פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש חלב?
    שרונה
    08/10/2009

שלום,

בעקבות אילוצי עבודה, בני היקר בן ארבעת החודשים אוכל שאוב ב10:00, בסביבות 160 מ"ל.

אני שאבתי כל פעם בשעה הזו בעבודה (בסביבות 80).

בשבוע האחרון לא יכולתי לשאוב ולא להניק ברציפות. אני גם לא מרגישה כבר מלאות.

האם לוותר על הניסיון להניק בשעה הזו בסוף השבוע ולתת שאוב? אני לא מאמינה שאוכל להפיק כזו כמות.

יש לציין כי אני בחשיבה קדימה של דילול הנקה ומעבר לבקבוק עקב אילוצי לימודים. אז האם עדיף כבר לא להילחם על הארוחה הזו?

אני די מתעצבת למחשבה זו...אבל בכלל עצוב לי להפסיק להניק... אין ברירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש חלב?

הוספת תגובה

• נועה

חיה כהן
    08/10/2009

נועה שלום!
    כל הזדמנות שיש לך להניק תניקי. כשתניקי לעיתים יותר קרובות יגבר לך כמות החלב.
    הנקה היא הרבה יותר אפקטיבית מבחינת כמויות חלב מאשר שאיבות.
    כל טוב
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבת הנקה מסוג Pump in style
    חגית
    08/10/2009

שלום ג'ניס,
    יש לי תינוקת בת שבועיים וכמובן שאני מניקה,
    בילד הראשון שלי שהיום הוא בן שנתיים וחצי הנקתי עד גיל שנה ושאבתי באמצעות משאבת חלב מסוג לקטינה של מדלה בהמלצתך והייתי מאוד מרוצה.
    אני שוקלת לרכוש היום משאבה מסוג Pump in style ורציתי לקבל המלצתך / דעתך לגבי משאבה זו. לפי האתרים השונים מציינים כי משאבה זו דומה מאוד ללקטינה אך אודה לקבלת המלצתך.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    משאבת הנקה מסוג Pump in style

הוספת תגובה

• חגית

חיה כהן
    08/10/2009

חגית שלום! המשאבה שאת רוצה לרכוש היא טובה מאוד .כמובן השאלה היא האם היא מתאימה לצרכים שלך והאם את צריכה לרכוש משאבה ברמה זו.
    יש משאבה מקבילה לזאת שגם טובה מאוד של חברת ספקטרה. לדעתי מחירים הרבה יותר אטרקטיביים. יש אפשרות להשכיר משאבה כזאת מיד שרה אם את רוצה לבדור אותה.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צד מועדף
    נועה
    07/10/2009

שלום,

בני בן ארבעת החודשים התחיל לעשות לי קונצים ופשוט לסרב לינוק מצד שמאל!! כפי שסיפרתי בפורום, בעבר, הוא יונק בבוקר, בבראנץ' שאוב, אחה"צ אני מניקה ובערב פורמולה.
    בלילה כבר לא אוכל.

תמיד הייתי מציעה צד שני, ופתאום, בלי שום סימן, אחרי שהיה לי מוזר שלא רוצה עוד בפעמים שהתחלתי בצד ימין, קלטתי שהוא פשוט מסרב לינוק מצד שמאל! שהחזרתי לצד ימין המשיך לינוק בשקיקה! כרגע אני פשוט מכריחה אותו בוכה וצורח ודוחפת לו לפה, ואז אוכל בכיף כמה דקות ואפילו מתנתק וחוזר כמה פעמים בשמחה.

יש לציין כי זה צד שלפי המשאבה לפחות, תמיד הפיק פחות חלב וזרימה יותר איטית. אבל זה היה כך מאז ומעולם ולא היו בעיות והעדפה כזאת ברורה של צדדים..

מה לעשות?? אני מפחדת שייגמר לי החלב לגמרי בצד הזה...ואני מפחדת שאוכל פחות מדי...לא כיף לי הבכיות האלו בכלל :(

לקביעת תור
    סגירה
    צד מועדף

הוספת תגובה

• אלונה

חיה כהן
    08/10/2009

אלונה שלום!
    סיבה לזה שהוא לא רוצה את הצד יכול להיות בגלל ירידה בכמות החלב באותו צד.לעיתים אף אין הסבר.
    אני ממליצה לא להכריח אותו,לתת לו מהצד שהוא מעדיף ולשאוב מהצד השני ועי כך להגביר את כמויות החלב ואז אולי יחזור לינוק משם.
    אפשר גם לנסות להניק מאותו שד בתנוחה אחרת.
    בדכ זו תופעה זמנית שחולפת.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת לילה
    רינת
    07/10/2009

בני בן חודש וחצי שוקל 4.5 ק"ג ויונק. בשני הלילות האחרונים ישן יותר משש וחצי שעות רצוף (שלשום שש וחצי שעות, הלילה שמונה שעות מהאכלה האחרונה). בד"כ היה קם לאחר 4 שעות. האם עליי להעירו במהלך הלילה לאכילה?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת לילה

הוספת תגובה

• רינת

חיה כהן
    07/10/2009

רינת שלום!
    ממש לא!! תינוק שיישן דוקא בלילה זאת ברכה! בתנאי שאוכל לפחות 6-8 ארוחות במשך היממה ועולה יפה במשקל.
    תמשיכו לישון בלילות כל עוד מתאפשר.
    כל טוב חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם למסירה
    בת30
    07/10/2009

אני שואבת בטירוף (בנוסף להנקה מלאה)) והנסיך גדל מצויין (עלה מאחוזון 3 ל-50 בחודש) ונראה רגוע. כך שאני מנילה שהחלב שלי טוב ומזין..
    יש לי כמויות של חלב קפוא ומאחר ואני ממשיכה להניק ולשאוב... אני מאמינה שבקרוב איאלץ לזרוק את הישנים יותר. הבנתי שניתן לשמור במקפיא עד 3 חודשים.
    הם אתן יודעות אם ניתן למסור את החלב לנשים שלא יכולות להניק?
    למי אפשר לפנות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם למסירה

הוספת תגובה

• חלב למסירה

חיה כהן
    07/10/2009

שלום רב!
    הדרך היחידה למסור את החלב שלך הוא למכרים או חברים המכירים אותך היטב!
    כרגע בארץ אין בנק חלב אם ולכן בצורה פורמלית אי אפשר לעשות את זה.
    את יכולה להשתמש בחלב שלך גם לאחר 4ח,ואם אין לך צורך בשאיבות אז למה את שואבת כל-כך הרבה?
    מחשבה יפה
    בהצלחה חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה +כושר
    מעין
    07/10/2009

שלום אני חודשיים אחרי לידה
    וחזתי לחדר כושר
    בנתיים מקסימום 3 פעמים בשבוע מקסימום שעה אימון.. אימוץ בינוני..

האם זה נכון שהכושר פוגע בחלב.??
    אני מאד נהנת להניק ואוהבת את זה ממש לא מתכוונת לוותר על זה במיוחד לא כזה מהר..

אשמח לשמוע את כל חוות דעתכן ואם יש בעיה אז דרכים חילופיות או כל מיני שעוזרים לייצב את החלב ולשמר אותו לאורך זמן חזק ומזין

זה נכון שאסור להניק שעתיים אחרי אימון כי החלב הופך חמוץ...?...
    שמעתי כל מיני דברים אשמח לתגובה
    (חשוב לציין שאני בת 21 לידה שלישית את הגדולים הנקתי עד גיל שנה וחודשיים -עד שנכנסתי להריון.. אני עובדת רק בבית אני טיפוס "שנח הרבה"...)

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה +כושר

הוספת תגובה

• מעין

חיה כהן
    07/10/2009

מעין שלום!
    כל עוד את עושה כושר באופן סביר, וכך זה נשמע אז אין בעיה.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לפני השינה
    נועה
    06/10/2009

שלום,
    בני היקר בן ארבעה חודשים יונק מלא למעט בקבוק שאוב בצהריים ופורמולה לפני השינה שבעלי מאכיל אותו בטקס הקבוע שלהם. :)
    בני אוכל 180 מ"ל לפני השינה, ובשאר היום, לפי השאוב באיזור ה150-160.

בגלל תחילת לימודי תואר השני בקרוב, אצטרך לדלג על עוד ארוחה במשך היום, ומאחר שאין לי מספיק חלב שאוב אצטרך לתת לו פורמולה.
    בגלל זה אעדיף לחזור להניק אותו לפני השינה במקום הפורמולה, אבל אין מצב שבעולם שיש לי כמות של 180! אני שואבת קבוע בערב בסביבות 21:00 (שעה וחצי אחרי שאוכל) ובימים הכי טובים אני שואבת 100, ובדכ שואבת 70-80. אני יודעת שכמות החלב בשאיבה אינה מעידה אחד לאחד על כמות החלב בציץ, אבל ההפרש גדול מדי..

מאחר ובני החל לישון לילה שלם, אני לא רוצה להגיע למצב שלא מקבל מספיק אוכל ואז יתעורר...

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לפני השינה

הוספת תגובה

• אלונה

חיה כהן
    07/10/2009

אלונה שלום!
    אני מתחילה מהסוף ואומרת שסביר שבנך יתעורר בלילה ברגע שתשאירי אותו ותלכי ללמודים,גם אם הוא יקבל מספיק אוכל ויהיה שבע!
    הנקה זה לא רק אוכל זה גם ביטחון וחייבים להבין שגם תינוק שמקבל פורמולה בלילה מותר לו להתעורר,אז אל תייחסי את זה שהוא מתעורר בלילה דוקא לזה שהוא רעב(כמובן אם יתחיל להתעורר בלילה)
    כמויות החלב השאוב יגדלו במידה ותגבירי את השאיבות. יש אולי מצב שתוכלי לשאוב בהפסקה ביום הלימודים,לפחות פעם אחת ואז זה ישמש לך לפעם הבאה שאת משאירה אותו.
    ידוע שבשעות הבוקר כמויות החלב יותר גדולות אז כדאי לשאוב דוקא בבוקר ולא בערב.
    כפי שאמרת אי אפשר לעשות הקבלה בין כמויות של חלב שאוב לכמויות שתינוק יונק,יותר מזה לעיתים תינוקות אוכלים הרבה פחות כשאמם לא נמצאת ואחכ משלימים בהנקה את החסר כשהיא חוזרת.
    לקחת בחשבון שדברים הולכים להשתנות ולנסות להבין אחד את השני!
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וגרפס?
    לירון
    06/10/2009

שלום.
    האם חייב לאחר שמניקים לעשות התינוק גרפס ?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וגרפס?

הוספת תגובה

• טל

חיה כהן
    06/10/2009

טל שלום ! התינוק לא חייב לעשות גרפם,חשוב להחזיק את התינוק על הידיים מס דק לאחר ההנקה ואחכ אפשר להשכיב אותו.
    יום טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוך!!!!
    אנה
    05/10/2009

שלום

התינוק שלי בן חודשיים ומשקלו יותר מ 6 קילו. הוא נולד במשקל של 4 קילו בניתוח קיסרי. מהתחלה לא הצלחתי להניק אותו הנקה מלאה. מהיום הראשון אחרי כל הנקה הוא קיבל תוספת כי אחרי כל הנקה נורא בכה. בהתחלה היתי מניקה וישר נותנת תוספת ואז סמתי לב שהוא פולט הרבה ולכן עברתי לשואב ולתת לו חלב שאוב רק כאשר היתה מצטברת מנה שהוא צריך. אף פעם לא הצלחתי לשאוב יותר מ 50 מ"ל! לפני כשבועים המליצו לי בטיפת חלב להפסיק לשאוב ולתת לו לינוק לפני כל ארוחה. עשיתי כך שבועיים. כיום אני מרגישה שאין לי חלב לגמרי! התינוק עושה כמה מציצות ומתחיל לצרוח. הוא לא מוכן להמשיך לינוק ומקבל פורמולה. כאשר אני מנסה לשאוב ישר אחרי שהוא מנסה לינוק או שעה אחרי זה לא יוצא לי כלום. רק אם אני מחכה חצי יום יוצא לי 50 מ"ל. כמו כן אם אני מחקה חצי יום התינוק מוכן לינוק הרבה זמן. אני חייבת עזרה דחוף! אין לי מושג מה לעשות?! איך להגביר את יצור החלב.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוך!!!!

הוספת תגובה

• אנה

חיה כהן
    06/10/2009

אנה שלום! קודם כל טוב שאת נותנת אוכל,תינוק חייב לאכול!
    יש אפשרות להגביר את כמויות החלב עי הנקות מרובות או אם תינוקך לא מסכים לינוק אז לשאוב לפחות 8 פעמים ביממה ללא קשר למה שיוצא בהנקה,במשך הזמן הכמויות יגדלו!
    יש כמוסות של חילבה שאפשר לקנות בבית טבע לוקחים 3X3 ביום.יכול לקחת שבוע עד שתרגישי שינוי.
    בהצלחה עם הרבה סבלנות
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנה ,

סיון
    20/10/2009

אני גם בדיוק באותו מצב שלך ואני שוקלת לקנות את הכדורי חילבה האלה האם קנית וזה עזר לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך זמן הנקה
    לירון
    05/10/2009

שלום.
    ילדתי לפני מס' ימים אני מניקה ואין לי מושג אם אני מספקת את הכמות הנדרשת מכוון שלפעמים אני צריכה לשלב עם תוספת תמ"ל.
    האם יכול להיות שזה פשוט עצלנות של התינוקת לינוק?
    תודה.טל

לקביעת תור
    סגירה
    משך זמן הנקה

הוספת תגובה

• טל

חיה כהן
    06/10/2009

טל שלום! מזל טוב,האם מישהו ראה אותך מניקה? חשוב שתדעי מהי תחושה של תינוק שנצמד טוב לשד.ההצמדה הנכונה לשד היא המפתח לכך שהתינוק שלך יקבל מספיק אוכל.אין זמן קצוב להנקה באופן מאוד כללי אם תינוק נרדם מהר על השד סימן שהוא לא נצמד טוב. צריך לראות שלתינוק יש יציאות לפחות 3-4 בצבע שמתקרב לצהוב חרדלי.צריך לראות שיש זמן שהתינוק ישן ולא כל הזמן יונק.תינוק ישנוני שלא מתעורר יכול להיות סימן לכך שהוא לא אוכל מספיק.
    קשה מאוד לתת את כל התורה בפורום! עכשיו הכי חשוב לשקול את התינוק ולראות שמישהו מקצועי יסתכל על ההנקה!
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה דחוף!
    לורן
    05/10/2009

שלום,
    אני מניקה את בני בן החודשיים מאז שנולד,הכל היה בסדר מבחינת הנקה,
    הוא תינוק שבמשך היום לא כל כך רגוע,ובלילה ישן רצוף כמה שעות,
    במשך כל היום השתדלתי לשאוב אחרי ההנקות,כדי להגביר את החלב ואף הצלחתי להקפיא מספר רב של מנות.

הבעיה התחילה לפני שבועיים בערך,ואיני יודעת מה קרה שבשד אחד כמות החלב שיוצא ממנה בכלל לא מספיקה כדי להאכיל אותו.
    והאכלה של שד אחד בלבד לא נראה לי מספקת.
    רצוי לציין שאני כבר יומיים שואבת,עושה קומפרסים של מים חמים,והכמות נשארה אותה הדבר.
    מה עושים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• לורן

חיה כהן
    05/10/2009

לורן שלום!
    לא הבנתי מאיזה סיבה את שואבת? אם את מניקה אז תניקי לעיתים קרובות,תניקי משני הצדדים בכל הנקה וכך תגבירי את כמויות החלב.
    המשאבה היא לא מדד לכמויות החלב בשד.גם אם יש תחושה של ירידה בכמויות החלב זה קורה לעיתים לתק קצרה וחוזר לנורמה.
    בהצלחה עם התמדה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה

לורן
    06/10/2009

אני שואבת רק אחרי הנקה אבל לא אחרי כל הנקה,כשמרגיש לי שלא ינק טוב,אז אני משלימה לו עם מה ששאבתי,
    הבעיה היא שהוא תינוק לא רגוע במשך היום,ובלילה מסוגל לישון גם 7 שעות רצופות.

אני מקבלת מאוד את מה שאמרת ומתכוונת ליישם,אבל מה לעשות במקרה כזה של שינה ממושכת?
    מה עדיף באמת....לשאוב ולתת לו כשהתעורר,או להעיר אותו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורן

חיה כהן
    07/10/2009

לורן שלום!
    כפי שכתבתי קודם זאת ברכה שתינוק בוחר לישון דוקא בלילה וער ביום!
    תניקי לעיתים קרובות ביום ואז אין צורך להעיר בלילה.
    מאחלת הרבה לילות שקטים
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו, נגמר החלב?
    קרן
    05/10/2009

שלום
    אני בהיסטריה, ביתי תהיה בת 5 חוד' ב 7 לחודש
    עד גיל 3 חוד' כבר התחילה לישון לילה שלם ואז מגיל 4 חוד' התחילה שוב להתעורר בלילה
    בתחילה פעם בלילה ואח"כ פעמיים ועכשיו לפעמים גם שלש
    ו.. הלילה מרגע שנרדמה היא מתעוררת כל חצי שעה (בוכה תוך כדי שינה) אני נותנת לה קצת ציצי היא נרגעת ומחזירה למיטה
    ססחטתי את השד והחלב נראה מיימי מאוד. לעיתים אני חוששת שאין לי מספיק חלב עבורה למרות שהיא עולה במשקל תודה לאל (חמסה..) והלילה אני ממש נלחמת במחשבה שאיאלץ לתת לה בקבוק תחליף. יתכן קפיצת גדילה? משהו אחר?

אני ממש נגד תחליפים, לא מוכנה שהיא אפילו תנסה ואני ממש בהיסטריה
    אנא הרגיעו אותי

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו, נגמר החלב?

הוספת תגובה

• קרן

חיה כהן
    05/10/2009

קרן שלום!
    החלב לא נגמר, תינוקות מתעוררים בלילה לא רק בגלל שהם רעבים והנקה זה הרבה יותר מאוכל!
    בעצמך אמרת שהיא יונקת מעט וחוזרת לישון,אם היתה רעבה היתה בוכה תוך כדי יניקה או לאחר הנקה,כנראה שלא היה לה טוב מכל סיבה שהיא וההנקה מרגיעה אותה.
    זה ודאי זמני,תמשיכי להניק כרגיל המדד שלך הוא באמת העליה במשקל.
    לא להיות בהיסטריה בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים אסורים בהנקה
    הדר
    03/10/2009

שלום , אשמח לדעת אם ישנם מאכלים שאסור לאכול בזמן הנקה כמו בהריון ( כמו ביצים חיות או סושי)
    תודה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים אסורים בהנקה

הוספת תגובה

• הדר

חיה כהן
    04/10/2009

הדר שלום!
    מותר לאכול בהנקה מה שאת רוצה.המעבר הוא הרבה יותר מורכב מאשר בהריון.
    בתאבון!
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ועישון
    אור
    03/10/2009

אני אף פעם לא מעשנת בקרבתו אלה מחוץ לבית . האם עצם הניקוטין והחומרים השונים יכולים לגרום נזק לריאות.
    תודה אור

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ועישון

הוספת תגובה

• אור

חיה כהן
    04/10/2009

אור שלום!
    כמובן שהעישון לא בריא לא לך ולא לתינוק,החומרים עוברים בחלב וכן נדבקים לבגדים וכו,אבל למרות זאת עדיין עדיף להניק מאשר לתת תמל.
    עדיף לעשן לאחר הנקה ולא לפני,בנוסף לכך מחקרים מראים שבעקבות עישון יכולה להיות ירידה בכמויות החלב.
    כל טוב ובריאות
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לינוק - 2 (השלמת פרטים)
    א.
    03/10/2009

ג'ניס תודה רבה על התשובה המפורטת. אני אנסה את עניין הלחיצות. לשאלתך - התינוק שוקל 4 קילו וארבע מאות גרם. אני לא חושבת שהוא שבע אחרי מספר דקות כי הוא אחר כך אוכל בשמחה מנה שלמה מבקבוק... שוב תודה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    03/10/2009

היי,
    כדי להתייחס למשקל,וזה מאוד חשוב, אני צריכה משקל לידה ומשקל נוכחי וגיל.
    תכתבי לי בבקשה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לינוק 3

א.
    04/10/2009

הוא יהיה בן שישה שבועות מחר. נולד במשקל 3 קילו וארבעים גר'. ירד לאחר הלידה וכיום 4.400. עליית המשקל היא לא באמצעות הנקה אלא באמצעות מתן תמ"ל. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לינוק 3

חיה כהן
    04/10/2009

שלום!
    כפי שציינת הוא מקבל תמל כתוספת להנקה ולכן לא נוכל להעזר במשקלו הנוכחי.
    מס דברים,תינוק שיונק לעיתים מצליח לינוק יותר ממה שמשאבה מצליחה להוציא. תנסי לרדת בכמויות של התוספת ולתת לו רק מה שהוא באמת צריך.תקפידי על האכלה איטית מהבקבוק וכך יהיה שבע מכמויות יותר קטנות של תוספת.אולי עי כך גם יינק לעיתים יותר קרובות דבר שגם יגביר את כמויות החלב.
    תמשיכי במקביל כמובן את מה שגניס המליצה!
    בהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה