פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי
    14/08/2008

בוקר טוב היום בבוקר בזמן שהייתי בשירותים ברגע של התאמצות (לא חזקה במיוחד) הרגשתי פתאום תחושות משונות בידיים, באזור מהמרפק לכתפיים בשתי הידיים. התחושה היתה כמו של חום וקור וחולשה באזור הזה, כאילו נעצר לי הדם שם לרגע אבל לא בדיוק, מאחר והתופעה חדשה, נבהלתי מעט, אך לאחר כ-5 דקות התופעה נעלמה. ממה הדבר יכול לנבוע ? זה נשמע רציני ודורש בירור ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/08/2008

התופעה אינה מוכרת לי כתופעה המעידה בפני עצמה על מחלה. בזמן מאמץ ליציאה עלולה לקרות האטת הדופק, דבר היכול להביא לתחושת חולשה רגעית או סחרחורת אבל לא ממוקד בידיים. בכל מקרה אם מדובר באירוע חולף לא הייתי מתייחס אליו בדאגה. אם לא עברת בדיקה רפואית שגרתית בשנה האחרונה כדאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיהוק - עייפות ?
    אבי
    12/08/2008

שלום האם פיהוק מעיד על עייפות בכל מקרה ? האם ריבוי פיהוקים במהלך היום יכול להוות אינדיקציה לבעיה רפואית ? מה חומרתה ? כמעט כל יום אני מפהק די הרבה במהלך היום ואני חושש לסיבות האפשריות הגורמות לכך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיהוק - עייפות ?

הוספת תגובה

• פיהוק

ד''ר גרי בלומברג
    12/08/2008

שלום, ירון

פיהוק הוא רפלקס של נשימה עמוקה. קשור לעייפות ולשעמום. אני זוכרת פעם שלמדתי שקשור לחוסר חמצן - למשל בחדר סגור - אבל לא מוצאת סימוכין לכך. כן עוזר כאשר אתה מפהק לנשום עמוק ולאט לכמה דקות.

פיהוק לא נחשב כסימן למחלה פרט לחוסר שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי נקודות חן
    מאור
    12/08/2008

אני אישה בת 50 אשר בשנתיים האחרונות החלו להופיע לי המון נקודות חן ביד ובחזה אני לא סובלת שמש ואין לי מושג מה הסיבה לכך שאלתי האם בגיל כזה מתרבים נקודות החן? והאם יש פתרון לכך מאחר וזה מאד לא אסטטי בתודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי נקודות חן

הוספת תגובה

• ריבוי נקודות חן

ד''ר גרי בלומברג
    12/08/2008

שלום, עדנה

חשיפה לשמש, אפילו קלה, יכולה לגרום להופעת נקודות חן. לגבי הגיל, לא ידוע לי. היות ויש נגעים בעור שמסוכנים ונראות כמו נקודות חן תמימות, חשוב מאוד שתפני לרופא/ת עור לבדיקה.

לגבי הסרתן - גם רופא/ת העור יכול/ה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות -אוסף דברים
    גילי
    11/08/2008

לד"ר שלום רב אני בן 25 בחור בריא בדרך כלל. יש לי כאבים באזור הצוואר.בעת הורדת הראש הכאב מתגבר ואם החזרתו אחורה הכאב מתפשט בסביבה של החוליות בנקודה של החוליות הראשונות בין עמוד השדרה לצוואר. ומדיי פעם משפיע על גב תחתון ועל מקום נקודתי באמצע הגב.ויש כאב בבית החזה מתחת לצוואר. ומדיי פעם באזור של השד השמאלי כמו כן יש כאב בחיבור של הכתף ותחושה של דחיסה סגירה ושחרור במשך כמה פעמים שם. מתחתי או קרעתי גיד בכף היד.מה שגורם לחום בכף היד וכאבים מאד. וסובל מכאבי ראש כבר שבועיים גלים,כאבים כמו זעזוע .וזרמים שבקוד קוד הראש בגלים נעים בעיקר במרכז הראש,למעלה,באזור המצח כאבים ,וחולשה כללית. ולפעמים אני אפילו תופס כבר את הראש מרוב תחושה לא נעימה .היום הופיעו גם סחרורות יש לי שן בינה שאני צריך לעקור אותה ,נקבע לי תור לסוף שבוע הבא. רוצה לדעת בבקשה, האם הכאבי ראש יכולים להיות מהשן בינה ? או אולי אפילו מהצוואר ומהכף יד והכתף? האם הכאב של הכתף יכול להיות משהו שמקורו לבבי חס וחלילה? בתודה רבה גיל

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות -אוסף דברים

הוספת תגובה

• כמה שאלות

ד''ר גרי בלומברג
    12/08/2008

שלם, גיל

ראשית כל - תפנה לרופא/ת המשפחה לבדיקה. בלי בדיקה גופנית מאוד קשה להגיע למסקנה.

בעיות שיניים יכולות לגרום לכאבי ראש. כמו כן גם בעיות בצוואר.

לגבי הכתף לא נשמע כמו כאב שקשור ללב - רופא/ת המשפחה י/תקבל פרטים נוספים ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהוקים בלתי פוסקים
    חסוי
    11/08/2008

שלום רב מזה שלושה ימים חבר שלי בן ה 28 אינו מפסיק לשהק, מלבד הפסקים קצרים, פעמיים ביום לשעה בערך. ניסינו את כל תרופות הסבתא (סוכר מתחת ללשון, הבהלה, עצירת הנשימה, אכילת קרח) מה ניתן לעשות? והאם יש טעם לפנות לרופא משפחה, האם ישנה תרופה שיכולה להפסיק את השיהוקים? הוא סובל מכאבים בכל איזור הגרון כתוצאה מהשיהוקים הבלתי פוסקים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיהוקים בלתי פוסקים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/08/2008

שיהוק בלתי פוסק 3 ימים אינו דבר שכיח. כדאי לפנות לרופא בכדי לודא שאין לכך סיבה מיוחדת. ישנן תרופות להרגעת שיהוקים אשר רופא המשפחה יכול לנסות לתת. עוד עצות סבתא: 1. ללעוס זרעי שמיר אותם משיגים בחנות טבע ומיד אח"כ שותים מים. 2. מטפטפים מספר טיפות חומץ תפוחים על קובית סוכר ומוצצים אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    11/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה - ריח
    אבי
    10/08/2008

בוקר טוב שמתי לב שלצואה שלי יש ריח חריף ולא נעים. רציתי לדעת האם ריח הצואה יכול להעיד על בעיה כלשהיא במערכת העיכול או שהיא לא חשובה מאחר והיא תלויה רק בסוג האוכל ? אילו אבחנות יכולות להיות לריח צואה כזה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צואה - ריח

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/08/2008

ריח הצואה אינו מהווה עבורנו כסימן למחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים והכווצויות בגב תחתון
    אמיתי
    08/08/2008

שלום רב, לפני מספר ימים תקף אותי כאב עז בגב תחתון מלווה בהקרנות לצדדים וצריבה בדרכי השתן. עקב היסטוריה של אבנים / גרגרים בכליות מלפני מספר שנים סברתי כי גם הפעם מדובר במקרה דומה. התחלתי לשתות הרבה מים וקיוויתי לטוב. בעקבות התגברות הכאב פניתי ביום חמישי בבוקר לרופא המשפחה אשר טען לאחר בדיקת שתן בסטיק כי אין לי שום דבר בדרכי השתן כי הבעיה היא אורטופדית. טופלתי בזריקת וולטרן שלא עזרה ובמשכחי כאבים. את הלילה של חמישי שישי לא ישנתי כלל כולי מתפתל מכאבים כולל התכווצויות חזקות בגב תחתון. היום בבוקר יום שישי פניתי שוב לרופא משפחה אחר אשר שוב טען כי הבעיה אינה בדרכי השתן והיא בעיה אורטופדית בלבד. לבקשתי הוחלפו תרופות משכחי הכאבים וקיבלתי גם הפניה למוקד של מכבי. במוקד נבדקתי ע"י אחות וע"י אורטופד. האוטופד טוען כי אין לי שום בעיה אוטופדית ... הרופא הכללי במוקד בדק אותי עשינו צילום ובדיקת שתן. מפיענוח הממצאים טוען הרופא כי לא התגלה שום ממצאים המעידים על בעיה כל שהיא בדרכי השתן וכי אינו יודע מה בעיה זיהום , אבנים , כיווץ שרירים או כל דבר אחר. קיבלתי הפניה לחדר מיון למקרה שהמצב יחמיר והפניה למכון אולטאסאונד לצילום דרכי שתן. הרופא המליץ להמשיך במשכחי כאבים וצייד אותי במכתב שחרור לרופא המשפחה למעקב. כמו כן טוען הרופא בתחלס לא משנה מה יש לי מה שחשוב לטפל בכדורים בכאבים. מה שאותי מטריד בגדול זה שאף רופא לא יודע לומר מה יש לי הכל השערות וגם הטיפול הוא בסימפטומים ולא בבעיה. אשמח לשמוע דעה נוספת והמלצות להמשך בדיקות ומעקב. שבת שלום אמיתי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/08/2008

בעיות אורטופדיות בעמוד השדרה שכיחות מאוד כגורם לכאבים בגב התחתון. גם אבנים בדרכי השתן עלולות לגרום לכאבים בגב. עם זאת יש עוד סיבות שונות לכאבים בגב. הטיפול בכאבים הן אורטופדיים והן מאבנים הינו בעיקרו טיפול בסימפטומים. אבנים בד"כ חולפות לבד. הגישה של בירור ראשוני וטיפול בכאבים נכונה ובד"כ מספקת, אך בהחלט וכמובן שיש לעקוב ולהמשיך בבדיקות אם הכאבים ממשיכים. כדאי להשלים את בדיקת האולטרא סאונד. אם הכאב ממשיך ועדיין אין סיבה ברורה יש לבצע בדיקות מעבדה מקיפות יותר ולשקול גם CT של הבטן וכליות, ובהמשך אף של עמוד השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יובל
    06/08/2008

שלום רוצה לדעת איך אפשר לדעת האם יש לי בעיה בנשימה. אני לא סובל מקוצר נשימה. בבדיקת חמצן בדם יצא תקין. הלחץ דם תקין. אבל התחושות של הנשימה הם כאילו אני לא נושם.גם במהלך פעילות גופנית. שהקנה סגור,נסגר או משהו מפריע. אלו בדיקות אפשר לבצע? בתודה יובל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/08/2008

אין מספיק נתונים בשאלתך. גילך? מצב בריאות כללי? האם התחושות רק במאמץ או גם במנוחה?
    כעקרון עליך להבדק ע"י רופא המשפחה כולל תשאול מקיף ובדיקה גופנית מלאה בפרט מישוש הצוואר ובדיקת הלב והריאות. לפי ממצאי הבדיקה הרופא ישקול צורך בבדיקות נוספות כגון צילום חזה. לעיתים רחוקות יש בעיות בצוואר העלולות ללחוץ על דרכי הנשימה כגון בלוטת מגן מוגדלת, כאמור הרופא הבודק אמור לחשוב על כך. אצל אנשים עם גורמי סיכון למחלות לב הרגשת קנה סגור במאמץ עלולה להיות סימן לבבי. לא הייתי מראש ממליץ על ביצוע כל הבדיקות הללו לפני שרופא בדק אותך יסודית. ולבסוף, במקרים רבים אין ממצא חריג בדרכי הנשימה או במקום אחר המסביר התלונות. תלונות כאלו יכולות לבטא גם לחץ ומתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יובל
    07/08/2008

לד"ר שלום תודה על התגובה אני בן 25,בחור בריא בדרך כלל. בעיות שיש לי עם צוואר זה שהוא תפוס,היו בלוטות נפוחות מספר פעמים עקב טיפולי שיינים (דלקת) ודלקות גרון.ההרגשה קוראת גם במאמץ וגם במנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/08/2008

הנתונים שמסרת מחזקים את הצורך לבדוק סיבות להרגשת הקושי בנשימה שאינן נובעות מבעיה אנטומית אלא לחץ או מתח, אך כמובן כפי שהסברתי הדבר אינו שולל הצורך בהערכת רופא מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אבי
    05/08/2008

שלום אני אנסה לקצר כמה שאפשר. אני סובל מזה זמן רב מתקופות של חולשה ועייפות רבים, לפעמים כאבי צוואר, גב ורגליים (כאילו עשיתי הליכה רבה ומאומצת). מידי פעם התקפים של שיעול חזק שנמשך עד 15 דקות במהלכו עיניים דומעות, חולשה ורצון ליציאה בשירותים שלרוב גם מתממשת. ברקע אובחנתי לפני כ-9 שנים מסקרואיליטיס דו צדדי באגן, ולפני כ-4 שנים איריטיס עם התקפים אחת לשנה-שנה וחצי. (כנראה בכטרב לפי מה שראיתי באינטרנט). - אגב לא הייתי במעקב ראומטולוג כבר 7 שנים. בנוסף אני סובל מידי פעם גם מתופעות כמו של קפיצות פתאומיות של כל הגוף, כאילו מישהו מבהיל אותי לחלקיק שניה והרגשה של חוסר יציבות, כאילו אני הולך על מזח. בכל השנים האחרונות רופאי המשפחה שלחו אותי לבדיקות די שגרתיות שיצאו פחות יותר בסדר (פרט לסוכר מעט גבוה וכולסטרול מעט גבוה). שבוע שעבר ביצעתי צילום עמוד שדרה ואגן בו לא נראה סקרואיליטיס והבדיקות יצאו בסדר פחות או יותר פרט לסוכר מעט גבוה ו-CRP מעט גבוה. הרופא החליט שככל הנראה אני סובל מפיברומיאלגיה והחליט שנתחיל לראות איך ציפרלקס ישפיע עלי (התחלתי הבוקר בחצי כדור ובשבוע הבא אני אמור לעלות לכדור שלם). הבוקר, כשעתיים לאחר הכדור הרגשתי עייפות גדולה עם עיניים שרוצות להיעצם (אותה תופעה שיש לי מידי פעם בכל מקרה) ואחה"צ הרגשתי כאילו בחילות, התקפי שיעול חזקים וחולשה רבה - בקיצור הרגשתי לא טוב. (לציין כי זה נמשך כשעה-שעתיים ואח"כ השתפר מעט). רציתי לדעת: * האם יתכן שמה שהיה לי היום (שקורה מידי פעם ולאחרונה במינון גבוה יותר) נגרם הפעם ע"י הציפרלקס ? (קשה לי לבודד כי כאמור אני סובל מכאלה תופעות בתקופות כבר זמן לא קצר). * האם תופעות לוואי כאלה או עירור של התופעות יתכן ע"י הציפרלקס ? והאם יתכן כי זה יורגש כבר מחצי הכדור הראשון ? * באיזה מצב אני צריך להפסיק את נטילת הכדור, או שמא אני צריך להמשיך אפילו שיהיו לי תחושות כאלה בימים הקרובים ? * בנוגע לעצבנות של הגוף והתופעות של הקפיצות מעין בהלה, שהייתי אומר כאילו שמערכת העצבים שלי מגורה תמידית או על סף הגירוי התמידי - האם ציפרלקס יכול לעזור גם לזה ? * איזה קשר יכול להיות בין חולשות, יציאות בזמן החולשה, שיעולים אם בכלל ? דעתך בכלל על התופעות וכל יעוץ נוסף יתקבל בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות

ד''ר אביבית גולן כהן
    05/08/2008

אבי שלום
    על פי הנתונים שמסרת הרופאים שבדקו אותך התרשמו מקיומה של בעיה המשולבת ממחלה דלקתית ( המתבטאת בסקרואילאיטיס ואיריטיס עם ערכי CRP מוגברים) ומפיברומיאלגיה.

מכיוון שאתה סובל משיעול היתקפי ותופעות היכולות להצביע על גירוי דרכי העיכול כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה כדי לשלול, בנוסף, גם חומציות יתר של הקיבה.

את התופעות שמתאימות ל"גרוי יתר" של מערכת העצבים ניתן להסביר ע"י האבחנה של פיברומיאלגיה אך תתכנה אבחנות אחרות. אחרי שתשתמש בציפרלקס במשך כ-6-8 שבועות תוכל לדעת אם הוא משפר בצורה משמעותית את הרגשתך. אם בעזרת טיפול זה התסמינים יפחתו משמעותית אזי האבחנה נכונה והטיפול מתאים. אם, לחליפין, לא יהיה שום שיפור, כדאי להתייעץ עם נוירולוג .

ציפרלקס יודע לגרום להשפעות לוואי שונות, בינהן גם עייפות ,כבר מהכדור הראשון . תתכנה גם תלונות על החמרה בתלונות הראשוניות בעקר בשבוע השני והשלישי של הטיפול. שווה מאוד להיות סבלניים כיוון שתופעות אילו חולפות בהדרגה עד סוף השבוע הרביעי לטיפול ואז השיפור בהרגשה משמעותי מאוד.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד דבר קטן בבקשה

אבי
    06/08/2008

תודה על התשובה הממצה. האם להמשיך את לקיחת הכדור (כאמור בשבוע הראשון חצי ואחריו אני אמור לעלות מינון לשלם) גם אם ה"התקפים" האלה שהייתי סובל מהן אחת למספר ימים/שבועות יגיעו שוב בתקופת ההסתגלות וגם אם יקרו בתדירות גבוהה מהרגיל ? אני שואל כי אתמול בערב היה לי התקף של חולשה, מעין בחילה ותחושה כללית מאוד לא טובה, כאילו אני "נגמר", האם בכל מקרה להמשיך כי זהו לרוה מהלך ההעניינים בתחילת הטיפול ? אגב, אם הכדור ישפיע (בתקוהה שהוא אכן ישפיע) האם זה אומר שאצטרך לקחת את הכדור לתמיד ? הוא לא זול ! (בלשון המעטה). ועוד שאלה קטנה, הבנתי שה-CRP הגבוה מעט לא קשור לפיברומיאלגיה, האם הוא דורש המשך בירור ? הערך שיצא לי הוא 0.51 כאשר הטווח התקין הינו 0-0.3 תודה שוב על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/08/2008

אבי שלום
    אם מדובר ב"התקפים" שהאופי שלהם דומה להתקפים המוכרים לך , אך בעוצמה מעט גבוה יותר או בתדירות יותר גבוה , סביר כי אכן מדובר בשלבים הראשונים של השפעת הכדור. במקרה כזה נכון להמשיך את הטיפול ולהחליט אם זה הכוון אחרי 4-6 שבועות של טיפול.

אם להתקפים אופי שונה או שקשה לך מאוד להתמודד איתם, כדאי להוועץ עם רופא המשפחה ולוודא אם הם מייצגים תופעה חדשה שדורשת ברור ומה הקשר האפשרי שלהם לכדורים שאתה נוטל.

אם הכדור ישפיע, נהוג לנסות להפסיק את הטיפול כעבור 9-12 חודשים. יש כאלו אצלם התופעות נעלמות והם אינם נזקקים יותר לטיפול ויש כאלה שאצלם מסתבר כי הטיפול נדרש לתקופה ארוכה יותר, לעיתים גם לכל החיים.

ערך ה- CRP שלך מעט גבוה מהנורמה. ערך כזה ניתן למצוא גם אצל אנשים בריאים, גם במיקרים שיש דלקות זניחות ( אפילו דלקת חניכיים) ולא סביר שיהיה קיים כאשר יש בעיה משמעותית.

רק בריאות
    אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה וכאבים מעל אשך שמאלי
    חיים
    05/08/2008

מה לדעתך הבעיה ד"ר ואילו בדיקות לבצע? נפיחות (מעיין ג'ולה) בחלק עליון של תוך כיס האשך השמאלי מעל לאשך עצמו (הנפיחות נראית לא כחלק מהאשך ולא מחוברת אליו) וכאבים באיזור המיפסעת השמאלית עם הקרנת הכאב לבטן תחתונה שמאלית, לאשך השמאלי, ולעיתים לאורך הרגל השמאלית. תודה.

הוספת תגובה

• בליטה וכאבים מעל אשך שמאלי

ד''ר גרי בלומברג
    05/08/2008

שלום, חיים

אין אפשרות להגיע לאבחנה ללא בדיקה.

ממליצה בחום לפנות לרופא/ת המשפחה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבצע EUS נוסף עם ניקור לביופסיה
    חיים
    05/08/2008

מבקש דעתך לגבי הציסטות בכבד והציסטה בתריסריון והאם לבצע EUS חוזר עם ניקור לביופסיה, הרי התוצאות החריגות בבדיקות (כל היתר תקין): CT בטן ואגן אחרון (31.07.2008) בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מיום 12.07.2007. * הכבד בגודל תקין, נגעים היפודנסים זעירים הידועים בכבד ללא שינוי. * נגע ציסטי בגובה של IVC והאאורטרה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות (24.09.2007) * תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה (6.09.2007) * כבד – באספקט עליון/אחורי של אונה ימנית הודגמה ציסטה פשוטה כ- 0.8 ס"מ. באספקט אחורי תחתון הודגמה ציסטה זעירה כ- 0.4 ס"מ. באונה שמאלית ציסטה כ- 0.5 ס"מ. * רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה. CT בטן ואגן ראשון (12.07.2007) * הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. לציין, מספר ממצאים זעירים היפודנסים בכבד, עד כ- 5 מ"מ, לא ניתן לאפיינם בשל הממדים הקטנים. * תריסריון- מודגם ממצא ציסטי, ללא האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי כ- 2.3 ס"מ. הממצא ממוקם בצמוד לדופן עליונה של החלק השלישי של תריסריון, קדמית לאאורטו IVC. מדובר, בקרוב לוודאי לציסטה רטרופריטונאלית או דופליק ישן ציסט של תריסריון. תודה.

הוספת תגובה

• ציסטות בכבד ותריסריון

ד''ר גרי בלומברג
    05/08/2008

שלום, חיים

מדובר כאן בממצאים ציסטיים שלא השתנו בשנה האחרונה. לא בטוחה אם EUS חוזר יוסיף מידע.

מה הכירורג שמטפל בך אומר? ציסטות בכבד בדרך כלל דורשות רק מעקב ואם אין שינוי אין צורך בביופסיה או ניתוח. לגבי הממצא בתריסריון - אין אחידות דעות האם מעקב מספיק או צריך ניתוח או ביופסיה. אם יש חסימה או דימום - אז צריך ניתוח.

אני ממליצה להביא את הבדיקות (התמונות) ללפחות שני כירורגים ולראות מה הם ממליצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    חיים
    04/08/2008

סובל בשוטף מכאבי בטן ושורף שחולפים אחרי היציאות כל בוקר אך הן משובשות ולא יציבות במירקם וטווחם שונה בין מימיות לבין מוצקות אך לעיתים כמו שמנוניות, גילי 60. בבדיקת CT בטן-אגן: "בקע מפסעתי קטן דו"צ מכיל שומן, ללא שינוי (בהשוואה ל- CT קודם לפני שנה)". בדיקות קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה תקינות. לפני שנה טופלתי למיגור הליקובקטר, דפנות הקיבה רגישות. מה לעשות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/08/2008

בהנחה שפרט לכאבי הבטן שחולפים אחר היציאות המשובשות אין לך תלונות נוספות כגון ירידת משקל משמעותית, ובהנחה שגם בדיקות המעבדה תקינות, ולאור תאורי הבדיקות שמסרת נשמע כי יש מקום לחשוב אולי על בעיה פונקציונלית (תפקודית) במעי, לדוגמה "מעי רגיש". אחד הדברים שהייתי מנסה הינו שינוי תזונתי ביעוץ דיאטנ/ית בכדי להפחית מאכלים העלולים לגרום למעי רגיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

חיים
    04/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבלוטת התריס
    אביבית
    04/08/2008

תודה על תשבותך אכן הערכים השנים תיקנים אך הרופאה מתעקשת על התחלת טיפול תרופתי במינון 50 אני נגד תרופות וקשה לי לקבל את ההחלטה הנ"ל שאלתי היא האם יש מצב שהתפקוד יחזור להיות תקין או שאם התחיל אי תפקוד אז זה אומר שתמיד יהייה כמו כן אני אמורה לעשות אולטרסאונד בלוטת התריס באוגסט שאלתי הנוספת האם זה יראה אם יש בעיה והאם זה יחזק את הטיפול בכדורים? האם יש תזונה מיוחדת שצריך להקפיד עליה כשיש שיבוש בבלוטה? סליחה על כל השאלות

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לבלוטת התריס

הוספת תגובה

• המשך לבלוטת התריס

ד''ר גרי בלומברג
    04/08/2008

שלום, אביבית

אם המצב ישתנה תלוי בסיבה שגרם לתת הפעילות. לפעמים יש מעבר לתפקוד תקין. לכן עושים מעקב ואפשר לשנות מינון לפי הצורך. ברוב המקרים הטיפול קבוע.

אולטרהסאונד מראה את מרקמה וגודלה של הבלוטה אבל לא נותן מידע על תפקודה. לזה יש בדיקות דם וגם מיפוי.

אין תזונה מיוחדת. מיעוט המקרים היום קשורים לחוסר יוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התופעות בדר"כ של מחסור ויטמין D?
    יוניץ
    03/08/2008

ואם המחסור תקופה ארוכה זה משנה ?

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    04/08/2008

שלום, יוניץ

חוסר ויטמין D גורם להתרככות של עצמות - מה שנקרא "רככת". רק לאחר חוסר חמור או ממושך.

לאחרונה בספרות הרפואית יש מאמרים על הקשר בין ויטמין D נמוך ומחלות כמו לב וסרטן. אין עדיין המלצות גורפות.

בארצנו שטופת השמש מספיק חשיפה לא ממושכת של העור לשמש ללא קרם הגנה לקבל מספיק וטימין D לרוב האוכלוסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה חסר 15 NG וזה אחרי הרבה

יוניץ
    05/08/2008

חשיפות לשמש... אם מתקנים מה שלא יהיה אמור להסתדר, או שיש חסר ממושך זה נזק? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    05/08/2008

שלום, יוניץ

העצמות שלנו מתפרקים ונבנים מחדש כל הזמן. חוסר ויטמין D שתוקן לא ידוע כמשאיר נזק לעצמות. בנוסף חוסר לפי המעבדה לא בהכרח מעיד על חוסר בגוף.

כדאי להמשיך טיפול עד שהערך תוקן ואז להמשיך לעקוב. הבעיה יכולה להיות בספיגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העצמות ממשיכות להבנות לאחר גיל 25?

יוניץ
    05/08/2008

הבנתי שיש לויטמין הזה עוד תפקידים חוץ מספיגה לעצמות.. מבחינת התפקידים האחרים זה יכול לגרום לבעיות במידה והיה חסר הרבה זמן? אם יש מצב שהמעבדה טועה, אז אולי לא כדאי לקחת מינון גבוה כמו שניתן? אפשר לקבל אולי הרעלה לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב יש מצב שזה היה חסר שנים

יוניץ
    05/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    05/08/2008

שלום

כן, העצמות ממשיכות להיבנות ולהיספג כל החיים. אחרי גיל מסוים יש יותר פירוק/ספיגה מאשר בינוי מה שגורם לעצמות שבירות יותר.

יש לויטמין D תפקידים אחרים בגוף שלא ניתן למדוד אותם. עיקר הפעילות שלו בעצמות.

יש אפשרות של הרעלה מעודף ויטמין D אבל צריך רמה גבוהה מאוד - מעל 200 ng/ml

אם את/ה חושד שיש מחסור ממושך תתיעצ/י עם רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא אמר לתקן וזהו..

יוניץ
    06/08/2008

החוסר הממושך כנראה בגלל מחסור של חשיפה לשמש... הבדיקה הכי טובה למצב כזה זה צילום לצפיפות עצם? כך יודעים אם המחסור הזיק או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    06/08/2008

שלום

אם יש מחסור רציני יראה גם בצילום רנטגן רגיל. הבדיקה המתאימה היא אכן צפיפות עצם. אבל - אני לא רואה סיבה לחפש נזקים. הטיפול הנכון הוא להגיע לרמה תקינה של ויטמין D ולעקוב כך שימשיך להיות תקין. כמה שידוע לנו הנזקים - אם ישנם - הפיכים עם הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה בטיפול של הויטמין

יוניץ
    06/08/2008

שזה מחזק את השרירים.. ושורף בגוף.. זה מאפיין את הויטמין הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    06/08/2008

שלום, יוניץ

תופעות לוואי שונות מאדם לאדם. אם הן נסבלות אין דאגה. אם קשות או לא חולפות כדאי לנסות תרכיב אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכול להגיד לך שהשרירים נרגעים

יוניץ
    06/08/2008

מהכיווץ ויש הקלה בכאבי ראש, פחות סחרחורות.. כנראה שיש קשר לדברים האלה חוץ מעצמות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח נפשי וקפיצות של שרירים
    יאיר
    01/08/2008

שלום.אני בן 27 ובשנה האחרונה אני סובל מתחושה של עלייה חריפה במתח הנפשי,קפיצות של שרירים בכל הגוף(ידיים,רגליים,פנים) ומועקה פנימית קשה. זאת ללא כל סיבה שמצדיקה זאת! (פרט לכך שכל פעם שקופץ שריר אני בחשש מכך) איני נוטל תרופות וגם לא תוספי מזון. הדבר הזה נמשך כבר שנה בא והולך בעוצמות שונות ונמשך רוב שעות היום. זה התחיל להופיע לפני כשנה ברגע שהפסקתי תרופה בשם רמוטיב באופן חד.(בה השתמשתי כחודשיים). נניח שזוהי גמילה או שוק לגוף? כמה זמן זה נמשך? שנה? ביצעתי בדיקות דם כולל THS ו-B12 התוצאות היו בסדר ללא חריגות (בוצעו הבדיקות פעמיים). נשללה גם בעיה נוירולוגית ע"י בדיקת EMG מקיפה ביותר. איך אפשר לעזור לי כרגע?ומהי הבעיה המאובחנת? רופא משפחה שלי לא יודע מה לעשות.

הוספת תגובה

• מתח נפשי וקפיצות של שרירים

ד''ר גרי בלומברג
    02/08/2008

שלום, יאיר

לא נראה לי שההפסקה הפתאומית של הרמוטיב אחראית לתלונות שלך.

עברת בירור די מקיף בכיוון הגופני - האם שקלת שמדובר בבעיה של חרדות אם או בלי דיכאון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה