פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוב לשד מסויים
    שיר
    03/07/2009

שלום רב,
    התינוקת שלי בת חודשיים ומהתחלה הייתה לה בעיה עם השד השמאלי אני ממש צריכה להכריח אותה לינוק ממנו. היא מקבלת הנקה מלאה, עולה יפה במשקל, רגועה וחייכנית. אני לא מבינה מה הבעיה בשד? על מה אני צריכה להתמקד בכדי לעלות על הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סירוב לשד מסויים

הוספת תגובה

• שיר

חיה כהן
    04/07/2009

שיר שלום! הרבה פעמים יש הבדל בין הצדדים,לעיתים זרימת החלב פחותה בגלל שמניקים ממנו פחות,לעיתים צורת השד שונה ולעיתים פשוט לא נוחה התנוחה שהתינוק מגיע לשד ולכן מומלץ לנסות להצמיד את התינוק בתנוחה אחרת שיבוא לשד שהוא פחות אוהב באותה זוית שהוא בא לשד שהוא אוהב.
    שיהיה בהצלחה חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בהריון
    מיכל
    03/07/2009

בני בן שנה וחודש עדיין יונק ודי הרבה אני מנסה לאט לאט לגמול אותו
    השבוע גיליתי שאני בהריון ורציתי לדעת האים יש איזו שהיא בעיה להניק בזמן ההריון
    וגם נראה לי שיש לי פחות חלב ממקודם ושבני צריך לינוק יותר זמן כדי להרגיש מסופק
    רציתי גם לציין שהוא כבר אוכל גם אוכל מוצק ולא רק יונק אנל יש לו בעיה לשתות מבקבוק בגלל שכל הזמן רק הנקתי אותו אז מה שיוצא שהוא לא שותה הרבה חוץ מהיניקה וקצת מים שאני נותנת לו מתוך כוס

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בהריון

הוספת תגובה

• יפה

חיה כהן
    03/07/2009

יפה שלום! אם לא היו בעיות או חשש מלידה מוקדמת בהריונות קודמים אז אין בעיה להמשיך להניק גם בזמן הריון.
    יכול להיות שבנך בעצמו יתחיל להגמל מההנקה,הטעם של החלב יכול להשתנות ,הכמויות כפי שהבחנת.
    תנסי לתת לו לשתות מכוס הוא לא חייב בקבוק,ואם באמת יחסר לו מציצה אז הוא יסכים לאכול מבקבוק.
    שיהיה בהצלחה ותמשיכו להנות אחד מהשני .
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף! מחסור פתאומי בחלב
    קרן
    02/07/2009

בתי בת חודש. עד כה ינקה טוב ועלתה יפה במשקל+ יציאות ושתן כהלכה. משקל אחרון - 4.100.בלילות קיבלה פעם אחת תחליף ופעם חלב שאוב והשאר מיניקה. משילשום יונקת ממש כמה דקות (עד 10 דקות) ואז מוציאה את הפטמה בתיסכול או שמשחקת איתה כדי להזרים חלב. כמו כן הפסיקה לעלות במשקל . גם כששאבתי ראיתי שאין לי כמעט חלב. אין לי ברירה אלא לתת לה תחליף. מה קרה? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף! מחסור פתאומי בחלב

הוספת תגובה

• קרן

חיה כהן
    02/07/2009

קרן שלום!
    כדאי להניק לעיתים יותר קרובותץ יכול להיות שזה נגרם מהשעות בלילה שאת לא מניקה כפי שציינת את נותנת תמל וחלב שאוב,אילו שעות שאת לא מניקה.
    דוקא להניק בלילה יכול לעזור כי בשעות אילו רמת הפרולקטין(הורמון שמייצר חלב)הוא יותר גבוה.
    בנוסף עיסוי של השד תוך כדי הנקה יכול לעזור להגביר את זרימת החלב פחות מתסכל את התינוק.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    מירב
    01/07/2009

אני מניקה כבר שלושה שבועות וכבר יומיים שחזה שמאל שלי כואב וצד אחד שלו קשה מאוד וגם כואב מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• מירב

חיה כהן
    02/07/2009

מירב שלום!
    קצת קשה לדעת בדיוק מה הבעיה,לפי התאור זה נשמע שהשד לא מתרוקן בצורה יעילה,כנראה מהצמדה לא מספיק טובה.
    אפשר לעשות קומפרסים קרים על השד ואפשר גם להניק בתנוחה שונה ממה שאת רגילה כדי שדוקא האזור הקשה יתרוקן.
    בהצלחה ותפני ליועצת הנקה לפי הצורך כדי לשפר את ההנקה.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    שולמית
    01/07/2009

שלום רב
    בני בן שנה ושבעה חודשים ובחודשים האחרונים הנקתי אותו פעם עד פעמיים במהלך הלילה בלבד, לפני כשבוע הפסקתי להניק לגמרי ואני מרגישה גלי חום, בחילות, המחזור מאחר, ועד כמה שאני יודעת אין סיכוי שאני בהריון
    שאלתי היא האם יש איזשהן תופעות לוואי להפסקת הנקה
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• שולמית

חיה כהן
    01/07/2009

שולמית שלום!לאחר הפסקת הנקה יש שינויים הורמונליים בגוף הדבר יכול להוביל לתחושות שאת מרגישה וגם לאיחור במחזור.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    מיקה
    01/07/2009

בוקר טוב,
    ילדתי את ביתי לפני כ-8 ימים.ביום השלישי סבלתי מגודש נוראי, השד ממש השליש את עצמו...
    כרגעהשד רך אך אינו מלא מאד.. הנקתי את ביתי האמצעית כשנתיים, וזכור לי שהשד היה מלא יותר.
    בנוסף הילדה עדיין לא עולה יפה במשקל.
    מה עלי לעשות ,איני רוצה לתת תוספות ,אך גם לא להרעיב את הילדה (משקלה הוא 2.400 ק"ג)
    האם יש המלצות לשיפור?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• מיקה

חיה כהן
    01/07/2009

מיקה שלום! הדברים מראים כי ביתך אינה יונקת טוב. הגודש בהתחלה וזה שהיא לא עולה במשקל מראים שכנראה הילדה לא נצמדת טוב לשד!
    הרבה פעמים אחרי שמניקים תינוק קודם עד גיל מאוחר זוכרים את צורת ההנקה הזו והנקה כזאת לא מתאימה לתינוק חדש. את חייבת לעזור לתינוק שלך להצמד לעומק של השד בגיל שלה היא אינה יודעת לעשות זאת לבד. לדעתי תצטרכי להתייעץ עם יועצת הנקה פיזית ולא דרך מחשב ממליצה כמה שיותר מהר כדי לא לאבד את החלב,בינתיים כדאי לשאוב עם משאבה טובה בנוסף להנקות ולתת לה את החלב שאת שואבת.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    פני
    30/06/2009

שלום,

אני שואבת חלב ונותנת לבתי בת החודשיים מבקבוק , האם הגזים אמורים להיות יותר חזקים כאשר היא יונקת מבקבוק מיניקה מהשד? כל האכלה מהבקבוק היא בוכה שעות מגזים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• פני

חיה כהן
    01/07/2009

פני שלום!
    לא צריך להיות הבדל אלא אם בתך אוכלת מאוד מהר מהבקבוק.תנסי להאכיל יותר לאט ,אולי עם הפסקה להקפיד להוציא אויר לאחר הארוחה.
    תינוקות יונים באופן טבעי בולעים פחות אויר בזמן יניקה.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות
    לירון
    30/06/2009

שלום,

בתי בת 9.5 ח' ומידי פעם נושכת את הציצי . בכל פעם שנושכת אני מפסיקה הנקה ומסבירה לה שאסור לנשוך את אמא אבל הנשיכות לא מפסיקות כבר כמה שבועות.
    היא בד"כ אוכלת מוצקים רק אצל המטפלת וממני בד"כ לא אוכלת מספיק מוצקים ע"מ שיהיה במקום ארוחה כך שכשהיא איתי היא בעיקר יונקת.
    1. האם יתכן שהיא נושכת מתוך תסכול של רעב כי החלב לא מספק אותה?
    2. האם יש דרך נוספת ללמד אותה לא לנשוך?
    3. בצד אחד היא נשכה כ"כ חזק שממש כואב לי להניק אותה או לשאוב מהצד הזה. האם יש דרך לזרז את ההחלמה?

תודה מראש על התשובות,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות

הוספת תגובה

• שירי

חיה כהן
    30/06/2009

שירי שלום! את נוהגת נכון עם בתך.בהחלט הנשיכות יכולות להיות כתוצאה מפחות חלב בשד ותסכול של הילדה.
    אני לא מכירה דרן נוספת למנוע את הנשיכות,אבל תנסי לעשות מסג על השד תוך כדי הנקה ובצורה זו להזרים את החלב יותר,זה יכול לעזור.
    להחלמה כמובן למרוח חלב שלך בנוסף אפשר למרוח משחה שנקראית LANSINOH שמרפאה פצעים יפה מאוד.
    שיהיה בהצלחה כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - אני מתפוצצת!! הצילו!!
    איילת.
    30/06/2009

השבוע, החלטנו הפשוש ואני שאנחנו מפסיקים לינוק/להניק.
    החזה שלי מ ת פ ו צ ץ.

אנא פתרונות. מתי החזה אמור להתרוקן?

בתודה...

הוספת תגובה

• איילת

חיה כהן
    30/06/2009

איילת שלום! הדרך הכי טובה להפסיק הנקה זה בהדרגה כדי שלא תהיי במצב הזה.
    הדרך הכי טובה לעזור לעצמך זה עי קומפרסים קרים! יש מס אפשרויות: כרוב ירוק במקרר.כשזה קר לשים על כל השד עלים כשהם מתחממים ומתרככים להחליף לחדשים עד שהשד מתרכך.אפשר לקחת טיטול להרטיב אותו לשים אותו במקפיא לשעתיים שלש להוציא לפתוח ולשים על השד כשמפשיר להוציא עד אחד.
    אפשר לקחת חיתול בד של התינוק להרטיב אותו מתחת לברז לשים בפריזר לעשר דק יוצא קפוא לשים על השד מתחמם להפוך לצד שני וכך הלאה עד שתרגישי נוחות.לוקח זמן עד שהחלב נגמר לגמרי אבל את אמורה להרגיש יותר טוב תוך יום יומיים.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה לבנה על הפיטמה
    מירב
    29/06/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 35 ושמתי לב מזה כמה שבועות שיש לי נקודה לבנה במרכז הפיטמה הימנית שהולכת ונעשית בולטת יותר ויותר. אציין כי בפיטמה השמאלית המראה רגיל.
    האם התופעה מוכרת?
    האם יהווה בעיה בהנקה בעתיד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודה לבנה על הפיטמה

הוספת תגובה

• מירב

חיה כהן
    29/06/2009

מירב שלום!ידוע שכבר בהריון הגוף מכין את עצמו להנקה ולכן השד מתחיל לייצר חלב.יש נשים שכבר בהריון מטפטפות חלב. כרגע לא הייתי מציעה לך לעשות כלום,זה לא אמור להוות בעיה אחרכך בהנקה,תלדי בשלום ובזמן(עדיין לא) ותראי אז.
    כל טוב ובבוא העת לידה קלה.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניהול הנקה
    רוני
    29/06/2009

בתי בת 4 חודשים ויונקת הנקה מלאה. הבחנתי כי היא עצבנית בערבים, כנראה בשל קצב חלב איטי והתחלתי לשאוב עבורה בבקרים כ-180 מ"ל אותם אני נותנת אחרי האמבטיה וכתוספת להנקה שלפני השינה על מנת שתאכל בצורה רגועה. היא מסיימת הן את הבקבוק והן יונקת בנוסף מהשד כעבור כחצי שעה-שעה ולאחר מכן נרדמת.
    שאלותי הן:
    1. האם ה"התגמשות" הזו היא פתרון נכון לעצבנות על השד שיש בסוף היום?
    2. אינני מצליחה להסדיר עבורה ארוחות מסודרות (כל 4 שעות), והיא אוכלת בעיקר על פי דרישה, בערך כל שעתיים וחצי במהלך היום. בלילה מצליחה למשוך שינה רצופה של כ-8 שעות, אוכלת סביב 4-5 ולאחר מכן ישנה כשעתיים-שלוש נוספות. האם היא מנשנשת ועלי לנסות למשוך אותה במהלך היום וליצור ארוחות יותר מסודרות או להמשיך כך (אני מעט מוטרדת מהאכלה כל 4 שעות כפי שחלק ממליצים בגילה גם בשל הקיץ החם)?
    אודה לתשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    ניהול הנקה

הוספת תגובה

• נוגה

חיה כהן
    29/06/2009

נוגה שלום! את צודקת לחלוטין אין צורך ובאמת לא כדאי למשוך את ה4 שעות אלא לזרום עם בתך לפי רצונה.
    זה שהיא ישנה בלילה זאת מתנה וזה מצויין! זה מראה גם שכשהיא לא צריכה אז היא לא מבקשת.
    בקשר לפתרון שלך לשעות הערב אין בזה שום בעיה אם זה מתאים לכם אז תמשיכי עם זה.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מרגיז אותה בחלב שלי....
    בת אל
    29/06/2009

שלום!

בתי בת חודש וחצי.

יונקת מלא.

בשבוע האחרון, מידי פעם, אחרי שהיא אוכלת קצת היא פתאום מתחילה לבכות. מנסה לטעום שוב וצורחת. כשאני מעבריה אותה לצד השני, היא שוב מנסה לטעום וצורחת. ולא מוכנה להמשיך.

כאילו משהו לא מוצא חן בעינייה בחלב.

אציין שיש לי הרבה חלב. כמו כן, אין קשר למלאות השדיים או לא. בשני המקרים היא בכתה.

אולי החלב מימי מידי?

תודה.

בת אל.

הוספת תגובה

• בת אל

חיה כהן
    29/06/2009

בת אל שלום!
    אחד הסיבות לשינוי בהרכב החלב ובטעמו זה הריון!(עדיין מוקדם אני יודעת).
    סיבות נוספות לזה שתינוק מתרגז על השד זה אחת משתיים או מיעוט חלב או שפריצים של חלב,אז אם הוא מתרגז לאחר כמה דקות ולא מיד אז תחשבי על הדברים האלו ויש לטפל בהתאם.
    לפעמים לתינוק יש דלקת אוזניים כואב בזמן ההנקה,מקווה שזוהי תופעה חולפת בינתיים כדאי לשאוב ולנסות לתת בבקבוק,כמובן תוך כדי נסיונות הנקה נוספים.
    כל טוב ובהצלחה.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי ללא דמעות
    פני
    28/06/2009

שלום,

בתי בת חודש וחצי בוכה ללא דמעות, יש מקום לדאגה? או שהמצב נורמלי אצל תינוקות בגיל זה?

אציין כי נוזלים לא חסרים לה , הפה לא יבש והטיטול לרוב רטוב כך שלא נראה כהתייבשות , אוסיף ואומר כי מהרגע שנולדה היא בוכה ללא דמעות..

תודה ..

לקביעת תור
    סגירה
    בכי ללא דמעות

הוספת תגובה

• טיטי

חיה כהן
    28/06/2009

טיטי שלום! איני מומחית בנושא זה,אני מציעה להתייעץ עם רופא ילדים.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת בן 8 חוד' כאבים חזקים בפטמה
    רותי
    28/06/2009

שלום רב,
    מניקה מזה 8 חודשים את בני השלישי (מוצקים+הנקה).
    מזה כשלושה שבועות היו לי דקירות ותחושה שורפת בפטמה בשד אחד בייחוד לאחר ההנקה.
    ניסיתי פורילן ו"רפאל" וללא הועיל. לאחר שירד לי דם,ניסיתי לשאוב מהשד הזה ולא להניק למשך 24 ש' -אומנם הוריד את הכאב במעט אבל יצר קצת גודש... גם פטמת סיליקון לא עזרה...
    מאתמול,החלו לי כאבים חזקים ואדמומיות קלה סביב אזור מסויים בפטמה ותחושת כאב חד רק באזור זה בשד ופטמה. מלווה בהרגשה כללית לא טובה- ללא חום.
    שמתי מעט קומפרסים של קרח-עזר רגעית
    לבני אין שכבה לבנה בפה ולא פטריה במפשעה.
    אודה לעצתכן המהירה.
    במידה ועליי לפנות לרופא,ומכיוון ואינני בארץ כרגע ,אשמח אם תוכלו לומר לי לאיזה: גניקולוג, כירורוג וכו'-
    רוב תודות,
    רחלי

הוספת תגובה

• רותי

חיה כהן
    28/06/2009

רותי שלום!
    המחשבה שלי הולכת לכוון של פטריה למרות שאת אומרת שזה מופיע רק בצד אחד ושלתינוק אין פטריה בפה.
    תמיד יש יוצאים מהכלל וקשה לי לחשוב על משהו אחר.איני ממליצה על פטמת סיליקון מה שכן הייתי ממליצה למרוח על השד משחת דקטרין נגד פטריה,לשמור שהאזור יהיה יבש ומאוורר.
    אם אין שיפור תוך מס ימים ממליצה לראות כירורג שד.בינתיים אפשר להמשיך להניק או להוציא ידני כדי שלא יהיה גודש.
    תרגישי טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    בר
    25/06/2009

שלום רב,
    יש לי מס' שאלות:
    1. האם ניתן להניק כשהאם חולה בשפעת, סובלת מחום ונוטלת תרופות?
    2. האם נכון שתינוקות יונקים בהנקה מלאה מסרבים בד"כ למוצץ כאמצעי הרגעה ומעדיפים להירגע על השד?
    3. עד לאיזה גיל מומלץ וכדאי להניק?
    בתי בת 3 חודשים ואני נשארת לטפל בה עד גיל חצי שנה ואז חוזרת לעבוד. כשאחזור לעבוד, ונניח ואניק בבוקר ואחרי העבודה, האם יש סיכוי להיווצרות של גודש בשדיים או שההנקות בבוקר ואחה"צ ימנעו את התופעה? מה קורה אם לא אשאב חלב בעבודה - האם זה ישפיע על כמות החלב?
    4. איך יודעים שאין יותר חלב סופית?
    סליחה על ההצפה... אשמח מאוד לקבל תגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• בר

חיה כהן
    28/06/2009

בר שלום.
    לשאלותייך,שכנראה פוספסו. גם כשהאם חולה מומלץ להמשיך להניק אם חולה מייצרת נוגדנים שמועברים לילוד דרך ההנקה כמובן צריך ליטול תרופות שמותרות בהנקה!
    יש תינוקות שמסרבים למוצץ ויש שמוכנים לכל דבר. זה לאו דוקא קשור להנקה.
    מומלץ להניק כל עוד זה מתאפשר וטוב לאם ולתינוק. אין גיל אחיד מוגדר,מה שחשוב להבין זה שגם בגיל שנה שנתיים יש להנקה הרבה יתרונות.
    אמא מניקה שהרבה שעות לא מניקה יכולה להגיע לגודש.מומלץ לשאוב במשך השעות האילו גם כדי שלא יהיה גודש וגם לטובת שמירה על כמויות חלב.
    לוקח הרבה זמן עד שהחלב מפסיק לגמרי,כמובן שהשד יהיה מאוד רך ובלחיצה לא יצא חלב.
    בהצלחה,סליחה על האיחור בתשובה.
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה