פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושות פחד
    יעקב
    28/06/2008

האם תרופות כמו טיפות ולריאן או קלמנרבין יעילים נגד תחושות פחד? איזה תרופות נוספות יעילות מטפלות בתחושה של פחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושות פחד

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/06/2008

ולריאן וקלמנרבין מרגיעים קלים. אם הם לא מספיקים ניתן להשתמש בתרופות SSRI -מעכבות מחזור הסרוטונין- כגון סרוקסאט. ניתן גם לשלב עם טיפולים פסיכותרפייםכגון CBT- טיפול קוגניטיבי התנהגותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ליחה דביקה
    אלי
    28/06/2008

אני בן 64 מס' שנים שאני מוציא ליחה דביקה ,, רופא משפחחה הציע דיסקוס לשאיבה. האמת שזה עוזר במקרים קשים. בניגוד פרופ' הציע להפסיק עם זה מבדיקתו וצלומים שהראתי לו ,,אבל בפועל אני סובל בלילות אני חש ציפצופים וליחה מצתברת. מה עושים? פנייה לפרופ' אליעזר קיטאי

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ליחה דביקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/06/2008

לא ציינת שום דבר עליך. האם יש מחלות כלשהן? האם אתה לוקח תרופות קבועות? מעשן בהווה או בעבר? כמה שנים הליחה? האם היא כל היום או בשעות מסויימות? מה היה בבדיקות ובצילומים? האם הדיסקוס עזר? האם בדקו פעם את הליחה לתרבית ו או ציטולוגיה? ללא נתונים אלה קשה ליעץ לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ליחה דביקה

אלי
    01/07/2008

לפרופ' אליעזר קיטאי,,תשובתך שאינך יכול ליעץ לי ללא נתונים ,עתה אני אציין אותם, סיפרתי לך שבמשך היום ובעיקר בלילה אני מישתעל עקב ליחה שמצתברת לי בריאות , ובכן אין לי מחלות , אני לא לוקח תרופות קבועות , אכן עישנתי לפני עשרים שנה ,לא כבד, אני סובל מהתופעה חמש שנים ,תקופה זה פוסק היתקררות קלה וזה חוזר , ממצאים: מצב כללי משביע רצון , לב: קולות סדרים ללא איוושות ריאות נקיות, כניסה אוויר תקינה,צילום חזה תקין ,,, , זה סיכום הצילום, אכן הדיסקוס עוזר ,הדבר היחיד שעוזר ,האמת שאני לוקח אותו לא קבוע, מאחר שפרופ' שבדק אותי אמר שאין צורך בדיסקוס,, האמת שלא בדקו הליחה לתרבית או ציטולוגיה ,,,ולא ידעתי על בדיקות כאלו,, אני בן 64 כאמור חזק,, הבעיה גורמת לאי נעימות מאחר שאיו לי ברירה ואני מוציא הליחה ליד הבראות,, איתך הסליחה,,, ותודה על היתיחסותך לתופעה,,,,אני מחכה לתשובתך,,,שלום לך,, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/07/2008

עדיין חסר לי נתונים לגבי תוצאות תפקודי ריאות. עצם העובדה שעשנת בעבר יכולה לחולל שינויים שיקרו גם למרות הפסקת העישון. שינויים אלו יתבטאו בתפקודי הריאות ולעיתים אף בצילומים יותר מכוונים מאשר צילום רגיל כגון CT של הריאות. אם יש לך שינויים כרוניים והדיסקוס עוזר לשיעול אפשר להשתמש ו בקביעות, כאשר לעיתים אם הליחה סמיכה ירוקה יש מקום לשקול מתן אנטיביוטיקה. ישנם מצבים שאינם קשורים לריאות עצמן כגון מצב של חזרת חומצה מהקיבה לושט שעלולים לגרום שיעול לילי. אם הבעיה נמשכת ניתן לנסות טיפול בתרופה כגון LOSEC העוזרת לשיעול שמקורו חזרת חומצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדוריות דם בשתן
    ליאור
    28/06/2008

שלום עשיתי בדיקת שתן בהפרש של חודש ימים , בבדיקה ראשונה נמצאו כדוריות דם בכמות של 35 שזה מחוץ לתחום ובבדיקה השנייה 0 . אינני מבין היכן הבעיה , יש לי בעיה או לא ? הבעיה בדיוק של הבדיקה ? לחזור על הבדיקה ? כמה בדיקות נוספות ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדוריות דם בשתן

הוספת תגובה

• כדוריות דם בשתן

ד''ר גרי בלומברג
    28/06/2008

שלום, ליאור

לא נתת פרטים חשובים כמו גילך ולמה עשיתה בדיקות שתן. אני מניחה שאתה מתכוון לכדוריות דם אדומות ולא לבנות.

כדוריות דם אדומות בשתן נובעות מדלקת בשתן, מאבני כליה, ממאמץ פיזי אבל לעיתים רחוקות גם מסרטן.

אם היו תלונות של צריבה, כאבי בטן או תכיפות במתן שתן בבדיקה עם הממצא ולא בבדיקה השנייה, אז זה היה מצב חולף. אם לא, כדאי להתיעץ עם רופא/ת המשפחה על הצורך בבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בקשר לנגיעה בכספית
    רומי
    27/06/2008

רציתי להחליף סוללה ישנה בנגן MP3 וגיליתי (אחרי שנגעתי בסוללה) שנפלטה ממנה חומצה. לא זכור לי שהיה לי משהו על היד, אבל בכל זאת רצתי לשטוף את הידיים במים וסבון. לאחר מכן קראתי באינטרנט שסוללות מכילות כספית וחומרים מסוכנים נוספים. אני חוששת מאוד, שכן ידוע שכספית גורמת לנזק בלתי הפיך. האם יש לי סיבה לדאגה? בתודה מראש, המודאגת

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערב

יובל
    28/06/2008

חלי לא יקרה כלום,שטפת את המים בסבון. יש מאד ילדים שמשחקים אם הבטריות ונוגעים שמים אותם בפה כדי לראות את המוליכות.... ולא קורה להם כלום.אין לך מה לדאוג. ובכל זאת חכי לתגובה של הרופא/ה אם את עדיין לא רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל סוללה

ד''ר גרי בלומברג
    28/06/2008

שלום חלי

אם שטפת מיד הסיכוי שהנוזל עשה לך נזק קטן מאוד. ואם כן רק בעור. והיית רואה כוויה או נגע. הבעיה עם כספית היא בליעה או חשיפה ממושכת. הטיפול הנכון לחשיפה הוא שטיפה במים וסבון אז פעלת נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצלע
    יובל
    27/06/2008

לד"ר שלום מזה חודש שלם-חודשיים אני סובל מכאב באזור הצלעות בצד שמאל מעט מתחת לקו של השד השמאלי בצדדו .וגם מתחת.ניסיתי למרוח משחה בין גיי וזה לא עזר,לא קיבלתי מכה. לא יודע לאיזה כיוון לקחת את הכאב אם זה בעיה של ראות או של משהו אחר ואולי רק חרדה. ולא עושה פעילות ספורטיבית כבר המון זמן.האם זה יכול להיות אזור של שריר תפוס? או אולי יכול להיות קשור באיזה שהוא אופן לכתף? או חס וחלילה אולי זה יכול להיות מחלה או משהו של הלב,או דלקת בלב,ראות? בת רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצלע

הוספת תגובה

• כאבים בצלע

ד''ר גרי בלומברג
    28/06/2008

שלום, אברי

מציעה שתפנה לרופא/ת המשפחה. בלי בדיקה פיזיקלית אין לדון על מה הכאבים ומה גרם להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    ארי
    26/06/2008

צוהרים טובים , אוקי , אז אתחיל כך , לפני שנה נתגלו בגסטרוסקופיה כמה כיבים בקיבה ובתריסריון ( ללא סיבה ידועה - אין חיידק , לא לוקחת כדורים , רמת גסטרין תקינה ,...) , אחרי חודשיים מהבדיקה הראשונה ביצעתי שוב את הבדיקה שהראתה שיפור ניכר ויש שני כיבים קטנים וכמובן בבדיקות הביופסות הראו דלקת כרונית ... לפני כמה ימים עשיתי עוד פעם את הבדיקה שלצערי לא הייתה כל כך תקינה היו עוד פעם כיבים בקיבה וחסימה במוצא הקיבה והמפתיע גם כן מצא הרופא בקע סערפתי בגודל 3ס"מ ... מה זה בדיוק בקע סערפתי , וממה הוא נגרם ? ולמה הרופא היה מופתע ממנו ? האם זה מסוכן ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי

ד''ר גרי בלומברג
    28/06/2008

שלום, CH

הסרעפת היא שריר שומפריד בין חלל החזה לחלל הבטן. בקע סרעפתי הוא חולשה של הסרעפת או אפילו חלק חסר. המשמעות היא שבקע ליד הקיבה גורמת לשינוי בזוות הושט והקיבה ויכול לגרום לרפלורס, לחזרה של תוכן קיבה דרך הושט לפה. המצב אינו מסוכן אבל יכול להפריע. לרוב טיפול בתרופות נגד חומציות ושינויים קלים באורח החיים עוזרים.

לרוב נולדים עם הבקע אבל יכול להיות שמגלים אותו רק הרבה שנים אח"כ. גם נגרם ע"י חבלות בטניות.

אינני יודעת למה הרופא היה מופתע - כדאי לשאול אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות וחומצה פולית
    צחי
    26/06/2008

שלום.אני בן 26 ובדיקות דם מלאות נמצאו תקינות. יש לי המוגלובין 16.6, ברזל 145 ורמת ה-B12 היא 450. האם זה מעיד שרמת החומצה פולית בדם גם היא תקינה או שאין קשר? (אני סובל כל הזמן מעייפות קשה במהלך היום)

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות וחומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית

ד''ר גרי בלומברג
    28/06/2008

שלום, צחי

לא נתת תשובה של רמת חומצה פולית. אם ההמוגלובין תקין, רוב הסיכויים שגם חומצה פולית תקינה.

לא נראה לי שהבעיה של העייפות נובעת מחוסר דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות בבדיקת דם
    שירי
    25/06/2008

אני בת 17.5 בת להורים ממוצא תימני פרסי ופולני ( הורים נולדו הארץ )
    עשיתי היום בדיקות דם וישנן תוצאות חריגות.
    יש לי גם חוסר ב G6PD. התוצאות החריגות מלחיצות אותי, האם יש לי סיבה ללחץ?
    אודה לתשובתכם.

WBC-Leu - 4.5
    RBC-Red Blood Cells 4.69
    Hemoglobin 12.8
    Hematocrit 39.3
    MCV-Mean Cell Volume 84
    MCH-Mean Cell Hemoglobin 27.3
    MCHC-M.Cell Hb cont. 32.6
    RDW-Red Cell Distri.Width 12.5
    Platelets 257
    MPV-Mean Platelet Volume 11

Neutrophils % 26.1 - חריג

Lymphocytes % 63.4 חריג

Monocytes % 7.9
    Eosinophils % 2.2
    Basophils % 0.4

Neutrophils # 1.18 חריג

Lymphocytes # 2.88
    Monocytes # 0.36
    Eosinophils # 0.1
    Basophils # 0.02

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חריגות בבדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    25/06/2008

שלום, שירי

קודם כל חשוב לדעת למה עשית בדיקות דם? האם יש לך תלונות כלשהן?

התוצאות של ספירת הדם מתאימות למחלה וירלית אבל גם יכולות להיות שגרתיות באנשים יוצאי תימן. אם עשית ספירת דם בעבר ואם היו תוצאות דומות, מתאים.

אם זו הפעם הראשונה, גם אין מה לדאוג. אם היית חולה באותה הזמן ממליצה לחזור על הבדיקה כאשת את לא חולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של חנק וגוש בגרון כבר שנתיים
    יעל
    24/06/2008

שלום ,

היתי רוצה לקבל את עזרתך.

אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים.

עשיתי בדיקות הבאות :

גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון .
    CT גרון - תקין
    אולטרסאונד גרון - תקין
    רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס .
    צילום חזה/ ריאות - תקין
    אקג - תקין
    א.א.ג. - בדיקהעם סיב אופטי - תקינה
    בדיקות דם תקינות .

אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ...

רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ...

מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל
    לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן

בתודה מראש ,
    דניאלה

הוספת תגובה

• כנראה מדובר על תחושה

דן
    24/06/2008

כנראה מדובר על תחושה שמקורה בחרדות אם לא נמצא כלום בבדיקות דם/לחץ דם/דופק.
    ניתן לנסות לקחת תרופות הרגעה טבעיות ללא מירשם למשך כשבועיים ולראות אם זה עוזר.
    (יש רלקסין,קלמנרבין,רגיעון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/06/2008

לפי תאורך נעשו כל הבדיקות לשלילת ממצא שיכול לגרום לממצא פיזי בגרון. הרבה מהמחושים של מטופלינו אינם נובעים מממצא פיזי. לא כל כאב ראש או בטן מבטא מחלה באיברים אלה. כאשר יש מצב כזה של תחושה לא נוחה בהעדר ממצא פיזי נכון הוא שחרדה עלולה להיות הגורם או לפחות גורם מחמיר. על כן צריך להתייחס גם לפאן זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

סיגל
    25/06/2008

תודה על ההסבר .

רק אני לא הבנתי לאיזה כיוון ללכת לפסיכיאטריה או לגסטרו ?

תודה מראש על התשובה

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    26/06/2008

הכוון לדעתי לשלול מתח או חרדה ואם צריך אז לטפל בכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת חרדה
    דן
    23/06/2008

ערב טוב.אני בחור בן 25 וסובל בשנתיים האחרונות מהתחושות הבאות המלוות אותי כל היום:
    אי שקט פנימי,עייפות ותשישות,חוסר אנרגיה,תחושה של מחנק קבוע בבית החזה.
    סיפרתי לרופאת המשפחה וזו קבעה שמדובר בהתקפי חרדה ודיכאון קל והמליצה על תרופת מירשם חדשה בשם REMOTIV (מיצוי צמח היפריקום).
    למרבה אכזבתי,התרופה לא עזרה בכלל.
    האם ידוע לכם הרופאים על תרופות מיצוי צמחי מרפא יעודים לחרדה שבאמת עוזרים?(שמעתי שבגרמניה מוכרים תרופות על בסיס פאסיפלורה וולריאנה רפואית כנגד חרדה).
    איך יוצאים מהסבל הזה מבלי תופעות הלוואי של נוגדי החרדה הקונבנציונלים?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת חרדה

הוספת תגובה

• תסמונת חרדה

ד''ר אביבית גולן כהן
    24/06/2008

דן שלום
    בהנחה שאכן מדובר באבחנה של חרדה מגוון הטיפולים הוא נרחב.
    יש כאלו הנעזרים בשיחות עם פסיכולוג, יש כאלו הנהנים מטיפול בטכניקות שונות של וויסות והרפיה ( הליכה סדורה ברגל, ביופידבק, יוגה, מדיטציה וסוגים שונים של רפואה משלימה), ויש כאלו הנזקקים לטיפול תרופתי.
    לטיפול בחרדה יש אפשרויות שונות, הן ע"י תרופות המופקות מצמחים והן תרופות הנרשמות ע"י רופא.
    אין מחקר מסודר שיגדיר אילו מהצמחים מטפל בצורה היעילה ביותר בחרדה אך נפוץ לשמוע שפסיפלורה, מליסה וויטמנים מקבוצה B עוזרים.
    ולריאן נחשב כחומר להרגעה, אך הוא עלול להעלות או להוריד את השפעתן של תרופות אחרות הנלקחות יחד איתו. התרופה היא בעלת פוטנציאל התמכרות גבוה ויכולה לגרום לדום נשימה ומוות במינון שהוא מעל למינון טיפולי.
    ולריאן נמכר בתה, בטיפות, בכמוסות או בצמחים ממש בבתי הטבע , למרות שמשרד הבריאות אוסר על מכירתו שלא בבית מרקחת מהסיבות שהוזכרו.
    פסיפלורה נמכרת כסירופ בבתי הטבע.
    אם אתה מבקש תרופה מרגיעה ומעוניין דווקא במשהו טבעי - עדיף קלמנרבין. תרופה זו מכילה פסיפלורה, וולריאן, וויטמינים (B1 ו- B6).
    כאמור , חשוב לזכור כי שימוש ממושך בוולריאן, ופסיפלורה יכול לגרום התמכרות, אך הסיכון אינו רב.
    בכל מקרה, לא מומלץ לקחת שום תרופת הרגעה בקביעות.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה
    יובל
    23/06/2008

לד"ר שלום רב

שבוע טוב

אני בן 25,תמיד לא הייתי בכושר טוב

אם אני עושה ריצה אני מיד מתעייף אחרי איזה חצי דקה - דקה

בהליכון בחדר כושר בזמן שהתאמנתי לא רצתי כי לא יכולתי וגם לא הגברתי את המיהרויות השונות

בזמן האחרון כבר כמה חודשים סובל מכאבים באזור של הלב גם בזמן מנוחה מול המחשב לאחר פעילות בבית.וברגע סליחה על הביטוי בזמן קיום יחסי מין ובזמן אוננות האזור של הלב מיד כואב.

אני מאד מוטרד שאולי יכול להיות לי חס וחלילה משהו אם הלב.יכול להיות שזה כל מאמץ שאני עושה הוא מיד כואב לי.הלכתי לרופא משפחה ואמרתי לו שאני מרגיש כאבים הוא לא ייחס חשיבות

ציין הלחץ דם שלך תקין ואתה צעיר אין לך מה לדאוג ללב.

רוצה לשאול אותך על סמך מה שכתבתי האם אני צריך להיות מודאג ,לבדוק יותר לעומק.

או שאולי האם זה נשמע שככל הנראה אני לא בכושר ובגלל זה הכאבים.

לפני כמה ימים היה לי רעידות של החזה כמו שרשמתי פה באחת ההודעות.

אם היה חס וחלילה בעייה לבבית הייתי כבר אמור להרגיש זאת ולהיות בבית חולים

או כבר היו עולים על זה?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/06/2008

הסבירות למחלת לב בגילך נמוך אבל אין שמחה כהתרת ספקות, בצע מבחן מאמץ ארגומטריה. אין סיבה לאשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב ובחזה
    נמרוד
    23/06/2008

שלום,
    זה כבר תקופה ארוכה שאני סובל מכאבים בחזה ולאחרונה אני סובל גם מכאבי גב שיכול להיות שזה בריאות כי כואב לי בצד שמאל למטה וגם קצת בבטן,בנוסף לאחרונה אני סובל מגלי חום לא ברורים.
    אני בן 29 ובדר"כ בריא אני אוסיף ואגיד שאני לא סובל משיעול או משהו דומה אך אין לי מושג מה פשר הכאבים הללו
    אודה לתשובתך,
    נמרוד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב ובחזה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/06/2008

במסגרת וירטואלית יש פעולות שאיננו יכולים לעשות כגון לבדוק אותך. לכן לא נוכל לענות על השאלה מה הסיבה לכאבים אצלך. על זאת יענה רופא המשפחה. נוכל רק לומר שכאבי חזה וגב בדרך כלל נובעים מבעיות שלד ושרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה
    דפנה
    21/06/2008

שלום ד"ר,

לפני כ 4 חודשים התחלתי לסבול מהזעת לילה.
    ערכתי בדיקות מקיפות דם,נשים,צילום חזה,אולטראסאונד בטן עליונה,הורמונים,אנדו ..
    הכל תקין.
    CT ו MRI לא עשיתי .
    הרופא שלי אומר שאם נמשיך לחפש זו תהיה רפואה מתגוננת כלומר לחפש לחפש עד שאולי נמצא ,
    הוא לא בעד השיטה והוא סבור שצריך לעזוב את הענין ולהתיחס לסימפטום כמשהו שצריך לחיות איתו.

מה דעתך על הענין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/06/2008

האם זו זיעה קרה או חמה? האם ירדת במשקל? האם ההזעה רבה או מעטה? האם יש לך מידי פעם חום? אם מדובר בהזעה מעטה (שלא מחייבת החלפת מצעים) ללא סימפטומים נוספים נראה לי שהבדיקות שנעשו לך ובהנחה שהרופא בדק אותך פיזית מספיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי חשש לאנמיה ?
    מיתר בשארי
    21/06/2008

בזמן האחרון אני נורא עייפה, ואין לי כוח לעשות כלום , וכבר הרבה זמן (שנתיים +) הידיים שלי תמיד קרות ולא רק כף היד גם פרק היד העליון , וגם נשירת השיער שלי התחזקה , אני בת 15 + ואני חוששת שיש לי אנמיה למה התסמינים האלה מובילים ? אם תחזירו לי תשובה אני מאוד ישמח תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי חשש לאנמיה ?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/06/2008

אנמיה הינה בעיה שכיחה אצל בחורות צעירות ואפשר לבדוק לך ספירת דם. אנמיה קשה עלולה לגרום עייפות ונשירת שיער. עם זאת מתח ולחץ הינם סיבה נפוצה יותר לתלונותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה

מיתר
    30/06/2008

כפי שאתה אומר דר' גם עייפות ונשירת שיער יש לי... היום 30.6 בלילה היו לי כאבים ברגלים ואף פעם זה לא קרה.. אני לא יודעת איך להסביר את זה זה כאב מהירך פנימה עד השוק ... והרגליים גם היו קרות זה קשור למה שיש לי ? אני קצת דואגת מיתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/07/2008

הסיכוי שיש לך בעיה המהווה סיבה לדאגה נמוך ביותר. מאידך דאגה עצמה יכולה לגרום לתלונות שלך. במסגרת הוירטואלית לא נוכל להתקדם בפתרון הבעיה, הרופא האישי שלך צריך לשמוע ממך את כל תלונותיך לבדוק אותך ולהחליט האם חוץ מהבדיקות שנעשו כבר יש צורך בבדיקות נוספות או לא. בסוף התהליך קרוב לודאי שהוא יציע לך טיפול לאנמיה כגון ברזל, אולם עליו גם להתייחס להצעות פתרון לטיפול בדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בזרוע העליונה
    עינת
    20/06/2008

בת 36 חודשיים וחצי אחרי ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק קשה. לפני כחודש וחצי הרגשתי נפיחות בזרוע ימין העליונה קרוב לבית השחי מן בצקת . הלכתי לכירורגית שד שתבדוק לא מצאה כלום ובדקה לי את בלוטות הלימפה בבית השחי ואמרה שהן לא מוגדלות. שלחה אותי לאולטראסאונד בית שחי ושד שגם שם לא מצאו כלום ולא ראו בלוטות לימפה בבית השחי. היד עדיין נפוחה ורופא המשפחה לא יודע ממה זה הוא שאל אם הרמתי משהו כבד.. וכו'...אמר לחכות ולראות אם הנפיחות תרד בינתיים היא רק התגברה והחלו לי אי נוחות ביד למעלה וקצת כאבים כנראה לחץ על עצב בגלל הבצקת . לאחר הניתוח טופלתי במשך חודש בקלקסן , היייתי צריכה לשכב במיטה בגלל הגב כשלושה חודשים ואני צריכה לציין שאת רוב הזמן שכבתי על אותה יד נפוחה. האם יכול להיות קשר בין הניתוח ,לשכיבה הממושכת, יכול להיות משהוא שקשור לקרישת דם כי אני סובלת מקרישיות יתר בדם ומטופלת גם באספירין? אנא תעזרו לי אף אחד לא יודע ממה זה ואיזה עוד בדיקות לעשות...??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בזרוע העליונה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/06/2008

הדבר הראשון שהייתי ממליץ לעשות במיידית בימים הקרובים ביותר היא בדיקת דופלר של ורידי הגפה בכדי לשלול פקקת (תרומבוזיס עמוקה). אם הבדיקה תקינה או שנעשתה לך חזרי אלינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה