מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- סובלת מתדירות גבוהה וגרדתללא שם21/03/2023
שלום דוקטור אולי תהיה המושיע שלי
אני בת 27 אמא לילדים וסובלת באופן כמעט תמידי מתופעת התולעים גרדת במהלך היממה ובעיקר לקראת ערב ובמהלך הלילה
זה מופיע גם תוך כדי מחזור הריון או כל יום שגרתי
בהתולעים נראות לעין והם בכמות גבוהה מאד סביב הפתח
משוועת ומחפשת אחר הצלה מכל סוג שתהיה
וורמוקס לא עוזר לא מועיל צריכה משהו שיזעזע יותר את העסק
תודה רבה הלוואי ויהיה פיתרון להשמדתם מכאן ולעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להבין אם מדובר בתולעים הרגילות
ד"ר אחיה אמיר22/03/2023שלום
ראשית צריך להבין אם מדובר בתולעים "הרגילות" (אוקסיאוריס) או שמדובר בתולעים מסוג אחר. אני מציע לא להתבייש ולצלם אותן- כדי שניתן יהיה להראות לרופא.
בנוסף- ניתן לבצע בדיקת צואה לפרזיטים שגם יכולה לזהות את סוג התולעת, במידה והיא נמצאית בדגימה.
הטיפול- יינתן בהתאם.
בנוסף- להקלה מהירה, ניתן להיעזר בחוקנים.
כתבתי על הנושא (תולעים רגילות) מס' פעמים רב בפורום זה. מציע לך לגלול אחורה בדפים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכה באופן תמידיורד19/03/2023
בן 2.5 אני לא זוכרת אם אי פעם הייתה לו צואה כמו שצריך. אבל מרגיש שזה החמיר השנה- עבר לגן חדש תמיד זו צואה מאוד רכה נמרחת ולאחרונה ממש מסריחה. עולה יפה במשקל אוהב מאוד פירות וירקות.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות רכות בבן שנתיים וחצי.
ד"ר אחיה אמיר22/03/2023הי ורד,
מרקם היציאות הוא תוצאה של מס' גורמים- כמות המזון הנאכל, תוכן המזון (כמות הסיבים באוכל), כמות השתייה הנלווית, אוכלוסיית החיידקים במעיים, תפקוד תקין של המעיים בעיכול וספיגת רכיבי המזון ונטיות אישיות לתנועתיות מעיים תקינה/עודפת/חסרה.
נשמע שצריך להתחיל בירור ראשוני עם בדיקות דם וצואה על מנת לקבל מושג אם מדובר בדפוס יציאות מעט חריג אך תקין בבסיסו, או שדפוס היציאות משקף מצב של תחלואה.
מציע להתחיל בהתייעצות עם רופא הילדים.
במידה ואין מענה מספק- נדרשת התייעצות עם רופא גסטרו-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ונורמלקס לילד בן 6נטע18/03/2023
שלום רב.
בני בן ה 6 מקבל בשלוש השנים האחרונות נורמלקס. בתחילה קיבל כל ערב, ובשנה האחרונה אנחנו נותנים רק כאשר יש צורך.
לפעמים אני לא בטוחה אם יש צורך, כי לא תמיד הוא משתף אותי אם יצא לו קקי או לא, והמודעות הגופנית שלו נמוכה, כך שהוא אינו מזהה בהכרח כשיש לו עצירות.
בקיצור, לפעמים אני נותנת לו נורמלקס בלי שאני בטוחה שהיה צורך באותם ימים.
ואז קורה שבמשך היום, מספר פעמים, הוא רץ לשירותים כי מרגיש שהתחתונים התלכלכו מקקי. ואכן ישנה הכתמה של קקי.
וזו השאלה שלי:
האם הסיטואציה בה ישנם הכתמות של קקי, ובניגוב של נייר טואלט יש קקי על הנייר, אבל פרט לכך לא יוצא קקי,
האם זה סימן שנתתי יותר מידי נורמלקס, או פחות מידי נורמלקס?
האם זה סימן של עצירות או של שלשול?
תודה רבה
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות ונורמולקס
ד"ר אחיה אמיר22/03/2023הי נטע
עצירות בילדים היא באמת נושא מבלבל לפעמים.
להערכתי- לבנך יש עדיין עצירות והוא אינו מטופל מספיק. היציאות שבורחות הן בגדר "בריחות צואה"- OVERFLOW DIARRHEA.
את מוזמנת לקרוא קצת יותר באתר שלי (חפשי בגוגל) תחת הפרק עצירות.
בילד עם הרגלי יציאה תקינים, גם מתן של נורמולקס בעודף- אינו סיבה לבריחות צואה. הוא אמור להרגיש ולהספיק להגיע לשירותים.
נשמע לי שאתם צריכים לדיין את הנושא עם רופא הילדים או גסטרו-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר בבדיקת קולונסקופיה לראות ..חסוייי17/03/2023
האם אפשר בבדיקת קולונסקופיה לראות תולעי מעיים שנמצאות בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולונוסקופיה וברונכוסקופיה
ד"ר אחיה אמיר22/03/2023שלום
בדיקת קולונוסקופיה מבוצעת למעי הגס.
קיימת בדיקה דומה לריאות- הנקראית ברונכוסקופיה, מבוצעת בהרדמה כללית, תוך מתן חמצן, בציוד ייעודי וע"י רופאי ריאות (ולא גסטרואנטרולוגים).
תולעי מעיים- נמצאות במעיים, לא בריאות.
אני לא כ"כ מבין את הרקע לשאלה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות וגזים- תינוקת בת חודש וחצישירן טל15/03/2023
שלום רב,
תינוקת בת חודש וחצי, ניזונה בעיקר מחלב אם.
לאחר כל ארוחה (שאובה או יניקה), נשמעים קולות צרבת וסבל.
בנוסף גזים היסטריים וצרחות איימים בעיקר בשעות הערב.
כיצד ניתן להקל על שתי התופעות הללו?
מקריאה בפורום הבנתי שפורמולת AR פחות מומלצת ושסימיקול פחות יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-שקט בתינוקת בת חודשיים
ד"ר אחיה אמיר22/03/2023הי שירן
את מתארת בעיות נפוצות של גיל זה.
לקריאה נוספת מפנה אותך לאתר שלי (חפשי בגוגל)- תחת הפרק ריפלוקס.
בקצרה- אי-שקט בגיל הזה יכול לנבוע ממס' גורמים, וצריך לנסות להבין מה מוביל למה.
מס' אפשרויות שצריך לשקול- אלרגיה לחלבון חלב פרה, מחלת ריפלוקס וגזים.
אם מדובר באלרגיה- שינוי כלכלה יכול להוביל להטבה.
במידה ולבתך יש מחלת ריפלוקס- יש טיפול, בד"כ תרופתי.
לגזים- אין פתרון טוב, זולת לחכות שיעברו. ניתן לנסות פרוביוטיקה בשם ביו-גאיה.
אני מציע שתתיעצי עם רופא הילדים שלכם על כל הסוגיות הנ"ל. במידה ולא תקבלי מענה מספק- מומלץ להתייעץ עם רופא גסטרו-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ״ל גם לריפלוקס וגם אלרגי לחלבון פרהגל לוי13/03/2023
שלום דוקטור,
הילד שלי בן חודש וחצי, סובל גם מריפלוקס וגם כנראה אלרגי לחלבון פרה.
כרגע אנחנו עם נוטרילון ar, אבל הוא משלשל קרוב ל 5-6 פעמים ביום והוא לא רגוע אחרי האוכל ויש לו מלא גזים ונפיחויות.
איזה אוכל אתה יכול להמליץ שהוא כבד ויכול לעשות את העבודה לריפלוקס וגם שהוא נטול חלב פרה או מפורק.
אודה לתשובה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריפלוקס ואלרגיה לחלבון חלב פרה
ד"ר אחיה אמיר13/03/2023הי גל,
ראשית, יש להבין האם בנך בכלל צריך טיפול לריפלוקס שלו.
ילדים פולטים. אם הפליטות הן בגדר הסביר ובנך ממשיך לעלות במשקל ולשגשג- אין הכרח לתת פורמולה מיוחדת לריפלוקס.
לגבי האלרגיה- במידה וזו אכן האבחנה מומלץ להחליף תמ"ל. ניתן לנסות פורמולה צמחית (כ- 30% סיכוי להצליח) או לעבור לפורמולה מפורקת. פורמולה זו תמנע את התגובות האלרגיות.
צריך לקחת בחשבון שייתכן וגם הריפלוקס הוא ביטוי לאלרגיה ועם השינוי התזונתי תראו הטבה.
אם בכל זאת מחפשים פתרון כוללני- ניתן לתת פורמולה מפורקת ולהסמיך עם קורנפלור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפוליו לילדים לאמא עם קרוהןרינת12/03/2023
בס"ד
ערב טוב
אמא עם קרוהן מעל 20 שנה ברמייה, מקבלת אימורן 2 כדורים ביום ותוספים.
ילדים בני 9, ו-5 חוסנו בכל החיסונים. לפוליו לא חוסנו.
בעקבות התפרצות הפוליו. מה ניתן לעשות? האם יש סכנה לילדים ?
בברכה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו בבית בו גרה אמא עם אימונו-סופרסיה
ד"ר אחיה אמיר13/03/2023הי רינת
את מעלה סוגיה רצינית.
לך יש דיכוי חיסוני קל בשל האימורן אותו את נוטלת.
מצד שני, חיסון פוליו הוא חשוב מאין כמוהו, בייחוד לאור ההתפרצויות החוזרות ונשנות בארץ.
כידוע, לפוליו קיימים שני סוגי חיסונים.
החיסון בזריקה הוא של וירוס מומת- ולפיכך הילדים יכולים לקבל אותו ללא חשש. אין סיכוי לחלות ממנו, וגם לך לא נשקפת סכנה.
הסוג השני הוא חיסון בטיפות ("2 טיפות"- כשם מבצע החיסונים של משרד הבריאות), המכיל וירוס חי-מוחלש. חיסון זה עדיף כעיקרון שכן הוא תורם לחיסוניות עדר.
עם זאת, החיסון הזה טומן בחובו סיכון מזערי (שמתגמד, בילדים בריאים, לעומת התועלת שהוא מביא לחיסוניות לסביבה הקרובה- חיסוניות עדר). חיסון זה גם תאורטית עלול להיות מסוכן עבורך.
כך שלסיכום- אם הילדים יתחסנו בחיסון בזריקה בלבד- הם גם יהיו מחוסנים, וכך לא תחשפי לסיכון לחלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש והשפעה של נורמלקסהריונית11/03/2023
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 19+4 ולאחר עצירות ממושכת מתחילת ההריון התחלתי לקחת נורמלקס כי נאמר לי שמותר.
האם הנורמלקס שאני לוקחת מגיע גם למעיים של העוברית? יש לי חשש שהיא תתרגל לנורמלקס ותהיה לה תלות בזה אחרי הלידה..
האם הנורמלקס מגיע גם לגוף של העוברית? או שזה רק נשאר במעיים שלי? והאם ידוע לך על בעיה עם נורמלקס בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורמולקס בהריון
ד"ר אחיה אמיר13/03/2023היי הריונית
אין חשש.
הנורמולקס לא נספג במעיים שלך, לא מגיע לזרם הדם שלך ומכאן יוצא שגם לא יגיע למעיים או לגוף של העוברית שלך.
התחכום בתכשיר נורמולקס, הוא שאת פעולתו הוא פועל על הנוזלים אותם שתית כשאת נוטלת את התכשיר- מולקולות הנורמולקס "מחזיקות" את מולקולות המים ומונעות את הספיגה שלהן לדופן המעי.
בפועל, את ריכוך הצואה גורמים המים.
הנורמולקס יוצא כפי שנכנס- בדרך הטבע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת וושט ונקסיוםיניב08/03/2023
שלום דר.
בני בן ה 10 נמצא עם דלקת בוושט היזוניפילים.
התחיל טיפול .מניעת 4 סוגי מזון. חיטה, סויה,ביצים, חלב .
וכל פעם ביצוע גסטרו כולל ביופסיה לראות האם אותו מזון גורם לאלרגיה.
כרגע הוחזר לו חיטה מזה 3 חודשים.צפוי לבצע גסטרו בעוד כשבועיים. שאלה:
1. מדוע בעצם הוא לוקח במקביל נקסיום 20 פעמיים ביום ? האם שיטה זו של שלילת מזון לא אמורה להתבצע ללא שום לקיחת תרופה כל שהי,? הרי נקסיום לשעצמו מקטין חומציות או יכול בעצם להשפיע על תוצאת הגסטרו שכל פעם תצא תקינה.
האם ניתן להוריד מינון ל 10 מג פעמיים. או בכלל לוותר על הנקסיום?
2. לעיתים הילד מתלונן על כאבי בטן סביב הטבור.האם יש קשר לנקסיום או למשהו אחר ? נשלל צליאק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בדלקת ושט אאוזינופילית
ד"ר אחיה אמיר13/03/2023הי יניב,
הדלקת אליה אתה מתייחס נקראית דלקת ושט אאוזינופילית או בקצרה- EOE.
מדובר בדלקת בעלת רקע אלרגי- ככה"נ אלרגיה לאחד מרכיבי המזון.
הטיפול הראשוני מתבצע לרוב ע"י תרופות סותרות חומצה- כגון נקסיום.
במידה ויש הטבה- נשארים עם הטיפול הזה באופן בלעדי.
במידה ואין הטבה או אין הטבה מספקת, קיימות שתי גישות טיפול בסיסיות:
1. נטרול הגורם האלרגני בדיאטה. תאורטית גישה מצויינת. בפועל נדרשת מחויבות רבה של המטופל לבדיקות גטסטרוסקופיה חוזרות ונשנות משום שלעיתים זו הדרך היחידה בה ניתן להעריך תגובה או שיפור.
2. הגישה השניה היא באמצעות טיפול מקומי בסטרואידים- אם ככדור שמתמוסס בפה, בג'ל או במשאפים (לאסטמה) שבמקום לשאוף אותם, בולעים את התרסיס.
ייתכן, ולאחר הטיפול הראשוני בנקסיום- נצפה שיפור מסויים במצבו של בנך, אך ללא הטבה מלאה. לפיכך, מצד אחד הרופא רצה להתקדם לקו טיפול שני, אך מבלי לוותר לחלוטין על קו הטיפול הראשון.
מקווה שהדברים יותר ברורים כעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחלת מעי והקשר להטבה בסיפטומים קוג'- התנהגותיים אצל ילדים על הרצףקרן07/03/2023
מבקשת לדעת לגבי תקפות הממצאים ממחקרים או חוקרים שמציעים כי קיים קשר בין טיפול במחלת מעי enteroceolitis לבין שיפור בסימפטומים התנהגותיים וקוגניטיביים באוטיסם.
האם הנושא מוכח? מקובל בקהילה המדעית? האם יש מחקרים משמעותיים שמאוששים או מפריכים זאת? האם יש מקומות בארץ שאימצו גישה זו לפרוטוקול רפואי אצל ילדים על הרצף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטיזים ו- LEAKY GUT
ד"ר אחיה אמיר07/03/2023הי קרן
התאוריה שאת מכוונת אליה, נקראית לרוב- LEAKY GUT.
בבסיס התאוריה עומדת ההשערה שחדירות מוגברת של דופן המעי, עם חדירת חיידקים או תהליכים דלקתיים שונים במעי, משפיעים על תופעות אוטיזם שונות.
מדובר בתאוריה בלבד. אין ולו בדל הוכחה לתקפותה.
מכיוון שאין לרפואה הקונוונציונלית מענה מספק לאוטיזים, הורים רבים מחפשים פתרונות מחוצה לה.
אין לי כמובן התנגדות שתנסו שינויים בדיאטה, פרוביוטיקה או דברים "עדינים" שכאלה. כל עוד אלו לא טיפולים המסכנים את הילד או לחילופין כרוכים בהוצאת כספים.
ברוב המקרים- אין השפעה על המצב.
אציין בנוסף, שאצל רבים מהילדים על הספקטרום, קיימת בעיית עצירות כרונית. בזה בהחלט ניתן ורצוי לטפל לצורך שיפור איכות החיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות בתחתונים: בשל מינון יתר או מינון חסר של נורמלקס?נטע06/03/2023
בני בן ה 6, מקבל נורמלקס לסירוגין כבר 3 שנים. יש תקופות שאין צורך ואז מפסיקים, ויש תקופות של עצירות שאז הוא מקבל.
אתמול נתתי לו נורמלקס למרות שאני לא בטוחה שהוא כעת בתקופת עצירות ( לא תמיד אני יכולה לדעת, כי לא תמיד הוא משתף, ולא תמיד שם לב).
היום היו מספר אירועים של הכתמות קקי בתחתונים. פתאום הוא מרגיש שהתחתונים הוכתמו, הוא רץ לשירותים, לא יוצא קקי, מחליפים בגדים, ואז שוב,ושוב.
האם ההכתמות הללו שקרו היום, קשורות לכך שקיבל אתמול נורמלקס שלא לצורך? או שדווקא עקב מינון נמוך מידי שקיבל אתמול, ואז העצירות נותרת בגוף ורק "נוזלי הקקי" בורחים?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכתמת תחתונים
ד"ר אחיה אמיר07/03/2023היי נטע
טיפול בעצירות כרונית הוא לעיתים מעט מורכב.
להערכתי, ההכתמות הללו שאת מתארת, שקורות לכאורה באופן ספונטני ללא שליטה של בנך- משקפות מצב בו יש זליגה של נוזל צואתי. באנגלית המושג נקרא- OVERFLOW DIARRHEA, או בעברית- שלשול הצפה.
להערכתי, בנך לא מטופל מספיק.
עם זאת, יש לשמוע את כל הסיפור ולבדוק אותו גופנית בכדי להעריך את המצב לאשורו.
בכל מקרה, לאור שמדובר בעצירות רבת שנים, אני מציע להיות במעקב גסטרואנטרולוגי קבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב פרהמורן05/03/2023
בן 5 חודשים. יונק עם שילוב של בקבוק תמל אחד ביום. במשך חודש בדקנו רגישות לחלב פרה ע"י מעבר לפפטי ג'וניור. לפני 3 ימים ניסיתי לחזור לנוטרילון חלבי וניתן לראות את התוצאה בצואה. האם זה אכן מעיד על רגישות לחלב פרה? האם צריך לחזור לפפטי ג'וניור?
מה לגבי טעימות? האם עלי להימנע בגיל מאוחר יותר מטעימות של דברי חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלרגיה לחלבון חלב פרה
ד"ר אחיה אמיר07/03/2023היי מורן
למיטב שיפוטי, בתמונה רואים יציאה מעט רכה ורירית.
אם יש הבדל משמעותי באופי היציאות בחשיפה לתמ"ל רגיל לעומת נוטרילון פפטי-ג'וניור- ככה"נ מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה.
לרוב מדובר באלרגיה שחולפת עם הגיל.
בילדים שאובחנו עם אלרגיה שכזו, יש היום פרוטקול די מסודר וידוע לחזרה לכלכלה חלבית- בגיל 10 ח' לערך, לא קודם. לאחר שווידאנו שלא מדובר באלרגיה מסכנת חיים.
עד אז- יש להימנע ממוצרי חלב כולל בטעימות.
את מוזמנת לקרוא קצת יותר באתר שלי (חפשי בגוגל לפי שמי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי ירוק לבן 5 בלי תלונות על כאבי בטןרויטל ש04/03/2023
שלום, בני בן 5 כבר 3 ימים שיש לו יציאות תקינות אבל בצבע ירוק חזק. לפני 4 ימים אכל סוכריית גומי בצבע כחול לכן בצואה של אחרי הבנתי שזה כנראה תוצאה מצבע המאכל אבל נשמע לי לא הגיוני שזה בקיבה גם אחרי 3 ימים.
אשמח לדעתך כמובן שבמקביל תיאמנו תור לרופאת ילדים.
יום טוב
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות ירוקות
ד"ר אחיה אמיר07/03/2023הי רויטל, ראי תשובתי לשאלה דומה קודמת, וכן בהיסטוריה של הפורום.
בקצרה- אין לכך משמעות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובה אנטיביוטיקה?דנה02/03/2023
שלום ד"ר אמיר,
האם כל מקרה של שלשולים כתוצאה מחיידק שיגלה בילדים מחייב טיפול אנטיביוטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול אנטיביוטי בזיהום בשיגלה.
ד"ר אחיה אמיר07/03/2023הי דנה.
ככלל- כן.
מחלת שילשולים פעילה עם מאפיינים של דיזנטריה (חום, תוכן דמי בשלשול, שלשולים מרובים) עם זיהוי של שיגלה- מומלץ טיפול אנטיביוטי.
עם זאת, היום כשבחלק מהקופות מבוצעות בדיקות PCR בצואה- מדובר בבדיקה מאוד רגישה, אולי רגישה מדי.
קורה לפעמים שהילד פרקטית בריא, ובבדיקת צואה יוצא שיגלה. במצב שכזה טיפול אנטיביוטי אינו הכרחי.
כן הייתי ממליץ בסיטואציה שכזו- להקפיד על שטיפת ידיים טובה לאחר טיפול בילד טרם כניסה למטבח, כי קיים סיכון הדבקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם הקאות חוזרותדפי27/02/2023
שלום,
בני בן ה7 סובל בשנה האחרונה מהקאות חוזרות ונשנות אחת לחודש במשך יומיים ורק לאחר 3 ימים חוזר לעצמו. כאבי בטן באופן כרוני.
עמילאז גבוה באופן גבוה 150.
אשמח לחוות דעת והמלצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות חוזרות
ד"ר אחיה אמיר07/03/2023הי דפי
הקאות לסוגיהן יכולות לנבוע ממספר גורמים ובהתאם יש מספר אפשרויות שצריך לשקול, כולל קשיים בבליעה שמסתיימים בהקאות המזון, דלקת בחלק העליון של מערכת העיכול, אלרגיות למיניהן ועד מצב שנקרא CYCLING VOMITING. כמו כן, ייתכן וכדאי להשלים גם בדיקת עיניים ע"י רופא עיניים לשלילת לחץ תוך גולגולתי מוגבר.
אני ממליץ על בירור ראשוני אצל רופא הילדים ובמידת הצורך- בירור אצל גסטרו-ילדים.
נשמע שמדובר בבעיה משמעותית ונדרש בירור מסודר.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)