשך נכון של סידרת חיסון זה.

תהיו בריאים

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת
    מיכל
    05/01/2011

שלום רב,

האם כדאי לחסן ילד בן 3 ? הוא בריא רק מנוזל קבוע כבר יותר משנה
    אמרו לי שזה יעבור עם הזמן .

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת

הוספת תגובה

• כדאי לחסן

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    05/01/2011

רק מנוזל - זו כנראה לא שפעת, שהיא בד"כ מחלת חום. לשפעת יש גם סיכוי של סיבוכים, חלקם קשים.

יש חיסון, יעיל, בטוח וזול. אז למה לא להתחסן?

תהיו בריאים.

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחסן תינוקת נגד שפעת?
    לימור
    05/01/2011

שלום,
    האם כדאי לחסן את בתי בת 8 חודשים נגד שפעת? (היא חשופה לילדים אחרים אצל מטפלת).
    האם יש סיכונים או תופעות לוואי בחיסון?
    האם כדאי גם לי להתחסן (בת 26)?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לחסן תינוקת נגד שפעת?

הוספת תגובה

• האם לחסן תינוקת נגד שפעת? - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/01/2011

לימור,

ראי תשובות לאנשים אחרים בפורום אודות חיסון נגד שפעת. החיסון נגד שפעת הוא הכלי הכי טובה שיש לנו במניעת שפעת. שפעת יכולה לגרום ספקטרום למחלה וויראלית קלה, למחלה נשימתית ורב-מערכתית קשה ביותר. כפי ששומעים בחדשות, יש מקרים שאנשים שהיו בריאים ומתו בצורה סוערת, אבל על פי רוב אנשים עם מחלה קשה בבית חולים יש גורמי סיכון כמו קוצר נשימה, דיכוי במערכת החיסון וכו'.

בנוסף לתחלואה קשה ותמותה בבית החולים, השפעת מטילה עומס כבד על כח אדם, השתתפות בגנים ובבית ספר, והמערכת הבריאותית. לדוגמה, תחשבי שאת באה לרופא ילדים בגלל בעיה אורטופדית, וכשאת יושבת בחדר המתנה הוא מפוצץ ילדים עם חום, נזלת ושיעול וכולם משתעלים ומתעטשים. כמובן יכול להיות שלכל ילד יש וירוס שונה, אבל אם התברר לך שכולם היו עם שפעת (שזה יכול להיות בעונה שלנו כעת), היית רוצה שאת והבת שלך מוגנת ככל שאפשר?

דבר אחרון, וזה קשה לאנשים להבין, אבל חיסונים מגנים יותר על אוכלוסיות מאשר יחידים. באוכלוסייה לא מחוסנת האנשים בסיכון שכן התחסנו הם בסכנה יותר גבוהה מאשר אם הם היו גרים באוכלוסייה יותר מחוסנת - חלק מכיוון שהחיסון לא 100% יעיל וחלק מהעומס הוויראלי בתוך אנשים וביניהם. לכן לדעתי, יש חשיבות להתחסן לא רק לשמור על הבריאות של המשפחה שלכם, אבל גם על הבריאות של קהילתך והמדינה ככלל.

חיסון לא נכנס לשגרה אם הסיכונים שלו יותר כבדים מהיעילות שלו. אבל ברור שלכל תכשיר רפואי יתכן תופעות לוואי. הכי חמור אבל לא שכיח היא תגובה אלרגית, ואנשים שרגישים לביצים לא יכולים לקבל חיסון נגד שפעת. רוב האנשים וילדים לא מדווחים על תופעות לוואי, אבל יתכן שיהיה כאבים באזור הזריקה או חום עד 48-72 שעות ממועד החיסון. תופעות אחרות הם מאוד נדירות ולא תמיד אפשר לקשר אותם לחיסון עצמו. מכיוון שהזריקה מכיל וירוס מומת, אין אפשרות לחטוף שפעת מהחיסון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף דחוף דחוף
    אימא
    04/01/2011

אני אימא לילד בן שנתיים ובהריון בחודש שמיני.
    כבר שבוע שאני מנסה לשכנע את בעלי (וקצת את עצמי) לעשות חיסון שפעת לבן שלנו בן השנתיים.
    בעלי כל הזמן אומר שזה סתם לדחוף לו חיידקים לגוף ושהוא לא מוכן.
    ואני מכל כותרת בעיתון או בחדשות נלחצת.
    מה עושים?
    אני רוצה לשאול אתכם זאת לא כדי שתיתנו לי תשובה אליה אתם מחויבים בתור רופאים אלא בתור דמויות מוסמכות לנושא שתוכלו לעזור לי.

האם יש סכנה בחיסון השפעת? (מתעניינת בזריקה ולא בתרסיס).
    האם הוא יכול להשפיע לא טוב על ילד בן שנתיים או חס וחלילה לגרום למחלה?
    אני ממש דואגת ולחוצה (וזה לא ממש עוזר לצירים המוקדמים שלי).

אשמח לעזרתכם.
    תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף דחוף דחוף

הוספת תגובה

• מה עושים? - מחסנים!

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    05/01/2011

שלום רב ותודה על הפנייה.
    אכן שאלה שחוזרת רבות והנה גם השנה. מחלת השפעת כולנו מכירים - חום, כאבי גרון, שרירים, חולשה ועוד. וזה חולף תוך כמה ימים. אבל לעתים זה לא חולף במהרה, לעתים יש סיבוכים כמו דלקת ריאות, ואפילו סיבוכים קשים מאוד (נדיר).
    ויש חיסון, שמגן בפני המחלה. נכון, הוא אינו 100%, ונכון שמשתנה מדי שנה, אז צריך לחזור עליו. אין טיפול ללא תופעות לוואי לחלוטין וכך גם כאן - יכולות להופיע, ולרב זניחות/קלות מאוד, כמו כאבים במקום ההזרקה.
    ולא, החיסון לא גורם לשפעת - הוא מורכב מנגיפים מתים. לעתים יכולה להיות עליית חום / תגובת רגישות למשך כיממה - לא שכיח.

אז למה לא לעשות?? גם אם אתם בריאים לגמרי והסיכון שלכם הוא נמוך לסבול מהופעה חמורה של המחלה!

תהיו בריאים!

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר13
    אמא דואגת
    04/01/2011

שלום רב
    ביתי בת 4 חודשים קיבלה חיסון היום מנה 2 של פרבנר
    המנה הראשונה היתה מסוג פרבנר והמנה השניה מסוג פרבנר 13
    מה ההבדל בין השניים???
    לתשובתכם המהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרבנר13

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר13 - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/01/2011

מודאגת,

תודה על השאלה. לבדיוק הבנתי את הסיבה לדאגה. התשובה לשאלתך שהחיסון הישן פותח עם ה7 זנים השכיחים בארה"ב (שחלק מהם גם נפוצים מאודבארץ). היו עוד כמה זנים שהיו יותר שכיחים בארץ שלא הוכללו בחיסון. לאחר זמן הוכר בארה"ב שהזנים האלה גורמים לזיהומים חודרניים כשמחסנים נגד הזנים שהיו שכיחים בעבר. לכן היה מחקר פעיל להוסיף עוד זנים שכיחים.

חלק חשוב מהמחקר בפנוימוקוק בוצע בארץ ובסוף 2010 החיסון החדש עם 13 זנים קיבל אישור ממשרד הבריאות עקב נתונים שמראים הגנה יותר שלמה מאשר החיסון הישן. מכיון שהחיסונים פותחו באותה שיטה, ילד שקיבל פרבנר רגיל בעבר יכול וצריך להמשיך עם פרבנר 13 למנות הבאות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לבת 8 חודשים
    נורית
    04/01/2011

בתי בת 8 חודשים, ועד כה קיבלה רק את חיסון הצהבת של גיל חודש.
    לאחר מכם השהינו את החיסונים מסיבות שונות (התינוקת לא הרגישה טוב, ולאחר מכן ראו היקף ראש גדול ועצרו את החיסונים עד לבירור עם נוירולוג.
    כעת נאמר לי שמותר לי לחסן.
    האם יש שינוי בחיסונים בגלל הדחייה של כל החיסונים?
    ע"פ הטבלה אני צריכה לעשות את המחומשת ולקבל עוד 2 מנות דחף שלה.
    מתי אעשה זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לבת 8 חודשים

הוספת תגובה

• חיסונים לבת 8 חודשים - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/01/2011

נורית,

תודה על השאלה. יש המלצות ברורות לעזור לילדים עם איחור בחיסונים להדביק את הקצב. כל אחות טיפות חלב יודעת ליישם את זה ועושה את זה יום יום. בגדול לפני גיל שנה אמורים לקבל 3 מנות מחומשת, 2 מנות פרבנר, 3 מנות צהבת B. יש עוד מנות של מחומשת (6 חודשים אחרי מנה 3) ופרבנר אחרי גיל שנה (לפחות 2 חודשים אחרי מנה שניה). בנוסף אחרי גיל שנה מקבלים חצבת-אדמת-חזרת-אבעבועות ומשנה וחצי צהבת A, וצריך לקבל שתי מנות בהפרש של 6 חודשים.

הנקודה להצלחה היא לגשת לטיפת חלב בהקדם האפשרי שתוכל לקבל החיסונים החסרים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה