פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בן 5.5 חודשים, קושי ביציאות
    אביה
    26/12/2020

היי, אשמח לעזרתך כי אני כבר אובדת עצות ומאד מיואשת.
    הבן שלי מגלה אי נוחות ביציאות כבר תקופה של חודשיים פלוס. הוא בהנקה מלאה בלבד. עולה יפה במשקל (8 קילו) ויחסית חיוני. סביב היציאות יש עניין לנו רב, לפני היציאה הוא משמיע קולות חזקים מאד של מאמץ, תופח לעצמו על הבטן מס׳ רב של פעמים תוך נשימות מהירות, צועק, מתפתל, והדרך היחידה בה הצואה משתחררת לו היא בתנוחה כשהוא עלינו עם הרגליים מקופלות כלפי הבטן. בנוסף הוא דורש הנקה לפני השחרור (עוזר לו להרפות את הגוף כנראה). לאחרונה גם כשהוא משחרר את הקקי הוא מגלה חוסר נוחות ולעיתים מתנגד ומיישר את הרגליים חזק, ומשמיע קולות מאמץ גבוהים מאד כשהצואה יוצאת. הוא לא מצליח לעשות בשכיבה או בתנוחות אחרות. זה נדיר מאד ואם קורה אז יצאו לו רק הגזים וממש מעט צואה. גם אם אחכה שעה הוא לא ישחרר הכל לבד. אחרי שמשחרר, הוא נינוח ורגוע. אך לפני מאד חסר שקט, עצבני, מתאמץ ללא הצלחה, לא מצליח להירדם ואם נרדם מתעורר אחרי 5 דקות כל פעם. מבחינת מרקם, הצואה רכה, ירוקה ורירית ביחס לתינוק יונק. אחת לשבוע עד שבועיים יש לו נקודות דם ריריות בצואה בכמות קטנה.
    לא סובל מתפרחת, נבדק ע״י רופא גסטרו ואין פצעים באזורי הטבעת. הגסטרולוגית המליצה לי לעבור לתמ״ל מפורק במידה ונראה מדדי דלקת בבדיקות דם. עשינו בדיקות דם ואין אינדיקציה למדדי דלקת. מאד קשה לי להפסיק את ההנקה כי בהמון רגעים היא דווקא מסייעת לו ולדעתי העברה לתמ״ל רק תקשה על מערכת העיכול שגם ככה ניכר שרגישה, ותוסיף תפרחות וכדומה... אנחנו עושים דיקור, ואני בודקת רגישות למאכלים שאני אוכלת בשיטת אייפק. ניסיתי גם להימנע מאלרגנים בהמלצת רופא (סויה חלב ביצים אגוזים שומשום) במשך 3 שבועות ולא ראינו שיפור. יש לציין שמוצרי חלב אני לא צורכת כבר 3 חודשים. הדם המשיך להופיע והצואה עדיין רירית.
    אשמח לדעת מה ניתן לעשות במקרה כזה? יש דרך להקל ולשפר את המצב? האם זה נחשב לעצירות?
    מוסיפה שכרגע הוא לא מקבל ברזל (הזמנתי ברזל עדין שהומלץ לי לתת וצריך להגיע), לא אוכל מוצקים, ולא קיבל חיסון רוטה.
    צירפתי תמונה של הצואה עם הדם שלעיתים מופיע. מקווה שזה בסדר
    מודה לך מאד אם קראת עד כה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5.5 חודשים, קושי ביציאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים ביציאות בבן 6 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2020

הי אביה
    תארת סיפור מורכב שעשוי להסתעף לכל מיני כיוונים.
    את מתארת קושי בהעברת היציאות ויציאות שבפני עצמן אינן תקינות.

נקודות הדם מעידות על תהליך דלקתי במעיים. מירב הסיכויים כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב, אך יש צורך לשלול גם זיהומים רלוונטיים (קמפילובקטר וג'יארדיה לדוגמא) או בסבירות יותר נמוכה דלקת מסיבה אחרת.
    בנוכחות דלקת- קשה להגיד אם הכאבים אותם תארת בסמיכות ליציאות נובעים מעצירות או פשוט כתוצאה מהדלקת.
    בכל אופן- צריך להתחיל לטפל ולפי התוצאות להתקדם הלאה.

יש יותר מדרך אחת להתמודד עם הבעיה.
    אני נוטה להסכים עם הרופאה איתה התייעצתם- החלפת כלכלה לפורמולה מפורקת עשויה להקל על בנך. אם יש לך התנגדות קשה לכך, אפשר להתחיל בדברים אחרים ולהשאיר אמצעי זה לסוף.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביציאות בן 5.5 חודשים - המשך

אביה
    27/12/2020

היי מודה לך מאד
    האם הגיוני שיש רגישות לחלבון חלב למרות שאני לא צורכת מעל ל3 חודשים מוצרי חלב? צרכתי רק בחודש וחצי הראשונים לחייו.
    לגבי הדלקת, לפי תוצאות בדיקות הדם ניכר כי המערכת החיסונית שלו יציבה ואין עדות למדדי דלקת בגוף. האם יתכן שהאבחון הוא דלקת למרות זאת?
    יש לציין שנקודות הדם מופיעות אחת לשבוע עד שבועיים ביציאה אחת.
    שכחתי לציין שבדיקות צואה יצאו תקינות. אבקש לעשות גם את הבדיקות שהצעת.

ואשמח לדעת אם יש תורים פנויים אצלך בימים הקרובים? כיצד ניתן לקבוע תור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים ביציאות

ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2020

הי שוב אביה
    בקצרה- למרות שלא צרכת מוצרי חלב, אלרגיה עדיין באה בחשבון, וכאמור היא האבחנה הסבירה.
    העובדה שמדדי הדלקת בבדיקות הדם- תקינים, אינה מעלה ואינה מורידה, שכן לרוב- הדלקת מקומית בלבד ולא סיסטמית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת נוטרמיגן- ילדה בת חודש
    מדלן
    25/12/2020

שלום, ביתי בת החודש אוכלת ניטרמיגן עקב גזים קשים בהמלצת רופא כמובן. רציתי לדעת, עדיין ישנם שעות בהן היא סובלת מכאבי בטן- אני יודעת שאלו כאבי בטן כי משחררת גזים אחרי התקף. האם הגיוני? שהרי האוכך מפורק.. עדיין יש כאבי בטן וגזים? תודה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן................

מדלן
    26/12/2020

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בתינוקת בת חודש

ד"ר אחיה אמיר
    26/12/2020

הי מדלן
    מהתיאור הקצר שנתת, ייתכן ובתך כמו תינוקות רבים אחרים סובלת מ"גזים". מדובר בכאבי בטן ללא סיבה ברורה לעין, שלרוב חולפים כעבור מס' חודשים ואין להם משמעות בטווח הארוך. ל"גזים" באופן טיפוסי יש נטייה להופיע בשעות אחה"צ-ערב ולחלוף לקראת הלילה, אבל לא תמיד הם מתנהגים כך, לפי הספר.
    בנוסף, לא תמיד התינוק משחרר גזים למעשה באנגלית הכאבים נקראים- INFANTILE COLIC- ובתרגום חופשי- כאבי בטן עוויתיים של תינוקות (שום תזכורת לגזים).
    אין קשר בין המזון לכאבים אלו- ולכן קרוב לוודאי הנוטרמיגן אינו קשור.
    אם לא ראית שיפור ברור עם המעבר לנוטרמיגן, לא בטוח שצריך להמשיך עם פורמולה זו- יותר יקרה ופחות טעימה.
    אם יש תסמינים נוספים או בעיות נלוות, יש כמובן צורך לשלול סיבות אחרות לכאבים הנ"ל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן................

מדלן
    27/12/2020

ניתן לתת ביוגאיה עם נוטרמיגן? הפרוביוטיקה מקלה על הגזים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בתינוקת בת חודש

ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2020

הי מדלן
    ניתן לתת ביוגאיה עם נוטרמיגן, הם לא סותרים אחד את השני.
    קיימת עדות מחקרית, גם אם מוגבלת, לתועלת שבמתן ביוגאיה כנגד "גזים".
    תנסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריפלוקס סמוי?
    רוית
    24/12/2020

אני ממש מבולבלת וחסרת אונים. תינוקת בת חודשיים אוכלת תמל מוציאה את הבקבוק באמצע כאילו היא שבעה ומספיק לה אבל אז היא מכניסה ידיים לפה ואוכלת אותם כאילו מסמנת שהיא עדיין רעבה ואז שוב מוציאה את הבקבוק ואז שוב מכניסה ידיים לפה. אז אני לא מבינה אם היא רעבה עדיין או לא. הכל נעשה בצרחות היסטריות שלה. (בזמן האוכל היא לא בוכה , רק כשאני מוציאה את הבקבוק). כשהיא מסיימת היא לא נרגעת בשום מצב רק כשאני שמה אותה עם הגב אליי והפנים כלפי חוץ. היא לא מצליחה להרדם ועד שהיא נרדמת היא מתעוררת כל 10 דקות ובזמן שהיא ישנה היא זזה ומתפתלת באי נוחות. האם יכול להיות שמדובר בריפלןקס סמוי? זה קורה גם ביום וגם בלילה

לקביעת תור
    סגירה
    האם ריפלוקס סמוי?

הוספת תגובה

• ריפלוקס סמוי?

ד"ר אחיה אמיר
    24/12/2020

הי רוית,
    בהחלט יכול להיות שאת צודקת. ריפלוקס סמוי, כפי ששמו מרמז, הוא ללא פליטות הנראות לעין, ולפיכך קשה יותר לזיהוי.
    בכל אופן, אם מדובר באמת במחלת ריפלוקס על סיבוכיה, או שקשיי האכלה נובעים מסיבות אחרות- נשמע שאת צריכה עזרה.
    אני מציע שתפני לרופא/ת הילדים שלכם ותתיעצי. במידה ולא תקבלי תשובות מספקות, מציע להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוית
    25/12/2020

לא הבנתי את התגובה שלך. לא שמעת על ריפלוקס סמוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס סמוי?

ד"ר אחיה אמיר
    25/12/2020

הי רוית, התשובה נמחקה-
    החזרתי אותה- ראי לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוית
    25/12/2020

מצרפת לך סרטון שלה אשמח שתסתכל ותגיד לי לפי ההתרשמות שלך אם זו התנהגות אופיינית של ריפלוקס. מה שאתה רואה בסרטון נמשך כל הלילה בלי הפסקה עד הבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה צפה לילדה בת 3
    אפרת
    11/12/2020

שלום רב,
    ביתי בת 3, התחלנו גמילה לפני חצי שנה ומאז אני שמה לב שרוב הפעמים הקקי שלה צף בשירותים, ישנן פעמים בודדות בהן הוא שוקע. פניתי לרופאת הילדים שאומרת שלא נראה שיש בעיה של ספיגת שומן (למרות שהיא רזה מאוד ונמוכה מתחת לאחוזונים)
    האם יש סיבה לדאגה או בדיקות שכדאי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צואה צפה לילדה בת 3

הוספת תגובה

• מקפיצה

אפרת
    13/12/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה צפה

ד"ר אחיה אמיר
    13/12/2020

הי אפרת
    צואה שצפה במי השירותים לא בהכרח מעידה על בעיה בספיגת השומנים- לעיתים המשקל הסגולי שלה פשוט קל ממים, ללא הסבר ברור.
    עם זאת, במידה ואת רואה בצואה בועיות שומן (כמו במרק), קיים קושי אמיתי להדיח את האסלה- יש להשלים בירור.
    כנ"ל כמובן- אם קיימות תלונות או סימנים אחרים המעידים על בעיה רפואית- קומה נמוכה או תת-משקל החריגים לדפוס המשפחתי, ריבוי תחלואה נשימתית, היסטוריה משפחתית חריגה וכו'; גם במצבים אלו מומלץ להשלים בירור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בוחרים תמ"ל לאלרגיה לחלב?
    הדסה א.
    10/12/2020

ערב טוב, ד"ר,
    הבנתי שבתמלים שמתאימים לאלרגיה לחלב יש שניים ששונים מהאחרים - ובנוטרמיגן יש פרוביוטיקה ובפפטי יש לקטוז.
    לגבי הנוטרמיגן - הפרוביוטיקה יכולה באמת לעזור לקצר את זמן האלרגיה לחלב?
    הבנתי שברוב המקרים האלרגיה חולפת עם השנים. אם יכולה לקצר, אז בכמה?
    לגבי הפפטי - מה היתרון שבלקטוז? מתי נותנים עם לקטוז ומתי בלי?

תודה וסליחה על מתקפת השאלות...

הוספת תגובה

• פורמולות מפורקות לאלרגיה לחלבון חלב פרה

ד"ר אחיה אמיר
    10/12/2020

הי הדסה
    התייחסתי לנושא מספר פעמים בעבר.... תרגישי חופשי לגלול מטה ולקרוא בנושא.

הפעם בקצרה בלבד-
    אין שום מחקר שבדק את יעילות הפורמולות השונות "ראש בראש".
    כל חברה מקדמת את הפורמולה שלה ע"י שיווק אלמנט מסויים. לא להתרגש מזה יותר מדי.

נכון שלנוטרמיגן יש פרוביוטיקה ומעט בסיס מחקרי לקיצור משך הזמן (בחודשיים לערך) בו האלרגיה פעילה. האם זה מאוד חשוב??? לא בטוח.

לנוטרילון- 2 סוגים של פורמולות מפורקות-
    נוטרילון פפטי- עם לקטוז.
    נוטרילון פפטי-ג'וניור- פורמולה מפורקת ללא לקטוז.
    אין חשיבות מיוחדת דווקא לסוכר הלקטוז.

כדי להיות הוגנים- נזכיר גם את סימילאק אלימנטום- פורמולה מפורקת נוספת.

לדעתי- אין הבדלים משמעותיים בין הסוגים השונים.
    אלא אם יש לך דעה מוצקה- מה יותר טוב- ניסן או מאזדה?!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על ההסבר המפורט ועל הסבלנות.

הדסה א.
    13/12/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים חזקים בבטן מלווים כאבים בחזה
    קלרה
    04/12/2020

שלום לדר סובלת מרעשים חזקים בבטן מלוים בכאבים בבית החזה משני צידי הבטן למעלה מצד שמאל וימין יציאות רכות צואה צהובה שצפה סותריי חומצה לא עוזרים יש לי קשיי בליעה אין לי רוק בפה מיובשת טעם מר בפה האף סתום יבש לא ניתן לקנח העיניים יבשות כל העור יש פיסורה שלא מתרפאת כאבים בקיבה אחריי כל אכילה שתיה שלוק מים גורם לכאבים וגזים לא נעימים כל הזמן סובלת מאד צורב ברקטום בוולווה יש לי לחץ מוגבר לסוגר הושטי העליון גורם לרזון קיצוני להתייבשות ולכאבים קשים מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• מגוון תלונות בטניות

ד"ר אחיה אמיר
    10/12/2020

הי קלרה.
    מצטער על התגובה המאוחרת....

נשמע שאת סובלת משלל תלונות, ואיני בטוח שמקורן בסיבה אחת בודדת.
    בנוסף- אני לא חושב שאהיה לך לעזר דרך פורום זה.

אני מציע להתחיל בביקור אצל הרופא המטפל שלך. קבעי תור, וידעי את הרופא מראש שתזדקקי ליותר מהעשר דקות הרגילות.
    במצב כמו שלך, החשיבות היא בבניית אסטרטגייה לבירור התלונות ו/או טיפול בהן.
    לדוגמא- להתחיל בבדיקות דם שגרתיות, ובמקביל להיוועץ בדיאטנית ולנסות להתאים לך דיאטה יותר מתאימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות והאם מעיד על צליאק
    אמא מודאגת צליא
    01/12/2020

יצא לבת שלי
    Trg iga 86
    End ab 1:10 וכל שאר הדברים בטווח. האם זה מעיד על צליאק? או שיש סיכוי שלא ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות והאם מעיד על צליאק

הוספת תגובה

• האם הבדיקות מעידות על צליאק

ד"ר אחיה אמיר
    02/12/2020

הי אמא מודאגת
    האמת כרגיל נמצאית בפרטים הקטנים.
    לאור התוצאות ששלחת, הסיכוי לצליאק גבוה אך לא וודאי.
    כדי להחליט איך להמשיך- עם או בלי ביופסיה, צריך לשמוע את כל הפרטים הקטנים, לראות את ערכי הרפרנס במעבדה הספציפית בה ביצעתם את בדיקת הדם ולדון על ההשלכות.
    מציע להתייעץ באופן פרטני עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4.5 חודשים שעושה קקי רק בתנוחת פשפוש באוויר
    מיכל
    26/11/2020

תמיד כשאני באה להחליף טיטול יש קצת קקי והוא לא נינוח, אוכל את האגרוף של היד ועושה קולות עצבנות, לפעמים מגיע עד בכי. עד אני שמה אותו עליי כשהפנים שלו כלפי חוץ ומקפלת את הרגליים לכיוון הבטן ורק אז כל הקקי יוצא
    הקקי עצמו נראה תקין, לא גושי - קקי חלק יחסית של הנקה, לעיתים מעט רירי ולעיתים דליל יחסית.
    האם זה אומר שיש לו עצירות? האם זה תקין שהוא תלוי בי ככה?
    תודה!

הוספת תגובה

• העדפה תנוחתית לצורך התפנות

ד"ר אחיה אמיר
    26/11/2020

הי מיכל
    קיימים דפוסי יציאה רבים ומשונים, והטווח התקין הוא רחב מאוד.

ברור מסיפורך שלבנך יש העדפה ברורה לתנוחה מסויימת לצורך יציאה. כמו-כן, אני מתרשם שקיפול הרגליים אותו תיארת, מהווה מעין פיזיוטרפיה העוזרת לו גם כן.

מה קורה אם לא תעזרי לו? אפילו מס' ימים?

אם ללא עזרתך, בנך לא יצליח להעביר יציאה- אז אכן מדובר בנטייה לעצירות וייתכן שניתן לסייע לו.
    אם מדובר רק בהעדפה, ובנך מצליח לצאת (גם אם מדובר ביציאה אחת ליומיים-שלושה), אין הדבר מהווה אינדיקציה ברורה לעצירות, ואיני משוכנע שיש צורך בטיפול.
    רופא הילדים שלך יכול לעזור לך להחליט.

בברכה
    ההחלטה אם יש צורך בטיפול,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאד על תשובתך, בדיוק אתמול

מיכל
    26/11/2020

ניסיתי לאפשר לו לעשות לבד והוא לא עשה לצערי מהבוקר ועד אחר הצהריים. הוא היה ממש באי שקט, היה לי ברור שמציק לו, בסוף אחרי הנקה הוא ממש בכה והרגשתי צורך לעזור לו. רק בתנוחה הנ"ל הוא שיחרר וכמובן אחר כך נרדם.
    אני מרגישה שהוא לא פיתח את שרירי האגן כמו שצריך בעקבות ההרגל הזה וחוששת מאד. אני שמה לב שאם אני לא עוזרת לו הוא שרוי באי שקט יותר מהרגיל.
    העניין הוא שהוא סובל מריפלוקס סמוי קל ורוב הזמן הוא על הידיים אחרי האוכל. לכן ברוב המוחלט של הפעמים היציאות הן בתנוחת הפשפוש או כשהוא יושב על הברכיים שלי כמו ישיבה מזרחית.
    אני אנסה לראות מה יקרה אם במשך יומיים לא אעזור לו ונראה.

שוב- מודה לך מאד על התשובה המפורטת והמקצועית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריר בצואה לילדה בת 5 האם חיידק?
    הילה
    15/11/2020

תודה על תשובתך ד"ר
    במידה וזה אכן חיידק האם זה יכול לעבור ללא נטילת אנטיביוטיקה? תודה

הוספת תגובה

• צואה רירית- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    16/11/2020

הי שוב הילה,
    במידה ומדובר בזיהום חיידקי, ובהינתן שבתך ילדה בריאה באופן כללי עם מערכת חיסון בריאה- אנטיביוטיקה אינה הכרחית, אם כי עשויה לקצר את משך התסמינים. כתלות בחיידק- ברוב המקרים מקובל לטפל.
    זיהום פרזיטרי הוא לרוב זיהום ממושך יותר וללא טיפול עלול להימשך חודשים רבים.

באופן כללי, ילדים לרוב שורדים זיהומים כאלה במדינות עולם שלישי ללא אנטיביוטיקה. בעולם המערבי לרוב מקובל לטפל.
    אבל כאמור, ראשית צריך לבדוק אם מדובר בזיהום/אלרגיה/דלקת ממקור אחר.

מציע להתייעץ עם רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריר בצואה לילדה בת 5 האם חיידק?
    הילה
    15/11/2020

שלום ,
    בימים האחרונים לבת שלי בת ה 5 יש ריר בצואה צהוב כזה
    . בצבע של הצואה
    כשאני מנגבת לה אני רואה אותו בניגוב בטוסיק אחרי הצואה.
    וגם לפעמים מעל הצואה.
    היא עושה גם צואה יותר מהרגיל. צואה רכה. לא שלשול.
    ממה יתכן ריר?
    יכול להיות ממשו ויראלי? אודה לחוות דעתך.

הוספת תגובה

• צואה רירית

ד"ר אחיה אמיר
    15/11/2020

הי הילה
    לרוב, הימצאות ריר בצואה מעידה על דלקת.
    זו יכולה להיות דלקת זיהומית- לרוב על רקע זיהום בחיידק או פרזיט, ולעיתים יותר נדירות מסיבות אחרות.
    אם המצב נמשך יותר ממס' ימים- מציע להרחיב בירור ע"י בדיקות צואה- תרבית לחיידקים, בדיקות לפרזיטים וכו'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה דם לאבחון צליאק האם ישנה רגישות?
    אופיר
    04/11/2020

שלום רב,

עשינו לביתי בדיקת דם שיגרתית וחלק ממנה היה גם לאבחון צליאק (לא סובלת מתסמינים)

תוצאות הבדיקה:

transglutaminase>250
    igg-815
    igm-129
    endomysial ab pos >1:40
    iga-89

אודה לעזרה בפענוח תוצאות הבדיקה.

בברכה,

אופיר

הוספת תגובה

• בדיקות דם לצליאק

ד"ר אחיה אמיר
    05/11/2020

הי אופיר
    הבדיקות חיוביות לצליאק- דהיינו סיכוי גבוה מאוד שלבתך יש צליאק.
    צריך לדון בתוצאות עם גסטרואנטרולוג ולהחליט לגבי אשרור האבחנה- גסטרוסקופיה או בלי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל ילדה בת שנתיים
    רפאל
    01/11/2020

שלום ד'ר אחיה
    הבת שלנו בת שנתיים ובחודשים האחרונים היא מתאמצת אמנם לא תמיד בזמן שעושה צרכים ,ושמנו לב שהיא עושה בחיתול כל פעם קצת, הצואה שלא לא קשה כמו בעצירות קשה. התזונה שלה מורכבת מפירות וירקות ויוגורט וביצים ואנחנו מקפידים לא הרבה מאפים ופחמימות. משתדלים גם בנוזלים.
    רופא ילדים בדק ואמר שיש גוש תקוע רשם לנו נרות גליצרין ואח'כ צריך לטפל בתרופה "לבולק "
    נתנו 2 נרות והייתה הקלה רצינית 10 ימים. האם יש תחליף לתרופה לבולק שעושה רושם שהיא תוקפנית מדי לבת שנתיים ?
    אולי נורמלקס וכו'
    מה אנחנו יכולים לנסות או לעשות

תודה רבה על העצה

הוספת תגובה

• עצירות בבת שנתיים

ד"ר אחיה אמיר
    02/11/2020

הי רפאל
    כתבתי פעמים רבות בעבר על הטיפול בעצירות- מציע שתגלול אחורנית ותחפש בפורום זה, או באתר שלי (חפש בגוגל).
    בד"כ, עצירות שמתפתחת סביב גיל זה קשורה להליכי גמילה שמסתבכים.
    בקצרה- אני מציע שלוב של שתייה מרובה, כלכלה מרובת פירות וירקות, הליכה יזומה לשירותים/סיר וטיפול בנורמולקס.
    הרעיון- הוא יותר לטפל אחזקתית ומניעתית לאורך זמן, ולא "לפתוח סתימות" חוזרות ונשנות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כרונית לתינוקת בת 8 חודשים
    רינת
    01/11/2020

בת 8 חודשים סובלת מגיל חודש מעצירות כרונית מלווה לפעמים בדימום, עצירת נשימה צרחות ואיבוד צבע מהפנים.
    התלוננתי בפני הרופאין המון המון זמן ורק עכשיו לפני חודש הםנו לגסטרו שלא מצא סיבה הוא שלח אותנו לבדיקת דם ואמר שיכול להיות רגישות לחלב ולכן נתן לנו מרשם לתמל נוקאט בבדיקות דם ראו שיש רגישות שכנראה משערים שמדובר בחלב.
    כיום אנחנו חודש על תמל ללא חלב ועדיין יש עצירות.
    אני מיואשת! קשה לראוץ תינוקץ בץ 8 לודשעם רועדץ מכאב צורחץ ופען אחץ גם היא איבדה הכרה ..
    מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• עצירות בבת 8 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    02/11/2020

הי רינת.
    עצירות המופיעה בגיל צעיר כל-כך צריכה להדליק נורה אדומה.
    לא בהכרח מדובר במצב רפואי מסוכן, אך נדרש בירור.

בין האפשרויות שיש לשקול- הפרעות במלחי הדם, הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, מחלות מולדות כולל התפתחות לקויה של מערכת העצבים במעי (מחלת הירשפרונג) ואחרות, וגם אלרגיה לחלבון חלב פרה במקרים נדירים (אני מניח שזו הייתה כוונת המשורר במקרה שלך).
    מציע לחזור לרופא הגסטרו ולהרחיב את הבירור.

צריך לקחת בחשבון שלעיתים, הבירור לא מעלה ממצאים ספציפיים מכוונים, וכל שנותר הוא לעזור סימפטומטית על-מנת להקל את הסבל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם לאבחון צליאק
    אופיר
    29/10/2020

שלום רב,

ביתי בת ה 5 עשתה בדיקות דם שיגרתיות לפני כשבוע וחלק מהבדיקות כללו גם בדיקה לאבחון צליאק.

תוצאות הבדיקה: endomysial pos>1/40
    transglutaminase iga >250.0

אודה לעזרה באבחון התוצאות. האם זה מראה על צליאק?

תודה רבה

הוספת תגובה

• בדיקות דם חיוביות לצליאק

ד"ר אחיה אמיר
    29/10/2020

הי אופיר
    אכן, התוצאות חיוביות ומאוד גבוהות.
    הסבירות לצליאק גבוהה מאוד- מעל 99%.
    בתנאים מסויים- ניתן לאבחן במקרה שכזה צליאק גם ללא בדיקת גסטרוסקופיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקרים גבוהים לאחר הפסקת כימותרפיה
    טל
    27/10/2020

כחדשיים לפני מותה של אמי ז"ל מסרטן מעי גס, אחד המרקרים (אני לא זוכרת איזה מהם) היה גבוה מעשרים אלף (אחרי הפסקה יזומה בכימו, בגלל דימום ונוירופתיה ברגליים)

נדהמתי כשראיתי את הנתון, בפרט כי מצבה של אמי היה יחסית טוב. משככי הכאבים (טרמדקס) עזרו לה, לא היו לה בחילות או הקאות. לא היה לה תאבון, אכלה מעט.

שאלתי היא:
    האם ערך כה גבוה של מרקרים מעיד על כך שהאדם גוסס?
    או שלא מעיד בהכרח על מוות קרב אלא רק על התפשטות אגרסיבית של הסרטן?

אשמח למענה
    תודה

הוספת תגובה

• מרקרים וסרטן מעי גס

ד"ר אחיה אמיר
    27/10/2020

הי טל, משתתף בצערך על אמך.
    שאלתך כללית מדי ואין לי מושג על איזה "מרקר" את מדברת.

במצב של סרטן מתקדם/מפושט יש סיבות רבות היכולות לגרום להידרדרות במצב. מספר דוגמאות:
    - המשך צמיחה של הגידול הממשיך להפריש חלבונים הגורמים לסערה דלקתית בגוף
    - טיפול כימוטרפי המדכא את המערכת החיסונית וחושף את הגוף לזיהומים אלימים
    - פירוק הגידול כתוצאה מהטיפול עם שינויים מהירים וחדים בריכוז המלחים בגוף
    אלו הן רק מספר אופציות אך קיימות אופציות נוספות.

לא חושב שיש בידי מספיק אינפורמציה כדי לתת לך תשובה מספקת. עם זאת אני בטוח כי, אם תשאלי, ישמח הצוות הרפואי במחלקה בה הייתה מאושפזת אמך למסור לך מידע זה ולענות על שאלותייך.

שלא תדעי עוד צער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה