פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה 🙏🏻
    אמילי
    24/05/2023

היי ,אשמח לעזרה
    תינוקת בת חודשיים כמעט
    מגיל חודש אובחנה עם ריפלוקס סמוי ,המזון הוחלף לנוטרילון ar ..
    במשך כשלושה שבועות עלתה במשקל 200 גרם והוחלט להוסיף אומפרזול כי היו קשיים באכילה ,מרגע מתן האומפרזול (שבוע כבר) ישנה הטבה בקשיי האכילה אך היציאות התחילו להיןת מימיות מאוד ,בתדירות גבוהה וכמות גדולה מאוד ברמה שמרגיש שכלום לא נשאר
    לאחר שבוע נשקלה ועלתה במשקל רק 20 גרם
    הוחלט להחליף לנוטרילון פפטי גוניור עם כפית קונפלור
    האם זה יתרום לעלייה במשקל?
    בנוסף ,מה ניתן לעשות אם יורדת משמעותית בכמות של האוכל ? לתת לזמן לעשות את שלו או שיש מקום לדאגה עקב הגיל הצעיר? אשמח למענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה 🙏🏻

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשול וחוסר עלייה במשקל בתינוקת בת חודשיים

ד"ר אחיה אמיר
    29/05/2023

הי אמילי
    תינוקות אמורים לעלות במשקל. לא לרדת, ולא לעמוד במקום, לעלות!
    אם בתך לא עולה במשקל- משהו לא בסדר.
    יכולה להיות שהיא חטפה וירוס או פרזיט כלשהו שגרם לשלשול, יתכן ומדובר בשלשול על רקע אלרגיה לחלבון חלב פרה וייתכנו סיבות נוספות.

אם חוסר העליה במשקל נמשך- אני מציע להתייעץ שנית עם רופא הילדים, ואם המענה לא מספק- ייעוץ גסטרו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה תינוק יונק
    נועה
    22/05/2023

שלום רב, תינוק על הנקה מלאה. החל מגיל ארבעה חודשים (כמה ימים לאחר החיסונים בטיפת חלב) החל להופיע אצל בני אחת לכמה ימים דם בצואה, מדובר בנקודת דם קטנות שמופיעות מעת לעת. לא ניראה שהוא סובל.
    היום הוא בן חצי שנה ועדין נקודות הדם מופיעות, מזה כשבועיים וחצי הפסקתי לאכול דברי חלב ועדין מופיעות הנקודות דם בצואה.
    מספר שאלות:
    האם יש קשר לרוטה? ביקשתי להמתין עם המנה השלישית עד הבירור
    כמה זמן מספיק הימנעות שלי מחלב עד שניתן לראות את ההשפעה? אני שוקלת להפסיק גם סויה אבל רוצה קודם לבחון את החלב ולא למנוע מעצמי גם וגם
    אוסיף שנעשתה תרבית שיצאה שלילית (מצרפת תמונה) ושקיבלנו הפניה לרופא אלרגיה
    איך היית ממליץ להתקדם מכן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה תינוק יונק

הוספת תגובה

• דם ביציאות של תינוק יונק

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי נועה
    זה לא קשור לרוטה. חסני אותו!

האבחנה המבדלת די מצומצמת:
    זיהום- רופא הילדים שלל זיהום חיידקי, אך ייתכן ועדיין מדובר בזיהום פרזיטרי. מומלץ להשלים בדיקה לג'יארדיה.

האפשרות הסבירה יותר היא כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה.
    3 אפשרויות לפנייך-
    א. להמשיך ולהחמיר בדיאטת האלימינציה שאת משיתה על עצמך. בהחלט קיים סיכוי שעם הורדת מוצרי חלב > סויה > אגוזים/בוטנים > גלוטן > דגים > בשר, מתישהוא הדם יעלם.
    ב. לעבור לפורמולה מפורקת.
    ג. להמשיך כאילו כלום, מתוך ציפייה שבשלב מאוחר יותר מערכת החיסון תפתח דה-סנסיטיזציה והתגובה האלרגית תיפסק. זו אופציה פחות מקובלת ופחות פופולרית.

אני מציע לך לנקוט באפשרות א'- אם תצליחי מה טוב. אם יימאס לך- תעברי לאופציה ב'.

בכל מקרה יש צורך במעקב קבוע אצל רופא הילדים +/- גסטרואנטרולוג. אם הדימום נמשך זמן רב- מומלץ לבצע בדיקת דם לוודא שלא מתפתחת אנמיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט בקרב תינוק בן חודשיים
    אושר
    17/05/2023

שלום רב,

הבן שלי בן חודשיים. תחילה אכל נוטרילון רגיל, אבל סבל רבות מאי שקט וחוסר שינה. העברנו אותו לפורמולה דלת לקטוז, גם ללא שיפור.
    רופאת הילדים חושבת שיש לן ריפלוקס סמוי (לא פולט כלל, אנו שומעים אותו בולע במהלך היום ומתכווץ לאחר מכן) ולכן אכל ar לתקופה שלא עזרה כלל ואף עשתה גזים מרובים. בהמלצת גסטרו העברנו לפפטי גוניור יחד עם אומפרזול שעזר מאוד לגזים, אבל לא לבליעות שאנחנו שומעים כל היום.
    שעדיין לאורך כל היום יש אי שקט, ישן רק על הבטן, בנוסף אנו רואים מעין נקודות אדומות על החזה והידיים.

לא יודעים כבר מה לעשות, נודה לסיוע.

הוספת תגובה

• אי-שקט, גזים בתינוק בן חודשיים

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי אושר
    הבעיות שתארת נפוצות למדי.
    ההתייחסות צריכה להיות פרטנית לכל בעיה.
    אני מזמין אותך לקרוא קצת על ריפלוקס/מחלת ריפלוקס ומה שביניהם, ועל טיפולים אפשריים, כחומר רקע. אתה מוזמן לחפש באתר שלי (חפש בגוגל לפי שמי).

בקצרה-
    באי-שקט/סבל אנחנו בד"כ יודעים לטפל ע"י טיפול תרופתי (אומפרזול).
    בארועי ריפלוקס- יותר מסובך לטפל ואין למעשה טיפול טוב, אבל בד"כ גם אין ממש צורך.
    גזים היא סוגיה כאובה תרתי משמע. פתרונות חלקיים בלבד- פרוביוטיקה ביוגאיה, סימיקול ושאר המוצרים שהרוקח וודאי הציע לכם.

אם התלונות נמשכות- יהיה צורך בייעוץ גסטרו נוסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה ירוקה כהה בתזונת ניאוקייט
    בר
    14/05/2023

תינוקת בת חודש
    אובחנה כאלרגית לחלב מאז שחרור מתינוקיה שהחלה להקיא.
    בהתחלה ניזונה מנוטרילון והחליפו לנו תזונה לנטרומיגן
    המשיכה להקיא וכרגע ניזונה מנאוקייט.
    חל שיפור בהקאות.
    אך הצואה השתנתה לירוק דשא כהה ומיעוט צואה - רק פעם ביום.
    האם זה תקין ??? הצואה אמורה להיות בצבע הזה בתזונת ניאוקייט?
    מבחינת עליית משקל עלתה מעט בבדיקה אחרונה

הוספת תגובה

• שינויים בצבע היציאות עם החלפת פורמולה

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי בר
    כל צבעי הצהוב / ירוק / חום בצואה הם תקינים.
    רק 3 צבעים עלולים להדאיג אותנו-
    1. אדום- חשוד כדם
    2. שחור- חשוד כדם מעוכל
    3. לבן- מחשיד להפרעה בזרימת המרה למעי.
    כל שאר הגוונים הינם תקינים.

גם יציאה אחת ביום- היא בגדר מצב נורמלי לחלוטין.

שינויים בפורמולות יכולים בהחלט לגרום לשינויים בדפוס היציאות- תדירות וגוון.
    אם בתך סה"כ עולה במשקל ומתפתחת היטב- אין סיבה לדאגה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה במערכת עיכול שמפריעה לשינה, החיים שלי נהרסים, לא יכול לתפקד
    אור
    13/05/2023

היי, אני בן 22. אני סובל מבעיה שאני משוכנע שקשורה במערכת העיכול כבר כ5 שנים או מעל, המצב רק מתדרדר.
    אני הולך לשירותים כל יום לפחות פעם-פעמיים. אך הצואה יוצאת עם מאמץ רב, אף פעם אין התרוקנות מלאה, ואני נאלץ לבזבז לפחות שעה וחצי רק על לשבת בשירותים כל יום. מספיק שאני יושב חצי שעה וכלום לא יוצא, בדקה ה31 ייצא עוד, וזה פשוט לא נגמר. בנוסף אני נאלץ להעביר מעל 12 ניגובים לפחות כל פעם.
    הבעיה רק מתחילה כאן.
    אין לי שינה תקינה בכלל. שללתי Sleep Apnea והלכתי לעשרות רופאים.
    אני מתעורר עשרות פעמים בלילה ולרוב מקפיצות של גפיים. כמה וכמה פעמים הייתי מתעורר עם תחושה של רפלקס הקאה באמצע הלילה מה שהיה גם מעיר אותי.
    מתוך שכיבה של 10-12 שעות במיטה אני מקבל 3-4 שעות שינה גג, ומתוכן כ20-40 דקות של שינה עמוקה (נמדד עם שעון ובמעבדת שינה).
    כשאני מנסה לישון אני מרגיש כמו רפלקס שאני חייב לבלוע כדי שהאוכל לא "יעלה" וזה כבר קורה בצורה אוטומטית. גם אחרי כמעט כל ארוחה זה קורה לי, ואני מוצא את עצמי אוכל, יוצא להליכה איטית וקלה אחרי כחצי שעה- שעה ולפעמים אפילו יותר אחרי האוכל, והרפלקס הנ"ל עולה לי ואני נאלץ לבלוע לפחות 10-15 פעמים בדקה. לפעמים לעיתים נדירות יש צרבת וחזה שורף. בנוסף אני צרוד תמיד בבקרים, פה יבש בצורה קיצונית שהתחושה הזאת עוברת רק אחרי חצי יום לא משנה כמה אני שותה.

עשיתי את כל בדיקות הדם, עברתי את כל הטיפולים, טיפלתי בכל מחסור ויטמינים שהיה לי(לא היה יותר מדי חוסרים), ואפילו אבחנו אותי בצורה שגויה ב"דיסאנרגיה של רצפת האגן" ונאלצתי ללכת לפיזיוטרפיה מאוד לא נעימה במשך כחצי שנה, ורק אז הסתבר שזאת בכלל לא הבעיה אצלי.

אני משוכנע שיש לי בעיה בבטן שבגללה אני לא מצליח לישון. זה הורס לי את החיים ואני עם דמעות בעיניים בזמן שאני רושם את זה מרוב התסכול.
    הרופאים מאבחנים אותי כל פעם לא נכון, בזבזתי עשרות אלפי שקלים וכמעט את כל החסכונות שהיו לי בשביל לבקר רופאים מומחים וכל מיני מכונים וצילומים למיניהם.
    אין לי איך לאמוד את זה, אבל אני מרגיש שהמוח שלי נשרף מיום ליום, אני אף פעם לא ערני, אני מעופף לגמרי, אפילו נאלצתי לקחת הפסקה של כבר כמעט שנה מהעבודה שלי אחרת אני ארדם על ההגה (כמעט קרה כמה פעמים) אני גם גר לבד, אני עוד רגע כבר נכנס למינוס כדי לכסות שכר דירה.
    זאת הסיבה היחידה שאני לא יכול להתחיל שנת לימודים באוניברסיטה ולסיים פסיכומטרי , אני לא יכול להתקדם לשום מקום ככה.
    כל רופא כמעט שנתקלתי בו חוזר על המשפט "אתה צעיר, אין לך כלום", חלק ניסו לשכנע אותי שיש לי בעיה פסיכולוגית עם זלזול מוחלט, והתעלמו לגמרי מהתסמינים שהצגתי.
    אני מיואש, אני חושב שזה ריפלוקס או חלילה גרוע מכך, אני רוצה לחיות חיים נורמאליים, אני רק רוצה אבחנה נכונה או איזשהו קצה חוט, אחרת אני לא רואה תקווה ופואנטה לכל זה.
    תודה רבה על הקריאה ועל הזמן,

הוספת תגובה

• מצב רפואי מורכב

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי אור
    אתה ללא ספק מתמודד עם קשיים רבים.
    עם כל הצער שבדבר, אני לא חושב שפורום זה מתאים לנסות להתמודד עם מגוון הבעיות שתיארת.

אני מציע להתקדם בשני אפיקים במקביל-
    1. בירור או מעקב רפואי.
    2. הערכה נפשית/רגשית.

אסיים בשתי אימרות כנף שנראה לי שהן רלוונטיות למצבך:
    אני חסיד גדול של האמרה "עשה לך רב....". אותו דבר גם ברפואה- תמצא רופא שאתה מרגיש שאתה סומך עליו- ותמשיך מעקב אצלו.

ואילו האמרה השנייה- "...אם 3 אנשים אמרו לך שאתה שיכור, גם אם לא שתית כלום- לך לישון!..."
    כלומר, אם מספר רופאים התרשמו שיש מרכיב רגשי בתלונות- אני מציע לך לא להזניח כיוון זה ולהתייחס אליו ברצינות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפלקסיס- תמיד למיון?
    Elle
    12/05/2023

שלום וברכה.
    אני באה ממשפחה מלא באנפלקסיס ואסתמה, מגיל 6 אני עם אפיפן ויש לי הרבה אלרגיות, כולל חומרים שונים. עד כמה שאני נזהרת יש לי התקפים תדירים, לעיתים חמורים מאוד אז אני כמובן הולכת למיון, ולעיתים רבות התקף גבולי-חמור מלווה בקוצר נשימה פחות חמור, כולל ירידה בסיטורציה עד מתחת ל85 (יש לנו מחולל חמצן בבית, אם זה תחת 80- תמיד אפנה למיון) תמיד כשאראה רופא כשאני במצב זה הוא יפנה אותי מיידי לביה"ח, למרות שאני מכירה את ההתקפים שלי ויודעת מתי זה אנפלקסיס חמור יותר ומתי אעבור את זה עם כמה תרופות וחמצן בבית. האם תמיד עלי ללכת במצבים אלו למקרה שיהיה החמרה?
    השאלה גן רלוונטית לגבי התקף אסתמה

אציין גם שיש לי קרובי משפחה איתם אני גרה שאחד פרמדיק והשני אח בטיפול נמרץ (הוא גם חושב שכדאי שאתפנה)

לקביעת תור
    סגירה
    אנפלקסיס- תמיד למיון?

הוספת תגובה

• מה לעשות בעת התקפי אנפילקסיס?

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי ELLE.
    פורמלית, שוק אנפילקטי הוא מצב מסכן חיים, וככזה- המקום לנטר אותו ולעקוב אחריו הוא בבית חולים.
    קחי בחשבון, שהתקף קשה עלול להוביל לירידת לחץ דם ואף להתעלפות, שבהיעדר עזרה חיצונית עלולה להוביל למוות.

את ככה"נ מתארת התקפי אלרגיה שייתכן ואינם ממש בגדר שוק אנפילקטי. התקפים כאלה- ייתכן וניתן לנהל בבית במידה ויש לך את כל האמצעים הנדרשים.
    המלצה רפואית פורמלית לא להגיע למיון בעת ארוע אלרגיה משמעותי- קשה לי להאמין שתקבלי.
    אני מציע לך לדון בסוגיה הזו עם האלרגולוג המטפל שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי רירי חרדלי ופס ירקרק
    שקד
    06/05/2023

היי כבר שבוע פלוס שהתינוקת בת השלושה חודשים מקוררת משתעלת עם ליחה ונסלת. היא על הנקה מלאה אנחנו עושים אינהלציה מי מלח ובמעקב שבועי אצל הרופאה, לפני כמה ימים הרופאה הוסיפה לה בודיקורט לעזור לליחה לצאת. אתמול היה לה קקי רירי עם מעיין גוש שנראה כמו ליחה/נזלת רוב הקקי היה בצבע חרדלי והיה עוד פס רירי ירקרק. האם זה תקין? תודה! הילדה בסהכ נינוחה ישנה בלילה היא קצת עצבנית על הציצי בערב מעייפות או מהאף הסתום מתנתקת הרבה עד שנרדמת.

לקביעת תור
    סגירה
    קקי רירי חרדלי ופס ירקרק

הוספת תגובה

• יציאה לא שגרתית בזמן מחלה ויראלית

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי שקד
    התמונה שלמעשה תיארת- מתאימה לזיהום ויראלי.
    כחלק מהזיהום הויראלי, תיתכן מעורבות קלה של מערכת העיכול עם יציאות יותר רכות/נוזליות מהרגיל. אין בכך משהו חריג או מדאיג.
    כל עוד אין סימני דם ביציאות, או מחלה שלשולית ברורה- אני ממליץ לעקוב אחריה באופן שמרני בלבד.
    אגב, האינהלציות לעניות דעתי מיותרות.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד רגישות לחלבון פרה
    עדן
    04/05/2023

היי
    תינוק בן 4 חודשים כרגע בהנקה מלאה
    הבאתי לו פעמיים מטרנה הפסקתי בגלל כאבי בטן גזים ובכי צרחות
    ניסיתי פעם אחת נוטילון לקח ויום לאחר מכן סירב
    אחרי כמה ימים ניסיתי שוב לא רצה והיה לו מן אדמומיות מסביב לפה
    ממש מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    חשד רגישות לחלבון פרה

הוספת תגובה

• קשיים במעבר מהנקה לתמ"ל

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי עדן
    לעיתים האכלת תינוקת היא קשה ומתסכלת.
    הקושי יכול לנבוע מהעדפות טעם או הרגל של התינוק, ולעיתים גם מסיבה אורגנית- כגון אלרגיה לחלבון חלב פרה וכדומה.
    לא בטוח שהתמונה שתארת מתאימה לאלרגיה- אבל זה בא בחשבון.
    מציע שתנסי עוד פעם פעמיים, ואם זה לא הולך- ניתן לנסות פורמולת "קומפורט", או פורמולה מפורקת.

רופא/ת הילדים יוכלו לעזור לך בניווט בשלב הזה.
    אם לא תהיה הטבה, ייתכן ויהיה מקום ליעוץ גסטרואנטרולוגי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אומפרזול לתינוקת במשקל 6.4 קג
    טלי
    04/05/2023

שלום, הבת שלי פגה עכשיו בת 4 חודשים כרונולוגית, מקבלת אומפרזול בעקבות ריפלוקס. התחלנו לפני כחודש מינון של 1.5 מל (3 מג) פעמיים ביום ואחרי שבועיים התחלנו לראות שיפור בבכי בזמן האוכל. בשבוע האחרון היתה רגרסיה והיום נשקלה בטיפת חלב ושוקלת כבר 6.4. שאלתי את רופא הילדים ואמר ךהעלות את המינון ל2 מל (4 מג). יש לנו חברים שהבת שלהם שוקלת 5 ומקבלת 3 מל (6 מג) . האם המינון לבת שלי נכון או מעט מדי? תודה

הוספת תגובה

• אי לקיחת האומפרזול

טלי
    04/05/2023

שאלה נוספת...היום היא קיבלה חיסון וכל הערב ישנה כך שאין לי מתי לתת לה את המנה של הערב...האם עלול להיגרם משהו אם מפספסים מנה אחת או שיש צורך להעיר אותה לשם כך? כנראה שלא אקבל תשובה הערב ולא רוצה להעיר אותה לשם כך אבל שאדע לעתיד, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אומפרזול

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי טלי,
    כעיקרון ניתן לעלות במינון לאור העליה במשקל.
    למעשה, פורמלית- ניתן לתת כפול ממה שאת נותנת לה, אך צריך לבדוק היטב שיש בכך צורך אמיתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת רגישה לחלבון חלב
    אור כהן
    04/05/2023

שלום רב,
    כרגע הבת שלי בת שלושה חודשים מאובחנת כרגישה לחלבון חלב.
    אשתי נמנעת ממוצרי חלב בגלל שהיא מניקה ולעיתים נותנים לתינוקת נוטרילון פפטי גוניור.
    כרגע מעונינים להגדיל את כמות התמל עקב זאת שאשתי צריכה לחזור לעבודה.
    התינוקת לא משתפת פעולה וממש נגעלת מהתמל.
    ראיתי שיש נוטרילון פפטי 1 לפי מה שהורים עם אותה בעיה אמרו חי שהילד שלהם ״זרם״ עם התמל הזה.
    אודה לעזרתך האם ניתן להעביר את התינוקת לפפטי 1 ? האם הוא מתאים לרגישות לחלבון חלב?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת רגישה לחלבון חלב

הוספת תגובה

• תמ"ל בתינוקת עם אלרגיה לחלבון חלב פרה

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי אור
    בקצרה- כן, ניתן לשחק ולהחליף את הפורמולה.
    האם זה יעבוד?! מסופקתני.

כל הפורמולות המפורקות (מוזמן לקרוא תשובה אחת מטה- פירטתי את כל סוגי התמ"ל הרלוונטיים) בעלות טעם די דוחה.
    ברור שחלב ההנקה יותר טעים.
    אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה- היא תתרגל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלבון פרה
    ליאור
    02/05/2023

שלום דר' בני בן 9 שבועות ואובחן הרגיש לחלבון פרה. הילד קיבל פפטי ועדיין היה לו אי שקט דם בצואה וכל התסמינים, הוחלף לפפטי ג'וניור ועדיין לא נראה שינוי. לאחר ייעוץ עם רופא גסטרו הוסבר לי כי יש לעבור לאוכל של נוטרימגן או נאוקייט. אפשר לדעת מה ההבדל בין סוגי האוכל? בנוסף האם יש הבדל בין נוטרמיגן לנוטרמיגן פארמינו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלבון פרה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב פרה והפורמולות השונות.

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי ליאור
    כאשר מדובר באלרגיה לחלב- מדובר למעשה באלרגיה לחלבון חלב הפרה, למרכיב החלבוני בחלב (להבדיל מהסוכרים או השומנים שבחלב).

לפיכך, בילדים עם אלרגיה לחלבון חלב פרה, מומלץ להשתמש בפורמולות שעברו תהליך כימי שמפרק את החלבונים לחתיכות קטנות, קטנות מספיק שמערכת החיסון לא תזהה כגורם זר ותגיב להן.

בשוק קיימות מספר פורמולות שכאלו-
    נוטרמיגן, הוותיקה יחסית
    נוטרילון פפטי-ג'וניור
    סימילאק אלימנטום
    *בכל הפורמולות הללו- הסוכר הטבעי שבחלב פרה- הלקטוז, הוחלף בסוכר פשוט יותר לספיגה- גלוקוז.

בנוסף יש נוטרילון פפטי (ללא ה"ג'וניור" בסוף)- שבה החלבון מפורק, אבל הסוכר הוא הסוכר הטבעי של חלב הפרה- לקטוז.

קיימות שתי פורמולות נוספות- בהן החלבונים פורקו אפילו יותר- נאוקייט ו- PURAMINO.

זאת כל התורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות/ צואה שחורה
    רחל
    23/04/2023

ביתי בת השנתיים סובלת כבר קרוב לחצי שנה מעצירות- חלק מהיציאות הן קשות כמו אבנים קטנות.. (בבדיקה שעשתה בהקשר לשלפוחית השתן רואים איך הצואה דוחקת את השלפוחית) לאחרונה היו גם יציאות שחורות. היא לא נוטלת תוספי ברזל, המוגלובין אחרון שלה (לפני חודשיים) 11. האם יש סיבה לדאגה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות/ צואה שחורה

הוספת תגובה

• עצירות, יציאות כהות

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי רחל
    ראשית- צריך להבין אם היציאות כהות או שחורות.
    יציאות כהות, הן לרוב לא סיבה לדאגה. יציאה שחורה ממש- עלולה להעיד על דמם במערכת העיכול העליונה. דם מעוכל- נראה שחור והוא עלול לצבוע את כל הצואה.
    מומלץ לצלם יציאה שכזו ולהתייעץ עם רופא הילדים אם מדובר בדימום או לא.

לגבי עצירות- זו לא מחלה שמתים ממנה, אבל היא גורמת לאי-נוחות רבה, ולעיתים יש לך השלכות על מתן השתן, עד כדי ארועי בריחת שתן, ולעיתים יש לה השלכות חברתיות.
    כדאי לטפל.
    מציע להתחיל אצל רופא הילדים, ואם לא מסתדר- ייעוץ גסטרו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אנזימי כבד וכולסטרול חורגות מהנורמה אצל ילדה בת 9
    קרן
    21/04/2023

מספר תוצאות בבדיוקת דם אצל ביתי יצאו חריגות:
    AST 35
    ALT 37 (עליה מבדיקה מלפני 4 שנים)
    GGT 31
    כולסטרול 178.3 (נמצא בעליה לאורך השנים)
    HDL 62
    LDL 102.7 (נמצא בעליה לאורך השנים)
    NON HDL 116 (נמצא בעליה לאורך השנים)
    RBC 5.22
    EOS 0.6 (נמצא בעליה לאורך השנים)
    האם הערכים החורגים באנזימי הכבד והכולסטורול מעידים על בעיה שדורשת בירור נוסף?

הוספת תגובה

• ערכים חריגים בבדיקות הדם

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

יש עלייה מזערית באנזימי הכבד- למעקב שמרני בלבד.
    ערכי הכולסטרול בטווח התקין. אז גם אם יש "עליה" קלה זה עדיין בטווח התקין. אם יש במשפחה הפרעה בשומני הדם- אז ייתכן שגם לבתך, ואלו הסימנים הראשונים.
    שאר החריגות שתארת- חסרות משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק קמפילובקטר
    גבי
    21/04/2023

שלום,
    לפני שלשה שבועות החלו לבני שלשולים. בבדיקת צואה נמצא חיידק קמפילובקטר.
    הוא קיבל טיפול באזניל לשלשה ימים 12 מ"ל ליום (סיים את הטיפול ב 15.4).
    בבדיקה חוזרת אחרי גמר הטיפול (18.4) עדיין נמצא שיש לו קמפילובקטר.
    האם נכון לקבל סבב נוסף של אנטיביוטיקה? האם אזניל, או משהו אחר?
    והכי חשוב, כיוון שאני לא מצליחה ליצור קשר עם הרופאה, האם ניתן להמתין עם הטיפול ליום א' או שעצם המצאות החיידק כרגע יכולה ליצור סיבוכים כלשהם ורצוי להתחיל לטפל מייד?
    אציין רק שמבחינת הסימפטומים כרגע הוא מרגיש טוב והיציאות חזרו להיות רגילות ואין חום או כל דבר אחר.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק קמפילובקטר

הוספת תגובה

• זיהום (חוזר?) בקמפילובקטר

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי גבי,
    בשל מרווח הזמן, ייתכן והתשובה כבר אינה רלוונטית לך....

בכל אופן, בזיהוי השני של החיידק- אם אין תלונות- דהיינו שלשולים וחום- אין צורך לטפל.

צריך להבין, שכיום, כשברוב הקופות מבצעים בדיקת PCR בצואה- הבדיקה רגישה ביותר, אולי אף רגישה מדי. מספיקה נוכחות של חיידק בודד, אחד, כדי לתת תשובה חיובית.
    אז ייתכן ואיזה חיידק בודד שרד את הקורס האנטיביוטי שנתתם. אם אין קליניקה- אין צורך לטפל בו, הגוף ומערכת החיסון ייסתדרו לבד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי מניעה וטיפול
    חן
    20/04/2023

שלום דוקטר
    מתייעצת איתך לגבי בם חמש שיש לו צולעים חוזרים וכבר עשינו הכל
    רכשתי לאחרונה קלינתול – טיפול בתולעי מעיים
    ממרכבים טבעיים שמן זרעי דלעת, בן אזוב, קורנית,לפאצ’ו, עשב לימון
    שהמליצו לו ביוסף לורמוקס
    ואפשר לטפל בזה פעם בשבוע למניעה
    אשמח לחוות דעת שלך לגבי זה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול טבעי מניעה וטיפול

הוספת תגובה

• תולעים חוזרות

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי חן,
    כתבתי על הנושא, בלי הגזמה, עשרות פעמים.
    תגללי מעלה ומטה ותתרשמי מתשובותי הקודמות.

לגבי קלינתול- אין לי נסיון עם התכשיר הנ"ל, אבל להערכתי אין בו צורך.
    אם אנחנו מדברים על התולעים הרגילות (OXIURIS), עוד לא נולדה התולעת שעמידה לורמוקס.
    פשוט לטפל כשיש זיהום, ולזכור שזה טיפול ולא חיסון. ניתן להידבק בשנית ובשלישית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה