מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ בן 7 וחצילי19/12/2017
בן 7 וחצי אסמתטי בעונות המעבר..זא סובל מהתקפי סטרידו ומטופל במשאף או סטרואידים.שמתי לב שכשהוא רץ ומשתולל הדופק שלו ממש מהיר..האם זה יכול להיות מהאסטמה?דבר נוסף בעת טיפול שיניים עם גז צחוק הרופא אמר שהדופק שלו מהיר ובאמת ראיתי את בית החזה עולה ויורד..האם זה מהגז צחוק או שנראה שיש בעיה?מה ואיזה בדיקה לבקש מהרופא לבדוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילד עם אסטמה
ד''ר אברהם מתתיהו19/12/2017הי
גם בהתקף של אסטמה וגם בעקבות חלק מהטפולים באסטמה יכול להיות דופק מהיר.
אם רוצים לעשות ברור ניתן כמובן לפנות לקרדיולוג ילדים שיבדוק, יתרשם מהאקג וישלים גם אקו לב לשלול בעיה לבבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר 24 שעות לבני בן 9.5מירב17/12/2017
קצב סינוס. מהירות מינימלית - 53 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 137 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 77 פעימות לדקה. אירועים של 1st and 2nd Degree AV-Block, בתבנית של Wenckebach או Pseudo-Wenckebach, בעיקר בשעות הלילה וגם בשעות אחה"צ, יתכן Vagally mediated.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הולטר בילד בן 9.5
ד''ר אברהם מתתיהו19/12/2017הממצאים בהולטר בהחלט יכולים להיות בגדר התקין. דרגות כאלה של av block נחשבות בגדר הנורמה בשינה.
לא אמרת למה עשו הולטר. האם ספורטאי?
האם ראה אותו גם קרדיולוג ילדים?
האם יש במשפחה מישהו עם בעיות בהולכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב ילד בן 12 וחציציפי חליוה14/12/2017
שלום רב,
בני בן 12 וחצי ב וצע אקו לב ונאמר לי לעשות בדיקת מאמץ שיצאה תקינה
ובדיקת הולטר שממתינים לה לתשובה
לפני מספר חודשים הבדיקה יצאה תקינה(הולטר קודם)
מה שכתוב בפיענוח של האקו לב;
זה מנח וחיבורים תקינים ללא הרחבת.פרוזדורים או חדרים ללא עדות.לפגם במחימה הבינ עליתית או הבין חדרית
ללא עדות לדוקטוס ארטריוזוס
המסתמים וקשת האורטה תקינים
תפקוד חדר שמאל בגדר הנורמה
עורקים הקורונאיים במוצאם תקינים
תפקוד נמוך של הנורמה 53 ef
28 fs אחוז
טרבקולציות עדינות באפרס
48 lved
בבקשה אני ממש בלחץ תוכל להגיד לי משהו לגבי הנתונים
אמרו לי שזה בנורמה נמוכה וזהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת אקו לב
ד''ר אברהם מתתיהו17/12/2017הי
אני מניח שהילד ללא סימפטומים. למה עשה אקו לב? האם הוא ספורטאי?
סה"כ הבדיקה יכולה להיות בתחום התקין. לעתים בספורטאים במנוחה רואים SF בגבול הנמוך של התקין (זה לא אומר עדיין שיש בעיה).
מה חשב הרופא שבצע הבדיקה?
אם יש לך ספקות אפשר תמיד לבקש גם דעה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב אצל ילד סוכרתיאליס29/11/2017
שלום, דוקטור!
יש לי ילד סוכרתי בן 12. סוכרת סוג 1 אובחנה לפני 3 שנים.
הסוכרת אינה מאוזנת וילד מעביר שעות רבות בבית ספר עם ערכי סוכר סביב 230. בנוסף יש לו כולסטרול גבוה.
לאחרונה התחיל להתלונן שלא יכול לרוץ בשיעורי ספורט כי חסר לו אויר, אינו מצליח לנשום לרווחה. לעלות במדרגות לקומה שלישית של בית ספר עושה לו קוצר נשימה. בעת שנשכב לישון יש לו אותה תופעה של קוצר נשימה.
מצאתי בתיק הרפואי של הילד רישום של MITRAL INSUFFICIENCY, CONGENITAL . הבדיקה בוצעה לפני 3 שנים.
כרגע רופא ילדים נתן לבני שחרור משיעורי ספורט ושלח אותנו לבדיקת אקו לב. הבדיקה יצאה תקינה. היינו גם אצל רופא ריאות והוא לא מצא שום דבר חריג.
אני רואה שקיימת בעיה חמורה אך לא יודעת מה לעשות ואיזה בדיקות לבקש. ברור לי שצריך לאזן את הסוכרת ואנו עובדים על זה, אבל מה לעשות כרגע עם הבעיות שנראות כמו בעיות לב?
תודה רבה, דוקטור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בנשימה בסכרת
ד''ר אברהם מתתיהו30/11/2017הי
קשה לעשות אבחנות לפי הספור ובטח שלא נתן לאבחן בפורום.
יחד עם זאת זה מעודד מאד שבדיקת אקו לב וגם בדיקת רופא ראות היו תקינות. קשיים בנשימה ועייפות יכולים להיות גם בגלל סכרת לא מאוזנת ואולי גם בגלל שינויים באלקטרוליטים בדם. יתכן גם מרכיב נפשי בגלל הקשיים שקשורים בסכרת.
קשה כאמור לענות על כך בפורום ויש צורך בברור כולל בדיקה גופנית ובדיקות דם ואולי גם לשקול הערכה עם פסיכולוג וגם מבחן מאמץ לנסות להעריך את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברי חדר שמאל קטןמירית מלכה27/11/2017
היי אני בשבוע 18 לאחר שנשלחתי לאקו לב עברי עקב חדר לב שמאלי קטן מהימני
יצא : שקוטר האורטה 3 ממ ועורק הריאה 4
אין עדות להצרת קשת האורטה
יש 2 ורידים המתנקזים לעליה השמאלית
ואין הפרעות קצב וחללי לב בגול תקין
אבל כתב שיש דיספרופרציה קלה של 2 החדרים
האם זה תקין? יש ממה לחשוש
הוא ביקש לחזור למעקב בעוד שבועיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר שמאל קטן מימין בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו30/11/2017הי
בעובר החדר הימני יכול להיות מעט גדול מהשמאלי וזה בולט יותר לקראת סוף ההריון. הבדל קטן ללא סימנים אחרים למום לב הוא כנראה וריאנט נורמלי. במקרים יותר בולטים זה יכול לרמז על בעיה מסוימת במוצא חדר שמאל או באבי העורקים (רמז לקוארקטציה שהיא הצרות של אבי העורקים)
במקרים אלה אכן כדאי לעקוב ולראות אם התופעה מחמירה עם התקדמות ההריון. אנו נוהגים בד"כ לבדוק ילדים אלה לאחר הלידה לפני שחרורם מבית החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי עורקים 3 ממ
מירית מלכה30/11/2017היי לפי הנתונים שהרופא נתן לי שהעורק הוא 3 ממ ועורק הריאה 4 זה מראה שיש הצרה? או שזה נתון נורמלי
הוא הסביר לי שעורק הריאה אמור להיות טיפה יותר רחב
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים ונטילת אנטיביוטיקה המשךסמיילי23/11/2017
היי דר מתתיהו
אני מצרפת שוב מסמך כדי שתזהה אותי.
אני הייתי בביקורת אצל קרדיולוג באזור הצפון, אני כבר לא גרה
במרכז (מעל 12 שנה) ולכן אנחנו לא מתראים ..
נתתי לקרדיולוג שמצאתי באזור שלי את כל המסמכים מהעבר( לצורכי השוואה), עשו לי
בדיקות מקיפות ולא היה שינוי משמעותי מאז הניתוח.
אני אגיד את האמת שבשביל השקט הנפשי אין לי בעיה לקחת
אנטיביוטיקה לצורך טיפולי שיניים, גם אם זה ליתר בטחון
אם תוכל בבקשה להגיד לי איזה אנטיביוטיקה נהוג לקחת ומינון
אני פשוט אקח.
תודה
טפול אנטיביוטי מונע לפני טפול שיניים.
ד''ר אברהם מתתיהו25/11/2017הי. מה שלומך?
כידוע לך הגישה לנושא השתנתה לפני מספר שנים ואין יותר מחויבות לקחת במקרה שלך.
אם את כן רוצה לקחת, נהוג לקחת מוקסיפן 2 גרם (בתנאי שאת לא רגישה לתרופה) שעה לפני הטפול. בהצלחה.
בת כמה את כעת? ילדים? משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי שיניים ונטילת אנטיביוטיקה המשך 2
סמיילי25/11/2017היי
תודה רבה על המענה.
אני נשואה בת 35+ ילד(בן 1.10)
אני מודעת לכך שהגישה השתנתה..
היות ואני מתכננת הריון, ( כרגע אני לא). אני חוששת
לקחת סיכונים מיותרים.. אז אני אספוג את האנטיביוטיקה
החד פעמית( אולי רק ליתר בטחון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות קלה מסתם ריאתילימור21/11/2017
שלום,
הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים.
מצרפת את סיכום הביקור האחרון שביצענו ביוני.
הביקורת הבאה נקבעה לשמונה חודשים לאחר ביקור זה (פברואר שנה הבאה)
בינתיים הילדה צריכה לעבור ניתוח פזילה (שכולל הרדמה מלאה)
ביוני נאמר שאין מניעה לעבור ניתוח, אולם מאז עברו כמה חודשים ואנחנו יותר קרובים למועד המעקב מאשר למועד הבדיקה.
אני לא יודעת מה לעשות, האם לדחות את הניתוח?
האם יש לבצע בדיקה חוזרת טרם הניתוח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת את סיכום הביקור
לימור21/11/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב להעלות את הבדיקה
לימור21/11/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו21/11/2017רוב הסכויים שאין כל בעיה ללכת ולעשות את הניתוח בעיניים. אך נראה לי שגם אפשר לשאול את הקרדיולוג שבדק אותה אם אפשר להקדים מעט את התור שיראו אותה לפני הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בלב לילדה בת 7 חודשיםאמא מודאגת21/11/2017
הגענו לרופאה משום שביתי בת ה7 חודשים התקררה ומשתעלת.. במהלך הבדיקה הרופאה שואלת אותי אם אני יודעת על הרשרוש שיש לה בלב ואמרתי לה שעד היום נבדקה ככ הרבה פעמים וגם על ידה ולא נאמר לי דבר כזה
גם לא בבית החולים לאחר הלידה .. נשמע מוזר. והאם זה הגיוני שפתאום יש רשרוש? ישסיבה לדאגה??
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשרוש בלב
ד''ר אברהם מתתיהו21/11/2017לחצי מהילדים הנורמלים יש רשרוש בלב. עוד יותר בזמן מחלה.
לפי החלטה של רופא הילדים נתן לשלוח גם לברור של קרדיולוג , ברוב המקרים אין כל בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר לב שמאלי קטן יחסיתמירית12/11/2017
היי אני בשבוע 16
ובסקירת מערכות נאמר לי שהחדר השמאלי קטן ביחס לחדר הימני בלב
עם רושם לקוטר האורטה קטן יחסית
שלחו אותי לאקו לב בעוד שבועיים
בנתיים בלחץ!
מזה אומר ? זה חמור? אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר שמאל קטן יחסית בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו12/11/2017הי
קשה עדיין להגיד מה המשמעות.
חדר ימין יכול להיות מעט גדול משמאל בעובר באופן פיסיולוגי. אם היחס בולט מאד לעתים זה יכול לרמז על בעיות מסוימות במערכת השמאלי כו בעיה במסתם של אבי העורקים או הצרות באבי העורקים עצמו ועוד מספר אפשרויות.
צריך לעשות אקו לב עובר ויתכן שאף יהיה צורך לחזור עליו אחרי מספר שבועות.
יתכן גם שזה עניין טכני ולא נעשה חתך נכון של החדרים.
לפי שעה אין מה לדאוג ויש להשלים אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת שילייה ואיבוד דםרות08/11/2017
ילדתי באופן דחוף בשבוע 29 תאומות בניתוח דחוף .שהיה לי. הפרדת שילייה ואיבוד דם המון. נכנסתי לניתוח .הבנות נולדו 1400 כל אחת. נולדו ללא הפשלת ריאות .אחת הבנות כבר חודש עם חמצן ותמיכה דרך אף.יותר נכון אויר תמיכה.החליפו לה 3 מכשרים כדי לנסות .גם הנמית קבלה מנת דם.השאלה האם זה יסתדר? עד מתי יתנו תמיכה? עכשיו שוקלת 1800.אבל אומרים שיש פליטות והיום והפסקה בנשימה. ולכן מה עושים? האם המכשיר בסוף תנשום לבד? מה דעתך דואגת. היום צריכה להיות בנות שבוע 32. .תודה
בעיות פגות.
ד''ר אברהם מתתיהו10/11/2017נראה לי שאת צריכה להפנות השאלות הללו לאנשי הפגיה.
לא נראה לי שזה מתאים לקרדיולוגיה ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומים בלב אצל תינוק בן 3 וחצי חודשיםחני נ01/11/2017
שלום,
לאחר ביקור בטיפת חלב בו רופאת התפתחות אבחנה אוושה בלב הופנינו לקרדיולוג ילדים- אקג תקין 143 פעימות,
עשינו אקו לב והקרדיולוג אבחן psלדבריו בלחץ 20 וגם pfo. יש לציין שמיעט בהסברים ורק אמר להיות רגועים וביקש שנבוא בגיל חצי שנה.
שאלותיי:
1. איך ייתכן שלא ראו כלום בסקירות בהריון שהיה תקין לגמרי?
2. אם הייתי עושה אקו לב הייתי מודעת לבעיה מראש?
3. מה ההשלכות על חייו של הילד שלי?? מה המומים האלו יכולים למנוע ממנו לעשות?
4. שאלה שחשובה לי מאוד- האם זוהי בעיה גנטית? לאחר הגילוי נתגלה לי שבעלי גם נולד עם מום בלב ולטענתו לאמרגיש כלום היום
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ps מינימלי ו pfo בתינוק בן 3.5 חודשים.
ד''ר אברהם מתתיהו01/11/2017נראה לי שאין סבה שתהיי לחוצה. יש לכל עובר pfo ושכיח מאד גם בילדים בגיל זה. ps מפל 20 ממ"כ הוא ממצא חסר משמעות. לא היו מאבחנים זאת באקו לב עובר.
הדבר היחיד כרגע הוא מעקב, כי בחלק מהילדים יש לעתים החמרה בדרגת ה ps בעיקר בשנה הראשונה. אם המצב נשאר כמו שהוא , אפשר למעשה להגדיר את הילד כבריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להמשיך בפעילות רגילה
חני נ01/11/2017כולל מאמץ, בכי מאומץ וכו כמו כל תינוק רגיל?
האם זו בעיה גנטית?
תודה רבה על המענה המקצועי והמהיר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצרות קלה של המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו02/11/2017להתנהג לגמרי רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD ו- PFO שהתגלו במהלך אקו לב עובריגל29/10/2017
שלום רב,
הריני בהריון שבוע 31 עם סכרת הריון. בעקבות אקו לב עוברי נמצא הממצאים הבאים:
מחיצה הין עליתית PFO גדול מהרגיל
ומחיצה בין חדרית VSD מוסקולרי אפיקלי
אשמח לדעת מה ההשלכות של הממצאים שהתגלו? ובמידה ו VSD לא נסגר וכן גם ה- PFO מהן ההשלכות? והמשך טיפול?
האם ממצאים אלו יכולים לנבוע כתוצאה מסכרת ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd ו pfo בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו29/10/2017pfo יש לכל עובר ויש וריאציה בגודל. אי אפשר להתחייב לגבי המצב אחרי לידה כי רובם נסגרים לבד. גם אם נשאר פגם בין הפרוזדורים לאחר הלידה אין זו בעיה קשה.
vsd קטן שרירי הוא חסר חשיבות, נוטה להסגר לבד.
בכל מקרה יש להתייעץ גם עם גנטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tr קל באקו לב וחשד לחור במחיצהמירי27/10/2017
שלום רב,
אני בהריון בחודש חמישי. בסקירה מאוחרת ראה הרופא באחד המנחים (הפחות טוב לדעתו), ספק חור במחיצה. לאחר מכן, שבדק במנח אחר (המנח האופטימאלי לדעתו), אמר שאינו רואה. למרות שאמר שלדעתו בסדר שלח אותנו לאקו לב.
באקו גם אמרו שהכל תקין ולא רואים חור, אבל צריך לבוא לביקורת שוב, בגלל שברגע שראו פעם טחת במנח מסוים צריך להמשיך לעקוב. בנוסף ציינו כי קיים tr קל במסתם, קרוב לוודאי בטווח הפיזיולגי. בקשו לבוא עוד חודש לביקורת לראות לוודא שזה לא מחמיר. סהכ סיכמו את הבדיקה כתקינה.
האם קיים להערתך סיכון כלשהו לגבי היתכנות של חור? האם ישנו סיכוי שהtr יחמיר? כל הבדיקות האלו סהכ די מלחיצות.
אשמח לחוות דעתך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פגם במחיצה בעובר.
ד''ר אברהם מתתיהו29/10/2017אני מניח שאת מתכוונת לפגם במחיצה הבין חדרית (כי לכל עובר יש מעבר פתוח בין הפרוזדורים).
פגם קטן בין החדרים לא תמיד קל לראות. יש במחיצה אזור מאד דק שניתן לטעות בו.
אני מניח שאם הקרדיולוג קבל תמונות טובות במנח האופטימלי הסכוי הוא לא גדול אך בהחלט קים. פגם קטן בין החדרום אין לו משמעות רבה. אך אם יש צריך להתיעץ עם גנטיקה. מעט דליפה טריקוספידלית היא פיסיולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
מירי29/10/2017מדובר בספק vsd. מדובר בסקירה מאוחרת ששם במנח האופטימאלי ראו שהכל בסדר. גם בבדיקת האקו אמרו שבסדר. השאלה היא האם אחרי כל הבירורים עדיין יכולה להיות בעיה?
בנוסף בקשו לראות שום את הדליפה tr הקל לראות שאינה מחמירה? האם זה נפוץ שמחמיר?
חשוב לוודא שבאקו הגדירו את הבדיקה כתקינה ורשמו שהדליפה קרוב לוודאי בטווח הפיסיולוגי.
סליחה על הפנייה החוזרת אני פשוט ממש לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ספק vsd ו tr פיסיולוגי בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו29/10/2017נראה לי שצריך להוריד לחץ. לפי מה שאת מתארת סכוי גבוה שלא תהיה כל בעיה.
תמשיכי לפי ההמלצות אך לא נראה לי שיש סבה ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים ונטילת אנטיביוטיקהסמיילי20/10/2017
היי ד״ר מתיתיהו
בת 35, מעוניינת להיכנס להריון שני, בעברי ניתוח לב פתוח ( גיל 16)
עקב מום מולד
תיקון - ALCA FROM PA
וכן בהמשך דלקת ממושכת סביב הלב שטופלה בסטרואידים.
קובץ מצורף
אני רוצה ללכת לעשות שיננית, מאז הניתוח ועד היום לא נזקקתי לטיפול שיניים .האם עלי לקחת אנטיביוטיקה לפני? טיפול מונע? משהו מיוחד?
טפול מונע SBE
ד''ר אברהם מתתיהו20/10/2017שלום סמיילי, מה שלומך?
אני מקווה שמאז המכתב (עם הכתב המוכר) ששלחת מלפני 12 שנה את רואה מדי פעם קרדיולוג כפי שהומלץ. הדבר הנכון הוא שאותו קרדיולוג שיודע את מצבך הנוכחי ייעץ לך בקשר לעניין.
אך באופן כללי, לפני מספר שנים חל מהפך בגישה לנושא של אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים וברוב הגדול של המקרים לא נהוג כבר לתת. (יש מקרים מסוימים כמו בין השאר, מומים כיחלוניים, גופים זרים שמושתלים בלב לתקופה מסוימת אחרי ההשתלה, אחרי השתלות לב ובמקרים של הפרעה במנגנון החיסון ולאחר זיהום SBE בעבר).
אם מצבך בבדיקת הקרדיולוג לא השתנה משמעותית מאז המכתב ששלחת אז לדעתי לא צריך לקחת אנטיביוטיקה לפני השיננית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר לאחר סקירהאנונימית18/10/2017
היי
האם יש סכנה בביצוע אקו לב עובר פעמיים?
הפנו אותי לאקו לב עובר כי בסקירה נראתה איזשהי מחיצה שפונה לחדר שמאל וגם נקודה ניפראקוגנית ובאקו שביצעתי הרופא לא התייחס למחיצה הזאת וזה מטריד אותי
האם מותר וכדאי לעשות בדיקה חוזרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר חוזר
ד''ר אברהם מתתיהו18/10/2017לא בדיוק הבנתי מה הבעיה שנראתה במחיצה אך בכל מקרה אין בעיה לעשות בדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב פעם שנייה עובר לאחר סקירה
אנונימית18/10/2017תודה על תגובתך..הבעיה היא שבסקירה נצפתה מעין מחיצה בגובה המחיצה הבינחדרית הפונה לחדר שמאל.
בבדיקת האקו הרופא לא התיחס למעין מחיצה הזאת..
הדבר היחידי שהוא התיחס זאת הנקודה ההיפראקוגנית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממצא בסקירה
ד''ר אברהם מתתיהו18/10/2017כמו שאמרתי קודם , לא מבין מה ראה הסוקר. יתכן שקרדיולוג הילדים לא התרשם מכך. האם שאלת אותו על כך?
בכל מקרה זו בדיקה על בסיס גלי קול ללא קרינה ונתן לחזור עליה אם צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)