מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בטן נפוחה מלידהעידית31/12/2022
היי, הבת שלי בת 6.5 ויש לה בטן נפוחה מלידה. אין לה כאבי בטן או שלשולים או תחושת אי נוחות.
היא מתאמנת 3 פעמים בשבוע וזה לא עוזר.
אשמח להכוונה כיצד לפעול ולאיזה רופא לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה אם מדובר בכלל בתסמין מחלה או מבנה גוף
ד"ר אחיה אמיר02/01/2023הי עידית,
השאלה הגדולה אם מדובר בכלל בתסמין של מחלה או מבנה גוף.
לאור שלבתך אין שום תסמין- מירב הסיכויים כי מדובר במבנה גוף ותו לא.
תאורטית, סיבות אפשריות:
- חולשה של שרירי הבטן ולכן הבטן בולטת (ברמה מסויימת זה קיים בכל הילדים).
- טכניקות אכילה לא יעילות- אכילה בבולמוס, או טכניקת בליעה מוזרה הגורמת לבליעת אוויר מרובה.
- טיקים ווקליים המובילים לבליעת אוויר.
- צליאק
- גושים למיניהם.
לא בטוח שמוצדק בכלל לפצוח בבירור רפואי.
אבל אם מאוד רוצים- ניתן לבצע בדיקות שגרה כולל סרולוגיה לצליאק, ו- US בטן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מעיים שלמים (קיבה ומעיים)כפיר26/12/2022
היי ד״ר אחיה,
ידוע לך האם בישראל בוצעאי פעם ניתוח כזה של השתלת מעיים שלמים (קיבה ומעיים) ללא אשכול האיברים האחרים שציינתי ?
בברכה,
כפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלות מעי הן אירוע חריג
ד"ר אחיה אמיר02/01/2023הי כפיר
השתלות מעי הן ארוע חריג, גם ברמה הלאומית.
זכורים לי שני מקרים של השתלת מעיים בארץ, לפני כ- 10 שנים, אך איני לגמרי זוכר אם הושתלו איברים נוספים במסגרת ההשתלות הללו.
בנוסף- ייתכן והיו השתלות מעי נוספות, אינני בטוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב, ריפחוקס סמוי, התאמת פורמולהאולגה ק.24/12/2022
שלום רב,
תינוק בן 3,5 חודשים לפי גיל כרונוחוגי, חודשיים לפי גיל מתוקן ) נולד פג בשבוע 34.0). ריפלוקס סמוי אשר מתבתא בעיקר בגרעפסים רבים וכלואים שמציקים לו ומפריעים לאכול ולישון,לא מטופל תרופתית, ניזון מחלב אם שאוב. ניסיתי לתת תמ"ל חלבי 6-5 פעמים , כל פעם שילשל עם ריר 3 שעות אחרי הבקבוק. הרופא המליץ על פפטי ג'וניאור, תינוק מוכן לאכול אך חצי מנה מהנדרש,כי לא טעים לו, פורמולה חלבית היה מסיים ברצון מנה שלמה .
פפטי לא גורם לשלשול עם ריר,אך גורם לריפלוקס ( שומעים איך אוכל עולה בוושט). אפשר להמתיק מעט עם סוכר ענבים ולהסמיך עם קורנפלור? מה אתה ממליץ?
למה פורמולה צמחית רע לפגים ? עלול להזיק לצפיפות העצם? מדובר בפורמולה טעימה, אולי אפשר ללת אותה עם תוספת סידן?
האם אפשר בביקור להגיד לפי הגרון האם תינוק סובל מצרבת?
אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלרגיה לחלבון חלב פרה
ד"ר אחיה אמיר25/12/2022הי אולגה
אנסה לענות על חלק מהשאלות.
נשמע שלבנך יש אלרגיה לחלבון חלב פרה. לפיכך הרופא המליץ על מתן פורמולה מפורקת.
ה"לא טעים" יעבור לו והוא ייתרגל לטעם השונה.
ניתן לנסות גם פורמולה צמחית, זו לא טעות- אך קחי בחשבון שבנך עלול להיות אלרגי גם אליה.
אין צורך לתסף את הפורמולות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות נמוכות לתינוק בן חצי שנהשיקמה23/12/2022
שלום רב מאוד מודאגת אשמח לפענוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי אלסטאז בצואה לתינוקות
ד"ר אחיה אמיר25/12/2022בוקר טוב שקמה
בתינוקות עד גיל שנה- תוצאה מעל 100 הינה תקינה.
בהצלחה בהמשך הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס סמוי ו נוטרילון arאפיק19/12/2022
היי
התינוקת שלי בת שלושה וחצי חודשים.
אובחנה עם ריפלוקס סמוי וקיבלנו המלצה לנוטרילון ar (הייתה ניזונה מהנקה עד גיל חודשיים ולאמא מכן נוטרילון רגיל)
מאז תחילת השימוש לפני כשבוע היא סובלת מעצירות קשה וגם כאשר מצליחה לעשות קקי הוא קשה מאוד ופשוט תקוע ולא יוצא.
בהמלצת הרופאה היא אמרה לנו להוסיף שמן זית/שמן רגיל לתוך הבקבוק.
האם עדיף אולי לעבור לתמל אחר? כמו מטרנה ar?
איך אפשר להקל עליה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורמולת AR גורמות לעצירות ברמות חומרה משתנות
ד"ר אחיה אמיר21/12/2022ערב טוב אפיק
פורמולות ה- AR (של כל החברות) גורמות לעצירות ברמות חומרה משתנות.
אני ממליץ שתחזרו לפורמולה הרגילה שבתך אכלה קודם לכן.
לא לגמרי הבנתי את המשפט "אובחנה עם ריפלוקס סמוי".
מה זאת אומרת? שהיה לה אי-שקט? כאבים?
למידע נוסף, אתה יכול לקרוא קצת באתר שלי (חפש בגוגל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים בצואה- תינוקת בת חודשיפית19/12/2022
שלום רב, תינוקת בת חודש עוד כמה ימים. סבלה משלשולים במשך כמה ימים, תדירות השלשולים ביממה הייתה מאוד גבוהה, הופננו לבדיקת צואה.
בבדיקת הצואה התגלו 2 תוצאות חיוביות: Blastocystis spp PCR וגם Dientamoeba fragyPCR. כתוב מתחת ל2 התוצאות הללו "לרב חסר משמעות ולא לטיפול".
הנני מבינה זאת למבוגר אך מה זה אומר לגבי תינוקת ?
אשמח לדעה נוספת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טפילים חסרי משמעות בצואה
ד"ר אחיה אמיר21/12/2022הי יפית
2 הטפילים שציינת הינם חסרי משמעות באנשים ותינוקות בריאים עם מערכות חיסון תקינות (בתינוק- מערכת החיסון נשענת גם על מערכת החיסון של האם).
זו ככה"נ לא הסיבה ליציאות השלשוליות.
אפשרויות נוספות- פרזיט או וירוס או חיידק אחרים, או אלרגיה לחלבון חלב פרה.
אני מציע שתפני לרופא הילדים.
במידה ולא תקבלי מענה מספק, אני מציע לפנות לגסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש של מים בבטןלין13/12/2022
שלום, הבת שלי בת 7, תמיד יש לה נפיחות בבטן, במיוחד אחרי שתייה, ובזמן תזוזה שומעים צליל ורעש של מים, ולפעמים היא מתלוננת שיש לה בחילה, עשינו לה בדיקות דם הכל יצא תקין, וגם אולטראסאונד לבטן שיצא תקין, מה זה יכול להיות?
רעשי ג'ריקן מהבטן
ד"ר אחיה אמיר21/12/2022הי לין.
זה קורה לכולם מפעם לפעם. אם זה רק רעש ואין תסמינים נוספים, איני רואה סיבה לדאגה.
הסיבה היא בד"כ, התרוקנות איטית של הקיבה; לעיתים בזמן זיהומים ויראליים שונים.
יכולת הקיבולת של הקיבה גדולה, וברגע שמצטברים בה מים, ובשאר החלל אוויר- נוצר הרעש.
לא מדובר בתסמין של מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לא מעוכל, תינוק בן 5 חודשיםלירז פחימה13/12/2022
שלום לך,
בחודש האחרון הבן שלי ביסס מנת מרק ירקות טחונים כארוחה.
קצת מודאגת - הצואה יוצאת במרקם והצבע של האוכל שהוא אכל )המרק(.
האם זה מעיד על בעיות עיכול?
הילד נינוח ורגוע. עולה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות צבועות בצבע המזון
ד"ר אחיה אמיר21/12/2022הי לירז
על פניו לא נשמע מדאיג כלל.
צבע היציאות מושפע בין השאר מצבע המזון הנצרך. הדבר נכון שבעתיים במידה וצבע המזון עז במיוחד- כגון מרק ירקות כתום, או לחילופין אכילת סלק וכו'.
באופן עקרוני, הצואה יכולה להגיע בקשת של גוונים. צבעים שמצריכים בירור הם אדום (דם), שחור (דם מעוכל) ולבן (בעיה בהפרשות המרה למעיין).
אם תינוקך בריא מבחינת שאר האספקטים, איני רואה סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גלוטן בזמן צליאקניתי12/12/2022
שלום,
הבן שלי בן 17 אובחן כצליאקי במקרה כי אחיו הגדול גילינו שצליאקי ואז עשינו לו בדיקת דם יצא לו נוגדנים 60 וגסטרוסקופיה בסדר אבל הביופסיה חיובית לצליאק אין לו סימפטומים והוא אמר שמידי פעם כן יאכל גלוטן למשל כשיוצא עם חברים אבל בבית ישמור אשמח לדעת מה ההשלכות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכילת גלוטן בנער צליאקי
ד"ר אחיה אמיר13/12/2022הי גיתי
ראשית- לבנך יש צליאק. יש לו סרולוגיה חיובית וביופסייה המראה סימני דלקת אופייניים- זה צליאק.
בצליאק חשוב לשמור על הדיאטה מכמה טעמים:
- הקלה על תסמינים
- ריפוי המעי, כך שיתפקד באופן מלא
- לחולי צליאק שאינם מקפידים על דיאטה יש שכיחות יתר של מחלות מגוונות כולל מחלות לב וכלי דם, סכרת ויתר לחץ דם, מסיבות שאינן לגמרי ברורות. גם תוחלת החיים מעט קצרה יותר מהממוצע באוכלוסיה.
בנך למעשה הודיע שאין בכוונתו להקפיד על הדיאטה.
השאלה העיקרית היא מה זאת אומרת באופן פרקטי, לכמה גלוטן ייחשף ביום-יום. האם הסרולוגיה תתנרמל תחת משטר זה? מסופקתני.
זה בד"כ נושא לשיחה רצינית עם הנער עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורנפלור לא מבושל לצורך הסמכהמיה11/12/2022
שלום רב,
בני בן השלושה שבועות התחיל לסבול מגזים וככל הנראה החל גם בריפלוקס (כמובן שעל פי אבחנת רופאת המשפחה). הרופאה ייעצה או לתת תוספת קורנפלור או AR.
התחלתי להוסיף קורנפלור אמיתי שקונים בשקיות בסופר רגיל (לא דייסה) ואכן המצב השתפר ללא הקאות ופחות כאבי בטן.
שאלתי היא האם אני עושה נכון אני נותנת את הקורנפלור הלא מבושל ולא נותנת את דייסת הקורנפלור שרק מכבידה עליו ושוב עושה לו כאבי בטן.
האם מותר לתינוק לקבל קורנפלור לא מבושל כמובן בכמות הנכונה?
תודה רבה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן קורנפלור לתינוק
ד"ר אחיה אמיר12/12/2022הי מיה
אתייחס לשתי נקודות.
השאלה הראשונה היא אם בנך בכלל צריך הסמכה עם קורנפלור. לקורנפלור אין שום תרומה לסוגיית הגזים. לגבי ארועי ריפלוקס- קורנפלור בהחלט יכול להפחית ארועי פליטה, אך פליטות בגיל הזה אינן פתולוגיות. אם בנך עולה במשקל היטב אין צורך להסמיך את הכלכלה. (במקרים בהם מתפתח אי-שקט או כאב, אזי בהחלט יש אינדיקציה לטיפול אך לא בעזרת קורנפלור).
החיסרון בהוספת קלוריות לא נחוצות לדיאטה- עליה לא טבעית במשקל. מחקרים מראים סיכון יתר להשמנה בגיל מבוגר בתינוקות עם עליית משקל מהירה.
את יכולה לקרוא על ריפלוקס ומחלת ריפלוקס באתר שלי- חפשי בגוגל.
הסוגיה השנייה היא סוג הקורנפלור. בשני המקרים מדובר בקורנפלור. ההבדל העיקרי הוא במידת הנקיון של רכיב המזון. מזון לתינוקות נמצא תחת פיקוח מחמיר יותר.
בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכה עם ריר לתינוק בן 10ֶחודשיםאורין08/12/2022
היי לבן שלי בן ה10 חודשים יש כבר שבועיים צואה מאוד מאוד רכה ומידי פעם שילשול
כל היצאות יוצאות עם ריר .. בדיקת תרבית צואה יצאה תקינה , השאלה ממה זה יכול לנבוע ואיך אפשר לעקל על היצאות האלו תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות שלשוליות-ריריות
ד"ר אחיה אמיר12/12/2022הי אורין.
ככה"נ מדובר בזיהום מעיים.
אם התסמינים נמשכים מומלץ להשלים בדיקות צואה לחיידקים ופרזיטים. אם הכל שלילי, ככה"נ מדובר בזיהום ויראלי.
בשלב זה אני ממליץ על מעקב שמרני בלבד.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרות בבת 2.10אנני08/12/2022
בגן של הבת שלי הסתובב וירוס שילשולים, שבא לידי ביטוי אצלה ברצף של הקאות ערב אחד, לאחריו חזרה לעצמה ובהמשך לגן. הבעיה שבשבוע מאז כל כמה ימים היא מקיאה פעם אחת בערב או בלילה. בשאר הזמן התיפקוד רגיל וכך גם האכילה. סביר שזה הוירוס או שזה משהו אחר שמצריך בירור? תודה
הקאות לאחר וירוס בטן
ד"ר אחיה אמיר12/12/2022הי אנני.
לאור ציר הזמן שאת מתארת, ככה"נ ההקאות משניות לוירוס שבתך עברה. אם בגלל שתנועתיות הקיבה עדיין לקויה והיא אינה מתרוקנת בקצב הרגיל, ואם בשל התפתחות דלקת מקומית עם רגישות יתר לגירויים שונים.
בכל מקרה אני ממליץ בשלב זה על מעקב שמרני בלבד.
אם התלונות ימשיכו, יש להשלים הערכה מסודרת.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים כלואים רביםהודיה28/11/2022
תינוקת בת חודשיים, יונקת הנקה מלאה. סובלת מהמון גרפסים- הכוונה לכ-5 בכל האכלה. הרבה פעמים הם נתקעים ולוקח הרבה זמן עד שמשתחררים והן מפריעים לה ממש מה שגורם לה להגיע למצב שהיא עייפה ורעבה. עולה ממש יפה במשקל ואין כמעט פליטות. יש דרך להקל? למנוע את כל הגרפסים האלו?
אי-שקט במהלך האכלת תינוקת בת 5 חודשים
ד"ר אחיה אמיר06/12/2022שלום הודיה.
כהורים אנחנו הרבה פעמים נותנים פרשנויות לתצפיות שונות אותן אנחנו מזהים אצל הילדים.
זו דרכי העדינה להגיד- שאני מניח שאת מזהה אי-שקט אצל בתך בזמן האכלה.
אני מציע לא להתחייב לתיאורים של "גרעפסים כלואים" ושאר ביטויים שלא ניתן להוכיח ולא ניתן לשלול, וכידוע אין שום דרך לטפל בהם.
בכל אופן עצם העובדה שבתך עולה היטב במשקל זה סימן טוב.
לגבי האי-שקט צריך לשקול ביחד עם רופא הילדים מס' אפשרויות-
- פטמת בקבוק לא מתאימה
- סוג תמ"ל שלא מתאים לה
- מחלת ריפלוקס
- אי-שקט ממקור אחר
אם לא נמצא פתרון והבעיה היא משמעותית, יש לפנות לייעוץ גסטרו מסודר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי סיכה מיואשת כבר מעל חודשיים יום יום לילה לילה סובלת מתולעיפשני27/11/2022
שלום דר
אני סובלת כבר מעל חודשיים מתולעים חיות או מתות
מגרדות ובעיקר מתסכלות
ורמוקס לא עזר וגם לא לפני מספר שנים כשנטלתי
מאז שאני קטנה יש לי רגישות לתולעיפ וכנראה שהגוף שלי פיתח עמידות לתרופה או יותר נכון התולעים! הן פשוט לא מתות וזה לא מזיז להן אפילו קצת ( אני כבר מכירה את כל סוגי וצורות הנטילה) גם למניעת הדבקה חוזרת
שיניתי הרגלי תזונה שום ירקות בטטות ומה לא ! אני על גבול הייאוש!
בבקשה אל תגיד לי לנסות ורמוקס כי זה פשוט לא עוזר
האם אין תרופה אחרת שיכולה לעזור לקטילת התולעים!?! אני מתחננת לישועה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תולעים עקשניות
ד"ר אחיה אמיר06/12/2022הי שני
כאשר יש כמות גדולה של תולעים- לעיתים הטיפול הסטנדרטי "לא עוזר".
כידוע, מה שלא הולך בכח, הולך ביותר כח....
אם ניסית את פרוטוקולי טיפול סטנדרטיים- ללא הטבה, ניתן לנסות מס' דברים נוספים.
1. חוקן, לשטיפה והפחתה מכנית של כמות התולעים
2. ורמוקס במינון מוגבר. לדוגמא- 100 מ"ג (כדור) פעמיים ביום למשך 5 ימים רצופים, ובהמשך יומיים נוספים כעבור 10 ימים.
זה מה שהייתי ממליץ בשלב הזה.
אם עדיין לא תהיה הטבה- ועדיין ייראו תולעים, צריך לשקול את האפשרות שלא מדובר בתולעים הרגילות אלא בסוג אחר שאולי עמיד לורמוקס (התולעים הרגילות, אוקסיאוריס- אינן עמידות לורמוקס).
במקרה שכזה, אני ממליץ על בדיקת צואה פורמלית לפרזיטים- שיהיה זיהוי ודאי של התולעים.
כמוצא אחרון ישנה תרופה בשם אלבנדזול שמהווה קו שני של טיפול, אך זה מסובך מאוד להשיג אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול בתינוקת בת ארבעה חודשיםאלינור16/11/2022
שלום רב,
בתי בת ארבעה וחצי חודשים משלשלת פעם ביום מזה כחודש.
עשינו בדיקת צואה ויצא הכל תקין ולכן חזרנו למעקב לפני כמה
ימים. היות והשלשול ממשיך הרופאה המליצה על בדיקת דם.
חשוב לציין כי התינוקת אוכלת כמו שצריך, עולה במשקל יפה ולא
מראה סימנים של כאב.
אני לא להוטה לעשות לתינוקת בדיקת דם מפאת גילה הצעיר.
בבדיקה הופיעה הערה Dientamoeba fragilis. האם זה יכול להסביר את השלשול. מה דרך הטיפול המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשול בבת 4.5 חודשים
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022הי אלינור
אני מבין ללבך וחושב שאת ככה"נ צודקת.
ראשית חוכמה זה להגדיר מהו שלשול בגיל הזה.
באופן טבעי ונורמלי, יציאות על כלכלת הנקה או תמ"ל הן תמיד רכות, במרקם משחתי. אז עולה השאלה אם בכלל מדובר בשלשול.
בנוסף- במידה ויש יציאה רכה מהרגיל, פעם אחת ביום בלבד (דפוס שאינו אופייני למחלת שלשולים) אך מעבר לזאת אין שום תלונות (כפי שציינת- גדילה והתפתחות תקינים בכל הפרמטרים), הייתי ממליץ על מעקב שמרני בלבד.
אגב הפרזיט שציינת את שמו לא גורם לתחלואה בילדים עם מערכת חיסון בריאה. פשוט להתעלם מזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)