פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בן 4 קקי מתוך שינה
    טלי
    23/06/2023

שלום, אובדי עצות
    בן כמעט 4, מאז ומתמיד למעט פעמים בודדות עושה קקי מתוך שינה. אנחנו תקופה עם נורמלקס שלא עזר. מ עושים במקרה כזה?. כבר בטיפול רגשי, הדרכת הורים ואין הטבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 קקי מתוך שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת צואה מתוך שינה

ד"ר אחיה אמיר
    26/06/2023

הי טלי
    לתשובה רצינית- צריך לשמוע את כל הסיפור.
    אבל כתשובה ראשונית, נראה לי להמשיך בטיפול אגרסיבי לעצירות, לוודא שבנך כל הזמן מרוקן ואין מה שיברח, ובמקביל להבהיר לו את הציפיות שלכם ממנו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלפרוטקטין גבוה ודם סמוי בצואה.
    מאיה
    20/06/2023

עשיתי בדיקות צואה ובממצאים גילוי דם סמוי ו קלפרוטקטין של 800 ! בשבוע הבא עושה את הבדיקה הפולשנית לבירור מעמיק יותר. השאלה שלי היא האם יתכן מצב שבו בערכים כאלו זו דלקת שחולפת או משהו זמני ? או שזה בהכרח קרוהן, קוליטיס או משהו חמור יותר ?
    מכינה את עצמי נפשית.
    תודה על המענה !

הוספת תגובה

• קלפרוטקטין גבוה- מה המשמעות?

ד"ר אחיה אמיר
    21/06/2023

הי מאיה
    קלפרוטקטין הוא מדד של דלקת במעי.
    זו יכולה להיות מחלת קרוהן או קוליטיס, אך זוהי יכולה להיות גם דלקת זיהומית- חיידק או פרזיט, או אף פוליפ שפיר שלעיתים יכול לגרום לעליה במדד הדלקת.
    קולונוסקופיה היא הדרך להתקדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות במהלך רוב היום
    איבון לנקרי
    19/06/2023

היי הבת שלי בת חמישה חודשים ופולטת המון גם אחרי שעתיים לאחר האוכל ובכמויות מאוד גדולות איזה תמל מומלץ שאביא לה ? כרגע היא אוכלת סימילאק גולד

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות במהלך רוב היום

הוספת תגובה

• פליטות בבת 5 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    21/06/2023

שלום איבון
    פליטות מאוד נפוצות בקרב תינוקות.
    אצל רובם התסמינים חולפים בחודשים הראשונים לחיים, אך אצל חלקם הפליטות עשויות להימשך גם שנה ויותר.
    השאלה החשובה היא האם מעבר לפליטות יש תסמינים נוספים.
    אם מדובר רק בפליטות- לא הייתי מציע לשנות כלום.
    אם קיימים תסמינים נוספים- יש להתייעץ עם רופא הילדים.

אני מעריך שהתחלת כבר לחשוף אותה ל"טעימות" ולכלכלה מוצקה- ככל שתתקדמו, צפוי שתדירות הפליטות תפחת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 עם קרישים גושים של דם בצואה
    חן
    17/06/2023

הבן שלי בן 7 ויש לו יומים כמו גושים של דם בורדו בצואה ממה יכול להיות

הוספת תגובה

• קרישי דם בצואה בבן 7 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    21/06/2023

הי חן
    כמובן שהימצאות דם בצואה אינה תקינה ומצריכה בירור.
    בהנחה שלא היו תלונות נוספות, יש לשקול מס' אפשרויות. בין השאר:
    - פוליפ
    - מלפורמציה בכלי דם
    - דיברטיקולום ע"ש מקל

כל המצבים הנ"ל לא מאוד מדאיגים אך בהחלט מצריכים השלמת בירור- בדיקות דם, קולונוסקופיה וייתכן שגם בדיקות נוספות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדוריות דם לבנות ופריטיזם בצואה
    אמא
    14/06/2023

האם זיהום פיריטיזם במעיים יכולת שיגרום לרידת תאי דם לבנים בספערה וגם Neut
    1.6k/u
    ו wbc 3.7
    בן 16 בדקית דם שגרתית
    וגם בבדיקת צואה מראה פריטיזם ללא סימנים קליניים

הוספת תגובה

• שם הטפיל המופיע

אמא
    18/06/2023

Blastocystis spp PCR
    חזרנו על הבדיקה שוב wbc 3.9
    Nute1.4
    השאר בנורמה
    אמי מאוד לחוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירות נמוכות וטפיל בבדיקת צואה

ד"ר אחיה אמיר
    21/06/2023

הי
    ראשית, אתחיל בכך שהטפיל שנמצא בצואה אינו מהווה סכנה לילדים בריאים עם מערכת חיסון בריאה ומתפקדת.
    מומלץ להתעלם מהממצא.

ספירות דם נמוכות יכולות לנבוע ממספר סיבות- הנפוצה ביותר היא זיהום ויראלי שבאופן זמני מדכא את מח העצם.
    לעיתים הספירה הנמוכה היא תוצאה של קושי טכני בלקיחת בדיקת הדם.
    בנוסף- יש מוצאים מסויימים, שאצלם ספירות דם מעט נמוכות- אופיינות- בעיקר בקרב יוצאי תימן ואתיופיה.

בכל אופן, אומנם ספירת הדם מעט נמוכה, אך לא ברמה מדאיגה.
    ממליץ בשלב ראשון- לחזור על ספירת הדם ולראות אם מדובר בממצא אמיתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן ומדדי דלקת לבתי
    פזואל
    14/06/2023

שלום,
    ביתי אובחנה עם קרוהן לפני כשבועיים
    קלפרוטקטין 1170 בקולנוסקופיה נצפו כיבים עמוקים באליום
    כטיפול גשר עד התחלת הטיפול הביולוגי רמיקיד מקבלת פלוגיל ואזניל עם שילוב תזונה של מודלן ודיאטת CDED
    מדדי דלקת בשבוע שעבר היו גבוהים 10.6 כיום אחרי שבוע צדדית הדלקת ירדו ל 1.56 האם ירידה במדדי הדלקת יכולים להעיד על רגיעה במחלה ?
    האם על סמך הירידה עדיף כרגע להשאות את הטיפול הביולוג ? ולהמשיך לטפל רק על ידי תזונה ?
    הילד בת 11.5 כרגע נעצרה מבחינת התפתחות וגדילה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן ומדדי דלקת לבתי

הוספת תגובה

• אבחנה חדשה של קרוהן ומדדי דלקת

ד"ר אחיה אמיר
    21/06/2023

שלום פזואל
    נשמע לי על פניו שאתם בידיים טובות.
    בתך אובחנה לאחרונה עם קרוהן, ומקבלת את הטיפול המקובל.
    ירידת מדדי הדלקת היא כמובן חיובית אך לא משנה את התמונה הגדולה.
    כשיש כיבים עמוקים במעי, כשיש עצירת גדילה- טיפולים ביולוגיים הוכחו כיעילים ביותר.
    בנוסף, קחי בחשבון שקשה להתמיד בדיאטה לאורך זמן.
    ממליץ בחום על היצמדות להמלצות שקיבלתם מהגסטרואנטרולוג שמטפל בכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן והקאות חוזרות בבוקר אצל ילד בן 9
    אמא מודאגת
    11/06/2023

שלום, מזה 3 פעמים בחודש וחצי האחרון שבני קם משינה בבוקר עם כאב בטן ומקיא (ללא חום). לאחר מכן מרגיש טוב. האם ייתכן שזו רגישות או אלרגיה שפתאום התפתחו אצלו? כל שאר המשפחה אוכלת אותם הדברים ולהם אין הקאות. תודה רבה

הוספת תגובה

• הקאות בשעות הבוקר המוקדמות

ד"ר אחיה אמיר
    12/06/2023

הי אמא מודאגת
    איני יכול להגיד יותר מדי בלי לשמוע את כל הסיפור (ולשאול עוד הרבה שאלות נלוות).
    אני כן אמליץ שכבר בשלב זה תשלימו בדיקת עיניים- בדיקת פונדוס לשלילת יתר-לחץ גולגלתי היכול להתבטא בהקאות.

נדרש מעקב ובירור מסודרים ע"י רופא הילדים או גסטרואנטרולוג-ילדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוק עם ריפלוקס
    אמא לריפלוקסון
    08/06/2023

בני בן 5 שבועות אובחן עם רפלוקס מלידה עוד בבית החולים (פלט כל מה שאכל כולל חלב אם) מגיל 3 ימים אוכל נוטרילון ar. בשבוע וחצי ראשונים היו לו יציאות רכות לאחר כל האכלה אבל לאחר מכן החלו יציאות קשות בצורת עיגולים קטנים פעמיים-שלוש ביום הממשיכות עד היום. היציאות מלוות במאמץ רב, פנים אדומות,אי שקט ובכי. כמו כן, במשך כל שעות היום יש לו המון גזים. איך ניתן להקל על העצירות? שאלה נוספת- האם ייתכן שבכלל מדובר ברגישות לחלבון חלב? האם יש דרך לבדוק שיש רגישות לפני שמחליפים פורמולה? הAR מעולה לו מבחינת הפליטות, פולט היום ממש מעט
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לתינוק עם ריפלוקס

הוספת תגובה

• תינוק עם ריפלוקס ועצירות

ד"ר אחיה אמיר
    12/06/2023

שלום לך אמא
    כתבתי על הנושא פעמים רבות בעבר.
    מוזמנת לקרוא קצת יותר, באתר שלי (חפשי בגוגל לפי שמי)- בדגש על ההבדל בין ריפלוקס למחלת ריפלוקס.

המטרה בטיפול היא לא למנוע פליטות, אלא בעיקר תופעות שעלולת להופיע באופן משני- כאבים כתוצאה מדלקת בושט או חוסר עלייה במשקל.

הנוטרילון AR מפחית ארועי פליטה הנראים לעין, ועושה זאת היטב, אך במחיר של עצירות.

הייתי שוקל הפסקת השימוש בפורמולת AR, גם במחיר שהילד פולט קצת פה ושם. לחילופין ניתן לרכך את היציאות עם תכשיר נוסף- נורמולקס.
    אלרגיה זו גם אפשרות- נדירה ביותר. אין אפשרות לבדוק זאת בצורה מהימנה- בעיקר ניסוי וטעיה.

מציע לעשות את כל התהליכים הנ"ל בליווי רופא הילדים. במידה ואין תמיכה מספקת- ליווי גסטרו-ילדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..........ת
    שלום....
    31/05/2023

שלום דר בערך כ 4 שנים יש לי בחילות בוקר לא תחושה בבטן מין תחושה בגרון מציקה שעם צחצוח שיניים יכול להגביר אותה ולהביא לרצון של תחושת הקאה וצורך להתפנות ישר אחרי האןכל יש לציין שהתסמינים באים והולכים הנטייה לבחילות היא יחסית כל החיים כמו רגישות בטעמים שיכולות להביא לחוסר נוחות בגרון. אני גם סובל מחרדות והיה לי לפני כמה חודשים חוסר תיאבון שאין כמעט תחושת רעב וזה עבר ולפני חודש ומשהו זה חזר שוב ואני לא ממש מרגיש תחושת רעב וכמו תחושת בחילה מציקה בגרון. כיום מה שאני חווה זה את החיסר תיאבון והבחילות המציקות בגרון שכמעט ולא יתלוו להקאה וגם יכול להיות צרבות מדי פעם שלא מתמשכות. כמובן אלך לרןפא אך רציתי לשאול אם יש פה חלילה משהו לחשד רציני כמו הליקובטקר או סרט* בקיבה וכדומה
    יש לציין שאין כאבי בטן רק לפעמים לאחר אכילה בסמוך אליה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..........ת

הוספת תגובה

• כאבי בטן / בחילות / גירוי בגרון מזה כ- שנים

ד"ר אחיה אמיר
    12/06/2023

שלום לך שואל מודאג
    לאור שעברו 4 שנים מתחילת התלונות ככה"נ לא מדובר בסרטן.

הדפוס שאתה מתאר אינו טיפוסי למחלה ספציפית.
    במצבים אלו- יש צורך להתחיל בבירור ראשוני ולשלול מצבים שכיחים שעשויים להתייצג עם התלונות הנ"ל (בדיקות דם, US בטן, אולי צואה....).
    במידה ובירור ראשוני תקין- כדאי להפנות את עיקר המשאבים לבירור וטיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה ילדה בת 8
    יעל
    31/05/2023

שלום
    ביתי בת 8 בריאה בדכ. בזמן היציאה לא מעט דם טרי אדום על נייר טואלט וטיפות אל תוך האסלה . התלוננה ש"יציאה" קשה והיא התאמצה.
    אין כאבים/חום/וכד..אין דימום בזמן אחר
    אני מאוד מאוד מודאגת
    האם מחייב בירור דחוף אצל הרופא? האם זה משהו שקורה אצל הילדים?
    אודה על התייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה ילדה בת 8

הוספת תגובה

• דם טרי בניגוב ובטפטוף מפי הטבעת

ד"ר אחיה אמיר
    12/06/2023

הי יעל.
    ברוב המקרים מדובר בדמם על רקע פציעה עצמית משנית לעצירות.
    ראי תשובה אחת למטה.
    מומלץ להיבדק ע"י רופא הילדים ולהתחיל טיפול בהקדם. אם לא מטפלים- הדברים מסתבכים.

אם אין מענה מספק ע"י רופא הילדים- מומלץ להתייעץ עם רופא גסטרו-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ובעיות ביציאות
    שרון
    29/05/2023

שלום ד"ר
    הבן שלי בן 3 וכבר תקופה ארוכה( כ8 חודשים) סובל מבעיות ביציאות. זה התחיל מיציאות שככל הנראה היו לו קשות וכאבו לו ומאז הוא היה מתאפק כי ידע שזה כואב עד שהיו מקרים שבמשך כמעט שבוע לא היה מתפנה ורק עם נר או חוקן היה עושה.
    לאחר התייעצות עם רופא המשפחה הומלץ על נורמלקס שעושה לו את היציאות רכות אבל עדיין הוא היה מנסה להתאפק ולהחזיק את זה (עושה ממש שריר בישבן ) לפעמים כבר היה יוצא בלי שליטה לפעמים מתלכלך הטיטול ממש מעט מימה שהןא לא מצליח להחזיק ולפעמים שאני רואה שהוא ממש מחזיק את זה אני מרימה אותו בכוח ומקרבת את הרגליים לבטן ואז זה יוצא . הוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעשות את זה באופן יזום.
    הוא מתלונן המון על כאבי בטן ועל כאבים בפי הטבעת שוכב כל הזמן על הבטן וכמעט ולא משחק בזמן שהוא בבית. המצב הזה קשה נורא ואנחנו חסרי אונים.
    אודה אם תוכל לייעץ לי מה ניתן לעשות ? האם יש עוד דרך שניתן לעזור לו מלבד נורמלקס יכול להיות שמדובר במשהו פסיכולוגי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ובעיות ביציאות

הוספת תגובה

• עצירות לאחר תהליך גמילה

ד"ר אחיה אמיר
    12/06/2023

הי שרון
    לצערי התלונות שאת מתארת מאוד נפוצות.
    לרוב לא מדובר במחלה, אלא בדפוסי התנהגות לא רצויים שנרכשו.
    בנוסף- מרגע שהילד נכנס למעגל של עצירות- זהו מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו.
    בד"כ תוכנית טיפולית מקיפה מביאה לשיפור משמעותי וברוב המקרים התסמינים חולפים לגמרי.
    בקצרה- זו שיחה ארוכה. מעבר לנורמולקס- צריך להקפיד על תזונה נכונה, הרגלי יציאות והתנהגות בבית ומחוצה לו.

ברור שיש הבטים התנהגותיים/פסיכולוגיים, אך בגיל זה אין לילד תובנה מספקת לטיפול פסיכולוגי, ולכן מיותר לנסות לגשת לטיפול מהכוון הזה.

אם אתם לא מסתדרים, אני ממליץ בחום על ייעוץ גסטרו-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב מפפטי גוניור
    ירדן
    29/05/2023

שלום

בתי הת ה4 חודשים אוכלת נוטרילון פפטי גוניור בגיל חודשים בעקבות שלשולים עד התיבשות מנורילון ar ופריחה בפנים מנוטרילון רגיל
    במשך חודשים עם הפפטי היציאות היו תקניות (פעם ביום מרקם משחתי) העליה במשקל תקינה

לפני כשבועים החלה לשלשל לסירוגין כלומר פעם ביום קיבה טובה יום למחרת
    שלשול , בעלי היה חולה עם שלשוךים אז אמרו לי וירוס אבל מוזר לי שבמשך שבועים הקיבה לא מסתדרת.

בנוסף לכל ירדה בכמויות האוכל .

חשוב לציין שהיא עם ריפלוקס לכן אני מסמיכה לה עם קונפלור ומקבלת גם אופרמזיל

האם יכול להיות שאחרי חודשים שאכלה את
    הפפטי גוניור היא פיתחה גם אליו רגישות ???

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב מפפטי גוניור

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב פרה, גם על פורמולה מפורקת?

ד"ר אחיה אמיר
    29/05/2023

הי ירדן
    תאורטית, תיתכן תגובה אלרגית גם לפורמולה מפורקת דוגמת נוטרילון פפטי-ג'וניור. בפועל- זה נדיר מאוד.
    הרבה יותר סביר בעיני שזה עדיין משני לזיהום הויראלי ככה"נ שהיה לה.
    תוודאי שהיא אוכלת נוטרילון פפטי-ג'וניור, ולא נוטרילון פפטי, זה לא אותו דבר!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לילד בן 13
    מודאגת
    28/05/2023

בן 13 בריא ברוך השם בדיקה שגרתית היום חמישי
    הכול תקין חוץ מ
    Wbc 4 k/ul
    כאשר הנורמה 4.5-13

Neut 1.6k/ul
    כאשר הנורמה 1.8-7.7

Iron 125 כאשר הנורמה 50-125
    Bilirubin total 2.06
    כאשר הנורמה 0.30-1.20
    Bilirubin direct 0.39
    הנורמה 0.1-0.30

אנזימי כבד תקינים

הרופא ביקש לחזור על זה ביום ראשון כלומר אחרי יומיים
    ואז היו כם חריגות
    Wbc 3.7
    Hb 12.3
    ‎ 13.3בבדיקה הקודמת היה
    הנורמה מ 13-16
    Hct 36.7%
    כאשר הנורמה 37-49
    ‏ Neut.abs 1.7 כאשר הנורמה 1.8-7.7

Bilirubin total 2.5
    Bilirubin direct 0.48
    Ck-creat.kinase cpk 218
    כאשר הנורמה 20-200

הוא נער ספורטאי מתאמן חמש פעמים בשבוע הוא שחקן ליגה צעירים כדור רגל
    רופא ילדים לא התרגש ואמר לחכות עוד שבוע ולחזור על זה
    ביום חמישי בצע בדיקה ראשונה ביום ראשון שנייה ולמחרת ביום שני היה לו נזלת כבדה ומחלה ויראלית של נזלת וגודש באף
    האם זה קשור לכדוריות דם לבנות נמוכות האם יכול להיות שהנזלת או הווירוס היה מתחיל בגוף וביום שני זה נראה ונרגש לעין
    אני מואד לחוצה מהתוצאות
    אשמח לחוות דעת
    הרופא לא התרגש ואמר לי לחזור על הבדיקה בעוד חודש כאשר הוא לא מנוזל
    אבל הוא אחרי בדיקה ביום התחיל להיות מוצנן מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לילד בן 13

הוספת תגובה

• בדיקות דם עם הפרעות זניחות

ד"ר אחיה אמיר
    29/05/2023

שלום אמא מודאגת
    אני מסכים עם רופא הילדים שלכם.
    החריגות זניחות ולא מעוררות דאגה של ממש.

מחלה ויראלית יכולה לגרום לשינויים כפי שתארת.
    ביוצאי תימן יכולה להיות ספירה לבנה מעט נמוכה- תמיד, גם לא סביב מחלה ויראלית.

לחזור על הבדיקות בזמן בריאות מלאה ולוודא התנרמלות הוא הדבר הנכון לעשות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ביציאות אצל בן 16
    גליה
    27/05/2023

שלום
    בן 16 סבל כשבועיים מיציאות קשות (כדורים)
    לאחר שבוע קיבל נר גליצרין שהוציא לו הרבה לטענתו. ומאז כל יום נורמלקס 17 מג . הצואה אכן התרככה לאחר יומיים אבל אז הייתה בעיה אחרת.שכל שעתיים הרגיש צורך להתרוקן וכל הזמן יצא בתחושה שיש לו עוד.והצואה הפכה לרכה ממש אז הפסקנו .(בערך אחרי כשבוע שימוש עם הפסקה של יומיים).אחרי ההפסקה היו עוד יומיים של צואה רכה אבל ביום השלישי והרביעי (אתמול ושלשום(שוב אין דחף/צורך להכנס ואני חוששת שחזר לעצירות.הבנתי שנורמלקס לא ממכר או משהו כזה אבל יכול להיות שכן המעיים התרגלו אליו? כדאי לעשות בדיקות כלשהן?(שותה הרבה מים.ירקות פירות הוריד אורז לא אוכל בננות . קמח מלא בעיקר) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ביציאות אצל בן 16

הוספת תגובה

• עצירות בבן 16 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    29/05/2023

הי גליה
    הבעיה הבסיסית של בנך היא עצירות.
    אם הוא סובל- כדאי לטפל.

הטיפול מורכב מתזונה מתאימה (שתייה מרובה, פירות וירקות וכו'), אימוץ אורחות חיים בריאים והימנעות מהתאפקות, ונורמולקס.

מציע לחזור לטיפול בנורמולקס, במינון נמוך יותר ממה שקיבל (8 גרם) פעם קודמת ולהתמיד בטיפול.

המטרה להסדיר את היציאות. לפעמים ההתחלה קשה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעשות בדיקת קולונוסקופיה
    קטרינה
    25/05/2023

שלום רב ד״ר
    2 סבתות נפטרו מסרטן מעי גס
    עשיתי בדיקה לפני 3שנים הכל היה תקין
    בזמן האחרון תוך חצי שנה המוגלובין ירד מ 13 עד 11,5
    ייתכן מהניתוח למפקטומי או בגלל שהוציאו לי התקן מירנה ושוב יש מחזור
    אני מאוד בלחץ!
    יכול להיות שתוך שלוש שנים יהיה גידול
    האם לעשות דחוף קולונוסקופיה
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• מעקב קולונוסקופי באשה עם סיפור משפחתי של סרטן מעי גס

ד"ר אחיה אמיר
    29/05/2023

הי קטרינה
    חסרים כאן פרטים חשובים-
    באיזה גיל הופיעו הסרטנים אצל הסבתות?
    האם הגידולים נבדקו ואם עלה חשד לבסיס גנטי של הגידולים?

האם לך יש תסמינים? כאבי בטן? דם ביציאות? ירידת משקל?

לא נראה לי שיהיה מנוס מייעוץ גסטרו מסודר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה