מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקות תכופותאמאלה29/04/2009
בני בן 11 יום.
יונק.
יש לפחות 10 חיתולים עם פיפי ו4 קקי.
נשקל לפני כמה ימים בטיפת חלב עולה במשקל.
הבעיה שלי שהוא יונק לעתים תכופות מדי.
בשעות הבוקר והצהריים - מקסימום שעתיים בין הנקות ולפעמים גם שעה וחצי
בשעות הערב המצב מחמיר - כל שעה, שעה וחצי
בלילה - עושה הפסקה של 4 שעות (איזה כיף לי :-)) ושל שעתיים-שעתיים וחצי.
מיותר לציין שהעסק די מתיש אותי ונראה לי קצת מוגזם כמות ההנקות.
הלו."ז הזה מאפיין את 4-ת הימים האחרונים.
מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא של דן
ג'ניס זאוסמר29/04/2009היי,
המצב כרגע מתיש וכנראה ישתנה די בקרוב.
כל המדדים טובים - לא יכולים להיות יותר טובים.
אני מציעה להניק מ-2 הצדדים בכל הנקה ולחוץ על השד להזרמת החלב בזמן ההנקה.
סבלנות - המצב שלך טוב יותר מאשר לא טוב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ארוכ המאוד -די דחוףאורלי29/04/2009
שלום,אני שבעה ימים אחרי קיסרי,בבה"ח התינוק קיבל גם בקבוק וגם הנקה,ביומיים האחרונים לאשפוז קיבל בעיקר הנקה,הגענו הביתה ביום שני ,יש הנקות שהולכות די טוב עד שעה והתינוק רגוע וחוזר לישון,מאתמול אחה"צ אני נמצאת במצב שכמה שעות טובות הור לא רגוע ומבקש שוב לינוק,אין הפסקות אפילו של חצי שעה,איך שאני משכיבה אותו בחזרה הוא שוב בוכה ודורש ציצי.בסוף נישברתי ונתתי לו תוספת של 25 בערך.אני די לא מבינה מה לא בסדר,נראה לי שיש לי חלב והא יונק יפה,אין לי גודש( היה וסילקתי ע"י עיסויים ),אני מרגישה את התרוקנות השד אחרי היניקה וגם את ההתמלאות מחדש....כמה זמן אמורה לקחת הנקה? האם יש מצב שהחלב לא מספיק לו? או דליל מדי? האם להמשיך לתת תוספת? האם יש קשר בין ניתוח קיסרי להנקה מוצלחת? אשמח שתענו לי בהקדם.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורלי
ג'ניס זאוסמר29/04/2009היי אורלי,
אין קשרהבין ניתוח קיסרי לבין הנקה מוצלחת .
אין בעיה עם איכות החלב .
יתכן ויש מקום לשיפור התפיסה ולכן אני מאוד ממליצה לגשת לייעוץ הנקה מקצועי - יועצת הנקה מוסמכת.
התינוק שלך כנראה הורגל לכמות ולזרם שקבל מבקבוק ואם קבל כ5 ימים כבר ייתכן והשילוב הביא להפחתת / עיכוב החלב.
הדבר הטוב ביותר לעשות הוא :
1 - לוודא שתופס טוב
2 - להרגיל אותו לשד/ להתיידד עם הציצי
3 - לחיצת השד בזמן ההנקה והזרת החלב
4 - להניק מ-2 הצדדים בכל הנקה
5 - ייעוץ הנקה
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבות חלבליטל27/04/2009
הייתי מעוניינת לדעת האם אני יכולה להשאיל משאבת חלב מקופת החולים או שזה נעשה בדרך אחרת?
האם תהליך השאיבה כרוך בכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליטל
ג'ניס זאוסמר27/04/2009ליטל שלום,
שאיבה לא אמורה לכאוב אם השאיבה נעשת עם מכשיר איכותי ובצורה נכונה.
מכשירים טובים אפשר להשאיל מיד שרה - מכשיר בשם ספקטרה או מדלה לקטינה (לא מיני אלקטריק).
שיטת השאיבה מאוד תלויה בסיבת השאיבה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליטל
דנה12/08/2009הי ליטל,
בתגובה לשאלתך, אני אם לשלושה ילדים, וניסיתי מספר משאבות חלב, אך לצערי פעם אחר פעם השאיבה הייתה כרוכה בכאב רב.!! נוצרו לי חתכים ופציעות בשד..
השבוע רקניתי משאבה חדשה בניו פארם, mebby אני חושבת,
ופעם ראשונה שלא כאב לי. על האריזה היה כתוב שזה עובד על פטנט מיוחד של יניקה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהענת26/04/2009
שלום רב.
הפסקתי להניק בהדרגה אחרי 5 חודשים . כבר שבועיים שאינני מניקה בכלל ולא נוצר לי גודש
או כאב בשד. מה צריך לעשות על מנת לייבש את החלב שנותר ?
האם אפשר פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא ( יש טיפות חלב אם אני לוחצת ) ללא חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר26/04/2009היי עינת,
אין שום בעיה - זו הדרך הטבעית הטובה ביותר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאמאלה26/04/2009
שלום,
בני בן שבוע.
יונק כרצונו - ביום מרווחים של שעה וחצי שעתיים.
בלילה - כל 3 שעות.
נולד 3580
השתחרר בגיל יומיים 3420
בגיל 4 ימים נשקל בטיפת חלב - 3420
היום (8 ימים) - נשקל בטיפת חלב - 3740
האם העליה לא יותר מדי?
ברור לי שהוא יונק הרבה.
אבל יש לו צהבת והמליצו להניק כמה שיותר...
חוץ מזה לא נראה לי הגיוני למנוע ממנו כשמבקש.
אשמח לעצתכם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא לשניים
ג'ניס זאוסמר26/04/2009היי אמא לשניים,
כל כך בסדר - על תשני כלום.
תמשיכי ותהני,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונק ומכניס הרבה אוירנעמי23/04/2009
שלום,
בני בן חודש היום. עד לפני כמה ימים הלך יופי עם ההנקה.
בימים האחרונים תסכול גדול...! בייחוד בשד הימני הוא מתחיל לינוק ואחרי כמה שניות "מאבד אחיזה" ותופס רק את הפיטמה או בכלל לא, או פשוט ממשיך לינוק אבל כל כמה שניות משמיע קולות של הכנסת אויר.
אחרי כמה פעמים כאלו הוא מתיאש ונרדם. וכך אני מוצאת את עצמי כל שעה-שעתיים מניקה לזמן קצר (בצד ימין), וכמות החלב בשד הזה מן הסתם יורדת.
כמה דברים לציין:
1. בימים האחרונים הוא קצת מצונן. קשה לו לפעמים לנשום. אחרי טיפות של מי מלח אין שיפור משמעותי.
2. השד הימני היה בעייתי גם כשהנקתי את ביתי. צד שמאל הולך צ'יק צ'ק והוא תופס מיד ויונק (יחסית) ברציפות.
3. הוא סובל מגזים עכשיו, משהו נורא!
תודה מראש.......
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
חיה כהן24/04/2009נעמה שלום. שאלה קצת קשה לפורום, צריך לראות איך התינוק נצמד לשד הבעיות הנל בדכ נובעות מהצמדה לא טובה לשד.תמיד יש צד אחד שהולך יותר בקלות,תעזרי באחיות טיפת חלב.
בהחלט צינון יכול להיות סיבה לקושי בהנקה...תופעה חולפת!
הרבה בריאות חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדם בזמן האכילהמרינה23/04/2009
שלום,
תינוק שלי בן שבועיים, אני שואבת ונותנת לו מהבקבוק (מתקשה לקחת ציצי עקב פטמה לא מספקי בולטת), כשאני נותנת לו בקבוק אחרי 20-30 CC אני מוציאה אותו לגרפס ( ככה אמרו לעשות בתינוקיה בב"ח ) אחרי הוא נרדם ולוקח לי זמן להעיר אותו ע"י נגיעה באוזן , יד , רגל, החלפת תיטול, או אני שמה אותו לעריסה ואחרי כמה דקות הוא מתעורר, אבל עשיתי נסיונות ונתתי לו 50-60 בלי אפסקה הוא אוכל מצויין.
היום הוא אוכל 80-100 CC.
שאלה:
1.למה חשוב לשים אותו לגרפס אחרי 20-30 CC, תינוק שלי כשאוכל יותר בלי הרמה לגרפס נח בעצמו עם בקבוק בפה וא"כ ממשיך.
2. האם להמשיך לאכיל אותו בזמן שהוא מתאמץ ורוצה לעשות קקי.
3. מה הזמן הסביר של אכילה?
4. מה מומלץ לאכיל לפני אמבטיה או אחרי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרינה
חיה כהן24/04/2009מרינה שלו אם תינוקך לא פולט לא חייבים להוציא לו את הבקבוק באמצע הארוחה. אם הוא מצליח לעשות הפסקה לבדו זה בסדר גמור!
אם את רואה שהוא מתאמץ לקקי,תעשי לו הפסקה לרגע באוכל.
זמן סביר לארוחה 20-30 דק.עדיף להאכיל לאחר אמבטיה כדי לא לטלטל יותר מדי אחרי האוכל.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בשינהשני23/04/2009
בני בן 8 חודשים. אוכל מוצקים וקצת הנקה.
בלילה ישן לידי. מתעורר 3-4 פעמים ואני מיניקה. מכיוון שהוא לידי - אז הציצי אצלו בפה במיידי.
1. האם זה הרגל רע?
2. מישהי אמרה שזה לא טוב לתינוק להניק בלילה - הכצעקתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
חיה כהן24/04/2009שני שלום!
השאלה איך את מגדירה הרגל רע, אם טוב לך ולתינוק שלך אז זה סימן שלכם זה מתאים ומצויין למישהו אחר אולי לא מתאים.
תהנו ותמשיכי לעשות מה שטוב לכם ותהנו. חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמאיה22/04/2009
שלום
בני בן 10 שבועות יונק בלבד. מזה חמישה שבועות בערך סובל מעצירויות.
בהתיעצות עם רופא המשפחה אמר לי כי לאחר חמישה ימים שאין לו יציאה לתת לו רבע נר גליצירין.
כך עשיתי וכל פעם היתה לו יציאה רכה וצמיגה מעט לאחר הנר.
מטריד אותי שזה הפך למצב קבוע מה אפשר לעשות. אתמול נתתי לו רבע נר ועדין לא עזר.
נראה כי הוא סובל מכאבי בטן וגזים רבים.
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
חיה כהן22/04/2009מאיה שלום!
בגיל הזה תינוקות אשר יונקים בלבד נוטים לפחות יציאות וזה בגלל שחלב האם מתפרק ונספג ברובו.
אם התינוק לא סובל מכאבי בטן או בטן נפוחה זה לא נחשב לעצירות ואין צורך להתערבות.ישנם תינוקות יונקים שנותנים יציאה פעם בעשרה ימים ויותר. מבחינה רפואית אין בסמכותי להמליץ על דברים אחרים תהיי במעקב ותנסי עי מסג טוב בבטן ובכפות הרגליים (רפלקסולוגיה) להרגיע את כאבי הבטן.אני הייתי מנסה להסתדר בלי הנרות גליצרין.
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות חשובות ודחופותמיכלי21/04/2009
הי,
יש לי תינוק בן חמישה חודשים ואני חוזרת לעבודה ומתכננת לתת בקבוק של חלב שאוב (על ידי המטפלת) פעמיים ביום.
יש לי שתי שאלות חשובות:
1. אם התינוק לא מסיים את החלב, אפשר להכניס את השאריות חזרה למקרר?
2. יש לי חלב שאוב מלפני 3 חודשים (סוף ינואר). עד מתי ניתן להפשיר אותו ולתת אותו לתינוק שלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלי
חיה כהן22/04/2009מיכלי שלום! תתחילי להשתמש בחלב מהתאריך הראשון ששאבת. החלב בסדר עד 4 חודשים מהשאיבה.
אין להשאיר ולהשתמש שנית בחלב שנשאר בבקבוק,לכן ההמלצה להכין ולחמם כמויות גדולות ואז תמיד אפשר להוסיף.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחמם כמויות קטנות
עינת22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
חיה כהן22/04/2009עינת,תודה על תיקון הטעות,השעה היתה מאוחרת...או מוקדמת ... מה שתרצי מקווה שהייתי מובנת.
כל טוב ויום נפלא חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הנקהמיכל21/04/2009
בתי בת ארבעה חודשים ניזונה מהנקה בלבד מההתחלה ללא בעיות היא עדיין אוכלת
כל שלוש שעות ולמשך חצי שעה ארבעים דקות רציתי לשאול אם זמני ההאכלות והמרווח בינהן לא אמורים להשתנות ? חברות שלי מניקות עשר דקות רבע שעה ואני תמיד "תקועה " בהנקה אינסופית
יש לציין שהתינוקת רגועה מבסוטה עולה במשקל ויש יציאות ושתן תקינים לחלוטין
יש לכן עצה או דרך שאני אוכל לקצר את זמני ההנקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
חיה כהן22/04/2009מיכל שלום! כולנו שונים ואם התינוקת שלך עולה יפה במשקל ומפותחת את לא צריכה יותר מזה. תנסי לא להשוות,ההנקה זה לא מדע מדויק וההנקות יכולות להשתנות באורכן ובמספרן,אז תמשיכו להנות אחד מהשני כי התקפ הזאת לא חוזרת!
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בעניין...אורין21/04/2009
שלום...
ילדתי לפניי שבועיים ויש לי כמה שאלות
יש לי חלב בכמות יפה,בשאיבה זה מגיע ל-60 מ"מ
1.רציתי לדעת קודם כל איזו כמות תינוק בדיל שבועיים צריך לאכול
2.בנוסףכשהוא יונק הו יונק בערך 5-7 דקות מצד אחד ואז הוא נרדם ממש,ואי אפשר להעיר אותו.
ואז נשאר לי גודש בחזה השני אז אני שואבת ואז נוצר מצב שהציצי שלי ממש מנופח וכואב לעיתים יותר קרובות ממה שהוא יונק כי הגוף מייצר עוד חלב...איך אפשר לווסת את זה?
3.ואם הוא נרדם זה אומר שהוא אכל מספיק? כי אחר כך הוא ישן יפה..למשך שעתיים - שעתיים וחצי בערך (ואם הוא ישן איתי הוא גם יכול לישון עד 3 וחצי שעות),אני מעוררת אותו במשך כל ההנקה עד שהוא פשוט נרדם לגמריי...
4.בנוסף יש שד אחד שממנו אני יותר שואבת כי הוא פצע לי שם את הפיטמה אז מאוד כואב לי להניק משם ועכשיו מרוב השאיבות השד הזה הרבה הרבה יותר גדול מהשני ויותר גדוש בחלב....איך אפשר לאזן את זה? ובכלל מה עושים?
5.עוד דבר זה שהוא יונק בערך 7 דקות ואז הוא סתם מוצץ בעדינות מדיי פעם כמו מוצץ את הפיטמה
אז אחרי שאני רואה שהוא כבר רדום לגמרי אני מוציאה לו את השד מהפה...זה בסדר? כי אמרו לי בבית חולים שאף פעם לא להוציא לו מהפה ולתת לו כמה שהוא רוצה אבל אני רואה שהוא כבר לא בולע סתם מוצץ כזה מדיי פעם ואני כ"כ עייפה..
6.עוד דבר זה שהוא פשוט לא מוכן לפתוח את הפה גדול גדול אז הוא לוקח רק חצי מהעטרה בתוך הפה וזה דיי כואב ופוצע וכשאני מנסה לגרום לו שיפתח יותר הוא ממש מתעצבן....מה לעשות?
ממש כואב לי החזה...גם הפיטמות וגם החזה עצמו...ניסיתי לתת לו חלב שאוב אבל הוא לא נרגע אותו דבר,הוא ממש רוצה את ההנקה וגם אני...
תודה רבה וסליחה על המיליון שאלות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורין
חיה כהן22/04/2009אורין שלום! אם את מניקה את לא צריכה לדעת כמויות.תינוק יונק לפי רצונו.חשוב מאוד לשים לב למס סימנים שמראים שתינוק מקבל מספיק אוכל:יציאות-לפחות 3-4 ביממה אפשר יותר.שתן-לפחות 5-6 טיטולים רטובים ביממה. עלייה במשקל,היה צריך כבר לחזור למשקל לידה,לפחות 7-8 הנקות ביממה.
אם הסימנים הנל קיימים אפשר להיות רגועים שמקבל מספיק אוכל! אבל לפי התיאור שלך פצעים גודש בשד אני מציעה שמישהי מומחית תעזור לך בהנקה ותראה איך התינוק יונק.הבעיות שאת סובלת מהם בדכ נובעות מהצמדה לא נכונה של התינוק לשד. חשוב מהר לתקן!
תינוק מרוקן את השד בצורה הכי יעילה בתנאי שנצמד טוב.
קבלי עזרה בטיפת חלב בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר הנקהנאוה21/04/2009
שלום רב,
ילדתי את בני לפני 5 חדשים ועדיין לא הגיעה הווסת- האם זה נורמאלי?
אמנם בני אוכל רק חלב אם, אבל לפני כחודש חזרתי לעבודה, כך שההנקה כבר לא כ"כ סדירה (שואבת מתי שיוצא).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוה
חיה כהן22/04/2009נאוה שלום!
כן הדבר תקין יכול לקחת גם עוד מס חודשים עד שתקבלי מחזור. הדבר כמובן לא מבטיח שלא תיכנסי להריון!
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםאמא17/04/2009
בני בן חצי שנה. השבוע התחלתי לתת לו מוצקים: יומיים קישוא, יומיים גזר, וביומיים האחרונים גזר- קישוא ותפוח אדמה מרוסקים יחד. הבן שלי נהנה מאוד מהמוצקים (בעיקר מהשילוב של גזר קישוא ותפוח אדמה), ולמרות שחשבתי לתת לו כפיות בודדות, הוא אכל יותר - בערך 10-15 כפיות). לא פיתח תגובות אלרגטיות. השאלה שלי - האם זה בסדר לתת לו תוך שבוע כמות כזו? וכן - האם זה במקום ארוחת תמ"ל? איך אני אדע כמה בדיוק הוא אכל בהשוואה לתמ"ל? ובכלל - איך אני אמורה להכניס את הירקות לתפריט שלו - האם במקום תמ"ל? האם בנוסף? האם להוריד את הכמות של התמ"ל (בד"כ אוכל 180 מ"ל)?
אני מתחילה להתבלבל בשעות ובכמויות של התמ"ל...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ג'ניס זאוסמר18/04/2009שלום רב,
השאלה שלך לא קשור להנקה - פני בבקשה לאחות טיפת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בעת הנקהנעמי15/04/2009
שלום, התינוק שלי בן חודש ושלושה שבועות. במשך הלילה הוא יונק יפה כל שעתיים שלוש ונרדם. אך לעיתים במשך היום הוא יונק ואחרי 5 דקות מתחיל לבעוט ולבכות. גם אחרי שעושים לו גרפס הוא ממשיך לבכות אם אני מנסה להניק אותו. וכך הוא מסוגל להמשיך במהלך שעות היום, מהבוקר עד הערב, כשפעם בשעתיים אני מנסה להניקו והוא יונק 5 דקות ומתחיל להתפתל ולבכות. אני דואגת שהוא רעב ואז בערב אני נשברת ונותנת לו בקבוק. ואז הוא נרגע בבת אחת ואוכל יפה 120 סמ"ק. אני יודעת שהוא סובל מגזים אבל איך יייתכן שתוך כדי הנקה הוא מתפתל וצורח ותוך אכילת בקבוק הכל בסדר? הוא ילד שלישי ועם הקודמים זה לא היה כך. הם בכו בערב כשלוש שעות מגזים וזהו. אני מפחדת שבסוף הוא יתרגל לבקבוק ויוותר על הנקה. יש לכם רעיון מדוע הוא בוכה בהנקה ולא באכילת בקבוק?
אודה לתשובתכם המהירה... המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמי
ג'ניס זאוסמר16/04/2009היי נעמי,
נראה שיש לו "גזים" או "קוליק" וכול תינוק עובר את הדבר הנורא הזה בדרך אחרת.
הוא אוכל את התמ"ל כי זה שונה. מה בדיוק הוא מחפש? לא תמיד אפשר לדעת. עובדה שאת נותנת לו את התמ"ל בערב , אולי בבוקר היה שונה.
עובדה שנייה - בלילה אין בעיה כזאת עז זה מצביע על תקופות שטוב יותר ותקופות שטוב פחות.
תנסי לראות מה שונה בלילה - שקט, חושך,מיקוםת תנוחה....
סיבה נוספת - תינוקות אוהבים הרבה חלב ומהר - יתכן ומרגיש במשך היום שהשד לא מלא והזרם לא חזק או מהיר מספיק לו כי הוא כל הזמן יונק.ההתנהגות שאת מתארת יכולה להיות גם מזה והכול ביחד.
אני ממליצה :
1 - בדיקת רופא ילדים לוודא שהכל בסדר - עלייה במשקל, יציאות, אוזניים, שתן....
2 - במשך היום להיק אותו במקום שקט,חשוך יותר וללא "לחץ" סביבתי. לתת לו ככה מ-2 הצדדים בכל הנקה.
3 - לאט לאט לרדת מהבקבוקים
מקווה שהכול ישתנה בקרוב
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)