מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטלדן18/06/2008
ברצוני לדעת האם נטילת תרופות כמו רסיטל יעילה נגד התקפי חרדה בלי דיכאון? והאם היא משנה את האופי של החולה או שהיא רק גורמת לו להרגיש יותר טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/06/2008רסיטאל יעילה גם כנגד חרדה ללא דכאון. חרדה אינה אופי או אישיות. חרדה הינה תסמונת קלינית. בזמן השימוש בתרופה התסמונת משתפרת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןיעל18/06/2008
שלום,
להלן תשובות בדיקת שתן:
- /µl 33 ERYTHROCYTES-U STRIP
- /µl 500 LEUCOCYTES - U STRIP
האם זה מעיד על דלקת? אין לי הרגשה של דלקת ובבידקות שתן מלפני חצי שנה גם היתה כמות דומה של לויקוציטים.
האם זה תקין?
(הבדיקה נעשתה בסיום המחזור - לא היה דימום אלא כתמים מעטים מאוד)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר אביבית גולן כהן18/06/2008יעל שלום
בבדיקת השתן את מתארת הופעה של תאי דם. כאשר אילו הממצאים היחידים בבדיקה, הרי שזה מצב צפויבימים האחרונים של הווסת .
אם אין תחושה של צריבה במתן שתן , צורך בהשתנה תכופה או תכופה, אין כאב במותן, אין הפרשה או גרד נרתיקי ואת אינך בהריון, אזי אין לממצאים אלו חשיבות.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לרופאדן17/06/2008
שלום רב.
שתי שאלות לי אל הרופאים בפורום:
1.האם התרופה "CALMANERVINE" יעילה נגד התקפי חרדה?
2.יש לי אפטות שיצאו בימים האחרונים בחלק האחורי של הלשון. ממש מספר פצעים לבנים.
האם שטיפות הפה במי מלח מרוכזים יועילו? האם המשחה "OROCORT E" יעילה נגד כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אביבית גולן כהן18/06/2008ירון שלום
התכשיר קלמנרבין מכילה שילוב של חומרים. בין המרכיבים נמצאים מספר סוגים של ויטמין B וצמח המרפא כישות - Hops. מרכיבים אילו נחשבים בעיני רבים כמפחיתי חרדה אך עדיין לא הוכח מדעית כי מחשבה זאת נכונה.
שתי ההצעות שהצעת לטיפול באפטות יכולות להיות יעילות. למי המלח ניתן להוסיף חצי כפית סודה לשתיה כדי ליעל את ההשפעה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותיובל17/06/2008
שלום רב
רעידות באזור החזה צד שמאל בלבד אני בן לא בת.
ממש רעידות וזה היה מפחיד למשך כמה דקות הופיע תוך שעה פעמיים
האם זה יכול להיות משהו לבבי חס וחלילה?
אני בן 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד''ר אביבית גולן כהן18/06/2008אברי שלום
האם מדובר ברעד שהיית יכול לראות ( כמו רעד שלעיתים רואים בעפעף)?
או שמדובר בתחושה פנימית בלבד?
תודה מראש
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל18/06/2008לד"ר שלום רב
הרעידות לא ממש ייחסתי להם חשיבות של להסתכל על זה
אבל היבטתי מעט לעבר החזה ולא היה מובן לי מדוע אני מרגיש אותו רועד כמו טלפון רוטט
זה היה לי גם בלילה ב12 בלילה בזמן ששכבתי ,דבר שמוזר לי אז זה מלחיץ.
לפני הרעידות שהיו לי ב12 בלילה היה לי כאב שמורגש כמו שנוגעים בעצב של שן,היה לי בצד שמאל בשד השמאלי והיה גם כאב.לאחר כמה שניות הופיעו הרעידות
האם יש לזה חשיבות ?
דיברתי בטלפון אם הרופאת משפחה שלי והיא אמרה לי שזה לא שייך ללב בשום פנים
ושזה עצבים.אבל אני לא חושב שזה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעידות
ד''ר אביבית גולן כהן20/06/2008אברי שוב שלום
מתוך תשובתך לא ברור לי באם הרעידות הן סוג של הרגשה בלבד או שמא אתה רואה אותן קורות.
רעד נראה לעיין, נובע בדרך כלל מגירוי עיצבי לשריר, ואז בד"כ התופעה קשורה עם כווץ שרירים או עם לחץ.
רעד שמורגש בלבד ואינו נראה לעיין יכול לנבוע מעוד מגוון של סיבות. אם אתה חושש שיש לכך קשר עם קצב הלב , ניתן לבדוק זאת ע"י ביצוע א.ק.ג ( במיוחד אם הא.ק.ג נעשה בזמן שיש הרגשת רעד) או ע"י ביצוע בדיקות מעט יותר נרחבות של הקצב, בהתאם למה שימליץ לך רופא המשפחה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםארי17/06/2008
אני בת 25 , עשיתי בדיקת דם אתמאל , והנה החריגות מהנורמה , אבקש ממך קצת ... תודה והמשך יום נעים
Wbc = 11.3 (4.00-10.80)
Hgb = 9.48 (11.70-15.70)
Hct = 30.38 (34.90-46.90)
Mcv = 74.66 (80.80-10.00)
Mch = 23.2 (26.0-32.0)
Mchc = 31.2 (32.0-36.0)
Rdw = 19.90 (10.90-15.70)
Plt = 557 (130-440)
Pct = 0.53 (0.15-0.32)
Hypochromia = +1
Anisocytosis = +1
Osmolality (calc.) = 302 (275-295)
Glucose = 63 (70-110)
Sodium = 130 (136-148)
Potassium = 3.1 (3.5-5.2)
Urea = 55 (15-45)
Amylase = 105 (20-90)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/06/2008מרבית החריגות שציינת אין להן משמעות אלא אם יש סימפטומים שעלולים לבטא גם מצב של חריגה מינימלית. לכן OK סופי לתוצאות רק הרופא ששלח יכול לתת. התוצאה שכן חריגה באופן בולט הינה ההמוגלובין שנמוך משמעותית. יש לך אנמיה. הסיבה השכיחה לכך במצבך היא חוסר ברזל וצריך לברר סוגיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותנעם16/06/2008
שלום ד"ר
בעבר ציינתי כאן את פרטי הסיפור, ואספר בקצרה.
בן 34, לפני כשנה סבלתי מכאבי ראש חזקים ותכופים וכן לפעמים חולשת יד שמאל, נשלחתי לבדיקת סיטי שיצאה תקינה, וכן US קרוטיס שיצא תקין, ובדיקות דם כלליות תקינות מלבד הממצא של קרדיוליפין חיובי שבגללו הומלץ לי ליטול אספירין במינון של 100 מ"ג, וכן אלטרולט לכאבי הראש.
מלבד זאת אני נוטל פרילק במינון מינמלי בגלל רמת פרולקטין מוגברת בבדיקות דם.
לאחרונה הייתי אצל נוירולוג נוסף לצורך חוו"ד שניה, והוא הפנה אותי גם לבדיקת MRI-MRA, ואלו התוצאות :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
רציתי לשאול מה המשמעות .
כמו כן (ובלי קשר לזה) בגלל מדידות לחצי דם מוגברים לאחרונה (שלא בהכרח נכונים, כי היו לי לא מעט מדידות בנורמה) האנדוקרינולוג הפנה אותי לבצע איסוף שתן, וכעת הגיעו התוצאות :
BUN 9.38 MG/DL ( 4.60- 21.00) (..*......)
CALCIUM SERUM 9.54 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
CREATININE SER 1.00 MG/DL ( 0.50- 1.30) (.....*...)
SODIUM SERUM 138.32 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERU 4.22 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
PHOSPHORUS 2.61 MG/DL ( 2.50- 4.60) (*........)
URIC ACID 5.01 MG/DL ( 3.50- 8.20) (..*......)
VOLUME URINE 4.00 L/24H
CREAT.CLEAR. 163.05 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (.........)*
CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
CREATININ UCON 58.70 MG/DL
PROLACTIN 136.78 M/UL ( 50.00- 280.00) (..*......)
5-HIAA U/24HR 8.00 MG/24H ( 0.00- 10.00) (......*..)
ADRENALINE UR. 28.00 UG/24HRS( 0.50- 20.00) (.........)*
NORADRENAL.UR. 48.00 UG/24HRS( 10.00- 104.00) (...*.....)
ALDOSTERONE 6.00 NG/DL ( 4.00- 31.00) (*........)
(NORMAL RANGE FOR UNSPECIFIED POSTURE AND NORMAL SODIUM DIET)
RENIN (ACTIVE) 1.97 NG\ML\HO( 1.30- 3.90) (.*.......)
(NORMAL RANGE FOR UPRIGHT POSITION AND NORMAL SODIUM DIET)
אם אני מבין נכון, רמת האדרנלין גבוהה מהנורמה, איזה משמעות יש לזה ?
יש לציין שנפח השתן היה גדול (4 ליטר) האם הבדיקה מדוייקת גם בנפח שתן שכזה ?
וכן אני סובל מדופק מהיר ולפעמים משהו שמרגיש כמו התקפי חרדה, האם זה גם קשור לזה ?
אודה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008ב MRI חשד למיקרואדנומה של בלוטת יותרת המוח. מיקרואדנומה הינו מצב שפיר של התנפחות בלוטת יותרת המוח בצורה מינימלית. אין לכך שום חשיבות למעט מקרים בהם הבלוטה מפרישה הורמון פרולקטין בעודף, דבר שאצלך לא קיים. אכן רמת האדרנלין בשתן היתה קצת גבוהה מהנורמה. יתכן שזה באמת עקב חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוטל פרילק
נעם16/06/2008תודה פרופ'
האמת היא שאני נוטל פרילק (במעקב אצל אנדוקרינולוג) במינון נמוך מאוד בגלל שבבדיקות דם ערכי הפרולקטין היו גבוהים מהנורמה.
לבדיקת ה MRI, נשלחתי ע"י הנוירולוג בשאלה של דמינאליזציה או חסימות בכלי דם, ורק בשעת הבדיקה בקשתי (בעצת האנדוקרינולוג) שישימו לב להיפופיזה אף שהבדיקה לא תוכננה כמתאימה לאיזור ספציפי זה.
כך שהשאלה היא האם הבדיקה מספיקה בתנאים האלו ?
ולגבי האדרנלין, האם זה תוצאה של החרדה או שלהיפך (הבנתי שיש הפרשות מבלוטת יותרת הכליה שגורמות לתופעות מסויימות) זה הגורם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008מבחינת בירור המוח וההיפופיזה אין מקום לבדיקות נוספות לדעתי. רמת האדרנלין בשתן אצלך היתה מעט מוגברת. אדרנלין יכול להיות מוגבר באופן פיזיולוגי כגון במצב חרדה או באופן פתולוגי כגון אם יש גידול ביותרת הכליה. כאשר האדרנלין מוגבר פתולוגית הרמות גבוהות הרבה יותר. לכן נראה לי שזה מוגבר אצלך פיזיולוגית. אפשר כמובן לבדוק את מראה יותרת הכליות באולטרא סאונד ואם אין שם גידול או תפיחות הרי שזה שולל מצב פתולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' יקר, ועוד אספקט להשלמת ה
נעם16/06/2008התמונה
וגם על זה כתבתי בעבר, הייתי בבירור אצל א.א.ג בגלל טינטון וסחרחורת, ונשלחתי לבדיקות.
בדיקת שמיעה הראתה ירידת שמיעה עצבעית בתדרים הגבוהים ובעיקר באוזן שמאל
בדיקת ברה- תקינה.
בדיקת ENG : (אני מציין רק את המסקנות)
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
חזרתי עם זה לרופא א.א.ג , ואמר שצריך ללכת לנוירולוג ורשם שדרוש בירור נוירולוגי לאור פתולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל.
כפי שכתבתי לגבי בדיקת ה MRI , גם לזה היא לא היתה מכוונת, ולכן גם לא היתה לה התייחסות בפיענוח.
ביקרתי אצל הנוירולוג ואמר שתוצאות ה MRI תקינות ולכן הוא לא ייחס חשיבות לתוצאות בדיקת ה ENG.
איך בכל זאת ניתן להסביר את הסחרחורות ואת הפתולוגיה שנמצאה בבדיקת ה ENG ?
כמו כן הוא הפנה אותי לבדיקת VEP , וכתב :
TO DO VEPS- BUT NO EVIDENCE M. S. SO FAR
האם זה קשור לתוצאה של ה ENG, או שנשלחתי לבדיקה מסיבה אחרת ?
המון המון תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב תוצאת בדיקת איסוף 24 שעות שתןרונית16/06/2008
לפרופ' קיטאי
תודה על תשובתך. אנסה להעתיק הבדיקה. שאלתי: האם תוצאת קריאטנין clearnace מקום לדאגה? האם קריאטנין בערך 1.3 לא קצת גבוה מדי?
בת 60 לוקחת כדורי לחץ דם . תודה על תשובתך.
========== בשתן
==========
Al ratio - 0.00 0,00 - 0,03 .(*.........).
הודעות לבדיקת Albumin-Micro (U)/ 24h מתאריך 10/06/2008
1.1 mg/dl :קטן מ . קטן מסף רגישות המכשיר
Normal: 30mg/24hr- קטן מ
Microalbuminuria: mg/24h
Nephropathy: 300 mg/24hr-דול מ
=============== לבדיקת Creatinine (U) /24h מתאריך 10/06/2008 - 1.3
ערכי יחוס 6 - 22 mg/kg/24h
ערכי יחוס 12 - 30 mg/kg/24h
================ Clearence Test מתאריך 10/06/2008 - 148
החל מגיל 40 הערך יורד
כל עשור שנים 6.5ml/min/1.73m2
================== Urea (U)/24hr - 15.4
============== 22.1 - Protein (U)/24 hr
==================
Urine Volume - 2150
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008CREAT.CLEARENCE 148 נחשב למצויין. קריאטינין 1.3 הינו גבולי. תלוי גם במשקל הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד תוצאה אחת בבדיקת השתןרונית15/06/2008
Albumin/creatinin ratio 0
אודה לך אם תנחה אותי לגבי התוצאות. תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008כאמור בתשובה לתחילת השאלה קשה לי לפענח בלי לראות את מקור התשובה.
יחס אלבומין קריאטינין 0 תקין לחלוטין באם באמת זו התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת שתןרונית15/06/2008
בת 60 לוקחת כדורים לחץ דם קרדילוג 2.5 ליום
מה תוצאה זו אומרת? האם יש בעיה?
1.3 Creatinine (U) /24h
148 Creatinine Clearence Test
15.4 Urea (U)/24hr
22.1 Protein (U)/24 hr |
2150 Urine Volume* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008לא ציינת את יחידות המדידה כך שקשה לדעת למשל לגבי החלבון בשתן האם תקין או לא. בנוסף המעבדה מוסרת את ערכי הנורמה אצלה וגם זה חשוב. הטוב ביותר כדי לפענח תשובות מעבדה הוא לראות את הטופס המקורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןנועם15/06/2008
התוצאות הבאות תקינות לבת 21?
Leucocytes (U)/Field | Leuco/F- 1
Erythrocytes (U)/Field | Ery/F- 2
Mucous (U) ++
Squamous Epithelial Cell +
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008תוצאת בדיקת השתן הועברה אלי בצורה לא ברורה. קשה להבין כמה לויקוציטים או אריתרוציטים יש בשתן. בנוסף פענוח הבדיקה מותנה גם בנתונים כמו האם יש לאותה חולה סימפטומים? האם השתן נמסר סמוך למחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ... עזרה בפיענוח תשובת ה- EUSארי15/06/2008
אני בת 25 , סובלת מכיבים בקיבה , אהיה מודה לך אם תוכל להספיר לי במלים יותר פשוטות ובעברית את הממצאים בבדיקה EUS , ותודה מראש .
אבחנות : GASTRICE ULCERS
פרטי הבדיקה / הטיפול :
פרה מדיקציה : XYLOCAINE SPRAY
ממצאים :
No sedation was given as she has no accessible veins . following throat local anesthesia the scope adanced into the bulb . there was a large amount of reained gastric material inspite of fasting limiting the exam . in the antrum distal to the incisura a small clean based ulcer not neoplastic appearing seen . scanning with 5 MHz obtaining excellent views related to her thin body habitus showed normal gastric wall thickness and structure without any lesions especially in the ulcer area . water filling could not be performed because of the retained food . normal celiac axis , pancreas , PD , vessels , and left adrenal . tolerated well , no complications .
פרופ' אליעזר קיטאי16/06/2008הבדיקה מראה על כיב (אולקוס) בקיבה שמראהו שפיר לפי ממצאי האולטרא סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם רע בפהאולגה12/06/2008
שלום רב לפני יומיים התחלתי להרגיש טעם רע בפה...
והלשון נהפכה כאילו כמו גזוז ...
לא מצליחה לאכול כמו שצריך....יומיים האלו.. בגלל הטעם...המר
בפה ובלשון ובשפתיים גם קצת...
מה זה יכול להיות?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/06/2008במרבית המקרים התופעה חולפת מעצמה ללא סיבה ברורה. האפשרויות שאני יכול לחשוב עליהן: זיהום כגון זיהום וירלי, בעיות הקשורות להפרשת הרוק, השפעה של חומרים שונים כגון תרופות או מאכלים. אם התופעה לא חולפת בהקדם צריך לבדוק אותך. אם יש רושם למשל לדלקת בלשון יש טעם לבדוק רמות B12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה?רונן11/06/2008
שלום.אני בן 27 ואני כל הזמן מרגיש לא טוב:תחושה של בחילה רוב הזמן, חולשה,עייפות,תחושה כאילו האויר לא נכנס לגוף כאילו יש לי גוש תקוע בגרון.
ביצעתי לאורך כל השנים בדיקות דם מקיפות כולל בלוטת התריס,ברזל,פריטין,B1 תקין תמיד. כנ"ל גם לחץ דם 80/120 ודופק 80. בדיקת א.ק.ג לב תקינה.
אני לא מצליח לצאת מהמעגל הזה ואיכות חיי גרועה מאוד.למרות זאת אני עובד ומנהל שיגרה,תיאבוני תקין ומצב רוח בסדר.
רופאת המשפחה העלתה שיתכן וזו הפרעת חרדה והמליצה על טיפול בתרופות SSRI שלטענתה תשפר מאוד את תחושותיי
יש לי חרדות כי עבר עברתי טרואמה אלימה, אבל אני לא מבין ולא בטוח האם זהו הגורם שמשפיע על כל התחושות שתיארתי.
א.האם שימוש ב-SSRI הוא בלתי הפיך?כלומר אי אפשר להפסיק אם מתחילים?זה לכל החיים כמו תרופה לסכרת?
ב.האם תיתכן אבחנה אחרת או בדיקות אחרות שכדאי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה?
ד''ר גרי בלומברג11/06/2008רונן, שלום
טיפול בתרופות ממשפחת ה SSRI לא חייב להיות לכל החיים. ברוב המקרים טיפול של חצי שנה עד שנה מספיק.
אודות המקרה בעברך - האם דיברת עם פסיכולוג/ית? הרבה פעמים לאחר טיפול בשיחות הדברים החבויים שמפריעים לנו באים לידי פתרון.
בהחלט התלונות שלך יכולות להגיב ל SSRI ואני ממליצה לתת צ'אנס (לפחות חודש וחצי) לראות אם לא יעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רונן12/06/2008תודה על התשובה.
שכחתי לציין שנטלתי במשך חודשיים את התרופה REMOTIV והתרופה לא עזרה.
היות ורמוטיב פועלת בדומה ל-SSRI האם בכל זאת יש טעם לנסות SSRI אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSSRI
ד''ר גרי בלומברג13/06/2008שלום, רונן
REMOTIV פחות עוזר לחרדות מאשר תרופות אחרות דומות. הוא בעיקר טוב לדכאון. לכן, אני כן ממליצה על SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהאסתר11/06/2008
אני בת 31 , בבדיקות דם נמצאו אצלי רמת ברזל 17.7 כשטווח הנורמה הוא 50-170 וההמוגלובין שלי הוא 9.3 עד כמה זה חמור? מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר גרי בלומברג11/06/2008שלום, אסתר
יש פרטים חשובים שלא נתת. האם המוגלובין היה גבוה יותר בעבר? האם ילדת או נותחת לאחרונה או היה דימום חזק בוסת או בגוף? האם את בראיה בדרך כלל? מאיזה מוצא את? האם את צמחונית?
רוב הסיכויים שהסיבה היא חוסר ברזל עקב תזונה לא עשירה בברזל ו/או דימום וסתי חזק. אבל חייבים לשלול אפשרויות אחרות - כגון דימום ממערכת העיכול, מחלת הצליאק. יש לחשוב גם על תלסמיה.
ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה עם התשובות לשאלות ותוצאות המעבדה ותקבלי הסברים ובדיקות להמשך בירור. חשוב גם לקבל תוספת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על התשובה אבלעידו10/06/2008
רשמת שיש תמונה מצורפת ולא ראיתי כלום אודה לך אם תוכלי לצרף שוב את התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של הכליה
ד''ר אביבית גולן כהן10/06/2008עידו שלום
לצערי אכן אין אפשרות טכנית לצרף את התמונה.
באם תרצה תוכל להעזר בתמונה המופיעה בויקיפדיה בערך כליה.
מצורף הקישור הרלוונטי:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%94#.D7.9E.D7.91.D7.A0.D7.94_.D7.9B.D7.9C.D7.9C.D7.99
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)