פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבת חלב לתינוקת בת שבועיים
    רום קינמון
    12/04/2009

שלום,
    נולדה לי תינוקת מקסימה לפני 12 ימים. ב-11 ימים הראשונים היא אכלה כראוי, היציאות שלה היו בצבע ובכמות הנכונה, והיא נתנה שתן כנדרש. החל מהיום ה-11 היא החלה בפרצי בכי היסטריים, התקשתה מאוד בהנקה, החלה במציצה אך נראה שהיא התקשתה ולא הצליחה לינוק, והיציאות שלה החלו להיות ירוקות ומימיות. אחות בטיפת חלב אמרה לי כי היציאות הירוקות הן בשל הגזים שתוקפים אותה, והמליצה לי לשאוב מצד אחד (הצד שהיא לא הצליחה לינוק ממנו) ולתת לה מהצד השני.
    היום התחלתי בשאיבה ונראה שהולך בסדר, שאלותיי הם:
    1. האם שאיבת החלב דומה ביניקה מבחינת הגוף? כלומר, האם הגוף ממשיך בייצור החלב כל זמן שאני שואבת ומניקה במקביל?
    2. האם יציאות ירוקות הן אכן סימן לגזים? אחות בטיפת חלב אחרת אמרה לי כי זהו סימן להתייבשות, בספר בכלל מדובר על בעיות במעיים.
    3. האם החלב יכול "להיגמר" לי פתאום?
    4. שמתי לב, כי לאחר השאיבה היה לי דימום די רציני, האם השאיבה מדמה הנקה ולכן הרחם ממשיך להתכווץ?
    5. האחות בטיפת חלב אמרה לי לאכול כרגיל כולל מוצרי חלב, ומה שלא עושים לי גזים לא יעשה לה. ראוי לציין כי מאז לידתה נמנעתי ממוצרי גבינה, בצל, כרוב, וכל מה שאומרים לי שעושה גזים, כאמור, זה לא עזר ולמרות זאת נראה כי היא סובלת מגזים. האם אני יכולה לאכול כרגיל או שמא להמשיך באופן האכילה הזה . אין לי ככ תאבון ואני אוכלת רק כדי שיהיה יותר חלב.
    6. האם יש מאכלים שמגברים ייצור חלב? כמו פירות יבשים, הרבה מים וכדומה?
    7. התינוקת שלי ישנה לילות שלמים על פי רוב, האם להעיר אותה בשביל להאכיל או לאפשר לה לישון ולבקש אוכל בהתאם לצרכים שלה?

אודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לרום קינמון

ג'ניס זאוסמר
    12/04/2009

שלום רב,
    מזל טוב על הולדת בתך.
    1 - "גזים" - בקרב תינוקות הוא תופעה שעדיין לא יודעים מהי ואיך מתמודדים איתה ולכן שומעים מכלול סיבות ועיצות - למעשה אין דבר אחד שעובד לכולם והתופעה לא נגרמת כנראה מגזים אלה מערכת עיכול לא בוגרת. עובדה - סביב גיל 3 חודשים זה עובר ולא ממשנה מה עושים, לא עושים, אוכלים או לא אוכלים.
    2- מידע חסר וחשוב ביותר - משקלה.יציאות ושתן אומנם מצביעים על קבלת אוכל מספקת אבל רק אם קיימת עליה במשקל יחד.
    3 - יציאות ירוקות יכולות להיות גם תקינות , גם מחוסר אוכל וגם מסיבה לא ידועה. יציאות ירוקות לא מצביעות על גזים.
    4 - אם היא מצליחה לינוק מצד אחד - תני לה עד הסוף מצד אחד ועל תלחמי איתה על הצד השני.
    5 - אם הצד השני מלא תשאבי - אבל לבכדי לתת לה אלה לנוחות שלך.אם היא עולה טוב במשקל כך זה בסדר.
    6 - שאיבה לא שווה להנקה ישירה. מכשירי השאיבה לא דומים מספיק להנקת תינוק ותפוקת החלב עלולה להנזק.
    7 - אני מאוד ממליצה להתייעץ עם רופא נשים לגבי דימום רציני בשלב הזה
    8 - החלב לא נגמר בפתאומיות
    9 - אם יש לה מספיק שתן היא לא מיובשת
    10 - את יכולה לאכול הכול - במידה
    11 - אין אפשרות להגביר חלב אלה על ידי הנקה אפקטיבית ותכופה או לקיחת חילבה
    12 - אם היא עולה במשקל, בריאה ושמחה אין צורך להעירה בלילה.
    בהצלחה - אני כאן אם את צריכה אותי,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד
    עינת
    09/04/2009

שלום
    יש לי דלקת בגיד. אני לובשת סד, אבל הכאב לא עובר. רציתי לדעת אם יש תרופה מומלצת בזמן הנקה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד

הוספת תגובה

• עינת

חיה כהן
    09/04/2009

עינת שלום! אפשר לקחת נורופן או אדויל,ללא בעיה.
    החלמה מהירה וחג שמח
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

עינת
    09/04/2009

האם זה גם יעביר את הדלקת או רק יפסיק את הכאב באופן נקודתי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביעת שיער
    שרית
    07/04/2009

שלום וברכה,
    האם מותר לצבוע את השיער בתקופת ההנקה?
    היום כבר הכנתי את הצבע ומרחתי על השיער, שהיתי איתו כחמש דקות ואז עלו בי חששות שמא זה פוגע כשמניקים ומיד רחצתי את השיער.
    האם זה יכול ח"ו לפגוע?

תודה מראש וחג פסח שמח וכשר

לקביעת תור
    סגירה
    צביעת שיער

הוספת תגובה

• שרית

חיה כהן
    09/04/2009

שרית שלום! אין בעיה לצבוע שיער בזמן ההנקה.
    חג שמח גם לכם
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופטלגין
    נועה
    07/04/2009

שלום רב
    הנני בשבוע 9 להריון ולפני שנה וחודשיים ילדתי במזל טוב ב"ה בן
    שאלתי היא:
    כשילדתי בניתוח קיסרי סבלתי מכאבים חזקים ולא שתיתי אופטלגין נורא פחדתי מאחר ובעלי אלרגי לפולים אז יש להם חוסר באיזה שהוא אינזים וכתוצאה מזה זה נוגד את האופטלגין אני לא אלרגית אבל לא ידעתי אם בני אלרגי או לא ולא שתיתי אופטלגין מאחר ורציתי להניק ולא רציתי שזה יעבור לתינוק בהנקה וסבלתי מכאבים עזים -תתארו לכם ניתוח קיסרי -רק על אקמול?
    עכשיו הנני בהריון ומאוד רוצה להניק-מקווה שאני ילד בלידה טבעית-ואז אין ממה לחשוש
    אבל במידה ולא איך אוכל להניק הפעם ולשתות גם אופטלגין ולהשאר בחוסר ידיעה אם בני אלרגי או לא ואני לא אקח סיכונים
    אודה לפתרונכם ותשובתכם
    חג שמח (-:

לקביעת תור
    סגירה
    אופטלגין

הוספת תגובה

• נועה

חיה כהן
    09/04/2009

נועה שלום! אין בעיה ליטול אופטלגין מדי פעם אם יש צורך,אבל אם אינך רוצה להשתמש דוקא באופטלגין יש עוד אפשרויות כמו נורופן או אדויל.
    מאחלת לך הריון קל ולידה רגילה בבוא העת,חג שמח חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן הנקה
    שירי
    07/04/2009

שלום!ביתי בת חודש.עד כה ינקה לפרקי זמן ממושכים-לעיתים כמעט שעה. בשבוע האחרון יונקת 10 דקות ונרדמת על השד.האם היא מקבלת די צורכה? יש לציין שגם פרקי הזמן בין ההנקות התארכו.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זמן הנקה

הוספת תגובה

• שירי

חיה כהן
    08/04/2009

שירי בוקר טוב! בהחלט כן,כנראה שהגעתם להיות יותר מיומנים והנקות יעילות.לעיתים בגיל זה יש פחות יציאות מאשר בהתחלה אבל תשימי לב לסימנים אחרים כמו ערנות עליה במשקל הרגשה שהיא יונקת ,שתן ,יציאות וחיוניות.
    שיהיה לכם חנ שמח חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניקה וצריכה לעבור ניתוח
    מיטל
    06/04/2009

בתי בת 5 חודשים ואני צריכה לעבור ניתוח אנדו לייזר לבעיית ורידים ברגליים. הניתוח יערך בהרדמה מקומית. הרופא המנתח הסביר לי שלא אוכל להניק במשך 12 שעות ואחרי 12 שעות אצטרך לשאוב את החלב ולזרוק ורק אחר כך להמשיך ולהניק. שאלתי היא: האם זו ההמלצה? האם לא כדאי שאשאב כל 4 שעות בדיוק כפי שבתי יונקת כדי שלא יחסר חלב יום למחרת? וחוץ מזה איך אוכל לדעת שזה בטוח להניק אחרי 12 שעות?

תודה, מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    מניקה וצריכה לעבור ניתוח

הוספת תגובה

• מיטל

חיה כהן
    06/04/2009

מיטל שלום! איני מבינה למה לא תוכלי להניק לאחר הניתוח אולי מדובר בתרופות שיתנו לך,אם כך הדבר אין לי מידע על התרופות ולכן חשוב שתדעי איזה תרופות ותתיעצי עם המרכז מידע לתרופות בהנקה בבלינסון.
    תעברי את הניתוח בהצלחה כל טוב וחג שמח חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בשכיבה וכאבי אוזניים
    talushika
    05/04/2009

שלום!
    בני בן 7 חודשים,בזמן האחרון אני מניקה אותו כל בוקר כשמתעורר ב05-לוקחת אותו אליי למיטה והוא יונק בשכיבה,כששנינו א"כ נרדמים.
    שמתי לב שבכל פעם שאני חוזרת להנקה בשכיבה הוא מפתח גירוי וכאבים באוזניים! זו כבר פעם 3 שזה קורא (אני כל פעם מפסיקה בגלל כאבי האוזניים) מאוווד חבל לי שזה המצב כי שנינו מאוד אוהבים את התנוחה הזו ונרדמים א"כ עד 7 בבוקר!
    האם יש תנוחה דומה או איזשהו טיפ ע"מ בכ"ז להמשיך בתנוחה זו?

תודה
    טלי

הוספת תגובה

• טלי

חיה כהן
    05/04/2009

טלי שלום! לא צריך להיות קשר בין הנקה בשכיבה וכאבי אוזניים. טכניקת היניקה היא שונה ממציצה של בקבוק בשכיבה. בד"כ תינוק נמצא במצב של שכיבה בזמן ההנקה,גם בתנוחות אחרות כך שאני לא חושבת שזו בעיה.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורד במשקל,אין לי מספיק חלב
    talushika
    05/04/2009

שום רב!
    בני בן 7 חודשים,יונק+התחלנו לנסות מוצקים.
    הבעיה היא שהוא עושה יחסית מעט פיפי, ובכל ביקור בטיפת חלב הוא יורד במשקל (עכשיו הוא נושק לאחוזון 10).
    האם יש דרך להגביר את כמות החלב שלי? אני יודעת ששאיבות מרובות עוזרות,אבל כמה לשאוב? ומתי? האם ישנם טיפים שיעזרו לי לכדי שבני ימשיך לינוק? לפעמים אני מנסה לתת לו חלב שאוב שלי אבל הוא שותה אולי 30 מ"ל ומפסיק.
    אני גם לוקחת חלב-רב וכדורי חילבה שעוזרים אבל לא מספיק.

אשמח לעזרתכן....
    טלי

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

חיה כהן
    05/04/2009

שלום! אם התחלתם מוצקים אפשר להגביר את כמויות הירקות והפרות ולנסות בעזרת זה להעלות אותו במשקל. נראה שאת עושה את מה שאפשר כדי להגביר את כמויות החלב:שאיבות וחילבה.תנסי בנוסף להניק לעיתים יותר קרובות.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותוספות
    גליה
    03/04/2009

בתי בת 3 שבועות... אני משתדלת להניק אותה כמה שאפשר אבל היא גם מקבלת תמ"ל. מה שמטריד אותי הוא שהיא יונקת כארבעים דקות עד שעה, לעיתים משד אחד ולעיתים משניהם. זה מרגיע אותה לחצי שעה ואח"כ היא מתחילה למצוץ אצבעות מתוך רעב ואוכלת עוד תמ"ל בכמות של 60מ"ל.... מה לא בסדר בחלב שלי שמשאיר אותה כל כך רעבה? מה ניתן לעשות כדי להעשיר את החלב? ושאלת השאלות - כמה זמן, בגילה ובמשקלה (2.9 ק"ג) אני אמורה להניק אותה בכל פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותוספות

הוספת תגובה

• גליה

חיה כהן
    05/04/2009

גליה שלום! אין דבר כזה חלב לא עשיר או חלב לא מזין.יכולה להיות בעיה עם כמות החלב,דבר שבדרך כלל נובע מהצמדה לא נכונה לשד.המלצתי היא שתגשי לטיפת חלב שאחות תעזור לכם עם ההנקה חייבים לראות הנקה ואולי אפילו לעשות שקילה כדי לראות כמה אוכלת.יש גם יועצות הנקה בקהילה שאפשר להעזר בהם.
    אין זמן להנקה יש הנקה יעילה. בבקשה תפני לעזרה.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הנקות ביממה
    עינת
    02/04/2009

שלום.
    ביתי בת 6 חודשים.
    רציתי לדעת האם ניתן לדעת מה הממוצע ליום למספר הארוחות שביתי צריכה לאכול?
    וחוצמזה אני שומעת שתינוק לא אמור לאכול בלילה, ביתי מתעוררת באופן קבוע כעבור 3 שעות מתום הארוחה של 23:00, יש לי תחושה שמדובר בהרגל או שעון ביולוגי מה אתן אומרות? למרות שכשאני נותנת לה ציצי היא אוכלת בשמחה, אבל אני כמעט בטוחה שזה לא רעב יחד עם זאת רק עם הציצי היא נרדמת שוב... מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות הנקות ביממה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

ג'ניס זאוסמר
    02/04/2009

היי עינת,
    את מאוד צודקת - בגיל הזה תינוקות לא חייבים לאכול בלילה אבל הם יונקים בכיף.
    בגיל הזה ההנקה בלילה נובעת מהרגל, הנאה וצורך לקרבה וחום. זו החבילה שבאה עם ההנקה - וזה נורמאלי לחלוטין.
    תהני כל עוד שאפשר - עוד תתגעגעי
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עינת
    02/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יין לבן בזמן הנקה
    מאיה
    02/04/2009

שלום,
    האם מותר לשתות יין לבן בזמן הנקה, ואם כן מהי הכמות המותרת

לקביעת תור
    סגירה
    יין לבן בזמן הנקה

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ג'ניס זאוסמר
    02/04/2009

היי מאיה,
    מותר לשתות אלקוהול במידה בזמן ההנקה.
    כוסית יין לבן אחת - בסדר גמור.
    יותר מזה לא מומלץ.
    לבריאות,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסיפן
    יוליה
    01/04/2009

האם מותר לקחת מקסיפן 500מ"ג ולהניק,?

לקביעת תור
    סגירה
    מקסיפן

הוספת תגובה

• תשובה ליוליה

ג'ניס זאוסמר
    02/04/2009

היי יוליה,
    אם מדובר על MOXYPEN - אין שום בעיה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    מירי
    30/03/2009

שלום,
    בני בן 10.5 חודשים ועדיין יונק שלוש או ארבע פעמים ביום.
    לפני ארבעה ימים ראיתי שמתחילה לי שוב פטריה על הפטמה, סבלתי מזה מספר פעמים בעבר בדר"כ אני מקבלת את זה ממנו, והשתמשתי במשחות שנתנו לי במקרים הקודמים, זה היה נראה כאילו זה עוזר.
    לפני יומיים התחילה לי קצת נפיחות באזור הפטמה והתחילו לי כאבים פתאומים בשד. הכאבים הם חזקים,חדים ושורפים, באים והולכים. והפטמה נהייתה ממש רגישה, בעיקר בזמן הנקה.
    הכאבים כ"כ חזקים שאני כמעט לא מסוגלת לתפקד כשהם מגיעים..
    אני לא רוצה להפסיק להניק, אני לא יודעת מה זה ומה לעשות....!
    אשמח לעצות ופתרונות!
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• תשובה למירי

ג'ניס זאוסמר
    31/03/2009

היי מירי,
    מאוד לא נעים.
    אם הסמנים דומים לאלו שהיו לך קודם תעשי אותו הדבר .קרם דקטרין לפטמות וג'ל דקטרין לפה של התינוק.ממליצה מאוד להחליף כל מוצץ ופטמה, לאוורר את הפטמות ואפשר לקחת נגד כאביים אם הכאב חזק.
    קיימת אפשרות גם לבקש מרופאך תרופה הנקראת Diflucan/Triflucan.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל בשילוב הנקה
    רוית
    30/03/2009

שלום רב,
    ביתי בת 4 חודשים בהנקה מלאה.
    כיצד מומלץ לשלב פורמולה?
    איזה ארוחה כדאי להוריד? האם אפשר למהול את הפורמולה בחלב שאוב?
    איזה פורמולה מומלצת?
    תודה,
    רוית

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל בשילוב הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לרוית

ג'ניס זאוסמר
    31/03/2009

היי רוית,
    ההמלצה היא להניק מלא 6 חודשים לטובת האם והתינוק.
    לא מוהלים תמ"ל בחלב אם - מים בלבד ועל פי הוראות הצרכן!!!
    אין תמ"ל מומלץ על פני השני.
    אני ממליצה להתייעץ עם אחות טיפת חלב עם שאלות לגבי הוספת תמ"ל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה בלילה
    talushika
    29/03/2009

שלום רב,
    בני בן 7 חודשים, יונק בלבד.
    עד לפני 3 שבועות הוא לא ישן טוב בכלל בלילה או ביום, והנקתי אותו 3-4 פעמים בכל לילה.
    היום ב3 שבועות האחרונים הוא התחיל לישון בלילה רצוף מ20 עד 05 (בעקבות שיטת ה5 דקות) ויונק פעם אחת לפני השינה ופעם נוספת כשמתעורר (אין יותר האכלות ליליות!!!)
    לאחרונה שמתי לב שיש ירידה משמעותית ביצור החלב.
    האם זה קשור לעובדה ש10 שעות בלילה אני לא מניקה?
    האם עם הזמן זה אמור להסתדר והגוף שלי יידע לייצר פחות חלב בלילה אבל הרבה יותר במשך היום?
    או שאולי צריך לשאוב...?
    אשמח ליעוצך...

טלי

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה בלילה

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ג'ניס זאוסמר
    29/03/2009

היי טלי,
    נכון מאוד - פחות יניקה ובעיקר בלילה הוביל לפחות לב אבל על תשכחי שאת גם מניקה פחות.
    לא ניתן לצפות שגופך ייצר אותה הכמות כאשר את מניקה פחות.
    יש לקוות שגם כך החלב יספיק. הוא וודאי גם מקבל מאכלים אחרים.
    כמות החלב יתאזן עם צריכת התינוק אבל לא יווצר יותר ביום ופחות בלילה.
    בעניין השאיבה - לא מאמינה שאת הולכת לקום בלילה לשאוב כאשר הוא ישן.
    אני ממליצה לחכות ולראות איך גופך מתארגן - סיכויים טובים שיסתדר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה