מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בפענוח אקו לב עובר שבוע 22עדי09/03/2018
שלום רב
שלחו אותי מהסקירת מערכות המורחבת בשבוע 22 ישר לאקו לב עובר כי הרופא לא הדגים את הקשת הדוקטאלית והקשת האאורטלית.
הרופא פשוט שלח אותי ולא הסביר.
מה בדיוק חסר להם שם אני רוצה להבין
והאם זה מום בלב שבגינו עושים הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת אאורטלית ודוקטלית לא הודגמו בסקירה
ד''ר אברהם מתתיהו09/03/2018הי
לא הייתי עושה מזה עניין. קרוב לוודאי שההדמיה הייתה קשה והרופא לא ראה כל מה שצריך.
יש צורך להשלים אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגלתה הרחבה באאורטה העולהאירינה01/03/2018
שלום,
במהלך בדיקת אקו לילדה בת שנה ו-4 חודשים
התגלתה הרחבה באאורטה עולה
ascending 21, z=4.71
ridge 11, cusps 14, anulus 11
הרפוא שביצע אמר שאין מה לדאוג שזאת הרחבה מלידה ויש לבצע מעקב של פעם בשנה לראות איך זה מתנהג.
היא עברה בדיקת אקו בגיל 3 חודשים ושם לא הייתה הרחבה.
האם הרחבה כזאת במלהך שנה היא מסוכנת?
יש צורך בבדיקה חוזרת?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרחבה של אבי העורקים בילדה בת כ שנה
ד''ר אברהם מתתיהו01/03/2018הי
יש סבות רבות להרחבה של אבי העורקים בין השאר מסתם אאורטלי דו עלי (האם זה נבדק?)
יש גם מחלות גנטיות שבהן יש הרחבה של אבי העורקים.
נראה לי קצת לא רגיל שבגיל 3 חודשים היה תקין וכעת זה רחב למדי לגיל. האם הבדיקות נעשו ע"י אותו בודק? הם יש תסמונת מרפן במשפחה? או מחלות אחרות של רקמת חבור?
אני נוהג לשלוח מקרים כאלה לברור גנטי.
לדעתי אכן כדאי לשמוע דעה נוספת והמשך מעקב.
בשלב זה אין כנראה סיכון של ממש אך אם אבי העורקים ממשיך להתרחב לערכים מסוכנים זה כמובן מעלה את הסיכוי לדיסקציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD קטן מוסקולרי ללא משמעות המודינמיתליאת23/02/2018
שלום,
ביצעתי לפני מספר ימים סקירה מוקדמת (שבוע 15+4)ונמצא VSD קטן מוסקולרי, כעת ללא משמעות המודינמית.
ידוע לי שעלי לבצע בדיקת מי שפיר+צ'יפ גנטי וגם לעבור אקו לב.
אשמח לדעת מהם הסיכויים לתסמונת כרומוזומלית במקרה כזה, ומה המשמעות לממצא הזה לילוד מבחינה סמפטומטית וטיפולית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd שרירי קטן בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו23/02/2018עניתי על שאלה דומה ל אחרונה. ראי תשובה בעניין באותו עמוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום באקו לב עוברימודאגת21/02/2018
שלום.הריון מתרומה.תורמת בת 26. שקיפות עורפית תקינה 0.7ממ, חלבון עוברי מרובע תקין 1:2000,סקירה מוקדת ומאוחרת תקינות.נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב צירים ודינמיקה צווארית (מקבלת אנדומטרין,פרסולט,קרטיה,קורב צלסטון).הומלץ לעשות אקו לב עובר בגלל שזה הריון ivf למרות שלא היה שום סימן/חשד למשהו לא תקין.
התברר שיש בעיה רצינית. מצ"ב סיכום הבדיקה. נשלחתי לייעוץ גנטי בעוד 3 שבעות. כנראה יומלץ על מי שפיר שמכוסן במקרה שלי(צירים וקיצור צוואר הרחם).
לפני כמה ימים גילו שיש לי סוכרת הריון אבל כבר יומיים אני מודדת עם המכשיר וערכים תקינים.אני שבוע 28+.
1.מה דעתך על תוצאות הבדיקה?
2.האם לדעתך ומהנסיון שלך זו בעיה רק של הלב או שזה כתוצאה מאיזושהי בעיה גנטית?
3.מה הסיכון שזה יכול להסתדר לבד אחרי הלידה ללא ניתוח?
4.האם מנתחים פגים?ומאיזה שבוע?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דף 2 של אקו לב
מודאגת21/02/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממצא באקו לב עובר
ד''ר אברהם מתתיהו21/02/2018נראה לי שתוארה אסימטריה קלה של החדרים שאינה בהכרח בעיה.
יש חשד לקוארקטציה (שקשה לאבחן בעובר) וכן מצוין שיש הדמיה קשה.
לפיכך נראה לי שרצוי לעשות בדיקה נוספת של אקו לב עובר לנסות טוב יותר לפני שמגיעים למסקנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מודאגת22/02/2018תודה רבה לך על תשובה מבהירה.
אני מבינה שזה בינתים חשד ולא אבחנה אבל הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שיש די הרבה סימנים לחשד (חדר ימין יותר גדול. קשת בזוית חריגה וsherf). בבקשה עוד כמה שאלות.
האם יתכן שב2 הסקירות לא כלום אפילו רמז לבעיה?
באיזה בית חולים עדיף ללדת במידה ונצטרך ניתוח?
האם תמיכה הרמונלית שלקחתי עד שבוע 12 ועכשיו תרופות כמו קרטיה ופרסולט יכולים לגרום לבעיה בלב העובר?
מהנסיון שלך -האם בעיה בלב זו בעיה לפני עצמה או קשורה לבעיות גנטיות?
תודה וסליחה ען האורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד לקוארקטציה בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו23/02/2018הי. אני חושב שהכי נכון בשבילך זה לקבל דעה נוספת לגבי אקו לב עובר.
בהנחה שיש חשד מאד גבוה לקוארקטציה , רצוי ללדת במקום שיש קרדיולג ילדים נגיש שיכול לעשות אקו ולאבחן ויש פגיה שבה ניתן להשגיח על התינוק. במקרים אלה לעתים צריך לתת תרופה מסוימת שמשאירה את הדוקטוס פתוח. ובמקביל כאשר יש אבחנה ברורה אחרי הלידה, מארגנים ניתוח. אם האבחנה ברורה למדי בעובר אפשר ללדת גם בבית חולים שבו ניתן גם לעשות את הניתוח. (למרות שזה לא ממש קריטי בעיני).
לגבי עניין גנטי, אם אנחנו די בטוחים שיש בעיה בלב בד"כ אנו מפנים לייעוץ גנטי ולרוב זה ימליץ בצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
מכל אלה את מבינה שחשוב לנסות לקבל אקו לב עובר יותר אבחנתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vsd ובדיקת מי שפירמירית13/02/2018
היי אני בשבוע 29 להריון
ביצעתי אצלך אקו לב בשבוע 24 עקב חדר שמאל קטן יחסית לחדר ימין שהתגלה בסקירה
נמצא vsd מוסקולרי קטן צד שמאל קטן מימין אל לא היפופלסטי
הומלץ לי בייעוץ הגנטי לעשות בדיקת מי שפיר
בשל חשד לתסמונות כמו דאון דיגוררג ועוד שלא ידוע לי
אני מאוד חוששת מהבדיקה הזו ובמיוחד שזה אוטוטו לידה
האם יש חחש ממשי לתסמונות אלה במידה וכל הבדיקות יצאו תקינות?
שקיפות תקינה +חלבון עוברי
Nt-1:3
Ds-1:1900
טריזומה 18-1:100000
בנוסף בדיקות גנטיות שבצעתי יצאו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd שרירי ודקור מי שפיר
ד''ר אברהם מתתיהו15/02/2018vsd שריר קטן הוא מום שכיח ואין לו משמעות רבה וברוב המקרים נסגר לבד.
רוב הגדול של הילדים עם vsd קטן הם ללא בעיה ללא תסמונת דאון או די ג'ורג'. במחקרים שונים בעוברים עם ממצא כזה מבודד לא נמצאו הפרעות כרומוסומליות או מעט מאד. יש מקומות בעולם שזו לא הוראה למי שפיר.
אצלנו מקפידים יותר ורוב הגנטיקאים ממליצים בצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
את לא חייבת לבצע את הבדיקה אך כאמור את לוקחת סכון קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15 - מרגישה דפיקות לב מהירות - בדיקותסמר02/02/2018
הבת שלי בת 15, מתלוננת על דפיקות לב מהירות שהיא מרגישה.
באקג היה טכיקרדיה 100.היפוך גלי T בלידים ימניים פריקרדיאלים. אוושה 2-3/6 בכל התחנות יותר lsb.
בדיקת מאמץ שלילית והגיעה ל 12.8 מיטס.
הולטר:
מהירות מינימלית:
53
מהירות מקסימאילית:
138
מהירות ממוצעת:
83
הפרעות קצב חדריות VPC’S:
לא נצפו
הפרעות קצב על חדריות APC‘S:
לא נצפו
הפרעות הולכה:
נצפו קטעים בודדים של סינוס אריטמיה קלה
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st:
לרא נצפו
תלונות הנבדק:
לרא נצפו
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום:
מקצב בסיסי- סינוס נצפו קטעים בודדים של סינוס אריטמיה קלה לא נצפו טכיאריטמיות , ברדיאריטמיות או הפרעות הולכה
יש לה אקו עוד כמה ימים. אפשר להסיק מסקנות ממצאים אלו. בגיל 8 עברה אקו לב בשל אוושה בלב והיה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דפיקות לב
ד''ר אברהם מתתיהו02/02/2018הי
דופק 100 אינו חריג בגיל זה. בדיקה הראתה אוושה (שיש לחצי מהילדים הנורמלים גם ללא בעיה לבבית). הולטר היה תקין וגם מבחן מאמץ. אקו בעבר היה תקין. קרוב לודאי שגם האקו החוזר יהיה תקין.
סה"כ , אמנם לא הייתה שאלה בסוף הנתונים שנתת אך יתכן מאד שלא תמצא כל בעיה. תלונות של דפיקות לב לאאומרות בהכרח שיש בעיה לבבית או הפרעות בקצב. האם נבדק הדופק בזמן התלונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיחלון שפתיים מתמשך לבניטל01/02/2018
שלום רב,
לבני בן השלוש התחילו לפני מספר חודשים אפיזודות של הכחלת שפתיים. זה מתחיל בבוקר ובהתחלה היה נמשך שעה שעתיים וכיום זה מגיע עד שעה אחת. הגננת מתארת שהילד לא מתלונן על קור וכשהוא רץ ומשחק הוא בסדר וכשמתיישב לקרוא או בשקט מתחיל להכחיל ומחוויר. רופאת משפחה ראתה אותו בעת אפיזודה ונבהלה מעט ומדדה לו סטורציה שהיתה 80, אז חיממה לו ידיים לעשרים דקות וחזר למאה. מומחה ריאות שלל בעיה נשימתית והפנה לבירור לבבי. האם זה נשמע חריג? מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כחלון בשפתיים
ד''ר אברהם מתתיהו02/02/2018כחלון בשפתיים
יש כחלון שנובע מירידת החמצון בדם (כחלון מרכזי) ויש כחלון פריפרי (שנובע מכווץ כלי דם)
בהנחה שמדידת ה סטורציה של 80 הייתה טעות, רוב הסיכויים שאין בעיה של ממש, אך שווה ברור קרדיולוגי כולל אקו לב ומדידות סטורציה מהימנות גם בזמן תלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקאורטציה של האורטארינת01/02/2018
שלום דוקטור.
בסקירת מערכות מאוחרת הרופא אמר שגבולי מאוד יש חשד. והיפנה לאקו לב.
מה המשמעות של רושם של היצרות ארטלית יותר מהמקובל במבט 3vt בחתך סגיטלי
חשד לקוארטציה של האורטא.
האל יש צורך לדאוג היות ולחוצה ממש
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקאורטציה של האורטא לא קיבלתי תשובה
רינת01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד לקוארקטציה.
ד''ר אברהם מתתיהו01/02/2018קוארקטציה היא הצרות של אבי העורקים בד"כ אחרי מוצא העורקים לראש ולידיים. לא תמיד נתן לאבחן ברחם. יש לעתים רמזים בבדיקה בד"כ הצד השמאלי קטן מהימני.
יש להשלים אקו לב עובר. בהרבה מקרים הבדל בגודל ימין ושמאל מתברר אחרי לידה שאין למעשה בעיה.
בכל מקרה זהו מום שנתן לתקון לאחר הלידה.
מציע שתעשי אקו לב עובר ושלחי התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקאורטציה של האורטא
רינת01/02/2018תודה על תגובתך הרציונאלית והמהירה.
לכל מקרה ליילוד ישנה תוחלת חיים?
ניתן לחיות עם דבר כזה?
העדכן לאחר אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קוארקטציה
ד''ר אברהם מתתיהו02/02/2018לא ברור שיש את זה. גם אם יש נתן לטפל ולחיות עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ילדה בת שנתייםאמא לבת שנתיים27/01/2018
פעוטה בת שנתיים נולדה עם היצרות במסתם הריאה ועברה צינתור בגיל 5 ימים. כיום בביקורת האחרונה המפל על המסתם הינו 20-30. האם יש סיבה לדאגה. אשמח לדעת את דעה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו27/01/2018לא, אין סבה לדאגה.
המצב שאת מתארת הוא הצרות קלה של המסתם שאין לה הרבה משמעות. יש כמובן צורך בהמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על ילדה בת שנתיים
אמא לבת שנתיים27/01/2018תודה על המענה המהיר.עד איזה גיל מעקב? האם יש אפשרות שהמפל יעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו27/01/2018יכול להשתפר, יכול להחמיר (סיכוי לא גדול)
חשוב לעקוב.
אם נשאר כך מצויין כי הילדה למעשה בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ודופק לא סדיראמא דואגת מאוג27/01/2018
היי.. הבן שלי בן 4 ו8 חודשים, סובל לעיתים מאסטמה, לאחרונה קיבל בטנזול,שהוא ישן אני תמיד בודקת את הנשימות שלו בגלל השיעול, מדדתי לו דופק היה סביב 75, מה שבדרכ בין 90 ל 100, התחיל להשתעל יותר והגענו למיון ואמרתי להם שמעבר לשיעול הדופק שמדדתי לא היה סדיר בין פעימה לפעימה, בחלק מן הזמן. עשו לו גם אקג שהראה שיש לו סינוס ארטמיה qtc 0.42, אני מאוד מודאגת שמה יש בעיה לבבית מה עליי לעשות אקו לב?בדיקות אחרות, ? הוא גם מאוד פעלתן ואוהב מדחקי כדור אין לי מושג מה לעשות עם המידע הזה אני מאוד לחוצה אשמח לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בשינה בילד בן 5
ד"ר מתתיהו27/01/2018כל מה שתארת הוא בגדר התקין. הקצב, סנוס אריתמיה וגם ה QT
כך שאין סבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לב ילדה בת 4איתן רוזנברג11/01/2018
שלום, בתי בת 4 עשתה הולטר לב. בתוצאות הבדיקה כתוב
atrial arrhythmia: occasional APBs
frequent changes in P waves morphology during recoding
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת הולטר
ד"ר מתתיהו אברה20/01/2018אין לכך משמעות רבה.
אלו ממצאים שכיחים שהם בתחום הפיסיולוגי.
למה עשתה הולטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש פיענוח הולטר לב בבקשה-מודאגת מאודרעיה08/01/2018
שלום. בני בן 10 התלונן על כאבים בחזה ובעקבות כך נעשה לו הולטר 24 שעות. אשמח אם תוכל להסביר מה משמעות התוצאות. התור לרופא נקבע לעוד 3 שבועות ואני מודאגת מאוד.
להלן התוצאות :
בשעות הערב נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 167 פעימות לדקה. קצב סינוס סדיר,מהירות ממוצאת 68 פעימות בדקה. מהירות מינימלית עד 51 פעימות לדקה עם קטעי סינוס אריטמיה מרווח r-r עד 1.3 שניות לדקה.
מדאיג אותי הנושא של אריטמיה. האם יש סיבה לדאגה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת הולטר
ד"ר מתתיהו08/01/2018נראה כמו תשובה תקינה.
סינוס אריתמיה היא תופעה נורמלית של שינוי בקצב הלב עם הנשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס קורונרי מורחב ובלב העובר וגם התערבות קלה אסימטרית של המחיצה בין החדרים בלב העוברMaha06/01/2018
שלום דר אני בשבוע 29 עשיתי דיקור מי שפיר
התוצאה תקינה
רציתי לברר לגבי התערבות קלה אסימטרית של המחיצה בין החדרים בלב העובר וסינוס קורונרי מורחב זה אומר שיש מומ בלב העובר
וההתערבות הקלה היא תשפיע עלי חיי הילד אחרי הלידה
ומה הטיפול והאם הסינוס המורחב חולף אחרי הלידה
אני עשיתי בדקת העמסת סוכר גם יצא תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנוס קורונרי מורחב
ד"ר מתתיהו08/01/2018איני יודע אם עשית אקו לב עובר, אם לא, יש לעשות.
בגדול, סנוס קורונרי מורחב יכול להיות בגלל מהלך מעט שונה מהרגיל של וריד שמתנקז ללב מלמעלה (ואז אין לכך משמעות קלינית) לעתים נדירות יש נקוז של ורידי ראה לסנוס הקורונרי (לכך יש יותר משמעות)
רצוי להשלים אקו לב עובר לדעת מה הסבה להגדלת הסנוס הקורונרי.
לגבי חדרי הלב והספטום , לא הבנתי למה התכוונת, כדאי לשלוח העתק מדוייק של התשובה או צלום טוב שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של הולטר של תינוקת 10 ימיםבטי28/12/2017
תשובה של הולטר של תינוקת 10 ימים
הפרעות קצב חדריות vpcs נצפו 2325 במשך דקה
ממוקדים שונים
מדובר בפעימות על חדריות עם העברה אברנטית.
הפרעות קצב על חדריות apcs נצפו 3368 במשך דקה
בפיזור הומוגני ביממה
נצפו קטעים עם מרווח r-r עד 1.0 שניות מדובר blocked apc
סינוס טכיקרדי 226
מינימלית 94 פעימות לדקה.
Vpbs מהווים 1.3% מסך ה qrs בתקופה
Apc מרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעימות מוקדמות בילוד
ד''ר אברהם מתתיהו28/12/2017הי
יש הרבה טעויות במה שרשמת (למשל,לא יכול להיות שיש 3000 פעימות מוקדמות לדקה) כדאי שתצלמי התשובה ותשלחי לי לראות. בכל מקרה כנראה מדובר בפעימות פרוזדוריות מוקדמות לא מעטות. התופעה שכיחה בעוברים וילודים.
זה לא אומר שיש בעיה של ממש אך כדאי כמובן שתבדק ע"י קרדיולוג ילדים ויהיה צורך במעקב. הרבה מה APCS בילוד נעלמים עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברי בשבוע 34ורד27/12/2017
היי ..לאחר מציאת וריד נבון בחבל הטבור בסקירת מערכות הייתי באקו לב.. נצפו: קשת אאורטה. אאורטה יורדת,קשת דוקטלית, ורידים סיסטומיים מתנקזים לעליה ימנית , ורידים ריאתיים מתנקזים לעליה שמאלית, דוקטוס ונוזוס.
חשד: susp.hypertrophic cardiomyopathy.
מרגישה מבוילבלת מאוד ולא הצלחתי להבין את ההסבר אולי מהלחץ אשמח להסבר קצר.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרדיומיופטיה הפרטרופית בעובר
דר אברהם מתתיהו28/12/2017זהו מצב שבו יש התעבות הדפנות של החדרים. זו תופעה שיכולה להיות ראשונית (יש מחלה כזו של שריר הלב ויש לה נטייה תורשתית (האם יש במשפחה מישהו שסובל ממחלה זו?)
זה יכול להיות גם משני לבעיות מסוימות למשל כאשר יש לאשה סכרת בהריון. במקרה כזה ההתעבות נוטה לחלוף בהדרגה אחרי הלידה ברוב המקרים (האם יש לך סכרת בהריון)
נראה לי שכדאי לשמוע גם דעה נוספת (כי לעתים קשה לדייק במדידת העובי של הדפנות של החדרים בעובר)
כמוכן הייתי רוצה לראות את התשובה המלאה של הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)