פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    אבישי
    02/06/2008

רציתי לדעת האם זה נכון ששתיית מים לפני בדיקות דם לתיפקודי כליה מעלה את ערך הקראטנין
    בגלל שתמיד קורה לי שאני מבצע בדיקת דם ולא שותה מהלילה שקודם לבדיקה
    זאת אומרת משהו כמו 10 שעות ללא שתיה אז הקראטנין הוא בנורמה ואם אני שותה מים לפני הבדיקה אז הקראטנין עולה קצת רציתי לדעת האם יש קשר לשתיית מים לפני הבדיקה?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• שתיית מים ובדיקות מעבדה

ד''ר גרי בלומברג
    02/06/2008

שלום, אבישי

לפני בדיקות דם, גם אלו שנעשים בצום, אין מניעה משתיית מים. וגם שתיית מים, במידה לא מוגזמת, לא אמור להשפיעה על בדיקות הדם.

כל עוד הקריאטינין בגדר הנורמה גם לאחר שתייה וגם ללא, אני לא חושבת שיש חשיבות. תמיד יש סטיות קלות בין בדיקה לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לפרופ' קיטאי
    רונית
    01/06/2008

תודה על תשובתך. להלן תוצאות הבדיקה המלאה: בדיקת השתן נערכה עקב תלונתי על צריבה בדרכי השתן. אודה לך אם תוכל להנחות אותי סיבות אפשריות.

PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
    Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 50.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..........)*
    Leuc (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Eryt (U) 25.00 cell/µl 0,00 - 10,0

שתן- מיקרוסקופיה

Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *37

Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *1
    Mucous (U) ++

Squamous Epithelial Cell ++
    |

בקטריולוגיה

Urine Culture | | תרבית שלילית

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לפרופ' קיטאי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/06/2008

הסימפטומים מחשידים לדלקת בשלפוחית השתן וממצאי שתן כללית מתאימים לכך. עם זאת תרבית השתן היתה שלילית. האפשרויות לדעתי הן: זיהום חיידקי בשתן ולקחת איזושהי תרופה שמעכבת צמיחת חיידק בשתן, הדלקת בנרתיק (האם יש גרד או הפרשות?), מחולל הזיהום אינו חיידק אלא אחר כגון כלמידיה. אם תוך כדי ההמתנה התלונות שלך חולפות אל תעשי כלום. אם הן נשארות ויש לך גרד או הפרשות מהנרתיק פני לגניקולוג. אם התלונות ממשיכות ואין דלקת בנרתיק יש לבצע תרבית שתן לכלמידיה ומיקופלזמה או לנסות טיפול בדוקסילין ללא תרבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן
    רונית
    01/06/2008

קיבלתי תוצאת בדיקת שתן. האם יש מקום לדאגה? תודה על תשובתך מראש.
    PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
    Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 50.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..........)*
    Leuc (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Eryt (U) 25.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/06/2008

בדיקת השתן אינה תקינה, יש בו חלבון וכדוריות דם לבנות ואדומות. יכול להתאים למשל לדלקת בדרכי השתן. מדוע נלקחה הבדיקה? האם נשלחה גם תרבית שתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות בשןפכה
    צביקה
    01/06/2008

אני בן 30 ורציתי לדעת לגבי היצרות בשופכה האם ההיצרות הולכת וגדלה עד מצב של סתימה מלאה (וזה מובן מסוכן מאוד)? אם כן, האם התהליך יהיה הדרגתי, כלומר אראה את זרם השתן הולך ונחלש לאורך חודשים וימים עד כדי מצב שבו אחוש צורך עז להשתין אך דבר לא ייצא? עוד בעניין זה: בחודש האחרון פחת הצורך שלי להשתין. בעוד שלפני כשנה הייתי רץ להשתין כל הזמן, לאחרונה אני שותה ושותה אך מטיל שתן רק כעבור שלוש או ארבע שעות וגם אז הכמויות קטנות (וגם הזרם חלש). אין שום כאבים או בעיה, רק פחות שתן. האם זה יכול להיות קשור להיצרות, או שמא ההיצרות מונעת רק יציאת שתן אך לא את ייצורו.

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות בשןפכה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/06/2008

לא ברור לי על איזו הצרות מדובר. האם נעשתה אצלך אבחנה של הצרות בשופכה? אם כן על מה התבססה האבחנה? הצרות בשופכה נדירה יחסית ובמרבית המקרים זה מולד ולא מתחיל בגיל 30. על כן קשה לי להתייחס לשאלתך. ברור רק שהצרות אינה מפחיתה את כמות השתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנו וירוס
    עמעמי
    01/06/2008

הבן הקטן היה חולה באדנו כ 10 ימים מהם 5 ימי חום עם דלקת בעיניים גרון ובטן

לאחר שסיים, התחלתי אני עם אותם תסמינים, כעת ביום הרביעי של החום אבל משום מה

כאב הגרון רק מתגבר עכשיו וגם התחיל דימום מהגרון (מהחיך)..

האם יש טעם לגשת לרופא? או שהכל יחלוף מאליו כמו אצל הבן?

לקביעת תור
    סגירה
    אדנו וירוס

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/06/2008

יש סבירות גבוהה שהכל יחלוף בלי צורך בטיפול ספציפי. כמובן שאיני יכול לקבוע מכאן אבחנות והמלצות. לשקול דעתך אם להמתין עוד יום יומיים או לפנות לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעת חזרתי מהרופא

עמעמי
    01/06/2008

האיבחון דווקא לכיוון חיידק לדבריו בעיק בגלל המוגלה הרבה והשקדים המוגדלים
    קיבלתי ראפאפן לשבוע ימים

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיה בריא

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיבוטיקה ודעה
    אברי
    31/05/2008

שלום ד"ר
    אודה אם תאכל/י לקרוא ולייעץ לי מהידע שלך בנושא כמובן יודע שלא נבדקתי על ידך
    אז ככה שזה יהיה רק כעצה ,חוות דעת.

אני בן 25.מחודש ספטמבר שהיה לפני כ10 חודשים.

עברתי דלקת בסקנס,דלקות בגרון,דלקת בקיבה,חיידק הילובקטר,חיידק במעיים,דלקת בתריסיון,טיפולי שורש {יש להם את הזריקות וגם אנטיבוטיקה נוספת}.ועכשיו יש לי דלקת בשתן.

ככה שהמון כדורים לקחתי ,אומפרדקס,רפרפן,אופט משולש ,לוסק ועוד..

האם כל אלו הורידו לי את מערכת החיסונית? אני כבר מפוחד עד דמעות שהרסתי לעצמי את הבריאות כאילו מה זה כדור שלג של בעיות.אז אני קורא לעצמי לא בריא.

האם אני צריך לבצע כעת בדיקות כלליות רציניות? או בדיקות דם כלליות,ולעשות תבחין נשיפה לראות אם אין לי כבר את החיידק ההילובקטר?

לקחתי חודש וחצי אומפרדקס.והרופאה אמרה לי אם יש לי עדיין כאבים אז לקחת עוד חודש וחצי.

התחלתי לסבול מחום 38.5 לפני יומיים ואתמול היה לחץ דם גבוה וחום נמוך יחסית 37.5
    ובכל זאת הלכתי לעשות המשך טיפול שורש כי הייתי חייב.שחזרתי מהטיפול הוטרדתי מאד
    גם החום נשאר וגם הרגשתי לא טוב אז הלכתי למרל"מ ושם היא אמרה לי שיש לי דלקת בשקדים וכל הבלוטות שלי נפוחות ואני חייב אנטיבוטיקה בגלל שעוד יש לי את הטיפול שורש היא קראתה לזה פצע פתוח.אני מאד מוטרד ומפוחד מזה כבר.

הרופאת משפחה נתנה לי לפני כשבוע לדלקת בשתן שיש לי אנטיבוטיקה ציפרולוקסצין 500 מ"ג פעמיים ביום.התחלתי לקחת רק יום אחד.והפסקתי עקב הקאה.אתמול הרופאה במרל"מ נתנה לי אנטיבוטיקת אוגמנטין בגלל שהיא אומרת שיש לי דלקת בשקדים וכל הבלוטות שלי נפוחות ואני חייב לקבל את האנטיבוטיקה גם בגלל שעשיתי טיפול שורש ואם לא אקח הדלקת יכולה לפגוע בשן ולקרות דברים חמורים.אז לקחתי מאתמול בערב את האנטיבוטיקה אוגמנטין ולא לוקח את הציפרולוקסצין.האם דלקת שקדים יכולה לגרום לטיפול שורש לבעיות חס וחלילה? ורוצה לדעת בבקשה אם אוגמנטין מטפל גם בקלמידיה ובדלקת בשתן או שאשתמש בציפרולקסצין וזה מטפל בהכל .

אודה לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיבוטיקה ודעה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/05/2008

1. שימוש באנטיביוטיקות ותרופות אחרות שהזכרת אינו פוגע במערכת החיסון. 2. אין צורך בבדיקה חוזרת להליקובקטר. 3.לא אוגמנטין ולא ציפרופלוקסצין טובים כנגד כלמידיה.
    יש לי תחושה למקרא ספורך של אפשרות שמדובר בטיפול עודף אצלך. יתכן ואתה רץ בבהלה לרופאים שחלקם אינו מכיר אותך וישר תוקעים לך אנטיביוטיקה. האם דלקת השתן הוכחה בתרבית? האם דלקת הגרון הוכחה בתרבית?
    השורה התחתונה פחות לחץ, חכה יום יומיים לפני ריצה לרופא הרבה פעמים הבעיה חולפת לבד, המנע מביקורים אצל רופאי מוקד שאינם מכירים אותך כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אברי
    31/05/2008

שלום,
    תודה רבה לך על התגובה המהירה,
    הדלקת בשתן כבר לפני 4 חודשים הוכחה בתרבית קיבלתי אנטיבוטיקה שהיא היתה רגישה אלייה באותו זמן .לאחר שראיתי שאין שינוי בתחושות שלי מבחינת עיקצוצים וצריבה בזמן המתן שתן.
    עשיתי בדיקה נוספת לאחר ה4 חודשים והתגלה שיש תרבית דלקת בשתן ,הפעם הרופאה גם נתנה לי הפנייה לאורולוג. ואת האנטיבוטיקה שציינתי פה ציפרולוקסצין.
    בגרון יש אודם ותפליטים לבנים על השקדים לא בוצע בדיקת משטח גרון.
    הרופאת משפחה שהגעתי אליה אם התחלה של חום ואמרתי לה אולי החום יכול להיות כתוצאה של קלמידיה היא אמרה לי שהאנטיבוטיקה הזו מתאימה נגד הקלמידיה ונגד גם האודם בגרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    נועם
    29/05/2008

שלום לכולם,
    אני בת 21 ואני מרגישה כאב (כמו שמרגישים שיש שטף דם פנימי ולוחצים עליו) באיזור שליד עצם האגן לכיוון המרכז וקצת למטה. לא קיבלתי אף מכה או משהו שיגרום לשטף דם ואין פצע או אודם מסויים. הכאב הופיע יום אחרי שקיימתי יחסי מין
    מה זה יכול להיות? (לא בטוחה אם זה קשור לכאן...)

תודה, נועה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• כאב בבטן תחתונה

ד''ר גרי בלומברג
    30/05/2008

שלום, נועה

קשה להגיע לאבחנה ללא בדיקה גופנית.

באזור הכאב שלך יש את המערכת הגינקולוגית, מערכת השתן ומערכת העיכול. בעיה בכל אחת מהן יכולה להופיע ככאבים ולחצים.

האם יש לך תלונות נלוות - צריבה בשתן, גזים, שלשולים, הפרשות נרתיקיות?

בקיצור - כדאי לפנות לבדיקת רופא/ת משפחה. אם הכאבים בלתי נסבלים בשבת - תפני למוקד חרום כמקובל בקופה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גרי

נועם
    30/05/2008

כואב רק שאני לוחצת בצד אחד (בצד השני לא כואב)
    אין שום דבר מהסימפטומים שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/05/2008

אם הדבר הופיע יום אחר יחסים יתכן ויש קשר בין הדברים. האם הופעל לחץ בזמן היחסים על האיזור הכאב ? האם איזור הכאב עבר מתיחה חזקה בזמן היחסים? אם הכאב נסבל אפשר לנסות משככי כאבים ולהמתין כמה ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובלי שום קשר....

נועם
    01/06/2008

הכאב עבר
    אבל רציתי לשאול- פריטין ברמה של 9, מצריך לקיחה של כדורי ברזל?

שוב תודה ויום מצויין שיהיה לכם!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/06/2008

פריטין 9 נמוך. מצריך טיפול בברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לכך...

נועם
    03/06/2008

הרופא רשם לי תוספת ברזל 160 מ"ג ל3 חודשים
    רציתי לדעת אם זה יכול לגרום להשמנה כי הבנתי שהתופעות לוואי הן עצירויות...
    מתי לקחת את הכדור (אני אוכלת 3-4 מוצרי חלב ביום והבנתי שחלב וברזל מבטלים את ההשפעה אחד על השני)
    נועם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/06/2008

ברזל אינו משמין. לקחת בין הארוחות עם מיץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשוקיים
    נעם
    29/05/2008

שלום רב

בן 34, סובל מזה תקופה ארוכה מכאבי שוקיים בזמן הליכה מאומצת.
    מיפוי עצמות תקין
    לפני 10 חודשים, בדיקת עורקי גפיים תקין :
    ,בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר
    בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה
    .באספקת הדם במנוחה
    Ankle/Arm Index:1.20
    החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה
    בשני הצדדים ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות
    .לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת.

אורטופד מומחה לכף רגל העלה את האפשרות שכנראה מדובר בתסמונת מדורים כרונית (שבמידה ומתבררת ככזו, הטיפול לזה ניתוחי).

לפני כחודש הייתי אצל כירורג כלי דם, בדיקה פיזית תקינה, ושוב שלח לבדיקת עורקי, וורידי, רגליים (ששוב יצא תקין).

בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר
    בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה
    .באספקת הדם במנוחה
    Ankle/Arm Index:1.18
    -------------------- למקור אי ספיקה COLOR CODED DUPLEX SCANNER-בבדיקת הגפיים התחתונות ב
    ורידית
    :בשני הצדדים אין עדות לאי ספיקה ורידית בעלת משמעות המודינמית ב
    וריד הפמורליס השטחי
    וריד הפופליטאל
    וריד הספנה הארוכה במוצאו
    וריד הספנה הקצרה
    -------------------- אצל אורטופד נוסף, והוא שלח לבדיקת EMG, והיא יצאה תקינה, וכן שוב לבדיקת כלי דם להחזרי זרימה עורקית (מה שנעשה בבדיקה לפני כעשרה חודשים, אבל לא בבדיקה של לפני כחודש).
    התוצאות כלדלהלן :

-------------------- החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה
    בצד ימין ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליע
    .לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת
    בצד שמאל ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות
    .לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת
    -------------------- לשאול מספר שאלות בבקשה :

א. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה האחרונה ?
    ב. איך ניתן להסביר את זה אם למעשה הכאבים הם בשתי הרגליים ?
    ג. הכאבים לא חדשים, ולפני 10 חודשים ביצעתי את אותה בדיקה והיא היתה תקינה על אף הכאבים, האם יכול להיות שאחת מהבדיקות לא נעשתה בצורה נכונה ?
    ד. האם בעיות עיצביות (אולי עמו"ש) יכולות לגרום להפרעות באספקת הדם בגפיים, או שבמידה ובדיקת EMG תקינה זה שולל בעיות עיצביות ?
    ה. והאם אולי הלחץ התוך מדורי עצמו הוא זה שגורם להפרעה באספקת הדם ? (ול

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשוקיים

הוספת תגובה

• כאבי שוקיים

ד''ר גרי בלומברג
    30/05/2008

שלום, נתן

אתה מעלה שאלות טובות. חשוב לזכור שלא תמיד יש חפיפה מלאה בין התלונות שלנו ותוצאות הבדיקות שאנחו עוברים. לכן לא כל בדיקה תורמת.

אני מציעה שתשב עם כירורג/ית כלי דם עם התוצאות של כל הבדיקות. כך רופא אחד ירכז את כל הבדיקות ויחליט על הצורך בבירור נוסף או טיפול. מאוד כדאי לשתף את רופא/ת המשפחה שהרבה פעמים מכיר/ה יועץ מתאים.

גם חשוב להתיחס - באיזה מאמץ מופיעים הכאבים? האם הם לא מופיעים בפעילות גופנית מתונה? אולי הפתרון פשוט למתן מאמצים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור ממושך בויטמין D
    לחי
    28/05/2008

רמה של 15 שתקין אמור להיות מעל 30 40

האם זה אמור לגרום לנזק בלתי הפיך?
    או שעליה שלו יתקן את התופעות ?

כאבי שרירים בחילות סחרחורות, עייפות ,
    קשור לויטמין זה ולרמה כזו?

בנוסף אם יש חוסר בויטמין זה תקופה ארוכה בגיל ההתבגרות 15-18 זה אמור להשפיע על הגובה ועל משהו אחר?

תודה רבה

קראתי
    יטמין מסיס בשומן ולכן מצטבר בגוף באופן טבעי. יכול להיות מסונטז בגוף בעת חשיפה לאור שמש, אך שיזוף מקטין את יעילות ייצור הויטמין בצורה זו. ויטמין D חיוני לספיגת מינרלים שונים כגון מגנזיום, סידן, אבץ, ברזל וזרחן. דרוש לתפקוד תקין של הכליות, ומסייע בהטמעת ויטמין A. חיוני למטאבוליזם של סידן וזרחן ובעל תפקיד מרכזי בבניית העצמות והשיניים. נמצא בחלמון, מרגרינה, כבד, שמן דגים וחלב מלא. הגוף מסוגל לייצרו על ידי חשיפה לשמש.

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור ממושך בויטמין D

הוספת תגובה

• מחסור בויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    30/05/2008

שלום, לחי

לא נתת פרטים עליך. למה עשית את הבדיקה? האם יש לך בעיות בריאות כרוניות או מקבל/ת טיפול תרופתי?

המקורות של ויטמין D הם כפי שציינת - באוכל ובשמש. רק אנשים ללא חשיפה לא מוגנת לשמש או שיש בעיות בספיגה או בתזונה נמצאים בחוסר. אבל יש עליה במחסור בשנים אחרונות בגלל השינויים שנוקטים למניעת סרטן העור.

התלונות של חוסר ויטמין D קשורות לחוסר סידן. האם הסידן שלך תקין? מחסורים חמורים גורמים למחלת עצם בשם רככת. התלונות שציינת לא נראות לי קשורות.

אני ממליצה לדבר עם רופא/ת המשפחה על התוצאות ומשמעותם עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא אומר שזה תקין

מנ
    01/06/2008

לעומת זאת אנדרוקרינולוג אומר שזה ממש נמוך.
    ויש אפשרות שזה בגלל זה

=========
    םדב הימיכ
    =========
    Urea (B) 22 mg/dl 17 - 43 .(.*........).
    Crea (B) 1.20 mg/dl 0,84 - 1,25 .(........*.).
    Uric Acid (B) 5.7 mg/dl 3,5 - 7,2 .(.....*....).
    K+ Potassium (B) 4.2 mmol/l 3,5 - 5,1 .(...*......).
    המיגדב הזילומה האצמנ :בל םיש
    Na- Sodium (B) 140 mmol/l 136 - 146 .(...*......).
    Ca-C (B) 9.9 mg/dl 8,1 - 10,4 .(.......*..).
    Phosphore (B) (PO4) 3.8 mg/dl 2,5 - 4,5 .(......*...).
    Mg-M (B) 2.2 mg/dl 1,8 - 2,6 .(....*.....).
    ALKP Phosphatase 72.0 u/l 30,0 - 120, .(....*.....).
    ==== הימיכ
    ==========
    C (U) /24h 1.70 g/24h 1,00 - 2,00 .(......*...).
    דדמנש חפנ י"פע תבשוחמ האצות
    ףוסיאה תנחתב דלקוהו
    Phosphore (U)/24h 0.50 gr/24h 0,40 - 1,30 .(*.........).
    Calcium (U)/24 hr 201.50 mg/24h 0,00 - 300, .(......*...).
    Infant and children:
    Up to 6.0 mg/kg/24h
    Urine Volume 3100.00

========= Total 19.8 nmol/l 8,4 - 28,7 .(.....*....).
    Cortisol 8 am (B) 606 nmol/l 118 - 618 .(.........*).
    .תודיחיל בל םיש
    µg/dl תודיחיב םיכרע תלבקל
    0.036-ב האצותה ליפכהל שי
    PTH Intact 22 pg/ml 12 - 65 .(.*........).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

ד''ר גרי בלומברג
    02/06/2008

שלום,

מה המליץ האנדוקרינולוג?

הבדיקות שלך בגדר הנורמה. חזרת על הבדיקה של ויטמין D? אולי טעות מעבדתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדרוקרינולוג שלח לצילום של צפיפות

מנ
    03/06/2008

עצם

ותוסף ויטמין D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העדכון

ד''ר גרי בלומברג
    03/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופלודקס
    רפי
    27/05/2008

רציתי לדעת האם אופלודקס במינון של 200 מיליגרם
    יכול להעלות את תפיקודי הכליה בבדיקת דם (קראטנין)

לקביעת תור
    סגירה
    אופלודקס

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/05/2008

אופלודקס אינו פוגע בתפקוד הכליות בדרך כלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשלגן בדם
    ש'
    26/05/2008

ערב טוב ,
    מה תפקיד האשלגן (K) בדם ? ומה מעידה כמות קטנה ( 0.8-2.9 ) ? ואיך אפשר להעלות אותו חוץ מקבלת אותו בעירוי ?
    ושאלה אחרונה , האם יש סימפטונים לחוסרו בדם ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשלגן בדם

הוספת תגובה

• אשלגן בדם

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/05/2008

KKK שלום

אשלגן נדרש לויסות רמת הנוזלים בגוף, לויסות רמת החומציות, ללחץ הדם, למערכת העצבים בשרירים כולל פולסים חשמליים לויסות קצה הלב. כמו כן נדרש אשלגן לחילוף החומרים של הפחמימות והחלבונים.
    האשלגן נדרש לריאקציות התוך תאיות, לויסות הובלת המזון התוך תאי, לוויסות רמות הנוזלים בגוף ולחלוקה בשני צידי ממברנות התאים. האשלגן נדרש להעברת אותות עצביים, האשלגן נדרש לבלוטות האדרנל. ללחץ דם תקין, לפעילות השרירים, לעור בריא, לפעילות אנזימים ולחילוף חומרים תוך תאי.

מקורות האשלגן
    שקדים, אבוקדו, בננות, אגוזי ברזיל, ברוקולי, אורז מלא, כרוב, קשיו, סלרי, הדרים, מוצרי חלב, תאנים, תמרים, דגים, שום, אשכוליות, ירקות עליים ירוקים, סויה, זרעי חמניות, תפוחי אדמה, דגנים מלאים, פטרוזיליה, גויבה, עגבניות, אגוזים, מולסה, עדשים.

סימני חוסר באשלגן
    חולשת שרירים, קצב לב לא סדיר, עצירות, חוסר תיאבון, אפטיה נפשית, התכווצות שרירים תוך פעילות גופנית, עייפות שרירים, לחץ נפשי ופיזי.

סיבות נפוצות לחסר באשלגן
    אובדן נוזלים בהזעה, תרופות משתנות, שלשול.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , עוד שאלה בבקשה

ש'
    26/05/2008

באמת תודה רבה על התשובה המורחבת ...
    האם הקאות רבות יכולות לגרום לחוסר בכמות האשלגן או שלשולים מימים ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר אשלגן-המשך

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/05/2008

ש' שלום
    בהחלט כן.
    במצב כזה מומלץ לצרוך מוצרי מזון עשירים באשלגן ולחזור על הבדיקה כעבור יומיים-שלושה כדי לוודא שהערכים חזרו להיות תקינים.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף אשלגן

מלי
    25/02/2009

מה יכול לגרום לעודף אשלגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף אשלגן

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/02/2009

מלי שלום
    עודף אשלגן בדם יכול להגרם במספר מצבים: אי ספיקת כליות , הפרעה בתפקוד בלוטת יותרת הכליה, מחלות זיהומיות, סוכרת, הרס תאים מוגבר וסיבות רבות אחרות.
    אפשרות נפוצה אחרת היא תרופות. קיימות תרופות רבות שגורמות לתופעת לוואי זו, החל מתרופות ליתר לחץ דם, משתנים מסוג מסויים, תרופות נוגדות כאבים ועוד.

ישנם מצבים שבהם נמדד ערך אשלגן גבוה בדם באופן מוטעה, כלומר שרמת האשלגן הנמדדת במעבדה אינה באמת רמת האשלגן בדם של הנבדק. זה נובע מהרס של תאי דם אדומים בזמן לקיחת הדם ע"י שאיבת דם מהירה מידי למזרק, או כתוצאה מחוסם ורידים שנקשר חזק מדי,או מטלטול נמרץ מידי של המבחנה בדרך למעבדה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדף אשלגן בדם

משה
    14/06/2009

קראתי באחד התשובות שיתכנו טעויות עקב טילטולים בבדיקות דם ואכן אני מתחיל לחשוד שאכן כך פעמיים לפני שהיתאשפזתי בדקו לי את האשלגן בדם התוצאות היו 5.5 5.33 בבית חולים אסף הרופא בדקו לי התוצאה היתה 4.13 השתחררתי לאחר 4 ימים ניבדקתי עוד פעם במאוחדת
    והיה לי 5.48 יש לציין שאושפזתי עקב אבן שחסמה פיה בכליה הימנית עקב כך כך הקריטנין עלה לי 1.9 ולאחר יום אחרי שאבן יצאה זה חזר לי 1.12 לפי ערך של בית חולים אסף הרופא
    ובקופת חולים מאוחדת שיש להם ערך של מ 50 עד 140 יצא לי 1.22 יש לציין שאני בן 64

עכשיו לשאלה שמסקרנת אותי יומיים ליפני בדיקת הדם הירתחתי כמות גדולה של פטרוזיליה
    ושתיתי במשך היומיים קרוב ל8 ליטר מי פטרוזליה ונוסף גם אכלתי את את הפטרוזיליה האם
    זה היה מסוגל לעלות לי את רמת האשלגן בדם ל 5.48 וקרטנין 1.22 אשמח לשמוע את דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה תכופה
    נעם
    25/05/2008

שלום ד"ר

בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש.
    רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה.
    בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה.
    בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי.
    נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו).
    יש תוצאות חלקיות :
    VOLUME URINE 4.00 L/24H
    CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
    CREATININ UCON 58.70 MG/DL

רציתי לשאול מספר שאלות :
    1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ?
    2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ?
    3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ?
    4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ?

תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.

לקביעת תור
    סגירה
    השתנה תכופה

הוספת תגובה

• השתנה תכופה

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/05/2008

דניאל שלום
    השתנה תכופה יכולה לנבוע מהצורך בפינוי נוזלים רבים ( כאשר אתה שותה הרבה), בפינוי מומסים שונים ( למשל כאשר יש רמות גבוהות של מלחים או סוכרים בדם), כאשר יש בעיה ביכולת הכליה לרכז את השתן, או כאשר שלפוחית השתן אינה מצליחה לשמור בתוכה על נפח נוזלים מספיק.

הנתונים שמסרת חלקיים ולכן קשה לדעת מה מבין האפשרויות הבאות היא הנכונה.

עושה רושם שהרופאים המטפלים בך אוספים כעת את הנתונים הרלוונטיים כדי שיוכלו להגיע לאבחנה הנכונה .
    אשמח אם תפנה אלינו שוב בתום תהליך הברור ואז , אם תרצה, נוכל לחוות דעתינו בנוגע לאבחנה ולטיפול.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג תוקף
    אולגה
    25/05/2008

שלום רב,
    בלילה נטלתי תרופה של אלרגיה בשם לורטאדין ..
    בבוקר התגלה לי שהתרופה כבר פג תוקף ב 02.08
    מה התופעות שיכולות לקרות לי עכשו?
    תודה רבה..
    זה מאוד מדאיג אותי

לקביעת תור
    סגירה
    פג תוקף

הוספת תגובה

• פג תוקף

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/05/2008

אולגה שלום
    בתקופה של 3-4 חודשים ממועד פקיעת תוקף התרופה לא צפויות תופעות מדאיגות.
    היעילות של התרופה כן יכולה להפגע לאחר שהתוקף פג.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף-גולה בצוואר
    סיגל א
    25/05/2008

קישורים ממומנים
    שלום רב,
    אתמול בערב הרגשתי 2 גולות בצוואר ,אני כבר מספר ימים מצוננת ,
    בנוסף תפוס לי איזור הצוואר, האם יש קשר בין הסיפטומים לבין הגולות בצוואר ואם לא מה זה יכול להיות...??

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף-גולה בצוואר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    26/05/2008

כאשר מצוננים הדבר מעיד על זיהום וירלי, דבר שיכול לגרום גם דלקת בלוע והגדלת קשריות לימפה בצוואר. בכל מקרה כדאי שרופא המשפחה יבדוק את הקשריות. לעיתים נדירות יותר מבטאות קשריות מוגדלות בעיות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אברי
    24/05/2008

שלום רב

אני בן 26 רוצה לדעת ,יש לי במשך הרבה חודשים במהלך כל היום מעיין קשיי נשימה

מרגיש שאני לא נושם או מעיין מעוקה כזו ומשהו שמשפיע לי על הנשימה

לא מוצא משהו פיזי שיכול להיות קשור לזה.האם זה יכול להיות בעייה

משהו נפשי?

{אני סובל מחרדות כבר כמה שנים} אבל אף פעם לא חשתי ככה בנוגע לנשימה.

ביצעתי אצל אחיות את הבדיקה של הנשימה יצא 99 אחוז.

ביצעתי בדיקה לריאות יצא בסדר בגדר הנורמה.

היש עוד בדיקות שצריך לעשות או שזה יכול להיות מצב של חרדות,וגם בגלל חוסר מעס.

בתודה

מוטרד

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר אביבית גולן כהן
    24/05/2008

למוטרד שלום
    אם באמת רוויון החמצן בדם טוב, סימן שאין קושי בהעברת חמצן דרך הראות.
    אם הברור הריאתי שעברת היה מקיף ושלל בעיה ריאתית הרי שגם זה תומך בכך שאין בעיה בדרכי הנשימה.
    חרדות בהחלט יכולות להתבטא בתחושות מסוג זה שתארת, וסביר שבכך מדובר.
    לפני שהייתי מחליטה סופית, הייתי מבקשת ממך לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו לגבי האפשרות שמדובר בעליה של חומצות קיבה שלעיתים גם הן מחקות הרגשה כזאת.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אברי
    25/05/2008

שלום רב
    אלו בדיקות ?
    כן יש לי חומציות בקיבה ואני מקבל אומפרדקס.
    ובשביל הנשימה אלו בדיקות צריך לבצע?
    עשיתי את הבדיקה של החמצן בדם.. ועשיתי בדיקה לריאות לגילוי אסתמה. ויצא תקין בגדר הנורמה
    האם זה מספיק או שצריך לבצע דברים נוספים .
    סובל מזה 3-4 חודשים.
    בתודה
    מוטרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה- המשך

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/05/2008

שלום שוב
    בדיקת תפקודי נשימה הינה בדיקה מקיפה השוללת מגוון רב של בעיות ראתיות. ניתן להשלים את הברור בכוון זה על ידי צילום חזה.
    מדבריך עולה שבעיית חומציות בקיבה בהחלט עומדת על הפרק: האם הטיפול גרם לך להעלמות התלונות על חומציות? האם נשללה האפשרות לקיום חידק בקיבה?( הליקובקטר פילורי הוא החיידק השכיח במקרה זה).

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.

אברי
    26/05/2008

שלום ותודה על התגובה.
    צילום חזה יכול להראות אם יש בעיה?
    בעיה של אסתמה חבויה אני מבין שאין לי מכיוון שעשיתי בדיקת ריאות אם הנשימות וזה יצא בגדר הנורמה.
    לחיידק ההילובקטר צריך לבצע תבחין נשיפה אמרו לי אך ורק לאחר שאסיים אם האומפרדקס יש לי עוד שבוע וחצי עד לסיום.הכאבים שאני מרגיש בבית החזה אני לוקח שזה מהדלקת בתריסיון ודלקת בקיבה שמצאו לי שיש לי לאחר שעשיתי אנדוסקפיה.אבל מטריד ההרגשה של הנשימה הכבדה איטית.שלא יודע ממה היא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה- המשך

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/05/2008

שלום

כאמור לקוצר הנשימה יכולים להיות הסברים שונים.
    במקרה שלך כדאי קודם לסיים את הטיפול והברור בבעיה הקיבתית כדי לדעת אם זה משפר את את התחושה.
    כדאי להוועץ ברופא המטפל שלך בשאלת המשך הברור, כיוון שמפנייתך עולה כי אתה נמצא כעת בסדרת בדיקות היכולות לעזור לאבחן את הבעיה.
    אם התחושה לא תשתפר והרופא המטפל לא ימצא בעיה אחרת בבדיקות שערך, יהיה סביר להניח שאכן תופעת החרדה היא זאת שגורמת את התחושה.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה