פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV
    גלי
    25/07/2010

שלום,
    נדבקתי לפני כחודש ב CMV.הרופאה שלי המליצה לי שלא להיכנס להריון לפחות 6 חודשים, מאחר והמחלה עלולה להתפרץ שוב לאחר חצי שנה. עוד היא הוסיפה, כי שלא כמו שחשבו בעבר, גם מי שחלתה בזה אינה מחוסנת נגד המחלה והיא עלולה לפגוע גם בהדבקות חוזרות...מה ידוע לגבי זה?
    תודה,
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהיריון

CMV בהיריון
    26/07/2010

היי

כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
    נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
    את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
    הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
    הבלתי אפשרית בהריון.

מזמינה אותך ואת אחותך להכנס לקומונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר אריק האס
    26/07/2010

גלי,

חסרת כמה פרטים חשובים משאלתך. בת כמה את? מה היו הסימנים שלך לפני חודש? האם יש לך בעיות בריאותיות אחרות? למה נעשתה בדיקה? איזה בדיקה נעשתה? מה היו התוצאות? כמה ילדים יש לך?

ידוע הרבה זמן ש CMV יכול להתעורר אחרי זיהום ראשוני ולגרום לבעיות בעובר. לפי מיטב ידיעתי, אין מחקר שמראה שהסיכון להדבקה חוזרת תוך חצי שנה הוא יותר גבוה מאשר אחרי חצי שנה. מה בעיניי חשוב הן התוצאות של הבדיקת דם שעשית (IGG, IGM, וAVIDITY אם יש) והשאלות האחרות ששאלתי אותך.

תני לנו קצת יותר פרטים ונשמח לנסות לעזור לך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חיסונים
    אלונה
    22/07/2010

בני נולד ב-14.3
    קיבל חיסון פרבנר רוטה וחיסון שגרה ב-26.5

האם בזמן? האם נכון לבצע 3 חיסונים יחד?
    ב-26.7 קבעתי תור לחיסונים אלו שוב. האם מרווח תקין? האם אין לשמור או לספור מרווח בשבועות האחד מהשני.אני זוכרת שהיה מרווח של לפחות8 שבועות באיזשהוא חסון וחוששת להתבלבל.

לקביעת תור
    סגירה
    מתן חיסונים

הוספת תגובה

• לוח זמנים של חיסונים

ד''ר אריק האס
    26/07/2010

אלונה,

את צודקת בזה שהלוח החיסונים לפעמים מסובך ומתשכל. מה שחשוב לדעת היא שהלוח זה רק הצעה. יש כמה כללים שעל פי רוב קיימים עקב חוסר נתונים ולא עקב ידע מדויק.

בקשר לשאלותך, אני מחשיב את זה "בזמן" אם זה בתוך חודש מהזמן המומלץ לפי הלוח. אין בעיה אם הוא קיבל את החיסונים "של חודשיים" בחודשיים ו12 ימים. גם ההבדל בין שבועות חודשים זה לא עד כך משמעותי - ברוב החודשים חודשיים זה 9 שבועות במקום 8 שבועות.

התאריך שהם קבעו לך זה בסדר עם מרווח תקין. זה בסדר ומקובל לקבל 3 חיסונים ביחד. הרוטה לא עושה תופעות לוואי של חום ונפיחות ברגל כמו פרבנר ו מחומש יכולים לעשות. עם זאת, מכיון שרוטה עדיין לא נכנס לטיפות חלב (קרי סל החיסונים), אפשר לתת כמה ימים להתאושש מהזריקות ולקבל רוטה אחרי אם לא עבר המרווח המקסימלי מינון השלישי לא אחרי 8 חודשים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

ד``ר אריק גייסון האס
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת חיסונים
    מיכל
    22/07/2010

ביתי בת ה3 ושלושה חודשים. לא חוסנה עד היום מטעמים אישיים. בכל מקרה החלטנו להשלים את החיסונים כפי שממומלץ בישראל. האחות בטיפת חלב המליצה על קצב של שני חיסונים כל שבוע, אחד ביד ואחד ברגל. האם זה לא אגרסיבי מדי ? האם יש בכך סיכון כלשהו? יש סיבה לזרז כלכך את התהליך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השלמת חיסונים

הוספת תגובה

• השלמת חיסונים

ד''ר אריק האס
    26/07/2010

מיכל,

קודם כל אני מעריך את החלטתך כן לחסן עכשיו. הרבה אנשים חושבים שלא לחסן, זו החלטה יותר בטיחותית מאשר לחסן. מה שחשוב לדעת שגם אי-פעולה היא סוג של החלטה שיכול לגרום לתוצאות עם משמעות רבה. נתונים מארצות הברית ומקומות אחרים מראים שילדים לא מוחסנים הם בסיכונים למחלות זיהומיות (אלה שלא חוסנו נגדם) בשער גבוה ביותר עד פי 20 במחלות מסוימות מאשר ילדים שקיבלו חיסון.

ולכן, בעיני, ילד לא מחוסן זה סוג של מצב חירום. במרפאה או במיון, הם יכולים להידבק ממחלות ולהדביק אחרים. יש רופאים שלא מסכימים לטפל בילדים לא מחוסנים כשיטה עקב הסיכון שהם מההוים לאחרים במרפאה. אני אישית לא דוגל בשיטה כזאת מכמה סיבות, אבל יש בזה איזה הגיון.

לשאלתך, שני חיסונים לשבוע זה קצב מצוין (דרך אגב זה לא ימשיך ככה יותר מכמה שבועות ואחר כך הפסקה של 6-8 שבועות כי חלק מהחיסונים הם סדרה שצריך לחכות לפני שממשיכים) ובתוך חצי שנה בערך היא תקבל את רוב החיסוני שגרה שעדיין רלבנטים לגילה. אני רואה סיכון יותר בדחיית את לוח החיסונים ולא הייתי קורא לזה זירוז בכלל. ההמלצה של הAAP הוא לתת כמה שיותר חיסונים ביחד במצב של איחור (אפילו 4-5) כך שמה שהאחות הציעה זה נראה סביר ביותר בעיניי. תבדקי בפנקס שלה שהיא תקבל DTAP, IPV, MMRV, HAV, HBV.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה המקיפה והמרגיעה

מיכל
    26/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אבעבעות
    גל
    21/07/2010

שלום רב
    עשיתי לביתי בת שנה ו8 חיסון לאבעבועות רוח (בלבד) החיסון נעשה היום בשעה 9 בבוקר עכשיו שמתי לב כי חום הגוף שלה מתחיל להעלות האם תקין.
    ?

שעשיתי לה חיסון MMR היה לה אחרי 10 ימיום חום גבוהה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אבעבעות

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות

ד''ר אריק האס
    26/07/2010

גל,

החום יכול להיות מהחיסון אפילו שזה קרה באותו יום.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס רוטה
    טניה
    20/07/2010

ערה טוב!
    הבן שלי בן חודש וחצי נולד בשבוע 34+6, ברצוני לחסן אותו בחיסון נגד הוירוס רוטה, והשאלה שלי: מה עדיף החיסון של שתי מנות או שלוש מנות?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס רוטה

הוספת תגובה

• סוגים של חיסון נגד רוטה

ד''ר אריק האס
    21/07/2010

ט,

שני החיסונים הם יעילים ובטיחותיים. מפן הכספי, ומכיוון שהחיסון הוא נרכש באופן פרטי, חיסון שדורש שתי מנות הוא יותר זול, אבל החיסון ROTARIX לא זמין בכל קופ"ח. לדעתי החיסונים הם שווים (למרות הפיתוח בשיטות שונות וכיסוי שונה של זנים) אבל בכל זאת, לא מומלץ "לערבב" כלומר ילד שהתחיל עם חיסון אחד צריך להמשיך עם אותו תכשיר עד הסוף. רקע של פגות כפי שציינת לא מהווה הורית נגד לחיסון ולא משנה לוח זמנים של קבלת החיסון - 2 ו 4 חודשים לROTARIX ו2, 4, 6 חודשים לROTATEQ.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMRV
    דפנה
    18/07/2010

שלום.
    בני בן שנה וחודש חוסן לפני שבוע וחצי (ב-7.7.10) בחיסון MMRV. הוא חוסן בעקבות מחלת חזרת שאני חליתי בה באותו יום. אמרו לי שתופעות לוואי של החיסון יכולות להיות עד שבוע או שבועיים לאחר קבלת החיסון.
    ובאמת, שמתי לב שבני החל להרגיש לא טוב ב-13.7, כשבוע לאחר קבלת החיסון. הוא פיתח חום, היה נודניק, לא ישן טוב. הבעיה היא שבנוסף לזה הוא גם הקיא: ביום שלישי לפנות בוקר הוא קם, היה באי-שקט ולבסוף הקיא. אבל גם לאחר שהקיא, הוא לא חזר לשון והמשיך להיות לא רגוע.
    יום למחרת- שוב אותו סיפור- לא רגוע במשך היום, ישן מעט מאוד ומתעורר מכאבים (שאין לי מושג מה המקור שלהם...) בשל כך ישן מעט מאוד, נודניק, לא רגוע, ובלילה הקיא שוב.
    ביום חמישי (15.7) לקחתי אותו לרופא והוא בדק אותו וראה שהכל בסדר חוץ מדלקת/אודם בגרון. לדעתו לא מדובר בתופעות לוואי של החיסון, ולכן והוא שייך את ההקאות, החום והאי-שקט לדלקת בגרון. הוא לא הביא אנטיביוטיקה או טיפול כלשהוא ואמר שזה יעבור מעצמו, ואם לא - שאבוא שוב ונראה במה מדובר.
    אציין כי מיום שלישי בערב ועד עכשיו - בני לא רגוע, הקיא פעמיים, לא מצליח לישון הרבה כי קם מכאבים, ומפעם לפעם יש לו גם חום- וכל זה מאוד מדאיג אותי.
    הבנתי שהתופעות לוואי של החיסון הנ"ל הם בדר"כ קלות כמו חום ואולי גם פריחה- לא משהו שאמור להדאיג. אבל הקאות ואי-שקט ממושך כבר כמה ימים ברציפות, כאבים לא ברורים שמפריעים לו בשינה תקינה (גם השינה ביום וגם השינה בלילה נפגמת מתוך כך) - האם אלו לא תופעות מסוכנות מידי? אם כן- מה צריך לעשות?
    או שאולי אלו הם תופעות נורמליות (למרות שזה לא נראה כך...) ומתי זה יעבור? כי בנתיים הבן שלי סובל מאוד, והאמת שגם אנחנו כי אנחנו לא ישנים בלילה כמו שצריך וביום הוא גם מאוד נודניק ומתפנק- תופעות שלא קיימות אצלו בדר"כ...
    אודה לתשובתכם המהירה, אוראנה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMRV

הוספת תגובה

• אי שקט וחוסר רוגע

ד''ר אריק האס
    21/07/2010

שלום אוראנה,

תודה על השאלה שלך, אני לא בטוח שאני מבין אותך, ולכן אני אבהיר כמה נקודות ותגיבי בהתאם.

1. לחיסונים יש אפשרות לתופעות לוואי.
    2. מאוד קשה לקשור תופעה מסיומת לחיסון כשלא מדובר בתופעה קלסית של מחלה או תופעת לוואי שכיח או אופייני.
    3. כל עוד שהסימנים הם פחות ספציפים למשל שינויים בהתנהגות או בשינה, עוד יותר קשה לקשור אותם עם מתן החיסון
    4. רוב המכריע של ילדים בארץ מקבלים חיסנים לעיתים תכופות בשנתיים ראשונות של חיים- ולכן כמעט כל תופעה שתינוק עובר, יהיה בתינוק שקיבל חיסונים בעבר הקרוב.

ולכן, למרות שאני מבין שאת מקשרת את מה שקורה עם הבן שלך לחיסון, אני לא חושב שזה השאלה הכי רלבנטית. גם אם מדובר בתופעת לוואי מחיסון, אי אפשר לחזור אחורה. לכן המפתח לבירור הוא מעקב של רופא ילדים שלך ולא להתלבט יותר מידי אם זה כן מהחיסון או לא.

נושא אחר הם הסימנים שמופיעים אצל הבן שלך. ראשון, צריך להבין את התזמון של ההקאות. אם זה בא עם או אחרי בכי או שיעול, פחות מדאיג. אם יש הקאות בלי שלשולים שממשיכים ללא קשר לבכי, זה דבר שמצריך בירור שיכול לכלול בדיקות דם, הדמייה של ראש ואברים בטניים ובדיקות אחרות. שתי השאלות המידיות הן - האם הילד מיובש (פחות שתן, בוכה בלי דמעות, פה יבש). ואם האי-שקט הולך ומתמשך לכל השעות של היום. מצבים כאלה מצריכים פניה מידית לרופא ובירור מעמיק. אם הילד מצליח לשתות ונותן שתן, והמצבים של אי-שקט הם רק לתקופות ובזמן שהוא ער הוא משחק רגיל אפילו אם יש תקופות שלא, יש זמן לבצע בירור באופן יותר הדרגתי.

אני לא רואה המקום לפורום הזה לתת אבחנות או להדריך להורים מתי לפנות לרופא. את צריכה למצוא רופא ילדים שאת סומכת עליו, לספר מה קורה עם הבן שלך כמו שפירטת בשאלה שלך(שזה כולל גם לשים לב לדברים אחרים - האם היה שינוי באוכל, האם יש פריחה, יש שעות של היום שיותר או פחות טובות וכו') לרוב זה הדברים "הקטנים" שנותנים לרופא טוב הרמז שהוא צריך להגיע לאבחנה. אחרי הנתונים האלה ובדיקה גופנית כללית כוללת נוירולוגית, רופא ילדים יכול להגיד לך כמה אפשריות של אבחנות ואם יש לדאוג וכמה.

בהתאם יציע צורך לעשות בדיקות או מעקב בלבד, ולפי התוצאות ומהלך של הסימנים יסביר לך מה נראה.

אני מקווה שהבן שלך כבר התחיל להרגיש יותר טוב ושנתתי לך כיוון איך להמשיך הלאה.

בברכת רפואה שלמה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    15/07/2010

ייעצו לי להפנות את השאלה לרופא מומחה במחלות זיהומיות של ילדים ולכן אני פונה כאן.

שלום אני מבקשת לשאול לגבי תינוק בן שנה במעקב במרפאת גסטרו ילדים בשל עליה באנזימי כבד. בבירור שנערך IgG celiac
    serology ; Anti LKM;M ; Anti SM; ANA שליליים

חומים חוזרים (מעל 38) מספר חודשים. לא נמצא כל מקור. בנוסף היתה לימפודנופתיה צווארית (כל הקשרים) במגמת שיפור (למעט נפיחות בראש מאחור מעל העורף). ב-US כבד לא מוגדל. טחול מוגדל 7.2 ס"מ. במשפחה דודה עם היפטטיס אוטואימוני. בבדיקה נאמר תינוק ערני וחיוני, כבד נמוש על ידי כמה רופאים -2 ס"מ. טחול לא נמוש. מעבדה: ALT-230;

AST-230; GGTP23; ALK PHOS- 238

בינתיים מעקב. בהמשך ישקלו ביופסיה. בגלל הקאות לעיתים, שקלו בעבר הדמיית מוח. לא בוצע. לאחרונה לפעמים חוסר יציבות/נפילות. מיאוקלוניות בשינה (בעיקר לאחר הרדמות); רושם של חולשה באופן החזקת הראש.

האם יכול להיות מניסיונך מצב שמקורו בראש שגורם לכל התופעות המתאורות?

והאם תוכל להמליץ מה לדעתך כדאי לעשות? סי טי ראש? ביופסיה? (האם אנו לא מאבדים זמן יקר).

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בירור לעליה באנזימי כבד

ד''ר אריק האס
    16/07/2010

שלום שרון,

הסיפור של הילד שאת מתארת מורכב מאוד. לא ברור לי מי ייעץ לך לדבר עם רופא מומחה במחלות זיהומיות, אבל הדרך לעשות את זה היא בפועל, ולא דרך אינטרנט. יתרה מזו, הכי טוב שיהיה מצב שמומחים גסטרו, זיהומולוג, ונוירולוג) עוברים על הבדיקות ביחד ומגיעים לחוכנית אבחנתית במשותף. אפשר לעשות סידור כזה במסגרת של אשפוז יום ילדים שקיים בהרבה בתי חולים בארץ, וככה לא תתצטרכי לחכות לתורים רחוקים לכל מומחה.

השילוב של בלוטות לימפה בצואר ודלקת כבד קיים בכמה מחלות. הכי חשובות מהן EBV, CMV, וBARTONELLA (קדחת שריטת החתול). לפי המראה והמרקם של הבלוטות, לפעמים חשוב לעשות ביופסיה של הבלוטות עצמן. יש כמה סוגים של דלקת כבד וראלית - Hepatitis A, B, C, E שצריכים לבדוק.

חשוב לדעת אם בדקו אמוניה, וחומצות AMINO בדם, וPT\PTT ואלבומין להעריך את היכולת של הכבד ליצר חלבונים לעומת AST\ALT שיש להם תפקיד לפרק חומרים ובילירובין, GGT, ALK PHOS שאם הם גבוהים יכולים להראות על חסימה בדרכי המרה.

הסימנים הנוירולוגים הם חשודים וקצת מדאיגים. הסימנים יכולים להיות תוצאה מהתהליך בכבד ולא הגורם. יש מקום להדמייה, יתכן שעדיף לעשות MRI אבל זה לשיקול רופא שבודק אותו.

הנוכחות של חום לא מחייב מחלה זיהומית כגורם. יש אפשרות לדלקת בדרכי המרה, וגם AUTOIMMUNE HEPATITIS יכול לבוא אם חום למרות שהבדיקות שציינת לא מצביעים לזה.

לדעתי אם הבדיקות שציינתי שליליות, הבדיקה הכי חשובה היא ביופסיה של הכבד. גסטרולוג הוא מומחה במחלות כבד ויודע את העיתוי הנכון לפי הסימנים ומהלך המחלה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבנר
    ענבל
    15/07/2010

שלום רב

הבת שלי קיבלה את חיסון הפרבנר בגיל שנה וחצי מנה ראשונה, מתי צריך לתת מנה 2?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר

הוספת תגובה

• מנה שניה של פרבנר לילדה בת שנה

ד''ר אריק האס
    16/07/2010

ענבל שלום,

המנה שניה ואחרונה לפחות 8 שבועות (2 חודשים) אחרי המנה הראשונה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת קיו
    מדלן
    14/07/2010

שלום,
    אחיינית שלי בת שנה ועשרה חודשים, בשלושה חודשים האחרונים סובלת מחום עולה ויורד שנע בין 37.5-38.5, אובחנה אצלה קדחת קיו וקיבלה דוקסילין במשך שבוע אך הטיפול לא עזר. כרגע נותרנו אובדי עצות והילדה עדיין עם חום (שהיום הגיע ל-39.5).
    האם קיים טיפול נוסף?
    אשמח לעצתך או להפנייה לרופא שמטפל או מכיר את המחלה
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת קיו

הוספת תגובה

• קדחת קיו - Q FEVER

ד''ר אריק האס
    16/07/2010

מדלן,

תודה על השאלה. ראשית כל, הסימנים של האחיינית שלך דורשים מעקב רופא בפועל, עדיף רופא מומחה במחלות זיהומיות וילדים או רופא שיש נסיון בהתמודדות עם מחלות לא שכיחות. בכלליות אני אתן לך כמה רעיונות, אבל חסר המידע הכי חשוב - איך נעשתה האבחנה? - בעיקרון אפשר ע"י בדיקת דם לנוגדנים. אם זה נעשה בלי בדיקת מעבדה, קשה לדעת בוודאות. יתכן שיש מעבדה בארץ שעושה בדיקה גנטית של החידק דרך PCR.

בד"כ כשיש אבחנה, וטיפול ניתן (ודוקסילין היא התרופה הבחירה לאבחנה זו) ולא חל שיפור תוך זמן צפוי יש כמה אפשריות:

1. האבחנה היא לא נכונה ויש מחלה אחרת שגורמת לחום, שלא מגיב לדוקסילין.

2. האבחנה נכונה, אבל יש משהו נוסף - אצל ילדים בריאים אנחנו מעדיפים להניח שיש רק אבחנה אחת אבל לפעמים יש אבחנה נוספת.

3. האבחנה נכונה, אבל החידק עמיד לטיפול - מאוד קשה לדעת במצב כזה. יש מומחים שנותנים קורס חוזר או מחליפים לתרופה אחרת.

4. האבחנה נכונה, אבל יש סיבוך של המחלה חוץ מעמידות כמו דלקת בשסתומי הלב שגורם להמשך המחלה.

כל המצבים האלה דורשים רופא אמיתי ולא וורטואלי כדי לברר, לכלול, או לשלול אותם. השאלות הכי חשובות הן המצב של הילד לפני הופעת המחלה (רקע סביב לידה, מחלות בעבר), חשיפה לבעלי חיים, ונסיעות לחו"ל או מבקרים מחו"ל שהיו במגע עם התינוקת. בנוסף מאוד חשוב לדעת המהלך של המחלה - האם היו סימנים נוספים חוץ מחום, האם היתה שיפור עם התרופה ואז החום חזר או שבכלל לא השפיעה? בנוסף, בדיקות דם יכולות לתת רמזים לאבחנה אחרת, או לתת מדדים לעקוב אחריהם למדוד התגובה לטיפול.

אם תרצי להמשיך את השיחה הזאת דרך מייל, להלן הכתובת שלי.

בברכה,

ד"ר אריק האס
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוקת בארה"ב
    תום
    13/07/2010

שלום רב,
    ביתנו בת ה-12 חודשים כעת, עברה את החיסונים הנדרשים, כפי שמנחים במשרד הבריאות ובטיפת חלב בשלושה חודשים הראשונים לחייה, עוד כשהיינו בארץ. מאז אנחנו נמצאים בשליחות בארה"ב, והיא עוברת את החיסונים כאן, כאשר אנו שומרים על הלו"ז שקיבלנו מטיפת חלב טרם נסיעתנו.
    ויחד עם זאת, קיים שוני כמפורט להלן:
    1. פרבנר- ניתנות בארה"ב ארבע מנות במקום שלוש הנהוגות בארץ. הנ"ל בגילאי 2, 4, 6 ו-12 חודשים.
    2. מחומשת- 3 המנות הראשונות ניתנות כפי שנהוג בארץ בגילאי 2, 4 ו-6 חודשים. המנה הרביעית מחולקת- DTaP ו-Hib ניתנים בגיל 15 חודשים. את ה- IPV לא נותנים, אלא בגיל 4!
    בארץ, הרי המנה הרביעית על כל רכיביה ניתנת בגיל 12 חודשים.
    3. Hep A- כאן שתי המנות ניתנות בגילאי 12-23 חודשים, בטווח של 6 חודשים לפחות זו מזו.
    בארץ, החיסון ניתן בגילאי 18 ו-24 חודשים.
    נאמר לנו כאן שאם בכוונתינו לטייל מחוץ לארה"ב עד שימלאו לביתנו 18 חודשים, כדאי לתת לה לפחות מנה אחת מחשש להידבקות.
    נודה להבהרות לגבי מהות השוני, ובהתאם נקבל החלטה כיצד לנהוג.
    לא בטוח שזה נתון הכרחי, אבל אנו חוזרים לארץ כשימלאו לביתנו 18 חודשים FOR GOOD.
    תודה רבה על התייחסותכם!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתינוקת בארה"ב

הוספת תגובה

• שינויים בלוח חיסונים בין מדינות

ד''ר אריק האס
    16/07/2010

שלום תום,

תודה על שאלותך. אני אענה לא רק כרופא אבל גם כאבא-- שהנושא של החיסונים שמבלבל ולפעמים מתשכל. בנוסף אני מכיר את מצבך מקרוב כי כשעלינו עם הילדים שלנו ארצה, נוכחנו לדעת שבכלל לא ברור איזה חיסונים קיבלו. דרך עבודה שלי אני יכול להגיד לך שלא מעט ילדים מקבלים חיסונים שקרוב לוודאי הם מיותרים בארץ בגלל רישום לא מדיוק בחו"ל.

מצד שני, צריך להודות שמדובר בשתי מדינות שמספקים מיטב החיסונים למרבית האוכלוסיה. ולכן אל תילחץ יותר מדי - ההבדלים הם בעיקרון קטנים.

ולכן אענה לשאלות שלך ואחר כך אציע כמה טיפים כדי לא ליכנס לבעיות בחזרתך לארץ.

1. חלק מהחלטה לחסן תלוי בהיארעות מקומית. לפי מחקרים שנעשו בארץ, רוב הילדים מיצרים מספיק נוגדנים אחרי שתי מנות, ולכן ההחלטה בארץ לתת שתי מנות בגיל חודשיים ו4 חודשים ועוד מנה אחרי גיל שנה. מכיוון שהחידק קשור יותר למקום ופחות לגנטיקה וארץ מוצא, כדאי לנהוג לפי התדריך של המדינה שבה היא נמצאת כרגע. בכל זאת, ילדים בגיל שנה שקיבלו רק שתי מנות PREVNAR לפני גיל שנה, מקבלים רק עוד מנה אחרי גיל שנה ודים.

2. מי שקיבל 3 מנות של IPV (פוליו, שיתוק ילדים) הוא נחשב מחוסן באופן מלא. יתכן שהבת תקבל עוד מנה בחזרתה לארץ אבל זה לא מסכן אותה כן לקבל או לא לקבל כרגע.

3. לגבי Hep A, לא כל מדינה מחוץ לארה"ב היא באותו סיכון, למשל בהודו יש הרבה יותר מאשר בארץ. מצד שני יש Hep A בארץ והחיסון בטיחותי ויעיל מגיל שנה ולכן אין צורך לחכות עד 18 חודשים. הסיבה שמחכים בארץ לפי מיטב ידיעתי היא בגלל המספר החיסונים שניתנים בגיל שנה.
    ההמלצה שלי היתה לחכות עד שתחזרי לארץ אבל אם הרופא שלכם מתעקש אפשר לתת לפני. יהיו טיפות חלב בארץ שלא יתנו המנה השניה לפני גיל שנתיים למרות ההמלצה שהזכרת לתת 6 חודשים אחרי הראשונה.

לסיכום, אפשר לקבל את החיסונים כפי הנהוג בארה"ב או בארץ בקשר לנקודות שהעלית בלי חשש גדול.

יותר בעיתי הוא כמה ברור הפנקס חיסונים של הילדה. תקפיד ותבקש מהרופא שהחיסונים יהיו מודפסים או לפחות עם כתב יד ברור. תאריכים צריכים להיות ברורים ושלא יהיה אי-התאמות כמו תאריכים לפני הלידה של התינוק, 31 לפברואר וכדומה. תבקש להימנע משמות מסחריות, הכי טוב השם או ראשי תיבות של המחלות (DTAP-IPV-HIB במקום Pentacel או מחומשת). בכלליות אפשר להגיד שהרישום חיסונים בפנקס בארץ הרבה יותר מסודר מאשר מה שקורה בבהרבה מקומות בארה"ב, ולכן תבדקו את זה לפני שתחזרו.

אני מקווה שתחזרו לארץ בקרוב בשלום ובבריאות שלמה

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה שנתית בנוגדני אדמת
    מיכל
    10/07/2010

שלום
    לפני שנה וחצי עשיתי בדיקה לנוגדני אדמת והתוצאה הייתה 34,
    אנחנו מנסים להכנס להריון וקראתי שאם הערך מעל 30 אין צורך בחיסון.

שאלתי היא האם בשנה וחצי יכול להיות מצב שמספר הנוגדני ירד מתחת ל 30 או שזה נשאר קבוע ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה שנתית בנוגדני אדמת

הוספת תגובה

• חזרת נוגדנים לשלילי

ד''ר אריק האס
    10/07/2010

מיכל,

שאלת שאלה טובה. יש לא-מעט נשים שאחרי בדיקה שמראה חסינות לאדמת, בדיקה חוזרת מראה רמה פחות מאידאלית. יש ויכוח בין מומחים בתחום של אדמת אם יש מקום לבדוק רמת נוגדנים שוב אם יש כבר רקע של חסינות. אחת מהסיבות היא שאפילו אם הרמה מתחת לאידאלית, לא ברור שחיסון חוזר יעזור. תזכרי שגם אם את עושה בדיקה בהריון הבא והרמה תקינה, יש מצב שהמספר ירד במשך ההריון. ולכן אי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז.

מה שיכול לעודד הוא שהתגובה החיסונית של הגוף לא מבוססת רק על נוגדנים, יש תאי זכרון שגם נלחמים נגד אדמת במקרה שתיחשפי. בודקים נוגדנים ולא תאיםבמעבדה כי זה יותר קל לביצוע. כדי להעביר לתינוק אדמת, הנגיף צריך לעבור לדם של האם (ומשם לתינוק דרך השליה), וזה בדרך כלל לא קורה בחשיפה אחרי חיסון (או מחלה טבעית) כי הגוף מטפל בבעיה לפני שהיא מגיעה לדם אפילו אם הנוגדנים הם לא בטווח האידאלי.

לאור כל הנ"ל, לא הייתי ממליץ לבדוק את הנוגדנים או לקבל עוד מנה של חיסון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    ענת
    08/07/2010

האם כל מחלת חום היא CMV?
    האם ישנם וירוסים ליכולים לגרום לחום גבוה של 40 מעלות למשך 5 ימים ואינם CMV?
    האם ישנם סימנים נוספים מלבד חום גבוה למחלה זו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• פרטים על CMV וחום

ד''ר אריק האס
    08/07/2010

עדי,

תודה על שאלתך. חום הוא תגובה טבעית של הגוף נגד מחלות זיהומיות כולל חידקים, וירוסים (כולל CMV), פטריות, וטפילים. בנוסף, יש מספר מצבים שהגוף (בעצם מערכת החיסון) מגיב עם עלית חום סיסטמי כמו דלקת פרקים. יש גם תרופות שמעלות את החום כתופעת לוואי.

ולכן, לא כל מחלת חום היא CMV. יש עוד וירוסים ( כגון EBV) וחידקים. הדרך לברר את האפשריות האלה היא לפנות לרופא. הרופא ישאל שאלות על חשיפות (למשל לאנשים חולים אחרים, בעלי חיים, נסיעות לחו"ל) שיכולים לגרום לחום גבוה שנמשך, יבדוק את המטופל לסימנים נוספים, ויזמין בדיקות דם או צלומים לפי החשד שלו\ה.

יש הרבה סימנים אחרים שיכול ללוות חום ,כמעט בכל מערכת של הגוף ומההוים רמזים חשובים למקור של החום אם הם קיימים. לשאלתך CMV יכול להופיע עם סימנים של דלקת גרון, בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, וחולשה או עייפות כללית בנוסף לסימנים אחרים שהם פחות שכיחים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    ענת
    06/07/2010

אני בהריון שבוע 22
    לפני 10 ימים שהיתי במחיצת ילד שרק החלים מכשבוע של חום גבוה.
    היום אני עם כאבי גרון.
    1.אם במידה והוא חלילה חלה ב CMV האם יכולה להיות הדבקה תוך 10 ימים?מהו זמן דגירה לCMV?
    2.האם כאב גרון יכולים להוות סימן לCMV?
    3.לבקש בדיקת דם לCMV?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• אם חלית - יש ללכת לרופא שלך ולהתיי

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    07/07/2010

אני לא חסיד של רפואה טלפונית, ובוודאי לא רפואה אינטרנטית.

CMV היא בדרך כלל מחלת חום. אכן 10 ימים זה, על פניו, מהר מדי, ולוקח יותר זמן מהדבקה עד המחלה (זה קרוי תקופת דגירה)

שוב - פורום זה לא גישה סבירה לאישה בהריון שלקתה במחלת חום חריפה

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל 4 חודשים להפסקת דיבור
    הילה
    05/07/2010

שלום,
    ביתי בת הארבעה חודשים קיבלה חיסון מחומש+דלקת קרום המוח+ רוטה וירוס. לאחר כמה ימים של אי שקט הילדה הפסיקה כמעט להוציא קולות והרבה פחות מחייכת וצוחקת. האם יש קשר? ממה זה יכול לנבוע?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מאוד לא סביר הקשר לחיסון

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    07/07/2010

מה התאבון? האם כאבי בטן? איך היציאות? צבע עור / מראה...
    אני חוזר שוב ושוב בשאלות שנשאלות כאן, שזה לא סביר להתייחס בפורום אינטרנטי לבעיות שעלולות להיות בעיות קליניות. התייחסות רצינית/מקצועית מחייבת שיחה ובדיקה

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    ענת
    04/07/2010

אני בהריון חודש חמישי וחיסנו אצלנו במשפחה תינוק בן חודש ימים לצהבת A או B לא יודעת
    האם מסוכן עבורי לשהות לידו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• לא מסוכן

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    07/07/2010

אין שום סיכון לחלוטין.

אגב, שני החיסונים האלה אפילו לא מכילים מרכיב חי.

בברכה

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה