פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מגע עם ילד לאחר חיסון רוטה
    דורון
    24/08/2010

שלום,

הערב נתתי בטעות לילדי מוצץ של תינוק אחר (בן דודו) שהיום בבוקר קיבל חיסון לרוטה. האם יש סכנת הידבקות לילד שלי? צריך לעשות משהו?

תודה

דורון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע עם חיסון רוטה

ד''ר אריק האס
    26/08/2010

דורון,

תודה על השאלה. הזנים שנמצאים בחיסון רוטה (לא ציינת איזה תכשיר ובני כמה הילדים אבל לא נורא) הם מוחלשים כך שהם לא גורמים למחלת רוטה בבני אדם. בנוסף, הוירוס לא מופרש הרבה (אם בכלל) בריריות הפה ולכן חשש הידבקות מלכתחילה היא מאוד נמוכה. לכן אתה לא צריך לדאוג שיקרה משהו.

אם הילד שלך הוא פחות מגיל 15 שבועות הוא עדיין יכול לקבל את החיסון עצמו ואם הוא מעל 15 שבועות הוא יכול להמשיך לקבל לפי הלוח השגרתי רק במידה שהוא כבר קיבל לפחות מנה אחת במסגרת קופת חולים (כלומר זה שהוא לקח מוצץ לא נחשב מנה).

בברכה,

ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות במתן MMRV
    אבישג
    23/08/2010

ערב טוב
    אתמול נתנו בטיפת חלב בת"א ללבננו בן השנה ו-4 חודשים חיסון MMRV. כך גם נכתב בפנקס החיסונים.
    כשהאחות ניסתה להזין את מס' האצווה במחשב היא קיבלה סירוב אז רשמה על נייר ואמרה שתזין אח"כ.
    בעלי רשם לעצמו שעל הקופסא של התרכיב רשום היה MMRII
    לפני כמה שעות קיבלנו מהאחות טלפון ובו היא אמרה שנעשתה טעות והחיסון שניתן לו הוא הוא MMR בלי החיסון לאבעבועות וצריך לתת אותו מחדש.
    כמה שאלות לי:
    1. מחיפוש באי נטרנט MMRII הוא החיסון הכולל את האבעבועות-האמנם?
    2. אי רוצה להתייעץ עם מישהו מוסמך ממשרד הבריאות ובין היתר לדווח על הסיפור הזה כי עכשיו אני גם חוששת לתת לו מנה כפולה וגם חוששת ממה שקיבל. למי עלינו לדווח?
    3. הבנו שצריך מינימום חודש בין ה- MMR (בהנחה שזה מה שקיבל) לבין למתן החיסון של האבעבועות- התור הבא יוצא 29 יום אחרי והם מסרבים בגלל הוראות משרד הבריאות. האם זה באמת משנה?
    4. האם החיסון של אבעבועות יעיל בגיל שנה וחצי? האם אין בזה סיכון?

בתודה מראש
    אבישג, אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    טעות במתן MMRV

הוספת תגובה

• שאלות לגבי MMR

ד''ר אריק האס
    26/08/2010

אבישג,

תודה על השאלה וקודם כל, לא לדאוג. לא קרה לבנך שום דבר. אני אגיב למה שהבנתי מהסיפור, אבל תזכרי שהצוות הרפואי (כלומר האחות בטיפת חלב) וההורה יודעים בדיוק מה היה, אני רק יכול להסתמך על מה שכתבת לי.

מה שקורה הוא שיש ילדים שכבר עברו מחלת אבעבועות רוח ואין צורך לחסן אותם שוב. ולכן קיים חיסון MMR בלי אבעבועות וMMRV שכולל אבעבועות (הV לווריצלה, הנגיף שגורם לאבעבועות רוח ומחלת מבוגרים שנקראת זוסטר)

לא מזמן לא היה קיים את התכשיר MMRV וכל ילד שחוסן נגד אבעבועות רוח היה מקבל MMR ווריצלה בזריקות שונות. למזלינו יש תכשיר שמצרף את כולם ביחד אבל לדעתי זה לא בעיה אם הילד קיבל אותם בנפרד (חוץ מהעוגמת נפש שזה גרם לך בין לבין)

1. למיטב ידיעתי, MMRII לא כולל אבעבעות רוח ולכן האחות הודיעה לכם בצדק שצריך להשלים אותו
    2. את יכולה לדווח למשרד הבריאות אבל אני מציע לך לעשות את זה דרך טיפת חלב כי גם ככה האינפורמציה לגבי הנסיבות באה משם. אחר כך אם את לא רגועה את יכולה ליצור קשר עם הלשכה לראות מה יצא מההודעה שלך אבל אם את מדווחת פרטי למשרד הבריאות לדעתי יקח יותר זמן לקבל תשובה
    3. נכון שצריך לחכות לפחות 4 שבועות בין שני חיסונים חי מוחלשים, אחרת יש סיכוי שהשני לא ישפיע כמו שצריך
    4. החיסון יעיל ובטיחותי בכל גיל מעל 12 חודשים.

לסיכום, ממה שהבנתי מהמקרה, לא קרה שום דבר לבן שלך חוץ מזה שהוא יקבל MMR וווריצלה בזריקות שונות כמו שכל הילדים קיבלו בהיסטוריה הקרובה. תשלימי את החיסון לווריצלה והכל יהיה טוב.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה עם תינוקת בת 3.5 חודשים לסין
    ניק בדוי
    23/08/2010

שלום,
    אנחנו שוקלים לנסוע עם התינוקת שלנו כשתהיה בת 3.5 חודשים לסין. היא כבר קיבלה את שני החיסונים לצהבת (בלידה ובגיל חודש) ותהיה אחרי חיסון גיל חודשיים (מחומשת). כמו כן היא יונקת מלא. הביקור הוא במסגרת נסיעת עסקים של האבא ויהיה בשנחאי בלבד ובמלון מסודר.
    רצינו לדעת עד כמה זה בעיייתי או אולי לא כדאי ? ואם היא תצטרך לקבל חיסונים כלשהם ?
    תודה!

הוספת תגובה

• נסיעה עם תינוקת

ד''ר אריק האס
    23/08/2010

נועה,

בסופו של דבר אין תשובה חד-משמעית שאני יכול לתת לשאלתך. פרט אחד שחיסרת הוא כמה זמן את מתכוונת לשהות שם. הנטייה שלי היא לא לקחת תינוקות קטנים (פחות מ6 חודשים) למדינות אחרות אלא אם יש צורך גדול אבל אין הנחייה ברורה.

אם את ממשיך להניק אותה זה יתרום למערכת החיסון שלה, אבל בגיל 4-6 חודשים את תרצי להתחיל לתת לה גם טעימות של אוכל. עלייך לבדוק אם יש אפשרות לקנות אוכל כמו פירות וירקות, ובבית מלון אין תמיד את האפשרות להכין אותם כפי שאת רוצה. במידה ואת מפסיקה להניק את תצטרכי למצוא תחליף של תמ"ל או להביא אתך מישראל, וידוע שיש זיופים של סימילק בהרבה מדינות. את צריכה לדאוג לביטוח בריאותי במידה ואת רוצה להביא אותה למרפאה או לבית החולים, ואין הבטחות שהרופא ידבר אנגלית. מסיבות תרבותיות ואחרות, סין היא אחת מבמדינות עם העמידות לאנטיביוטיקה הכי גבוהות בעולם ומשתמשים הרבה באנטיביוטיקה דרך הווריד במצבים שבארץ ובארה"ב לא היו מטפלים בכלל.

אין חיסונים מיוחדים שהייתי ממליץ בשלב זה (חוץ מרוטה שאני ממליץ גם אם תישארו בארץ, אפשר לתת עד 15 שבועות) אבל תזכרי שזה שתינוק מחוסן לגילו בחודשים הראשונים לא אומר שהוא קיבל כל החיסונים, למשל יש חצבת שדי נפוצה בסין והתינוקת לא תקבל חיסון עד גיל שנה. בנוסף, קשור למשך הנסיעה, בגיל 4 חודשים היא צריכה לקבל עוד חיסונים (מחומשת, פנומוקוק, ורוטה אם התחילה) ואת תצטרכי למצוא דרך להשיג לה חיסונים שם ושיהיה רשום באופן שלא יעשה לך בעיות כשתחזרי לארץ.

לאור כל הנ"ל הייתי נמנע מלהביא תינוק לסין. כמובן להיות רחוק מהמשפחה זה קשה במיוחד בתקופת החגים ולפעמים שיקולים כאלה ואחרים גוברים על הסיכונים האפשריים אפילו אם הם ידועים.

אני מקווה שכל משפחתכם יחזרו לארץ מתוך בריאות שלמה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל

ניק בדוי
    23/08/2010

מדובר על נסיעת עסקים של חמישה ימים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת
    יפעת
    19/08/2010

שלום,

בני בן 6.9 אובחן כחולה בשעלת לאחר שהשתעל במשך 3 חודשים, כתוצאה מהשעלת נוצר לו בקע סרעפתי
    עם רפלוקס שגורם לו סבל רב.
    אחותו בת ה 3 התחיל להשתעל ללא כל סיבה ומיד קבלה 5 ימים אזניל , אך עדין ממשיכה להשתעל.
    האם יש מה לעשות ע"מ למנוע את השיעול ? ושמצה לא יחמיר!!!

תודה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• האם יש תינוקות בבית?

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    20/08/2010

כי אם כן, חשוב מאוד מאוד הטיפול המונע. ומייד!

לגבי המחלה והטיפול - אכן אחד הביטויים הוא השעול, שיכול להימשך מעבר לגמר טיפול. יחד עם זאת, האתר הזה אינו חלופה כלל לבדיקת רופא והחלטה קלינית בהתאם לבדיקה וממצאים. אני חושב שסביר מאוד שמי שאיבחן את המחלה והחליט על טיפול אנטיביוטי, יתרשם מהמצב שאת מתארת ויחליט מה הלאה (אם בכלל)

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE שעלת

יפעת
    22/08/2010

שלום,

תודה על תשובתך , בבית אין תינוקות יש אח בין 11.5 שלשאלתי האם עליו לקחת טיפול מונע נעניתי בשלילה. אני ובכלי לקחנו במשך שבוע רוליד.
    שאלתי היא האם יש טפול שיכול לסייע בהקלה על התקפי השיעול?

תודה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תכשירים

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    22/08/2010

יש בבתי מרקחת למכירה תכשירים שונים שיכולים להקל, לרכך את השעיול. גם הכנות עצמיות על בסיס דבש/לימון/בצל וכד' יכולים להקל על שיעול טורדני.

השאלה היא למה השיעול ממשיך? וזה לא שאלה לפורום אינטרנטי, אלא לבדיקת רופא חוזרת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לחסן
    הגר
    18/08/2010

שלום.
    ביתי בת 3.5 חודשים ועדיין לא קיבלה את חיסון המחומשת של גיל חודשיים. אביה של הילדה, הינו אוסטרלי ואינו נמצא בתמונה, מלבד זאת, שנמסר לי ע"י אימו, כי עליי להתייעץ לפני מתן חיסוני תינוקות, כיוון שלאבא, בהיותו תינוק, צפו תגובות קשות לחיסון, כגון, אוטיזם, נזק מוחי ואף מוות. למיטב הבנתי, (ולצערי אין לי פרטים נוספים על המקרה), הוא לא חוסן כשהיה תינוק.
    מה עליי לעשות? האם ישנן בדיקות היכולות לחזות תגובות מעין אלה? האם תופעות כאלה, נשמעו בעבר? אני מאוד רוצה לחסן את ביתי, אך חוששת נורא..

שאלה נוספת:
    אני לא קיבלתי בילדותי שום מחלת ילדים. האם עליי להתחסן לאדמת, אבעבועות רוח לפחות, או שמא, אין סיכוי שאדבק בגילי?ֿ

אודה לך על תשובתך.
    הגר.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לחסן

הוספת תגובה

• בוודאי לחסן

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    19/08/2010

לגבי כל הסוגיות שאת מתארת - כמובן שצריך להציג אותן לצוות טיפת חלב - האחות שתטפל בביתך.
    בעקרון - אין תכשירים שאין להם תופעות לוואי וכך גם לגבי החיסונים. יחד עם זאת, הייתרונות של מניעת התחלואה באמצעות חיסונים עולים על הסיכוי לתופעות לוואי, וודאי לגבי תופעות לוואי קשות שהן נדירות מאוד. הקשר בין החיסונים לאוטיזם מעולם לא הוכח ואף הופרך לא פעם לאחר הפירסום הראשוני בנושא, שהיה פרסום שקרי.
    לגבי אדמת - אים אין תיעוד של החיסון אז אכן יש מקום לבדוק את כייל הנוגדנים ולשקול חיסון בהתאם

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור!!!

הגר
    22/08/2010

אני מודה לך על תגובתך המהירה, כמה טוב שקיים פורום שכזה..
    ישר כח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לאדמת וקרישת דם

הגר
    22/08/2010

שלום ד"ר
    בהקשר לתשובתך, שעליי לברר נוגדנים לאדמת.
    התיעצתי עם אחות טיפת חלב והיא ביקשה שאשאל רופא לגבי קבלת החיסון. מאחר והיה לי לפני שלוש שנים מקרה של dvt ביד, ולאחר בדיקות מקיפות, נמצא כי יש לי נטייה לקרישיות יתר ברמה גבולית, שלא מצריכה טיפול מדלל דם באופן קבוע, רק בזמן היריון.
    האם יש איזשהו קשר בין החיסון לאדמת לקרישת דם? האם החיסון יכול להוות סיכון עבורי?
    אודה לך על תשובתך.
    הגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    14/08/2010

שלום רב,
    ביתי בת 7 חודשים. היינו אצל רופא משפחה ורציתי לשאול משהו שמטריד אותי מאד.
    הרופא חיטא את ידיו לפני הטיפול בביתי אבל לאחר מכן הוא הרים לפח, ממיטת הטיפולים מקל (קרש) שבאמצעותו בודקים את הגרון ,של המטופל הקודם, וולא חיטא שוב את ידיו. הרופא בדק את ביתי עם מקל חדש ונגע בו בקצה עם אצבעותיו, ועם אותו קצה שנגע במקל, הוא בדק את ביתי. האם אין חשש להדבקה ע"י ידיו של הרופא (מהמטופל הקודם)?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אריק האס
    15/08/2010

דנה,

אני מבקש ממך לחדד את השאלה קצת. אם את שואלת אם יש חידקים בפה של אחד שיכולים לעבור לשני דרך ידים של הרופא שנגע בפה של שניהם, התשובה היא כן. אבל לא נראה לי שזו שאלה שלך. תחזרי אלי ואשמח לענות על שאלה ספציפית.

בגדול העלית נושא חשוב שצריך הרבה חינוך - הנהגות היגינה של רופאים. יכול לעניין אותך שממחקר שבוצע בבתי חולים בארץ ובחו"ל, מסתבר שיש הרבה יותר חידקים בעטים, מקלדת, פלאפון, סטוטסקופה מאשר המקרה שאת מתארת אם הבנתי אותו נכון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחדדת את שאלתי

דנה
    15/08/2010

תודה על תשובתך.
    אחרי שהוא נגע במטופל הקודם הוא חיטא את ידיו. לפני שהוא נגע בבת שלי, הוא נגע בידיו במקל (קרש) שבודקים איתו את הגרון, של המטופל הקודם ,בעת שסידר את מיטת הטיפולים, ולאחר מכן נגע בקרש חדש בידיו, בדיוק במקום שנכנס לפה של הבת שלי. ולאחר מכן בקונוס שמתלבש על מכשיר הבדיקה שבודקים איתו את האוזניים. פה החשש שלי והכעס שלא הערתי לו שיחטא שוב את ידיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה

ד''ר אריק האס
    15/08/2010

דנה,

עדיין אינני מבין את השאלה. נשמע שאת הרגשת שהרופא היה צריך לשטוף את ידיו פעם שניה ובעקרון את צודקת. אני משער שכולנו היינו במצבים שרצינו להעיר למשיהו במצב של אחריות במילוי תפקידו ושתקנו, ואולי במצבים שהיינו צריכים "לזרום" ונתנו הערה שלא במקום. לדעתי הכעס וחששות לאחרי המעשה רק עוזרים במידה שלומדים מהם לקח לעתיד.

לגבי השאלה הספציפית, זכותך כמטופל (או הורה המטופל) לבקש שהמטפל יעמוד בסטנדרדים מקובלים מומלצים, והגיוניים של היגינה בידיים וכו'. אני זוכר שבארה"ב היתה מדבקה שאנשי צוות שמו על החלוק "תשאל אותי אם שטפתי ידיים" הנקודה שהורים לא צריכים להתבייש לבדוק אם רופא שטף ידיים או ניקה סטטוסקופה, כמובן בתוך דרישות ריאליות ולא לבקש שהרופא יבדוק כל ילד במרפאה עם חלוק בידוד, מסכה, וכפפות.

נא להגיב אם יש משהו שאת חושבת שאני יכול לעזור בקשר לך או לילד שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה

דנה
    15/08/2010

תודה רבה על תשובתך המפורטת. השאלה בעצם הייתה האם ואיך אדע שהכל בסדר ושביתי לא נדבקה במשהו כתוצאה מהביקור הזה אצל הרופא? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK

ד''ר אריק האס
    15/08/2010

דנה,

אין דרך לדעת בוודאות. תעקבי אחרי איך היא אוכלת, ושיציאות תקינות, ושאין חום וזה המקסימום שאת יכולה לעשות. הגוף של תינוק בא במגע עם חידקים בתוך אוכל ומהסביבה ויודע טוב מאוד להתסדר עם רובם. אם יש מצב של דלקת או זיהום, הגוף גם יודע להגיד לנו שמשהו לא בסדר ע"י העלת חום הגוף, אודם או פריחה אחרת בעור, שלשול, וכו' - ואז תקחי את הבת לרופא לחוות דעת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    15/08/2010

הכל כרגיל אצלה. תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חזרת
    מיכל
    12/08/2010

שלום
    חברה של בתי היתה אצל אביה ביום שני, ביום שלישי גילה האב שהוא חולה בחזרת.
    הילדה (בת 6) קיבלה את הזריקה הראשונה של החיסון חזרת בזמן, אך עדיין לא קיבלה את הזריקה השניה של החיסון חזרת .
    האם הילדה מדבקת?

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי חזרת

הוספת תגובה

• חזרת

ד''ר אריק האס
    13/08/2010

מיכל,

החברה של בתך יכולה להיות מדבקת (אבל ברוב המקרים חיסון אחד נותן מספיק הגנה).

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רוטא
    לי
    12/08/2010

שלום,

בני בן 6 שבועות ויומיים ונתתי לו היום את חיסון הרוטא.
    דקה לאחר החיסון הוא הקיא והשתנק (הקיא מהאף גם.). יש לציין שפעם ב זה קורה לו -כנראה רפלוקס

זה אומר שהוא הקיא בעצם את כל החיסון...

השאלה היא האם אפשר לתת לו בעוד חודש את המנה השניה או שזה כבר לא אפקטיבי כי בעצם הוא לא קיבל את הראשונה.

תודה ,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי רוטא

הוספת תגובה

• רוטה שהתינוק פלט מיד

ד''ר אריק האס
    12/08/2010

לי,

המנה נחשבת וצריכה להיות רשומה בפנקס חיסונים. הבן שלך יכול להמשיך לקבל חיסון נגד ROTA כפי התוכנית רגילה (מנות בגיל 4 ו6 חודשים). החיסון מעורבב עם גלוקוזה ולכן חלק נכבד ממנו יכול ליספג אפילו בזמן קצר שהיה בפה ושט או שאר מערכת העיכול (ביררתי את הנקודה הזו עם מומחה בחיסון רוטה בארה"ב)

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה בעקבות CMV
    לילך
    11/08/2010

שלום רב,
    לפני שבועיים עברתי הפלה יזומה בעקבות בדיקות דם שהראו הדבקה ראשונית בCMV
    ממש בתחילת ההריון (זה שכבר לא קיים) עשיתי בדיקה שהראתה IGG שלילי
    ו- IGM חיובי
    אחרי שבוע עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה: IGG 15
    ו- IGM חיובי.

בעקבות התוצאות הללו החלטתי לעבור הפלה.
    השאלה שלי מתי מומלץ לי להכנס שוב להריון??. אני רוצה לציין שמאוד רציתי את ההריון הזה וההחלטה להפיל היתה לי מאוד מאוד קשה אבל הרגשתי שהיא הכרחית. אז כמה זמן כדאי לי לחכות? אני יודעת ממה שקראתי שהרוב ממליצים לחכות חצי שנה, האם זה מוצדק?

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה בעקבות CMV

הוספת תגובה

• הפלה בעקבות CMV

ד''ר אריק האס
    12/08/2010

לילך,

נשמע שעברת תקופה לא פשוטה בזמן אחרון. אני חושב שהדרך הכי בטיחותית היא לחכות 6 חודשים לפני הריון הבא. בעקרון אני ממליץ שתעשי עוד בדיקה של נוגדנים לCMV לראות שיפור ברמה של IGG (שהוא אחרי התגובה לנגיף בטווח הארוך) וירידה ברמה של IGM (שהוא אחראי על התגובה בטווח היותר קצר).

אני מאחל לך הריון בריא ותיצרי איתי קשר אם יש שאלות נוספות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בצבא לילד עם חוסר G6PD
    סי
    08/08/2010

ידוע לי כי יש מס' חיסונים האסורים לילדים עם חוסר ב-G6PD.
    בתי מתגייסת השבוע. ולה חוסר ב-G6PD
    האם החיסונים שמקבלים ביום הראשון לגיוס מותרים לה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• G6PD

ד''ר אריק האס
    09/08/2010

סי

לא ידוע לי שיש בעיה לאנשים עם חוסר G6PD לקבל כל החיסונים. על כל פנים, ממה שאני מבין, מקבלים בגיוס Td (דחף של טטנוס ודפתריה), מנינגוקוק,שהוא חידק שיכול לגרום לדלקת קרום המוח, וHEPATITIS A וB, וירוסים שיכולים לגרום לדלקת בכבד. G6PD לא מהווה סיכון לחיסונים אלה. אם יש עוד חיסונים שמקבלים בגיוס, אני אשמח לבדוק את הנושא ולהחזיר לך תשובה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על תשובתך המפורטת

סי
    09/08/2010

ידוע לי למשל שיש חיסון למלריה שאסור לבעלי חוסר G6PD.
    תקן אותי אם אני טועה.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד מלריה

ד''ר אריק האס
    09/08/2010

סי,

אין חיסון שבשימוש שגרתי נגד מלריה נכון להיום. יש תרופות שלוקחים למנוע הידבקות עם הטפיל שגורם למלריה שמופיעים ברשימה של תרופות שלא מומלצות לG6PD אבל זה לא חיסון.

אם התכוונת למלריה יכול להיות שתמצא מעניין שיש תאוריה שחוסר בG6PD מגן נגד מלריה חמורה ולכן זה נפוץ במדינות אם היארעות גבוהה של מלריה - אחד מהמנגנוני הגוף הטבעיים נגד מחלות זיהומיות.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר אריק מקרב לב.

סי
    10/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת לשלשת
    מיכל
    05/08/2010

ד"ר שלום רב
    בני בן שנה ושלושה חודשים. אכל היום בטעות לשלשת יבשה של יונים (הלשלשת נפלה למרפסת שלנו ולפני שהספקתי להרימה,בני הכניס אותה לפה ולעס).
    מיד הוצאתי את השאריות מפיו ובעזרת האצבע הוצאתי עוד שאריות מחלל הפה והשיניים.
    אני יודעת שלשלשת מסוכנת.
    יתכן וגם בלע חלק-איני יודעת....
    מה עלי לעשות בנידון?
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת לשלשת

הוספת תגובה

• לשלשת (BIRD DROPPINGS)

ד''ר אריק האס
    05/08/2010

שלום מיכל,

אני לא יכול להגיד שיש לי הרבה נסיון בבעיה שהעלית חוץ מזה שאת צודקת שיש מחלות שיכולים לעבור מצואת יונים לבני אדם. בכל זאת, לפי מה שמצאתי באינטרנט ומקורות אחרים שחפשתי, אין מקום לדאגה מכיון שעל פי רוב לא קורה כלום.

מה שכן את צריכה לעקוב אחרי הילד ולפנות לרופא במידה ויש כאבי בטן, שלשולים, חום, או סימנים אחרים שחשודים בעינייך ולציין שאכל לשלשת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר על התגובה המהירה ועל

מיכל
    05/08/2010

ההרגעה. אני בהחלט אשים לב בימים הקרובים לגבי שינויים במצב בריאותו של הילד. מקווה שמה שאכל יצא במהירה ללא תופעות לוואי.
    המון תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה
    ליאורה
    03/08/2010

שלום רב!נידע לי שבחודשים הקרובים החיסון רוטה נכנסת לשיגרת החיסונים.שאלתי אם בני בן שנה ושבע חודשים יוכל את החיסון?האם לא מאוחר מידי ו נחוץ בגילו.בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה לילד בן שנה ושבעה חודשים

ד''ר אריק האס
    03/08/2010

ליאורה,

שלום. לפי מה ששמעתי מגורמים מוסמכים, את צודקת במה שאת אומרת לגבי הכנסת רוטה לשגרה בשנה הנוכחית. בפיתוח החיסון, הוא נבדק רק על תינוקות שקיבלו את המנה ראשונה לפני גיל 3.5 חודשים, ולכן כשיכנס, זה יהיה קבוצת היעד של החיסון. ילדים שעברו את הגיל הזה לא יוכלו לקבל את החיסון לפי מיטב ידיעתי. צר לי כי כמו שאת רומזת ילדים בגיל של בנך עדיין יכולים לסבול מהוירוס וסיבוכיו. יש מחקר פעיל לבדוק אם החיסון בטיחותי גם בגילאים יותר גדולים אבל לא נראה לי שההמלצה תשתנה בקרוב.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימפטיגו
    דני
    27/07/2010

בני אובחן כחולה באימפטיגו,פצע בצוואר עם בלוטות לימפה מוגדלות בתת הלוע ובצד החזה,לאחר טיפול בצפורל שבוע ימים יש שיפור במצב הפצע המזוהם אולם הבלוטות לא קטנו או נעלמו ונישארו נפוחות באותה מידה,האם יש צורך בבירור נוסף או שמה במשך הזמן הם יעלמו מעצמם?

לקביעת תור
    סגירה
    אימפטיגו

הוספת תגובה

• תשובה

דני
    01/08/2010

עדיין לא קיבלתי מענה לשאלתי בנוגע לזיהום אימפטיגו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה

ד''ר אריק האס
    02/08/2010

דני,

אני מתנצל על האיחור. שאלת שאלה טובה. בעיקרון, אימפטיגו היא מילה רפואית שיכולה לתאר כמה מחלות זיהומיות של העור, ולכן דרך האינטרנט קצת קשה לדעת בדיוק על מה מדובר. למשל, הסוג הכי שכיח בדרך כלל מערב השכבה הכי שטחית של העור ולא צפוי שתהיה מעורבות רבה של בלוטות לימפה (שהתפקיד שלהם בגדול לנקז את הדלקת ותאים דלקתיים מאזור הזיהום.)

יש מקרים שיש מעורבות יותר משמעתית של הרקמות הרכות העמוקות כולל בלוטות לימפה. א) זיהום יותר עמוק או התפרצות מזיהום יותר ממוקד ליותר מופשט. ב) זיהום חידקי משני של הבלוטה עצמה. בכל המצבים האלה הייתי מצפה שיהיה חום או שינוי במצב של הילד לרע. אם הסימן היחיד הוא שנשאר בלוטות לימפה אבל המצב הכללי משתפר (העדר חום, רמת פעילות טובה, תאבון - יתכן שלא היתה שינוי בדברים האלה מלכתחלה), לא נראה לי שיש מקום לדאגה. דרך אגב לא ציינת את הגיל של הילד אז מה שכתבתי פה זה ביחס לתינוק או ילד מעל גיל שנה.

השאלה העיקרית בשבילכם ולרופא המטפל עכשיו היא אם הבלוטות הם המשך\שארית\סיבוך מהזיהום הידוע או משהו אחר? אתם צריכים לפנות לרופא, ועליו לשאול אם יש חשיפה לבעלי חיים או נסיעות\מגע עם מבקרים מחו"ל. אני מצפה שהרופא שלכם (במקרה הטוב אותו רופא\ה שבדק אותו כשהיה אימפטיגו)יודע להעריך בלוטות לימפה מבחינת מיקום, מרקם, גודל, גמישות, שינויי צבע או חום מקומי. במידה ויש מקום לדאגה או ספק לפי הסיפור ובדיקה גופנית כוללת, יתכן שהוא יזמין בדיקות דם, ULTRASOUND של הבלוטה, MANTOUX להחידק שגורם לשחפת וחידקים דומים, צילום חזה, ולפעמים ביופסיה של אחת מהבלוטות, אבל ברוב המכריע של המקרים, דרוש רק מעקב לראות שיפור במשך הזמן. יש המון וירוסים שגורמים להגדלת בלוטות לימפה שלא מחייבים שום טיפול או בירור ספציפי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דני
    02/08/2010

אבקש להודות על התשובה הממצה,לשאלתך בני בן 12,הזיהום התחיל כפצע קטנטן בצוואר שהלך והחמיר והזדהם וגם לאחר טיפול בראפאפן ואוגמנטין המצב לא השתפר אלא לאחר צפורל 10 ימים הפצע נעלם אולם הבלוטות כפי שציינתי עדיין נפוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפטיגו

ד''ר אריק האס
    02/08/2010

דני

OK בדיקת רופא זה השלב הבא כפי שכתבתי קודם.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחזור לרופא המטפל לבדיקה חוזרת

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    03/08/2010

ייתכן שיש כבר תשובת תרבית עם רגישות (מה התרופה המתאימה ביותר) ולהערכה נוספת של היעדרת תגובה לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בחיסונים-ד
    לילו
    27/07/2010

ביתי בת שנה ושבעה חודשים.עקב אישפוזים חוזרים בשל דלקות בדרכי השתן,החיסונים לא היו סדירים ולא ניתנו תמיד במועדם,אך ניתנו.
    בגיל שנה חוסנה חיסון ראשון של MMR וכן נגד אבעבועות רוח.האם יכולה לקבל את החיסון השני בהםרש כל כך גדול?(עברה חצי שנה...)האם אפקטיבי?האם בטוח?כמה עוד יש?
    כמו כן הינואר קבלה מנה שניה של פרבנר.האם יכולה לקבל מנה שלישית בהפרש כזה?יעיל ובטוח?
    האם יכולה לקבלם כשמשתעלת?ללא חום וללא ממצאים אצל רופא ילדים...
    תודה רבה על תשובתך.התור שלנו בעוד יומיים ואשמח לתשובתך בהקדם.
    נ.ב
    אם אחסנה חיסונים אלו כעת,מתי תוכל לקבל את החיסון של 18 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בחיסונים-ד

הוספת תגובה

• חיסונים לבת שנה ושבעה חודשים

ד''ר אריק האס
    01/08/2010

לילו,

המנה שניה של MMRV (הV הוא לוריצלה) ניתנת בגילאים 4-6 שנים. נהוג לתת אותו בכיתה א'. לכן אין טעם לתת עכשיו אלא אם היתה בעיה במערכת החיסון (סטרוידים במינון גבוה או גלובולין) בזמן שהיא קיבלה את מנה הראשונה, וזה כמובן בייעוץ עם רופא מטפל ומומחה שאחראי על טיפולה.

PREVNAR דורש הפרש של 8 שבועות בין המנה שנית לשלישית. החיסון יעיל ובטוח. שיעול לא מהווה הוראת נגד.

ילדים שלא קיבלו חיסונים בזמן עד שמגיעים לסבב הבא, ממשיכים לקבל. ולכן היא צריכה לקבל גם HAVRIX שלפי הנהוג ניתן בגיל שנה וחצי בנוסף לPREVNAR ומחומש רביעי אם היא לא קיבלה.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפטמה - המתנה לתגובה
    גלית
    25/07/2010

שלום,
    בתאריך 12/7/2010 פירסמתי בפורום הודעה בנוגע להפרשה ירוקה מהפטמה וטרם קיבלתי תשובה. ייתכן ואין זהו הפורום המתאים לשאלתי, אך רופא ילדים המליץ לי לפנות למומחים למחלות זיהומיות לאחר שלא קיבלתי תשובה מכירורג ומגנקולוג. במידה ואין זה הפורום המתאים, אשמח אם תוכלו לייעץ לי לאן עלי לפנות במקום. תודה מראש.

הוספת תגובה

• הפרשה מהפטמה

ד''ר אריק האס
    26/07/2010

גלית,

אני מתנצל שלא חזרתי אליך. האמת שאני לא מכיר מספיק את התופעה הזו לתת לך הדרכה מכוונת, אבל ממה שקראתי אני לא חושש למחלה זיהומית מכיון שרוב המחלות זיהמויות הם או מחמירים או מקילים במשך הזמן. ולכן אני לא רואה סיכון לתינוק אם תניקי.

כעקרון, אם הרופא שלך אומר לך שאת צריכה להיבדק ע"י רופא מומחה במחלות זיהומיות, האחריות עליו לסכם את המידע רפואי שלך (מה שלא ציינת, האם יש לך בעיות בריאותיות אחרות, האם היית במדינה אחרת, עשית ניתוח בחזה בעבר, וכו') ולהפנות אותך למישהו בתוך המערכת (קופת חולים). לדעתי זו הצורה לבקש ייעוץ ולא להטיל את זה על מטופל.

כמומחה אני מתרשם שהייעוצים הכי מועילים הם כשהרופא מטפל (או גינקולוג או כירורג מומחה בשדיים) מערב יועץ עם שאלה ספציפית ולא רק "מה זה יכול להיות". אולי תחזרי לרופא שלך ותנסי להבין מדוע הוא חושש למחלה זיהומית וככה יהיה אפשרי לחדד את השאלה למומחה. על כל פנים, אני מסופק אם יש רופא מומחה במחלות זיהומיות עם ידע רב בנושא שלך ולכן אני ממליץ שתפני ל"זיהומולוג" באיזור שלך.

תרגישי חפשי ליצור קשר איתי דרך מייל אם יש לך שאלות נוספות בנושא זה.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה