מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףנטלי31/07/2008
שלום! אני בת 16 וכשרק נולדתי(באוקראינה) אז עשו לי חיסון נגד חצבת. והסימן מהחיסון נישאר לכל החיים. אז היום גירדתי את היד ובטעות גירדתי גם אותה ממש חזק. וכל האזור ניהיה לי אדום. ועכשיו שעברו כבר 4 שעות מאז שזה קרה, אז עדיין יש אדום ליד הסימן של החיסון. רציתי לדעת מה זה יכול לליהיות שעדיין יש סימן אדום? ומה יכול היה ליהיות עם בטעות הייתי תולשת את הסימן הזה? האם לא יכל היה ליהיות סרטן? בבקשה תענה לי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יהיה סרטן
נטע31/07/2008אני לא רופאה, אך רציתי מאד להרגיע אותך. אל תילחצי. האדום יעבור, העור יבריא. מזה שמגרדים צלקת - לא נוצר סרטן. אם כבר יכול להיווצר משהו - זה צלקת נוספת על הצלקת הקיימת (לי זה היה ככה). אל תגרדי את האזור יותר! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם בצלקת
ד''ר גרי בלומברג01/08/2008שלום, נטלי
אני מניחה שהאודם כבר נעלם אבל גם עם עוד לא, אין מה לדאוג. עור מצולק נשאר רגיש יותר ולכן נעשה אדום בגירוד. אם זה עדיין ללא שינוי ביום ראשון או שיש דימום או חתך - תפני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאביבית30/07/2008
שלום רציתי להתיעץ בנוגע לתשובות בלוטות התריס TSH 5.85 T3 4.6 T4 14.6 האם אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ממה זה נגרם? ןהאם הנזק הןא בלתי הפיך ואני אצטרך לקחת תרופות לכל החיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר גרי בלומברג01/08/2008שלום, אביבית
בכל מעבדה יכול להיות ערכים תקינים שונים במקצת. נראה לי שמדובר ב TSH מעט מוגבר עם FT4 ו TT3 תקינים. אם לא - תכתבי שוב עם ערכי הנורמה במעבדה שלכם.
אם אין לך תלונות של עליה במשקל, עצירות, אי סבילות לקור או ושיבושים בוסת (ועוד שרופא/ת המשפחה י/תספר) אז המצב לא דורש טיפול\ רק מעקב. אם יש לך תלונות כדאי לשקול טיפול.
לרוב תת פעילות של בלוטת התריס נגרם ע"י נוגדים עצמיים בגוף. מאוד נפוץ דרך אגב. אין "נזק" - הבעיה חוסר חומר בגוך שמחזירים אותו בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןטל30/07/2008
שלום, בדיקת שתן Erythrocytes תוצאה 25 כשהטווח 0-10. האם החריגה מהטווח משמעותית ועל מה מעידה? שאר הבדיקות תקינות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר גרי בלומברג01/08/2008שלום, נ'
חסרים פרטים מאוד חשובים כאן. האם את אישה או אתה גבר? למה נעשתה בדיקת השתן? מה גילך?
בקיצור דם בשתן לא תקין בגבר ולרוב קשור או לדלקת בשתן או באבנים בכליות. פנה/י לרופא/ת המשפחה לבדיקות המתאימות.
באישה בגיל הפוריות יכול להיות לפני או אחרי הוסת (כמה ימים לכל כויוון) וגם באמצע המחזור בזמן הביעוץ ואז זה תקין. או כמו בגבר, יכול להיות מלדלקת בשתן או באבנים בכליות. שוב - רופא/ת המשפחה הצד הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו נוירולוגי? כאבי ראש+התקבצויותנטע29/07/2008
שלום לכולם יש לי כמה שאלות (שלדעתי הן קשורות אחת לשנייה). ההרגשה שלי היא שאני "מתפרקת"... 1.זה כחצי שנה התחלתי לקבל כאבי ראש חזקים, חריפים, חדים מאד שנמשכים כדקה. אני לא מסוגלת לתפקד ברגעים אלה מרוב כאב. הכאב הוא תמיד באותה נקודה בצד שמאל בראש, אחרי הכאב אני נשארת לשעה נוספת עם תחושה של לחץ (לא כאב, אלא סתם הרגשה לא נעימה) בראש. הכאבים מלווים לעתים רחוקות במין הזיית ריח שאני לא ממש יכולה להגדירו, הוא משהו שדומה אולי לריח תפוז-ונילה, חזק ולא נעים. הכאבים פוקדים אותי יותר בשעות הבוקר, אך יכולים להיות גם ביום. 2.כחודש אני סובלת מהתקבצויות חזקות בכף יד ימין (היד ממש זזה בלי שאתכוון לכך), מלוות בתחושת נימול באצבעות היד הזאת וגם בתחושת חולשהנימול ברגל ימין. 3.שאלה שלא כל כך קשורה לשתיים הראשונות - אני סובלת מנשירת שיער נוראית. השיערות ממש "נוזלות" לי יחד עם המים כשאני חופפת ראש. מולטי-ויטמינים וברזל לא עוזרים. מה כל זה יכול להיות? זה נראה לי כמשהו נוירולוגי. האם צריך הפנייה לנוירולוג? אילו בדיקות עליי לעשות בנושא נשירת שיער? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש+התקווצויות
ד''ר גרי בלומברג01/08/2008שלום, נטע
האם פנית לרופא/ת המשפחה עם התלונות? האם הוא/היא בדק/ה אותך כולל בדיקה נוירולוגית?
לא יודעת כעת להגיד לך אם התלונות קשורות אבל כן כדאי להיבדק ע"י נוירולוג/ית. רק בבדיקה טובה אפשר להחליט על צורך בירור ומה לברר.
לגבי הנשירה - תדעי לך שנשירה של עד 150 שערות ביום נורמלית לחלוטין. אם אין לך אזורי התקרחות, לא תמיד מוצאים סיבה ולרוב זה מסתדר עם הזמן. הרבה פעמים קשור ללחצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בראש
נטע02/08/2008תודה על התשובה. יש לי רופא ביום ראשון... האמת היא שאני חוששת קצת מגידול במוח, הרי כל שלושת התלונות שלי יכולות להיות תסמינים לכך. לצערי יש לנו היסטוריה עצובה במשפחה מצד אמי של כל מיני סוגים של סרטן (כמעט לכולם שם היה סרטן כזה או אחר). אני מבינה שבגילי (26) גידול בראש לא קורה כמעט, אך אני בכל זאת קצת חוששת. גם בחילות, לפעמים תשתוש בראיה, לפעמים חוסר שיווי משקל - יכולים להיות קשורים לכך, ויכולים לא. אני לא רוצה להמשיך טרדיציה משפחתית שלנו. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונות של מערכת העצבים
ד''ר גרי בלומברג04/08/2008שלום, נטע
סליחה על האיחור - לא קיבלתי הודעה על התשובה שלך.
אני מניחה שאת כבר אחרי בדיקת הנוירולוג ויש לך תשובות. אני מקווה שקיבלת תשובות לחלק משאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
נטע04/08/2008שלום. הייתי אצל נוירולוג, בדיקה נוירולוגית הייתה תקינה, אך הרופאים בכל זאת חוששים ורוצים שאבצע CT ו- EEG. כפי שהבנתי - צריך לקבל אישור לביצוע בדיקות אלו - אז אני ממתינה. את רופא המשפחה שלי הדאיגו שלושה דברים - הזיות ריח, לחץ דם די גבוה (150/90) והבחנה שהייתה לי בילדותי של לחץ תוך-גולגולתי גבוה שלא טופל. זה בינתיים הכל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון
ד''ר גרי בלומברג05/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזה למרות בדיקות תקינותאלי29/07/2008
בני בן 30 רזה מדי. עוסק בלימוד תלמודי שעות מרובות ביממה. פנה לבדיקות והבדיקות די תקינות. הננו רואים כי גופו נחלש והולך. מה לעשות ? אילו בדיקות מומלצות ? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזה
ד''ר גרי בלומברג01/08/2008שלום אלי
מה זה רזה מדי? כל אחד חושב אחרת לכן יש מדד שנקרא BMI שאובייקטיבי יותר. הנוסחה היא משקל מחולק לגובה בריבוע (במטרים) אבל יש סרגלים לחישוב במרפאות.
אם אכן הוא רזה מדי (BMI מתחת ל 18.5) לא בהכרח בדיקות דם יעזרו. כדאי לפנות לתזונאי/ת שיבדוק מה באמת אוכל ויתן תוספות לפי הצורך. וכדאי, כמובן, לערב את רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלא יודעת1828/07/2008
עשיתי איסוף שתן של 24 שעות בגלל שיש לי המטוריה מיקרוסקופית ורצו לבדוק אם כדאי להתחיל טיפול תרופתי. השאלה שלי היא מה הכמות הממוצעת של שתן שאמורה להיות לבת בגיל שלי וגם האם יש לריח השתן משמעות (הריח של השתן היה ממש חזק, כמו של ביצה קשה מקולקלת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/07/2008כמות השתן התקינה הינה בטווח די רחב כי תלויה בהרבה משתנים כמו כמה שתית באותה יממה, כמה הפסדת נוזלים בזיעה וכו. הייתי אומר ש 1500 סמ"ק הינו החציון. ריח לשתן יכול להיות כאשר הגוף מפרק חומרים לקטונים כגון בעת רעב או צמא. זיהומים בנרתיק עלולים לתת ריח לשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלתאביבית27/07/2008
שלום לפני כחודשיים בערך גיליתי גוש בבית השחי,הופנתי לאולטרסונד בית שחי ובה נאמר שהמבנה של בלוטת הלימפה תקין וערכו לי המון בדיקות דם וצילומי חזה והכל תקין הגוש עדין שם,הרופא ביקש לשוב לעשות אולטרסונד בית שחי רק בספטמבר כדי לראות אם הבלוטה גדלה שאלתי היא האם זה לא מסוכן לחכות עד ספטמבר והאם אני יכולה להיות רגועה בנוגע שזה לא ממאיר? עדין לא נלקחו ביופסיות מה ההמשך ? אלו בדיקות עלי עוד לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/07/2008אולטראסאונד הינה בדיקה עם מהימנות גבוהה יחסית להבדיל בין בלוטות מוגדלות שפירות לכאלו שלא, אך כמובן אין מאה אחוז ברפואה. כאשר לפי האולטראסאונד הבלוטה שפירה (ובפרט שגם כל יתר הבדיקות תקינות וגם אין תסמיני מחלה בגוף), הגישה לחכות ולחזור על הבדיקה אחר חודשיים שלושה הינה גישה מקובלת, המבוססת על כך שפרק זמן כזה אינו קריטי מבחינת הצלחת טיפול בבלוטות שבדיעבד הסתבר שאינן שפירות. עם זאת, אני סבור שאם אינך רגועה בקשי לבצע FNA- דיקור במחט עדינה- שאמנם אינה ביופסיה אך בודקת את תאי הבלוטה, ומוסיפה לבטחון שהבלוטה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות נגד הריוןסיון27/07/2008
האם רופא משפחה יכול לתת לי מרשם לגלולות הריון או שרק רופא נשים יכול לתת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר גרי בלומברג27/07/2008שלום, סיון
רופא משפחה רשאי לרשום גלולות למניעת הריון. רובנו לא מתחילים גלולות ללא בדיקת רופא/ת נשים אבל אין בעיה להמשיך טיפול אם יש מעקב רופא/ת נשים גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםשרית27/07/2008
שלום מזה שלושה שבועות הרגשה כללית רעה, שיעול עם ליחה , כחכוך בלתי פוסק בגרון כאשר בשבוע וחצי האחרונים קוצר נשימה ודקירות מתחת לשד שמאל. אנטיביטויקה ראפאפן מגה לוקחת מזה 5 ימים ללא שיפור. אתמול כאשר התקשתי לנשום ועם שיעול וגירוד חזק והחמרה בדקירות מתחת לחזה שמאל, פניתי למיון.בדיקת א.ק.ג תקינה בדיקת ריאות תקינה וכן צילום חזה תקין . בבדיקות דם ערכים חריגים כדלקמן: לויקוציטים: 18.5 נטורפילים: 87.1 NO נטורפילים : 16.1 לימפוציטים: 9.4 אזינופילים : 0.1 כמו כן בכימיה בדם : CRP : 46.35 הבנתי כי יתכן וחריגות אלו הן כתוצאה מזיהום , אני יכולה להירגע? תוצאות בחריגות כאלו אופיניות במצב כזה? ה CRP לדוגמא חריג באופן משמעותי. מבקשת את דעתכם בעיניין. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/07/2008הסיבה הכי סבירה לתלונות ולממצאי המעבדה היא אכן זיהום. לפי ספירת הדם יותר סביר שמדובר בזיהום חיידקי ואם התלונות לא משתפרות יש מקום לשקול החלפת האנטיביוטיקה. חזרי על הבדיקות לבקורת עוד 7-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותאבי27/07/2008
שלום רציתי לדעת האם שהיה בים יכולה לגרום לעיניים אדומות לאחר מכן. אם כן, ממה התופעה נגרמת, האם צריך טיפול וכמה זמן האודם אמור להמשך ? האודם הוא בלובן העיניים ללא כאבים. תודה
פרופ' אליעזר קיטאי27/07/2008שהיה בים עלולה לגרום לעיניים אדומות במידה והעיניים נחשפו למי הים או לאבק. במקרה כזה בד"כ העיניים צורבות. היות ולטענתך אין כאבים יתכן והאודם אינו תגובה דלקתית . צריך לראות את העיניים כדי לאבחן את הסיבה. אם אין כאבים או הפרעה בראיה חכה יומיים שלושה ורק אם לא חולף פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כחול שחור בבוהן של הידקארול 7925/07/2008
וכחול בכרית היד ' קצת רקע אני סובלת מכולסטרול גבוהה וסתימה בוריד הצאוורי ' שותה מדללי דם וכדורים לכולסטרול האם יש מקום לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בצבע העור
ד''ר אביבית גולן כהן26/07/2008קארול שלום
אל שינוי בצבע העור צריך להתייחס בחשדנות, בעקר אם את נוטלת מדללי דם . שינוי צבע הוא ממצא שההתיחסות אליו נקבעת רק לאחר שמסתכלים ובודקים .
אני ממליצה לך להבדק ע"י רופא המשפחה שלך כדי שישקול את הצורך בביצוע בדיקות משלימות בהתאם לרושם הקליני שיקבל.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לרופאיםנאור24/07/2008
שלום, יש לי 2 שאלות ואשמח לקבל מענה: א.האם יש קשר בין חוסר חוש ריח לבין דיכאון וחרדה מתמשכים? (אני שם לב כשיש לי מצב רוח טוב והמועקה בחזה מסתלקת אז גם אני מצליח להריח) ב.האם התרופה קלמנרוין יעילה להרגעה,אי שקט ודאגנות כללית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה וריח
ד''ר אביבית גולן כהן26/07/2008נאור שלום
הקשר בין ריח וחרדה מוכר. בדרך כלל אנשים הנמצאים במצב של חרדה או דכאון מדווחים על רגישות יתר לריחות מסוימים או להרחת ריחות שאחרים לא מריחים. יתכן גם המצב ההפוך של ירידה ברגישות לריחות.
התרופה קלמנרווין מדווחת כיעילה במצבים שציינת לעיל.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
אריה20/01/2009שלום יש לי שאלה בנושא הכולסטרול. אבא שלי בן 49, מעשן קופסא ליום וסובל מעודף משקל. הקולסטרול שלו עלה לאחרונה ל 270 ה LDL שלו קצת גבוה וה HDL קצת נמוך . רופאת המשפחה שלו מתעקשת לא לתת לו סטטנים אלה רק שמן דגים וזאת בגלל שלפני 6 שנים הוא סבל מטראומה קשה של הכבד (הפטיטס B) שעליה הוא התגבר בינתיים לחלוטין. החשש שלי שעד שהיא תתעור אבא יעבור התקף חלילה שכן הוא בקבוצת סיכון גבוהה. הוא ניסה גם לקבל 100 מ"ג אספירין פעם ביום אך זה עשה לו כאבי ראש קשים וכאבי בטן (סובל מבקע סרעפתי- מקבל לוסק) בבקשה ענו לי האם הרופאה צודקת לגבי הסטטנים שכן הכבד כיום מתפקד באופן נורמאלי לחלוטין תודה אריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוף מייצר דלקות.
רבקה12/05/2011בס"ד
שלום לך הרופא.
לפני כשנתיים החלו בגופי לבוא דלקות היום אני כבת 50.
קיבלתי כמה זריקות בגופי. ושום דבר לא עזר. האורטופד
אומר שהגוף שלי מייצר דלקות.
האם ייתכן הדבר?
ואם חיובית התושבה. איך זה נעשה בגוף לבד?
אשמח לקבל תשובה קצת מהירה, אני מאוד סובלת
מהכאבים שגם גורמים לי לנדודי שינה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוף מייצר דלקות. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/05/2011שלום לך,
דלקת בד"כ נוצרת ע"י המערכת החיסונית של הגוף בתגובה למשהו: זיהום, חבלה ,
גוף זר וכו'. ישנן מחלות בהן הגוף כאילו "נלחם" בעצמו, כלומר : בלי סיבה חיצונית, נוצרת
דלקת שפוגעת בגוף. דוגמאות לכך :דלקת מפרקים ראומטואידית או זאבת.
קשה לי לענות לך לגבי טיפול מכיוון שהאבחנה שלך לא ידועה לי.
אם מדובר בדלקת במפרקים- כדאי להתיעץ עם ראומטולוג לגבי טיפול.
בנוסף, אפשר להתייעץ במרפאת כאב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בבטןבתיה סגל24/07/2008
שלום רב, אני בת 41 בריאה ולא נוטלת תרופות. מזה כשבוע ימים יש לי הרגשת אי נוחות בבטן אשר באה לידי ביטוי במעט נפיחות, אני שומעת מידי פעם רעשים בבטן כמו תנועה של מיצי קיבה ואני עושה גרפסים (סליחה שאני רושמת את זה), מעבר לכך אתמול אכלתי בעבודה דנונה ולאחר מכן כאבה לי הבטן וזה עבר לי אחרי שתיית כוס תה. כמו כן היציאות שלי סדירות לחלוטין. שאלותיי הן : האם זה קשור לעונת הקיץ ? אולי אכלתי פרי שלא התעכל כראוי בקיבה? האם זה אמור לעבור לבד ? למרות שלא נראה לי מכיון שזה כבר שבוע ימים. אשמח לקבל את תשובתכם.
פרופ' אליעזר קיטאי24/07/2008התיאור שלך נשמע מתאים להפרעה בפעילות הקיבה. הדבר בהחלט יכול להיות משהו חולף מעצמו כגון תגובה למאכל מסויים או זיהום וירלי. מאידך יש מצבים שונים הגורמים לתסמינים כאלה ודורשים טיפול ספציפי, למשל בקע סרעפתי. קצורו של דבר, מומלץ להבדק אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות הגוףאור24/07/2008
שלום.אני בן 26 וסובל שנים מתחושה של עייפות ותשישות של הגוף במיוחד בבוקר. בנוסף גם יש לי תחושה של בחילות בוקר כאילו מן "דיכאון בוקר" שכזה. בדיקות דם מקיפות כולל B12,בלוטת התריס ומדדי ברזל תקינים. לא לוקח תרופות. ממה יכולה להיות התופעה?איך ניתן להתגבר עליה? והאם זה נכון שנטילת אומגה 3 במינון גבוה (בכמוסות) מטפל בתחושת דיכאון וחרדה?
פרופ' אליעזר קיטאי24/07/2008מתאורך נשמע לי שטיפול כנגד הרגשת דכאון וחרדה עשויים בהחלט להיטיב את הרגשתך. יש תרופות ספציפיות יותר ומוצלחות יותר מאומגה 3 לטיפול בדכאון. פנה לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנותארי23/07/2008
שלום, הייתי מאושפזת בבה"ח והאבחנה במכתב השחרור הייתה כך : 1. upper gi bleeding - resolved 2. antrum ulcers and diffuse gastropathy per gastroscopy - 21/07/08 אודה לך אם תוכל להספיר לי מה זה אומר ? ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחות
ד''ר גרי בלומברג23/07/2008שלום, ארי
האבחנה הראשונה - דימום ממערכת העכול העליונה שפסק. השנייה שעברת גסטרוסקופיה ב 21/7 שבה נראו כיבים בקיבה ושינויים כלליים ברירית הקיבה.
לגבי טיפול ומעקב - תתיעצי עם רופא גסטרו-אנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)