מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- גזים אינסופיים בריח רע לאחר כל שתיית מים ואכילהקלרה29/08/2020
שלום, יש לי גזים אינסופיים לאחר כל שתיית מים. לא עוזר גזים x פרוביוטיקה. אנזימי עיכול גם נמנעת ממאכלים שגורמים להרבה גזים.
ממה זה בעיות במעיים, בכבד, בלבלב, מימת. יש לי גם הצטברות של בצקות בגוף, שוק שמאל עבה משוק ימין וגם בקרסוליים מצטבר במשך היום בצקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גזים לאחר אכילה ושתייה
ד"ר אחיה אמיר01/09/2020הי קלרה
בהנחה שניסית לשנות את הדיאטה מכל הכיוונים וכלום לא עזר....
שתי אפשרויות שעדיין באות בחשבון-
- להמשיך בנסיונות הדיאטה אך בצורה יותר אגרסיבית- להוריד את כל המאכלים המכילים סוכרים "פשוטים"- כגון ממתקים, שתייה מתוקה, מוצרי חלב, ירקות כגון כרובית, כרוב, פלפל וכד'. נסיונות כאלה כדאי לבצע בליווי דיאטני.
- אפשרות נוספת היא של שגשוג יתר של חיידקי מעי דק. זה מצב שקשה להוכיח אך ניתן יחסית בקלות לטפל בו- באנטיביוטיקה.
נשמע שאת סובלת מעוד בעיות שככה"נ אינן קשורות למערכת העיכול.
מציע להיוועץ עם הרופא המטפל ולשמוע מה דעתו, ובמידת הצורך עם גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק בילדים וצריכת מאכל עם גלוטן לאורך זמןגל24/08/2020
שתי בנותיי אובחנו בצליאק לפני כשלוש שנים.
מדי שנה הן נבדקות בבדיקות סרולוגיות והכול תקין (בטווח הנורמל) בניגוד לחריגה מהטווח שהופיעה טרם אבחונן לפני כשלוש שנים.
מאז, התזונה שלהן נטולת גלוטן והן מרגישות נהדר ללא תופעות לוואי.
שאלתי: התחוור לנו בדיעבד כי במהלך 3 השנים האחרונות, אחד המזונות שהן אוכלות באופן קבוע בערך פעם בשבועיים הכיל גלוטן.
כמובן שהפסיקו לאכול אותו מייד עם היוודע העניין, אבל בבדיקות הדם הסרולוגיות שנעשו אחת לתקופה כאמור במהלך 3 השנים, לא היתה כל חריגה למרות צריכת המזון המדובר.
כיצד ניתן להסביר זאת? והאם הן יכולות להמשיך לצרוך אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה ממושכת לגלוטן- וסרולוגיה שלילית
ד"ר אחיה אמיר24/08/2020הי גל.
אני לא חושב שמדובר במקרה כל-כך מוזר...
בחולי צליאק, בעת חשיפה לגלוטן, נוצרים נוגדנים עצמיים אותם הבדיקות הסרולוגיות בודקות.
יש לזכור עם זאת, כי מדובר בבדיקה כמותית ולא איכותית (דהיינו, 50 גוונים של אפור, ולא שחור או לבן).
בנותייך נחשפו לכמות מסויימת של גלוטן, ככה"נ כמות קטנה ו/או בתדירות נמוכה. רמת גלוטן זאת לא גרמה לייצור נוגדנים ברמה כזו המזוהה ע"י בדיקת המעבדה.
מעניין- האם הבדיקות יצאו מתחת סף הזיהוי של המעבדה- כלומר קיבלתן תשובה כגון- <3, או שהבדיקות בכל זאת הראו רמה כלשהי- שפוענחה ע"י הרופא כתקינה?
אפשר להתווכח אם רמה זו של גלוטן מסוכנת או לא, אך לעניות דעתי זה וויכוח מיותר. יש לזכור:
1. בצליאק נוצרים נוגדנים עצמיים מסוגים רבים, ואילו הבדיקה הסרולוגית בודקת רק אחד מהם (לרוב אנטי-TTG). אין דרך לדעת מה רמת הנוגדנים האחרים.
2. מבחינה חינוכית, בטח בקרב ילדים, המסר צריך להיות חד וברור- ללא גלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר והמקצועי
גל25/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלקס עושה גזים או כאבי בטן?ציפי20/08/2020
האם נורמלקס עושה גזים ו\או כאבי בטן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורמלקס ותופעות לוואי
ד"ר אחיה אמיר20/08/2020הי ציפי
כעיקרון נורמולקס הוא חומר אינרטי- כלומר הוא לא נספג בגוף. החומר עובר דרך המעי AS IS.
למעשה החומר נקשר למים (שהרי לוקחים אותו עם כוס שתייה) והמים הם אלו שמרככים את הצואה- לא הנורמולקס עצמו.
במינונים גבוהים עלולים להיתקל בשלשולים.
מעבר לזאת אין תופעות לוואי משמעותיות.
עם זאת- מרגע שיש תזוזה במערכת- לעיתים יש יציאת גזים, לעיתים מוחמרים כאבי בטן. אך אלו תופעות זמניות בלבד- עם התחלת היציאות הסדירות הן צפויות להיעלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות גיל שנתיים כיצד ניתן לטפל?מיכל19/08/2020
שלום רב.
לאחרונה בת השנתיים שלי החלה לסבול מעצירות. אין כל שינוי בתזונה.
1.האם ניתן וכדאי להשתמש בנורמלקס ? יש תופעות לוואי?
2. יש משהו אחר שתוכל להמליץ?
3. במקביל גם התחילה לשהק הרבה. יש קשר בין שיהוקים לעצירות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות בבת שנתיים
ד"ר אחיה אמיר20/08/2020הי מיכל
עצירות בגיל זה נפוצה מאוד.
בין הסיבות השכיחות לעצירות ניתן למנות- קשיים בתהליך הגמילה, זיהומים ויראליים שפוגמים בתנועתיות המעי, או דפוסי התנהגות לא טובים המתחילים להתגבש בגיל זה.
גישה טובה לטיפול בעצירות צריכה לכלול מס' אלמנטים ולא רק נורמולקס (שהוא תכשיר מצויין, אך מטפל רק באינסטלציה).
מומלץ לשפר את התזונה, למנוע התאפקות ולפי הצורך גם להשתמש בנורמולקס לריכוך היציאות.
התכשיר כשלעצמו הוא בטוח לשימוש, למעשה החומר אינרטי לחלוטין- כלומר לא נספג בגוף אלא עובר את מערכת העיכול AS IS- יוצא כפי שנכנס. תופעת הלוואי העיקרית בשימוש בו היא התפתחות שלשול במידה וניתן מינון יתר.
נקודה נוספת- שלא מומלץ להזניח טיפול בעצירות- שכן מדובר בדפוסי התנהגות המשתרשים בקלות, ובהמשך החיים קשה הרבה יותר לשנותם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גסטרו - מנומטריה של וושט וריפלוקסחנה19/08/2020
שלום
קיבלתי תוצאה של בדיקות וושט שעברתי באם אפשר לומר לי מה הן אומרות ?
1.מנומטריה של הוושט/ לחץ תקין סוגר תחתון עם הרפייה מלאה בזמו בליעה בגוף הוושט בליעות חלשות ב60 אחוז מהבליעות. לחץ תקין סוגר עליון
2. ניטור ph תמונה של weakly acidic reflux
עם קורלציה חיובית בין אירועי הריפלוקס לסימטומים
אין תורים קרובים חגסטרו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח מנומטריה
ד"ר אחיה אמיר20/08/2020שלום חנה
קחי את זה בערבון מוגבל בלבד, שכן לרוב התשובה הפורמלית מגיעה עם תרשים צבעוני הכולל אינפורמציה נוספת.
אך באופן כללי-
1. הבדיקה מראה כי הסוגרים של הושט- עליון ותחתון מתפקדים היטב.
2. הכיווץ של שרירי הוושט האמצעית בזמן הבליעה מעט חלש מהרגיל. החשיבות הקלינית (תכל'ס) של הממצא- מוגבלת בלבד. ממצא זה יכול לעמוד בפני עצמו ללא הסבר; או לעיתים הוא משני למחלות סיסטמיות אחרות. לרוב אין מה לעשות בנידון.
3. הודגם ריפלוקס קיבתי, באותם זמנים בהם דיווחת על תחושת צרבת/כאב/או תסמינים אחרים. כלומר- התסמינים ככה"נ משניים לריפלוקס, בו כדאי לטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה רבה ושאלת הבהרה
חנה20/08/2020ראשית ,תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה. רציתי רק לדעת באם יש לי תת חומצה או עודף חומצה.?
ואם הכל תקין אז ממה הכאבים בגרון והצרבת כל הזמן,,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פענוח מנומטריה- המשך
ד"ר אחיה אמיר20/08/2020שלום שוב חנה
אין לך תת או יתר חומצה. יש לך ריפלוקס- תוכן קיבה עולה למעלה לושט- מה שגורם לטעם חמוץ בפה, תחושת צרבת ולעיתים כאב שורף בבית החזה.
לפי הבדיקות לא מדובר בבעיה תפקודית קשה של הסוגר התחתון, אך ככה"נ קיימת פגיעה תפקודית קלה.
הטיפול המקובל הוא ע"י תרופות להפחתת הפרשת החומצה בקיבה- אומפרדקס ודומיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לראות את הערמונית בבדיקת קולונסקופיה?יואב17/08/2020
ד"ר שלום רציתי לשאול האם בבדיקת קולונסקופיה רואים את הערמונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערמונית?
ד"ר אחיה אמיר20/08/2020שלום יואב
לראות- לא רואים את הערמונית.
עם זאת, מקובל להתחיל את הבדיקה בבדיקה רקטאלית סטנדרטית- עם האצבע. מכיוון שהחולה מטושטש ניתן, יחסית בנוחות, לבצע בדיקה יסודית- למשש את הערמונית היטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים וגרפסים בלתי פוסקים עם טעם רעחי17/08/2020
לפני שבוע חשתי לא בטוב ולאחר מכן החלו שלשולים מלווים בחום גבוה (38.5) שעברו לאחר כמה ימים של מנוחה ואכילה מועטה.
בשבת האחרונה אכלתי רגיל ואפילו קצת הרבה. לאחר השבת החלו גרפסים עם טעם רע (מקולקל כזה) ולאחר מכן החלו שלשולים שנמשכים כבר יומיים ולא מפסיקים.
אשמח לדעת מה זה יכול להיות, אילו בדיקות מומלץ לערוך וכיצד לנהוג כדי להפסיק את השלשולים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים, גיהוקים מלווים בחום
ד"ר אחיה אמיר18/08/2020הי חי
נשמע שאתה עובר זיהום בטני- ככה"נ ויראלי.
וירוסים רבים גורמים להאטה בהתרוקנות הקיבה, מה שעלול לגרום לריבוי גיהוקים כפי שאתה מתאר.
בד"כ אין צורך בכל טיפול- פשוט לחכות בסבלנות שיעבור תוך ימים בודדים.
אם השלשולים מאוד תכופים, אתה יכול לנסות לקחת תרופה להקלה סימפטומטית כגון אימודיום או סטופ-איט.
מבחינת אכילה- לאור משך קצר של תלונות- לא ממליץ לשנות את הדיאטה הרגילה, אלא אם תשים לב למאכלים ספציפיים הגורמים לך להרגיש רע.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומות לאחר בדיקת אולטרסאונד בטןשני16/08/2020
שלום רב ותודה מראש על המענה לפני מס שנים בבדיקת אולטרסאונד אקראית בבטן הנאו שתי המנגיומות בגודל 0.6 0.8 לערך אני עוקבת בכל שנה היום ביצעתי אולטרסאונד נוסף ונמצאה המנגיומה נוספת הדבר מאוד מפחיד אותי ממה זה נוצר וכעת המנגיומות הקיימות גדלו ל1 סנטים אני חוששת נורא מדוע זה נוצר והאם יש לי ממה לדאוג חוששת שזה יגדל ואגיע לניתוח תודה על המענה אני בת 33
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המנגיומות בכבד
ד"ר אחיה אמיר18/08/2020הי שני
על פניו, נראה לי שעדיין אין מקום להילחץ- השינוי בממצאים אינו דרמטי אך בהחלט דורש מעקב וייתכן שעוד בדיקות הדמייה בהמשך.
למרות שכעת, על פניו, נראה לי שהכל בסדר- זה נושא רציני מדי מכדי לקבל עצת אינסטנט דרך הפורום הנ"ל.
חשוב שנבין (בעיקר את תביני) במה מדובר, מה הסיכון ומתי צריך להתערב.
ממליץ על התייעצות פורמלית אם טרם קיימת שכזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בעליה במשקל אצל בן 20 שבועותחגית15/08/2020
שלום,
בן 20 שבועות, שוקל כ-5750 גרם, נמצא באחוזון 1. ברקע רפלוקס סמוי, מטופל בלוסק ונוטרילון אר.
עד כה אכל 5 ארוחות ביממה עם נפחים משתנים (120-180 מ"ל). בלילות האחרונים הוא לא מתעורר לאכול ויוצא שאוכל רק 4 בקבוקים ביום (בלי לעלות בנפחים).
אני ממש מתוסכלת. לא יודעת האם כדאי להעיר אותו בלילה כדי לאכול או להניח לו עם 4 בקבוקים ולקחת סיכון שירד באחוזונים עוד.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלית משקל תת-אופטימלית בתינוקות
ד"ר אחיה אמיר16/08/2020הי חגית
את מתארת קושי אמיתי, ולצערי גם נפוץ ביותר בקרב תינוקות צעירים.
באופן גס, אוכל להגיד שלמעט במקרי קיצון שבקיצון אני נגד להעיר משינה בשביל לאכול, ובטח ובטח נגד האכלה תוך כדי שינה.
קושי בעלייה במשקל בגיל זה הוא משני למחלת ריפלוקס, או משני ל"קשיי תקשורת" בין התינוק לאימו (כל צד מתקשה להבין מה הצד השני מצפה ממנו). רק לעיתים נדירות מדובר ב"מחלה" או תסמונת נדירה של ממש.
אם העניינים מסתדרים דרך רופא הילדים, מה טוב. אם לא- לרוב צריך קצת להתייעץ מעבר.
לא בטוח שזה ינחם אותך- אך זו צרת רבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליטוזיס - נטילת כדורי ויטמין טבעייםהדר11/08/2020
ד"ר אמיר שלום רב,
אני נוטלת כדורי ויטמין טבעיים לחלוטין, האם ייתכן שזה משנה משהו במערכת שיגרום להליטוזיס המלווה בטעם רע בפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליטוזיס וויטמינים
ד"ר אחיה אמיר11/08/2020הי הדר,
כפי שעניתי לך בשאלתך הקודמת (ראה מס' תגובות מטה), בהחלט ייתכן שמקור ההליטוזיס באוכלוסיית החיידקים בחלל הפה או מערכת העיכול העליונה.
"ויטמינים טבעיים" (איזה ויטמין הוא לא טבעי?), מכילים ויטמינים ותוספי מזון נוספים כגון סוכרים ואולי חומרים נוספים.
בהחלט ייתכן כי הכדורים אותם את נוטלת משפיעים על אוכלוסיות החיידקים ובאופן עקיף על הבל נשימתך.
מעבר להצעותי מפעם קודמת- בהחלט תומך בלנסות כל מיני שיונויים בדיטאה ולראות אם יש הטבה. לנסות להפסיק את הכדורים ולבדוק מה קורה, לדוגמה.
בכל אופן, ממליץ לבצע את השינויים באופן מבוקר ואיטי- להתמיד בכל שינוי מינימום של 7-10 ימים ולראות. הדברים לא משתנים יותר מהר מטווח זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה
הדר11/08/2020תודה רבה לך!
זא -אתה מציע לי להפסיק מקסימום 10 ימים את הויטמינים שאני לוקחת וזה אמור לתת אינדיקציה האם זה מקור הבעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לקטוז בתמלים לרגישים לחלבאמא של נבו09/08/2020
הבנתי שרוב התמלים לרגישות לחלב הם ללא לקטוז עם חלב מפורק (נוטרמיגן, פפטי גוניור, אלימנטום) אבל שרק הפפטי הוא כזה שהוסיפו לו לקטוז.
קראתי שדווקא הלקטוז עלול לגרות את המעיים.
האם יש יתרון לתוספת הלקטוז הזו?
פורמולה מפורקת ולקטוז
ד"ר אחיה אמיר09/08/2020הי אמא של נבו
אלרגיה לחלב- היא למעשה אלרגיה לחלבון חלב הפרה- כלומר למרכיב החלבוני שבחלב.
"רגישות" לחלב, שזהו מושג לא רפואי- מתאר למעשה, חוסר פירוק מלא של הסוכר לקטוז. בתינוקות לרוב לא מהווה בעיה, אך כשמתבגרים הופך להיות מאוד רווח (ולכן רק מבוגרים מועטים נהנים לשתות כוס חלב). זו לא בעיה רפואית, פשוט עניין של אי-נוחות (גזים, נפיחות בטן, שלשול), וגם במקרה וקיימת- חיים איתה עד 120.
ברוב הפורמולות מעבר לתמ"ל הרגיל- סוכר הלקטוז מוחלף בפולימרים של גלוקוז, למנוע את הקושי בפירוק הלקטוז.
לנוטרילון- 2 סוגים של פורמולות מפורקות- נוטרילון פפטי-ג'וניור ונוטרילון פפטי- (לפחות פורמלית- לא זכור לי שנתקלתי לאחרונה בנוטרילון פפטי).
תמ"ל הפפטי- כולל לקטוז, מתוך מחשבה שהלקטוז עצמו מהווה פרה-ביוטיקיה (לא פרו-ביוטיקה, כי אם פרה-ביוטיקה- מזון ל"חיידקים טובים").
עם כל זאת- אלו ניואנסים שבניואנסים.
תקני לו מה שזמין וזול....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המפורטת
אמא של נבו10/08/2020ושאלה לי בבקשה לגבי זה שציינת את הפרה ביוטיקה מול פרוביוטיקה האם לתמלים שהוסיפו להם פרוביוטיקה יש יתרון על תמלים אחרים בכל מה שקשור לרגישות לחלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמ"ל מפורק ופרוביוטיקה
ד"ר אחיה אמיר10/08/2020הי שוב לאמא של נבו
פורמולת נוטרמיגן כוללת פרוביוטיקה.
קיימים מחקרים אמיתיים (מדעיים למהדרין, אך כאלו שנתמכו ע"י החברה) המראים כי הוספת הפרוביוטיקה מצליחה לקצר במעט את הזמן בו על הילד להימנע ממוצרי חלב, ולהקדים במעט את החשיפה המוצלחת למוצרי חלב.
גם זה בגזרת הניואנסים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צריבה ויובש, לחץ מוגבר לסוגר וושטי, עצירותויס יהודית09/08/2020
שלום לד"ר. סובלת מלחץ מוגבר לסוגר הוושטי העליון, סותרי חומצה לא עוזרים, האוכל נתקע בגרון בבית החזה יש כאבי תופת מהמחלה התייבשתי ואני שלד ועצמות.
יש לי בעיות עצירות קשות, קיבלתי מהן פיסורה צניחת רקטום בינונית, נחנקת אחרי אכילה או שתייה כי הגרון יבש, גם האף התייבש גם העיניים גם הפה. כל שיניי כואבות יש לי צריבה חזקה מהרקטום מפי הטבעת מהוולווה, שום משחה לא עוזרת.
אני בדיכאון וחרדה מהמצב, מתקשה גם בהליכה קבלתי סקיפוזה מהתת תזונה, השומנים והמים לא נספגים, מתקשה לאכןל ולשתות. מתן השתן מועט במשך החום רק בלילה מתגבר, כל העור יבש לכן דלקתי באזור למטה.
הגסורו תקין, סי.טי. בטן ואגן תקין מלבד הצטברות צואה במעיים וברקטום בשל העצירות. מי יכול לעזור לי? כה אומללה עם הכאבים, הצריבות, קשיי הבליעה, החנק, בעיות ההליכה. יש לי גם גזים לא נעימים אינסופיים.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריבה, יובש, עצירות, פיסורה וכו'
ד"ר אחיה אמיר11/08/2020שלום יהודית
וואו, מאיפה להתחיל?
באופן כללי, לאור שלל הבעיות, אני ספקן ביכולתי לעזור לך דרך פורום זה.
באופן יותר פרטני, נראה לי כי ניתן לחלק את בעיותייך ל- 3 תחומים עיקריים:
- דיספפסיה- שלל תלונות המערבות את מערכת העיכול העליונה.
- עצירות עם פיסורה נלווית, פרופלפס.
- מצב הרוב- שנשמע מאוד ירוד.
מציע-
1. טיפול בתרופה לדיכוי הפרשת החומצה בקיבה- נקסיום או אומפרדקס או אחר, במינון טוב.
2. ריכוך היציאות ע"י נורמולקס.
3. דיאטה מתאימה:
- שתייה מרובה
- ריבוי אכילת פירות וירקות
- הימנעות ממאכלים שומניים
- הימנעות מאכילת מזונות שמנים ו/או מטוגנים.
- שמירה של מנח גוף זקוף (עמידה או ישיבה) כשעה-שעתיים לאחר האכילה.
4. לדון עם רופא המשפחה במצב רוחך- האם יש מקום לטיפול נגד דיכאון.
בהצלחה, לבי איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס או אלרגיה והתאמה של תמל לתינוקתלילי08/08/2020
תינוקת בת 10 ימים, ברקע אחות גדולה שכתינוקת אובחנה ברפלוקס סמוי חמור וקיבלה לוסק ותמל מוסמך. במקביל אח גדול שתינוק סבל מאלרגיה לחלב עם דם בצואה וקיבל נאוקייט (את הדם ראינו רק אחרי גיל חודשיים)
התינוקת לא נינוחה בוכה הרבה בערב גם 6 שעות רצוף על הידיים לא רגועה, פולטת, עולה לה האוכל ובוחנת חזרה.. לא ישנה טוב.
במה כדאי להתחיל על מנת לעזור לה? תמל אנטי רפלוקס או תמל היפו אלרגני? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריפלוקס או אלרגיה
ד"ר אחיה אמיר09/08/2020הי לילי
את שואלת שאלות טובות.
עצם זה שבתך פולטת ושאת שומעת ש"עולה לה"- זה כבר אבחנתי שיש לה ריפלוקס, אך לא בהכרח מחלת ריפלוקס.
מחלת ריפלוקס מאובחנת כאשר הריפלוקס גורם לבעיות קליניות- חוסר עלייה מספקת במשקל, או דלקת בושט המתבטאית בכאבים.
את גם צודקת שלעיתים ה"פליטות" יכולות להוות למעשה הקאות קטנות על רקע אלרגיה לחלבון חלב פרה.
ההחלטה תלויה גם במצבה של בתך- כמה חמורים התסמינים? איך העליה במשקל? וגם בפקטורים התלויים בהורים- כמה חשובה לך ההנקה? מה מידת העייפות שלך?
אם מדובר רק בריפלוקס- אין צורך לטפל כלל.
אם מדובר במחלת ריפלוקס- יש לטפל.
זה לגיטימי לחלוטין לנסות פורמולה מפורקת למשך כ- 10 ימים ולעקוב, ובמידה ואין הטבה לטפל תרופתית במחלת הריפלוקס.
אך גם לגיטימי לעשות את הדברים בסדר הפוך.
זה נושא לדיון עם רופא הילדים או הגסטרואנטרולוג המטפל.
לפורמולת אנטי-ריפלוקס תפקיד מוגבל מאוד, בעיקר באותם מקרים נדירים יחסית של פליטות מאסיביות עם קושי בעלייה במשקל (בנוסף, ייתרונות שאינם רפואיים כגון- פחות כביסה...).
תוכלי לקרוא מעט יותר באתר שלי- חפשי בגוגל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך ועייפות קשה לפני יציאותבתשבע07/08/2020
שלום, אני יודעת שהפורום מיועד לילדים - אבל אני מנסה את מזלי בכל זאת, אולי תדעו לענות לי.
בת 37, עם סכרת מאוזנת מטופלת באינסולין וpots (postural orthostatic tachycardia)
בשנים האחרונות (אולי 5 שנים) אני סובלת מעייפות קשה במשך כמה שעות לפני יציאות.
עייפות ברמה שאני לפעמים נרדמת באמצע משהו - שאני לא מסוגלת לשמור על העיניים פקוחות ביום שיש לי יציאה.
רופא המשפחה אמר שיכולה להיות פגיעה בעצב ה-vasovagal בגלל הסכרת.
אבל לא נתן לי פתרון.
קיץ שעבר אובחנתי עם הפוטס. בעקבות האבחנה יצא לי לבדוק דופק הרבה.
גיליתי שכשאני מאוד עייפה לפני יציאה - בד"כ הדופק שלי צונח - לסביבות ה-50.
מייד לאחר היציאה הוא חוזר לעצמו.
העניין הוא הלפני - שלפעמים יכול לקחת כמה שעות.
ניסיתי לאכול יותר ירקות ולשתות יותר - כדי לרכך את הצואה, זה עוזר קצת.
מצד שני עכשיו אני הולכת מספר פעמים ביום להתפנות.
האם אתם מכירים אולי משהו נוסף שיכול לעזור?
כרגע עם הקורונה זה פחות בעייתי אם אני לוקחת הפסקת שינה מידי פעם -
אבל כשיש עבודה, זו לא התנהגות מקובלת.
תודה מראש לכל הארה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק נמוך ויציאות
ד"ר אחיה אמיר09/08/2020הי בתשבע
כמה מבוססת האבחנה POTS? האם מעבר לדופק, מדדת גם לחצי-דם? האם בוצע לך תרשים א.ק.ג. מסודר?
מי נתן את האבחנה- קרדיולוג? או רופא המשפחה?
שנית, האם העייפות אכן לא מוסברת?
את ישנה טוב בלילה ועדיין מאוד עייפה? האם יש קשר לאכילה?
ואם את בסיטואציה שלא מקובל בה ללכת לישון (עבודה לדוג'), האם תוכלי להחזיק מעמד? או שתרדמי בכל מקרה?
ולבסוף- לא ברור לי למה את קושרת את התקפי העייפות והיציאות? האם הקשר ביניהם מובהק?
כלומר- האם אחרי היציאה העייפות חולפת תמיד?
על פניו, נשמע לי שהבעיה שלך מעט סבוכה, מכדי שתוכלי לקבל מענה אמיתי במין פורום כזה.
אשמח לסייע בשאלות ספציפיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע קולנוסקופיה בנערה - תור רגיל או רופא ספציפי?דנה04/08/2020
שלום,
בתי בת 17 צריכה לבצע קולנוסקופיה בשל דימומים.
האם לקבוע לה "על עיוור" תור במחלקת גסטרו ילדים או שכדאי לנסות לאתר רופא ספציפי למשימה? פשוט תוהה אם האם זה פרוצדורה נפוצה ושגורה במחלקות עבור נוער...
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולונוסקופיה לנערה
ד"ר אחיה אמיר04/08/2020הי דנה
ראשית, אני מציע שאת הבירור הראשוני ואת ההחלטה הבסיסית להפנות את בתך לקולונוסקופיה תקבלו ביחד עם רופא הילדים- במינימום, רצוי עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
הפעולה כשלעצמה לא מאוד מורכבת.
אם נבדקתם ע"י גסטרואנטרולוג שמבצע אנדוסקופיות בעצמו ועובד בבי"ח שנותן את השירות- קרוב לוודאי שהוא זה שיבצע אישית את הבדיקה.
במידה ולא- אז אחר הרופאים הקבועים מצוות מכון הגסטרו- יבצע את הפעולה, וזה נראה לי בסדר גמור. אולי לכם תהיה תחושת אי-נוחות קלה, אבל בוודאי לא לרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת תם -קולנוסקופיה בנערה
דנה04/08/2020תודה. גסטרו ילדים בקופה הפנה לעשות אבל לא מבצע בעצמו. נסיתי לברר והתור הכי קרוב שמצאתי הוא באיכלוב. תהייתי היא כי אולי דין בדיקה בילד צעיר ובנערה על סף בגרות הוא לא זהה וצריך להפעיל שיקול דעת (שאין לי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קולונוסקופיה לנערה
ד"ר אחיה אמיר06/08/2020הסירי דאגה מלבך.
לשמחתכם- לא מדובר במקרה חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)