פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן...
    ארי
    10/06/2008

שלום , אתמול עקב כאבי בטן ככלי נשלחתי לבדיקת (ספירת דם כללי) והתוצאה בהמשך , הרופא בהתחלה אמר שאולי מדובר בדלקת שתן אבל זה נשלל ( הבדיקות תקינות ) , ואז טען שאולי מדובר בזיהום במע' העיכול וזה יעבור לבד תוך כמה ימים ...

לפני כשעתים כאבי הבטן הכללי כמעט נפסקו אבל התמקדו כדקירות באות והולכות בצד ימין תחתון עם בחילות רוב הזמן ולפעמים הקאות ... מה אני יכולה לעשות ?! מה עם בדיקת הדם ? האם יש משהו משמעותי ? האם התשובה מעידה על איזהשהי מחלה בבטן ?! תודה ולילה טוב

K/ul 18.630 WBC

5.40- 4.20 M/ul 3.24 RBC

16.0- 12.0 g/dl 9.1 HB

47.0- 37.0 % 29.7 HCT

31.0- 26.0 pg 21.5 MCH

36.7- 33.0 g/dl 28.1 MCHC

16.0- 11.0 % 19.6 RDW

97.0- 80.0 fL 75.6 MCV

75.0- 40.0 % 88.3 NEUT%

50.0- 20.0 % 29.8 LYM%

12.0- 2.0 % 8.6 MONO%

7.0- 0.0 % 2.4 EOS %

2.0- 0.0 % 0.4 BASO %

4.5- 0.0 % 1.6 LUC%

8.0- 1.9 K/ul 3.8 NEUT.abs

4.5- 0.9 K/ul 0.2 LYMP.abs

1.0- 0.2 K/ul 0.6 MONO.abs

0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs

0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs

0.4- 0.0 0.1 LUC abs

15.0- 0.0 0.1 MACRO%

10.0- 0.0 0.2 MICRO %

10.0- 0.0 0.9 HYPER%

10.0- 0.0 12.1 HYPO %

10.0- 0.0 1.1 MICRO%/HYPO%

450- 150 K/ul 466 PLT

13.0- 4.0 fL 7.1 MPV

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן...

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/06/2008

כאב המתמקד בבטן ימין תחתונה אומר דרשני. יש לשלול דלקת בתוספתן או בעיה גניקולוגית. אם הכאב ממשיך עם הקאות ובחילות פני לבדיקת רופא שוב. בבדיקת הדם יש אנמיה. מבחינת הכאב בבטן חשוב לדעת כמה כדוריות לבנות יש לך. מהדוח שצרפת הנתון לא ברור לי. אם תסרקי את התשובה המקורית ותשלחי לי אולי אדע יותר. מייל [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

ארי
    10/06/2008

WBC = 18.630 K/UL
    הטווח היה = 4.8-10.8 K/UL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/06/2008

מספר הלויקוציטים גבוה ועלול לבטא דלקת חריפה. בשאלה המקורית נתת גם נתונים על תת קבוצות של הלויקוציטים והמספרים לא היו הגיוניים בעיני לכן רציתי לראות התשובה במקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    עידו
    08/06/2008

בשתי בדיקות אולטרה סאונד שביצעתי לכליות
    היו שתי תשובות שונות-
    1-הכליה מדגימה הרחבה ממוקמת של גביעים תחתונים
    פרט לכך ללא הידרונפרוזיס

ובתשובה השניה-קיימת הרחבה קלה של מערכת מאספת
    רציתי לדעת האם הגביעים התחתונים והמערכת המאספת זה אותו דבר?.
    והאם זה אומר שהתשובה לא תקינה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר אביבית גולן כהן
    09/06/2008

עידו שלום

תוצרי ההפרשה של הכליה מופרשים לתוך מבנה דמוי משפך אשר חלקו הרחב נקרא " אגן הכליה" וחלקו הצר נקרא "שופכן" ( ראה התמונה המצורפת).
    כל המערכת הזאת יחד נקראת "מערכת מאספת".
    המשמעות היא ששתי התשובות דומות .
    הרחבה קלה בלבד של המערכת המאספת יכולה להיות נורמלית או יכולה לבטא חסימה קלה במוצא הכליה.
    אם זה הממצא היחיד, ואין לך שום תלונות , אזי בדרך כלל מספיק מעקב בלבד.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות - בעיה רצינית
    ארי
    07/06/2008

ערב טוב ,
    יש לי בעיה שמחמירה מיום ליום , הבעיה התחילה בגיל 16 - עצירות קשה - כן וטיפלתי בזה בשתיית תה משלשל , ולצערי ובקלי קלות התרגלתי למוצר עד שאחרי תקופה מסויימת לא עזר .
    ולכן שניתי לבליעת סוגים שונים של גרגרים שמרכרכים את היציאות .
    וגם אז , אחרי מס' חודשים כבר זה לא עוזר אפילו אם מכפילה את הכמות פי שנים או שלוש ...
    ואח"כ לקחתי כדורי לקסעדין (הלבן) בהתחלה שני כדורים ובסוף כ-8 כדורים בבת אחת ולצערי שבסוף לא עזר ...
    והים משתמשת בשני בקבוקי סופודקס בבת אחת ( יציאה פעם-פעמיים ) , ...
    הערה : אם אני מפסיקה את השימוש בהמשלשלים אז אין יציאות - כן נסיתי ולפתעתי יוכלתי להשאר כשבועיים בלי יציאות ועם כאבי בטן ...

אני כבר מיואשת מהמצב , ומהתלות למשלשלים , אני כבר בת 24 , לא מצליחה להפסיק את ... מה אני יכולה לעשות כדי אצליח לצאת מהמצב הזה ? והאם ב-8 השנים האלא גרמתי לבעיות רציניות בגופי ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות - בעיה רצינית

הוספת תגובה

• עצרות

ד''ר אביבית גולן כהן
    09/06/2008

מ' בוקר טוב
    אכן נכון יהיה להפסיק בהקדם את התלות בחומרים משלשלים היות שלאורך זמן הם עלולים לפגוע בפעילות דופן המעי.
    במקרה כזה צריך לעשות את הדברים הבאים:
    1. להתייעץ עם דיאטנית קלינית במטרה להעשיר את התזונה במזון ונוזלים המעודדים יציאות .
    2. לעסוק בפעילות גופנית מסודרת ( כמו הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים או שחיה).
    3. לבקש מרופא המשפחה לערוך ברור רפואי במטרה לבדוק אפשרות לקיומה של בעיית רקע הגורמת עצירות.
    4. במקביל להפחית בהדרגה את השימוש במשלשלים.

טיפול כזה דורש זמן וסבלנות אך לאורך זמן הוא מאד משתלם.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא
    נעם
    06/06/2008

שלום ד"ר

אני (בן 34) בעבר הייתי אצל נוירולוג בגלל כאבי ראש (כתבתי על זה בעבר כאן) וחולשת יד שמאל פעמים בודדות (אולי גם בפנים) בבדיקה הפיזית היה בבינסקי חיובי משמאל. נשלחתי למספר בדיקות.תוצאות הסיטי היו תקינות, US קרוטיס תקין, והתגלה אצלי קרדיוליפין חיובי, והומלץ לי ליטול מינון מינימלי של אספירין, ואלטרולט לכאב הראש.
    כל זה היה לפני כ 10 חודשים.
    לא מזמן נשלחתי ע"י רופא המשפחה לקבלת חוו"ד נוספת אצל נוירולוג נוסף, למיטב הבנתי הבדיקה הפיזית היתה תקינה (לא היה בבינסיק חיובי), ונשלחתי להדמיית MRI כללית וכן MRA (עדיין אין תוצאות).
    בלי קשר לזה הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל צפצופים באוזניים וכן ציינתי שלפעמים יש לי סחרחורת (אם אני מבין נכון, לא מדובר בסחרחורת סיבובית).
    נשלחתי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידת שמיעה עיצבית בתדרים הגבוהים, בעיקר באוזן שמאל.
    כמו כן לבדיקת ברה שיצאה תקינה.
    כמו כן לבדיקת ENG , וזה סיכום התוצאות :
    CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
    FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
    SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
    RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
    OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
    BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
    הייתי היום בביקורת חוזרת אצל רופא הא.א.ג. ואמר לי שהבדיקה אינה תקינה והיא דורשת בירור נוירולוגי :
    בדיקה גופנית :
    בדיקת איבר תקינה.
    בדיקת ENG פתולוגית לא ממקמת.
    זקוק לבירור נוירולוגי בגלל תפולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל.

רציתי לשאול מה המשמעות של זה ? ממה זה נובע ? איזה בירור זה דורש ?
    והאם יש קשר בין זה לסיפור מלפני כמה חודשים ?
    והאם בדיקת ה MRI תענה גם לגבי העניין של מערכת שיווי המשקל אף שבהפנייה ל MRI השאלות לבדיקה ופיענוח היו בעניין אפשרות לחסימת כלי דם ודמיאנלציה ?

אודה לך אם תאיר את עיני.

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/06/2008

צפצופים באוזניים עם ירידת שמיעה בתדרים גבוהים נובעת בד"כ מפגיעת רעש או מהזדקנות. סחרחורת לא סיבובית אינה נובעת ממערכת שווי המשקל. אינ י מומחה ל ENG אולם לפי הבנתי המבחן לא הצביע על בעיה ספציפית במערכת שווי המשקל. כל התלונות שדווחת עליהן רוב הסיכויים שאינן נובעות מבעיות נוירולוגיות משמעותיות. בכל מקרה ה MRI שתבצע ישלול סופית בעיה משמעותית גם לגבי הסחרחורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה כללית וסחרחורות
    קרן
    06/06/2008

שלום רב, לאחרונה בפתאומיות אני נתקפת בחולשה כללית , סחרחורות קלות ,זיעה קלה ורצון עז לשירותים(מן הרפיית שרירים), בד"כ תופעה זו עובדת לאחר שאני נכנסת מס' פעמים לשירותים,

סימפטומים של מה זה יכול להיות?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה כללית וסחרחורות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/06/2008

התסמינים אינם ספציפיים וקשה לומר לפיהם שהם נובעים ממחלה כלשהיא. כדאי להבדק אצל רופא המשפחה ולבצע בדיקות בסיסיות. בכל מקרה גם לחץ ומתח יכולים לגרום לנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרן
    07/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה פתולוגית
    ארי
    05/06/2008

עברתי בדיקת גסטרוסקופיה והנה התשובה הפתלוגית לכך , אני אהיה מודה לכם אם תוכלו לפענח לי את התוצאה . והאם צריך מעקב רופא גסטרו ? ותודה מראש ,
    האבחנה הראשונה :
    GASTRIC BIOPSY;
    FRAG,ENTS OF ANTRAL MUCOSA SHOW MODERATE CHRONIC GASTRITIS WITH MILD ACTIVITY , FOCAL FOVEOLAR HYPERPLASIA AND REACTIVE EPITHELIAL CHANGES.
    האבחנה השנייה :
    GASTRIC BIOPSY;
    FRAG,ENTS OF OXYNTIC MUCOSA SHOW MILD CHRONIC NON-ACTIVE GASTRITIS.
    HELICOBACTER PYLORI ORGANISMUS NOT IDENTIFIED/

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה פתולוגית

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/06/2008

את התשובה המוסמכת צריך לתת לך הרופא שהפנה או שביצע את הבדיקה. לפי מה שהבנתי הממצאים הם בעיקר דלקת ברירית הקיבה וכן מוקד של שגשוג הרירית כנראה עקב הדלקת. לא נמצא חיידק הליקובקטר. אין בתשובה זו ממצאים מדאיגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת האוזן התיכונה אצל מבוגר
    יוכי
    05/06/2008

האם דלקת שהגיע לעצם האוזן התיכונה וגרמה לחרשות, האם ניתן לטפל בה? מהם הסיכונים אצל קשיש מבוגר הדלקת כ 4 שנים. אשמח לקצת מידע בנושא תודה רבה.

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/06/2008

כאשר דלקת אוזן תיכונה גורמת לחרשות כנראה הדלקת הרסה את עצמות השמע. צריך להתייעץ עם מומחה לאוזניים האם ניתן לנתח ולשקם את עצמות השמע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לא תקינות
    סימה
    04/06/2008

שלום,
    אני בת 22 , לאחרונה הרגשתי לא טוב ( כאבי ראש, בחילות) וניגשתי לעשות בדיקות דם.
    התוצאות יצאו חריגות מהנורמה. קבעתי תור לרופא אך אני מאוד מוטרדת כרגע מהתוצאות .

התוצאות החריגות הן:
    התחום: התוצאה שלי:
    0.0-3.0 STABS%-DIF 4.0
    40.0-70.0 NEUTROPHILS%-DIF 83.6
    20.0-40.0 LYMPHOCYTES%-DIF 7.0
    1.9-8.0 NEUTROPHILS abc-DIF 8.7
    0.9-4.5 LYMPHOCYTES abc-DIF 0.7
    0.3-1.2 BILIRUBIN-TOTAL 1.3
    7.0-45.0 FOLIC ACID 6.7

אודה לתשובה מהירה ,
    סימה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לא תקינות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/06/2008

החריגות אינן משמעותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום פרופ' קיטאי

סימה
    05/06/2008

קראתי שבמידה ובבדיקה הLYMPHOCYTES%-DIF הערכים נמוכים זה יתכן מכמה סיבות :מחלות, זיהומים ובמקרים מסויימים חלילה HIV וסרטן.
    האם יש צורך לעשות בדיקה חוזרת לאחר זמן מסויים לוודא שהערכים תקינים?

תודה על העזרה,
    סימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/06/2008

נדיר שמספר לימפוציטים מעט נמוך מהנורמה הינו הביטוי העיקרי למחלה משמעותית. על כן אם אין לך שום סימפטומים מיוחדים אין מקום לדאגה. בהחלט ניתן לחזור על הבדיקה אחר חודש חודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב
    דלילה
    03/06/2008

מזה ימים עד מעל לשבוע שיש לי ביד (אמה)תחושת שריפה צריבה בעור והעצם כואבת ללא כל סימני פריחה או פצעים--- כואב ושורף מה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    כואב

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/06/2008

קשה לאבחן תלונה ללא תשאול מפורט ובדיקה. על כן לא אוכל לאבחן מה סיבת הכאב אצלך. כאב מדלקת גיד או כאב עצבי עלולים להתבטא באופן שתארת. פני לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית
    שחר
    03/06/2008

שלום רב
    אני ביצעתי איסוף שתן ושמתי לב שבמשך היום הייתי נותן שתן בנפחים של 150-200 cc
    בכל כמה שעות ולעומת זה בלילה קמתי פעמיים ובכל פעם נתתי 450 cc
    רציתי לדעת האם זה מראה על בעיה בקיבולת של השלפוחית ?
    והשאלה השניה היא האם זה משנה שביום כמעט ולא נתתי שתן ורק בלילה יצא לי
    או שרק הכמות הסופית שנתתי ביממה היא הקובעת לגבי תפקודי הכליות?
    אני מודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/06/2008

כמות השתן בכל השתנה לילית עשויה להיות גדולה יותר מאשר ביום מסיבות שונות למרות שקבולת השלפוחית לא משתנה בלילה. כמות השתן הסופית ביממה היא החשובה, וגם זאת לא ביטוי לתפקוד הכליות. 2 אנשים יכולים להפריש אותה כמות שתן למרות שתפקוד הכליות שלהם שונה לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך ל"דלקת חריפה בגרון"..
    עמעמי
    02/06/2008

ברצוני להוסיף שבשעות האחרונות יש גם סימני דם במוגלה ובכיח שיוצאת מהגרון
    נראה מפחיד....
    האם באמת לחכות או לגשת למיון ?
    יש לציין שהאבחנה לחיידק נעשתה ללא משטח גרון אלא רק ע"פ התסמינים
    לגבי מחלת הנשיקה, אני בן 42 ונדמה לי שחליתי כבר במחלה זו בשנות נעורי

תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/06/2008

למיון פונים כאשר יש חשש למחלה הדורשת טיפול הניתן רק באשפוז או השגחה מיוחדת. לא שכיח שמאשפזים עקב דלקת בגרון אלא בדלקת קשה מאוד שאז לעיתים צריך טיפול אנטיביוטי לוריד או כשיש סיבוך של הדלקת כגון יצירת אבצס. הנכון לדעתי לגשת שוב לרופא שלך הבוקר לבקורת, אם הוא יתרשם מצורך בטיפול במסגרת אשפוז הוא יפנה אותך. אפשר לבקש לבצע בדחיפות ספירת דם שיכולה לעיתים להבדיל בין חיידק לוירוס. אם בכל אופן המצב נראה כחיידק ואין צורך באשפוז לעיתים משיגים תגובה מהירה יותר אם יומיים שלושה נותנים זריקות פניצילין במקום בכדור (ראפאפן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות
    אברהם
    02/06/2008

מזה תקופה יש לי עייפות וחולשה כמעט כל יום לפרקי זמן משתנים ובשעות משתנות.

היום היתה לי סחרוחורת פתאומית ורגעית בבוקר (לא בשעת מאמץ), לאחריה הרגשתי חוסר יציבות לכחצי שעה.

בהמשך החלו כאבי ראש המתרכזים בעיקר בחלק האחורי התחתון של הראש בגובה תנוכי האוזניים בשני הצדדים ובחלק הקדמי של הראש מעל ובאיזור הגבות, הכאב משתנה בעוצמתו בשעת תנועת הראש לצדדים ו/או למעלה למטה.

בשעות אחה"צ הרגשתי חולשה די גדולה ועייפות רבה, מדדתי לחץ דם (מאחר ובעבר היום לי ערכים מעט גבוהים) ובממוצע לחץ הדם היה 112/72, דופק 77.

* האם יש קשר בין כל התופעות ?
    * האם הסממנים מדאיגים ודורשים התייחסות מיידית ?
    * מה לגבי ערכי לחץ הדם ? האם לחץ דם כזה יכול לגרום לכאבי ראש ועייפות רבה ?
    * האם שינה בתנוחת צוואר לא טובה יכולה לתרום או לגרום לסימנים אלה ?

כל המלצה ויעוץ יתקבלו בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ועייפות

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות

ד''ר גרי בלומברג
    02/06/2008

שלום, אברהם

יש כמה אפשרויות לעייפות וחולשה. מאוד סביר שמדובר במחלה וירלית, בעיקר שיש גם כאב ראש וסחרחורת.

האם אתה ישן טוב בלילות? אוכל תזונה בריאה? עוסק בפעילות גופנית? כל אלו חשובים לחוסר עייפות וחולשה.

לחץ הדם שלך תקין. שינויים דרסטיים בל"ד יכולים לגרום לכאבי ראש.

שינה בתנוחה לא נוחה יכול לגרום לכאבי ראש ולסחרחורת. אולי גם לעייפות.

אם התלונות ממשיכות, תפנה לרופא/ת המשפחה לבדיקה גופנית ולשקול בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חריפה בגרון
    עמעמי
    02/06/2008

שלום רב.

לאחר 4 ימי חום (וקצת הזנחה יש לומר...) הגעתי לרופא עם גרון מלא מוגלה
    קיבלתי מיד לאחר האבחנה ראפאפן 500X2 והוראות לגרגר ולחטא עם מלח וסודה לשתייה.
    היום, 24 שעות לאחר מכן חלה החמרה והרופא העלה מינון ל1000X2
    החום הממוצע ירד במעלה מ38.5 ל37.5.
    המצב הוא כרגע שכמעט ואין לי יכולת לבלוע, והכאבים ממש קשים.
    מתי אני אמור להרגיש שיפור בגרון ובכאבים הנוראים?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חריפה בגרון

הוספת תגובה

• דלקת בגרון

ד''ר גרי בלומברג
    02/06/2008

שלום, עמעמי

האם בוצע משטח גרון לפני התחלת הטיפול?

אם לא, יש סיכוי שמדובר במחלת הנשיקה, שנגרמת ע"י וירוס ולא מגיבה לאנטיביוטיקה. אם כן, הטיפול הוא תמיכתי.

כדאי לחזור לרופא אם אין שיפור עד מחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרונפרוזיס
    חנה
    02/06/2008

רציתי לדעת האם הידרונפרוזיס בכליות מלווה בכאבים או שמגלים את זה רק באולטרה סאונד

לקביעת תור
    סגירה
    הידרונפרוזיס

הוספת תגובה

• הידרונפרוזיס

ד''ר גרי בלומברג
    02/06/2008

שלום, חנה

הידרונפרוזיס נגדם ע"י חסימה. התלונות בעקבותיו קשורות לסיבה של החסימה. לא תמיד יש כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בראש
    אריג
    02/06/2008

צוהרים טובים ,

אני בת 25 . אתמול התחלקתי במקלחת ונחתכתי במצח ...

כשהלכתי לרופא המשפחה הוא אמר שזה חתך קצת עמוק וצריך או הדבקה או תפירה . בסופו של הדבר הוחלט הדבקה ע"י אחות המרפאה .

שאלותיי הן :

1- האם אחות רשאית להדביק את החתך ? ( אחרי ההדבקה היא אמרה לי שהרופא מפחד להדביק את החתך מכיוון שזו איזור בולט-אסטי )

2- כל המקלחת הייתה מלאה בדם , אפילו השתמשתי בכמה מגיבות שהיו גם כן רטובות בדם - האם זאת אומרת שאבדתי כמות גדולה מדמי ? ( הערה קטנה : בחצי השנה האחרונה אני סובלת מאנימיה ולפני שבועיים ה- HB=8.8 ) .

3- האם זה נורמלי שאחרי חבלה בראש , אני אסבול מסחרחורת וטשטוש בראייה לכמה שניות כשקמה , ומכאבי ראש ובמיוחד כשמורידה אותו למטה ?

תודה והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בראש

הוספת תגובה

• חבלת ראש

ד''ר גרי בלומברג
    02/06/2008

שלום, אריג

לשאלותיך

1. לא בדקתי את התקנון אבל למיטב ידיעתי אחות רשאית להדביק פצעים ורופא במרפאת הקופה לרוב לא עוסק בזה.

2. חתכים בראש וקרקפת מדממים הרבה כי יש הספקת דם עניפה באזור. כל עוד שהדימום פסק אין מה לדאוג.

3. התלונות שאת מתארת יכולות להיות או מחבלת הראש או מהאנמיה. האנמיה דורשת בירור וטיפול. התופעות לאחר חבלת ראש חולפות עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה