מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות שונות ומשונות כלליות ללברוני06/04/2019
שלום רב
דוקטור אני יודע שיש המון בדיקות לב כגון:
הולטר,אק"ג,אקו,ארגומטריה,מיפוי לב,צילום חזה,mri לב ועוד.
ברור לי שכול בדיקה והבדיקה שלה ושכול בדיקה בודקת משהו אחר לגביי הלב אבל מסקרן אותי אם אתה צריך לגעת בבדיקות שציינתי מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב הלב הכי טוב (עוד פעם אני יודע שכול בדיקה היא שלעצמה) אבל מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצבו ובריאותו של הלב ממה שציינתי. אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות לב
ד''ר אברהם מתתיהו07/04/2019אקג: בודק הפעילות החשמלית של הלב
אקו: מבנה ותפקוד
מבחן מאמץ, בודק הכושר והאם יש הפרעות קצב במאמץ ואם יש מספיק אספקה קורונרית ללב במאמץ
MRI שטה נוספת לבדוק מבנה ותפקוד ועוד דברים שקשה להדגים באקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת אקו לב עובר שבוע 22יעלי03/04/2019
לאחר אקו לב עובר נמסר כי יש פגם , חור במחיצה הבין חדרית
: ismall perim vsd
דוקטוס פתוח patent with rt to lt shunt
כל השאר תקין
לסיכום: small perimembranous vsd-dg
מה הלאה?? נשלחתי לייעוץ גנטי
דובר על מי שפיר...
עד כמה זה חמור או לא התוצאות ומה מפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD פריממברנוטי בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו05/04/2019דוקטוס פתוח עם מעבר מימין לשמאל יש בכל עובר כך שנניח זאת בצד.
VSD פריממברנוטי מצדיק דקור מי שפיר וצ'יפ גנטי לשלול בעיות גנטיות.
כשלעצמו, VSD קטן הוא בעיה לא קשה מבחינת הלב. חלק נסגרים לבד ואם הוא יותר גדול לעתים צריך לסגור אותו וגם אז הילד בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות במסתם הריאתי- התייעצותהילה30/03/2019
שלום הבן שלי בן שנתיים וחצי יש לו היצרות במסתם הריאתי בינונית עד קשה אנחנו במערב בשניידר הקרדיולוג אמר שאולי נלך לניתוח .. כי הבעיה היא מעל המסתם ואחר כך התייעץ עם עוד רופא אמר מחכה עוד חצי שנה ונעשה mri לריאות אני רוצה לדעת למה חייב ניתוח ולא צינתור ... ובשביל מה mri ישמח שתחזרו אליי מאמא שמאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
הילה31/03/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו05/04/2019ברוב המקרים של הצרות קשה של המסתם הראתי אנו מצליחים לשפר בצנתור ע"י הרחבה עם בלון. יש מקרים בהם המסתם הוא דיספלסטי (מעובה ואינו מגיב להרחבה עם בלון או שההצרות היא בעצם מעל המסתם) ואז ההצלחה בצנתור פחות טובה.
מקרים כאלה יש לעתים גם בילדים עם תסמונות גנטיות (למשל תסמונת נונן) ולכן אני מאמין הפנו אתכם גם לגנטיקה.
בכל מקרה כדאי שתשאלו את הרופאים שמכירים את המקרה ואת האקו מה התוכניות הטפוליות שלהם לפי הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא06/04/2019לא הבנתי לפי מה הוא החליט שיש לו תסמונת נונאן ? עקב הבעיה הלבבית ? ומה זה אומר בכלל כי לפי מה שקראתי עכשיו באנטרנט זה די מלחיץ יש בדיקה שאפשר לדעת בוודאות אם יש ? ומה זה אומר התסמונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות מסתם ראתי.
ד''ר אברהם מתתיהו07/04/2019לא אמרתי שיש
נסיתי להסביר למה בקשו שתפנו לגנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין יחס
אמא מודאגת04/04/2019אני ישמח שתתייחס להודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בלב וההבדלים בינהםדני27/03/2019
שלום דוקטור
מה זה דום לב שהלב נעצר וזהו ?
בהתקף לב הלב ממשיך לפעום לעומתו ?
מה הההבדל בין שניהם ?
איך מונעים את שתי הדברים ?
כי לפעמים גם אנשים אם נתונים בריאים חוטפים התקף או דום לב .....
אשמח להסבר מלומד תודה גדולה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דום לב
ד''ר אברהם מתתיהו06/04/2019דום לב הוא תיאור כללי של מצב שהלב אינו עובד באופן אפקטיבי והחולה יכול למות עקב כך ויש כמה סבות לכך.
ברוב המקרים מה שאנחנו קוראים דום לב דווקא נגרם מהפרעת קצב מהירה לרוב חדרית שבגללה הלב עובד כל כך מהר כך שאינו מסוגל להוציא מספיק דם לגוף (כך שמעשית אינו מתפקד) . יש גם סבות אחרות כמו הפרעה חשמלית כמו חסם במערכת ההולכה החשמלית ועוד.
התקף לב הוא אזור בלב שנפגע מחוסר הספקת חמצן בד"כ בגלל סתימה בעורק הכלילי שמספק דם ללב(לרוב על רקע הסתידות העורקים אם כי יש גם סבות אחרות). אחת הסכנות במקרים כאלה שכתוצאה מהפגיעה עלולה להופיע הפרעת קצב מהירה שמשנית יכולה לגרום למות. לכן חשוב בחשד להתקף לב לפנות מיד לבית חולים שם יודעים איך לטפל גם בהפרעות קצב אם יופיעו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק שעולה בעקבות ריצהאלעד26/03/2019
שלום דוקטור
ידוע שפעילות גופנית ככל שתיהיה היא פנטסטית לגוף זה מה שאומרים, אבל אני תוהה האם במהלך ריצה שמישהו עוסק בפעילות גופנית לא מסוכן נניח שבזמן ריצה הדופק נשאר גבוה ? הרי ככול שרצים בעצימות נמוכה בינונית גבוה הדופק עובד מהר בכול מצב.. זה לא מסוכן ? כי אומרים שפעילות גופנית עושה טוב ללב ולגוף ומצד שני הלב פועם מהר,
דופק בפעילות גופנית יכול ליהות 150-170 ואפילו יותר אז איך בידיוק היא טובה? אם הלב עובד במהירות.....
הייתי שמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק שעולה בזמן ריצה
ד''ר אברהם מתתיהו06/04/2019הדופק עולה בזמן ריצה כדי להגדיל את תפוקת הלב כדי לספק יותר חמצן לשרירים שפועלים בנמרצות.
בלב נורמלי אין כל מניעה לרוץ ולהעלות הדופק.
אם יש בעיות בלב מולדות או נרכשות יש צורך לקבל הנחיה מהקרדיולוג המטפל מה רמת הפעילות המותרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה טובה פעילות גופניתקובי21/03/2019
דוקטור שלום פעילות גופנית ככול שתיהיה: ריצה,הליכה,שחייה וכו'
במה היא תורמת לבריאות הגוף ? ללב ? לדם ?
מה זה עושה לגוף ? ואיך זה בידיוק עוזר לגוף האדם ליהות בריא יותר? כי בהרבה מקומות שאני שומע אומרים שהיא תורמת לגוף האדם ללב, תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?????
קובי25/03/2019???
פעילות גופנית
ד''ר אברהם מתתיהו26/03/2019פעילות גופנית סדירה על בסיס קבוע עוזרת להרבה דברים, בין השאר:
מפחית הסכוי להשמנה ותסמונת מטבולית(הפחתת הסכוי לסכרת ויתר לחץ דם), מפחית התקדמות של הסתיידות העורקים (שיכולה לפגוע בכל מערכות הגוף)
חשוב למניעת דלדול העצם
חזוק הלב והשרירים
שפור המערכת החיסונית
שפור הדימוי העצמי והבטחון העצמי
שפור מצב הרוח
ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים לעשות אקו לב בחשד לARSA בהריון או שאפשר לדחות לאחר לידה?חני21/03/2019
1. עשיתיח סקירה מאוחרת בקופה משום ששם עוצמת גלי הקול נמוכה יותר מאשר בפרטיים בדו מימדי והבודק אמר שהלב תקין אבל משהו יוצא ימינה והוא לא רואה טוב ולכן רשם "חשד לארסה". לא עשיתי מוקדמת.
אם הייתי עושה בפרטי ששם הציוד טוב יותר כנראה, האם היו יכולים לומר בוודאות אם זו ארסה ואם היא דוחקת קנה נשימה?
2. במידה ובתוצאות השקיפות הסיכוי לתסמונת דאון הוא 1:10000
האם אפשר לבדוק רק את כרומוסום 22 כדי לשלול חשד לARSA?
3. האם אפשר לדחות את בדיקת האקו לב לאחרי הלידה?
4. האם עוצמת גלי הקול בבדיקת אקו לב היא גבוהה יותר מאשר הדו מימדי או התלת מימד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ARSA
ד''ר אברהם מתתיהו21/03/2019אני רואה שיש הרבה שאלות לגבי ARSA.
זהו מהלך מעט שונה מהרגיל של העורק שהולך ליד ימין (יוצא מאבי העורקים אחרון במקום ראשון ועובר מאחורי הושט)
התופעה קיימת בכ 1% מהאנשים ורובם לא יודעים שזה קיים אצלם כי ברוב הגדול של המקרים אין כל סימפטומים. (כלומר שאין לכך חשיבות רבה אחרי לידה)
יש מאמרים שממצא זה בעובר מעלה הסיכוי לבעיות כרומוסומליות כמו דאון ו חסר חלקי של כרומוסום 22 (די ג'ורג')
אך יש גם מאמרים שמצאו שאם זה ממצא מבודד בלי בעיה במבנה הלב אין זה מעלה הסיכון.
רוב הגנטיקאים מטעמי זהירות, ממליצים על בצוע מי שפיר כשמוצאים ממצא זה.
נראה לי שכדאי להוריד רמת החרדה מהממצא הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הדופק הממוצע התקין מה הנורמה במנוחה בכללירוני20/03/2019
שלום
מה הנורמה מהו הדופק התקין במנוחה בכללי לבני 18 ומעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק בגיל 18.
ד''ר אברהם מתתיהו20/03/2019זה מאד משתנה . תלוי במשפחתיות, בעסוק רב בספורט ועוד גורמים רבים
לרוב במנוחה בין 60 ל 90 לדקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטוסקופ כבדיקה גופנית ראשונהאבי18/03/2019
דוקטור לגביי מכשיר הסטטוסקופ מה נותן לכם קרדיולוגים בפרט ורופאים בכלל המכשיר הזה כי תמיד שיצא לי ליהות בבדיקות יש תקטע שהם רושמים בסיכום בדיקה גופנית תסיכום שלהם אחרי שהם בודקים אם המכשיר הזה תחת נושא בדיקה גופנית, מה אפשר ללמוד על הלב ולקבוע דרך המכשיר הזה על הלב ? מה אפשר להסיק מזה ? (איזה תמונת מצב? מעבר לבדיקות האחרות אני מתכוון של הלב...), מה הסטטוסקופ נותן איזה מידע? והאם דרך שמיעה אפשר להסיק שהלב בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטטוסקופ
ד''ר אברהם מתתיהו18/03/2019נתן לשמןע את קולות הלב ואוושות שונות ובעזרתו נתן לאבחן הרבה מצבים ובעיות.
יש כמובן עוד אמצעים כמו אקו, אקג , צלום חזה CT ו MRI לקבל עוד נתונים על הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג מה הבדיקה מאתרת מה אפשר להסיק ממנה..אדיר18/03/2019
שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? , מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקג
ד''ר אברהם מתתיהו20/03/2019זהו רישום של הפעילות החשמלית של הלב. נתן לבדוק הפרעות בקצב ובהולכה החשמלית, התעבות חדרים, מנח לא רגיל של הלב, בעיות של חוסר חמצן ללב כמו איסכמיה חריפה או התקף לב. דלקת של הלב או קרום הלב. הפרעות שונות במלחים בדם ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרשים אק"ג שאחיין שלי עשהניר16/03/2019
שלום
אשמח לחוות דעת מה אומר התרשים אק"ג שאחיין שלי הקטן עשה
עקב תעוקת חזה לטענתו ודופק מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרשים אק"ג שאחיין שלי עשה עוד תרשים השני
ניר16/03/2019שלום
זה התרשים השני שבעצם הוא ביצע ראשון מבין השניים ששלחתי לך, זה 106 bpm ואחר כך הוא ביצע עוד אקג שזה הראשון ששלחתי לך ושמה זה ירד ל91 bpm
אשמח לחווץ דעת לגביי התרשים
עקב דופק מהיר תעוקה ועוד.
בידקות דם תריסיות צל"ח ועוד תקין הוא בן 15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאן הוספתי עוד תרשים התרשים השני
ניר16/03/2019שלום
כאן התרשים השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
ניר20/03/2019???
אקג
ד''ר אברהם מתתיהו21/03/2019אני לא שש לפרש בפורום תרשימי אקג.
התרשימים לא באיכות טובה וקשה לעשות מדידות מדויקות של מקטעים שונים (כמו QT)
יש גם הפרעות רקע לא מעטות.
אני חושב שזה לא נכון במסגרת כזו לתת פרוש לאקג בלי לבדוק את החולה ולדעת בדיוק מה הסימפטומים.
מציע להראות התרשימים לקרדיולוג שבקש לעשותם ומכיר הנער והספור שלו.
בכל מקרה אם הדופק מטריד אותך, אין בתרשימים הפרעת קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע התקף הפרעת קצב בלי להרגישדן16/03/2019
שלום
האם בן אדם יכול לחטוף לקבל לחוות - אירוע לבבי מסויים אוטם או איזשהי בעיה בלב וליהות איתה לאורך זמן רב כלל בי להרגיש ?
קיים דבר כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
דן20/03/2019???
ארוע לבבי בלי להרגיש.
ד''ר אברהם מתתיהו20/03/2019כן. בתנאים מסוימים זה יכול לקרות. גם לעתים בהתקף לב יכולים להיות סמנים לא ספציפיים כמו כאבי בטן וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Arsa ונקודה ארגונית בלבאנונימית13/03/2019
שלום ד"ר
עשיתי סקירה שבוע 15 פלוס 5 ונמצא גם נקודה ארגונית לבנה בלב וגם ארסה
אני ממש בדיכאון מה זה אומר דר?
האם זה חד משמעי? האם הסיכוי לתמונת גאון גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ARSA, מוקד אקוגני
ד''ר אברהם מתתיהו13/03/2019אנא קראי מה שכתבתי בעבר על ARSA ומוקד אקוגני. 2 הדברים הם חסרי משמעות מבחינת הלב.
כדאי לוודא קיום הממצא באקו לב עובר ואם זה כך, להתייעץ עם גנטיקה .
באמת שאיני רואה סבה לדיכאון ויש סיכוי מאד גבוה שאין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב לילדה לאחר צנתוראמא05/03/2019
בת 30 יש לי שתי בנות ובן עם היצרות קלה במסתם ראיתי אחד מהן עברה צינתור כאשר גילו את זה אחרי לידה
והשניה רק מעקב כבר 6 שנים הלי התערבות גילנו אץ זה בגיל 3 היום היא בת 9
שתי הבנות גילו את זה כאשר שמעו אוושה בלב
יש לי בן 11 ואף פעם אף רופא לא דמע אוושה ולא עשינו לו אף פעם אקו לב הוא ספרטאי האם כדאי לבצע לו אקו לב בגלל האחיות שלו ומה הסיכוי שנמצא דבר באקו
האם אולי יש לו גן מסוים חסר במשפחה מה אפשר לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון...............
אמא05/03/2019שתי הבנות עם היצרות קלה במסתם ראיתי הבן אין לו
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו07/03/2019עד כמה שהבנתי יש 2 בנות עם הצרות קלה של המסתם הראתי ובן ללא בעיה.
קשה לדעת אם יש משהו גנטי, לא יודעים הכל על התורשה של מומי לב ולא בטוח ששוה להתאמץ ולשלם הרבה כסף לנסות לברר. בכל מקרה אין בעיה קשה ולא רואה סבה לדאגה.
כדאי לעשות אקו לב עובר בהריונות נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה- חוות דעתאמא מודאגת04/03/2019
בת שלי בת 8. כבר 5 שנים מעקב התחלנו כל שש חודשים ואחר כך פעם בשנה היום היה אקו לב למעקב
תוצאות
חדר שמאל תקין חדר ימין גבולי עליום תפקוד תקינים
מסתם ראיתי מעובה עם דליפה קלה פלוס.
היצרות קלה מפך עד 30 ממכ.
מסתם תלת צניפי תקין נידגם pfo עם שנט קטן משמאל לימין.
ניקוז ורידי הראיה תקין.אין נוזל כפורתי תמט תקין של IVc
הרופא מומחה מנהל מחלקה אמר לנו שאין סיבה להילחץ ולחזור בעוד שנה להדיקה נוספת
ואמר לנו ש pfo יש הרבה אנשים שלא נסגר בכלל .
ואין הגבלות לפעילות ולחזור בעוד שנה
אפשר חוות דעת שלך
מאז שחזרנו מהבדעקה ואני מחפשת בגוגל וקראת שוב את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצרות קלה של המסתם הראתי ו PFO
ד''ר אברהם מתתיהו07/03/2019סה"כ אלו בעיות קלות ואין סבה לדאגה.
באופן פרקטי הילדה די בריאה וזקוקה למעקב לדעתי אחת לשנתיים ולפי מה שתיארת אין צורך בהגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)