פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תדירות של וורמוקס
    לילך
    02/10/2022

שלום,
    כל כמה חודשים ניתן לתת לילדה בת שנתיים ועשרה חודשים - ורמוקס לתולעים?
    הבנתי שכל חצי שנה מותר?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תדירות של וורמוקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש מענה? תודה. זה חשוב

לילך
    08/10/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות טיפול בוורמוקס

ד"ר אחיה אמיר
    09/11/2022

הי לילך
    וורמוקס היא אנטיביוטיקה שאינה נספגת כלל.
    בולעים אותה, היא עוברת במעיים והורגת את שהורגת, ויוצאת.
    כך שתאורטית ניתן לקבל אותה בתדירות גבוה מאוד ללא חשש.

אם את מתרשמת שאתם משתמשים בה באופן תדיר- ייתכן וצריך לעשות אופטמיזציה לטיפול-
    - לדוג' לטפל בכל הילדים בבית/בכיתה בבת אחת
    - במקרי זיהום קשים- להאריך במעט את משך הטיפול
    - לוודא שנותנים מנה לאחר 10 ימים- לוודא הריגה של בייצים שבקעו מאז הטיפול הראשון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ילד בן 10
    כאבי בטן ילד
    28/09/2022

שלום רב,
    כבר מעל שבוע לבן שלי יש כאבי בטן באים והולכים, פעם זה סביב הטבור פעם זה למעלה (קיבה), פעם זה צד ימין למטה, לא מצליחה להבין אם זה זה לאחר אוכל או לפני, לפני יומיים כאבה הבטן כאשר עמד... לא משלשל ולא מקיא... אתמול הלכנו למוקד מבדיקה שעשו אמרו שהכל תקין זה לא ממש מרגיע מה אפשר לעשות ומה זה יכול להיות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ילד בן 10

הוספת תגובה

• כאבי בטן....

מיכל
    04/10/2022

לבדוק באולטרה סאונד בטן ואגן

לבדוק כירורג קילה

לבדוק האם יש רגישות למזון כלשהו

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטח כבר הכל עבר

ד``ר אחיה אמיר
    09/11/2022

הי,
    בטח כבר הכל עבר.
    אם עדיין רלוונטי, כתבי שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות לא רצוניות לאורך חודשיים
    אורלי
    27/09/2022

שלום
    בת 15 החלה להקיא ככל הנראה בעקבות וירוס. אבל זה ממשיך בצורה לא הגיונית כבר כחודש וחצי-חודשיים . בהתחלה חששה לאכול ולשתות כי לא רצתה להקיא אבל בעקבות זה גם אושפזה וקיבלה עירויים. עם הזמן קיבלה בטחון לאכול (לא מטוגן). אנו שמים לב שהשתיה בעיקר גורמת לה לאותו ריפלוקס (לעיתים זו הקאה קטנה ולעיתים מרובה מאד). זה ככה כל יום וחלק גדול מהיום. לאחרונה גם החלו כאבי בטן בצד לכיוון הגב.
    עברה מלא בדיקות ששללו כל בעיה (עברה אולטרסאונד בטן וכליות, גסטרוסקופיה ואפילו MRI, עברה בדיקות דם לשלול צליאק). היא לא דוחפת אצבעות!
    מה עושים? אנחנו עדיין במצוקה כי זה לא נפתר

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת- ראו תשובה לעיל

ד"ר אחיה אמיר
    27/09/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות לא רצוניות לאורך חודשיים
    אור
    27/09/2022

שלום
    בת 15 החלה להקיא ככל הנראה בעקבות וירוס. אבל זה ממשיך בצורה לא הגיונית כבר כחודש וחצי-חודשיים . בהתחלה חששה לאכול ולשתות כי לא רצתה להקיא אבל בעקבות זה גם אושפזה וקיבלה עירויים. עם הזמן קיבלה בטחון לאכול (לא מטוגן). אנו שמים לב שהשתיה בעיקר גורמת לה לאותו ריפלוקס (לעיתים זו הקאה קטנה ולעיתים מרובה מאד). זה ככה כל יום וחלק גדול מהיום. לאחרונה גם החלו כאבי בטן בצד לכיוון הגב.
    עברה מלא בדיקות ששללו כל בעיה (עברה אולטרסאונד בטן וכליות, גסטרוסקופיה ואפילו MRI, עברה בדיקות דם לשלול צליאק). היא לא דוחפת אצבעות!
    מה עושים? אנחנו עדיין במצוקה כי זה לא נפתר

הוספת תגובה

• הקאות לא רצוניות לאחר זיהום ויראלי

ד"ר אחיה אמיר
    27/09/2022

הי אורלי
    לא ידוע כמה זה ינחם אותך, אך את מתארת השתלשלות אירועים שאינה נדירה.
    כמובן שאין לי תשובת קסם לשלוף מהשרוול.
    אני יוצא מנקודת הנחה שאם הגעתן עד MRI ראש, אז ככה"נ בדקו את הדברים היותר טריוויאליים.
    בשלב זה, אם עדיין יש חשש שמקור ההקאות הוא במחלה אורגנית (בעיה באחד האיברים)- יש מקום לשקול גסטרוסקופיה.
    במידה והמחשבה היא שמדובר בהפרעה פונקציונלית (אין בעיה באיברים עצמם, אלא רק בתפקוד שלהם), הגישה צריכה להיות יותר גישה התנהגותית.
    גם במקרה זה קיימות מספר אסטרטגיות שניתן לדון בהם.
    באם את לא מקבלת מענה מהגסטרו המטפל- קבלו חוות דעת נוספת.
    בהצלחה ובריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול וצואה צהובה
    מרים קטורזה
    25/09/2022

שלום הבן שלי בן שנה וחודשיים
    היה סובל ממחלה ווירטלית gionesi crosti אכשיו הוא מרגיש הרבה יותר טוב
    הבעיה שהוא לא אוכל טוב רק מנשנש ומשלשל אולי 3-4 פעמיים ביום לפעמיים יותר והציעה צהובה
    אני רוצה לציין שעשינו בדיקת צועה והכל היה תקין לפני שבועיים אבל השלשולים החמירו מאז
    זה קצת מדעיג אותי ולא יודעת אם לחכות עוד קצת שאולי יעבור או ללכת לרופא ..אבל איזה רופא ללכת
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול וצואה צהובה

הוספת תגובה

• שלשול ממושך

ד"ר אחיה אמיר
    27/09/2022

הי מרים
    ראשית אבהיר- צואה בצבע צהוב היא תקינה.
    לגבי השלשול- האמת כרגיל מצויה בפרטים הקטנים- איזה בירור בדיוק ביצעתם? בדקו גם לחיידקים וגם לפרזיטים? בדקו לצליאק?
    בדקו תפקודי תריס?
    האם ניסיתם להוריד מוצרי חלב מהדיאטה של בנך?

אם את רואה שאת לא מקבלת מענה מרופא הילדים- גסטרואנטרולוג-ילדים הוא התחנה הבאה.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת קיבה בלבד
    כפיר
    24/09/2022

שלום,

עברתי ניתוח כריתת קיבה מלאה - Total Gastrectomy עבור גסטרופרזיס אדיופטי חמור.
    מצבי חמור מאוד ואני לא יכול בכלל לאכול ולשתות. רציתי לשאול האם קיים דבר כזה השתלת קיבה שלא כחלק מהשתלה רב מערכתית של: כבד, לבלב, מעי דק, מעי גס וכו׳, אלא רק קיבה? האם ביצעו בישראל או בעולם אי פעם דבר כזה ? ואם לא, איך זה שניתן להשתיל איברים אחרים בודדים כמו: ריאה, כליה, לב וכו׳ ?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת קיבה בלבד

הוספת תגובה

• השתלת קיבה(?)

ד"ר אחיה אמיר
    27/09/2022

הי כפיר
    איני מכיר השתלת קיבה באופן בלעדי.
    באופן המצומצם ביותר משתילים- מעיים שלמים (כלומר קיבה ומעיים), אך לא בהכרח עם "אשכול האיברים" אותו ציינת.
    בכל אופן, השתלת מעיים זו צרה צרורה. איני כמובן יודע לשפוט את מצבך כעת, אך השתלת מעיים (או חלקם) זו מחלה קשה בפני עצמה עם שרידות נמוכה יחסית.
    אם מצבך כל כך קשה- אני מציע להעלות את הנושא לדיון עם הגסטרואנטרולוג שעוקב אחריך.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה לבנה צהובה לילדה בת 6
    מיכל
    22/09/2022

שלום
    הבת שלי בת 6 והיום שמתי לב שהצואה שלה היתה עם מרקם רגיל בצבע לבן חימר
    אציין שניא אוכלת הרבה שוקולדים ושותה המון חלב קר

לקביעת תור
    סגירה
    צואה לבנה צהובה לילדה בת 6

הוספת תגובה

• צואה לבנה/בצבע חימר

ד"ר אחיה אמיר
    27/09/2022

הי מיכל
    3 צבעים לגבי הצואה מדאיגים-
    אדום- דם
    שחור- דם מעוכל
    לבן/שמנת/אופווייט/חימר- הפרעה בזרימת המרה למעיים המשקפת בד"כ הפרעה בתפקוד הכבדי.

אם הצואה צהובה- הכל בסדר.
    אם הצואה אכן מאוד בהירה- יש לגשת לרופא ובשלב ראשון לבצע בדיקות דם כולל תפקודי כבד ובילירובין.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים שוב ושוב ושוב
    מירית
    17/09/2022

שלום בן 5 מאז שנכנס לגן נדבק בתולעים כל כמה חודשיים בערך מופיע כל שלוש ארבע חודשים לפעמים זה עובר בלי ורמוקס ולפעמים צריך את התרופה
    זה הפך בשבילנו לסיוט
    האם יש בדיקות למה שוב הוא נדבק האם מעיד על מערכת חיסונית חלשה או בעיה בגוף ?
    האם תולעיים בתכופות כזו גורמות ירידה במשקל או נזק למעי או בכלל לגוף
    האם השימוש בתרופה לא מזיק כתוב בתפועות לוואי פרכוסים דחקת כבד...
    האם אם זה עבר לו בלי תרופה הגוף יתפטר מהתולעים לבד

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים שוב ושוב ושוב

הוספת תגובה

• תגללי למטה ואני בטוח שתמצאי תשובה

ד"ר אחיה אמיר
    21/09/2022

הי מירית
    זה נושא שדיינתי לעייפה מספר רב של פעמים בעבר.
    תגללי מטה, אני בטוח שתמצאי את מבוקשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכשיר למניעת הידבקות תולעים
    מיה
    17/09/2022

האם תכשיר למניעת הידבקות תולעים אפשר להשתמש בביטחות מה דעתך על המוצר שווה לניסיון ?
    6 טיפות - דר. רקווג
    R56 טיפות של ד"ר רקווג - טיפות הומאופתיות להקלה במקרים של טפילים ותולעים במערכת העיכול. טיפות R56 מתאימות לטיפול בתולעים ופרזיטים מכל סוג ולמניעה של הידבקות חוזרת

הוספת תגובה

• לא מכיר את התכשיר הספציפי

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

הי מיה
    לא מכיר את התכשיר הספציפי, אבל ברגע שציינת שזה תכשיר הומאופטי- איבדת אותי.
    לא חושב שמים סטריליים מהווים תרופה למשהו (חוץ מלהתייבשות... (-;
    טפלו בורמוקס- התכשיר אינו נספג בגוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים הדבקות חוזרות
    אמא
    17/09/2022

שלום בת ארבע כל שלוש חודשיים כמעט תולעים חוזרים מגרד לה ומציק לה והפוך פי הטבעת לאדום
    רוב הפעמים משתמשת בטיפול טבעי בצל זרעיני דלעת וזה עובר ...
    אתמול זה חזר 1)מה אפשר לעשות האם יש תכשיר שמוני הדבקה מוזרת
    2)ויש סיכוי שאחד מבני המשפחה יש לו תולעים ללא תסמינים
    3)האם תולעים גורמות נזק למעיים??
    ממש מאכזב ומיאש
    4)האם כדאי לבצע בדיקת צואה?

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים הדבקות חוזרות

הוספת תגובה

• כתבתי על כך פעמים רבות מספור

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

שלום לך אמא
    כתבתי על כך פעמים רבות מספור- תגללי מטה.
    יש טיפול פשוט (ורמוקס) ופשוט לטפל, בלי תרופות סבתא.
    הזיהום מהווה מטרד אך אינו מסוכן.
    כן, כדאי לטפל בכל בני הבית (ולעיתים בכל ילדי הגן) יחדיו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד וקריפטוספורידיום
    יוליה
    14/09/2022

שלום רב אני בת 34 (אומנם כבר לא ילדה...) ברקע יש לי הפרעות עיכול שהוגדרו כמעי רגיז (כאבי בטן, שלשולים ,בחילות וכו') אך מעולם לא עברתי קולונוסקופיה מלאה. מזה כמה חודשים יש לי הפרעה חדשה קלה בתפקודי כבד, עברתי בירור של US שהראה כבד ודרכי מרה תקינים לגמרי אך טחול מעט מוגדל, בדיקות נוגדנים למחלות כבד אוטואימוניות שליליות, הפטיטיסים שליליים . בבדיקה אחרונה נראה היה שהמצב חזר לנורמה.
    לפני 3 שבועות נמצא אצלי cryprosporidium בצואה , היה לי שבוע של שלשולים מאד קשים, בחילות, חולשה מאד קשה, היה חום יום אחד בקושי אכלתי וירדתי במשקל. התייבשתי וקיבלתי אפילו עירוי נוזלים. שלשולים נמשכו סה"כ 8 ימים, אח"כ הם חלפו אך המשכתי לסבול מתשישות קשה וישנוניות כל הזמן חולשה חריגה.. היו גם הרבה בחילות וחוסר תיאבון. בנוסף היו לי כמה התקפים של כאבי בטן חזקים מאד בבטן עליונה עם הקרנה לגב (כמו חגורה). השתן היה מעט כהה מהרגיל.

עברתי בדיקות דם. תפקודי כבד יצאו חריגים מאד ALT 680, AST 980, ALP 307, לפאז 107, בשתן אורובילינוגן 6, חלבון 50. עמילאז היה תקין
    בספירה הכל תקין אך מונוציטים גבוהים 21.7. שאר ערכים תקינים (כולל עמילאז ות. כליה). חזרתי על הבדיקה לאחר 3 ימים , ast 36, alt 282, lipase 149 . שתן היה תקין
    בבדיקה נוספת לאחר שבוע- ast תקין,
    alt 54, alp 140, ggt 90. עמילאז 107, ליפאז 90. сmv שלילי ebv חליתי בילדות. לא קיבלתי שום טיפול לטפיל כרגע אני מרגישה כמעט בסדר אבל יש לי יחסית הרבה כאבי בטן כולל בבטן עליונה.
    האם ניתן להסביר הפרעה כזו בת. כבד עקב קריפסטוספורידיום? או שיש לחפש סיבה אחרת?
    בברכה,
    יוליה

בכבוד רב,

יוליה

הוספת תגובה

• הפרעה חריפה באנזימי כבד

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

הי יוליה
    נראה שעברת הפטיטיס חריפה שחלפה.
    לא נראה לי שזה קשור לקריפטוספורידיום- שבכלל אינו מהווה פתוגן בבריאים, ואינו מוכר כגורם להפטיטיס.
    יותר סביר בעיני שעברת מחלה ויראלית כלשהיא- ייתכן שאותו וירוס גם גרם לך לשלשול.
    בכל אופן, אני שמח לשמוע שהאנזימים התנרמלו.
    ממליץ להמשיך לעקוב אחריהם עוד זמן מה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר ותסמינים- שאלה
    אוהד
    13/09/2022

שלום, אני בן 33, מאובחן עם מעי רגיז כבר 3 שנים.
    כבר 3 שנים שאני סובל מתסמיני מעי רגיז- צואה נוזלית/ רכה , נפיחויות, גזים, אי נוחות בבטן. לא תמיד יש את הדברים שציינתי- לפעמים תקופות רגועות, לפעמים תקופות יותר קשות.
    ב-3 חודשים התסמינים של המעי הרגיז קצת החמירו.. פעמים בודדות שהייתה לי צואה תקינה. הרבה אי נוחות בבטן, הרבה גזים, נפיחות בבטן, צורך ללכת לשירותים כל שעתיים-שלוש.
    לא היו ואין לי עד עכשיו הקאות , לא דם בצואה, לא גיהוקים, לא היה חום, לא ירדתי במשקל.
    עשיתי בדיקת צואה רגילה PCR - אין תולעים / חיידקים .

בנוסף, עשיתי בדיקת צואה להליקובקטר - יצא חיובי.

השאלה שלי - האם בוודאות ההחמרה בתסמיני המעי הרגיז שאני סובל מהם ב-3 חודשים האחרונים זה בגלל ההליקובקטר?

האם יכול להיות שהבדיקה יצאה חיובית להליקובקטר זה בגלל שהחיידק נמצא בגוף של 50% מהאוכלוסיה ולאו דווקא בגלל שהחיידק פעיל אצלי כרגע ?

האם יכול להיות שאני סובל בגלל ההליקובקטר למרות שאין לי הקאות ולא ירדתי במשקל ? יש לי תיאבון רגיל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטר ותסמינים- שאלה

הוספת תגובה

• מעי רגיז ובדיקה חיובית להליקובקטר פילורי

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

הי אוהד.
    הליקובטקר בד"כ גורם לתסמינים המערבים את מערכת העיכול העליונה- בחילות, הקאות, כאבי בטן עליונה, תחושת שובע מוקדם, תחושת נפיחות בטנית.
    בד"כ אינו משפיע על דפוס היציאות.

אתה צודק שאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסייה בארץ נשאית לחיידק.
    התמונה שאתה מתאר אכן מתאימה יותר להחמרה ב- IBS שלך ופחות לתסמינים של HP, אך אין וודאות בעניין זה.
    אם זה מאוד מטריד אותך, תבקש טיפול לחיידק מהרופא המטפל, תעקוב אחר הטבה תוך כדי ובעקבות הטיפול, ואל תשכח לבדוק כחודש לאחר הטיפול שאכן הצלחת לחסל את החיידק.
    במידה ולא יהיה שינוי- זה כנראה בסופו של דבר רק ה- IBS.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות מרובות אצל ילד בוגר
    לירוו
    12/09/2022

ישלום, ילד בן 7 מקיא הרבה פעמים כאשר צוחק הרבה או משתעל.. זה לא משהו שהתחיל עכשיו אלא כבר כמה שנים.
    יש סיבה לדאגה? מה ניתן לעשות? מה זה יכול להיות?
    תמיד חשבנו שהוא קטן ופשוט נחנק מהצחוק קצת ומקיא אבל עכשיו הוא כבר גדול וזה כבר מפריע לו.. חשוב לי לציין שזה קורה רק בבית, בבית הספר ובגן כשהיה אף פעם לא הקיא.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות מרובות אצל ילד בוגר

הוספת תגובה

• הקאות בתגובה לצחוק

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

הי לירון
    על פניו, לא נראה לי שיש מה לדאוג.
    יש הרבה ילדים שסף הגירוי שלהם להקאה הוא נמוך, וצחוק פרוע, שיעול גס או אף מאמץ גופני קשה עלולים לגרום להם להקאות.
    העובדה שזה קורה רק בבית ולא בביה"ס מצביעה על כך שיש כאן מרכיב של שליטה (ייתכן ובבית הוא מרשה לעצמו לאבד שליטה ואז מופיעה הקאה קטנה).

אם קיימת פגיעה משמעותית, ממליץ על בירור מסודר אצל גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 2 וחצי עם שלשולים והקאות לסרוגין כבר חודש וחצי
    אמא אחת
    09/09/2022

שלום,
    בתי כבר חודש וחצי סובלת מהקאות ומשלשולים לסרוגין.
    זה התחיל כמשהו אקוטי של כמה ימים, ומאז נמשך יומיים עם יציאות תקינות, יום שלשולים, עוד 4 ימים תקינים, יומיים שלשולים, אחכ שלשלולים והקאות, אחכ תקין וחוזר חלילה. אנחנו בממוצע פעם=פעמיים בשבוע עם שלשולים ו/או הקאות.
    בבדיקת פרזיטים PCR נמצא D. AMOENA.
    האם יתכן שזהו הגורם, או שכדאי להמשיך ולבדוק הלאה, ואם כן - מה לבדוק?
    אי לא למה בכלל עם לתת פלג'יל בגיל כזה קטן. כשאני באדם בוגר לקחתי האנטיביוטיקה הזו הרגה אותי.

הוספת תגובה

• שלשולים לסירוגין בבת שנתיים וחצי

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

הי אמא אחת
    ספציפית, איני מכיר את הפתוגן D AMOENA, ומחיפוש קצר- גם גוגל לא מכיר אותו... לא ברור לי לאיזה פרזיט הבדיקה מכוונת. עם זאת, איני מכיר אותו גם כפתוגן לבני אדם.
    בדיקות ה- PCR בצואה המבוצעות בקופות, מבוצעות בקיטים שלעיתים כוללים פרזיטים שאינם מסוכנים לילדים בריאים.
    בקיצור- אני לא חושב שזו הסיבה.

השאלה העיקרית היא מה משמעות ה"שלשול" שתיארת?
    האם יש ריבוי יציאות רכות, או יציאה רכה אחת ליום?
    אם מדובר ביציאות מועטות השונות במרקמן מהיציאות הרגילות של בתך, ומעבר לזאת אין תסמינים נוספים- הייתי ממליץ לחכות ולא לעשות כלום.

לעומת זאת, במידה ואכן מדובר בריבוי יציאות עם פגיעה תפקודית (לדוג', נמנעת ממנה חזרה לגן בשל השלשול) או שיש תסמינים נוספים- כגון ירידה בתיאבון, ירידה במשקל, כאבי בטן וכו', הייתי ממליץ על מספר פעולות-
    - הורדת מוצרי חלב ומזונות עם תכולה גבוהה של סוכרים פשוטים מהדיאטה של בתך.
    - השלמת בירור ע"י בדיקות דם כלליות + בדיקה לצליאק.
    - באם אין התקדמות, נסיון טיפולי בפלאג'יל זו אופציה לא רעה.

בהצלחוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים הגענו לחודשיים רצופים כאלה

אמא אחת
    19/09/2022

תודה.
    בינתיים הגענו לחודשיים רצופים כאלה.
    כאשר ישנה מחזוריות של בערך פעם בשבוע הקאות. הן מגיעות תמיד בלילה או לפנות בוקר. מעירות אותה מהשינה עם כאבכי בטן ואז היא מקיאה. בד"כ ינן 2-3 הקאות, ואז יום למחרת (לא תמיד, אבל בד"כ מתחיל שלשול. השלשול תמיד מיימי לחלוטין, כולל גזים עם שלשול, ויש כמה יציאות כאלה בים). לאחר המצב האקוטי נרגע, יש ימים לסירוגיםן של יציאות רכות/תקינות או מעורבות, פעם פעמיים ביום וזהו, ואז זה חוזר על עצמו. פת אום יכול להיות שלשול מיימי לחלוטין, ואז יציאה תקינה וכעבור שבוע שוב הקאות, ואז שוב שלשול מיימי ואז שוב יציאות תקינות/רכות לסירוגין.
    בטווח של חודשיים היו לנו משהו כמו 6-7 מחזורים אקוטיים כאלה.
    בדיקת צליאק בוצעה לפני כמעט שנה והייתה תקינה.
    היא לא צורכת מוצרי חלב למעט מעט חמאה.
    מה כדאי עוד לבדוק? מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול ממושך

ד"ר אחיה אמיר
    21/09/2022

נשמע לי שאתם צריכים ייעוץ מסודר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינקומפרסיס, עצירות כרונית
    ליטל
    07/09/2022

שלום, בן 12 מגיל 5 סובל מעצירות כרונית. פעמיים הוצאת אבני צואה בהרדמה. על נורמלקס לסירוגין. נשלל צליאק בבדיקות דם. טיפול רגשי לא ממש עזר. סובל מאוד מכאבי בטן. כשמעלים מינון נורמלקס יוצא צואה רכה בתחתון. ממש מיואשים. משתק אותו ממש , לא יכול להשתתף בפעילויות של בני גילו, לא עולה במשקל (28 קילו). מיואשים!! מה אנחנו מפספסים? אודה לתובנות ועזרה. תודה

הוספת תגובה

• עצירות קשה בבן 12

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2022

הי ליטל
    באמת צריך לוודא שלא מפספסים כלום, אבל קרוב לוודאי שאינם מפספסים כלום.
    יש מקרים של בני נוער עם עצירות קשה- לרוב מאז הגמילה.

אתם צריכים טיפול ומעקב גסטרואנטרולוגי מסודר, לעיתים בשילוב עם טיפול רגשי/התנהגותי.

יש פתרון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה