מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בדיקות סרולוגיותדניאל30/01/2023
בן 67 בבדיקות. Asca Iga. 31.9
Asca igg 75.6
Crp 0.5 תקין
שאר בדיקות סרולוגיות תקינות אין לי עד עתה תסמינים כלל,
מזה כ 3 שנים עם סלספט 2000 מג ליום פרדינזון כרגע 20 מ"ל ליום אשר מורידים את מערכת חיסון לגמרי עקב boop האם הבדיקות הנ"ל מעידות על מחלת קרוהן האם לתרופות יש השפעה כל שהיא ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרולגיה ASCA חיובית
ד"ר אחיה אמיר08/02/2023הי דניאל
נוגדנים מסוג ASCA לעיתים קשורים למחלת קרוהן, אך הקשר רופף למדי.
לכ- 10% באוכלוסיה הבריאה יש נוגדנים חיוביים ל- ASCA.
האבחנה של קרוהן לא תלויה ולא נשללת בהתאם לתוצאות בדיקת הדם הנ"ל. באופן אישי- בד"כ איני ממליץ על לקיחת הבדיקה כלל.
אם אין לך תסמינים גסטרואינטסטינליים- לא חושב שיש לך מה לדאוג בהקשר של מחלת מעי דלקתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות תינוקת בת 3 חודשיםאנ30/01/2023
שלום ביתי בת 3 וחצי חודשים נולדה ועשתה יציאות הכל היה בסדר לאחר חיסון גיל חודשים פתחה העצירות שנמשכת כבר חודשים לא עושה קקי לבד בבדיקה גסטרו הומלץ על אבילק שגם עם אבילק היא עושה יציא 1 לשבוע נבדקה על ידי כירורג שאמר שיש פי טבעת קדמית ואין צורך בהתערבות כירורגית כרגע לא עושה יציאות בלי אבילק וגם עם אבילק פעם בשבוע איזה בדיקה ניתן לעשות עוד האם אבילק לא אמור לגרום ליציאות יומיןת? ממש מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות בתינוקת צעירה
ד"ר אחיה אמיר08/02/2023עצירות בגיל צעיר אינה נפוצה, אך לא בהכרח מעידה על בעיה משמעותית.
הסיכוי כי העצירות נגרמה בשל חיסון- נמוך ביותר, יותר סביר כי מדובר בצרוף מקרים.
צריך לשקול אלרגיה לחלבון חלב פרה, הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, וכמובן מומים מולדים.
ממליץ על בירור מסודר דרך גסטרואנטרולוג ילדים.
גם לרכך את הצואה (לדוגמא ע"י אבילק) לפרק זמן, תוך מעקב שמרני- זו גישה מקובלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול וגילברט........אמא26/01/2023
שלום
בו 13 ובצ 4
בבדיקת דם נראה אצל בצ הארבע
Bilirbin total 1.23mg/dl
כאשר הנורמה עד 1.20
ו ast got 44 כאשר הנורמה עד 31
ובן 13
dl
כאשר הנורמה עד 1.20
Bilirubin direct 0.39mg/dl
כאשר הנורמה עד 0.30
הרופא אומר שזה תסמונת גילברט
התחלתח לקרוא על התופעה
ויצא שאסור לקחת אקמול בתסמונת כזו כי זה פוגע בכבד
אבל אני הייתי כן נותן כאשר הם היו חולים
עם חום
נכנסתי ללחץ ודווקא כאשר אנזים הכבד אתל ילדה בעליה
האם כם גרמתי לנזק??
מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ארבע הייתי נותנת בסירופ אקמולי והבן בכדור האם אני פגעתי להם בכבד?
אמא26/01/2023לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקמול ותסמונת ג'ילברט
ד"ר אחיה אמיר30/01/2023הי אמא מודאגת
תסמונת ג'ילברט היא תופעה נפוצה למדי, בה אחד האנזימים המשתתפים במטבוליזם של בילירובין (החומר הגורם לצהבת) מתפקד באופן חלקי.
למרות השם המאיים "תסמונת", למעשה לא מדובר במחלה ובפועל אין כמעט תסמינים ו/או משמעות פרוגנוסטית לעתיד.
בד"כ התסמונת מתבטאית בהופעת צהבת קלה בלחמיות העיניים או אף בעור, בזמנים של סטרס: צום, מחלה שגרתית וכו'
אנזימי הכבד תקינים.
לשאלתך- אין בעיה בלהשתמש באקמול באנשים (וילדים) עם תסמונת ג'ילברט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת כמעט ארבעיעל26/01/2023
שלום,
לילדה שלי יש יציאות דביקות ביותר בפי הטבעת, ממש נמרחת, אי אובדת עצות, עשינו לה בדיקה גסטרוסקופיה ואין לה צליאק ,גם בדיוקת דם תקינות, ממה זה נובע? היא לא נגמלת בנוסף, היציאה ממש היציאה דביקה, ממה זה נובע? מחכה לתשובות
הילדה היתה מטופלת אצל גסטרו, אבל הוא לא רואה בעיה, היציאות הן בערך חמש פעמים ביום ודביקות
מה לעשוות וממה זה נובע?
מחכה לעדכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות דביקות
ד"ר אחיה אמיר30/01/2023הי יעל
אני לא בטוח שיש סיבה לדאגה, אבל צריך לברר מס' דברים.
ראשית, יציאות באות במגוון של מרקמים- כולל מרקם דביק, ועדיין יכולות להיות תקינות לחלוטין.
ניתן לנסות לרכך קצת את היציאות עם מרככי צואה (דוגמת נורמולקס או פגלקס) ולראות אם ה"בעיה" נפתרת.
בצד הרציני יותר, צריך לוודא שלא מדובר ביציאות שומניות- אם את רואה בועיות שומן בצואה, אם קשה להוריד את היציאות באסלה, אם בתך לא גדלה כצפוי- נדרש בירור קצת יותר נרחב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם חוות דעתמאי23/01/2023
בן 13 בריא ברוך השם בדיקה שגרתית היום חמישי
הכול תקין חוץ מ
Wbc 4 k/ul
כאשר הנורמה 4.5-13
Neut 1.6k/ul
כאשר הנורמה 1.8-7.7
Iron 125 כאשר הנורמה 50-125
Bilirubin total 2.06
כאשר הנורמה 0.30-1.20
Bilirubin direct 0.39
הנורמה 0.1-0.30
אנזימי כבד תקינים
הרופא ביקש לחזור על זה ביום ראשון כלומר אחרי יומיים
ואז היו כם חריגות
Wbc 3.7
Hb 12.3
13.3בבדיקה הקודמת היה
הנורמה מ 13-16
Hct 36.7%
כאשר הנורמה 37-49
Neut.abs 1.7 כאשר הנורמה 1.8-7.7
Bilirubin total 2.5
Bilirubin direct 0.48
Ck-creat.kinase cpk 218
כאשר הנורמה 20-200
הוא נער ספורטאי מתאמן חמש פעמים בשבוע הוא שחקן ליגה צעירים כדור רגל
רופא ילדים לא התרגש ואמר לחכות עוד שבוע ולחזור על זה
הוא לא נראה חולה
אני מואד לחוצה מהתוצאות
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם עם חריגות מינימליות
ד"ר אחיה אמיר24/01/2023הי מאי,
החריגות המתוארות קלות מאוד.
ייתכן והכל קשור למחלה ויראלית קלה שבנך עובר. לא בהכרח תשימו לב.
זה רעיון טוב לחזור על הבדיקות כעבור מס' שבועות.
אני ממליץ לחזור עליהן במצב של בריאות שלמה למנוע הטעיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם בדיקה תולעים לצואהגלי22/01/2023
שלום
רופא ילדים רוצה לבדוק מואה לתולעים ולא pcr
כדי לבדוק אם אחד מבני המשפחה נשאי
מה שם הבדיקה לגילוי תולעי סיכה במעבדה
יש רק לטפילים ובריזטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה לתולעים בצואה
ד"ר אחיה אמיר24/01/2023הי גלי
לא לגמרי הבנתי את השאלה- "מואה"?
בכל אופן- אין סיבה לבצע בדיקת צואה לתולעים. מספיק שחושדים שיש תולעים וזו אינדיקציה לטיפול. הטיפול פשוט ובטוח.
בעבר ניתן היה לבצע בדיקת "מיקרוסקופיה" לצואה- בה צפו בתולעים בהסתכלות במיקרוסקופ. ברוב בתי החולים ובקופות החולים, הבדיקה הזו נזנחה ולא מבצעים אותה יותר.
על מנת למנוע הישנות של תולעים- מומלץ לטפל בכל בני הבית יחדיו, ואם צריך אז לגייס את הורי הגן או הכיתה- ולטפל ביחד בכולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובות בן 3 חודשיםנופר דנינו20/01/2023
שלום רב, בני בן 3 חודשים. לעיתיפ פולט גם שעה שעתיים אחרי אוכל. הוא אוכל 120/150 מ"ל של תמ"ל, עד גיל חודשיים וחצי מטרנה קומפורט בגלל אי נוחות במערכת העיכול, כיום מטרנה אקסטרא קר. עולה במשקל יפה מאד, עם זאת כל הזמן ישנן פליטות. מקריאה מרובה בפורומים, חשבתי להסמיך מעט את התמל בדייסת קורנפלור של מטרנה, כתוב עליה מגיל 6 חודשים, האם זה מותר? והאם בכל האכלה מסמיכים כדי לשפר את הפליטות? אני אל רוצה שיהיה לו ממש כבד כי אין לו בעיית משקל, האם כפית אחת ל150 מל זה מספיק יעשה את האפקט שצריך כדי לשפר פליטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פליטות בתינוק בן 3 חודשים
ד"ר אחיה אמיר24/01/2023הי נופר
התופעות שאת מתארת מתאימות לריפלוקס אך לא למחלת ריפלוקס.
עמדתי על ההבדלים בפוסטים רבים בעבר.
אינפורמציה נוספת את יכולה למצוא גם באתר שלי (חפשי בגוגל: גסטרו ילדים אחיה אמיר).
בכל אופן, ניתן להסמיך את הפורמולה בקורנפלור- אך אין באמת צורך בכך. אם את מתעקשת- הייתי מתחיל בכפית אחת לכל הבקבוק ומתקן על בסיס ניסוי וטעיה- אם צריך אז להוסיף עוד קצת.
בין הפורמולות קיימים הבדלים קטנים במידת הסמיכות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואה שלילי במעבדה ,...ונראית לעין במציאותחן20/01/2023
שלום בת ארבע סובלת מתולעים כל כמה תקופה
לפני יומיים התחיל אצלה כרד וראיתי גם תולעים לבנים קטנים בפי הטבעת
הלכתי לרופא גסטרו שרצה בדיקות צואה לפני הטיפול
בבתוצאות בדיקה צואה רק טפיל dieantameba חיובי
וגם כל שאר המשפחה עשינו בדיקת מואה כולם יצאו חיובים לטפיל הזה
אבל למה לא הופיע חיובי לתולעי סיכה למרות שאני ראיתי והבת סובלת
אולי בגלל שטפלתי בדברים טבעיים אבל גם ביום בדיקת צואה למחרת היה לה שוב גרד ושוב ראיתי תולעת
למה לא נראה בבדיקת צואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DIENTAMEBA FRAGILIS בבדיקות צואה
ד"ר אחיה אמיר24/01/2023הי חן
אין קשר בין הדברים.
אם לבתך מגרד בפי הטבעת, וראית תולעים- אז יש לה תולעים.
בדיקת הצואה לא בודקת לנוכחות תולעים ולכן ממצא זה לא הופיע בתוצאות.
הפרזיט המדובר- DIENTAMEBA FRAGILIS, אינו פתוגן לבני אדם בריאים עם מערכת חיסון בריאה, וצריך פשוט להתעלם מממצא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לבנים שליאמא דואגת19/01/2023
שלום בבדיקה שגרתית לבנים שלי
בת ארבע שסובלת מתולעיים רופא גסטרו ביקש לבצע בדיקה דם ואז לפני שנתנתי לה ורמוקס
כל בדיקות תקינות חוץ מ
Iron 130 כאשר נורמה עד 120
Bilirbin total 1.23mg/dl
כאשר הנורמה עד 1.20
ו ast got 44 כאשר הנורמה עד 31
השאר כולו בנורמה ותקין האם יכול להיות שזיהום תולעיים גורם לעלייה ב AST
בן 13 שחקן ספורטאי שחקן כדור רגל בריא ברוף השם
בדיקות תקינות חוץ מ
Iron 125
כאשר היורמה עד 120
Bilirubin total 2.06 mg/dl
כאשר הנורמה עד 1.20
Bilirubin direct 0.39mg/dl
כאשר הנורמה עד 0.30
Wbc 4k/ul
כאשר הכי נמוך 4.5
השאר הכל תקין
וגם בת 11 שלי יצא שברזל 125 כאשר טווח היורמה העליון 120
נלחצתי מאוד מפחדת
נלחצתי מאוד על מה אומר
מחלות כבד?לחזור על הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש משמעות לערכי IRON מוגברים?
ד"ר אחיה אמיר24/01/2023הי אמא דואגת.
אין סיבה לדאגה.
אין משמעות לחריגות המינימליות הללו.
אני מתייחס כאן גם לנושא הברזל, וגם לגבי אנזים הכבד AST.
לשני הבנים יש ערכי בילירובין מעט מוגברים- ייתכן ויש לכם במשפחה מצב שפיר הנקרא- GILBERT. זוהי נטייה מולדת לצהבת קלה, בעיקר בעיתות סטרס- מחלה, צום, שרות מילואים וכו'. חיים עם זה עד 120.
בד"כ יש בני משפחה נוספים היודעים לספר על תופעות דומות.
כפי שכתבתי כבר באינספור פוסטים קודמים- אין קשר בין תולעים לתוצאות בדיקות המעבדה.
בקיצור- אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירשפרונג, ילדה בת 11.5אמא של19/01/2023
שלום רב,
ביתי בת ה11.5, שנים רבות עם עצירויות קשות. מצליחים איכשהוא לסחוב עם נורמלקס (לפעמים מגיב , לפעמים לא).
היות ומגיל 6 לערך, קיימת בעיית גדילה מהותית (תת משקל רציני ולא גובהת בהתאם לגיל) ואחד מאחיה אובחן עם צליאק, התחלנו בירור גסטרו.
אנדוסקופיה לצליאק- שלילית.
בדיקות דם סה"כ תקינות למעט בילירובין ישיר ולא ישיר מעט גבוהים (ערך של 1.9)
לפני 10 ימים, נערכה לה בדיקת קולונוסקופיה כולל ביופסיה רקטלית בכדי לבדוק האם סובלת מהירשפרונג .
כמוכן, נמסר לנו ע"י הגסטרו שביצע הבדיקה- שהילדה למרות ההכנה שכללה גם פיקולקס- הייתה מלאה בצואה והמעי לא התנקה כמו שצריך .
כמוכן- נמסר שאזור הרקטום שלה מורחב מאוד .
לאור הנתונים האלו שאלותיי הן:
1. האם יכול להיות שהירשפרונג יאובחן בגיל 11.5? להבנתי מדובר על מחלה שמתגלה בלידה / ימים ראשונים לאחר הלידה.
2. האם העובדה שהרקטום מורחב- יכולה לרמז על קיום המחלה?
3. להבנתי הפתרון הוא ניתוחי. האם האשפוז וההחלמה הינם ארוכים?
אשמח להתייחסותך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף לשאלתי מעלה..
אמא של22/01/2023קיבלנו הבוקר העתק של הביופסיה הרקטלית שבוצעה.
התשובות הינן:
" קטע רירית מעי גס פוליפואידית, ללא דיספלזיה ופירורי מעי גס שטחיים"
רירית מעי גס במבנה בלוטי שמור.
נמצאו זקיקים למפתיים.
ללא דלקת פעילה או מזהמים"
על פי התוצאה מעלה שלא מתייחסת קיום / העדר של תאי עצב / גנגליונים אני יכולה להסיק שבכלל לא בדקו הירשפרונג?
האם הבנתי נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עצירות כרונית, האם הירשפרונג?
ד"ר אחיה אמיר24/01/2023שלום רב
אתחיל ואומר שהפורום הזה אינו מתאים להתייעצות שכזו. צריך לרדת לפרטים ולהבין את הדברים לעומקם.
לשאלותייך:
בהחלט יש מקרים של הירשפרונג שהאבחנה מתעכבת שנים רבות. בעיקר במקרים "קלים" יחסית. במקרים "קשים" התופעות אכן מתחילות מייד לאחר הלידה.
לא ברור לי איזה ביופסיות רקטליות נלקחו לבתך- האם רק ביופסיות ע"י הגסטרואנטרולוג- כלומר ביופסיות שטחיות יחסית של הרירית בלבד או גם ביופסיה כירורגית הכוללת שכבות עמוקות יותר של הרקטום.
רק ביופסיה עמוקה יחסית (כירורגית) יכולה לתת אינפורמציה לגבי אבחנת הירשפרונג. אם אין בתשובה שום התייחסות לגנגליונים וסיבי עצב אזי הביופסיה הייתה שיטחית.
האם ייתכן והביופסיה הכירורגית עדיין בעבודה??
בנוסף, צריך לזכור כי קיימים לעיתים מצבי ביניים- בהם אין מחלת הירשפרונג, אך כן יש קיימת בעיית תנועתיות במעי הגורמת לעצירות כרונית, לעיתים עם הרחבה נלווית בחלחולת.
אם התחלתם בירור גסטרואנטרולוגי, אני מציע שתשלימו אותו באופן מסודר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשה לילד בן שנהדניאל18/01/2023
שלום
יש לי תינוק בן שנה וחמישה חודשים הוא אוכל אוכל מוצק , ובוקר וערב מטרנה .
יש לו עצירות מאוד קשה עד כדי שכשהוא עושה צריך להוציא לו עם היד את הצואה מהגוף במידה ולא זה נישאר חצי בחוץ חצי ביפנים וכל יציאה שלו מלווה בבכי וכאב נוראי ,הוא עובר ממש איסורים כל פעם שיש לו יציאה.
נתתי לו רגולקס לפי הרופא וזה לא עוזר .
עגבניה ,לימון , שמן זית ,תירס ,תירוש .כל זה נתתי לו כניסיון
שאומרו שעוזר וכלום .
בבקשה תעזור לי ותדריך אותי מה לעשות.
תודה מראש
מקווה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות חריגה בבן שנה
ד"ר אחיה אמיר19/01/2023הי דניאל
אם מצב הדברים הוא כפי שתיארת- אכן מדובר בעצירות חריגה בתינוק בן שנה.
צריך להשלים בירור להבין מדוע יש לו עצירות.
במקביל צריך כמובן לעזור לו סימפטומטית.
הוצאה מנואלית של תוכן צואה מהישבן- לא נראית לי פתרון טוב לאורך זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמצות בקקיאמא17/01/2023
שלום אני אמא לבת ארבע בראיה ברוך השם
אבל כל תקופה היא נדבקת בתולעים
אתמול אמרה לה שכאב לה בטוסיק הסתכלתי ולא ראיתי אודם אןו משהו אבל היה לה הרבה גזים וגם היה לה שתי יציאת שהתאמצה בזה
כאשר היא הייתה מתאמצת בקקי הסתכלתי למטה ראיתי משהו יוצא מפתח פי הטבעת וחזר כאשר היא הפסיקה להתאמצת משהו יצא וחזר
לפעמים יש לה מאמץ בקקי
נכנסתי ללחץ
הסתכלי שוב לא ראיתי כלום וגם כאשר סיימה אין כלום בפתח פי הטבעת
מה זה יכול להיות קראתי בגוגל דברים מפחדים
מחכה לתור גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שבדקתי ראיתי שיש לה תולעים בגלל זה הכאב המשך
אמא17/01/2023חזר תולעים אחרי חודשיים טיפול בורמוקס כבר אני מיואשת מיואשת
וגם מפחדת לגבי הדבר שראיתי כאשר היא לחצה בכוח כאשר הייתה עודה קקי ראיתי משהו יצא וחזר
האם זה יכול להיות בזמן לחיצה חזקה ביציאת קקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאמץ במהלך יציאה עם יציאת גוש חריג מפי הטבעת
ד"ר אחיה אמיר19/01/2023שלום אמא
לא יהיה מנוס מבדיקת גסטרואנטרולוג-ילדים
נשמע שלבתך יש עצירות.
צריך לבדוק מהי בדיוק אותה מסה שיוצאת מדי פעם מפי-הטבעת- האם מדובר בפרולפס (צניחה) של רירית החלחולת, האם מדובר בפוליפ או משהו אחר.
אם מזדמן לכם- מאוד ממליץ על צילום המאורע עוד לפני שאתם מגיעים לגסטרו.
העובדה שראיתם תולעים- לא מעלה ולא מורידה, לא חושב שהן קשורות לעניין. בכל מקרה כדאי לטפל בהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בעקבות נוטרילון arספיר13/01/2023
שלום
הבן שלי בן חודש וחצי עקב רפלוקס מקבל נוטרילון ar
עם שלשולים כמעט כל ארוחה אבל ללא פליטות הילד יחסית נינוח לילד עם רפלוקס צוחק מחייך ומגיב ניסינו תמל מפורק אמנם השלשולים פחתו אבל הפליטות והשיהוקים והחנק הגיעו אז חזרנו לar ואיתו השלשולים מציינת שהוא כמה ימים רק עם התמל של ar וקראתי שיש תופעת לוואי של שלשולים לתמל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים בתינוק הניזון מפורמולת AR
ד"ר אחיה אמיר16/01/2023הי ספיר
צריך לקחת בחשבון מס' אופציות.
ייתכן ובלי קשר לסוג הכלכלה של בנך, הוא חטף וירוס הגורם לו לשלשולים. במקרה שכזה- הייתי מצפה גם לתסמינים נוספים של מחלה, שלמיטב הבנתי- אין לו.
אופציה נוספת- שמדובר בזיהום אחר, שאינו ויראלי. כגון פריזיטים או חיידקים מסויימים שגורמים למחלה קלה יחסית.
אופציה נוספת היא שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה. פורמולות ה- AR הן כולן על בסיס חלב פרה. במקרה כזה- כדאי לנסות, כפי שעשיתם, להזין אותו בפורמולה מפורקת, לפחות ל- 10 ימים. אם מדובר באלרגיה- התהליך הדלקתי לא שוכח מיד, ונדרשת תקופה על מנת להעריך את מידת השיפור.
קיימות אופציות נוספות אך הן נדירות יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה כרונית בדרכי העיכולרוית05/01/2023
היי, בני בן 8 חודשים ומאז שנולד סובל ממערכת העיכול.
מה שהחל כאבחנה של רגישות לחלבון חלב פרה (אי שקט באוכל וצואה קשה עם נגיעת דם וריר), המשיך בריפלוקס קשוח (מטופל באומפרזול), ברגישות מערכת העיכול לסויה וכנראה גם לביצים (עכשיו בבדיקה).
בחודש וחצי האחרונים היה כבר שלוש פעמים עם מה שאובחן כוירוס בטן - הקאות ומעט שלשולים. בכל פעם אפיזודה של שבוע לפחות, כאשר האחרונה כוללת 5-6 הקאות ביום למשך 7 ימים והיום (היום ה-7) החל טיפה לשלשל (עד כה שלוש פעמים).
רציתי להתייעץ האם יכול להיות שיש פה משהו מעבר?
איזו מחלה כרונית במערכת העיכול?
עשו צילום בטן שיצא תקין, ספירת דם וכימיה תקינות.
העלה חום פה ושם, לא הרבה פעמים ולא מעל 38.
תרבית צואה חזרה תקינה, וגם בדיקת שתן.
אני מבינה שילדים תופסים מחלות, אבל בתדירות כזו ובעוצמה כזו בכל פעם?
הילד FTT מתחת לעקומה, כל שבוע הקאות כזה מוריד אותו במשקל ומקשה על שיפור אברסיית האכילה.
אילו עוד בדיקות היית ממליץ לבצע?
אנחנו חסרי אונים וניכר שהילד סובל מאוד…
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק עם "בטן רגישה"
ד"ר אחיה אמיר16/01/2023הי רוית
מה שלומך?
לצערי, אין לי תשובת קסם מהשרוול.
רוב התסמינים שתיארת הם תסמינים מאוד שכיחים ומירב הסיכויים שמדובר פשוט בצרוף מקרים.
הפרט היחיד שמעורר חשד שיש כאן אולי בעיה ברקע- זה דפוס הגדילה.
האם במשפחתכם קיים דפוס גדילה איטי בשנת החיים הראשונה? האם מראש אתם, אבא ואמא קטנים במידת גופכם וצריך להתאים את הציפיות?
בכל מקרה, במקרים כאלה צריך לצלול לפרטים.
זו לא נראית לי התייעצות המתאימה לפורום זה. נשמע לי שאתם צריכים התייעצות פרטנית.
(ולקחת בחשבון שייתכן ולא תקבלו תשובות טובות יותר ממה שקבלתם עד כה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ברזל עם אוכלאייל01/01/2023
שלום ד"ר אחיה,
התינוקת שלנו בת שנה ולאחר ספירת דם נאמר לנו להעלות לה את כמות הברזל. כשאנחנו מנסים להביא לה עם כפית היא מנסה לתפוס אותה ומפזרת את הברזל.
האם ניתן לטפטף את הברזל על מאכלים מסויימים כדי שיהיה קל יותר לתת לה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בברזל בתינוקות
ד"ר אחיה אמיר02/01/2023היי אייל
שאלה חשובה.
ברזל לא נספג טוב במעיים.
לכן, על מנת לשפר את יכולת הגוף לספוג ברזל, הניתן כתכשיר טיפות- עדיף לתת את הטיפול על בטן ריקה. דהיינו- שעה לפני או שעתיים לאחר האכילה.
לרוב, עם קצת אסרטיביות, תצליחו לשכנע את בתכם.
במידה ולא- אני מניח שזה יהיה הרע במיעוטו....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)