פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה
    ריבי
    25/05/2009

שלום,
    בתי בת חודש וקצת,
    אני מניקה אותה פעם אחת ביום (בבוקר),
    את שאר הארוחות אני נותנת לה בשאיבות של החלב שלי +תמל
    העניין הוא שהשד השמאלי שלי הפסיק להתמלא ,ואני חשה ירידה בייצור החלב
    השד הימני בסדר גמור ויש התמלאות..
    מה הסיבה ??
    אני דיי פוחדת שהחלב פשוט נגמר כתוצאה מהשאיבות...האם זו הסיבה?
    אנא חזרו אלי עם תשובה בהקדם
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה

הוספת תגובה

• תשובה לריבי

ג'ניס זאוסמר
    25/05/2009

היי ריבי,
    יש לזכור ששאיבה לא שווה להנקה ישירה ואפילו אם משתמשים במכשיר הטוב ביותר ושואבים לעיתים קרובות רואים ירידה בתפוקה.
    ולכן אני ממליצה על הנקה ישירה,מכשיר שאיבה מהטוב ביותר (מדלה לקטינה או ספקטרה) והגברת השאיבה בכדי להגביר את החלב.בנוסף - כמוסות חילבה: 3 כמוסות 3 פעמים ביום.
    כל זה ביחד עשוי לעזור.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ריבי
    26/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטיליום ודיאטה
    יול
    25/05/2009

שלום

האם כדורי מוטיליום יכולים להגביר ייצור חלב במקרה של ירידה בתפוקת החלב עקב דיאטה?
    כמובן, כשההנקה מתנהלת נכון
    לא מדובר בדיאטה חריפה, אך כן בדיאטה של פחות מ-1800 הקלוריות המומלצות לנשים מניקות
    [בסביבות 1500]

לקביעת תור
    סגירה
    מוטיליום ודיאטה

הוספת תגובה

• תשובה ליול

ג'ניס זאוסמר
    25/05/2009

שלום יול,
    לכל תרופה יש פוטנציאל לתופעות לוואי - וכך גם למוטיליום.
    התרופה מגבירה את תפוקת החלב על ידי הפקת תופעות הלוואי במתן מינון גבוה מהרגיל.
    לכן יש אפילו בעיה להשיג מרשם מרופא - רואים את הדבר כלא אתי.
    לי לא ידוע אם "דיאטה"שכזאת יכולה להביא למיעוט חלב - קרוב לוודאי שלא , למרות שלא מומלצת.
    ולכן המלצתי היא: דיאטה מתונה ולא תרופות העלולות לגרום לתופעות לא רצויות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות ועוד..
    אמא של נעמה
    24/05/2009

שלום, אני אושרת, אמא של נעמה ויש לי מספר שאלות:
    ביתי בת חודש, יונקת לעיתים תכופכות.מראה סימני רעב כמו עיירנות מוגברת, הכנסת אצהעות לפה ומציצתן ובכי מאכזב כשאני נותנת לה מוצץ ותוך כמה שניות היא קולטת שלא יוצא ממנו חלב, היא יורקת אותו ומיבבת. במשך היום אני יכולה לשבת ולהניק אותה בהפרשים של חצי שעה, כל יניקה לא אורכת יותר מעשר דקות, היא נרדמת או פשוט מוציאה את הפטמה מהפה מסיבה לא ברורה. יש לציין שברב ההנקות אני שומעת אותה בולעת, וההיצמדות שלה לשד נכונה לפי דעתי.(כי כבר לא נוצרים לי סדקים או חתכים כמו בשבוע הראשון, וגם כי אני חשה בהתרוקנות השד לאחר שתיים שלוש הנקות תכופות.) מתישהו, לאחר שלוש או ארבע שעות שהיא כמעט לא ישנה, כי היא מתעוררת לינוק כל פעם, והיא משדרת סימני רעב ועייפות, אני נותנת לה חלב שאוב מבקבוק, מנה של 80 מיל' לערך, עם הפסקה אחת להוצאת אוויר, ואז היא נרדמת וישנה בין שעתיים לשלוש, ואז שוב אותו הסרט, הרבה הנקות תכופות, וחוזר חלילה. יוצא שהיא לוקחת ביממה בין 4 ל-6 מנות מבקבוק, והרבה הרבה הנקות קטנות בין לבין.
    יציאות-בין 4 ל-8 ביממה ושתן- בין 7 ל-10. יוצא לי להחליף לה בין 8 ל-12 טיטולים ביממה.
    עלייה במשקל: נולדה 2840, יצאה מבי"ח 2750, שבוע אח"כ נשקלה בטיפת חלב 2950 עוד שבוע לאחר מכן נשקלה בטיפת חלב 3150 והיום , שבועיים לאחר מכן, נשקלה שוב 3970.
    תודה מראש לעונות. המשך ערב נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקות תכופות ועוד..

הוספת תגובה

• תשובה לאמא של נעמה

ג'ניס זאוסמר
    24/05/2009

שלום נעמה,
    קשה מאוד לדעת בדיוק מה מתרחש אבל לי נראה שהיניקה שלה לא מספיק אפקטיבית - היא לא מוציעה חלב מספיק ולכן לא שבעה.
    סמני המשקל, שתן, צואה וכו - כנראה נובעים מהבקבוקים שהיא מקבלת מעבר להנקה.
    אני מאוד ממליצה שתגשי לייעוץ הנקה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא של נעמה
    24/05/2009

תודה רבה ולילה טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט חלב בהנקה
    טל
    24/05/2009

שלום רב,
    אני אמא לילדה ראשונה בת3.5 חודשים (גילי 34)
    מאז היוולדה אני מניקה באופן מלא. וביומיים האחרונים אני מרגישה מיעוט חלב; הן בתחושה בחזה והן בהנקה עצמה (הילדה מושכת את ראשה אחורנית)
    בנוסף, בניגוד לעבר,בו השאיבה נמשכה כ-10 דק' והניבה כמויות גדולות של חלב (כ- 150 מ"ל גם לאחר הנקה), אני מתקשה לשאוב (גם לאחר מספר שעות ללא הנקה).

האם יש משהו שאני יכולה לעשות? האם עלי להתחיל לתת תחליף?

אודה לך על תשובתכן,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט חלב בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ג'ניס זאוסמר
    24/05/2009

היי טל,
    לא בטוח שיש לך מיעוט חלב אבל אם כן אני חושבת שיש סיכוי להגביר את הייצור.
    תשאבי יותר ולעיתים קרובות יותר ,אפילו אם לא יוצא יותר בהתחלה.
    תלחצי על השד בזמן ההנקה ובזמן השאיבה בכדי להזרים את החלב.
    תקני לך כמוסות חילבה מחנות טבע - קחי 3 כמוסות בבוקר, 3 בצהרים ו3 בערב - יעזור.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני הנקה:מתי?וכמה?
    קרן
    24/05/2009

שלום...
    בתי בת שבוע וטפו טפו טפו היא תפסה את הקטע של ההנקה מצויין.
    העיניין הוא שאני מעוניינת לשאוב ע"מ שאוכל קצת להשתחרר לשעה שעתיים לעשות סידורים שונים.
    שאלתי היא מתי אפשר לשאוב(יש לי משאבה חשמלית של מדלה עם ווסת)לפני ההנקה או אחרי הנקה?כמה זמן לפני או אחרי? במשך כמה זמן לשאוב?עד שרואים שכבר לא יוצא חלב ולעבור לצד שני?
    בתי בד"כ יונקת כל שעתיים וחצי שלוש,איך מתמרנים בין הנקה להנקה?
    בקיצור המון שאלות ומעט מדי תשובות יש לי עליהן
    מי מתנדבת לעזור?
    תודה מראש... : )

לקביעת תור
    סגירה
    זמני הנקה:מתי?וכמה?

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ג'ניס זאוסמר
    24/05/2009

קרן שלום,
    אני שמחה שבתך תפסה את העניין ויונקת מצוין. עם זאת אני מאוד מאוד ממליצה לא להתחיל עם שאיבות ושילובים כעת. כל שנוי בתהליך הטבעי(פיזיולוגי) עלול לגרום לשיבוש בתפוקת החלב וביכולתה / רצונה לינוק.
    תשמרי את המשאבה ליותר מאוחרת, אין משאבה הדומה להנקה ואת ממש בהתחלת התהליך - חבל להסתכן.
    תני לתהליך להתבסס אצלך ואצלה ועל תזמיני בעיות או צרות סתם.
    בעוד כמה שבועות אשמח לענות על כל שאלה בקשר שאיבה.
    תהני בינתיים,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כל הזמן רעבה...
    ריקי
    24/05/2009

שלום רב!
    אני מניקה הנקה מלאה כבר חודשיים וחצי, אני רעבה בטירוף כל הזמן, כבר לא בא לי לאכול ונמאס לי מכל סוגי המאכלים אבל אני מרגישה רעב תמידי אפילו תוך כדי שינה, כל היום אוכלת(3000 קלוריות בממוצע ביממה ) אבל לאורך כל החודשיים וחצי האלו נעצרתי במשקל לא עולה ולא יורדת (בהריון עליתי 14 קילו והתחלתי במשקל תקין,אחרי הלידה ירדתי 7 ולצערי 7 נשארו) האם זה נורמלי? האם זוהי תופעה מוכרת? האם מישהי נמצאת במצבי?
    נ.ב התינוקת יונקת כ- 6 פעמים ביום ופעם 1בלילה

לקביעת תור
    סגירה
    אני כל הזמן רעבה...

הוספת תגובה

• ריקי

חיה כהן
    24/05/2009

ריקי שלום!
    יכול להיות בגלל שינויים הורמונליים שאת מרגישה את הרעב,תבדקי בנוסף רמות סוכר בדם.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות בהנקה, הצילו
    קרן
    23/05/2009

שלום
    אני כבר נואשת,
    הבובה הקטנה שלי בת שבועיים ויומיים אוכלת הנקה בלבד
    היא תינוקת שפולטת. ולפני שבוע החלה להקיא באופן יומיומי פעמיים ביום. הייתי אצל רופא ילדים והוא אמר שמדובר בפליטה, כי הצבע של הפליטה לבן ולא צהוב, למרות שנראה שהיא מקיאה ארוחה שלמה, וכמובן שאח"כ היא מורעבת.

ארצה לציין שההנקות איתה קצרות מאוד, ונראה שהיא אוכלת מהר, בולעת.
    בנוסף שתן וצואה טובים ובינתיים נצפתה עלייה במשקל. אני שמה לב שכשאני מציעה לה שד נוסף אז היא מקיאה, אבל היא דורשת. למנוע ממנה?

ליבי נחמץ בכל הקאה
    נא עזרה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות בהנקה, הצילו

הוספת תגובה

• הקאות

חיה כהן
    24/05/2009

שלום! יכול להיות שבאמת הפליטות הם כתוצאה של כמויות גדולות של חלב ,הפתרון יהיה להניק בכל ארוחה רק משד אחד ולא לעבור לשני.
    להחזיק את התינוקת יותר על הידיים לאחר הארוחה.
    לעקוב אחר הפליטות ואם הם ממשיכות לחזור לרופא בשאלה של רפלוקס.תופעה מוכרת בתינוקות וגורמת לפליטות.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיה

קרן
    24/05/2009

הי חיה
    היא רעבה עדיין אחרי שד אחד לפעמים ומחפשת נורא ציצי
    לפעמים אני מתיאשת ונותנת לה צד שני ואז.. הקאה

מה לעשות? להרגיע בצורה אחרת? יש רעיון?

תודה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לקרן

ג'ניס זאוסמר
    24/05/2009

קרן,
    השד אף פעם לא ריק ולכן תציעי לה את אותו השד.החלב מתמעט והזרם נחלש אבל יש עדיין חלב.
    אם היא עולה יפה במשקל ומתפתחת יפה - אפשר לנסות לתת לה מוצץ לאחר האוכל.
    תמשיכי לעקוב אחר משקלה כל שבוע - חשוב.
    צבע החלב הוא לא מה שקובע - הקאה או פליטה - הכמות קובעת. פליטה - כמות קטנה לעומת הקאה - כמות גדולה.
    כל עוד היא עולה במשקל - אין מה לדאוג.
    בינתיים אין מה לדאוג.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - 10 חודשים
    חלי
    22/05/2009

אני מניקה כבר כמעט 10 חודשים ללא תחליפים הקטנה כבר גדולה ויונקת יפה אבל בשבוע האחרון שמתי לב שהחזה שלי חזר כמעט למידה מלפני ההריון וכמעט כבר אין גודש אפילו לאחר כ-8 שעות של חוסר הנקה (למשל כשאני בעבודה)
    האם זה אומר שמתחיל להיגמר לי החלב ?
    בלילה היא יונקת פעמיים בערך (כל 3 שעות)
    ניסיתי לשאוב אתמול על מנת לתת לה דייסה בכפית (בתור מזון מוצק נוסף לפי המלצת טיפת חלב) ובקושי יצא 50 מ"ל משתי צדדים...
    גם בלילה אני כבר בלי מלאות בחזה בקיצור החזה מרגיש לי ריק.
    כנראה שזו גם הסיבה שהיא מתעוררת בלילה לינוק...(לא מספיק לה ..)

האם נשמע הגיוני שנגמר לי החלב ?כשאני חוזרת מעבודה היא יונקת ורגועה אבל אני שמה לב שתכיפות החלפת החיתולים ירדה... (הרבה פחות פיפי)
    האם יש צורך להגביר את כמות החלב ? האם ניתן בכלל ?

הוספת תגובה

• איה

חיה כהן
    22/05/2009

איה שלום! הכמויות של החלב הם פונקציה של מס ההנקות .תוכלי לראות שאם בםופי שבוע כשאת מניקה יותר מאשר באמצע השבוע כמויות החלב גדלות והשד מתמלא.
    באופן פיזיולוגי אם את מורידה את מס ההנקות כמויות החלב ירדו.אם יש לך אפשרות תשאבי לפחות פעם אחת בזמן שהותך בעבודה זה יכול להגביר לך את החלב.
    בקשר לארוחות בלילה,תינוק לא מתעורר בלילה להנקה רק בגלל רעב אלא לפעמים מתוך אי נוחות או חיפוש אחר ביטחון.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יעיל יותר
    נינא
    22/05/2009

ילדתי לפני 10 ימים , מלידות קודמות ידועה לי התופעה של נשירת שיער ומכיוון שיש לי שיער דליל אני רוצה להפחית את התופעה ככל האפשר .
    יש כמוסות בשפ פרוקפיל האם מותר להשתמש בהם בתקופת ההנקה ועד כמה הם יעילות ?
    מה לגבי השימוש במטרנה משופר או באבץ בתקופת ההנקה ?
    איזה תרופה יעילה יותר לבעייה של שיער דליל והפחתת נשירה כתוצאה מלידה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מי יעיל יותר

הוספת תגובה

• נינא

חיה כהן
    22/05/2009

נינא שלום!
    איני מתמצאת בנשירת שיער רצוי לפנות לרופא עור בשאלה זו.
    מבחינת תרופות בהנקה ישנו מרכז טראטולוגי לתרופות בהנקה בביח בלינסון,אני מציעה לך לאחר שתדעי מה את צריכה לקחת תבררי אם מותר או לא. יכול להיות שכדאי לחכות קצת מאחר ואת ממש רק ילדת ותינך יונק הרבה בשלב זה.תקפידי לאכול אוכל מזין ויטמינים ותמשיכי לקחת את הויטמינים שלקחת בהריון.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוקן
    רותם
    21/05/2009

שלום
    האם אם מניקה יכולה להשתמש בחוקן בשם FLEET ENEMA ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוקן

הוספת תגובה

• רותם

חיה כהן
    21/05/2009

רותם אין בעיה להשתמש בחוקן אם יש צורך.ההשפעה היא מקומית.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלילה
    אושרת
    21/05/2009

שלום רב.
    באיזה גיל אפשר להפסיק להניק בלילה ולהתחיל להרגיל את התינוק לישון לילה שלם?
    (זאת בעקבות תוכנית "הלוחשת לתינוקות", שאמש ראיתי כי הרגילה תינוק בן
    8 חודשים לישון לילה שלם מבלי לינוק).

תודה מראש,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בלילה

הוספת תגובה

• אושרת

חיה כהן
    21/05/2009

אושרת שלום!
    באופן עקרוני תינוק לא חייב לינוק בלילה,אם תינוק יונק הרבה פעמים במשך היום הוא יכול לוותר על ההנקות בלילה. הבעיה היא שהנקה זה לא רק אוכל ולעיתים תינוק יתעורר וירצה לינוק בלילה בגלל שהוא צמא או בגלל שהוא מחפש חום ובטחון.
    תחנכי את תינוקך לפי הבנתך ודרכך מבחינה רפואית תינוק לא חייב לינוק דוקא בלילה.
    דבר נוסף מתי מתחיל אצלך הלילה ומתי הוא נגמר? חומר למחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה בעניין...
    אורין
    21/05/2009

שלום...
    הבן שלי בן חודש וחצי ואני מניקה אותו (סוף סוף איכשהוא :-)הצלחתי )
    ברוך השם עכשיו יש לי חלב בשפע ויש לי כמה שאלות...
    1.אני מאכילה אותו משד אחד ,אחרי כמה זמן הוא נרדם לי על הציצי,או שנגיד אני רואה שכבר אין לו כוח יותר לינוק אז אני מרימה אותו לעשות גרעפס,ברגע שאני מרימה אותו ומתחילה לטפוח לו על הגב הוא מה זה צורח...מתעורר לגמריי בוכה צועק (אני לא מפסיקה אותו לפניי שהוא סיפק את הרעב ככה שהבעיה היא זה לא שהוא רעב) הוא פשוט לא אוהב את הקטע...
    זה נורא אם הוא יילך לישון בלי לעשות גרעפס? זה יכול להרחיב לו את הקיבה או משהו?
    ולפעמים כשאני מתעקשת אז באמת יוצא לו גרעפס והוא יכול להמשיך לאכול יותר טוב אחר כך
    2.הוא לא ממש רוצה לפתוח פה גדול..אמרו לי שפשוט לחכות עד שהוא יפתח אבל הוא ממש מתרגז ואז שולק לי את הפיטמה ממש חזק... :-) יש איזו נוסחה?טיפ?
    3.כמה תינוק יונק צריך להעלות במשקל בערך בשבוע? (או בחודש?)
    4.הצואה שלו עד עכשיו הייתה בצבע ממש כמו של חרדל עם גרגירים (מרקם של קוטג'-סליחה על הדימוי) אז הבנתי שככה זה אמור להיות וזה טוב,גם הרייח שלה לא היה דוחה בכלל,, אבל עכשיו הצואה שלו הרבה יותר כהה וגם עם רייח לא כ"כ נעים ובלי הגרגרים..
    השאלה אם זה גם בסדר...אם זה אומר שאני לא שותה מספיק או שהוא לא מקבל משהו בחלב שלי...
    5.אני חושבת שייש לו עכשיו קפיצת גדילה הוא חסר סבלנות כל הזמן ...אבל איך יודעים? אם כל פעם שאני שמה אותו על השד הוא רוצה לינוק אז זה אומר שייש לו קפיצת גדילה? ומה עושים במצב כזה?
    תודה...מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חדשה בעניין...

הוספת תגובה

• אורין

חיה כהן
    21/05/2009

אורין שלום.
    1. תינוק לא חייב לעשות גרפס ובטח לא צריך להרגיז אותו בשביל זה.
    2.בדרך כלל תינוק ערני שרוצה לאכול פותח פה מספיק גדול בשביל לקחת הרבה שד לתוך הפה ולא רק פטמה.תביאי אותו לשד ואל תנסי להכניס את השד לפיו.
    3.עלייה במשקל בערך 150 גר לשבוע יכול להיות קצת יותר או קצת פחות.
    4.הצבע של היציאות יכול להשתנות אין לזה משמעות מיוחדת יכול להיות בגיל הזה שמס היציאות ירד ויהיו מס ימים ללא יציאות בכלל לא להבהל הדבר תקין בגיל זה.
    5.משמעות קפיצת גדילה כשמה כן היא תק שהתינוק יונק יותר ואכן עולה יותר במשקל,לזרום עם התינוק לתת לו לינוק כמה שרוצה.בדכ נמשך יומיים שלושה ועובר.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף חלב מה עושים?
    מיכל
    21/05/2009

שלום רב,
    ביתי בת 7 שבועות ואני מניקה באופן מלא. יש לי חזה מאוד גדול וכמות גדולה של חלב, אפילו עודף חלב. אני נעזרת במשאבה וכיום ירדתי לפעמיים ביום - פעם אחת בשמונה בבוקר ופעם שנייה בשמונה בערב וזהו. העניין הוא שבין שאיבה לשאיבה, השד מתמלא מאוד, הוא גדוש וקשה על אף ההנקות. התינוקת גדלה כמו שצריך ואני בטוחה שאוכלת דייה, אך איני יודעת מה לעשות כדי למתן את הייצור של החלב שהוא ממש מוגזם. אם אני לא שמה פדים של הנקה, אני מטפטפת ונוזלת כמו ברז, השד גם מאוד כבד וזה בוודאי תורם לכך. מה אוכל לעשות? יש לי כבר 60 שקיות של חלב שאוב בהקפאה עמוקה, והיד עוד נתונה... יש למי לתרום את זה? אשמח! תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    עודף חלב מה עושים?

הוספת תגובה

• מיכל

חיה כהן
    21/05/2009

מיכל שלום! קוראים לזה צרות של עשירים! אבל בודאי שאני מבינה את האי נוחות שלך.
    חשוב להצמיד את התינוק לעומק השד שירוקן בכל הנקה כמה שיותר חלב ולא רק יאסוף את הטיפות שנוזלות(אולי משהי מקצועית צריכה לראות אותך מניקה).
    דבר נוסף להניק בכל ארוחה רק מצד אחד לאט לאט הגוף יתרגל לייצר פחות חלב.יכול להיות שבהתחלה תצטרכי להעזר בקומפרסים קרים לשד שלא מניקים ממנו באותה ארוחה,אבל זה יתאזן.
    בקשר לתרומת חלב עדיין אין בארץ בנק חלב ואין אפשרות לתרום חלב אם בצורה מסודרת ורשמית.מאוד חבל כי בטוח שיש תינוקות שהיו יכולים להנות מזה-יום אחד ודאי יהיה.
    בהצלחה והנקה לאורך זמן בהנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף חלב

ילנה
    17/11/2009

שלום מיכל
    כתבת שיש לך עודף של חלב ואת מוכנה לטרום.
    האם זה אקטואלי עד כה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון
    דולב
    21/05/2009

האם עישון מוריד את תפוקת החלב??
    ובגיל 4 חודשים כמה בערך צריך לינוק תינוק אם אני שואבת לבקבוק כמה cc בערך הוא צריך בארוחה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עישון

הוספת תגובה

• דולב

חיה כהן
    21/05/2009

דולב שלום! עישון בהחלט מוריד את תפוקת החלב.
    מבחינת כמויות בבקבוק קשה מאוד להגיד אם בשאר היום התינוק יונק ואנחנו לא יודעים כמה אז אי אפשר לדעת כמה ירצה רוקא מהארוחה הזאת בבקבוק. ההמלצה היא להכין כמות של 80-100CC ואם התינוק ירצה עוד אז להוסיף.
    יש לזכור שאסור לחמם חלב פעמיים,וכן אסור לתת אוכל בהמשכים אז עדיף לתת כמויות קטנות ולהגדיל לפי הצורך.
    כל טוב ולילה טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לא מאוזנת
    יעל
    20/05/2009

שלום

לחברתי תינוקת בת 4 חודשים והיא מניקה אותה הנקה מלאה. נוצר מצב בו יש שד אחד מלא יותר ושד אחד פחות, למרות שבחודשים הראשונים ההנקה הייתה משני השדיים.
    כרגע יש הבדל משמעותי בגודל בין שני השדיים. חשוב לציין שבילדה הקודמת נוצר מצב דומה, אך אז חברתי היתה פחות במודעות לעניין ובשלב כלשהו היא פשוט הפסיקה להניק מצד אחד. הפעם הזאת היא רצתה להמנע מאותו המצב ולכן כן המשיכה להניק משני הצדדים, אבל התינוקת מתחילה בשד הקטן יותר ואחרי שתי דקות מתעצבנת ואז היא מעבירה אותה לצד השני.
    מה יכולה להיות הסיבה לכך שיש הבדל בין שני הצדדים? איך ניתן לפתור את הבעיה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לא מאוזנת

הוספת תגובה

• יעל

חיה כהן
    21/05/2009

יעל שלום! תמיד יש הבדל בין שני הצדדים דוקא כדאי להניק יותר מהשד המלא ועי כך להפחית את האי נוחות שלו.
    אין משהו ספציפי שניתן לעשות כדי לאזן את שני הצדדים.
    בהצלחה וכל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

יעל
    21/05/2009

נראה לי שלא הבנת אותי. יש הבדל בגודל שנראה דרך חולצה, לא הבדל רגיל שיש לכל אחת מאיתנו- (אחד גדול שני קטן). ויש שד אחד שהיא מתקשה להניק בו ולכן הוא פחות מלא. ההבדל הזה לא קיים כשהיא לא הניקה והוא מפריע מאד. אם היא תניק יותר מהשד המלא הוא רק יתמלא יותר על חשבון השד הקטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן

יעל
    21/05/2009

החוסר נוחות לא נובעת ממלאות השד-לא מדובר בגודש, אלא מההבדל בין השדיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

חיה כהן
    21/05/2009

יעל שלום!
    דבר שיכול להסביר את ההבדלים בצדדים זה הבדל בסיסי בין השדיים ללא קשר להנקה ואז זה מסביר גם למה יש כמויות יותר קטנות בצד אחד.
    לעיתים יש מבנה שד כזה ואין מה לעשות.אין לי רעיון נוסף איך לאזן בין הצדדים,זה משהו שצריך ללמוד לחיות איתו ןלאזן אותו לנוחיותך.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה