מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזיםמיכל18/05/2009
שלום רב,
בתי בת חודש וחצי ואני מניקה. היא סובלת מגזים ויציאות כאחת ליום מאוד מימיות ובצבע ירקרק. שמעתי שאם אשתה תה שומר זה יכול להקל עליה. האם כך הדבר? האם יש עצה נוספת? אודה לכן מאוד, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
חיה כהן18/05/2009מיכל שלום,אין לי נסיון עם תה שומר אבל אפשר תמיד לנסות..יש הרבה תכשירים בשוק צריך לנסות,על כל אחד משפיע דבר אחר ויש כאלה שרק הזמן מרפא ולאחר 3 חודשים זה עובר בכל מקרה!.
אפשר לנסות להקטין את התופעה עי הצמדה טובה לשד וכן לא להעביר את התינוק משד אחד לשני אחרי מס דקות אלא לתת לתינוק לינוק לאורך זמן מצד אחד ורק אחרי זה להציע לו צד שני.
כל טוב ללא גזים חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקהאמאכפול חמש18/05/2009
ילדתי את בני החמישי, אני שבוע לאחר לידה ומניקה. כבר שלושה ימים שיש לי כאבי תופת בהנקה. הכאבים של ההתכווצויות נגמרו ומדובר בכאב שנראה לי נובע מפצע בפיטמה. ניסיתי משחת לנסינו ומשחת רפאל ואין שינוי. אני כבר נואשת ובדרך להתייאש מההנקה. האם שאיבה תוכל לעזור? האם יש עוד רעיונות שלא חשבתי עליהם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X5
חיה כהן18/05/2009אמאX5 מזל טוב!
לפי התיאור שלך התינוק לא נצמד טוב לשד! פצע בודאי מראה את זה וכאבים גם.איני יודעת אם הנקת ילדים קודמים או לא,בכל מקרה כל תינוק הוא מקרה בפני עצמו ועכשיו הדבר הכי חשוב זה לקבל הדרכה מקצועית להצמדה נכונה לשד,רק כך יעברו הכאבים!
אל תתיאשי את רק בתחילת הדרך תמצאי עזרה כמה שיותר מהר או בטיפת חלב או יועצת הנקה.
קשה לטפל בבעיות כאילו באמצעות פורום...
בינתיים בודאי שכדאי לשאוב,חשוב שתהיה משאבה טובה=אפשר להשכיר מיד שרה משאבה בשם ספקטרה ידידותית וטובה.
בהצלחה וכל טוב חיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 וחצי ח'ורד17/05/2009
בני ניזון מהנקה +מוצקים,בקרוב אתחיל עם מוצרי חלב אבל מה זה חלב ניגר מה מותר לו ומה אסור.?יתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
חיה כהן18/05/2009דנה שלום! מגיל 9 חודשים מותר מוצרים המכילים חלב,כמו יוגורטים למיניהם גבינות וכו.חלב נטו כשתייה זה חלב ניגר וזה מומלץ רק מגיל שנה.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא רגועלילך17/05/2009
ב'ה
תינוק בן שבועיים יונק כל היום מלבד פעם אחת בלילה שאוכל תמ"ל ( בגלל תשישות שלי )
ניסיתי לשאוב לו במשאבה ידנית אבל לא יוצא מספיק בגלל שכל היום הוא יונק לעיתים תדירות
בשעות היום ינק כל שעה וחצי-שעתיים ולפעמים כל שלוש שעות יש לו שעות ביום שהוא כל הזמן נראה רעב.
הבעיה היא שכל הזמן יש לו גזים ואין מצב שהוא ערני ושקט או שהוא ישן הוא שהוא בוכה או שהוא אוכל ונרדם , אנחנו שומעים כל הזמן רעשים של גזים ויש לו צואה ירוקה בכל החלפה אנחנו מחלפים לו כמעט 7-8 פעמיים ביום.
יש פעמים ביום וגם בלילה שאני מניקה אותו חצי שעה הוא נרדם ל10 דקות ומתעורר שוב בבכי אם סימנים שהוא שוב רעב ואז הא שוב יונק חצי שעה נרדם 10 דקות ושוב מתעורר בצרחות וזה יכול להמשך ככה כמה שעות , זה אחת הסיבות שהתחלתי להביא לו תמ"ל בלילה.
אני לוקחת ברזל ופרנטל והתזונה שלי בעיקר ירקות בשר , מוצרי גבינה (בשביל השלמה לסידן) אורז,פסטות ,ביצים וכו'.
מה כדאי לעשות בכדי שהוא יהיה ערני ורגוע? ושיוכל לאכול בצורה קצת יותר סדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
חיה כהן17/05/2009לילך שלום!
לפי התיאור שלך נראה לי שאת צריכה יועצת הנקה שתראה את התינוק יונק! רק לאחר שנדע שהוא יונק טוב ועולה במשקל נוכל לחשוב על דברים אחרים לשיפור המצב. הדבר הכי בסיסי בהנקה זה להצמיד את התינוק בצורה נכונה לשד! רוב הבעיות בהנקה נובעות מהנקה לא נכונה,אז אני ממליצה לך להפגש עם מישהי מקצועית שתוכל לראות בעיניים ואז הרבה מהקשיים שהבעת למעלה יוכלו להפתר.
באופן כללי תינוק בגיל הזה יונק לעיתים קרובות,ולא עושה הרבה חוץ מלאכול ולישון! עכשיו יש ימים חמים חשוב שאת תשתי הרבה ןחשוב להניק הרבה.לא להלביש ביגוד חם מדי ואם אפשר להדליק מזגנים!
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עולה יפה במשקל
לילך18/05/2009ב'ה הוא נולד 3185 ויד ל 2860 בשחרור יום אחר כך עלה ל 3010 ולפני ארבעה ימים הוא שקל 3370 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך
חיה כהן18/05/2009לילך אכן עליה יפה מאוד במשקל,יכול להיות שיש לך הרבה חלב,ולכן אוכל מהר ויש גזים,יכול להיות שיש לך רפלקס שחרור חלב ער במיוחד והתינוק מקבל שפריצים של חלב.עדיין אני חושבת שמישהי צריכה לראות אותך בעיניים ולא מספיק במקרה הזה המלצות בפורום.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה !!
לילך18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה והריון נוסףרוני14/05/2009
הבת שלי בת 10 חודשים יונקת מלא+מוצקים ולעיתים אופטימיל בלילה.
בתאריך ה 13/4/09 קיבלתי מחזור ליום וחצי...(בדרך כלל אני מקבלת 4-5 ימים.
אנחנו לא שומרים ומנסים להכנס להריון נוסף.
אתמול בדקתי עם בדיקה ביתית ואין הריון.
יש לי כאבים כמו לפני מחזור, בחילות קלות וכאבים בפיטמה.
האם המחזור שלי עדיין לא הסתדר? ולכן אני לא נכנסת להריון?
מתי יש לצפות לכך שהמחזור יהיה סדיר? אנחנו מעוניינים בהריון...האם לשם כך אאלץ להפסיק להניק....תיכננתי בערך עד גיל שנה+..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
ג'ניס זאוסמר14/05/2009שלום רוני,
אם היית בהריון בדיקה הביתית היתה חיובית - כבר חודש ימים.
יתכן ויהי לך וסת בקרוב.
אם את דואגת - גשי לרופא נשים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכן??ורד12/05/2009
מה דעתכן על ההנחיות החדשות של משרד הבריאות להניק רק 4 חודשים....???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר12/05/2009היי גנה,
לי אין מה להגיד כרגע - אני שמעתי ,יחד עם כל הקולגות שלי, על ההנחיות גם היום ואיני מבינה .
זה הולך בניגוד להמלצות של האיגוד הרופאים האמריקאים.
הענין ,על פניו, לא מסתדר לי.
אני מציעה לחכות ולראות את התגובות של רופאי הילדים בארץ ובעולם.
סבלנות
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו..קרן12/05/2009
שלום רב
יש לי כמה בעיות
אחד- פטמות סדוקות בטירוף, אני מניקה ובוכה
הבנתי מה הטעות שלי ואני מנסה לשפר אבל הן כבר נפגעו אז יקח להם זמן להתאושש
מה אפשר לעשות להרגעה
שניים- גודש חזק, רציתי לשאוב כדי להקל על הגודש וגיליתי שהחלק הקטן שמתחבר בפנים נסדק
יש לי מדלה מיני אלקטריק. איפה ניתן להשיג חלקים למשאבה ומה מומלץ להקלה על הגודש
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ג'ניס זאוסמר12/05/2009היי קרן,
צר לי שאת לא מסתדרת וכואב לך.
כנראה שמצבך (פצעים בפטמות וגודש) נוצר מתפיסה לא מספיק טובה. אם השד לא נכנס מספיק לעומק פה התינוק הוא פוצע את הפטמה ולא "חולב"את השד בצורה יעילה.
ולכן קודם כול צריך לשנות/לשפר את ההצמדה/תפיסה - כאשר זה יקרה השד יתרוקן והכאב גם יופחת משמעותית.כשהתינוק פותח פה תהיא אותו במהירות אל השד כדי שיתפוס הרבה ולעומק.
אם את לא מצליחה להגיה לתפיסה טובה - יועצת הנקה מהר.
לגבי המשאבה - החברה היא מדלה(ראי אינטרנט).המכשיר לא מהטובים , מנוע חלש, לא מומלץ להעברה בין משתמשות ולא בטוח שיעזור - אלה סיכוי שיחמיר.אם את בוחרת בשאיבה תשיגי לך מכשיר מיד שרה לתקופה קצרה - מדלה לקטינה או ספקטרה.
בהצלחה
תרגישי טוב ומהר
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת לילהדניאלה11/05/2009
האם ניתן להרגיל את הגוף לייצר חלב בלילות בלבד? הייתי רוצה לתת תמ"ל במשך היום ולהניק רק בלילה, אך אני חוששת שצעד כזה יגרום לגוף להקטין את הייצור באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאלה
ג'ניס זאוסמר11/05/2009שלום דניאלה,
אין אפשרות להרגיל את הגוף לייצר חלב בשעות מסויימות של היממה.
אם לא מניקים בלבד תפוקת החלב תרד באופן טבעי - הן מבחינת הכמות המופחתת שהתינוק צריך(כי הוא מקבל תמ"ל) והן מבחינת מניעת ייצור עודף חלב אצלך.
כאשר מתחילים לשלב בין הנקה ותמ"ל ומוצקים זה התהליך שקורה - הקטנת כמות החלב באופן כללי ולא בשעות מסוימות.
הבעיה היא שאין אפשרות לדעת איך ההפחתה של ההנקות תשפיע על ייצור החלב. יש נשים שזה משפיע עד כדי כך שהייצור מופחת מדי.
אני מציעה לעשות את זה בהדרגה מרובה.וזה בתנאי שמדובר כאן על תינוק בן כמה חודשים והנקה טובה ומבוססת.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהדניאלה11/05/2009
שלום, בני בן 4 חודשים, ניזון מיניקה ותמ"ל. אני מעוניינת להפסיק להניק מכיוון שאני מתכננת להתחיל בטיפולי פריון. מה הדרך הנכונה להפסיק: בבת אחת על ידי נטילת כדורים לייבוש החלב, או לאט לאט להחליף הנקות בתמ"ל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדפנה
ג'ניס זאוסמר11/05/2009דפנה שלום,
הדרך הנכונה ביותר להפסיק את ההנקה היא בהדרגה.
תפסיקי הנקה אחת עד שגופך מסתדר ולאחר מכן הנקה נוספת בשעה אחרת - זאת אומרת לא 2 הנקות עוקפות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לאחר הרדמה כלליתמלי11/05/2009
בני בן 5 חודשים, יונק בלבד, אני אמורה לעבור ניתוח המצריך הרדמה מלאה, כמה זמן אחר כך אפשר להניק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למלי
ג'ניס זאוסמר11/05/2009היי מלי,
באופן עקרוני את יכולה להניק אותו מהרגע שאת ערה.
תרגישי טוב ובהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת חלב אםסיגל10/05/2009
שלום רב. האם ניתן להקפיא חלב אם בצנצנות זכוכית (כמו של גרבר) שעשיתי להן תהליך סטריליזציה? אם כן, לכמה זמן? תודה, סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
ג'ניס זאוסמר10/05/2009היי סיגל,
זכוכית בפריזר עלולה להסדק ולכן מומלץ יותר להשתמש בשקיות המיודות לכך.
בפריזר (תקין) אפשר לשמור חלב אם ל1-3 חודשים
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מוצקים ומיםדולב10/05/2009
שלום רב
הבת שלי בת 4 חודשים ואני מניקה אותה מלא. לאחר התייעצות עם רופא הילדים לגבי מוצקים הוא אמר שאין בעיה אבל שכחתי לשאול האם צריך לתת לה גם מים בנוסף כי אני יודעת שבהנקה לא צריך עד גיל 6 חודשים אבל בגלל שזה גם הגיל שממולץ להתחיל מוצקים.
אז האם לתת מים או לא ואם כן כמה ????.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדולב,
ג'ניס זאוסמר10/05/2009היי דולב,
בהחחלה מתן המוצקים יהיה הדרגתי ועדיין היא תקבל הנקה ולכן כעת וגם כאשר תתחיל לקבל מוצקים אין צורך לתת מים. כאשר תתחיל לקבל מוצקים מכמות משמעותית ופחות יניקה משמעותית - תני לה מים כמה שתרצה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דולב10/05/2009האם עישון מוריד את כמות החלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להפסיק להניק אבל...סער09/05/2009
שלום רב בתי כבר בת שנה וחודשיים נולדה בשבוע 35 פגית קטנה טמתוקה ששקלה רק 1800 בפגייה היא נזונה מחלב שאוב ומהנקות כשהיא הצליחה לאחר שהיא יצא מהפגייה המשכנו בהנקה ומידי פעם גם חלב שאוב מהבקבוק אך בגיל חצי שנה הפסקתי לשאוב ונתתי לה רק הנקה ואוכל כרגע אנחנו בתהליך הגמילה היא יונקת רק בבוקר ב6:00 בבוקר ובלילה 20:00 לפני השינה והיא קמה עוד פעם אחת בלילה ב2:30 לעוד הנקה קלה במהלך היום אני לא מניקה אותה למרות שהיא מאוד רוצה ואף מבקשת אני אומרת לא ומציעה אוכל ובקבוק אבל לצערי הרב היא מסרבת לאכול או לשתות מבקבוק ניסיתי כבר מספר בקבוקים שונים אך ברגע שהיא רואה בקבוק היא פורצת בבכי מה ניתן לעשות? לאכול אין שום בעייה היא אוכלת יפה עם כפית הדאגה שלי היא שבגלל שהיא לא מוכנה לבקבוק היא בעצם לא שותה ולכן גם אינה עושה הרבה פיפי במהלך היום אני דואגת שמב הילדה תתייבש מה ניתן לעשות?? חשוב לציין כי אם אני נותנת לה מים בכפית היא שותה בלי בעיה בתודה מראש על התשובה האמא המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סער
חיה כהן09/05/2009סער שלום! קודם כל כל הכבוד לך על זה שהנקת עד עכשיו פגית כל-כך קטנה.
לדעתי הדרך הכי טובה להתגבר על בעיית השתייה היא לתת לה לשתות בכוס,בגיל שלה אפשר כבר לשתות מכוס.
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיה שלום
סער12/05/2009שלום רב לצערי היא לא מוכנה לשתות בכוס שלא נשפכת ורק בכוס כשאני מחזיקה ונותנת לה או בבקבוקי מי עדן קטנים מה שגורם לכך שהיא גם משחקת משפריצה ונרטבת מה ניתן לעשות קניתי לה כבר מספר כוסות שונות וכמו כן גם מספר בקבוקים שונים האם ימש משהו שאת ממליצה עלייו??? בתודה מראש סער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסער
ג'ניס זאוסמר12/05/2009סער שלום,
תני לה לשחק עם הבקבוק מי עדן או בכל אמצעי אחר - היא תשתה בסופו של דבר.
שתשפיץ ותרטיב - בחוץ, בפים , תגידי לא - לא מקובל.
אין מה לדאוג היא לא תתייבש.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלענת08/05/2009
שלום רב.
רציתי לדעת כמה גרם תינוק יונק אמור לעלות ביום? ( בחודש ה-1 ) .
ואיך זה שיש תינוקות שעולים יותר מהממוצע ( כיצד יתכן שהחלב של אימם יותר משמין מאחרות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן09/05/2009ענת שלוםתינוק יונק אמור לעלות בין 15-30 גר ביום.כמובן שזה לא מדויק,יש תינוקות שיונקים יותר ולכן עולים יותר,יש הבדלים בין תינוקות, לפעמים דוקא מתארכים ולא משמינים,גם תינוקות שאוכלים פורמולה ויודעים בדיוק כמה הם אוכלים יעלו בצורה שונה במשקל.
כל טוב חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפטמותמיקי08/05/2009
שלום
כשארצה להניק אהיה מעוניינת להשתמש במשחה מומלצת לפטמות. לפני שלוש שנים זה היה רפאל, היום אני לא מעודכנת ואשמח לשמוע חוות דעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
חיה כהן08/05/2009מיקי שלום,לפי שאלתך השנייה הבנתי שאת עדיין לפני לידה! אז קודם כל בביח שאת יולדת תדאגי לקבל כמה שיותר עזרה בהנקה שתדעי ותביני מהי הנקה נכונה לאחר מכן תעזרי באחיות טיפת חלב בסביבתך.
אין צורך להשתמש במשחה למניעת פצעים הדרך הנכונה למנוע פצעים היא להצמיד את התינוק בצורה נכונה לשד. פצעים הם אחד הסימנים שתינוק לא נצמד טוב לשד!
אם למרות הכל את זקוקה למשחה. המשחות המומלצות היום הם פיורלן, או לנסינו.שניהם מלנולין טבעי!
כל טוב ובהצלחה.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)