מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמלי20/10/2010
לפני כ 10 ימים התחלתי טיפול בPEP לאחר קיום יחסי מין שנקרע הקונדום
שאלתי היא אם מותר לשתות אלכוהול בזמן נטילת הכדורים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס20/10/2010מלי,
זה תלוי איזה תרופות את לוקחת
בעיקר זה פורום למחלות זיהומיות ילדים ואני רופא ילדים, ולכן אני ממליץ שתעלי שאלתך לפורום אחר (מחלות זיהומיות)
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםטלי10/10/2010
שלום
בתי בת שנה. האם ניתן לחסן אותה בו זמנית גם בחיסון לגיל שנה בטיפת חלב וגם בחיסון שפעת
או שיש לעשות הפרש זמן ביניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס12/10/2010טלי
אפשר לקבל אותם בו זמנית. רצוי לנסות לתת ביצה כמה פעמים בשבועות לפני החיסון לראות שאין אלרגיה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה06/10/2010
שלום
בתי בת 9 חודשים. היינו אצל רופאת משפחה שבדקה לבתי את הגרון. בתי סרבה לפתוח את הפה וראיתי שבמהלך נסיונות הרופאה לפתוח לה את הפה, הפנס שאיתו הרופאה מאירה לתוך הגון נגע פעמיים לבתי בקצה הפה (שהפה של בתי סגור). אני חוששת שאולי זה יכול להדביק חלילה את בתי במחלות של נבדקים קודמים, מה הסיכוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת גרון
ד''ר אריק האס07/10/2010אלה,
תודה על השאלה. יש וירוסים (לא כל כך חידקים) שיכולים לחיות על שטח של פלסטיק או מתכת כמה שעות, ולכן יש סיכוי נמוך להדבקה. כמובן אם הבאת את הבת שלך בגלל סימנים של וירוס יהיה קשה להבדיל אם הוירוס היה קודם או בא כתוצאה מהבדיקה. אפילו אם היא הגיעה בגלל סיבה אחרת לא ניתן לקשר את מה שקרה לך לתופעות עתידיות של זיהומים. . על הרופא לעשות חיטוי מכשירים אחרי הבדיקה אם הפנס נגע במטופל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה להרפס לבת 6.5 שבועותשלי03/10/2010
בתי בת שישה שבועות וחצי, והיום מישהי עם גלד של הרפס ליטפה אותה בלחייה (לפני שראיתי את הגלד המדובר...)
האם התינוקת עלולה להדבק, והאם זה מסוכן?
בברכה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה להרפס
ד''ר אריק האס04/10/2010נעה.
הרפס מפסיק להיות מדבק כשיש גלד כך שלא הייתי דואג במקרה. זה הנוזל או יותר נכון הבסיס של הפצע שהוא מדבק, אם יש גלד זה אומר שהגוף כבר הגיב לנגיף.
אם היה עדיין קצת נוזל זה יכול להיות מדבק - עלייך להסתכל על המקום ולראות שאין התפתחות של שלפוחיות קטנות עם נוזל שקוף או לבן, לפעמים מספר פצעים - ולפנות לרופא ילדים אם יש ספק.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBV ו-CMVאורית03/10/2010
שלום רב,
אני כרגע בהריון, חודש רביעי ללא נוגדנים ל-CMV.
לעומת זאת, בבדיקת הדם האחרונה נמצאו נוגדני IGG ל-EBV.
יש לציין שבדיקות ה-IGM ל-CMV ו-EBV יצאו תקינות.
1. היא האם נוגדני IGG ל-EBV מחסנים (חלקית?) גם כנגד הידבקות ב-CMV?
2. האם במקרה של הידבקות ב-CMV ההידבקות תהיה ראשונית או שניונית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV ו EBV
ד''ר אריק האס04/10/2010אורית,
תודה על השאלה. הבדיקות לEBV וCMV מודדות תגובת הגוף לשני וירוסים שונים ולכן אין קשר בין הופעות נוגדנים לEBV וCMV. לא ציינת למה נבדק EBV למיטב ידיעתי לנכלל בבדיקת הריון שגרתיות כי לא גורם למומים קשים באותה מידה כמו שCMV יכול לעשות.
בעיקרון אם את ידוע כCMV שלילי, זיהום ראשון עם CMV יהיה ראשוני (יש יוצאי דופן אבל את צריכה לתת לי יותר רקע כדי שאני אתיחס לזה).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אורית04/10/2010יש לי נוגדנים להרפס ול-EBV.
אודה אם תוכל לפרט דוגמאות אפשריות למקרים בהם הידבקות ב-CMV לא תחשב כראשונית על אף CMV IGG NEG.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון טטטנוס לתינוקות שנפצעהנטע02/10/2010
בתי בת 11 חודש נפצעה היום ברגלה (חתך מדמם) מחוץ לבית . אני מבינה שבאופן רוטיני מקבלים חיסון טטנוס בגיל 2 חודש, 4 , 6 חודשים ודחף בגיל שנה . בתי קיבלה את החיסון בגיל 4 חודשים, 7 חודשים ו 10 חודשים (19.9.10 ) האם שלושת החיסונים שקיבלה מספקים לה הגנה ? כמו כן האם יש צורך בגין פציעתה לתת לה עכשיו את זריקת הדחף כאשר את החיסון האחרון היא קיבלה רק ב 19.9.10
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס
ד''ר אריק האס04/10/2010נטע,
תודה על השאלה. ילד שקיבל 3 מנות של DTAP (חלק ממחומש) נחשב כמחוסן נגד טטנוס ולכן אין צורך לדחף עכשיו - בעיקרון צריך 6 חודשים (עד 3.2011) למנה הרביעית אבל לפחות 4 חודשים. אני מציע לך לפנות לרופא לקבוע אופי הפציעה ולשקול אם יש צורך בעוד מנה לפני הזמן הנ"ל.
מזל שקיבלה שלש מנות - אחרת הטיפול היה הרבה יותר מסובך -- תזכירו לחבירים שלכם - לא כדאי לאחר חיסונים!!
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע04/10/2010תודה על התשובה .
אנחנו מחסנים בדרך כלל בזמן אבל במקרה הנ"ל הילדה עברה ניתוח בגיל 4 חודשים אז כול החיסונים התעכבו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר חיסונים באותו יוםגלי30/09/2010
שלום רב,
ביתי בת שנה ושלושה חודשים, הייתה אמורה לקבל חיסון פרבנר+ MMRV לפני כחודשיים וחצי אבל הדבר נדחה ליום שני הקרוב, האחות בטיפת חלב אמרה לי בטלפון כי ביתי תקבל במועד שנקבע חיסון נוסף, נראה לי שאמרה חיסון של מחומשת. ז"א סה"כ 3 זריקות באותו יום עם חיסונים "כבדים" (מחומשת+פרבנר+אבעבועות+MRVׂ)
האם כדאי לבקש שהמחומשת או חיסון אחר יידחה במקצת?
מהם תופעות הלוואי? חברה סיפרה לי שהבת שלה התנפחה בפנים, האם הגיוני?
מכיוון שאני טסה לחו"ל 3 ימים לאחר החיסונים הללו חשוב לי להדריך את אימי כיצד להתנהג עם תופעות הלוואי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גלי30/09/2010בהמשך למה שכתבתי, רציתי לציין שביתי נולדה פגית (שבוע 27), אולי זה ישנה את התשובה שלך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מספר חיסונים באותו יום
ד''ר אריק האס04/10/2010גלי,
מותר לתת כמה חיסונים באותו יום ואין סיבה לפצל אותם, כמובן אם את רוצה זה הבחירה שלך. פגות לא נכנס לחשבון חוץ מהעובדה שיש פגים שהם עדיין "שברירים" מבחינת תגובתם למחלות זיהומיותבגיל של הבת שלך כך שלא כדאי לדחות חיסונים יותר מדאי.
הסברים על תופעות לוואי זה בדרך כלל יותר יעיל אם הבן אדם שנותן אותם מסביר לך, כך שאפשר לפתח דו-שיח שהפורום הזה לא מאפשר. בעיקרון יכול להיות חום, אי שקט, וכאבים באיזור החיסון, הMMRV לפעמים גורם לתופעות לוואי 5-7 ימים לאחרי החיסון עם חום ופריחה.
אני ראיתי עשרות תופעות לוואי אחרי חיסונים (חלק מהם קשור לחיסון וחלק עם קשר זמני אבל לא סיבתי) אבל אף פעם התופעת לוואי לא שאלה אותי אם הוא הגיוני. הכוונה שלי שיש הרבה תופעות לוואי אפשריות אבל אין סיבה לדאוג איזה מהם הילד שלך יקבל כי למען האמת רוב הילדים לא סובלים משום תופעות רציניות מחיסונים.
הנקודה עם הסבר על תופעות לוואי זה לא להפחיד הורים או להראות להורים שאנחנו צופים את העתיד. המטרה להדריך ההורים על מה ששכיח וצפוי להיות. כמובן אם יש תופעות אחרות על ההורים להביא את הילד לבדיקת רופא להחליט אם יש צורך בהמשך בירור או שינוי במתן עתידי של חיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בגיל שנהאורית26/09/2010
בוקר טוב
בתי בת 11 חודשים ובקרוב עומדת לקבל את חיסוני גיל שנה .
אני לא ממש מבינה מהם החיסונים ועל כמה מדובר?
יש הרבה שמועות על הסכנות מחיסונים אלו .
אשמח לקבל הסבר באלו חיסונים מדובר והאם כדאי לפצל אותם
תודה וחג שמח
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים של גיל שנה
ד''ר אריק האס27/09/2010אורית,
לא הבנתי את השאלה שלך, מה יש להבין במהם החיסונים? אם את רוצה לדעת איזה חיסונים, אני אפרט
לפי לוח החיסונים המקובל, ילדים מקבלים שלש חיסונים אחרי גיל שנה - הראשון הוא MMRV נגד חצבת, חזרת, אדמת, אבעבועות רוח. בנוסף יש עוד מנה של מחומש (DTAP-IPV-HIB) וPREVENAR נגד פנויומוקוק - אם בתך חוסנה כשגרה היא קיבלה לפחות שתי מנות PREVENAR ושלש מנות "מחומש" חשוב שתהיה לפחות 6 חודשים בין "מחומש" השלישי ורביעי ולכן מי שקיבל מחומש #3 אחרי גיל 6 חודשים יצטרך לחכות עד מילואו 6 חודשים מהחיסון.
אפשר לפצל אם את רוצה, אבל אין צורך. הגוף בנוי להתמודד בכמה חידקים וווירוסים בו זמני ולכן אין סיבה. להיפך, מי שמפצל למשל DTAP וPREVENAR יכול לראות אותם תופעות פעמיים במקום פעם אחת לו היה נותן אותם ביחד. מיוחד הMMRV בתופעות שלו בזה שהם מופיעים בדרך כלל 5-7 ימים אחרי מתן החיסון ולכן יש אפשרות תאורטית שילד שקיבל מחומש וMMRV באותו יום יסבול מחום אחרי החיסון ועוד פעם בעוד 3-5 ימים, אבל זה מאוד נדיר, וזה יכול לקרוא בפיצול, רק אם הפרשים יותר גדולים.
כל החיסונים שמומלצים ע"י משרד הבריאות הם בטיחותיים ויעילים. אם שמעת אחרת צריך לבדוק את האמינות של המקור שממנה שאבת המידע.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמיכל19/09/2010
שלום רב,
בני בן ה-5 סובל מפריחה בידיים ובצוואר. תחילה חשבו שמדובר באסטמה של העור
אך עכשיו חושבים לכיוון של דלקת בעור. עשו לו בדיקותדם ויצא כי cmv IgG חיובי 22
וגם cmv igm חיובי.
שאלתי האם זה אומר כי עכשיו הוא חולה במחלת הנשיקה והאם המחלה יכולה לגרום לפריחה?
(הפריחה החלה לפני שלושה חודשים . . . .ומאז אנו מרוצצים בין רופאים . . . .)
מחכה לתשובתכם
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה
ד''ר אריק האס20/09/2010מיכל,
תודה על השאלה. CMV EBV, שני וירוסים שגורמים למונונוקליאוסיס או "מחלת הנשיקה" (אצל ילדים לא חייבים נשיקה, זה עובר מצוין בריר ובמגע). יכולים לגרום לכל מיני תופעות כולל פריחות מגוונות וגם וסקוליטיס שהוא דלקת בכלי דם שגם יכול להופיע כפריחה. בדרך כלל זה בא ביחד עם תופעות אחרות כמו חום, בלוטות לימפה, שינויים בבדיקות כבד שלא ציינת.
בנסיון שלי, CMV כגורם לפריחה בלבד במשך 3 חודשים זה מאוד נדיר. יתכן שהילד נדבק בCMV לאחרונה בלי קשר וזה רק מערפל את האבחנה של הפריחה. בין כך ובין כך זה לא יעוץ לאנטרנט אלא לרופא עור ואולי מומחה במחלות זיהומיות כמובן בתכנון עם רופא ילדים שלכם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv
מיכל24/09/2010תודה רבה על תשובתך ד"ר האס,
אנחנו מהצפון האם תוכל להמליץ לנו על רופא ילדים שמתמחה במחלות זיהומיות?
בינתיים אנו עושים שבוע הבא בדיקות טלאי.
בידיים הפריחה החלה להירגע הצוואר כבר נקי ועכשיו התחיל באזור בית החזה, האם מוכר לך מקרה שכזה?
(אולי השאלה קצת לא במקום פשוט עוד לא קיבלנו תשובה מאף רופא!)
תודה וחג שמח
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פריחה, CMV
ד''ר אריק האס27/09/2010מיכל,
מצטער, לא מכיר האנשים בצפון אישי. אני לא יכול להגיד שראיתי מקרה כזה חוץ מהעובדה שאני כן ראיתי כל מיני תופעות שונות עם CMV ולכן לא יפתיע אותי אם זה קשור, אבל צריך רופא בפועל ולא אינטרנטי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדנה19/09/2010
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים.
עשינו בדיקת שתן. בדיקת השתן מתבצעת אצל תינוקות ע"י הצמדת שקית שנדבקת לאיבר (חיצונית) והכנסה של קצה השקית בין השפתיים החיצוניות של איבר המין.
האחות עשתה את זה בלי כפפות. ביקשתי שתשטוף ידיים והיא ענתה לי שאין צורך כי היא שוטפת ידיים בין מטופל למטופל. לפני כן היא נגעה בשקית עם השתן שכבר הייתה מודבקת לבת שלי(הבדיקה לא הצליחה) בידיים חשופות. אני חוששת מאד, האם הבת שלי יכולה להדבק ככה באיזשהיא מחלה? מאיפה לי הבטחון שהיא באמת שטפה ידיים קודם. אנא תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דנה
ד''ר אריק האס20/09/2010שלום. אין לך מה לחשוש. בעיקרון עדיף שמטפלים ישטפו ידיים בנוכחות ההורים אבל אפילו אם נניח שהיא לא שטפה ידיים, אין סכנה או חשש להשפעות שליליות.
בברכה
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ומחדדת את שאלתי
דנה26/09/2010תודה רבה על תשובתך.
גם אם היא נגעה בקצה השקית בידיה (השקית מקופלת והיא פותחת את הקצה שלה) ובמקרה לא שטפה ידיה, ושמה אותה בין השפתיים החיצוניות? לפני כן היא גם נגעה בשקית שתן של הבת שלי שהייתה רטובה משתן גם חיצונית (כי זה לא הצליח בפעם הראשונה).
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זיהום משקין לאיסוף שתן
ד''ר אריק האס27/09/2010דנה,
חשוב שתביני שכמו רוב הדברים בחיים, אין מאה אחוז ברפואה. בכל זאת, לפי מה שסיפרת אין חשש לזיהום. אם את חוששת שיש סימנים שונים אצל הבת שלך, קחי אותה לרופא ליבדק.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה בבריכה לאחר מתן חיסון רוטהעדי14/09/2010
ביום חמישי אנחנו מתכוונים לתת לבננו את חיסון הרוטהטק השלישי.באילו אמצעי הירות אנחנו צריכים לנהוג כדי לא להדביק אחרים? האם ביום ראשון הוא יוכל להיות בבריכה עם חיתול מבלי שנחשוש שאנחנו מסכנים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחיה בבריכה
ד''ר אריק האס20/09/2010עדי
אין הוראת נגד לשחות בבריכה אחרי מתן רוטה. הסיכוי של הדבקה היא קטנה ביותר, אבל הזנים בתוך החיסון לא גורמים למחלה, אז אין לחשוש שאתם מסכנים אחרים. עם זאת, בנסיון שלי, תינוקות עם טיטול לא אמורים לשחות בבריכה של מבוגרים לסיבות ברורות.
בברכה ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם תופעות הלוואי לחיסון של גיל חצישרית13/09/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת מה תופעת הלוואי של החיסון מפני שבני קיבל אתמול את שני החיסונים בשעה 14:00 והוא עד היום עם חום גבוה של 40 מעלות וזה כבר יום שלם האם זה אמור להמשיך או לרדת היום???
אודה על תגובתך.
תודה מראש ,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי מחיסונים
ד''ר אריק האס14/09/2010שרית,
אני מניח שהתכוונת לחצי שנה, אבל חוץ מהשמות של החיסונים מה שאכתוב שייך בכל גיל. כמה דברים.
1. קודם כל, יש לוח חיסונים אבל לא כל ילד מקבל לפי הלוח, ולכן יותר חשוב לדעת איזה חיסונים קיבל מאשר איזה גיל הוא היה כשקיבל אותם. בגיל 6 חודשים, ילד שקיבל חיסונים קודם בדרך כלל יקבל מחומש (פלצת-צפדת-שעלת, המופילוס (דלקת קרום המוח ודם), ושיתוק ילדים) ודלקת כבד B. שני החיסונים אלה יכולים לגרום לחום בימים ראשונים.
2. מעניין אותי אם האחות הסבירה לך על תופעות לוואי של החיסונים? מהשאלה שלך משמע שלא ואם כן יתכן שיש בעיה בהסבר שקיבלת (או לא קיבלת). בכל אופן, האחריות גם עליך כהורה לשאול מה התופעות לוואי של התרופה או החיסון שאת נותנת לילדך _לפני_ שאת מסכימה לטיפול. יש אפשרות גם לבקש את זה בכתב או לבקש שמות של החיסונים לפני התור כדי שתעשי את המחקר בעצמך, רק שתדעי שלא כל מה שנמצא ברשת הוא נכון ולכן חשוב לחפש גורמים מוסמכים לקבלת מידע.
3. בקשר למצב של הבן שלך, האם יש סימנים אחרים חוץ מחום - מהנסיון שלי ילדים שמפתחים חום מאוד גבוה באתו יום, בדרך כלל יש להם משהו שהתבשל לפני החיסון (למשל דלקת אוזניים) שפשוט לא התבטא עד אחרי החיסון. אני מציע לך להביא את הילד לבדיקת רופא שישלול דברים אחרים. אם יש רק חום ואין ממצאים אחרים בבדיקת רופא, זה יכול להיות מהחיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים ופיגורשמרית13/09/2010
לאחרונה ראיתי תוכניות טלוויזיה רבות הטוענות כי חיסונים לילדים גורמים לפיגור שכלי. האם זה נכון? מה האחוזים? האם יש סיבה לחשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי של חיסונים
ד''ר אריק האס14/09/2010שמרית,
תודה של השאלה. יש טענות כאלה ואחרים על הסיכונים של חיסונים. אני לא שמעתי לאחרונה על קשר בין חיסונים לפיגור שכלי. כבר עשרות שנים יש טענות שחיסונים הם אחראיים על ההיארעות העולה של אוטיסם שזה לא אותו דבר. מחקרים רבים, גדולים ומבוססים לא מצאו קשר בין חיסונים (בעיקר חצבת-אדמת-חזרת) ואוטיסם. גם המחקר העיקרי מאנגליה שכן מצא קשר הוכח כבדוי והמאמר הוצא ממאגרי כתבי-עת ונשלל לחוקר הראשי רשיונו.
כדאי להוכיח שיש קשר בין גורם X (חיסון) ותוצאה Y (אוטיסם) צריך מספרים של 4 קבוצות:
1. ילדים שקיבלו חיסון ופיתחו אוטיסם
2. ילדים שקיבלו חיסון ולא פיתחו
3. ילדים שלא קיבלו חיסון ופיתחו
4. ילדים שלא קיבלו חיסון ולא פיתחו
בתוכניות טלוזיה את רק נפגשת עם הקבוצה הראשונה. לא יראו לך מילויני ילדים מקבוצה 2. בכל מקרה כדי לחשב אחוזונים צריך להשוות שיעורי אוטיסם בין הקבוצות, והמחקרים שנעשו מראים שאין הבדל משמעותי בשיעור אוטיסם בין קבוצות אלה.
לדעתי כאיש מקצוע אין סיבה לחשוש.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית חיסוניםדנה31/08/2010
שלום,
האם ניתן לדחות את החיסון לצפדת, שעלת וכו' (השני, הניתן בגיל 4 חודשים) לגיל 5.5 חודשים? (מאילוצים טכניים) . האם זה יגרום נזק?
דחיית חיסונים
ד''ר אריק האס02/09/2010דנה,
תודה על השאלה.
דחיית חיסונים שניתנים בצורה מניעתית לא יכולה לגרום נזק באופן ישיר. כל הרעיון הוא לתת את הגוף הזדמנות להגיב לחידק או ווירוס לפני שהוא נתקל בו "בשטח" כדי שסימנים של מחלה לא יופיעו או יופיעו בצורה יותר קלה. או שהגוף נתקל במחלה לפני החיסון, או שלא.
מצד שני, דחיית חיסונים יכולה לגרום לנזק בעקיפין אם המטופל נתקל במחלה לפני שהוא סיים לקבל את סדרת החיסונים.
אינני מבין מה זה בדיוק אילוצים טכניים (תהיו בחו"ל? טיפול רפואי או כירורגי אחר?) אבל צריך לשקול אם האילוצים האלו באמת מצדיקים את הסיכון היחסי קטן אבל אמיתי של דחיית חיסונים מהמועד המקובל.
רופא ילדים במרפאה יכול להדריך אתכם אם האילוצים הטכניים שאת הזכרת באמת כבדים יותר מהחשיבות של קבלת חיסונים בזמנם. אם באמת אין ברירה התינוק צריך להמשיך לקבל חיסונים אפילו באיחור עד שהוא ידביק את הקצב.
דרך אגב יש עוד שני חיסונים בגיל 4 חודשים: #2 PREVENAR ורוטה #2 (אם התחלתם לפני 15 שבועות). רוטה היא יוצאת דופן למה שכתבתי לעיל בזה שיש מועד אחרון שצריך גם להתחיל וגם לסיים את הסדרה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנה וחצילי29/08/2010
בני בן השנה וחצי אובחן לפני כחודש וחצי כחולה במחלת הנשיקה. מהבדיקות האחרונות שנעשו לו לפני כשבוע עולה כי ebv vca igm =17 ו- igg=118. וכן LDH=611, GPT(ALT) = 46
GOT=50 IU
מחר הוא אמור לקבל חיסון צהבת של גיל חצי שנה והרופא שלו לא נמצא היום ומחר. שאלתי - האם יש בעיה עם קבלת החיסון לאור המחלה או שמא אין קשר בין הדברים? אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים אחרי EBV
ד''ר אריק האס29/08/2010לי,
תודה על שאלתך. 3 שאלות לפני שאוכל לענות לך
1. איזה חיסונים הוא אמור לקבל?(אם הוא קיבל הכל בזמן אז רק HEP A אבל אם יש איחור יתכן גם אחרים).
2. האם בוצעה ס"ד ומה התוצאות?
3. האם הילד חזר לעצמו? בנוסף איך המחלה התבטאה אצלו (חום גבוה או ממושך וכו')שגרם לצורך לקחת בדיקות דם למחלת הנשיקה?
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חיסון גיל שנה וחצי
לי29/08/2010תודה עלהתייחסותך -
הוא אמור לקבל רק את החיסון של גיל שנה וחצי צהבת, אין איחור בחיסונים אחרים, המחלה התבטאה בחום גבוה מאוד מעל ארבעים במשך כשבועיים לפחות ובשבועות האחרונים הוא חזר לעצמו, אולם, עדיין, ללא תיאבון. תוצאות ספירת הדם -
WBC=15.8, RBC=5.4, HB=12.7, HCT=40.1%, PLT=365, MCV=74.0FL, MCH=25.5PG
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון אחרי מחלת הנשיקה
ד''ר אריק האס29/08/2010לי,
או. קיי עכשיו הבנתי את התמונה. בעיקרון אפשר לחסן במצב הזה בלי חששות. כמובן, אחריות על מתן החיסון זה על המבצע ולא על רופא מהאינטרנט ולכן אם אחות או רופא בטיפת חלב שבודקים אותו בפועל רוצים להתרחק בזמן מהמחלה שהיתה, זה גם מקובל מאוד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)