מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלחאנונימית28/11/2013
היי,
מה זה אומר כשכל הזמן יש חשק למלח?
בצורה קצת היסטרית.. אני חושבת על מלח עולה לי ריר לפה ואני פשוט חייבת לאכול מלוח כדי להרגיע את זה.. לפעמים רק מלח ירגיע (לקחת על האצבע ולשים בפה).
תודה.
אם זה קשור, יש לי IGA NEPHROPATHY.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח - תגובה
ד''ר יעל כוכבי30/11/2013שלום,
בד"כ הבעיה הכליית הזו גורמת רק להופעת כדוריות אדומות בשתן.
אל- כדאי לבדוק יותר לעומק את תפקוד הכלייה (טובולרי).
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכדוךת.26/11/2013
אני בת 39.נוטלת כדורי נגד ריפלוקס באופן קבוע.לאחרונה התחלתי לקחת גם ויטמין די וגם הורמון פרוגסטרון בגלל בעיה הרומונלית.את ההורמון אני לוקחת רק 10 ימים בחודש.האם אחד מהם או השילוב ביניהם עלול לגרום לדכדוך? אני מרגישה חוסר חשק לכלום וחוסר מוטיבציה לכלום.מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכדוך - תגובה
טיפול הורמונלי יכול לגרום לכך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אונים ממש זקוקה לתשובהטובית25/11/2013
הנני בת 39 נשואה עם שני ילדים בריאה בדכ למעט ריפלוקס ופסויראזיס אני ללא אמצעי מניעה מאז הלידות סובלת נורא בביוץ ובמחזור גם לפני ביוץ וגם לפני מחזןר ובמהלכן וזה מתבטא בכאבי בטן חזקים תחתונה כאבים בצדדים ברגליים וגם בריבוי של יציאות בשירותים וגם לפעמים שילשול וזה קורא כל חודש בחודשו הייתי אצל רופא נשים בדק הכל הכל תקין ואמר שאין מה לעשות כי גלולות רני לא רוצה וגם רופאת משפחה טוענת אותו דבר הדאחה שלי למה זה קורה ומה בכל זאת ניתן לעשות ממש אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור
שקד25/11/2013הי חופית
אני לא רופאה וברור שאת צריכה לקבל תשובות מגורם מוסמך אבל הכאבים שאת מתארת מאוד מזכירים אנדומטריוזיס ובעיקר כיציינת שזה מקרין לרגליים, שלשולים וכו' שזה אופייני מאוד לזה. לצערנו, לא הרבה גניקולוגים מודעים למחלה שאם כן היה נחסך סבל רב. ממליצה לך להיכנס לאתר של איגוד האנדומטריוזיס ולקרוא. אולי תוכלי להזדהות אם מה שרשום שם ולקבל כתובות למי לפנות.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ימית26/11/2013הי הייתי אצל הגינוקולג שלי ושאלתי אותו על זה טוען שאין לי את זה לפי האולטרנסונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרת אונים ממש זקוקה לתשובה - תגובה
אני ממליצה בדיקה גניקולוגית יסודית כולל אולטרא סאונד.
ואם עברת את כל זה- אולי שווה לנסות טיפול הורמונלי בכל זאת.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בצואהאסתר24/11/2013
אמא שלי עשתה בדיקת דם בצואה והתוצאה שכתוב שלילי מה הכוונה שלילי.
ב. אם יש כולסטרול וזה לא קשור לתזונה אלא לגוף שמייצר ובוודאות שהגוף מייצר ואני לוקחת כדור סימבקור אני עדיין צריכה לשמור מכל משמר לא לאכול דברים שיש בהם שומן או שאפשר לפעמים לאכול כי בעצם הכדור בולם את הכולסטרול. אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם בצואה - תגובה
הכוונה שאין דם בצואה וזה טוב.
יש חשיבות לתזונה בריאה אפילו יותר מנטילת הכדור, אבל אפשר לדעתי לעתים "לחטוא" קלות באכילת שומן כל עוד את מאוזנת בבדיקות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצווארמיכל22/11/2013
יש לי כאבים בעוצמה בינונית בצד שמאל של הצוואר מתחת ללסת.
עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד ויצא תקין.
איזה עוד בדיקות כדאי לעשות ואיזה טיפולים כדאי לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר - תגובה
בדיקת אא"ג? שניים? אורטופד?
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאבי22/11/2013
שלום,
אתמול במהלך היום התרגזתי בעבודה כאשר לאחר זמן מה החל להתפתח כאב ראש (כזה שמקיף את כל הראש) ולפעמים תחושת חולשה.
לקראת השינה אתמול כבר לא הרגשתי את כאב הראש אך היום בבוקר לאחר כשעה לאחר הקימה שוב הרגשתי את כאב הראש הזה כשלפעמים מצטרפת אליו תחושה של דמעת בעינים.
אתמול בעבר בדקתי לחץ דם ולהפתעתי הוא לא היה גבוה למרות כאבי הראש שחשבתי שמקורם בלחץ דם גבוהה (75/120 72).
האם כאב הראש עפ"י הסיפור נגרם מההתרגזות שלי ? היתכן שגם אם זה בגלל זה לחץ הדם לא עלה והיה גבוה ?
בנוסף שלשום בלילה העלתי את המינון של תרופת הרוזבססטין מ- 10 מ"ג ל-20 מ"ג בהוראת רופאת המשפחה - האם יתכן שגם זה גרם לכאב הראש ?
אני מבקש ייעוץ לגבי המקור האפשרי לכאבי הראש והמלצות נוספות במידה וישנן.
המון תודות מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
האפשרויות שהעלת הגיוניות.
בכ"ז, אם הכאב נמשך או חוזר- כדאי להבדק.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בבית השחי שלא עוברתמעיין21/11/2013
שלום,
אני בת 29
לפני שנה בערך הופיע לי בלוטה בבית השחי השמאלי, זה התנפח ואף עבר לצד השני
רק אחרי טיפול אנטיביוטי זה נעלם.
הרופא הכירורג שלי אמר לי לעשות אולטראסאונד חזה ובית שחי, התוצאות היו תקינות.
מאז כל כמה חודשים מופיע לי שוב אותה בלוטה ועוברת.
רק שלאחרונה (חודשיים אחרונים) הבלוטה לא עוברת.. היא כל הזמן שם.
עשיתי שוב בדיקת אולטראסאונד (הרופא הכירורג שוב שלח אותי) וראו שבלוטת הלימפה קצת נפוחה אבל בצורה סימטרית ותקינה.. לא משהו בעייתי.
כמו כן, אתמול החלה לי פריחה לא מגרדת באיזור זה, מעין פצע חום אדום.
הלכתי לרופאת עור והיא אמרה שזה לא מתחום טיפולה ושאפנה לכירורג שלי.
פניתי שוב לכירורג והוא אמר שהוא לא יודע מה זה..
למי אפשר לפנות עוד?
מה זה יכול להיות?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה תודה תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בבית השחי שלא עוברת - תגובה
לא ברור לי מהתיאור אם זו בלוטת זיעה או בלוטת לימפה.
אם אכן מדובר בבלוטת לימפה זה דורש מעקב ובירור .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתטל20/11/2013
שלום , אני בת 19 , מבצעת בדיקות דם תקופתיות, יש לי רוב הזמן חום גוף (גם בבוקר ) בסביבות ה 36.9 , 37.2 , האם זה מצביע על משהו מסוכן ?? או שזה סוג החום שלי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
כנראה שזהו חום גופך התקין.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנימיכל20/11/2013
שלום, מזה כחודשיים אני משתעלת. השיעול אינו מלווה בליחה. נוצר גירוי לשיעול ברגע שאני מדברת ונושמת מהפה. כמעט ולא משתעלת כשאני נושמת מהאף. רופאת המשפחה ביצעה לי בדיקה עם המכשיר שלה ולא מצאה דבר. נתנה לי הפנייה לצילום רנטגן.
שאלתי: האם הצילום הכרחי? מה הסיבה לשיעול לדעתך? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרת רבים חצי נחמה...
ליאת21/11/2013היי, את לא לבד...
אין לי מושג מה הסיבה והמקור לשיעול כי אני לא רופאה אבל בדומה אליך גם אני סבלתי תקופה ארוכה משיעול וליחה שפשוט לא היו נעימים... גם לי הרופאה עשתה בדיקות ומשטח גרון אבל לא נמצא כלום. חברה המליצה לי על סירופ טננבלוט שמתאים לשימוש בכל סוגי השיעול ומפיג את תסמיני הליחה, בנוסף הומלץ לי לשמור על החום באזור הצוואר והגרון וללכת עם צעיפים וחולצות שמכסות כמה שיותר, דבר אחרון אמרו לי להימנע משתיית שתייה קרה במיוחד. לא יודעת אם מדובר בנוסחת קסם אבל אצלי זה עבד ולכן אני ממליצה בחום. תרגישי טוב! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה למיכל על ההמלצות!
מיכל21/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול טורדני - תגובה
לפעמים נחוץ צילום כדי להתקדם באבחנה ובטיפול.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית16/11/2013
שלום רב
אני נוטלת כל ערב סימבסטטין 20.
האם מותר לי לשתות סירופ דיאט המכיל רכז אשכולית אדומה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי16/11/2013לא אשכוליות מכל סוג.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דם 24 שעותרוני14/11/2013
שלום
בן 39, עם עודף משקל, לא מעשן.
במדידות במרפאה יש לי לחצי דם גבוהים יחסית בסביבות 140-145/89-92 (לפעמים אף יותר מזה) על פי רוב במדידות חוזרות זה יורד קצת.
הרופא הפנה אותי לבצע מדידת לח"ד 24 שעות.
יש לציין שגם במדידות בבית במכשיר אוטומטי נמדדים לחצי דם גבוליים או מוגברים מעט, ובמדידות חוזרות חלה התמתנות יחסית (לעיתים זה יורד ללחץ דם תקין של 122-82).
כנראה הסטרס מהמדידה גם תורם את חלקו לתוצאות.
יש לציין שאני סובל מחרדה ומטופל בלוסטרל, אך כנראה זה לא מושלם.
בעבר ביצעתי הולטר לח"ד, ובכל ניפוח חשתי לחץ וסטרס, וזה הביא לתוצאות כמעט גבוליות, לכן החשש שלי שההולטר שאבצע כעת לא יהיה אובייקטיבי.
1.מה הפתרון לזה ?
2. והאם כדאי לקחת כדור הרגעה או שזה יגרום לכך שהתוצאות לא יהיו אובייקטיביות ? (הרי אני לא יודע אם הסיבה היחידה למדידות מוגברות וגבוליות זה רק בגלל החרדה, וגם אם זה מהחרדה, עדיין זה אומר שאני חי עם לחצי דם מוגברים)
3. אותה שאלה לגבי כדור שינה ללילה, שיעזור מעט לשינה עם ההולטר .
אשמח לקבל מענה על התהיות והשאלות הנ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לחץ דם 24 שעות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי16/11/2013שלום,
לא נראה שאתה סובל מיתר לחץ דם אלא מתסמונת החלוק הלבן.
עדיף להתרכז בטיפול בחרדה ובמשקל יתר - פעילות גופנית, תזונה מתאימה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםתמר14/11/2013
ברצוני לדעת מה הכוונה שבבדיקת Erythrocytes בבדיקת דם, מזה כמה שנים יוצאת התוצאה 25,או 50, כאשר הנורמה נעה בין 0-10. והרופאים לא מייחסים לזה חשיבות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי16/11/2013כנראה מתכוונת לבדיקת שתן?
אם כן- מעט תאים אדומים בשתן אצל אשה יכולים להיות ממקור וגינלי- או דורשים בירור.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף נפול ותחושת חולשהשמרית14/11/2013
צהריים טובים ,
הנני בת 34 ומזה כמה ימים אני סובלת מתחושת חולשה קלילה מאין התחלה של חום ובמשך היום ההרגשה חולפת בנוסף העפעף הימיני שלי נפול בלי כאבים או גרד.
מה לעשות לאן לפנות וממה זה יכול להיות ?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף נפול ותחושת חולשה - תגובה
מומלץ לפנות לבדיקה בהקדם אצל הרופא המטפל.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשד ואוגמנטיןרוית13/11/2013
שלום ד"ר יעל כוכבי,
יש לי דלקת בשד עם חום גבוה. הייתי היום אצל הרופאה והיא רשמה לי את האנטיביוטיקה אוגמנטין.
ראיתי שהאנטיביוטיקה הזו היא חזקה מאוד ופוגעת בהרבה חיידקים טובים בגוף, מעבר למה שהאנטיביוטיקות האחרות פוגעות. ראיתי גם שיש לה תופעות לוויאי ושהיא פוגעת בכבד.
אני יודעת שהאמוקסיצילין מגיעה בוורסיות פחות חזקות (כמו מוקסיויט או מוקסיפן) ורציתי לשאול מדוע הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה כה חזקה אם יש אופציות אחרות?
אני לא אחת שששה לקחת תרופות ומאוד קשה לי לקחת את האנטיביוטיקה הזו ואני לוקחת אותה רק כי אני יודעת שאין ברירה והזיהום יכול להחמיר אבל האם חשוב שזו תהיה דווקא האנטיביוטיקה הזו שהיא כ"כ לא טובה??
ד"א, אני בת 28 ומניקה תינוקת בת חודש.
תודה רבה,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשד ואוגמנטין - תגובה
לאוגמנטין טווח טיפולי רחב יותר מזה של מוקסיפן , כלומר: היא יעילה כנגד חיידקים שיש להם עמידות למוקסיפן. הרופאה בדקה שקלה והחליטה לתת אנטיביוטיקה יעילה יותר .
כל אנטיביוטיקה עלולה לפגוע זמנית בחיידקים הטובים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה בשתןחנה12/11/2013
בני בן ה- 19 מתלונן על צריבה וכאבים במתן שתן, בנוסף בזמן הטלת שתן מופיע לקראת הסוף נוזל לבן ( מוגלה אולי?). בדיקות שתן שללו דלקת בשתן. מה זה יכול להיות? מחלת מין כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגלה בשתן - תגובה
כדאי לבדוק את הנוזל (זיבה? מחלת מין אחרת?)
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)