מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב הנקה עם הזנה מבקבוקפז11/06/2009
היי,
אני מעוניינת לשלב הנקה עם הזנה מבקבוק- בני בן 6 חודשים יונק כל היום ובערב לפני שהולך לישון בעלי מאכיל אותי בבקבוק (חלב שאוב). אני רוצה לפעמים להאכיל אותו בבקבוק במהלך היום אך הוא מסרב לקבל ממני את הבקבוק, בערב שבעלי מאכיל אותו אין לו שום בעיה אבל כשאני מנסה הוא בוכה ולא מוכן לקבל את הבקבוק ממני- מה עלי לעשות כדי להרגיל אותו?
חשוב לציין שהוא אכל בבקבוק כשנולד מאחר ולא הצלחתי להניק אותו בהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפז
ג'ניס זאוסמר11/06/2009שלום פז,
בנך לא מצפה לקבל בקבוק ממך ולכן לא מסכים.אני מתארת לעצמי שבסבלנות ובעדינות הוא יבין לאט לאט שאפשר גם ממך לקבל בקבוק.על תלחצי מזה - תני לו את הזמן.
תנסי אולי לתת לו מכוס עם פיה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פז11/06/2009סליחה התכוונתי בן 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקת לילהשירלי10/06/2009
שלום,
אני מעוניינת לגמטול את בני , בן ה- 10 ח', מהנקה רק בלילה ואילו ביום להמשיך להניק. יש בכך בעיה? ויותר חשוב, אשמח לשמוע איך עושים זאת. האם להפחית הנקות או בבת אחת לא להניק יותר בלילה. (הוא מתעורר הרבה בלילה. אני די בטוחה שזה לא מרעב או רצון לינוק ועל כן מעוניינת להפסיק להניק בלילה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר11/06/2009היי שירלי,
הנקה בלילה בגיל הזה נובעת,קרוב לוודאי, מהרגל והנעה ופחות מרעב.
אין בעיה עקרונית עם זה אבל תכלי לצפות לירידה מסוימת של תפוקת החלב באופן טבעי.
מומלץ תמיד לבצע שינויים בהנקה בהדגה מרבית בכדי לא לזעזע יותר מדי את התינוק ואת תפוקת החלב.
תמיד קשה לשנות הרגלים וצריכים סבלנות ויצירתיות.
תציעי משהו אחר
תשלחי את בעלך אליו בלילה
מוצץ(אם יש)
לתת רק צד אחד ובהדרגתיות להפחית את זמן ההנקה
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהנקה היתכן ?אורית10/06/2009
שלום,
ילדתי לפני חודשים, עד היום מניקה מלא בלי תוספות או שאיבות.
היום ראיתי כתמים חומים כמו תחילת מחזור, האם זה יכול להיות ?
לא הרגשתי שום סימנים מקדמים למחזור כמו כאב בטן וכדומה.
הדימום מהלידה כבר פסק לחלוטין לפני חודש.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
ג'ניס זאוסמר11/06/2009היי אורית,
כן בהחלט יכול להיות מחזור כאשר מניקים.
אין שום בעיה.
ברור לך אבל שאת יכולה להכנס להריון למרות ההנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקהטליה10/06/2009
מדוע עדיין סובלת בזמן הנקה?? כואב לי ושורף מאוד בצורה בילתי נסבלת
הייתי אצל יועצת הנקה מוסמכת שאמרה שאני מניקה בצורה נכונה והילדה יונקת יפה מאוד, העלנו את רעיון הפיטריה אך הוא נשלל ע"י מומחית לרפואת עור שנתנה לי קרם צטומקרוגול לשמירה על העור, גם דלקת בשד נשללה ע"י כירורג מומחה לשד.
השד שלי נראה בסדר ללא פצעים, לא סדוק ולא יבש, יש לי חלב והמון רצון להניק אבל לא מבינה למה שורף לי בתוך השד מסביב לפטמה והפטמה עצמה
אציין שילדתי לפני חודש וחצי וגם כאשר אני שואבת אין את אפקט השריפה
חייבת עזרה ודחוף!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטליה
ג'ניס זאוסמר10/06/2009שלום רב,
צר לי שאת סובלת כך.
אני מבינה שאת כבר ניסית המון והאפשרויות לי לעזור דרך האינטרנט מוגבלות.
1 - אם לא כואב בזמן שאיבה ואין לך אפשרות להניק ישירות - תשאבי
2 - מרפאת הנקה של דר" מירה ליבוביץ, מושב אודים (אם ההנקה חשובה לך אני מאוד ממליצה)
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קבעתי
טליה10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהפז08/06/2009
בני בן 6 שבועות עד כה ינק בערך 10 דקות בכל שעתיים שעתיים וקצת. בימים האחרונים הוא יונק 5 דקות ורוצה לאכול כל שעה האם יתכן הדבר? ןאיך אני גורמת לו לינוק יותר זמן כדי שישבע ליותר זמן? (הוא עולה יפה במשקל בערך 300 גרם לשבוע) הוא סובל גם הרבה מכאבי בטן כי באמצע ההנקה הוא לפעמיים מתפתל מכאבים לכן אני רוצה שיאכל ארוחות ארוכות יותר וכך לא יסבול הרבה מכאבים .
אולי אני לא מצליחה להבדיל בין הבכי של הרעב לשל הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
ג'ניס זאוסמר08/06/2009היי רעות,
יניקות ארוכות יותר לא מונעות כאבי בטן.
התינוק שלך עדיין בשלב של חוסר התארגנות והסמנים שאת מתארת נחשבים כרגילים.אומנם קשה לראות תינוק לא נינוח אבל השלב הזה יעבור תוך כמה שבועות.
אני ממליצה שתניקי אותו מהצד הראשון עד שמסיים(עוזב את השדג או נרדם עליו לאחר הנקה טובה) ולאחר מכן להעביר אותו לינוק מהצד השני עד שמסיים.הוא יינק יותר זמן ויקבל את רוב ארוחתו מהצד הראשון אבל השיטה הזאת מאפשרת קבלת אוכל בכמויות יותר גדוות והרכב חלב טוב יותר.אם נרדם בין הצדדים - תחליפי טיטול - יתעורר כמו כלום.
את צודקת - לפעמים התינוק מגיב אותו הדבר לכאבי בטן ורעב - בקרוב תדעי להבדיל ותהיה מומחית לתינוק שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלבגלי08/06/2009
שלום,
ילדתי לפני חודשיים. לוקח לי המון זמן לשאוב- 120 מ"ל כ-40 דקות. כמו כן אני מרגישה שרוב הזמן השדיים לא מספיק מלאים. אני יודעת ששאיבות אמורות להגביר את כמות החלב,אך כל פעם שאני שואבת אין לי מספיק חלב לארוחה הבאה. איך אני יכולה להגביר את כמות החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית
ג'ניס זאוסמר10/06/2009היי גלית,
בשלב הזה לא כל כך מרגישים מלאות בשדיים ולא אמורים להרגיש מלאות כמו שבהתחלה.
אני מציעה לשאוב כמה פעמים ביום כדי לגרות את היצירה ולאסוף כמויות .שאיבה אחת לא תניב לך כמות גדולה בהתחלה.
אני גם מציעה לבדוק את מכשיר השאיבה ואולי להשיג אחד באיכות יותר טובה.
אני גם מציעה לך לבדוק אם המיעוט חלב נובע מרושם בלבד או באמת יש מיעוט.האם התינוק עולה במשקל, שמח בדרך כלל, עושה פיפי וקקי כמו שצריל וכו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב חלב אם וסימילאקנועה08/06/2009
לצערי אני לא מצליחה להניק את בני בן השבועיים וחצי ואני שואבת חלב ומאכילה אותו מבקבוק. אני לא מסוגלת לשאוב את כל תצרוכת החלב היומית שלו ומשלימה עם תחליף (כשליש מהתזונה). שמתי לב שביומיים האחרונים הוא אינו שקט וכל הזמן סובל מגאזים. האם העירבוב בין סוגי החלב "מבלבל" לו את המערכת? האם כדאי להפסיק עם חלב האם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ג'ניס זאוסמר08/06/2009שלום תמי,
1 - הערבו לא גורם ל"בלבול" - תמיד עדיף לתינוק חלב אם מעל כל דבר אחר ולכן על תפסיקי את מתן חלב האם.
2 - אין סיבה ששאיבה בגיל שבועיים תניב רק שליש מהצריכה היומית.תשיגי לעצמך מכשיר יותר טוב ותראי שיצא יותר.ובנוסף - תשאבי יותר פעמים (כל 3 שעות) - אחרת החלב באמת יתייבש בקרוב.
3 - האם כבר ויתרת - תשקלי ייעוץ הנקה. יתכן וכל זה מיותר ועם קצת עזרה יינק ישירות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב אםרוני07/06/2009
שלום,
בתי בת 3.5 חודשים והחלטתי להתחיל לשאוב ולהרגיל אותה לינוק מבקבוק, לפחות פעם ביום, על מנת שבעתיד תוכל לינוק גם מבקבוק. במהלך היום היא אוכלת לעיתים תכופות (בערך כל שעתיים) ושאלתי היא מתי את ממליצה לשאוב? בכל פעם כשאני שואבת יוצא מעט מאוד חלב (כ-50 מ"ל בכמעט 15 דקות) ונראה שהשד ריק. כיצד אני יכולה להגדיל את כמות החלב בכדי שאוכל לשאוב וליצור מעט עודפים באחסון בפריזר? רוצה לציין כי התינוקת עולה היטב במשקל (200 ג' בשבוע) כך שאין לדעתי בעיה של מחסור בחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטע
ג'ניס זאוסמר07/06/2009היי נטע,
כנראה שבהתחלה תצטרכי לשאוב כמה פעמים בכדי לאסוף ארוחה אחת.
הכמות שנשאב לא משקף את הכמות הקיים אלה יותר את יעילות השאיבה. תלוי מאוד במכשיר עצמו ופיתוח מיומנות השאיבה.
אני מציעה להמשיך לנסות,אולי במכשיר אחר, ולהתרגל עליו.
תתחילי על עוצמה חלשה יותר ותגבירי לאט.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות והנקהענת06/06/2009
שלום רב.
בתוכנית טלוויזיה " הלוחשת לתינוקות " , היא טענה שתשישות ועייפות בהנקה גורמת לייבוש
החלב. האם נכון הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן07/06/2009ענת שלום!
כשמדברים על תשישות ועייפות בקשר לייבוש חלב הכוונה היא למצב קיצוני של תשישות!בודאי במקרים קיצוניים יכול לפגוע בהנקה כמו דברים אחרים כמו התייבשות של האם שלא שותה מספיק או אמא שהיא בתת תזונה מדברים על תופעות קיצוניות ולא עייפות רגילה של אמא לאחר לידה.
כל טוב ,ובהחלט מומלץ לנוח בכל רגע אפשרי!
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הנקות ביוםעינת05/06/2009
שלום. ביתי בת 8 חודשים וחצי. היא אוכלת מוצק ומאוד אוהבת. יוצא שהיא יונקת בין פעם אחת לפעמיים ביום. האם זה מספיק? עד איזה גיל היא אמורה להמשיך לינוק? כלומר אם זה לא חסר לה כעת למטרות פינוק, חום וכו', אלא למטרות הזנה בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
חיה כהן06/06/2009עינת שלום! אין גיל שאמורים להפסיק לינוק מומלץ להניק כל עוד זה מתאים לאמא ולתינוק ברגע שזה לא מתאים לאחד הצדדים אפשר להפסיק.
באופן טבעי ככל שתינוקך תינק פחות כמויות החלב ירדו אבל כל עוד היא יונקת תני לה לפי רצונה.
גם בגיל הזה להנקה יתרונות רבים גם לך וגם לה.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה עם עישוןמיכל04/06/2009
הי בני בן שבוע ונולד במשקל 2 ק"ג בשבוע 35 עקב שליית פתח.
רכשתי לפני הלידה כדורים לייבוש חלב מהסיבה שלא רציתי להניק אך לאחר לידתי - הצוות עשה לי מצפון שרק חלב אם הכי טוב לתינוק שלי במיוחד בגין המשקל. אמרתי להם שאני מעשנת מדי פעם כ:10 סיגריות ביום ואמרו לי שאין קשר ביניהם - עדיין עדיף להניק.
שאלתי היא שכל פעם שזה קורה יש לי מצפון ואני לא יודעת ודאי האם אכן זה לא מזיק לכן התחלתי לשלב לו סימילאק - הייתי רוצה לדעת האם יש נזק או רצוי שלמרות זאת אמשיך להניק - (לא מעוניינת להפסיק לעשן).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
חיה כהן06/06/2009מיכל שלום! למרות שאת מעשנת ואולי אפילו יותר מזה כדאי להמשיך להניק.
ידוע שעישון יכול בשלב כלשהו לגרום לירידה בכמויות החלב.תנסי לעשן כמה שפחות אבל שמצפונך לא יציק לך ,ההנקה עדיפה.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם חלבויקטוריה04/06/2009
שלום רב.
לפי 2 חודשים יודתי בן,עשינו ברית, אבל אחרי זה נכנסתי לדיקעון ואיבדת חלב.
היצלחתי להחזיר לשד אחד,אבל בני יש חלב אבל ציצי לא מתנפח.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוריה
חיה כהן06/06/2009ויקטוריה שלום!
לא תמיד השד צריך לגדול וזה לא אומר שאין בו חלב.הדרך להגביר כמויות של חלב זה עי הנקות מרובות ואם התינוק לא יונק אז יש צורך לשאוב.
תמשיכי לעבוד על זה ושיהיה בהצלחה והרבה בריאות.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר בעיות בהנקהנועה04/06/2009
התינוק שלי בן שבועיים ורק ביומיים האחרונים התחלתי לנסות להניק. הוא מעדיף בפרוש צד אחד, ואת השני הוא תופס בצורה שפוצעת אותי כך שאחרי 2-3 הנקות אני כבר לא יכולה להניק ממנו יותר.גם את הצד הראשון הוא תופס מאוד כואב אבל נסבל. אני יודעת שצריך להכניס לפה שלו כמה שיותר מהעטרה ולא רך את הפטמה ומנסה לעשות כך. אבל ההנקה עדיין מאוד כואבת ואני ישבת קפואה ומקווה שיסתיים מהר. בשד הפצוע ניסית די בהצלחה להניק עם פטמת סיליקון והוא תופס אותה, אבל אני מפחדת שהפטמה רק מלמדת אותו לא לפתוח פה מספיק גדול. האם פטמת הסיליקון בכלל טובה לשלב שלפני ביסוס ההנקה? האם בדומה לבקבוק היא הופכת אות לעצלן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
חיה כהן04/06/2009תמי שלום! במקרה שלך אני ממליצה להפגש עם יועצת הנקה,וכדאי לעשות את זה כמה שיותר מהר.
בינתיים אל תתני לו לפצוע אותך עדיף לשאוב ולתת בבקבוק אם אינך מצליחה להצמיד אותו טוב.זה כנראה המצב לפי התאורים שלך.
שמוש בפטמות סיליקון לא נועד למקרים אילו ולא הייתי משתמשת בזה מאחר וזה יכול להחמיר את המצב וגם לגרום לך לגודש ולירידה במשקל אצל תינוקך!
בהצלחה לשניכם חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת תמ"ל להנקה לתינוקת פגהשירה03/06/2009
שלום רב,
ילדתי לפני חצי שנה בת במשקל 960 גר', לאחר חודשיים השתחררנו מהפגיה והיא שקלה 2.145. במשך 3 חודשים בערך שאבתי לה חלב והיא אכלה מבקבוק, עד שהרופא ילדים שלה אמר שאני יכולה להתחיל להניק אותה (שקלה בערך 3 קג').
מאז אני מניקה אותה הנקה מלאה. כיום היא כמעט בת שלושה חודשים לפי הגיל המתוקן ושוקלת 4.240.
היום הייתי איתה במעקב פגים והרופא אמר שהיא לא עולה מספיק במשקל, ולכן צריך לתת לה לאכול בחצי מהארוחות ביום מטרנה פגים.
השקעתי הרבה כדי שאוכל להניק אותה והייתי מאוד רוצה להמשיך ולהניק אותה הנקה מלאה.
האם ישנה אפשרות אחרת לגרום לה לעלות במשקל חוץ מלתת לה מטרנה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
חיה כהן04/06/2009שירה שלום! קודם כל את ראןוה להערצה. כל הכבוד אין ספק שנתת לתינוקך את הטוב ביותר ונתת לה חלב שלך במשך חצי שנה!
איני מספיק מומחית בפגים כדי לסתור את הדברים שנאמרו לך. אני רוצה להאמין שרופא פגיה מבין מה הוא אומר ושהגעת לשלב שצריך להוסיף משהו נוסף. תנסי לשלב את השניים מבלי להפסיק את ההנקה.בהחלט עברת דרך ארוכה ואני בטוחה שאת נהנית ממנה.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבליאת03/06/2009
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים יונקת מלא, לאחרונה התחלתי מוצקים המתקבלים בברכה ובשמחה
לפני שבוע חליתי בדלקת גרון קשה והייתי זרוקית ועם חום גבוה יומיים שלושה, נטלתי מוקסיפן, רזיתי מאוד. במקביל ניסיתי להרגיל את בתי לינוק פחות בלילה (פעם פעמיים במקום 3-4)
לפני שלושה ימים חשתי שהשדיים שלי מרוקנים. בשאיבה יצאו 30-40 מל לעומת כ-100-150 בדכ. מאותו רגע, אני שלושה ימים מניקה כמה שיותר ושואבת 4-5 פעמים ביום, כ-20 דקות מכל צד. (יש לי סווינג של מדלה) תפוקת החלב משתפרת יפה אבל שמתי לב שרב זמן השאיבה לא יוצא חלב אלא אם אני סוחטת את השד לתוך הפעמון של המשאבה. האם זה בסדר לשאוב תוך כדי סחיטה? האם עדיף לשאוב על ריק או לסחוט מבחינת עידוד ייצור החלב? האם מנסיונכן צפוי שהשאיבות תחזורנה להיות מוצלחות גם ללא סחיטה?
תודה רבה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
חיה כהן03/06/2009ענבל שלום!.מאוד הגיוני מה שעברת ואני שמחה שאת מתחילה להתאושש!
כמויות החלב יחזרו להיות כמו קודם ברגע שגופך יתחזק. אין שום בעיה לסחוט את השד תוך כדי שאיבה אם את רואה שזה מועיל. לעיתים גם תוך הנקה עוזר לסחוט את השד,אם התינוק מראה אי שביעות רצון על השד.
תהיי בריאה מהר כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)