פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקסדין
    אלין
    13/07/2008

אבא שלי לוקח כבר 10 שנים בערך כדור לקסדין כול יום כדור אחד ולפעמים כדור אחד בכמה ימים ולפני כמה שנים הוא היה לוקח 3 כדורים ביום אבל עכשיו הוא הפסיק כי כול הזמן שכנעתי אותו להפסיק והפעם הוא שמע לי!! זה מסוכן שהוא לקח 10 שנים??????? לא נגרם נזק או משהו????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקסדין

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    13/07/2008

הסיכוי לנזק קבוע מלקיחת לקסדין ממושכת קטן מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד חזק בגוף
    יעקב
    12/07/2008

אני בן 29 ובשנה האחרונה יש לי מן רעד בכל הגוף( ידיים,רגליים,פנים וגב).הרעד הוא בתדירות יומית מספר פעמים ביום. הרעד נראה בעין ומורגש היטב. מדובר על תחושה כמו של דופק מוגבר שניתן לחוש אותו חזק. מתווספות לכך פעימות לב מוגברות וסחרחורת. בדיקות מעבדה כולל בלוטת התריס ו-B12 תקין. לחץ הדם 100/80. כמו כן,בדיקת EMG ב- 2 גפיים - תקינה. ממה יכול להיות הרעד המתואר?

לקביעת תור
    סגירה
    רעד חזק בגוף

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר גרי בלומברג
    12/07/2008

שלום, יעקב

בהנחה שהבדיקה הנוירולוגית תקינה וההתקפים נמשכים עד דקות אני שואלת על אופצות אחרות. למשל שתיית יתר של קפאין או תופעות לוואי של תרופות עם או בלי מרשם כולל תוספות מזו?. האם אתה נוטל תרופות או תוספות כלשהן?

אפשרות אחרת היא לחצים נפשיים מוגברים. האם זה מתאים במקרה שלך?

היות ואני לא יכולה לבדוק אותך או התרשם מהתופעה, אני ממליצה לשבת עם רופא/ת המשפחה שלך ויחד תחליטו על כוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בפה
    כרמית
    08/07/2008

בת 29 בריאה, אוכלת בריא, מזה מספר ימים אני חשה טעם מר בפה (חריף אפילו) ויובש בלשון, בחניכיים ובגרון, כן יש רגישות בשיניים. למזונות רגילים שאכלתי היה טעם חריף של בצל. כרגע היובש יותר מטריד ויש לי מעט אדמומיות בגרון. איזה בדיקות מומלץ לבצע? הזמנתי כבר רופא-שיניים, אף-אוזן-גרון ובדיקות דם כלליות.

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בפה

הוספת תגובה

• יובש בפה

ד''ר אביבית גולן כהן
    08/07/2008

כרמית שלום
    יובש בפה , שינוי בטעם , ואדמומיות בגרון יכולים לבטא דלקת בחלל הפה. למקרה כזה נכון להתייעץ עם רופא שיניים ואם הוא ימצא לנכון, אז גם עם מומחה פה ולסת.
    שינוי בטעם יכול להתקשר גם עם דלקת בחליי האף ומערות הפנים וכאן עצת מומחה אף אוזן גרון יכולה להועיל.
    בבדיקות הדם שתבצעי הקפידי שתופענה בדיקות של רמות הסוכר ( גלוקוז) בדם, וכן הרמות של ברזל וויטמין B12 בדם.

אם כל אלה יהיו תקינים פני לרופא המשפחה , כיוון וקיימת גם אפשרות שמדובר בעליית חומצות מאזור הקיבה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוקן
    אפרת
    08/07/2008

לרופאי הפורום שלום, האם החוקנים שצריכים לבצע לפני ביצוע רקטוסקופיה/סיגמואינד דרושים למרשם רופא? אם לא אייך הם נקראים, על מנת שאדע לרכוש אותם מהחנות? נקבע לי תור לסיגמואינדוסקופיה והרופאה אמרה שעליי לעשות חוקן לפני, אך בתום לב שכחה לתת לי מרשם. תודה רבה ויום טוב, אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    חוקן

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

אפרת
    08/07/2008

באיזה גודל צריך להיות החוקן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/07/2008

250 סמ"ק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/07/2008

החוקן נקרא "חוקן פליט". בקופות נדרש מרשם. יתכן שהדרישה רק מנהלתית ובאופן רשמי ניתן בחוץ לקנות בלי מרשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אידס
    אביבית
    07/07/2008

שלוםרב גילו לי בלוטת לימפה מוגדלת בבית שחי ואני בעצומם של בדיקות הרופא ביקש שאעבור בדיקה HIV פשוט נחרדתי מזה חשבתי שהשמים נפלו עלי אני אישה נשואה ולעולם לא עשינו בדיקות אני ובעלי ספציפויות שאלתי היא האם יכול להיות שאני נשאית היות ויש לי בעיות מעיים לאחרונה?ועברתי שקיעת דם 40 האם יכול להיות הדבר והאם בדיקת בקופ"ח היא דסקרטית,אני פשוט המומה,כמו כן נתבקשתי לעבור הפטטיס וברצולה, מהם הסימנים לאידס? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אידס

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/07/2008

בדיקת HIV בקופה נעשית בדיסקרטיות המתבקשת כמו לכל מידע רפואי. חוץ ממי שמעורב בתהליך הבדיקה עצמו, ומדובר רק באנשי צוות רפואיים ולא מנהליים, אף אחד לא יודע על כך. על פניו אין באמת סיבה סבירה לחשוש שנדבקת ב HIV. נשאי איידס בד"כ לא מפתחים סימני מחלה, וסימני המחלה מופיעים בד"כ רק עם התפרצות. הגדלת בלוטות לימפה באחת מתחנות הגוף אינה ממצא נדיר, אולם קשר בין כך לאיידס נדיר. אני מניח שהרופא רצה לסמן "וי" על כל הבדיקות הכתובות בספר למקרה זה, גם על הפחות רלבנטיות. אני מבין את תחושתך אולם להערכתי אין סיבה לדאגה, ולאחר שתקבלי תוצאה תקינה "אין שמחה כיום התרת הספקות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בכפות ידיים
    אביבית
    06/07/2008

שלום אני סובלת מזה שנה מנימול בידיים בשינה,עברת EMG ובה הוכח שאני סובלת מתסמונת התעלה הקרפלית שאלתי היא היות ואני סובלת מקרישיות יתר האם אני צריכה לבדוק גם ענין של כלי דם וזרימת דם או שמא עלי להסתפק בתוצאות הבדיקה כמו כן הועלתה ההצעה להזריק קורטיזון עד כמה תופעות הלוואי של קורטיזון משפיעות על הגוף תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נימול בכפות ידיים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/07/2008

נימול בידיים בשינה הינה תופעה עצבית ולא תופעת כלי דם. בעיות קרישיות יתר עלולות לגרום לבעיות אקוטיות בכלי דם כך שתופעה חוזרת כל לילה בודאי אינה עקב בעית קרישיות יתר. האם ניסית לישון עם סד ליד בשינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על בדיקה
    אביבית
    04/07/2008

שלום במסגרת ברור הפלות חוזרות נתבקשתי לעבור בדיקה ANTI THYOIID PEROXID הערכים היו גבוהים 84.6 כשהערך צריך להיות 0-35 רציתי להבין מה זה אומר היות ואני מבניה שזה קשור לבלוטת התריס אך הבדיקות שלי תקינות מה לא בסדר? עשו לי בבקשה סדר בבלאגן

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על בדיקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

אחת הסיבות המשוערות להפלות חוזרות היא תגובה חיסונית כנגד הביצית המופרית. יש אנשים שתכונתם ליצר נוגדנים עצמיים לגוף ולהפעיל את מערכת החיסון כנגדם. בדיקתך מעידה שאת יוצרת נוגדנים יותר מהרגיל כנגד הבלוטה. יתכן שבדקו לך עוד נוגדנים שונים. לתוצאה זו 2 משמעויות: הראשונה בדקי עם רופא המשפחה שתפקוד בלוטת המגן תקין, אם הוא תקין הנוגדנים לא פגעו בבלוטה, אם הוא לא תקין אין בכך בעיה רצינית. המשמעות השניה היא מה הרופא ששלח לך הבדיקה יעזר במידע זה לגבי יעוץ מניעת הפלות. בתחום זה שאלי מומחי פריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה נפוחה
    אביבית
    04/07/2008

שלום רב במקרה גיליתי שיש לי נפיחות קלה בבית השחי ואני לא יודעת אם זה קשור לבלוטת הלימפה? איך אפשר לדעת אם זה סתם נפיחות או שזה קשור לבלוטת לימפה? והאם זה אומר משהו? כמו כן ערכו לי שקיעת דם בעקבות שלשולים שהיו לי והשקיעה היתה 40 האם יש קשר לנפיחות אודה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה נפוחה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

שקיעת דם 40 אינה מוחשת מאוד ובפני עצמה אינה דורשת התייחסות אלא רק בהקשר לתלונות אחרות. יש צורך להבדק על ידי רופא המשפחה בפרט לגבי תחושת הנפיחות בבית השחי. ניתן להעזר בבדיקת אולטרא סאונד של בית השחי במקרה ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    יובל
    04/07/2008

לד"ר שלום רב שלום רב אני בן 25, במשך שבוע וחצי יש לי רעידות באזור של הלב ,לא רואים את הרעידות אבל מורגש כל הצד השמאלי של האזור רועד למשך כמה דקות כרעידות פנימיות.לפני כן לפני כשבועיים הרעידות האלו היו רק פעמיים במשך יומיים לכמה שניות וממש רעידות כמו רטט של פלאפון ובעוצמה וגם האזור של השד השמאלי רעד .הייתי אצל הרופאת משפחה שלי שאמרה לי שאין לי צורך לבצע בדיקות ללב כי בגיל שלי הסבירות מאד נמוכה .וזהו התעלמה לא אמרה מה זה יכול להיות.רוצה לשאול בבקשה האם זה יכול להיות שייך ללב? דלקת,או משהו ללב קרא משהו? בתודה אברי בדיקות דם שעשיתי הכל יצא תקין.לחץ דם תקין גם כן.אלו בדיקות צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

כפי שהרופאה אמרה רעידות באיזור הלב יכולות להיות גם מסיבות רבות שאינן קשורות ללב עצמו. יתכנו התכווצויות קטנות של שרירים בדופן החזה לא רצוניות כמו "טיקים". רעידות כאלו מתגברות במצבי מתח ולחץ. הסבירות שהרעידות אצלך מבטאות מחלת לב נמוכה אולם רק הרופא האישי יכול לבסס את מסקנתו כי הוא רואה ובודק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליתי על הבעיה (נראה לי)

יובל
    04/07/2008

שלום ותודה רבה רבה ד"ר על התגובה מאד מודה שאתה לא שופט אותי (: וסליחה שאני לחוץ. הייתי היום במרל"מ בגלל שמאתמול יש לי שיעול שלא עובר למשך כל היום,אמרתי לרופאה שזה גורם לי לכאבי גרון ושיעול שמפריע בנשימה.היא בדקה ואמרה לי שיש לי ריחושים בריאות והגרון כולו נפוח והיה חום 37.9 עכשיו כבר אין.היא נתנה לי כדורים שאלך לקחת אותם עכשיו מהבית מרקחת.אמרתי לה גם על הרעידות שאני מרגיש באזור של הלב היא אמרה לי יכול להיות שזה עצבים ושאפנה לרופאת משפחה בנוגע לזה .אקג היא לא רצתה לעשות.וכעת שאני יושב מול המחשב אני מרגיש עדיין את הרעידות.אבל יכול להיות שזה למעשה הריחושים של הריאות? האם הגיוני? ניסיתי להקשיב לגוף שלי ממש לראות מאיזה מקום זה ונראה לי שזה בין מתחת לשד השמאלי לשד השמאלי עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    05/07/2008

מציע לחכות להחלמה מבעית השיעול והנשימה ולראות האם הרעידות פסקו. שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לוקחים ליפיטור
    רחל
    04/07/2008

ד"ר יקר. אודה לך באם תוכל לענותלי לקבי הזמן (השעה המדויקת ) ביום ללקיחת ליפיטור (10 בלילה ,8 בלילה , בחוצות ) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לוקחים ליפיטור

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

השעה המדוייקת אינה חשובה. הכי טוב סמוך לשינה אולם אם נוח יותר מעט קודם גם אפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעה מוחשת
    נועה
    03/07/2008

שלום רב, אני בת 31, בריאה בד"כ. לפני כשנתיים וחצי אובחנתי כחולה במחלת גרייבס; לא טופלתי בתרופות, מאחר והמחלה נסוגה מעצמה ועד היום אני מאוזנת. לפי כחצי שנה, בעקבות תלונות על עייפות וחולשה, נבדקתי שוב והממצאים הראו על אנמיה קלה (המוגלובין 10.9), CRP 25, ושקיעה מוחשת. לפני כחודש וחצי ה-CRP עמד על 19, מה שמראה על ירידה קלה. השקיעה נשארה כשהיתה. ערכתי בירור גסטרו (גסטרוסקופיה, קולונסקופיה) - יצא תקין, למעט בקע סרעפתי ודלקת בוושט. הרופא סבור כי ממצאים אלו לא מסבירים את ה-CRP ואת השקיעה המוחשת. הרופא שלי מגשש באפלה ולא בטוח מהו הצעד הבא. יצוין כי אני עדיין סובלת מעייפות מדי פעם, אולם אני מתפקדת כרגיל. אשמח לשמוע את דעתכם ממה יכולים לנבוע הממצאים ומה יש לעשות כדי לגלותם. תודה, נועה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעה מוחשת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

לא ציינת ערך ESR (שקיעת הדם). כעקרון שקיעת דם מוחשת אינה מגדירה סוג מחלה אם בכלל. זהו רק נדבך אחד בבירור תלונות. האבחנה המבדלת של עייפות וחולשה עם אנמיה ושקיעת דם מוחשת רחבה מאוד, והבדיקות צריכות להעשות בהתאם לקונטקסט של כל חולה פרטני. הקונטסקט מתחיל כמובן בתשאול מקיף, בדיקה גופנית מקיפה ובדיקות מעבדה בסיסיות. במסגרת זו לא נוכל לכוון אותך לכוון ספציפי עבורך. הסיבה שהרופא מגשש באפילה יכולה להיות מאחר ואין לך כרגע מצב חולי, אך כמובן יש לודא זאת. מספר פרמטרים חשובים בסיפור הקליני הינם ירידת משקל, הזעות לילה, כאבים, חומים וכו. העדר כל אלה הינם סימן טוב. נוכחות סימנים כאלה מחייבים בירור מעמיק יותר. עוד למשל לא ברור לי האם בוררה סיבת האנמיה אצלך וממתי היא? בקיצור, במסגרת זאת קשה להחליף רופא אישי, אך הכוון הוא שתלונותיך אין בהכרח מבטאות בעיה רצינית אך יש לסיים הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים משלימים:

נועה
    04/07/2008

ערך שקיעת דם - 40. יש לציין כי הספירה שלי תקינה, למעט ההמוגלובין הנמוך קלות. ההמוגלובין אצלי נמוך מאז הילדות, עם תנודות לכאן או לכאן. בתקופות ה"שיא" ההמוגלובין עומד על 12, ובתקופות ה"שפל" על 10. מאז שילדתי, לפני שנתיים וחצי, ההמוגלובין נמצא סביב 11-10.8, ללא שינוי. אני לא סובלת מירידת משקל, או הזעות לילה, או חום. יש לי לעתים - פעם בשבועיים לערך - כאבי בטן נקודתיים, שנמשכים מספר דקות ונעלמים. זאת גם הסיבה שהוחלט להתחיל בבירור גסטרו - וכאמור גסטרוסקופיה, קולונסקופיה ושיקוף דרכי עיכול יצא תקין (למעט הבקע הסרעפתי והדלקת בוושט, כפי שצינתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

על פניו הנתונים שאת מוסרת מרגיעים לחלוטין. שקיעת דם הסבירות ששקיעת דם 40 תבטא מחלה משמעותית נמוכה מאוד. עם זאת כאמור לעיל רק הרופא האישי יכול להחליט האם מוצו כל הבדיקות הנדרשות לשלול בודאות בעיות הדורשות התייחסות או שיש להמשיך בהן. לכאבי בטן כמובן יתכנו סיבות מחוץ למערכת העיכול ולפי מיקום הכאבים ותאורם צריך גם בעניין זה להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות. אני מניח שבדיקת נשים תקינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Albumin-Micro
    זאב
    02/07/2008

שלום עשיתי בדיקה שתן וה Albumin-Micro היה גבוהה מאוד 260 גם ה PROTIEN היה גבוהה רציתי לדעת מה הסיבה תודה זאב

לקביעת תור
    סגירה
    Albumin-Micro

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

הסיבה היא בדרך כלל התחלת השפעת סוכרת או יתר לחץ דם על הכליות. ניתן למנוע נזק לכליות ע"י טיפול מתאים. התיעץ עם הרופא האישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    ורד
    02/07/2008

אני בת 30, נוטלת גלולות מינס + פרימולוט נור בגלל אנדומטריוזיס חמור. ביצעתי בדיקות דם כלליות: כולסטרול - 297 LDL - 222 CPK - 199 (נורמה עד 145). לפני כשנה כשלא נטלתי גלולות הכולסטרול היה 190 והLDL 118 (שניהם בנורמה). גם בעבר הרחוק כשלקחתי גלולות הכולסטרול תמיד עלה, ואיך שהייתי מפסיקה את הגלולות הכולסטרול היה יורד לנורמה. בגלל האנדומטריוזיס אסור לי להפסיק את לקיחת הגלולות הייתי אצל רופא המשפחה והוא רוצה שאתחיל לקחת סימוביל 10 מ"ג. האם באמת אני חייבת להתחיל טיפול להורדת הכולסטרול? שמעתי שכאשר מתחילים לקחת כדורים להורדת כולסטרול זה לכל החיים, האם זה נכון? האם כאשר אפסיק גלולות ואתחיל טיפולים לצורך כניסה להריון אצטרך גם להמשיך לקחת את הסימוביל? ה-CPK תמיד היה אצלי בנורמה וזה פעם ראשונה שהוא עולה (אני לא מתעמלת כלל, אז זה לא מזה) רופא המשפחה טוען שזה גם קשור לגלולות, האם זה נכון? תודה על תשובותייך.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

האם בדיקת הכולסטרול בוצעה לפי ההנחיות? צום 12 שעות? האם את אחר לידה לא מכבר? אחר לידות יש תקופה של כולסטרול גבוה. כעקרון LDL 222 הינו גבוה, אולם דחיפות הטיפול בו שונה מאחד לשני. בתלות בגיל, מין, עישון, מחלות נוספות ועוד. גלולות אולי מעלות קצת כולסטרול אך איני בטוח שזה כל הסיפור. טיפול בסימוביל בד"כ ממושך. אישית נראה לי להמתין ללא טיפול תוך העמקת דיאטה מתאימה לכולסטרול גבוה ופעילות גופנית, וחזרה על הרמות עוד חודשיים ללא הפסקת המינס. ההחלטה היא כמובן של הרופא האישי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    יעל
    30/06/2008

שלום, אני סובלת הרבה זמן מתחושה של חנק / כאב וגוש בגרון שפסיכיאטר אמר שזה חרדה ומתח. לקחתי אלפרליד הרבה זמן וכרגע הוא היפסיק להשפיע. קיבלתי ציפרלקס שזה לא עזר לי בכלל , אחרי זה קיבלתי מירו. אחרי שראיתי שכדור גורם לעליה במשקל מאוד נבהלתי, ושוקלת להחליף אותו אולי למשהו אחר ( עדיין לא ניסיתי אותו). העם זה נכון שיש עליה במשקל ואולי לעבור לכדור אחר ? תודה מראש יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/07/2008

חלק מהכדורים המומלצים לך אכן עלול להיות כרוך בעלית משקל, מי יותר ומי פחות. בעת השימוש בכדורים מומלץ לתכנן פעולות לשמירת המשקל כגון פעילות גופנית אשר אף היא תורמת לרוגע. לגבי בחירת תכשיר או שילוב תכשירים אחר כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    יעל
    30/06/2008

שלום, אני סובלת הרבה זמן מתחושה של חנק / כאב וגוש בגרון שפסיכיאטר אמר שזה חרדה ומתח. לקחתי אלפרליד הרבה זמן וכרגע הוא היפסיק להשפיע. קיבלתי ציפרלקס שזה לא עזר לי בכלל , אחרי זה קיבלתי מירו. אחרי שראיתי שכדור גורם לעליה במשקל מאוד נבהלתי, ושוקלת להחליף אותו אולי למשהו אחר ( עדיין לא ניסיתי אותו). העם זה נכון שיש עליה במשקל ואולי לעבור לכדור אחר ? תודה מראש יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• עניתי כבר לשאלה זו

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה