מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- טיפול רצוף שלוש ימים תולעיםמאיה15/11/2022
היאוש של הרבה הורים
תולעים חוזרים כל כמה חודשים.. בת ארבע
ראיתי תולעת בעין לבנה דקה מאוד
רופא ילדים המליץ על טיפול שלוש ימים רוצפים של 5 מל
ועוד שבועיים יום אחד של 5
מה דעתך לגבי הטיפול הזה האם מתר לקחת שלוש ימים רצופים
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בתולעים
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022הי מאיה, התייחסתי לשאלה זו פעמים רבות (מאוד) בעבר.
תגללי בבקשה מטה לקריאת תשובות מפורטות.
אינפורמציה נוספת באתר שלי (חפשי בגוגל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפה הליקובקטרטל14/11/2022
האם אפשר לבצע בדיקת נשיפה להליקובקטר אם לקחתי פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבחין נשיפה ל- HP לאחר פרוביוטיקה
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022הי טל
שאלה מכשילה.
המושג פרו-ביוטיקה הוא מושג רחב המתייחס לעשרות זנים של חיידקים "טובים". חלק מהתכשירים עלולים להכיל חיידקים שעלולים לשבש את התוצאות.
באופן אופטימלי רצוי לבצע את התבחין לאחר תקופה ללא שום טיפול אנטיביוטי או פרוביוטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 סובלת מגירודים בלתי פוסקיםמירי14/11/2022
שלום בת 5 כל תקופה יש לה גירודים בפי הטבעת במהלך היום או בלילה ומתלוננת שמציק לה ומדגדג אותה
היה לה תולעים גם השתמתשי לאחרונה בתכשיר נו וורום משחה לשולש ימים לתולעים תכישר כמעט חדש
הסתכלתי בפנס יש מעט אודם אין נפיחות או עדות לטחורים האם יתכן כאשר הייתי בודקת לה אם יש תולעים בפנס עשיתי לה נזק מאוד לחוצה
כאשר הייתה יושבת על האסלה ועושה קקי הסתכלתי במקרה ראיתי שיש משהו יורד לא יודעת איך להסביר אבל ראיתי את זה בזמן לחיצה כאשר עושה קקי האם זה טבעי כאילו בזמן לחיצה לעשות קקי
אני חסרת אונים
היום בצעתי לה בדיקת צואה וגם גבעתי תור אצל גסטרו ילדים
האם יתכן שיש לה טחורים פניימים מפחדת
כל יום יש לה יציאות קצת מתאמצת אבל לא עצירות
אשמח לכיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרד בפי הטבעת
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022הי מירי
יש מספר סיבות היכולות לגרום לגרד בפי הטבעת.
הנפוצה ביותר- תולעים, אך גם חוסר הגיינה, זיהום מקומי או אף הרגל יכולים לגרום לגרד פלתי פוסק.
אם ראית משהו חשוד בהסתכלות- בהחלט כדאי שאיש מקצוע יבדוק אותה היטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ממצאי בדיקת גסטרועדי סלע12/11/2022
שלום רב, הבת שלי בת 13 הופנתה לבדיקת גסטרו עקב בדיקת דם שהראתה ערכים היכולים להעיד על צליאק. היא לא סובלת מסימפטומים כל כך. אשמח להבין האם תוצאות הבדיקה מעידות על החשש לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד לצליאק
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022הי עדי
כדאי כמובן לשפוט את התוצאות גם בראי תוצאת בדיקת הדם שעשיתן עוד טרם הגסטרוסקופיה (הסרולוגיה), אך בכל אופן, תוצאות הבדיקה- גבוליות.
נדרשת שיחה עם גסטרואנטרולוג- להבין את הסיכויים והסיכונים ולהחליט אם מתייחסים לזה כאל צליאק או ממשיכים לעקוב בלבד בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לחוצה מודאגת תולעיםאמא10/11/2022
שלום אנא אמא לבת 4
כבר כל פעם תולעים חוזרים לפעמים השתמשנו בורמוקס ולפעמים ברופאה טבעית עממית לפעמים זה הצליח לפעמים פחות
האם תולעים גורמות לנזק למעיים או נזק לגוף
או רק הן מגרדות ומציקות
אנא אמא מואד חרדה על הבת שלי
האם זה יזיק לה
ולפעמים טיפלנו ברופאה עממתי מיץ בצל אמבטית חומץ גרעיני דלעת
אשמח להרגיע אותו שזה לא מזיק למעיים שלה אני חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לחוצה מתולעים
אמא11/11/2022אני ממש חרדה כאשק הייתי מדפדפת בגוגל על תולעים
הציג לי צוכן שתולעים אצל ילדים יכולים לגרום לדלקת וגידולים בכבד ונזקים לאיברי הגוף
אני נלחצתי בגלל שלפעמים היייתה תקופה של שקט ושוב חזרה ולאניודעת באמת אם היין מסתבבות בגוף שלה בשקט הדבר הזב הפך לסיוט באם באמת גורמם לנזק לאיבירי הגוף השונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש תולעים מסוגים שונים
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022יש תולעים מסוגים שונים.
התולעים הנפוצות בארץ, בטח בקרב ילדים נקראות OXYURIS. אלו תולעים החיות במעיים אך לא מערבות מערכות אחרות בגוף ואינן מהוות סיכון משמעותי.
מטפלים בהן בשל הגרד הנלווה הגורם לטרדה.
במידה ואתם ניזונים מבשר נא- קיים סיכון קטן לתולעים אחרות בעלות פוטנציאל נזק.
עם זאת- הקו הטיפולי הראשון בורמוקס- תופס לכל סוגי התולעים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה של תינוקאורטל05/11/2022
שלום רב, אני פונה בנוגע לבני בן ה5 חודשים. בגיל 3.5 חודשים חלה באדמדמת ומרגיש לי שמאז איננו חזר לעצמו מבחינת התזונה. תחילה הפחית כמויות, הקיא ושלשל לסירוגין. לאחר מכן החלו להופיע נקודות דם מזעריות ביציאות.
הרופאה חשדה ברגישות לחלבון חלב, לכן העבירה אותנו מנוטרילון רגיל לפפטי שלב 1. במשך שבועיים היה שיפור הדרגתי, אך לפתע שוב יציאות עם נקודות דם. ואף יציאה אחת עם ריר.
האם ייתכן שמקור הדם איננו קשור כלל לחלבון החלב, אלא למשהו אחר במערכת העיכול?
כמו כן, תחילה עשינו תרבית צואה, אשר יצאה תקינה לחלוטין.
תודה מראש
דם בצואה של תינוק
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי אורטל
דם ביציאות הוא כמובן ממצא שאינו תקין.
מומלץ לשלול זיהום במעיים (אומנם עשיתם "תרבית צואה"- אבל השאלה מה בדיוק בדקו שם...), אלרגיה לחלבון חלב פרה היא גם אפשרות שצריך לשקול. אפשרויות אחרות- הרבה פחות סבירות.
אני מציע למצות את התהליך הבירורי עם רופא/ת הילדים. במידה ואין מענה או פתרון- לפנות לייעוץ גסטרואנטרולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור בנושא
אורטל17/11/2022תודה על המענה!
עשינו pcr לצואה ויצא שלילי לכל החיידקים. נשללה אלרגיה לחלבון פרה. היציאות הדמיות ממשיכות לסירוגין ואף חלה החמרה בימים האחרונים ביציאות הנוזליות, התדירות, כאבי הבטן וכמויות האוכל שהוא מצליח לאכול.
יש תור לגסטרו עוד 3 שבועות!
אודה להסבר מה הן האפשרויות הפחות סבירות?
נאמר לי מהאלרגולוג, כי יתכן שמאז אותה מחלה, נפגעה מערכת העיכול ולא חזרה לעצמה.
האם יתר האפשרויות ניתנות לפתרון מוחלט?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דם בצואה של תינוק- המשך
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022האפשרות הפחות סבירה היא מחלת מעי דלקתית (IBD).
מה זאת אומרת "שללנו אלרגיה לחלבון חלב פרה"?
איני מכיר דרך לשלול זאת זולת לנסות- להוריד את מוצרי החלב מהתפריט.
כפי שכתבתי קודם- אם התלונות ממשיכות, אין מנוס מביקור מסודר אצל גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור והתדרדרות חוזרת
אורטל12/12/2022ביצענו ביקור מסודר אצל הגסטרו ועברנו גם לנאוקייט החל מ22.11.
השיפור הופיע מידית, גם בדם, ביציאות ובכמויות האוכל.
התחלנו מגמת עליה, אך בשישי האחרון עשה חיסון מחומש ומאז התדרדר לחלוטין. שוב חוסר תיאבון. עד שמופיע מעט תאבון, נגעל מכל דבר שמכניס לפה, יציאות דמיות הופיעו שוב היום והמרקם הולך ונהיה רירי ורך יותר.
הילד מראה סבל כתוצאה ממזון.
היתכן כי זה מחיסון מחומש שפגע לו ברירית? (הגסטרו לא אישרה לחסן אותו ברוטה מאותה סיבה, שלא תיפגע לו מערכת העיכול)
מתוסכלת ודואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריפטוספורידיוםנטלי30/10/2022
ד"ר אמיר שלום,
הילד שלי בן 3.5 סובל כבר חודשיים מקריפטו. הורדנו מוצרי חלב שבוע וחצי ברצף כבר ואין שינוי.
שמתי לב גם שאחרי שהוא אוכל יש לו בטן מאוד נפוחה וקשה.
האם כבר קיים חשש לאלרגיה או שעדיין מדובר החיידק?
מניחה שכדאי לעשות בדיקות. האם ייתכן 'החיידק הוא שגרם לאלרגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קריפטוספורידיום בצואה
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי נטלי,
לא לגמרי הבנתי מה הבעיה של בנך.
לגבי החיידק הנ"ל- מדובר בחיידק שלרוב אינו מסוכן לילדים בריאים עם מערכת חיסון תקינה. לרוב לא גורם לתחלואה כלל, וגם אם כן- מדובר בתחלואה קלה (שלשול, כאב בטן) שחולפת ספונטנית ללא צורך בטיפול.
כלומר- בד"כ מדובר בממצא אקראי ולא בהסבר מניח את הדעת למצב הרפואי בגינו נלקחה בדיקת הצואה.
אם יש עדיין בעיה- פרטי בבקשה מה הבעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן בלילה לילדה אשר מעירים אותה משינהאלון29/10/2022
שלום ד״ר
הילדה שלי בת 6, קמה לאחרונה כמעט כל ערב, אחרי שנרדמת (בערך שעה אחרי שנרדמה) עם כאבים חזקים בבטן.
פ כשלוקחים אותה לשירותים יש יציאות (לא שלשולים).
האם מדובר בתופעה כלשהי?
סימפטום למחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התעוררות משינה לשירותים
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי אלון
הדפוס אותו אתה מתאר אינו שגרתי, אך לא בהכרח פתולוגי.
צריך לראות מה דפוס היציאות שלה בשאר שעות היממה וכן הרגלי התזונה.
בילדים עם אי-סדירות ביציאות, לרוב- עצירות, יש כאבי בטן ויציאות "מפתיעות". הייתי בעיקר מברר בכיוון זה.
אם הבעיה נמשכת מומלץ להיבדק ע"י רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאק ילדה בת 6עדי28/10/2022
ביתי בת ה6 מתלוננת כבר תקופה על כאב בטן ( לא כזה שפוגע לה בשגרה, אבל נמצא ברקע, בעיקר בערבים). הופננו לבדיקות, בין היתר לצליאק. אציין שמרבית התזונה של הילדה זה גלוטן. התוצאות הן (קופח כללית):
TRANSGLUTAMINASE_IgA תוצאה- 15.10 U/ml
תוצאה טווח הנורמה 0.00- 14.99
ENDOMYSIAL Ab תוצאה-חיובי חלש.
כל שאר הבדיקות תקינות.
רופאת המשפחה אמרה שיש חשש לצליאק והופננו ליעוץ גסטרו. התורים כמובן רחוקים ובינתיים רציתי לדעת על מה תוצאות אלו יכולות להעיד מלבד צליאק? כמו כן האם ישנו דבר כזה "צליאק קל"? והאם ישנו סיכון בכך שתמשיך לאכול גלוטן כרגיל עד בדיקת הייעוץ עם הרופא גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך גבולי במדידת סרולוגיה לצליאק
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי עדי
הערך המעבדתי גבולי ביותר. בערכים שכאלו הסיכוי לצליאק קיים אך נמוך ביותר.
האם יש עדות אובייקטיבית אחרת למחלה במעי- חסרים תזונתיים? אנמיה?
בכל מקרה- חשוב להמשיך כלכלה רגילה, כולל גלוטן, עד הגעה לאבחנה (או שלילתה).
אני ממליץ על בדיקות חוזרות- סרולוגיה לצליאק ורמת נוגדנים, בעוד 3 חודשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי תינוקת בת 4 חודשים שעד לא מזמן היינו מאושפזים עקב זה שהיא הקיאה דם אחרי האוכל נאמר לי שזה פצע ווירוס וזה עובר היום אנחנו כבר כמעט חודש אחרי וישנם פליטות שהם פליטות דם בצבע חום כהה אני רוצה לדעת מה אלי לעשות ולאן אני יכולה לפנות כי זה ממש לא נראה לי כמשהו תקין זה ילד שלישי שלי ולא נפגשת עם תופעה כזאת אשמח לעזרה תודהנטלי כהן26/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הקאות דמיות בתינוקת בת 4 ח'
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי נטלי,
נראה לי שנפגשנו כבר...
הקאות דמיות כמובן אינן תקינות.
עם זאת, בתינוקות ובילדים צעירים, זה לא בהכרח משקף בעיה כמורה.
הקאה עוצמתית מספיק, יכולה לגרום לקרעים עדינים של כלי-דם במעבר בין הושט לקיבה ולגרום לדמם קל שיראה בהקאה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dientamoeba fragy pcrליאת20/10/2022
שלום,
לבת שלי בת השלוש וחצי יצאה תוצאה חיובית לגבי הבדיקה הנ"ל
פליג'יל לא עזר לה, והבנתי שלא צריך לתת אנטיביוטיקה לטפיל, זה אז איך זה עובר? מה לעשות, יש לה גם בנוסף דלקות שתן חוזרות, אבל זה חוזר כל הזמן ולא באמת עוזר האנטיביוטיקות שהיא מקבלת, מה עליי לעשות, אני אובדת עצות
מחכה לעדכון בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרזיט- די-אנטמבה פרג'יליס בצואה
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי ליאת,
כפי שכבר ייעצו לך- לא מדובר בטפיל פתוגני לאנשים בריאים עם מערכת חיסון בריאה. אין צורך לטפל ואין צורך לחזור על הבדיקה; זה פשוט חסר משמעות.
לגבי דלקות חוזרות בדרכי השתן- כדאי לוודא שאין עצירות שיכולה לגרום לכך, להשלים US לדרכי השתן ולוודא שאין איזה מום אנטומי המהווה גורם סיכון, וכמובן להקפיד על ניגוב בטכניקה נכונה.
במקרים מסויימים- יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי מונע.
מציע להתייעץ עם רופא הילדים בכל העניינים הנ"ל. אם יש צורך לקבוע ייעוץ מומחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להצרת.השוערסיגל13/10/2022
היי
בני עבר ניתוח לפני יומיים להצרות השוער.הוא בן חודש.אבל הקיא שוב לאחר יום ועוד פעם לאחר יומיים מהניתוח.הקאה של פעם ביום.זה הגיוני?מה הסיבה?כמה זמן זה עשוי לקחת לאחר ניתוח?ממש בלחץ שהניתוח נכשל כי אחרת למה שיקיא שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות לאחר ניתוח לתיקון הצרות השוער
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי סיגל,
מאוד התעכבתי במתן התשובה- אז בטח הדברים כבר נפתרו לכאן או לכאן.
אם עדיין רלוונטי- כתבי שוב.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע קקי ירוק אצל תחנוק כבר חודשענת10/10/2022
הי התינוק שלי בן חודשיים, כבר חודש שיש לו צואה ירוקה, החלפתי לו מארנה זהב לקומפורט וזה עדיין ממשיך.עשיתי לו בדיקת צואה שיצאה תקינה, כעת הרופא ממליץ לי לעבור לנו טריליון. מה לעשות?
יציאות ירוקות
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי ענת
נושא צבע היציאות מעסיק הורים רבים (וכתבתי על כך מספר פעמים בעבר).
בפועל, הצבע נקבע על-פי סוג הכלכלה, על זמן המעבר במעי (שלשול/עצירות) ועל-פי אוכלוסיות חיידקים במעי.
מבחינה רפואית- 3 צבעים צריכים לעורר דאגה-
1. אדום- חשד לדם
2. שחור- הכוונה לשחור ממש- חשד לדם מעוכל
3. צואה בהירה מאוד- חשד לבעיה בזרימת המרה למעיים.
כל שאר הצבעים- צהוב, ירוק, חום וכו' אינם בעייתיים, ואין צורך ל"טפל" בהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת calprotectin גבוהה עם פיסורהיונתן10/10/2022
שלום, בני בן ה-16 סובל מפיסורה המטופלת באופן שמרני (משחה + אבקה לריכוך הצואה) מזה 4 חודשים ללא הטבה משמעותית. ללא כאבי בטן כלשהם, יציאות סדירות בתדירות רגילה. אין לו היסטוריה של בעיות כלשהן במערכת העיכול.
אמו חולת קרוהן. כשראינו שהפיסורה לא עוברת ביצענו בדיקת calprotectin - התוצאה גבוהה 496. בדיקות דם תקינות - CRP קטן מ-0.5, ובדיקת Atypical pANCA שלילית.
אין סיכוי שיבצע קולונוסקפיה עם הפיסורה, זה מתכון לאסון.
נשמח לכל המלצה. תור גסטרו בקופת חולים רק בעוד חודש, ואנחנו מוטרדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פרפין!
אפרים אנגלשטיין11/10/2022גם לי יש את זה סבלתי מאוד ,פניתי. לרופא גסטרו והוא אמר לי לקחת 5-6 כפות של שמן פרפין כל בוקר לפני האוכל וזה עובד מאז חלפו שנים ואני כבר לא סובל בכלל אתה צריך לקחת את הפרפין לפי מהשקל והגובה אני שקלתי הרבה אז לקחתי 5 כפות ,אתה יכול להתחיל עם כפות ולראות אם צריך להוסיף או להחסיר מהכמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד למחלת קרוהן
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי יונתן,
אין מנוס- צריך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילז מוגבר בבדיקות דםניר03/10/2022
שלום,
ביתי בת השלוש עברה לפני חמישה חודשים בירור בשל כאבי בטן חוזרים (שעברו מאז ). נמצאו מספר קשירות לימפה , חלקן עם זרימה מוגברת בבטן ימנית תחתונה (נאמר לנו שזה תקין) ועמילז מוגבר בדם - 133 ובבדיקה חוזרת לאחר חודש 163. כעת
בוצעה בדיקת גם חוזרת לעמילז והתוצאה 142.
האם כדאי להמשיך בבירור ואם כן כיצד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמילז מוגבר בדם- בעיה?
ד"ר אחיה אמיר09/11/2022הי ניר,
אומנם הערכים מעט מוגברים, אך לא בצורה משמעותית.
ערכי האמילז מאוד רגישים- ומצבי חולי פעוטים יכולים לגרום לשינויים קלים (כנראה זה המצב אצל בתך).
כאשר יש עלייה משמעותית (מעל פי 3 מהנורמה) צריך לשקול האם יש עדות לדלקת בלבלב וכו'.
לסיכומו של דבר- נשמע לי שבתך עוברת זיהום ויראלי המערב את הבטן, עם שינויים נלווים, קלים ולא משמעותיים, בערכי האמילז.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)