פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בליעת גוף זר - בן שנה וחצי
    שרון
    19/09/2020

שלום ד"ר.
    בני בן שנה וחצי כנראה בלי בטעות אבן קטנה שנשברה מאבן של קישוט. בגלל שבלילה הנשימות היו כבדות והתעורר המון בבכי הלכתי לרופא. הרופא בדק את הריאות והבטן אמר שתקין ונתן צילומי רנטגן. צילום החזה תקין. צילום בטן תקין כתוב כנראה גוף זר 4 מ"מ בבטן ימים כנראה מעי הגס.
    למחרת היה לו חום 39 והתחיל לצאת הרבה ריר מהפה. נסעתי למיון כי לא הייתי שקטה. בדקו ריאות וסיטואציה אמרו שתקין. לא ראו צורך לעשות צילום שוב ולא לעשות בדיקה פנימית. לראות אם יש חסימה. הרופא טען שאם זה היה בקנה הנשימה הוא היתה משתעל ונחנק. הוא אכן השתעל כמה פעמים אבל אח"כ היה בסדר.
    שאלתי היא: החום עבר והוא קצת שלשל. כנראה הצטנן כי הוא מנוזל. ואני פשוט בגלל בליעת האבן חששתי.
    מה שכן. מאז הגרפסים שהוא עושה נשמעים לי חזקים וממש לא כמו הרגיל.
    האם יש סיכוי שחתיכת אבן נתקעה בקנה הנשימה, ריאות או משהו? או להניח לזה?
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליעת גוף זר - בן שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליעת גוף זר

ד"ר אחיה אמיר
    21/09/2020

ראי תשובה בהמשך לשאלתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול מתמשך אצל תינוקת בת 7 חודשים
    מירי
    17/09/2020

היי ד״ר אמיר,
    תינוקת (7 חודשים) משלשלת מזה שבוע. בתחילה סברתי שמדובר בתופעת לוואי מחיסון הרוטה אותו עשינו קודם לכן, אך גם בגן הודיעו על וירוס שלשולים והקאות במקביל.
    תדירות השלשולים משתנה, מיומיים של 8 ביום, עבר לפעמיים-שלוש.
    המרקם עדיין מאוד נוזלי, צהוב וריח חומצי. הלילה התווספו נקודות שחורות קטנטנות לצואה. מה יכל לגרום לכך להערכתך?
    התינוקת חיונית סה״כ וממשיכה לאכול תמ"ל וטעימות מוצקים (בעיקר פירות).
    תודה רבה,

הוספת תגובה

• שלשול- שאינו ממושך

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2020

הי מירי
    שלשול הנמשך שבוע ימים אינו ממושך זה פחות או יותר משך הזמן של מחלות שלשולים.
    מתאורך, ככה"נ מדובר בזיהום ויראלי- ייתכן על רקע החיסון לרוטה, וייתכן ע"י הוירוס שהסתובב בגן (שגם הוא יכול להיות רוטה-וירוס).
    אני מתרשם כי יש שיפור ומס' השלשולים יורד. לא להתרגש מהצבע או הריח או המרקם.
    אם תראי בהמשך שהשלשול נמשך זמן רב (שבועיים פלוס), ניתן לעיתים להקל ע"י הפחתת מוצרי חלב בדגש על פורמולה חלבית או חלב ניגר, ומעבר לפורמולה צמחית. אך לרוב אין בכך צורך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום בטן ילדה עם עצירות
    לי
    17/09/2020

שלום רב דוקטור,
    אנחנו מתגוררים בחו״ל.
    הילדה שלי בת 8, יש לה עצירות כבר חצי שנה והיא מטופלת במרככי צואה.
    היינו אצל רופא כירורג ילדים ששלח אותה לצילום בטן וזה ה impression מהדוח של ה XRAY בטן::
    Marked gaseous distention of the small and large bowl without significant stool retention.
    Density in the pelvis could be related to a distended bladder versus stool impaction in the rectum.
    מה המשמעות של הממצאים?
    האם מומלץ לראות גסטרולוג ילדים או רופא ילדים?

הוספת תגובה

• צלום בטן בילדה עם עצירות

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2020

שלום לי
    צילום בטן לא תורם במיוחד בסיטואציה זו. התאור של הממצאים מרמז שאולי ייתכן ויש אגירת צואה בחלחולת (רקטום)- אך לא מעבר לכך, ואת זה ככה"נ ידעתם גם קודם.
    אין בצלום ממצאים מדאיגים.

ממליץ על טיפול מסודר לעצירות- הכולל שינויי דיאטה, שינויים בהתנהגות היומיומית ושימוש במרכך. התכשיר המומלץ הוא PEG-3350 (שמות מסחריים- נורמולקס, פגלקס, מירלקס ועוד).
    אם טיפול סימפטומטי לא עוזר- לעיתים נדרש בירור יותר נרחב.
    מוזמנים להיכנס לאתר שלי (חפשו בגוגל לפי שמי) לקצת יותר אינפורמציה.
    בהצלחה, ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלותיי

לי
    17/09/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לי
    17/09/2020

האם לדעתך בדיקת Gastrografin enema יכולה להתאים במצב שמרכך צואה Miralax לא בדיוק עוזר?
    האם לדעתך מומלץ לראות גסטרולוג ילדים או רופא ילדים להמשך בירור/ טיפול?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2020

שלום שוב לי.
    לרוב- עצירות יכולה להיות מטופלת ע"י רופא הילדים (בהנחה כמובן שהוא קומפטנטי). לעיתים, כאשר לא מצליחים, או כאשר יש פרטים מדאיגים בסיפור המעשה- לדוג' עצירות שהחלה מהיום הראשון לחיים, נדרשת מעורבותו של גסטרואנטרולוג.
    חוקן עם גסטרוגרפין (לעיתים נקראית הבדיקה בשמה הישן- חוקן בריום) נדרש רק במקרים חריגים, כאשר חושדים בבעיה מולדת, מום אנטומי וכו'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

לי
    17/09/2020

דוקטור מאיר,
    אני מאוד מודה לך על המענה המהיר ועל המידע המועיל
    נפנה לרופא הילדים להמשך טיפול.
    שנה טובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמל לרפלוקס לתינוקות - הסמכה בקיבה או בבקבוק
    אמא דואגת
    15/09/2020

האם עדיף תמל AR על פני הסמכה של תמל רגיל ומתי מתבטאת העדיפות? מה ההבדל ביניהם?
    ושאלה אחרונה האם יש יתרון לתמל שמוסמך בקיבה (כמו אנפמיל) לעומת כזה שמוסמך בבקבוק (נוטרילון)?

הוספת תגובה

• תמ"ל לריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    15/09/2020

שלום לך אמא דואגת.
    כתבתי על עניין זה כבר מספר פעמים בחודשים האחרונים- את מוזמנת לגלול אחורנית ולקרוא את תשובותי הקודמות (שתמיד נשארות דומות).
    בנוסף- את מוזמנת להיכנס לאתר שלי (חפשי לפי השם בגוגל) שם גם תמצאי מעט מידע.
    בקצרה- פורמולות AR או הסמכת כלכלה מפחיתות ארועי פליטות הנראים לעין. תמ"ל מוסמך (עם קורנפלור נאמר) מכיל יותר קלוריות מתמ"ל AR.
    ברוב המקרים אין צורך לשנות כלכלה בכלל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות מעבדה שיצאו לא תקינות
    אלי
    15/09/2020

היי, בחודשים האחרונים אני סובל משלשולים רבים, ירידה במשקל ולעיתים בחילות. ביצעתי בדיקות מעבדה ויצאו כמה תוצאות שאינן תקינות ואשמח להסבר:
    1. ANTINUCLEAR ab ANA positive
    2. Dna ds Ab 13
    3. Dientamoeba fragy pcr positive
    אשמח לדעת מה כל זה אומר, יש לציין שבנוסף ביצעתי בדיקת קלפרוטקטין שיצאה תקינה (31) אז אשמח לדעת אם זה מפחית את החשד לקרוהן ומה בדיוק הבעיה ואולי דרכי טיפול אפשריות.
    תודה רבה ויום טוב!

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה- פענוח

ד"ר אחיה אמיר
    15/09/2020

ה- PCR בצואה מעיד על זיהום בפתוגן שאינו בהכרח גורם לבעיות בבני אדם עם מערכת חיסון תקינה. הטיפול- אופציונלי בלבד.
    שום דבר בבדיקות הדם/צואה לא תומך במחלת קרוהן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות מעבדה

אלי
    15/09/2020

היי זה שוב אלי, צהריים טובים. תודה רבה על המענה המהיר, בנוסף קיבלתי עוד תשובה כרגע של בדיקת הדם:
    DNA Ab CONF חיובי
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לא מעוכל בצואה אצל תינוק בן 6 חודשים
    רני
    13/09/2020

שלום רב, בני בן 6 חודשים. התחלנו לאחרונה טעימות והעלנו את הכמויות בימים האחרונים. כל פעם שהוא אוכל גזר (מאודה וטחון) הוא יוצא בצואה בדיוק באותו צבע ומרקם שהוא נכנס. האם זו אינדיקציה לבעיות ספיגה?

הוספת תגובה

• אוכל לא מעוכל בצואה

ד"ר אחיה אמיר
    13/09/2020

הי רני
    אוכל לא מעוכל מצואה הוא ממצא שכיח, ואינו מעיד לרוב על בעיות ספיגה.
    תנסה/י את/ה לאכול קופסת תירס ותעקוב/י אחר היציאות שלך......

בכל אופן, ירקות אינם מתעכלים בקלות, ואם זמן המעבר במעי קצר יחסית (כמו אצל תינוקות) זה די שכיח לראות שאריות מזון בצואה.
    כל עוד בנך אוכל היטב ועולה במשקל- אין צורך לדאוג.
    אם זה לא המצב- יש להתעמק קצת יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בטן תחתונה האם קשורה לגסטרו?
    שלי
    13/09/2020

שלום. פתאום לפני כשלושה חודשים הופיעה אצלי נפיחות בבטן התחתונה ,הנפיחות הייתה כחודש חלפה לקצת זמן, חזרה וחזרה שוב אתמול.
    הפנו אותי למרפאת אנדומטריוזיס שם הרופא אמר שהוא לא חושב שזה אנדומטריוזיס אבל בכל מקרה נתן לי גלולות ל 90 יום וביקור חוזר אצלו בעוד 90 ימים.

לפני שנתיים עברתי ניתוח לפיסורה.
    סובלת מכאבים ביחסי מין.
    האם ייתכן שהנפיחות בבטן התחתונה קשורה למשהו מתחום הגאסטרו? כמובן שקבעתי תור לרופא. אבל התור עוד חודש רק.

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן תחתונה

ד"ר אחיה אמיר
    14/09/2020

הי שלי
    את מתארת תסמינים לא נעימים.
    איני בטוח שכל התסמינים קשורים זה לזה, שכן לכאבים ביחסי מין יש סיבות רבות ומגוונות.
    הנפיחות בבטן התחתונה בהחלט יכולה להיות קשורה למערכת העיכול. העובדה שהנפיחות עלתה וירדה חליפות היא סימן טוב, שכן גידולים מטבעם- רק גדלים.

הייתי ממליץ בשלב ראשון לוודא כי את לא סובלת מעצירות, ובמקרה הצורך לטפל סימפטומטית.
    בנוסף- רצוי להשלים בדיקת US (רגיל + גניקולוגי) לוודא שאין באמת גוש בבטן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם לאחר כאבי בטן וחשד לקרוהן
    אלי
    10/09/2020

היי, אני בן 25 ובחודשים האחרונים חש בכאבי בטן ושלשולים מרובים, בנוסף ירדתי במשקל 5 קילו במשך 4 חודשים (יש לציין שהתיאבון רגיל) הלכתי לגסטרולוג והוא הפנה אותי לבדיקות דם, קולונוסקופיה וקלפרוטקטין. כאשר ביצעתי בדיקת דם היו שם שני ערכים לא תקינים:
    ANTINUCLEAR ab שיצא חיובי
    DNA ds Ab שיצא 13 כאשר הנורמה היא בין 0 ל-5.99.
    אשמח לדעת מה זה אומר, תודה על העזרה!

הוספת תגובה

• ANA ו- dsDNA חיוביים, מה זה אומר?

ד"ר אחיה אמיר
    13/09/2020

הי אלי
    אלו שני נוגדנים עצמיים. הכוונה לנוגדנים המכוונים כלפי מטרות בתוך התאים שלך עצמך.
    נוגדנים אלו נבדקים כאשר קיים חשד למחלה אוטו-אימונית, בה מערכת החיסון שלנו תוקפת רקמות עצמיות (כולל תאורטית את המעיים).
    עם זאת- תוצאה חיובית אינה מחייבת זאת. כ- 10% באוכלוסיה הכללית נושאים נוגדנים אלו באופן ספונטני ללא כל מחלה.

משמעות התוצאות נקבעת על סמך התמונה הקלינית.
    מציע שתשלים את הבירור כפי שהרופא שלך התווה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס אצל תינוק בן 3 חודשים
    שי איבגי
    08/09/2020

שלום, בני בן 3 חודשים כמעט, כעת אני נותנת לו נטרילון ar אמנם אין פליטות והוא עושה יותר גזים, אך הוא בוכה ונמצא באי שקט במהלך היום יותר ממקודם (במיוחד שצריך לחכות 7 דק כל פעם), אחרי ההאכלה נראה כאילו הוא לא שבע למרות שאני נותנת לו 120 מ"ל.
    האם אני יכולה לתת לו קורנפלור של גיל 4 חודשים במקום?

הוספת תגובה

• קשיים בהאכלת תינוק בן 3 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    13/09/2020

הי שי
    איני בטוח שאת מתארת בעיה אחת- ייתכן ויש כאן מספר נקודות קושי שונות.
    ראשית- לגבי כמויות האכלה- באופן עקרוני לא עושים דיאטה לתינוקות. תני לו לאכול כמה שהוא רוצה עד שישבע.
    שנית- לגבי הריפלוקס. צריך להפריד בין ארועי פליטה לבין התפתחות דלקת בושט המתבטאית בכאב כתוצאה ממחלת ריפלוקס (גם ללא פליטות).
    מוזמנת לקרוא מעט יותר באתר שלי- חפשי בגוגל לפי שמי.
    להערכתי אין מקום לקורנפלור לפי מה שתיארת. צריך לשקול טיפול תרופתי.

ככלל, אין פתרון קסם אחיד לכלל התינוקות. את צריכה לשוחח עם רופא/ת הילדים שלך ולהסביר היכן הקושי בהאכלות. הפתרונות, שלרוב אינם מסובכים, צריכים להינתןבאופן פרטני.

אשמח לסייע במידה ולא תסתדרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לילד בן 12 עם שלשולים מזה שנה
    טלי
    07/09/2020

אשמח לעזרה בהבנת תשובות הבדיקה המצורפת

הוספת תגובה

• פענוח ביופסיות מהמעי

ד"ר אחיה אמיר
    08/09/2020

הי טלי
    אני מעריך שתוזמנו בצורה מסודרת לקבלת תשובה ע"י הרופא שביצע את הפעולה.
    אבל לבינתיים-
    קיימים סימני דלקת קלים מאוד בקיבה. לא ברור לי מהניסוח אם הממצאים מתאימים לזיהום בחיידק בשם הליקובקטר פילורי, או שממש נצפה החיידק בביופסיה (בכל מקרה, אין בכך בכדי לחייב טיפול).
    שאר הביופסיות תקינות.

תמהני, האם הבדיקה בוצעה ע"י גסטרואנטרולוג-מבוגרים?

בכל אופן, ממליץ שתשלימו את המהלך ע"י פגישה מסכמת עם הגסטרואנטרולוג שלכם.
    אשמח לסייע בעתיד אם לא תקבלו מענה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לילד בן 12 עם שלשולים מזה שנה

טלי
    08/09/2020

תודה רבה על התשובה. הבדיקה בוצעה על ידי גאסטרולוג ילדים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל בן 6 למשך 3 חודשים
    דליה
    07/09/2020

נכדי בן 6. עצירות מזה כשלושה חודשים. המלצת רופא ילדים למתן אבקה לעזרה ביציאות. זה אכן עוזר לו. לוקח שבועיים והמלצת הרופא לקחת עד חודש. אני חוששת ממעיים עצלניות בגלל התרופה.
    במיוחד שיש סיפור של עצירות במשפחה. השאלה מה אפשר לעשות בגיל כזה צעיר. והאם כדאי להפנות לבדיקות שהן פולשניות בדר"כ? אודה לתשובתך.

הוספת תגובה

• עצירות בילד בן 6 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    08/09/2020

הי דליה
    עצירות היא בעייה רווחת במיוחד.
    ברוב רוב המקרים, מדובר בעצירות פונקציונלית (או תפקודית בעברית). כלומר- ללא פתולוגיה במעיים עצמם או בפי הטבעת.
    הטיפול הוא לרוב ע"י מרככי צואה תוך התערבות התנהגותית בהרגלי הילד.
    ברוב המקרים, להוציא מקרים של עצירות קיצונית או כאשר קיימים פרטים יוצאי דופן המחשידים לבעיות אורגניות, אין צורך בבירור פולשני.
    לא ציינת איזה תכשיר הרופא המליץ, אך התכשיר הנפוץ ביותר כיום הוא נורמולקס או פגלקס- אלו תכשירים שלא מפתחים בהם תלות, ולא מתפתחים "מעיים עצלים".
    הייתי אפילו מרחיק לכת ואומר- שחודש טיפול זה מעט מדי. סיכויים גבוהים שעם הפסקת הטיפול העצירות תישנה.
    מוזמנת לקרוא מעט יותר באתר שלי- חפשי בגוגל לפי שמי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    08/09/2020

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

דליה
    10/09/2020

אז איך נפתרים מהתרופה?היציאה הופכת להיות תלויה רק בתרופה. למרות שההורים מנסים להוסיף מזונות יותר עם סיבים אך כשמפסיק לקחת התרופה... בעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ממושך בעצירות

ד"ר אחיה אמיר
    13/09/2020

בקצרה- מטרת הטיפול היא להקנות הרגלים חדשים וטובים יותר, ובמקביל ל"חנך" את המעי "חינוך מחדש".
    ברגע שמשיגים מטרות אלו- ניתן לרדת מהטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    13/09/2020

תודה רבה לך על התשובה והמהירות .מרגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו עקב בעיות צמיחה אצל פעוטה
    דנה
    04/09/2020

הבת שלי בת 5.9. מזה כשנה בערך נמצאת בבירור במרפאת אנדוקרינולוגיה ילדים עקב אי עליה בגובה ובמשקל. נשללה בעיה של חסר בהורמון גדילה. נשללו בעיות עצמות על ידי צילום עמוד שדרה ואגן ירכיים. פרופסור בתחום המליץ ללכת לבירור אצל גסטרואונטרולוגית. מה בעצם היא יכולה למצוא או מה יש לצפות בפגישה? עשינו בדיקת דם לצליאק TransGlutaminase (IgA) Ab שיצאה תקינה. המשקל שלה בחודש יולי היה 14.7 בערך והגובה היה 1.04. יש לציין שמאז שהייתה תינוקת לא הביעה עניין רב באוכל ואוכלת ממש ממש לאט.

הוספת תגובה

• הערכת גסטרו בילדים עם בעיות גדילה

ד"ר אחיה אמיר
    06/09/2020

הי דנה
    באופן כללי, הערכה גסטרואנטרולוגית הינה מחויבת, וברוב המקרים נעשית כבירור ראשון, במקרים בהם ילדים לא עולים במשקל או שאינם גבהים כמצופה מהם לפי הנתונים המשפחתיים.
    באופן כללי ההערכה כוללת מספר אלמנטים:
    - הערכת גדילה מסודרת כולל ציור עקומות גדילה
    - הערכה תזונתית
    - מעבר על תסמינים היכולים לבטא הפרעות במערכת העיכול- קשיי בליעה, בחילות או הקאות, שלשולים, כאבי בטן וכו'.
    בבדיקות דם לרוב נחפש עדויות לחסרים תזונתיים או עדות למחלה דלקתית במעי (צליאק היא אחת מהן)

זהו, על קצה המזלג.
    ממליץ שתתייעצו עם גסטרו-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומה נמוכה, גסטרואונטרולוגית ועוד

דנה
    06/09/2020

נמצאת באחוזון 1 בגובה ובמשקל. האנדוקרינולוג קבע קומה נמוכה אידיופטית . חוות דעת אנדוקרינולוגית שניה אצל פרופסור פיליפ משה קבע שהיא לא תואמת בעיה של קומה נמוכה . אין שלשולים, כאבי בטן, קשיים בבליעה , הקאה או בחילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומה נמוכה

ד"ר אחיה אמיר
    07/09/2020

הי שוב דנה
    האמת מצוייה בפרטים הקטנים.....

לצערי, אין לי פתרון קסם שאני יכול לשלוף כך סתם מהכובע. צריך לראות את כל הנתונים ורק אז אוכל לחוות דעה בצורה רצינית.
    ייתכן ובסופו של דבר- לא יהיה לי (או לכל גסטרואנטרולוג אחר) מה להוסיף על מה שאתם יודעים כבר, אך לא נדע זאת עד שתבצעו הערכה מסודרת ותקבלו חוות-דעת מסודרת.
    בעיות גדילה הן הרבה פעמים מטרידות, בעיקר בשל ההשלכות האפשריות להמשך החיים.
    ממליץ בכל פה על ייעוץ מסודר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת הקאה מחזורית מעל לעשור כיצד מטפלים?
    אנונימית
    02/09/2020

שלום רב. אני בת 24, מגיל 11 סובלת מהדבר הזה והורים שלי פשוט מאשימים אותי בזה לא מדברים איתי ימים ארוכים אחרי שאני מקיאה. ואני כבר לא יודעת מה לעשות במקום לשבח אותי על הפעמים שכן הצלחתי להתגבר, הם כועסים יש לך טיפ בשביל איך להעביר את זה אחת ולתמיד? ניסיתי כבר הכול

הוספת תגובה

• הקאות מחזוריות

ד"ר אחיה אמיר
    02/09/2020

הי אנונימית
    אם באמת מדובר בהקאות מזוריות (CYCLIC VOMITING), אין טיפול "זבנג וגמרנו". לרוב הארועים פוחתים עם הגיל.

לעיתים קבלת עירוי נוזלים בתחילת המהלך מאוד מקצר את משך ההתקף. כמו כן, יש עבודות שונות המראות יעילות חלקית בלבד של תרופות שונות שניתן לנסות כטיפול מונע.

אם את עדיין לא מטופלת, אז מציע שתפני להתייעצות גסטרואנטרולוגית בשלב ראשון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מאסיבי בזמן ניגוב ובאסלה אצל בן 11 ללא כאבים
    תמר
    01/09/2020

בני בן 11 מלפני מספר ימים התחיל לראות דם טרי בנייר הטואלט בניגוב, הולך ונהיה מאסיבי. היום כבר מי האסלה היו שטופים בדם. לא מתלונן על כאבים. מה זה יכול להיות וכמה זה דחוף?

הוספת תגובה

• דימום רקטאלי

ד"ר אחיה אמיר
    02/09/2020

הי תמר
    דימום, כפי שאת מתארת- ללא כאבים, יכול לנבוע ממספר סיבות.
    הסיבות השכיחות יותר בגיל זה כוללות פוליפ (לרוב שפיר) או דלקת במעי הגס. קיימות אבחנות נוספות פוטנציאליות אך הן נדירות יותר.
    אם הדימומים משמעותיים- מציע לקחת בדיקות דם שגרתיות כולל תפקודי קרישה. רופא הילדים יוכל לעזור לכם בכך.
    בכל מקרה- זה נשמע שאתם צריכים להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרופרזיס וכאבים לאחר האוכל - מה הטיפול?
    יוסי
    01/09/2020

בביקור במיון מזמן נאמר לי שאני סובל מזה פעם בתקופה מסויימת זה בא, אין גזים אין שום דבר, רעב או תחושה כזאת, אבל אין ברירה חייב לאכול. יציאות יש אבל יש לי נפיחות רבה למעלה באיזור הקעבה אפגסרי.ז
    ה באמת סבל כי את מרגיש תבטן כמו בקע!
    עכשיו עדיין אני לא יודע מה הטיפול הכי מומלץ. במיון קיבלתי פראמין לתקופה קצרה. רופא שלי אמר שזה לשחרר את הסתימה. למרות שיש לי יציאות.
    יש תרופה עם פחות תופעות לוואי שהכי מומלצת לדבר הזה?
    יש לציין שאחרי ארוחה אני מרגיש גיהינום שאוכל תקוע למעלה ורק אחרי כמה שעות יורד לאט לאט, אבל נפיחות קיימת עדיין.
    אשמח לדעת באמת מה הטיפול? תודה רבה

הוספת תגובה

• גסטרופרזיס

ד"ר אחיה אמיר
    01/09/2020

הי יוסי
    אם מדובר בתסמינים החוזרים על עצמם, ראשית חוכמה יש להשלים תהליך בירורי.
    גסטרופרזיס- היא חולשה (מעין שיתוק חלקי) של הקיבה; לעיתים ללא קשר למערכת העיכול התחתונה כך שיציאות יכולות להמשיך. לרוב נגרמת כחלק או בעקבות זיהומים ויראליים של מערכת העיכול העליונה.
    אך אם אתה סובל מארועים חוזרים- יש צורך בבירור נוסף- בירור אנדוסקופי, צלומים חוזרים בעת בליעת חומר ניגוד (בדיקת וק"ת), ואו בדיקת מנומטריה.

להקלה סימפטומטית בלבד- פרמין היא אכן תרופה מוכרת.
    אפשרות נוספת היא האנטיביוטיקה אריתרומיצין.
    2 התרופות גורמות לתנועתיות יתר במערכת העיכול התחתונה.
    אפשרות נוספת היא לנסות טיפול סותר חומצה - כגון אומפרדקס.

הייתי מתחיל את הסיבוב אצל גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם תודה על המענה המהיר המשך

יוסי
    01/09/2020

עברתי גסטרו 3 פעמים קולו 2 .
    אני מתכון למערכת העיכול העליונה.זה פעם שניה האמת וזה הרגשה נוראה.למה צריך אנטיביוטיקה אתה מתכון לזינט??
    לגבי הנפיחות הפראמין יעזור??
    מבחינת אכילה אני עדיין אוכל דברים רגילים .אני סובל ממעי רגיז וטחוריפ פנימים מדממים שחכתי לציין
    מה המרווחי זמן שבין התרופות.הבנתי שפראמין אסור אם כול תרופה לגבי סותרי חומצה אני מקבל נקסיום אבל מה שנאמר לי במיון שאולי הוא הגורם לבעיה.
    מה הצעתך
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם תודה על המענה המהיר המשך

יוסי
    01/09/2020

משהו נוסף דר יקר
    1 לגבי ההרגשה כאילו השריר של הקיבה למכלה נסגר או נפתח זה עדיין לא הבנתי.מה שכן הבנתי זה תנועה לא רצונית.אני לוקח קלונקס האם יש קשר אולי?
    2 לגבי מה שהבנתי יש קשר הדוק להעצב התועה.לא מצאתי שום מידע איזה הפרעות נגרמות מעצב התועה??
    קיים טיפול לעצב התועה???
    יש בעיה נירולגית ברקע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרופרזיס וכו'

ד"ר אחיה אמיר
    02/09/2020

היי יוסי
    אתה מתאר תמונה קלינית מאוד מורכבת.
    לצערי, לא נראה לי שאוכל לספק לך פתרון דרך פורום זה.
    אנא, פנה לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגבי מה שרשמת דר

יוסי
    03/09/2020

אני יודע שזה קצת מורכב.העניין שרציתי לדעת סך הכול מה זה עצב התועה??ואיזה בעיות קשורות אליו?
    לגבי גסטרופזיסט .מומלץ להתחיל בפראמין שיעזור קצת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרופרזיס- סיום

ד"ר אחיה אמיר
    03/09/2020

שלום שוב יוסי
    אתה בהחלט יכול לנסות לקחת פרמין ולראות אם חלה הטבה, אך זה אינו טיפול מתאים לבעיה כרונית. זהו טיפול זמני בלבד ולטווח קצר. אם תחול הטבה- זה יאושש את אבחנת העבודה כי מדובר בגסטרופרזיס.

לא ברור לי באיזה הקשר הרופא הזכיר את "העצב התועה", או בשמו המוכר יותר- עצב הואגוס. מדובר בעצב היוצא ישירות מגזע המוח ואחראי לפעילות הגוף בזמן מנוחה. זה העצב הגורם לירידת דופק הלב, ירידת לחץ דם, ולהפעלת מערכת העיכול. עצב זה גם תורם להפרשת חומציות בקיבה.
    אך מעבר למידע זה, איננו מטפלים (להוציא מקרים חריגים שבחריגים) ישירות בעצב זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה