פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בנוגע לאנפמיל לתינוק עם רפלוקס
    אורית
    13/05/2020

ד"ר אחיה אמיר שלום, קיבלנו מרשם לאנפמיל בעקבות חשד לרפלוקס אצל בני בן ה-4 חודשים ואני קצת מבולבלת, חברות שלי שנותנות תמ"לים AR אחרים אמרו שהן רכשו פטמה מיוחדת כי הפטמה הרגילה כל הזמן נסתמת ואילו הרוקח הסביר לי שאין צורך בפטמה מיוחדת כי האנפמיל נשאר נוזלי ומתעבה רק בקיבה של הילד, הרופא לא ציין שום דבר על זה ואני לא מצליחה להשיגו, אשמח לעצתך, תודה אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורמולת AR ופטמות בקבוק

ד"ר אחיה אמיר
    14/05/2020

הי אורית
    הרוקח צודק.
    מרקם הפורמולה בעת ההכנה, דומה מאוד לזה של פורמולה רגילה.
    פורמולות האנטי-ריפלוקס (AR) הופכות סמיכות רק לאחר הבליעה, לרוב עם החשיפה לסביבה החומצית בקיבה.
    לכן, קרוב לוודאי שאת יכולה להשתמש בפטמה רגילה.
    אם בכל זאת, תתרשמי שהזרימה פחות חלקה ממה שאת רגילה- תעלי במידה אחת מעלה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך, עוד משהו שלא ברור לי

אורית
    14/05/2020

ד"ר אחיה אמיר שלום, ראשית תודה על המענה המהיר.
    עוד משהו שלא ברור לי, הבנתי שחלק מהתמ"לים מסמכים בבקבוק וצריך לחכות כמה דקות שיסמיכו, מעבר להקלה המשמעותית שבזה שלא צריך להמתין, יש יתרון נוסף לתמ"ל שמסמיך בקיבה מול תמ"ל שמסמיך בבקבוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על פורמולות אנטי-ריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    17/05/2020

אורית, לפורמולות השונות יש פטנטים שונים להסמכה- לפיכך לעיתים הוראות ההכנה מעט שונות בין סוג זה לאחר.
    אף אחת מהפורמולות לא הוכחה כ"טובה" יותר מאחרות.
    אני מציע מראש לשקול טוב אם הפורמולה נחוצה. יש לזכור- אומנם הן מפחיתות מעט ארועי פליטה הנראים לעין, אך אין להם השפעה על אי-שקט או כאבים שלעיתים נגרמים כתוצאה מריפלוקס משמעותי. בנוסף- לרוב מופיעה גם עצירות ברמה כזו או אחרת (לרוב לא קשה).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

אורית
    17/05/2020

מעריכה את זה מאוד. יום טוב, אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת עם Coffee ground, מה ההסבר?
    מילי
    11/05/2020

תינוקת בת 3 וחצי חודשים עם 3 מקרים של כיח עם coffee ground. פעמיים יום אחרי יום בגיל חודש וחצי ואחד כעת. ניזונה ממטרנה קומפורט והנקה/חלב שאוב. אין סימן לפצע בפטמות או לדם בחלב השאוב. צואה תקינה ללא מלנה. נעשתה בדיקת דם המוגלובין ותפקודי קרישה תקינים. בחודש השני לחייה הייתה עליה איטית במשקל של 480 גרם בלבד הוספתי בקבוקי מטרנה והיא עלתה כ800 גרם בחודש אחכ. התפתחות תקינה בגובה ובאבני הדרך המצופות. לציין שמריירת המון וכל המקרים קרו כשהייתה מצוננת וגדושה. מה יכול להיות ההסבר ועד כמה זה מדאיג? תודה

הוספת תגובה

• דמם מינימלי בכיח בתינוקת

ד"ר אחיה אמיר
    12/05/2020

הי מילי
    מכיוון שאנחנו לא לבד-
    הימצאות COFFEE GROUND בפליטה/הקאה/כיח- משמעה דמם מדרכי עיכול עליונות, שעוכל בקיבה. העיכול- הוא שנותן את המראה האופייני- תוכן שחור, דמוי קפה טחון תמונות בגוגל.

דמם מינימלי כפי שאת מתארת, יכול לנבוע ממגוון של סיבות-
    - פצע בפטמת האם ויניקת הדם.
    - דם שירד מהאף/פה ונבלע
    - קרעים קטנטנים באזור חיבור הושט לקיבה- לרוב כתוצאה מהקאות או RETCHING (תנועה דמוית הקאה, ללא יציאת תוכן)
    - דלקת בושט, על רקע ריפלוקס
    - דלקת בקיבה על רקע אלרגיה לחלבון חלב פרה

סיבות אחרות לדמם ממערכת העיכול העליונה- כגון- מומים מקומיים של כלי דם, כיב, גסטריטיס, וכו' פחות סבירים בגיל הינקות ולאור התאור שמסרת.

כמות הדם ככל הנראה מינימלית, ולראיה- ספירת הדם שמורה.
    להערכתי, אם כמויות הדם מינימליות כפי שאת מתארת- אין מקום לדאגה.
    עם זאת, במידה וארועים דומים יחזרו על עצמם בתדירות גבוהה יותר, או עם כמות דמם משמעותית יותר- יהיה צורך בבירור יותר נרחב ואקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח אולטרסאונד בלוטות לימפה בכבד
    רונה
    10/05/2020

בצילום אובחן בלוטות לימפה מוגדלות בכבד ללא ממצא קליני.שאר האברים תקינים כולל נוזל בחלל הבטן.
    ממה נובע? מזה אומר בעצם? טיפול?
    בצילום נוסף עקב בלוטת לימפה שיצאה בקרקפת נמצא קשרי למפה תגובתיים בעלי מראה תקין.
    בביקור אצל כירורג נטען שזה יעבור והכל בסדר.

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות

ד"ר אחיה אמיר
    10/05/2020

שלום רונה
    עם כל הרצון הטוב, אתקשה לעזור לך.
    חסרה אינפורמציה חשובה-
    - במי מדובר? ילד? מבוגר? בן כמה?
    - מדוע בוצע מלכתחילה האולטראסאונד בטן?
    - למטופל יש תלונות- כאבי בטן? בחילות? הקאות? ירידת משקל? איך ההרגשה הכללית? ירידת משקל? הזעות לילה?

בהקשר הנכון, לאחר קבלת האינפורמציה הנ"ל, צריך לקרוא בעיון את תשובת האולטרא-סאונד ולעבור על בדיקות מעבדה באם בוצעו.

לא נראה לי שהפורום הזה הוא הפורמט המתאים.
    מציע שתגשו עם כל האינפורמציה לרופא הילדים/משפחה הרגיל שלכם, ולפי הצורך, ייעוץ גסטרו לאחר מכן.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כרונית, נטילת נורמלקס ופעילות ספורטיבית במצב של טחורים
    אלקנה
    07/05/2020

שלום רב.
    שואל עבור אדם בן 20 עם עצירות כרונית, עשה בדיקות דם סמוי בצואה יצא תקין. עבר של אבני צואה, עצירות עם פיסורה - בטיפול משחה ונורמלקס לריכוך צואה. משתמש כמעט 5 שנים בנורמלקס אחרת הצואה קשה וכואבת. בזכות נורמלקס יציאות רגילות מידי יום ופיסורה לא חזרה. טחור אחד חיצוני.
    1. האם השימוש בנורמלקס באופן יומיומי במשך שנים הוא תקין וניתן להמשיך בו?
    2. לאחרונה החל פעילות ספורטיבית מרובה, בעצימות נמוכה (הליכה של 7 ק"מ ביום) האם בעייתי מבחינת הטחורים? בעבר נטען כי ספורט יכול להחמיר טחורים, איזה ספורט מותר אם כך אם רוצים להחזיר לחיים את המעי שייתכן כי עצל?

המון תודה מראש.

הוספת תגובה

• קום מעי עצל...

ד"ר אחיה אמיר
    07/05/2020

שלום אלקנה.
    באופן עקרוני, אין בעיה עם טיפול ממושך בנורמולקס. מדובר בתכשיר "אינרטי"- דהיינו כזה שאינו נספג ואינו בא במגע עם הגוף- הוא עובר במערכת העיכול ויוצא כפי שנכנס.
    לפיכך- אין מניע משימוש ממושך אם צריך.

עצירות- באופן מובהק מהווה גורם סיכון לטחורים.

פעילות גופנית מומלצת תמיד, וודאי כשיש טחורים.
    תאורטית- אם הבחור מפעיל באיזשהוא אופן, הפעלה ממושכת וחוזרת, את שרירי בטן- עלולה להיות החמרה של המצב- אך אין לכך תימוכין מדעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה לאחר חיסון רוטה
    ליטל
    06/05/2020

שלום, הבן שלי בן חודשיים וחצי ולפני שבוע הוא קיבל חיסון רוטה ויום אחרי החיסון התחלתי לראות פסים של דם וריר ביציאה.
    יש לו 4-5 יציאות ביום, אין לו חום ואין כאבים..
    אני משלבת לו תמ״ל (מטרנה) והנקה מהיום הראשון, מה הסיכויים שזה נגרם כתוצאה מאלרגיה לחלב?
    והאם החיסון של הרוטה יכול לעשות את זה? ומה אני צריכה לעשות כדי שזה יעבור אם זה כתוצאה מהחיסון?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה לאחר חיסון רוטה

הוספת תגובה

• דם ביציאות בבן חודשיים וחצי

ד"ר אחיה אמיר
    06/05/2020

הי ליטל
    לא סביר שהתלונות שאת מתארת קשורות לחיסון הרוטה- את מתארת סימני דלקת שאינם אופייניים לזיהום ויראלי.
    האפשרויות הסבירות הן- זיהום מעיים (חיידק, פרזיט- לא רוטה-וירוס), או אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    הטיפול הוא ע"י אנטיביוטיקה והימנעות מפורמולה חלבית.
    מומלץ להתחיל באחד מהם, ורק במידה ואין הטבה- לעבור לשני.
    ממליץ להתייעץ ברופא הילדים שלכם- הוא בוודאי ידע לעזור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה

ליטל
    06/05/2020

היי תודה על התשובה המהירה..
    אבל אם זה היה דלקת היו לו כאבים או אי נוחות בבטן לא?
    הוא ממש חיוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם ביציאות בבן חודשיים וחצי

ד"ר אחיה אמיר
    08/05/2020

לא בהכרח ליטל. במקרים שכאלה, הדלקת לרוב מקומית במעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים כלואים או בעיה אחרת?
    שירה
    06/05/2020

היי אשמח לעזרה, קצת מודאגת בת 22
    כבר כמעט שבוע שאני סובלת ממיחושים מוזרים בבטן, זה התחיל מתחושת מלאות, וריבוי גזים כלואים בבטן ובחלל החזה, כאילו בועות הגז עולות לי לוושט
    כרגע זה בלי קשר למה שאני אוכלת, בנוסף גם כאבי בטן .
    אבל זה התחיל אחרי אכילה של ארוחה כבדה בערב אז אני מניחה שיש קשר .
    אני מקפידה על תזונה יחסית מאוזנת ולא מעיקה על העיכול אבל בפעם היחידה הזו שחרגתי זה התחיל... אני בכללי קצת בלחץ בתקופה האחרונה אז יכול להיות שיש גם קשר לסטרס מה גם שכל התופעות האלה מלחיצות אותי כשלעצמן... מה זה יכול להיות? בנתיים עשיתי חוקן אנמה, ולוקחת כדורי קרבוסילן (פחם) ללא הטבה משמעותית... ממש סובלת... אשמח לכל עזרה/הכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים כלואים או בעיה אחרת?

הוספת תגובה

• מיחושי בטן

ד"ר אחיה אמיר
    06/05/2020

הי שירה
    את מתארת שלל תלונות בטניות שיכולות לנבוע ממגוון רחב של סיבות. עם זאת, צריך לזכור כי התלונות הנ"ל חדשות- ונמשכות סה"כ כשבוע.
    מירב הסיכויים שחטפת איזה זיהום בטני קל והכל צפוי לחלוף במהרה.
    מציע להיצמד לדיאטה הרגילה שלך בשבוע הקרוב ולוודא שהיציאות סדירות. במידה וכאבי הבטן ממשיכים, ניתן לנסות קל-בטן ולראות אם עוזר.
    במידה והתלונות יימשכו ללא רושם להטבה- יהיה צורך בבדיקה והתייעצות יותר מסודרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיחושי בטן

שירה
    06/05/2020

תודה רבה ד״ר על המענה המהיר! מעריכה את זה מאוד
    אפעל כפי שאמרת רק יש לי 2 שאלות 1. האם זה הגיוני שאני מרגישע שהגזים עולים לי לחלל החזה? וכאילו נתקעים שם?
    האם יש אפשרות לקחת קלבטן ביחד עם הקרבוסילן? או שזה מתנגש?
    והאם אפשר להגיע אלייך לבדיקה? איך קובעים תור? תודה רבה, שירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיחושי בטן- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    07/05/2020

לשאלותייך שירה-
    ראשית, להערכתי, תחושת ה"גזים שעולים" הם ביטוי לאיטיות בהתפנות הקיבה- תופעה שכיחה בזיהום ויראלי של מערכת העיכול העליונה.
    שנית, אין בעיה לשלב בין השניים. קחי בחשבון שקרבוקסילן עובד באזורים יותר נמוכים במערכת העיכול, ופחות בחלק העליון- קיבה תריסריון.
    לקבוע תור, אם יעלה הצורך- תתקשרי, לפי מספר הטלפון שמופיע באתר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ונורמלקס בבן שלוש
    יעל
    05/05/2020

שלום רב,

בני בן שלוש וארבעה חודשים וסובל בשבועות האחרונים מעצירות. נכון לעכשיו לא הייתה לו יציאה כבר שבוע. לפני כחצי שנה כבר הייתה אפיזודה דומה בה בסוף סבל ממש מכאב ולקחנו אותו למיון שם עשו לו חוקן וניתן טיפול בנורמלקס שלבסוף עזר ולאחר מספר שבועות התופעה חלפה.

בשלושה ימים האחרונים בשל העצירות התחלתי לתת לו שוב נורמלקס (במינון 8) אך עדיין לא הייתה יציאה. הבעיה הנוספת היא שהוא לא מסכים לשתות כמות גדולה של מים בבת אחת כך שיוצא שאת כמות הנורמלקס הנ"ל אותה צריך להמיס בחצי כוס מים, הוא שותה לאורך שעתיים או שלוש (גם אם אני מחלקת לשתי מנות לוקח לו שעה או שעתיים לסיים כל מנה שמומסת ברבע כוס מים.. מאחר ושותה כל פעם רק לגימה או שתיים). אציין שלא עוזר להמיס לו את זה במיץ או מעדן.. את אלה לוקח לו אף יותר זמן לסיים אם בכלל..

האם הנורמלקס לאחר שממיסים אותו במים מאבד מהאפקטיביות שלו כאשר לא נלקח בבת אחת אלא לאורך שעתיים או שלוש?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות ונורמלקס בבן שלוש

הוספת תגובה

• עצירות בבן 3

ד"ר אחיה אמיר
    06/05/2020

הי יעל
    סיפורי עצירות מאוד נפוצים בגיל זה, כחלק מתהליכי גמילה שהשתבשו בדרך.
    לשאלתך- אין בעיה לקחת את הנורמולקס בחלקים, הוא לא מאבד מהאפקטיביות שלו. אך להתרשמותי בנך לא מקבל טיפול מספק.
    לרוב- אין פתרונות קסם, ואין פתרונות מהירים.
    הסוד טמון בהבנת המצב, טיפול מספק והקפדה על הכללים לאורך זמן.
    ממליץ להתחיל אצל רופא הילדים. במידה והדברים לא מסתדרים- ייעוץ גסטרואנטרולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הקיבה לצעיר העוסק בספורט
    דליה
    05/05/2020

נכדי בן 15. בריא. ספורטאי. כאב מזה שבוע וחצי באזור הקיבה. כאב שורף. כמו כן שיהוקים לאורך היום. ללא ריח. כמו כן כאב נודד לצוואר לצד החזה לאיזור הבטן כמו דופק מהיר במילים שלו. לצורב הרופאה בינתיים נתנה מלוקס. טיפה עוזר. אי אפשר עכשו כך נאמר במכבי לעשות בדיקת נשיפה בשל הקורונה. מה אפשר לעשות. והאם אפשר באופן פרטי לעשות זאת.

הוספת תגובה

• דיספפסיה

ד"ר אחיה אמיר
    06/05/2020

בוקר טוב דליה.
    לשלל התסמינים שתיארת קוראים בשם כולל- דיספפסיה- דהיינו אי נוחות שמקורה במערכת העיכול העליונה, קרוב לוודאי משני לזיהום ויראלי כלשהו (כמובן ישנן גם אפשרויות אחרות. במידה והעניינים לא יסתדרו מהר- יהיה צורך לשקול אותן).
    אין צורך בביצוע בדיקת נשיפה- רק עלול לסבך אתכם.
    מציע לנסות טיפול סותר חומצה כאומפרדקס או תרופה דומה- לפרק זמן קצר.
    אם הכל מסתדר- אין צורך בבירור נוסף. אם לא- ייעוץ גסטרו-ילדים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    06/05/2020

תודה רבה. מאוד מרגיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בחיתול
    אוהד
    30/04/2020

שלום דוקטור, היום ראינו כי לילדתנו בת החמישה חודשים יש נספר נקודות שחורות בצואה. יש לציין כי נתנו לה במהלך ה-48 שעות האחרונות לטעום בננה. מעבר לכך הילדה שמחה והכל נורמלי ורגיל. האם לדעתך יש צורך לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות שחורות בחיתול

הוספת תגובה

• סימני דם בחיתול

ד"ר אחיה אמיר
    30/04/2020

הי אוהד
    ככל שאני יכול לשפוט מהתמונה המצורפת- בהחלט יכול להיות כי מדובר בכמות קטנה של דם.
    לא צריך להיבהל- הכמות מזערית ולא סביר שהתרחש כאן דימום משמעותי.

סיבות אפשריות:
    א. שלשול על רקע זיהום חיידקי. האם היה חום נלווה או תסמינים אחרים? היציאה עצמה נראית לי קצת נוזלית- האם זה המצב הרגיל אצלה או שאכן זה חריג?
    ב. אלרגיה. אם לבננה ואם למשהו אחר.

מציע בשלב זה לא להמשיך לתת לה בננה ולעקוב.
    במידה וזה יימשך יש צורך בבירור יותר מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בחיתול

אוהד
    30/04/2020

היי תודה על התגובה, האמת אני מופתע שמדובר בדם, כי היו לה דימומים קודמים אבל זה היה כתוצאה מהפיסורה והדם היה אדום. פה הנחנו שמדובר כתוצאה משיירים שלא עוכלו מהבננה. לא היה לה חום ו/או תסמינים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה לבת 18 חודש
    אסי
    26/04/2020

שלום
    לביתי בת שנה וחצי בטן נפוחה. בחודש האחרון נדמה לי שהנפיחות החמירה. האם זה מצב שדורש בירור?

לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה לבת 18 חודש

הוספת תגובה

• נפיחות בטנית

ד"ר אחיה אמיר
    27/04/2020

בוקר טוב אסי
    לפעוטות תמיד יש בטן מעט בולטת עקב חולשה יחסית של שרירי הבטן. עם זאת, במידה והנפיחות שאתה מתאר חדשה או במגמת החמרה- יש צורך בבירור.
    מציע להתחיל אצל רופא הילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוך בניתוח וכאבים חזקים
    לידור
    26/04/2020

היי סיפור קצת ארוך מקווה שאולי יהיו לכם פתרונות בכל כיוון שהוא..
    ארגונים, רופאים מומחים, כל דבר שעולה על ראשכם.
    לאבא שלי היקר לפני כחצי שנה גילו גידול ממאיר במעי הגס.
    בעזרת
    עבר ניתוח בלניאדו להוצאת הגידול. בזמן הניתוח (ניתוח מיקרוסקופי) כנראה המכשיר ביציאה משך חלק שם וגרם לבעיה נוספת במעי הגס. הוא עבר ניתוח נוסף שבו חתכו לו את החלק שיצא החוצה.
    תוך כדי האשפוז כאבים בלתי נגמרים בכל האזור, יציאות רכות כ-20 פעמים ביום.
    בזמן האישפוז נדבק בחיידק במעי והסיפור המשיך להסתבך. יציאות רכות ותכופות וכדורים ותרופות שלא נגמרו וגרמו לעוד כאבים ועוד בעיות.
    לאחר מכן אושפז בבידוד בבילינסון.
    החיידק עבר כלומר יצא שלילי.
    בנתיים חולשה, סחרחורות, כאבים, מצב נפשי חמור, דיכאון והתקפי עצבים ואנחנו ממש חסרי אונים.

כרגע לוקח אימודיום כל 3-4 שעות. בפועל האימודיום לא עוזר הרבה.
    כשיש כאבים לוקח שמן קנאביס.

במקביל עושה דיקור ולוקח תמציות צמחים בהוראת נטורופת שהוא מטופל על ידו מטעם רפואה משלימה של בלינסון.

רופא המשפחה שלח לו לבית בדיקות דם שתן וצואה אך טרם קיבלנו תשובות.

הוא סובל מכאבים נוראיים יומיומיים, התקפות עצבים ובאמת כואב לראות אותו ככה סובל, מנסים להמנע מלהגיע לבתי חולים כדי לא לחטוף חלילה משו נוסף,
    אבל אנחנו ממש אובדי עצות .
    מחפשים ייעוץ רפואי, פרטי או דרך קופת חולים, ארגון שיסייע, מישהו שיוכל לתת מענה ופתרון לגיהינום שהוא עובר.
    כבר ירד כ-40 קילו (היה אדם שמן) והוא ממש תכף נעלם לנו...
    מה לעשות? אשמח לסיוע...

הוספת תגובה

• כאבים עזים לאחר ניתוח

ד"ר אחיה אמיר
    26/04/2020

הי לידור
    נשמע שאתם עוברים תקופה לא קלה.
    מהפרטים שמסרת לא באמת אפשר להבין את השתלשלות העניינים, האופי המדוייק של הסיבוכים שהתגלו וכן הלאה.
    בנוסף, איני חושב שפורום טלגרפי כזה הוא הכתובת המתאימה.

לעניות דעתי, אתם צריכים חוות דעת נוספת.
    ממליץ להתייעץ ראשית עם גסטרואנטרולוג מומחה וסבלן. הגיעו אליו עם כל הניירת- סיכומי האשפוזים השונים, סיכומי הניתוח וכדומה.
    במידת הצורך יישלח אתכם לבדיקות נוספות.
    ייתכן גם ויידרש ייעוץ של כירורג מומחה.
    אפשרות נוספת- להיוועץ בחברת "קונסיליום"- מעין מאגר מומחים המלווים את המקרה ומנחים את הטיפול. מדובר בעסק לא זול, אך במקרים רבים מוכר ע"י קופות החולים ו/או חברות הביטוח הפרטיות.

באופן כללי, אתם נמצאים כבר אחרי לפחות שני אשפוזים וקרוב לוודאי שמספר רב של רופאים טיפל בכם. לאור שטרם נמצא הפתרון, סביר להניח שאחת מהשתיים:
    - או שהבעיה סבוכה מהרגיל ודורשת מחשבה נוספת
    - או שהבעיה סבוכה משום שאינה רפואית בלבד, אלא מערבת אספקטים נוספים כגון הידרדרות במצב הנפשי, ומשכך יש לתת את הדעת גם לאספקטים אלו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת תמ"ל לילד עם רגישות לחלב
    יסמין
    20/04/2020

הרופא אמר לנו לעבור לתמ"ל מיוחד לתינוקות עם רגישות לחלב. ראינו שיש הרבה סוגים שאין בניהם הבדל מיוחד, מלבד נוטרמיגן שיש בו גם פרוביוטיקה ולטענתם היא עוזרת לתינוק לפתח עמידות לחלב.
    אשמח לדעת האם באמת תמ"ל המכיל פרוביוטיקה יעיל יותר מאחרים?

הוספת תגובה

• תמ"ל מפורק לתינוק עם אלרגיה לחלב.

ד"ר אחיה אמיר
    22/04/2020

הי יסמין,
    לא יודע מה זו בדיוק "רגישות לחלב", אך אני מניח שכוונתך לאלרגיה.

קיימות מס' אופציות בשוק-
    נוטרמיגן היא האופציה הותיקה (ואולי המוכרת מכולן). היא אכן מכילה פרו-ביוטיקה, ואכן יש גם ביסוס מדעי לכך שהפרו-ביוטיקה הספציפית שהוספה לפורמולה, מקצרת (בממוצע) את משך הזמן עד שניתן לחזור לכלכלה חלבית.

אופציות נוספות הן נוטרילון פפטי-ג'וניור, וסימילאק אלימנטום.
    מצד אחד- אינן כוללות את הפרוביוטיקה, אך מאידך- ככה"נ מעט יותר טעימות ומריחות מעט טוב יותר (אם כי יש להודות על האמת- אף פורמולה מבין הנ"ל אינה גליק גדול בכל הקשור לטעם וריח...).

אי-אפשר לטעות- כל האופציות טובות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך...

יסמין
    23/04/2020

תודה רבה!
    כן הבנתי שהריח של כולן לא מזהיר, אבל אם החלפת התמ"ל זה מה שיקל עליו - נתמודד :)

שאלה נוספת, ברשותך, קראתי אונליין שנוטרמיגן הוא גם מפורק יותר מבין התמ"לים שציינת...
    האם באמת קיימות רמות שונות של פירוק? והאם זה אומר שככל שהתמ"ל יותר מפורק כך יקל עליו יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל מפורק

ד"ר אחיה אמיר
    24/04/2020

הי יסמין,
    את יורדת לרזולוציות לא סבירות.
    כל הפורמולות הנ"ל עברו פירוק (הידרוליזה) מספק של החלבונים, דהיינו לשרשרות פפטידים בעלות משקל מולקולרי של פחות מ- 3000 kDa. אין שום עדות שאחת עדיפה על פני האחרת, מטיבה יותר מהר וכדומה (להוציא את הייתרון התאורטי בנוטרמיגן בשל הפרוביוטיקה).
    גם אני לא יודע בדיוק לאיזה גודל של פפטידים החלבונים מפורקים, ומה הגודל המקסימלי בכל פורמולה (זה בעצם הנתון הקובע).
    בנוסף, אציין שמשיטוט קצר באינטרנט, איני מתרשם שהמידע זמין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון או פרזול לתינוק בן 3 וחצי חודשים

שלום רב ,
    לאחר לבטים החלטנו לתת לילד בהתייעצות רופא כמובן תרופת אומפרזול לתינוק שלנו שסובל המון בזמן האכלות הנקה וגם מבקבוק ולאחרונה אף הפחית כמויות אוכל .
    שאלתי היא מה המינון הנכון לתרופה זו . ( התינוק בן 3.5 חודשים שוקל 5.8 קג)
    רופא אחד טען שפחות מ 10 מג פעם ביום התרופה לא תהיה יעילה ולא נוכל לבדוק אם יש שיפור במצב לכן יש לקחת 10 מג פעם ביום .
    רופאה אחרת הראתה לי בהנחיות של התרופה שהמינון הוא 5 מג ליום לפי ( ילדים בין 5 ל 10 קג המינון הוא 1 מג ל 1 קג)
    אני מעריכה את שני הרופאים מאוד לכן די מבולבלת .
    אציין שהחלטנו לאחר לבטים רבים לתת את התרופה כי הילד רוב שעות היום באי שקט ואמרנו שאם תהיה הקלה תוך שבוע בזכות התרופה נדע שהבעיה כנראה ברפלקס סמוי .
    מכאן שאם לא נתן מינון יעיל אז לא עשינו בעצם דבר ..
    אני ממש אודה לעזרתך מה המינון הבטוח והיעיל ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מינון אומפרזול

ד"ר אחיה אמיר
    19/04/2020

אכן נושא בעייתי, בעיקר כי כולם צודקים.
    בהנחה שאכן יש אינדיקציה לטיפול, באופן אישי הייתי ממליץ לכם על 5 מ"ג, פעמיים ביום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - אז הכוונה היא ל 10 מג ביום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אומפרזול- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    20/04/2020

כן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תמלים לתינוק עם רפלוקס
    עינת
    07/04/2020

היי, מודעת ליתרון של אנפמיל כתמל שמסמיך בקיבה (לא צריכה לנחש מתי התינוק רעב או לחכות איתו צורח עד שיסמיך בבקבוק). האם קיימים יתרונות נוספים מבחינת העיכול, הרפלוקס וכו'?

הוספת תגובה

• פורמולת אנטי-ריפלוקס והקשר לריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    12/04/2020

היי עינת
    לא אנקוב בשם פורמולה ספציפית- שכן כל פורמולות האנטי-ריפלוקס (AR) דומות מבחינות רבות.

צריך להבין מה הן יודעות לעשות ומה לא.
    מבחינת ההרכב התזונתי- כל הפורמלות זהות- תמ"ל על בסיס חלב פרה, על בסיס סויה, מפורקות חלקית, מפורקות מלא וגם פורמולות ה- AR. בכולן כמות שווה של שומנים, חלבונים, פחמימות וכו'. ההבדלים הם בעיקר בגודל החלבונים, סוג החלבונים והשומנים והתוספים למיניהם- שהם בעיקר אמצעי שיווק.

ריפלוקס כשלעצמו- אינו משקף מצב של חולי. תינוקות פלטו, פולטים וייפלטו- כל עוד אין בעיה אובייקטיבית לא מדובר במצב של מחלה.
    בעוד שכמות רבה של תינוקות פולטים- רק למיעוטם יש באמת "מחלת ריפלוקס".

מופע מחלת הריפלוקס השכיח הוא דלקת בושט כתוצאה מכוויה כימית, המתבטאית בכאבים בזמן ולאחר האכילה.
    לצערי- לפורמולות אנטי-ריפלוקס אין שום השפעה על מופע זה של המחלה. בבדיקות חוזרות ונשנות- לא הודגם שינוי בחומציות תוכן הושט עם ובלי פורמולות אנטי-ריפלוקס.
    אם תסתכלי מקרוב על האותיות הקטנות- שימי לב, כי גם על הקופסא לא כתוב כי הפורמולה מרפאית "מחלת ריפלוקס".

מופע נוסף של "מחלת ריפלוקס" הוא חוסר עלייה מספקת במשקל עקב פליטות מאוד תכופות וגדולות. בסיטואציה זו, לפורמלות ה- AR בהחלט יש תרומה, אך מופע זה הוא נדיר יחסית.
    ברוב המקרים, פורמלות ה- AR מפחיתות את רמת החרדה ההורית, ואת כמות הכביסות; אך בכך, פחות או יותר, מסתיים תפקידן.

צריך לזכור שאין רע בלי טוב- ברוב המקרים, פורמולות ה- AR יגרמו ליציאות קשות יותר ואף לעצירות.

מוזמנת לקרוא עוד קצת באתר שלי- חפשי בגוגל, דר' אחיה אמיר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בחיתול תינוקת בת 4 חודשים
    א.ר
    05/04/2020

שלום רב,
    לביתי בת הארבעה חודשים יש שלוש פיסורות ״משמעותיות״ (כפי שהגדיר הרופא). לאחר חודשיים שאנו שוטפים אותה אחרי כל יציאה אנחנו רואים עדיין כתמים מאוד מזעריים של דם (ברמת חוד של עיפרון). אנו מאוד מוטרדים ותוהים האם הדימום הינו באמת מה פיסורה או שמא משהו חמור יותר.
    יש לציין כי לילדה יש כ4-5 יציאות ביום.

תודה רבה

הוספת תגובה

• דם ביציאות, בתינוקת בת 4 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    06/04/2020

שלום א.ר.
    לצערי, בתצלום איני מצליח לזהות את נק' הדם.
    אך בהנחה כי אכן ישנן נקודות שכאלו- הסבירות הגבוהה ביותר היא כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה.

אשפרויות נוספות שיש לשקול- זיהום.
    במידה ואין עצירות משמעותית ו/או כאבים הנלויים ליציאות- הסבירות כי מדובר בדמם על רקע פיסורות- נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה