פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• מיואשת מתולעים שחוזרים
    אמא מיואשת
    18/04/2023

שלום דוקטור
    אני כמעט כל שלושה/ארבעה חודשים כמעט במשך שנתיים האחרונות הבת הקטנה שלי בת ארבע יש לה תולעים
    ולוקחת ורמוקס וכל פעם מכבסת סדינים נותנת לכל שאר הילדים ובעלי מנה אחד
    פעם האחרונה הייתה בלודש ינואר רופא גסטרו אמר לי לתת לה שלושה ימים ואז אחרי שבועיים עוד שלוש ימים ואז עוד שבועיים עוד שלוש ימים בנוסף אני קבלתי אותו דבר בגלל שהרגשתי שמציק לי
    שאר הילדים ובעלי רק פעפ אחד
    רופא הגסטרו בחודש ינואר ביצע לה בדיקות דם הכל תקין ספירה וכימיה
    והיה לי תקווה שזה לא חוזר שוב והינה חזר והיא כבר חודש לא בגן בגלל החגים
    אז אולי אחד הילדים נשאים?
    רופא ילדים אמר לי לתת לכולם בבית מנה ראשונה ואחרי שבועיים עוד מנה גם ללא תלונות
    אשמח לתת לי פתרון יעיל אין לי כוח לזה
    אני מפחדת שהתרופה גורמת לה נזק בכבד היא כמעט שנתיים, בשנה לוקחת לפחות שלוש פעמים בשנה גם קארתי בהוראות של התרופה שיש תלונות על פרכוסים דבר שהלחיץ אותי ,גם אני מקפדת על היגינה
    אני אבודת עצות מיואשת ומרחמת עליהא אשמח שתעזור לי טיפול שיפתור את זה לתמיד
    ועוד שאלה מה לגבי טיופל הומפיאתי
    מיואשת
    האם עבר עליך אותו סיפור של ילדים
    שדבר חוזר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מתולעים שחוזרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה להוסיף עוד דבר

אמא מיואשת
    18/04/2023

בבדיקת דם לאחרונהמ

BILIRUBIN TOTAL 1.23 mg/dl כאשר טווח הנורמה מ 0.3 עד 1.2
    בנורמה mg/dl 0.22 dl BILIRUBIN-DIRECTL
    AST (GOT) 44u/l כאשר טווח נורמה עד 31
    U/LGG

Alt 16 U/L
    Ggt 10u/L
    בנורמה

ALK. PHOSPHATASE 213u/L בנורמה

לגבי חריגה של ביברלין ו ast האם זה קשור לשימוש בורמוקס כמעט 3 פעמים בשנה
    אני מפחדת שגרם לה נזק בכבד האם זה מעיד על משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים חוזרות

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

שלום לך אמא מיואשת
    תולעים חוזרות זה באמת סיפור מהת....
    כתבתי על כך פעמים רבות כ"כ קודם לכן, שפשוט אפנה אותך לגלול מטה בפורום ולחפש את עשרות התשובות הרלוונטיות.

צריך להבין- שהטיפול לא מחסן. הוא מטפל, אך הילד עלול להידבק שנית.
    אפשר לנסות לעשות טיפול לכל הגן ביחד לעיתים זה נותן הפוגה.

לא להתייאש- פשוט לטפל.

אגב, החריגות בבדיקות הדם- זניחות. אל תדאגי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגבי שאלה מתאריך 4.4 עליה באינזמי כבד
    נועה
    18/04/2023

המשך עליה באינזימי כבד שאלה מתאריך 4.4

ערך הALT היה 44
    GGT 15

האם זה נחשב תקין?
    הנפרולוגית לא דאגה בכל אופן. כמובן שנחזור למען הסר ספק.

הוספת תגובה

• עלייה באנזימי כבד בתינוק

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי שוב נועה,
    כפי שכתבתי לך בשאלה קודמת- האמת מצויה בפרטים הקטנים.
    הערכים אבסולוטית- לא גבוהים מאוד ועל פניו באמת לא מדאיגים. אבל כדי להרגיע לחלוטין- צריך לראות את כל התמונה, ולא ערך זה או אחר בפני עצמו.
    אם הנפרולוגית רגועה, נראה לי שגם את יכולה להיות רגועה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שבועות אמא עייפה ומותשת
    תהילה
    17/04/2023

היי בן 5 שבועות התחיל מ מטרנה אקסטאר לאחר המון פחיטו. עבר למטרנה ar לא היה שיפור הרופאה המליצה על נוטרילון ar עזר לפליטות אבל הייתה עצירות קשה בכי היסטרי מתפטל שורט את עצמו ואז הייתה פריחה בפנים אמרו לי לעבור לנוטרומיגן ואומפרזול יחד היה מקיא את הנוטרומיגן לא עולה מספיק במשקל ושוב החליפו לנואוקייט ואומפרזול נאמר שיש כנראה רגישות לחלב וריפלוקס סמוי וגלוי כרגע ממש מחרחר מלא נזלת לא רגוע האם השילוב של נאוקייט ואופרזול יכול לעזור לכל החבילה הזאת?
    תודה

הוספת תגובה

• קשיים בהאכלה של תינוק בן חודש וחצי

ד"ר אחיה אמיר
    04/05/2023

הי תהילה
    לצערי, אני רואה הורים רבים שמתחילים להסתבך בסאגות בלתי נגמרות של החלפות כלכלה, שרובן שלא לצורך וחלקן אף לא הגיוניות.
    יש הרבה אפשרויות, ויותר מפתרון אחד.
    מוזמנת לקרוא קצת יותר על ההבדלים בין "סתם" ריפלוקס ל"מחלת ריפלוקס" (יש קצת אינפורציה באתר שלי, חפשי בגוגל, או באתרים אחרים).
    האם מלכתחילה ניסיתם לטפל רק בפליטות או שהיו בעיות נוספות? האם יש אינדיקציה לאלרגיה לחלבון חלב פרה?
    זו שיחה ארוכה.
    לא מתאים לפורום זה.
    אם התמהיל שהגעתם אליו עם רופאת הילדים עובד לכם- אל תשנו. אם עדיין לא מסתדר- ייעוץ גסטרו מסודר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורילון פפטי גוניור עם ריפלוקס אשמח לעזרה
    לין
    15/04/2023

שלום רב,
    אשמח לעזרה מכיוון שאיני יודעת כבר מה לעשות..
    תינוק תכף בן חודשיים, לא עלה מספיק במשקל שבוע ראשון -שבועיים עם נוטרילון שלב אחד לאחר מכן נוטרילון AR לאחר אבחון של ריפלוקס פליטות מרובות, לאחר המעבר לAR הפליטות הופסקו אולם החלו שילשולים בכל האכלה וכפועל יוצא גם התינוק לא עלה כמעט במשקל…. הרופא העביר אותנו לפפטי גוניור- התינוק עולה במשקל אך סובל מאוד מאוד מאוד מפליטות מרובות ואי שקט אחרי האוכל. כיום מנסה להסמיך לו את האוכל (אוכל 90 פפטי גוניור עם כפית של קורנפלור) ומטופל באמצעות אומפרדקס. אבל עדיין כל היום פולט.. מה החלופות שלי על מנת שגם יעלה במשקל מבחינת התמל וגם אני אוכל לתת לו את האוכל סמיך כמו הAR
    יש אפשרות אולי לתת לו ar ביחד עם בייבי קולרי כדי שכן יעלה? אולי לנסות ar של חברה אחרת? או שבעיית הספיגה נובעת מהרגישות עצמה וזה יהיה ללא תועלת המעבר בין החברות השונות
    בנוסף האם יש הבדל בין הפפטי גוניור לפפטי- קראתי שיש הבדל בסוכרים האם זה לא חשוב עבור הצינוק שכן יקבל סוכרים מה שקיים בפפטי או שזה אמור להחזיר אותו אחורה מבחינה המשקל..
    אודה לתשובתך
    בברכת מועדים לשמחה,
    לין

הוספת תגובה

• מחלת ריפלוקס וחוסר עליה במשקל בתינוק

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי לין.
    אתם חווים בעיות שכיחות של תינוקות עם מחלת ריפלוקס וייתכן גם אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    המטרות שצריכות לעמוד למול עיניכם, כפי שציינת- הן שהתינוק יעלה במשקל ושלא יסבול.
    כל האופציות אותן תיארת באות בחשבון.
    כשהדברים לא מסתדרים נדרש טיפול פרטני- אין פתרון קסם שמתאים לכולם. אם נראה לך שמיציתם את הטיפול והמעקב אצל רופא/ת הילדים- זה הזמן להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.

לשאלתך הספציפית- איני רואה כל ייתרון בנוטרילון פפטי. אני תמיד ממליץ, (במידה שצריך פורמולה מפורקת והולכים על ה- BRAND נוטרילון) על נוטרילון פפטי-ג'וניור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בשעות הלילה?
    דוד
    10/04/2023

שלום, ישנה טענה מוכרת כי אכילה בשעות הלילה סמוך לשינה אינה דבר בריא.
    האם יש אמת בטענה זו, או שמדובר בשמועה חסרת ביסוס?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בשעות הלילה?

הוספת תגובה

• אכילה בשעת לילה מאוחרת

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי דוד.
    אכילה בשעת לילה מאוחרת לא נתפסת לנו כתקינה מבחינה פיזיולוגית- דהיינו, ללא פעילות גופנית לאחר מכן אין "בזבוז" קלוריות. כנראה לאור ההגיון הזה עלו בעבר סברות שאכילה מאוחרת קשורה בעליה במשקל.
    עם זאת, אין מחקרים מדעיים שתומכים בסברות אלו.
    כיום, הנטייה לחשוב שקלורה היא קלוריה היא קלוריה, ולא משנה מתי צרכת אותה (ומה המקור שלה).

אם אין בעיה נלווית לארוחה מאוחרת (כגון צרבת, נפיחות בטנית, צורך בניטור רמות גלוקוז לאחר הארוחה וכו'), איני רואה בעיה באכילה בשעה מאוחרת.
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות רובות ביום לילדה
    יפית
    09/04/2023

שלום,
    לבת שלי, בת 4.5, יש הרבה יציאות ביום, לעתים יותר מארבע ביום. היציאות לרוב רגילות. המצב היה ככה מאז ומתמיד, גם כשהיתה תינוקת שאוכלת מוצקים.
    הבטן שלה נראית מעט נפוחה, אך תמיד חשבנו שזה מבנה הגוף שלה כילדה קטנה.
    בנוסף, מדי פעם מופיעה לה עצירות.
    האם המצב הזה, בדגש על היציאות המרובות ביום, תקין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות רובות ביום לילדה

הוספת תגובה

• ריבוי יציאות בילדה בת 4 וחצי

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי יפית.
    יש משפחות שזה הדפוס הרגיל והתקין בהן.
    עם זאת, דפוס כזה יכול לעיתים להתלוות לנטייה קלה לעצירות- המונעת התרוקנות מלאה בפעם אחת.
    אם הדפוס שתארת מהווה מבחינתכם בעיה- אפשר להתחיל בבירור קצר עם רופא הילדים.
    במידה ואין באמת בעיה- אין צורך בבירור. כן הייתי ממליץ (לכולם, לא רק לבתך) על שתייה מרובה, ולהרבות באכילת פירות וירקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה באנזמי כבד
    נועה
    04/04/2023

שלום רב
    בני בן השנה וחודש עשה בדיקת דם לתפקודי כליה (ברקע היפרקלצאורה ונפרוקלצנוזיס כנראה) במעקב אצל נפרולוגית עם כלורודיאזיד.
    בבדיקה שהיה מאוד קשה לקחת את הדם וגם לא אכל משעה 5:00 בבוקר (הבדיקה בוצעה בסביבות כמעט 9:00)
    יצא ערך של AST got 67
    וLDH 676
    זו פעם ראשונה שהערכים הללו נבדקו.מציינת שגם שבועיים לפני היה חולה בחיידק השיגלה בצואה עם שלשולים מרובים וטופל באזניל כ5 ימים.
    האם יש קשר? האם זה יכול להעיד חלילה על משהו מסוכן בכבד?
    אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    עליה באנזמי כבד

הוספת תגובה

• עליה באנזימי כבד בתינוק בן שנה

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי נועה
    עליה באנזימי כבד תמיד מצריכה התייחסות פרטנית.
    ציינת שהיתה עליה ב- AST. האם נבדק גם ALT? ואם כן, מה היה ערכו.
    ה- ALT יותר ספציפי לכבד- כך שאם ה- ALT תקין ורק ה- AST מוגבר- ככה"נ התוצאה החריגה היא משנית ללקיחת הדם הטראומטית.
    בכל מקרה של ספק- יש צורך לחזור על הבדיקות למעקב.
    תתייעצו עם רופא/ת הילדים ועם הנפרולוגית- זו בעיה שכיחה מאוד. אם יש סימנים מדאיגים - יהיה צורך בייעוץ גסטרו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לעליה באינזימי כבד

נועה
    17/04/2023

היי, התייעצנו עם הנפרולוגית שלא דאגה כלל, היא אמרה שכנראה זה בגלל מחלה זיהומית שהיתה ואכן היתה (שיגלה בצואה)
    בנוסף אלה הערכים היחידים שנבדקו.
    מה הכוונה בעיה שכיחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לאחר נוטרילון AR
    ויקטוריה
    03/04/2023

שלום רב!
    הבת שלי בת החודשיים וחצי סובלת מריפלוקס ומקבלת נוטרילון AR, שבעקבות התרכובת הזאת יש לה עצירות
    ועם יש לה צואה אז היא קשה וכדורית.
    מה אפשר לעשות עם העצירות?
    הרופאה המליצה לתת נורמלקס אבל אני חוששת לתת לבת חודשיים משלשלים כבר בגיל כזה קטן שלא יעשה לה תלות במעיים מחומרים חיצוניים.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לאחר נוטרילון AR

הוספת תגובה

• עצירות לאחר תמ"ל AR

ד``ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי ויקטוריה,
    ראי גם תשובתי- 2 שאלות קודם.
    השאלה העיקרית היא אם מדובר בריפלוקס בלבד או שבמחלת ריפלוקס.
    (ניתן לקרוא קצת יותר באתר שלי, חפשי בגוגל).
    במידה ומדובר בריפלוקס בלבד- למעשה לא צריך לטפל, אבל לקחת בחשבון שהילדה תפלוט, שיהיה צריך לכבס ושיהיה ריח של חלב חמוץ בבית.
    במידה ומדובר במחלת ריפלוקס- צריך לטפל, אך הטיפול הוא בד"כ לא ע"י החלפת הפורמולה אלא באמצעות תרופה.

לשאלתך- ניתן לתת נורמולקס בגיל הזה. זה בוודאי עדיף על-פני פתרונות עממיים למיניהם (שזיפים, עגבניות וכו').
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לאחר תמ"ל AR

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי ויקטוריה,
    ראי גם תשובתי- 2 שאלות קודם.
    השאלה העיקרית היא אם מדובר בריפלוקס בלבד או שבמחלת ריפלוקס.
    (ניתן לקרוא קצת יותר באתר שלי, חפשי בגוגל).
    במידה ומדובר בריפלוקס בלבד- למעשה לא צריך לטפל, אבל לקחת בחשבון שהילדה תפלוט, שיהיה צריך לכבס ושיהיה ריח של חלב חמוץ בבית.
    במידה ומדובר במחלת ריפלוקס- צריך לטפל, אך הטיפול הוא בד"כ לא ע"י החלפת הפורמולה אלא באמצעות תרופה.

לשאלתך- ניתן לתת נורמולקס בגיל הזה. זה בוודאי עדיף על-פני פתרונות עממיים למיניהם (שזיפים, עגבניות וכו').
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת עם רפלוקס
    שירן
    01/04/2023

היי,
    בתי אובחנה לפני מעל לחודש ימים עם רפלוקס.
    היא מקבלת נוטרילון ar בשילוב של אומפרזול פעמיים ביום.
    מאז שעברנו לar האכלות עוברות באופן חלק אך היא נורא סובלת מגזים והיציאות שלה נורא קשות והיא מתקשה לשחרר. רציתי לדעת אם מעבר לתמל רגיל+ הסמכה יכול לעזור במקרה הזה?
    היא בת 3 חודשים.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת עם רפלוקס

הוספת תגובה

• עצירות לאחר התחלת כלכלת AR בתינוקת

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי שירן
    את מתארת בעיה שכיחה מאוד בתינוקות שמתחילים בכלכלת פורמולת AR. כל הפורמולות הנ"ל גורמות לעצירות- לעיתים קלה ולעיתים קשה.
    בד"כ, אין ממש צורך רפואי בפורמולת ה- AR (במחיר שהילדה תפלוט פה ושם) כך שניתן אולי למנוע את העצירות מראש.
    אם בכל זאת אתם ממשיכים בפורמולה זו- אז ייתכן וכדאי לרכך לה את היציאות.
    הסמכת הכלכלה, בדומה לפורמולת AR- עלולה לגרום לעצירות באותה מידה. בשני המקרים מדובר רק במניעת הפליטה עצמה ללא השפעה על מידת האי-נוחות או הכאבים הנלווים.
    כך שזה לא פתרון ממש מוצלח.
    בשורה התחתונה- בהנחה שהיא עולה במשקל באופן סביר, אני מציע להחזיר אותה לתמ"ל רגיל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות לא סדירות
    טל
    01/04/2023

היי אני בת 23 כבר למעלה מחודשיים אני סובלת מיציאות לא סדירות פעם עצירות ופעם שלשולים ואופי תדירות היציאות מאוד משתנה,יכולה לעשות רק פעם אחת ביום או אפילו פעם אחת ביומיים,חייבת לציין שאני מרגישה שיש לי הולכת לשירותים ולא יוצא אלא שכלי הדם בפי הטבעת מתנפחים ,אני מניחה שזה בגלל המאמץ בשירותים,אבל מעבר לזה כשאני עושה אני רואה באסלה צבע אדום במים
    מה האנמנזה לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות לא סדירות

הוספת תגובה

• אי-סדירות ביציאות בבת 23

ד"ר אחיה אמיר
    16/04/2023

הי טל
    יש כמה אפשרויות שצריך לשקול- דלקת במעי, מעי רגיז, נטייה לעצירות ואי-סדירות משנית לכך ועוד.
    לאור שאת ככה"נ רואה דם באסלה- אני חושב שצריך בירור מסודר.
    ממליץ בכל לשון- על התחלת בירור שכזה עם רופא המשפחה- וככה"נ גם גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרילון ar-כמות האכלה
    מאמא מודאגת
    30/03/2023

שלום רב,
    התינוק שלי בן 9 שבועות. סובל מריפלוקס ( מקשית את הגב, בכי היסטרי כל ארוחה, המון גיהוקים וכחכוח וגם צרידות בקול), אוכל נוטרילון ar בהמלצת רופא אחרי שניסינו להסמיך חלב אם בדייסת קורנפור.כל ארוחה אוכל 90-120. כ6 ארוחות ליום, אתמול ביקש גם ארוחה שביעית. היתי משלבת חלב אם שאוב אבל הוא הפסיק לאכול אותו, כנראה המרקם כבר לא נעים לו אחרי הסמיכות של התמל. האם יש בעיה לתת ar לפי דרישת התינוק, רשום שאמור לאכול 5 ארוחות של 120. אבל מן הסתם אני לא יכולה להגיד לו לא אם הוא מבקש.

לקביעת תור
    סגירה
    נוטרילון ar-כמות האכלה

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת

ד"ר אחיה אמיר
    30/03/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרילון ar-כמות האכלה
    מאמא מודאגת
    30/03/2023

שלום רב,
    התינוק שלי בן 9 שבועות. סובל מריפלוקס, אוכל נוטרילון ar בהמלצת רופא.כל ארוחה אוכל 90-120. כ6 ארוחות ליום, אתמול ביקש גם ארוחה שביעית. היתי משלבת חלב אם שאוב בין ארוחות אבל הוא הפסיק לאכול אותו, כנראה המרקם כבר לא נעים לו אחרי הסמיכות של התמל. האם יש בעיה לתת ar לפי דרישת התינוק, רשום שאמור לאכול 5 ארוחות של 120. אבל מן הסתם אני לא יכולה להגיד לו לא אם הוא מבקש.

לקביעת תור
    סגירה
    נוטרילון ar-כמות האכלה

הוספת תגובה

• כמויות האכלה בגיל 9 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    30/03/2023

שלום לאמא המודאגת.
    אנחנו לא עושים דיאטה לתינוקות. תני לבנך לאכול כמה שהוא רוצה!
    כמובן מומלץ לחנך לדפוס האכלה בארוחות מוגדרות ולא להיכנע ולהיכנס לדפוס של האכלות בלתי נגמרות.

פורמולות ה- AR עלולות לגרום לעצירות.
    בד"כ אין בהן צורך. מציע להתייעץ עם רופא הילדים על הצורך בפורמולה זו.
    כמובן, מומלץ להתמיד במעקב טיפת חלב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט לאחר אוכל
    לנה
    27/03/2023

היי,תינוקת בת 5 שבועות,מההתחלה הייתה אי נוחות לאחר אוכל אך בשבוע האחרון החמרה נוראית, לא מתנגדת לאכילה ואפילו רגועה בזמן האוכל אבל כמה דקות לאחר סיום הארוחה נכנסת להתקף בכי ומתפתלת, מקפידים על גרעפס באמצע ובסיום הארוחה,מקבלת סימיקול לפני כל ארוחה ואוכלת מטרנה קומפורט,אתמול בהמלצת רופאת הילדים התחילה לאכול מטרנה a r אבל עדיין בוכה מהבוקר עד הערב,מה עוד ניתן לבדוק/לנסות?

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט לאחר אוכל

הוספת תגובה

• אי-שקט לאחר ארוחות בתינוקת

ד"ר אחיה אמיר
    30/03/2023

הי לנה
    ייתכן ולבתך יש מחלת ריפלוקס- GERD.
    את יכולה לקרוא קצת באתר שלי (חפשי בגוגל).
    אם התלונות משמעותיות- לרוב נדרש טיפול תרופתי. מציע להתייעץ עם רופא הילדים, ובמידת הצורך עם גסטרואנטרולוג ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף

לנה
    30/03/2023

תודה על המענה! התחלנו טיפול באומפרסול 4 מג פעם ביום אתמול ,מתי צפוי להראות שיפור?
    בנוסף לכך לא ציינתי אבל היא מחרחרת כחצי שעה לאחר האוכל וישנה נזלת יבשה כמעט קבוע באף,מה הסיכויים שזו בכלל רגישות לחלב?אין שלשולים אבל כל היום שומעים ומרגישים את הבטן שלה כאילו מתפוצצים שם פצפצים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בטנית בן שנתיים
    דניאל
    24/03/2023

שלום ד"ר
    הבטן של נבן שלי בן השנתיים יותר נפוחה מהרגיל אצל ילדים בגילו . לאחר התייעצות עם רופא משפחה אמר שבאמת קצת יותר נפוחה אבל לא משהו רציני ונהיה במעקב על זה. גם אמר משהו על רגישות לגלוטן. חשוב לי לציין הילד לא מתלונן על שום כאב אין שום דבר חריג יציאות תקינות אוכל הכל בלי בעיה.
    שאלתי,
    ממה זה יכול לנבוע? האם כדי לגשת גם לרופא גסטרו להסתכלות?, והאם יכול להיות רגישות לגלוטן בגיל כזה שמתבטא רק בבטן נפוחה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בטנית בן שנתיים

הוספת תגובה

• בטן תפוחה בבן שנתיים

ד"ר אחיה אמיר
    30/03/2023

היי דניאל
    הסיבה השכיחה ביותר לתפיחות בטנית בגיל של בנך היא חולשה יחסית של שרירי בטן. לעיתים זה נקרא BABY TUMMY.

כמובן שמצבי חולי יכולים להתבטא גם כן- הגדלה של הכבד או הטחול, מחלת צליאק ועוד.

נדרשת בדיקה גופנית. אבל במידה והבדיקה תקינה, ובנך חש בטוב וגדל היטב- קרוב לוודאי שמעקב הרופא המטפל בלבד היא תוכנית טובה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק אצל ילדים
    ליאת
    22/03/2023

שלום דוקטור, אני צליאקית ותיקה, בעקבות כאבי בטן בחודש וחצי האחרונים אצל בתי בת החמש וחצי. בוצעה בדיקת דם לצליאק והיא נמצאה חיובית + אנמיה. התחלנו בנתיים במתן ברזל. יש לנו תור לגסטרו רק שבוע הבא. שתי שאלות ברשותך, 1. תוך כמה זמן מרגע הפסקת הגלוטן עוברים כאבי הבטן ( זה ממש משבש את התפקוד היומי)? בגלל שלפני שבועיים חשדנו בדלקת בשתן אז קיבלה אנטיביוטיקה וזה ממש שיפר את המצב (למרות שהדיעבד התרבית שלילית והכאב בכלל קשור כנראה לצליאק). השאלה אם יש מקום לתת טיפול אנטיביוטי נקודתי כדי לעזור לדלקת במעי (כמובן במקביל להורדת הגלוטן לחלוטין)? 2. האם בעקבות זה שאני צליאקית והיא חיובית בבדיקות דם ואנמית, ניתן להימנע מביופסיה? המון תודה, ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    צליאק אצל ילדים

הוספת תגובה

• אבחנת צליאק

ד"ר אחיה אמיר
    30/03/2023

הי ליאת,
    אין מקום לטיפול אנטיביוטי בצליאק. אם האנטיביוטיקה עזרה- אז או שהיה מצב דלקתי אחר ללא קשר, או שמדובר באפקט פלצבו.

האבחנה אצל ביתך צריכה להישקל כפי שהיא נשקלת אצל כל ילד אחר (עם או בלי הורה צליאקי).
    יש סיטואציות בהן ניתן להגיע לאבחנה ללא גסטרוסקופיה, אך קיימים תנאים ספצפיים-
    - בדיקה שהיא לא סתם חיובית אלא חיובית-גבוהה
    - יש לחזור על הבדיקה פעמיים
    - נוגדן נוסף חיובי

יש צורך בהיוועצות עם גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה